Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 20:24   #4411
taribari
Zadomowienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
dziewczyny - wyjęłam dziś z lodówki słoiczek z marchewką koło południa (otwarty wczoraj), dzień zleciał i jakoś wyszło, że dziś marchewki nie ruszyliśmy a ja zapomniałam o tym słoiczku na stole... Myślicie, że mogę go teraz włożyć do lodówki i jutro jeszcze podać czy wyrzucić?
ja ostatnio zapomniałam tak o soku i bałam sie podać. Wypiłam sama

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:25   #4412
BrandyOrange
Raczkowanie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

witam się po nieobecności. cały dzień nadrabiam i jeszcze mi ciut zostało...
moje chłopaki już śpią i mam chwilkę dla siebie.

elaine-blath to chyba Ty dawałaś te notatki o rozszerzaniu diety plisss mogłabyś wrzucić je jeszcze raz? bo ja jestem muzgiem i sobie miniaturki skopiowałam...

z ciekawostek: od niedzieli wprowadzamy gluten mały wcina z łyżeczki aż mu się uszy trzęsą... pewnie jakbym mu więcej dała to by zjadł, a tak mama da kilka łyżeczek i koniec....
BrandyOrange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:27   #4413
iwona335
Zakorzenienie

Krysia -straszne przeżycia was spotkały, co za lekarze no normalnie na ściecie z takimi,przecież można zejść na zawał jak sie usłyszy taką diagnoze! Współczuje przeżyc ale dobrze, że wyszło jednak wszystko ok- prawie ok

Cynamonku coraz blizej swieta, coraz blizej świeta ... mam ogromną nadzieję, że święta będą dla was oazą spokoju i normalnych problemów (kupki, brak snu, skok itd )

Margoś jak to jeden cycek zastrajkował? nie wiedziałam, że jest taka opcja

Rocky
jak Twoje samopoczucie???

Neni ja wg pediatry mam podac za miesiac (skonczony 5-m-c) papke warzywną i potem gluten ale zrobie po swojemu i zaczne po mikołaju podawać kaszke orkiszową po pół łyżeczki przez dwa tygodnie a potem pojedyńczo warzywka ...

Eve Twoja córka wymiata z tym [I]popisaniem[I]

No a u nas chyba skok, Zuza w nocy budzi sie co godzine, o 2 jest wyspana i gwiazdorzy ale w dzień jest przesłodka, przekochana, uwielbiam ją Dzisiaj kupiłam używaną spacerówke graco, i czekam już na nią z niecierpliwością (zanim spakuje moje jedo do auta to można świrka dostać, bo wózek ogromny a bagażnik o du.pe roztrzasc). Na świeta od chrzestnego ma dostać krzesełko do karmienia i mam nadzieje, że to nie tylko puste obietnice Mam już prezenty dla rodziców, siostry, no i męza ale jeszcze książke mu chce zamówić no i to by było wsio

Czy któraś z was ma w domu osuszacz powietrza?? u nas wigloć w cąłym domu, kwiecien-maj mielismy gruntowne remonty scian(gipsowanie+ malowanie) a teraz znowu zaczyna sie tam pojawiac pleść. Podobno ten osuszcz dobry jest ale sama nei wiem bo ta przyjemnosc kosztuje 500-600 zł
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:32   #4414
Ewusia709
Zadomowienie

Dobry wieczór,
Nie dałam rady dziś wcześniej wejść :-/ wczoraj był pierwszy śnieg i w nocy pojawił się pierwszy katarek :-( jak się Tymuś biedaczek męczył, płakał pierwszy raz w życiu w nocy. Rano poszła w ruch maść majerankowa i olbas, jest poprawa zobaczymy co noc przyniesie.
A jutro kończymy 5 miesięcy

I bardzo bardzo się cieszę z pozytywnych wieści od Cynamonkow

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:36   #4415
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!!

U nas chyba Pan skoku atakuje ostro!

Mój mały ma okropny problem z zasypianiem samemu, a nie miał go od urodzenia

Spał ładnie sam i zasypiał też, a teraz boi się łóżeczka jak ognia

W nocy się rzuca i popłakuje. Woombie dużo pomaga, ale nie jest lekiem na wszystko.. w dodatku jakby kolki o 18 wróciły??

No i czekam na te piękne obrony z brzuszka na plecy...bo jeszcze ich nie ma

Podczytuje namiętnie Was codziennie i zdecydowałam, że trzeba się zaopatrzyć w tableta albo coś w ten deseń bo inaczej nigdy nie będę na bieżąco.

Może jakaś promocja na święta będzie
Jakbym czytała o moim Piotrusiu, też ciężko mu na noc twardo zasnąć i budzi się w ostatnich dniach o 3,4,5 i jest gotowy do zabawy. W nocy lepiej spał w 2 mż niż teraz, mam nadzieję że to skok i kiedyś minie
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:41   #4416
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
NENI nie chodzi o to aby tyle czekać,chodzi aby poczekać aż większość warunków do wprowadzenia stałych pokarmów było..(na kartce pierwszej są). Dla jednego dziecka to będzie wcześniej np 4mies,inne będzie gotowe później. Oczywiście jeśli kp i dziecko ładnie przybiera. Jeśli jest z tym problem to trzeba wcześniej. Babeczka naciskała na obserwacje dziecka a miesiące są orientacyjne. Jeśli chodzi o to wprowadzenie 5-6mies lub dopiero 9. To mówiła ze nie wie skąd coś takiego..ufam jej bo jest dobra w temacie niemowlaków,ma B.duze doświadczenie,jest polecana i co chwile jeździ na szkolenia.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
A gluten trzeba równocześnie z pokarmami stałymi wprowadzać?
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
juz to widze "Będzie dobrze Ptysiu, nie martw się, wszystko się ułoży"

Kocur to na bank skok. Po nim Ptysiek zaczął m.in. uwielbiać leżenie na brzuchu, łapać się za stopy i śpiewać w jakimś ptasim języku.
O! Mój od wczoraj brzuszkuje jak szalony

Właśnie zaliczyłam pierwsze karmienie, to już norma ostatnio
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:42   #4417
paulinka777
Raczkowanie

Dobry wieczór!
Ale miałam dziś owocny dzień Spacerek, zakupy, obiad, uporządkowanie ubranek Amelki, opróżnienie szafy przeznaczonej do wywalenia, wyjęłam też w końcu czapki i szaliki i teraz siedzę i piję radlera, a co!

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,
Cuuuuuuuudnie!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa Siedze wczoraj z Marysia i jemy kolacje. Nagle widze, ze plynie kaluza z pod jej tylka moje dziecko sie zapomnialo, bo sie zapatrzyla na bajke no i bach ja do gory, spodnie od pizamy z tylka i wycieram ta kaluze zanim wsiaknie w kanape. Poszlam po drugie spodnie, wchodze i mowie do niej "No Marysi to sie dzis POPISALAS" na co Marysia zdziwiona oglada raczki z kazdej strony i mowi "nie popisalas"
Ja już chcę, żeby Amelka mówiła!

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Michaś i jego mina- co to białe co spada z nieba?
..... więc jednak gdzieś naprawdę spadł śnieg

Cytat:
Byłyśmy na spacerze, jaka zimnica! A ja rękawiczek zapomniałam
Przy okazji poszłyśmy do żłobka dopełnić wszystkich formalności, ciesze się niezmiernie, że udało nam się dostać do państwówki!
W drodze powrotnej weszłam do lumpka, zakochałam się z 15 razy i...okazało się, że nie wzięłam portfela No nic, jutro albo w czwartek powrócimy na łowy
W ogóle w zeszłym tygodniu kupiłam 3 kombinezony zimowe, 2 pajace, jeansy, bluzeczkę z długim rękawem i zapłaciłam... 19,50 TZ jak wrócił do domu i zobaczył te rzeczy oraz paragon stwierdził, że mam tam częściej chodzić
Już to wiesz? W Wawie wyniki rekrutacji chyba dopiero maj/czerwiec.. a od kiedy Twoja Córcia idzie do żłobka?

Cytat:
Napisane przez stelline Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny . Witam Was po raz pierwszy - mój Arturek kończy dziś cztery miesiące
Witam! Brawo za miesiące!

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej

Mam bardzo zły dzień. Mojego psa potrąciły dwa auta

Ech, idę poczytać co u was.......
Biedny Piesek

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Co to ja mam znowu na głowie
Śliczności

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Surka przesłodka ta Twoja córcia

Margosia mam nadzieję, że ta przygoda z cyckiem nie zakończy u Ciebie laktacji

Misiaczka- Majeczka niesamowicie szybko się rozwija

Jutro chyba umówię się do pediatry-męczy mnie kilka kwestii a kolejna wizyta dopiero w styczniu
Młody nadal nie robi kupki-to już ponad 2 tygodnie. Dwa razy po 5 dniach podłam mu czopka i pomogło, ale męczy mnie ten temat.
Druga sprawa to rozszerzanie diety i ekspozycja na gluten. Chciałam zacząć dawać mu mannę ekologiczną pod koniec 5tego miesiąca, ale wolałabym żeby ktoś mi powiedział, że mam dobre plany.
Nie wiem też jak to ustrojstwo podawać - pół łyżeczki kaszy ugotować w 100 ml wody i całość tej papki podać dziecku?
No i chcę go zważyć.

Mamy kp - kiedy zaczynacie ekspozycję na gluten?
To ja znowu Ci opowiem o naszych kupkach U nas jak Amelka miała około 1,5 miesiąca to dosłownie w ciągu tygodnia przeszła z kilku kupek na dzień, na jedną na 4-5 dni. Pytałam o to kilku lekarzy (chyba 4-5) i każdy powiedział, że jest ok:
"ma taki system wypróżniania" ; "niech się Pani cieszy, zaoszczędzi Pani na pieluchach!" ; "przy KP dopiero po 7 dniach powinno podawać się czopek" itp itd.... Ale wierzę, że się martwisz, więc dla własnego spokoju idź i zapytaj
Jeśli chodzi o ekspozycję na gluten- nasze Maluchy są w podobnym wieku, ja planuję rozpocząć ekspozycję za ok 2-3 tyg (już byłabym po starcie- ale choroba nam przeszkodziła, a teraz to i stwierdziłam, że może jeszcze poczekać odrobinkę dłużej)

Cytat:
Wsadzić do łóżeczka i reagować na płacz po 3, 5, 10 minutach-nie wyjmować z łóżeczka tylko"pocieszać słowem"

U nas na szczęście (tfu, tfu, tfu) wieczorne zasypianie to jedyne z czym nie miałam nigdy problemów.
Aż się boję, że się tak odważnie pochwaliłam

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Koocur to na bank skok, bo my mamy to samo. Łóżeczko parzy jak diabli, ale tylko w dzień
Tylko Wy już powinniście być po Skoku 14-19, chyba, że to już Skok 22-26?
za odwagę! Podziwiam!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 20:43   #4418
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
ja ostatnio zapomniałam tak o soku i bałam sie podać. Wypiłam sama
Sok bym jeszcze wypiła, ale ta marchewka to tak niezbyt mnie zachwyca... Chyba jednak wyrzucę

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:44   #4419
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

Czy któraś z was ma w domu osuszacz powietrza?? u nas wigloć w cąłym domu, kwiecien-maj mielismy gruntowne remonty scian(gipsowanie+ malowanie) a teraz znowu zaczyna sie tam pojawiac pleść. Podobno ten osuszcz dobry jest ale sama nei wiem bo ta przyjemnosc kosztuje 500-600 zł
My mamy- jeśli to jest to o czym myślisz

I super się sprawdził

Teraz stoi i jest nieużywany bo ociepliliśmy dom.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:45   #4420
surka
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43900843][*]Maly wazyl dzisiaj 7180!!! [/LIST][/QUOTE]

Cytat:
dziewczyny - wyjęłam dziś z lodówki słoiczek z marchewką koło południa (otwarty wczoraj), dzień zleciał i jakoś wyszło, że dziś marchewki nie ruszyliśmy a ja zapomniałam o tym słoiczku na stole... Myślicie, że mogę go teraz włożyć do lodówki i jutro jeszcze podać czy wyrzucić?
Ja wyrzuciłabym

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
p.s. co zrobić żeby dostać zabawkę z Fisher Price?
Zarejestrować się na ich stronie.

A my znowu o tej godzinie mamy Lilkowy ryk
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:46   #4421
lachryma
Zakorzenienie

Dziewczyny, ta ekspozycja na gluten to 2-3 tygodnie. Ale chyba mogę podawać dziecku dłużej kaszki z glutenem?
To przecież fajny rodzaj posiłku jak się doda np jesteś owoce.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 20:47   #4422
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Już to wiesz? W Wawie wyniki rekrutacji chyba dopiero maj/czerwiec.. a od kiedy Twoja Córcia idzie do żłobka?
Oficjalnie też są tak wyniki, ale jak się w grupie zwalnia miejsce to dzwonią i zapraszają. W naszym żłobku w tej najmłodszej grupie są jeszcze wolne miejsca, więc super się udało
Basia zaczyna żłobek w styczniu

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:49   #4423
Neni1984
Zakorzenienie

Paulinka dzięki za odpowiedź

Ah Teso brawo za wagę
Stary 2013-11-26, 20:57   #4424
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
witam się po nieobecności. cały dzień nadrabiam i jeszcze mi ciut zostało...
moje chłopaki już śpią i mam chwilkę dla siebie.

elaine-blath to chyba Ty dawałaś te notatki o rozszerzaniu diety plisss mogłabyś wrzucić je jeszcze raz? bo ja jestem muzgiem i sobie miniaturki skopiowałam...

z ciekawostek: od niedzieli wprowadzamy gluten mały wcina z łyżeczki aż mu się uszy trzęsą... pewnie jakbym mu więcej dała to by zjadł, a tak mama da kilka łyżeczek i koniec....
podaję Ci link to postu gdzie wrzucałam https://wizaz.pl/forum/showthread.php...4#post43805984

Cytat:
A gluten trzeba równocześnie z pokarmami stałymi wprowadzać?

O! Mój od wczoraj brzuszkuje jak szalony

Właśnie zaliczyłam pierwsze karmienie, to już norma ostatnio
gluten wcześniej
musisz podawać sam żeby wychwycić ewentualną alergię

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!
Ale miałam dziś owocny dzień Spacerek, zakupy, obiad, uporządkowanie ubranek Amelki, opróżnienie szafy przeznaczonej do wywalenia, wyjęłam też w końcu czapki i szaliki i teraz siedzę i piję radlera, a co!
brawo za owocny dzień. sporo rzeczy zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ta ekspozycja na gluten to 2-3 tygodnie. Ale chyba mogę podawać dziecku dłużej kaszki z glutenem?

no można dalej

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:58   #4425
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

Uwaga odpowiadam bo pani wzywała jak nie ma alergii po tym czasie ustawowym, to 1 posilek to mleko z kaszka z glutenem i 1 posilek z kaszka bez glutenu.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:58   #4426
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Oficjalnie też są tak wyniki, ale jak się w grupie zwalnia miejsce to dzwonią i zapraszają. W naszym żłobku w tej najmłodszej grupie są jeszcze wolne miejsca, więc super się udało
Basia zaczyna żłobek w styczniu
Fajnie! Ja to już się nastawiam psychicznie na 1200zł za żłobek i już zaczynamy oszczędzać i byłoby cudownie gdyby się okazało, że uda nam się dostać do państwowego Nawet nie wiem jakie są na to szanse, bo Pani w żłobku powiedziała tylko "każdy rok jest inny."

O właśnie, dziewczyny, które już zapisały dziecko do żłobka z tych co planują posłać do żłobka?
Stary 2013-11-26, 21:02   #4427
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Paulinka: 1200zł za żlobek???? no co ty? ja to liczyłam, że jak przedszkole 400-600zł . Zapisałam do panstwowego ale jesteśmy na ponad 400 miejscu

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-26, 21:03   #4428
idzia111
Zakorzenienie

Miała poodpisywać i pisac cos, a mały sie obudził, do tego potem znowu ból głowy. Drugi dzień tak straszny, że ja nie wiem jak się nazywam ...

Ide spać, jutro nadrobię

idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:06   #4429
Neni1984
Zakorzenienie

Elaine dzięki

Spadam pod prysznic i do łóżka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 21:07   #4430
surka
Zakorzenienie

A my mamy chyba ten skok co się kończy w 19 tyg. Lila już skończyła 21, ale urodziła się wcześniej , a już myślałam, że ten skok nas ominął. Choć na razie jest łągodny
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:08   #4431
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga odpowiadam bo pani wzywała jak nie ma alergii po tym czasie ustawowym, to 1 posilek to mleko z kaszka z glutenem i 1 posilek z kaszka bez glutenu.

Tari jesteś moja studnia wiedzy bez dna. Taka młoda, a tyle wie

Elaine, dziękuję i Tobie. Daj znać jak wyniki u męża.

Stary 2013-11-26, 21:09   #4432
Samantha7
Zakorzenienie

Cynamonku - super wieści

Krysiu- o matko :/
Jak dobrze, ze to była zła diagnoza

Eve- Marysia

Margos- za cycka

Pozdrawiam Was wszystkie i spadam ogarnąć syf w domu póki mały ma drzemke.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:11   #4433
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Paulinka: 1200zł za żlobek???? no co ty? ja to liczyłam, że jak przedszkole 400-600zł . Zapisałam do panstwowego ale jesteśmy na ponad 400 miejscu
W Warszawie ciężko jest znaleźć prywatny żłobek czy przedszkole poniżej 1000zł. Ostatnio udało mi się znaleźć jakąś mega promocję (jak to brzmi w kontekście opieki nad dzieckiem )- 750zł, ale to dla dzieci zapisanych od października tego roku (po prostu nie zrobili pełnego naboru i robią promocję dla nowych dzieci). A tak wszędzie od 1000zł w górę (lub 900+ jakieś obowiązkowe opłaty i wychodzi też powyżej 1000zł )
Stary 2013-11-26, 21:12   #4434
BrandyOrange
Raczkowanie

elaine nie wchodzi link

ja czytałam, że ekspozycja na gluten trwa 2 miesiące po 2-3 g kaszki, a dopiero potem można zwiększyć dawkę już nie wiem nic!
Stary 2013-11-26, 21:12   #4435
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na państwowy nie liczę. A prywatne w Poznaniu i okolicach to koszt z wyżywieniem koło 1000 zł:banghead:

Stary 2013-11-26, 21:26   #4436
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Brandy: to jeszcze raz https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post43805984 cos źle musiałam przekopiować wcześniej

Neni, Lachryma: nie ma sprawy.

Idzia: dobrej nocki i lepszego samopoczucia

Kurde, ja się w sumie nie orientowałam ile prywatny żłobek, ale skoro w Poznaniu ok 1000 to byłabym zaskoczona gdyby tutaj było te 400-600zl. Przy 1000zł to juz prawie niania.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-11-26, 21:27   #4437
dzoan
Zakorzenienie

Umyłam się, mam farbę na włosach, idę namoczyć ubranka po porannym przelaniu się kupska, bo zapomniałam spłuczę włosy i spać..

Dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 21:28   #4438
BrandyOrange
Raczkowanie

elaine-blath dzięki
Stary 2013-11-26, 21:29   #4439
lachryma
Zakorzenienie

Elaine, ja właśnie myślę ciągle: żłobek czy niania.

Mykam, dobranoc.

Stary 2013-11-26, 21:29   #4440
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
elaine nie wchodzi link

ja czytałam, że ekspozycja na gluten trwa 2 miesiące po 2-3 g kaszki, a dopiero potem można zwiększyć dawkę już nie wiem nic!
Mnie przy mm pediatra zaleciła podawać w 6 mż 3g do 1 posiłku dziennie w 7 mż 6g a od 8 dowolna ilość
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości