Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 09:39   #4411
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46153331]O tak, pifko w Czarnkowie świetne Spróbowałam 2 lata temu po drodze nad morze i obkupiłam się w drodze powrotnej Mniam Ładne miasteczko [/QUOTE]

Zastanawia mnie jeszcze czy ten Stary Budynek Browarów czarnkowskich to jest ten w którym robia te piwko czy gdzieś indziej je robia a i tez polecam produkty OSM Czarnków , maja pyszne serki itp itd
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:43   #4412
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie jeszcze czy ten Stary Budynek Browarów czarnkowskich to jest ten w którym robia te piwko czy gdzieś indziej je robia a i tez polecam produkty OSM Czarnków , maja pyszne serki itp itd
Tak. Tam caly czas produkowane jest nasze piwo malo tego budynek bedzie przeksztalcony w galerie, salony spa z kapielami w piwie i muzeum browarnictwa bedzie mozna na żywo zobaczyć proces produkcji tego złotego trunku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:43   #4413
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
Meta ty się bałaś rozmawiać, a ja bym chciała! może się boi? albo nie wie co mi odpowiedzieć na niektóre pytania i woli nie ruszać tematu?
ale mój to w ogóle jakiś na opak np nie umiera jak choruje, tylko wołami go ciągnąć trzeba do lekarza
przecież ja nie chcę, by nie wiadomo jakie ameryki odkrywał. ja chcę poznać jego zdanie. chcę wiedzieć jakiej jego reakcji mogę się spodziewać na różne sytuacje.
Wiesz jak to faceci... Nie każdy lubi myśleć w kategoriach"gdyby...". Oni zazwyczaj dopiero zaczynają myśleć jak już jest ta diagnoza a nie spekulować jakby to było

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Razem czekamy do 14 maja - ja mam wtedy połówkowe.
Ooo super To chociaż nie będę sama

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Metamfetaminax tez czytalam tą książke i to wcale nie jest taka łatwa sprawa właśnie...

Dzieć mnie chyba kopnął wczoraj o północy jak lezalam tak nad pachwiną tzn to musiał być dzieć bo to były takie mocniejsze kopy ogólnie się odzywa od paru dni ale rzadko jeszcze...raz czy dwa w ciągu dnia

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ale mi się dziewczyny niewygodnie śpi
W końcu się doczekałaś ruchów Mi też śpi się już źle.... A najlepiej to mi się śpi na prawym boczku odkąd mniej boli

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Nie chciałam się wypowiadać w tym temacie ale juz nie mogę. Duzo myslalam co bym zrobila gdyby... i doszlam do wniosku ze nie dalabym rady tak bardzo się poświęcić bo dziecko niepełnosprawne potrzebuje calodobowej opieki do końca zycia co wiąże się z rezygnacja z pracy. Mając już dwójkę zdrowych dzieci nie byloby mnie po prostu stac na takie poswiecenie. Zrobilabym to dla dobra rodziny. Wiem ze pisze bezposrednio ale inaczej nie umiem. A tak po za tym to jestem dosłownie osrana przed wizyta u chirurga :/ co chwile biegam do toalety tak mnie z nerwów czysci. Błagam trzymajcie kciuki żebym to przeżyła

Przeżyjesz,trzymam kciuki !

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:44   #4414
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Ale nic , kończę już dziś ten temat , żałuje że go wczoraj poruszyłam ale wyrażam swoją opinie bo mam do niej prawo i jeżeli któraś mnie tutaj teraz mniej lubi to trudno będę z tym żyć ;-) ale to jest "Prawo matki i Ojca" a nie "Prawo sąsiadki czy ciotki klotki " która powie mi że jestem zła i pójdę się smażyć w piekle ..
Nie wydaje mi się że któraś z dziewczyn miałaby Cię za to mniej lubić. Temat owszem trudny, ale dobrze jest poznać czyjeś zdanie. Mi na przykład jest lżej jak wiem że nie tylko ja gdyby okazało się że moje dziecko byłoby poważnie chore to rozważałabym opcję usunięcia.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:51   #4415
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A ja tam jestem za aborcją ze wskazań i na życzenie.Bo uważam że lepiej się wcale nie narodzić niż być po narodzinach skazanym na cierpienie tak fizyczne jak i psychiczne.Każdy postępuje wg. własnego sumienia i nic nikomu do tego

Stary 2014-04-24, 09:53   #4416
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Ja prowadziłam pamiętnik z przygotowań do ślubu, potem go wydrukowałam ze zdjęciami w formie foto książki. Mam też taki od urodzenia do narzeczeństwa z Tż, z czego najpierw są zdjęcia naszych rodziców, potem nasze z dzieciństwa po jednej stronie moje po drugiej Tż z tego samego okresu, dorastania i potem wspólne Teraz taki sam prowadzę od początku ciąży i mam nadzieję, że uda się mi to kontynuować przez kilka kolejnych lat
Też ekstra. Kurcze to tylko ja jestem taka mało sysymatyczna
Z ciąży nie prowadziłam w ogóle, w poprzedniej robiłam zdjecia brzucha co tydzień. Teraz zrobiłam jedno zdjęcie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:20   #4417
ZygaEffka
Zadomowienie

Zainspirowałyście mnie i chyba zacznę prowadzić dzienniczek ciąży takie którym będę wklejać zdjęcia USG i badania , a po kilku latach moje maleństwo mogło by sobie poczytać i popatrzeć jakie małe było w mamy brzuszku
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-24, 10:25   #4418
Aneta???
Zakorzenienie

Ja próbowałam album prowadzić kiedy urodziła się moja córka, ale przez brak czasu zaprzestał am, były za duże przerwy między datami i tak wyszło.Teraz do 13 tc robiliśmy z mężem nagrania, fotki z ciąży, co tydzień i co.... brak czasu, przeprowadzka i inne sprawy i 7 tygodni pauzy😐, ostatnie nagranie tydzień temu😕

Stary 2014-04-24, 10:32   #4419
ZygaEffka
Zadomowienie

No u mnie tez wlasnie problem ze systematycznością co do wszystkiego ogólnie ;-) Szukalam na allegro takiego dziennika ale ceny mnie przeraziły , myślę żeby swój własny zeszyt założyć może kupić jakiś ładny za maks 5 zloty a nie za 80 zl jak to na allegro ;-)

TŻ wrócił od lekarza okazało się ze to ten sam wirus co ja miałam tylko u mnie pojawił sie w postaci wirusa żołądka a u niego w postaci zapalenia gardła i kataru . Dostał zwolnienie lekarskie do niedzieli i mamy się izolować od siebie , ciekawe jak to zrobić jak ja mu muszę teraz usługiwać :p do tego mieszkamy w bloku więc bądź co bądź piętra nas nie dzielą
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-24, 10:45   #4420
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Zainspirowałyście mnie i chyba zacznę prowadzić dzienniczek ciąży takie którym będę wklejać zdjęcia USG i badania , a po kilku latach moje maleństwo mogło by sobie poczytać i popatrzeć jakie małe było w mamy brzuszku
Ja też miałam prowadzić,ale tu postanowiłam,że od 12 tygodnia,teraz,że od 20 a tu guzik prawda,bo coś czuję,że w ogóle nie będę prowadzić trochę szkoda,bo fajnie mieć ale moja systematyczność pozostawia wiele do życzenia...
Cytat:
No u mnie tez wlasnie problem ze systematycznością co do wszystkiego ogólnie ;-) Szukalam na allegro takiego dziennika ale ceny mnie przeraziły , myślę żeby swój własny zeszyt założyć może kupić jakiś ładny za maks 5 zloty a nie za 80 zl jak to na allegro ;-)

TŻ wrócił od lekarza okazało się ze to ten sam wirus co ja miałam tylko u mnie pojawił sie w postaci wirusa żołądka a u niego w postaci zapalenia gardła i kataru . Dostał zwolnienie lekarskie do niedzieli i mamy się izolować od siebie , ciekawe jak to zrobić jak ja mu muszę teraz usługiwać :p do tego mieszkamy w bloku więc bądź co bądź piętra nas nie dzielą
Ooo to teraz trudne zadanie macie przed sobą Kupcie sobie maseczki higieniczne i chodźcie po domu w rękawiczkach

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-04-24, 10:47   #4421
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Już po

na zwolnieniu jestem od 28 stycznia, ale głównie dlatego,że w miejscu w którym pracuje jest dużo farb, lakierów i środków chemicznych co nasilało moje dolegliwości ciązowe i jest szkodliwe.

Okazało się,że torbiel prawie zanikła taka mała kreseczka została po której za tydzień nie powinno być śladu. Dzidzia waży 400 g. wszystkie parametry w normie tylko cały czas odwrócona jest pupą w dół. Jak tak dalej pójdzie będę miała cesarke a tego nie chciałam ...

Bardzo się cieszę,że wszystko jest ok. Połówkowe już w sobotę. Będę znała więcej szczegółów. Oby przeszło dobrze jak prenatalne w 12 tc.
super, brawo za udane usg a pozycją maluszka się nie amrtw, obróci się jeszcze niejeden raz

Cytat:
Dziękuje za wszystkie kciuki

Kochane wszystko jest idealnie. Wszystko się unormowało i pani doktor nie miała się do czego przyczepić

i tak podsumowując dla tych co nie wiedzą kto jest jeszcze u nich lokatorem :
- jem słodkie i kwaśne
- cerę mam masakra, cała w syfach
- brzuch mam rozlany i bardziej płaski
- brzuch zarośnięty jak u małpy
- i punkt w ovulkę

i jest BABA

super, boskie nowiny
Cytat:
A ja gdybym wiedziała na 100 % że moje dziecko będzie poważnie chore i że nigdy ale to nigdy nie bedzie zdolne do samodzielnego życia , nie urodziła bym go . MOżecie mnie skrytykować ale nie potrafiłabym żyć z poczuciem że unieszczęśliwiłam to biedne dziecko . A sama psychiczne tez bym nie dała rady bo sie napatrzylam w rodzinie na chore dzieci i ile to kosztuję życia każdego członka takiej rodziny . To nie jest kraj na wychowywanie takiego potomstwa ...
rozumiem Ciebie, sama nie wiem, jakbym postąpiła. Pracuję w zakładzie pracy chronionej, na co dzień mam do czynienia z ludźmi upośledzonymi w różnym stopniu. Powiem tak, upośledzenie fizyczne da się "oswoić", można funkcjonować, ale najgorsze jest upośledzenie umysłowe.
Ja mam starszą córeczkę, gdyby moje drugie dziecko było w dużym stopniu upośledzone (Boże, chroń), to tak naprawdę decyzja o tym, czy usunąć ciążę czy nie, miala by ogromny wpływ na życie mojej zdrowej córki. Po mojej i męża śmierci to na nią niejako spadłby obowiazek opieki, nawet gdybym nie wymagała tego od niej, to mogłaby się czuć moralnie zobowiązana. To są straszne dylematy i mam nadzieję, że nigdy w życiu nie będę musiała stanąć przed taką decyzją.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Mam kuzynke z zespołem Downa. Te dzieci kochają milion razy mocniej. Bezgranicznie i do końca życia.
Pracowałam w ośrodku, do którego przyjeżdżaly dzieci z porażeniem lub inną dysfunkcją. Te z zespołem potrafiły grać na pianinie pisać liczyć pięknie malować i mieć inne pasje. Wszystko zależy od tego jak rodzice sobie z tym poradzą i jak je wyprowadzą .
zalezy też od stopnia upośledzenia, zespól Downa zespołowi Downa nierówny. Ale fakt faktem, że teraz jest wiecej możliwosci rehabilitacji, kształcenia i nauki przystosowania dla takich dzieciaczków, choćby przedszkola integracyjne.

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A ja tam jestem za aborcją ze wskazań i na życzenie.Bo uważam że lepiej się wcale nie narodzić niż być po narodzinach skazanym na cierpienie tak fizyczne jak i psychiczne.Każdy postępuje wg. własnego sumienia i nic nikomu do tego

jak byłam nastolatką i był akurat w polityce temat aborcji (to były czasy, gdy zastanawiano się z jakich przyczyn umożliwić aborcję) to rozmawialam z moją babcią na ten temat (z nią mogłam pogadać na każdy, nawet najbardziej kontrowersyjny temat, zawsze mi odpowiadała, nigdy nie zbywala, za to bardzo ją szanowałam). I moja babcia powiedziala mi słowa, które tkwią mi do dziś, ze jeśli dziecko (zdrowe czy chore) ma się urodzić po to, by cierpiało nędzę, biedę, poniżanie, bicie, to lepiej, żeby nigdy się nie urodziło. Moja babcia miała ciężkie dzieciństwo, u nich w domu była 10 dzieci, jej mama zmarła gdy babcia miala 6 lat. Ojciec jako metodę wychowawczą uznawał bicie. Cierpieli też głód i nędzę (moja babcia urodziła się w 1911 roku, więc dzieciństwo pokryło się z I Wojną Światową.). Także babcia opierała swoje przekonania na swoim własnym dzieciństwie.Tak nawiasem mówiac, moja babcia uciekła z domu mając 14 lat, nigdy już nie wróciła do ojca, tak jak większosć jej rodzenstwa.
I jak tak słyszę w tv o tych maltretowanych dzieciach to mi się słowa mojej babci przypominają. Choć swoją drogą dziś jak ktoś wie, że nie ma warunków lub nie chce dziecka, to lepiej by od razu oddał do adopcji. Noworodki z dnia na dzień znajdują nowe, kochające domy, bo wiele par czeka, by adoptować takie malenstwa.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-04-24 o 10:48
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:08   #4422
Metamfetaminax
Zakorzenienie

To prawda jak ktoś nie ma warunków niech odda dziecko do adopcji. To też jest smutne,ale to dziecko znajdzie prawdziwy dom... A zresztą jest tyle środków anty wcale nie trudnych w użyciu,więc jeżeli ktoś nie chce dziecka to niech się nauczy je stosować i po problemie... Aborcja jest teraz formą antykoncepcji z tego co widzę... Ale nie bo jedne nie chcą pigułek,bo przytyją,drugie nie wezmą prezerwatyw,bo niewygodnie to sorry.Pieprzmy się najlepiej licząc,że w ciąże nie zajdziemy a potem w razie W usuńmy dziecko.
Kiedyś myślałam inaczej ale od kilku lat myślenie mi się zmieniło,bo o ile ja i wiele moich znajomych mogliśmy stosować różne metody antykoncepcji,żeby nie zajść w niechcianą ciążę,bo wiek,szkoła,plany itp. to czemu inni o tym nie pomyślą?

Stary 2014-04-24, 11:24   #4423
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
To prawda jak ktoś nie ma warunków niech odda dziecko do adopcji. To też jest smutne,ale to dziecko znajdzie prawdziwy dom... A zresztą jest tyle środków anty wcale nie trudnych w użyciu,więc jeżeli ktoś nie chce dziecka to niech się nauczy je stosować i po problemie... Aborcja jest teraz formą antykoncepcji z tego co widzę... Ale nie bo jedne nie chcą pigułek,bo przytyją,drugie nie wezmą prezerwatyw,bo niewygodnie to sorry.Pieprzmy się najlepiej licząc,że w ciąże nie zajdziemy a potem w razie W usuńmy dziecko.
Kiedyś myślałam inaczej ale od kilku lat myślenie mi się zmieniło,bo o ile ja i wiele moich znajomych mogliśmy stosować różne metody antykoncepcji,żeby nie zajść w niechcianą ciążę,bo wiek,szkoła,plany itp. to czemu inni o tym nie pomyślą?
niestety antykoncepcja jest stosunkowo droga i biednych nie stać. Z drugiej strony brak edukacji w tym kierunku (ostatnio chyba na tvnstyle słyszałam, że niektóre nastolatki wierzą, że płukanie sobie pochwy w coca coli to skuteczny środek antykoncepcyjny!!!!!) no i jeszcze wpływ nauki Kościoła na poglądy odnośnie antykoncepcji. Uważam, że tabletki anty powinny być refundowane, choćby dla tych, co np zarabiają najniższą krajową. W mojej pracy była pracownica, upośledzona w jakimś tam stopniu umysłowo, jej chłopak tak samo. Urodziła 5 dzieci!!! 4 dzieci wychowuje jej matka, ostatnie dziecko zostało przy niej, komorników mają sporo, nie są nigdzie zameldowani, Opieka społeczna przyszła do nas w tej sprawie, bo bez adresu nie mogli nadać PESELu dziecku i musieli sprawę dać to Warszawy, na wyzszy szczebel. Widzieliśmy w kadrach jej wypis ze szpitala, na nim była adnotacja, że pacjentka bywa agresywna. Włos nam się na głowie jeżył, co ona temu dziecku może zrobić. Jak przyjeżadżała z tym maluszkiem to dziecko non stop spało, albo takie megaspokojne było, nawet już myślałyśmy, że może faszeruje je jakimiś lekami, w końcu sama bierze leki, jakieś psychotropy czy coś. a dziewczyna ma około 30 lat, może urodzić co najmniej jeszcze 5 dzieci. Dlaczego w naszym państwie w takich sytuacjach nie można podwiązać jajowodów? przecież ma już 5 dzieci, czwórką się nie zajmuje. Uważam, że w takich przypadkach prawo odgórnie powinno decydować o podwiązaniu jajowodów.
No i niestety to nie są pojedyncze przypadki.

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-04-24 o 11:32
Stary 2014-04-24, 11:28   #4424
Aneta???
Zakorzenienie

Aborcja była, jest i będzie tematem kontrowersyjnym, który ma swoich zwolenników i przeciwników, że dalsza konwersacja na ten temat chyba jest zbędna, bo każda z nas ma swój własny pogląd i ja to szanuję.Tak samo jak szanuję decyzję kobiet, które się poddały zabiegowi.To ich życie, ich ciało i nie mnie je oceniać.Żeby nie było, jestem przeciwna aborcji po 13 tc . Czasem jest to jedyne wyjście dla dla niektórych kobiet więc nie potępiam.Jestem też przekonana, że nie każda kobieta, która poddaje się zabiegowi pieprzy się na lewo i prawo, w życiu różnie bywa.I nie, nie usunęłam i nigdy nie usunę swojej ciąży☺

Stary 2014-04-24, 11:36   #4425
Ana***
Zakorzenienie

Również po wizycie i usg połówkowym wczoraj miałam
i córusia, nic się nie zmieniło
szersza relacja i zdjęcia do klubu wstawiłam

A co do lokatora to:
-brzuszek bardziej rozlany
- cera ładna, nie narzekam
- mdłości i wymioty do 16 tygodnia i odrzut od mięsa, całkowity - dopiero teraz lepiej
- ochota na soczyste owoce: jabłka, gruszki, truskawki, arbuz i na słodycze
- i oczywiście serduszko było w owulację co potwierdzone monitoringiem

-

zazdrosnica bardzo się ciesze, że u Was wszystko w porządku
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:43   #4426
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
niestety antykoncepcja jest stosunkowo droga i biednych nie stać. Z drugiej strony brak edukacji w tym kierunku (ostatnio chyba na tvnstyle słyszałam, że niektóre nastolatki wierzą, że płukanie sobie pochwy w coca coli to skuteczny środek antykoncepcyjny!!!!!) no i jeszcze wpływ nauki Kościoła na poglądy odnośnie antykoncepcji. Uważam, że tabletki anty powinny być refundowane, choćby dla tych, co np zarabiają najniższą krajową. W mojej pracy była pracownica, upośledzona w jakimś tam stopniu umysłowo, jej chłopak tak samo. Urodziła 5 dzieci!!! 4 dzieci wychowuje jej matka, ostatnie dziecko zostało przy niej, komorników mają sporo, nie są nigdzie zameldowani, Opieka społeczna przyszła do nas w tej sprawie, bo bez adresu nie mogli nadać PESELu dziecku i musieli sprawę dać to Warszawy, na wyzszy szczebel. Widzieliśmy w kadrach jej wypis ze szpitala, na nim była adnotacja, że pacjentka bywa agresywna. Włos nam się na głowie jeżył, co ona temu dziecku może zrobić. Jak przyjeżadżała z tym maluszkiem to dziecko non stop spało, albo takie megaspokojne było, nawet już myślałyśmy, że może faszeruje je jakimiś lekami, w końcu sama bierze leki, jakieś psychotropy czy coś. a dziewczyna ma około 30 lat, może urodzić co najmniej jeszcze 5 dzieci. Dlaczego w naszym państwie w takich sytuacjach nie można podwiązać jajowodów? przecież ma już 5 dzieci, czwórką się nie zajmuje. Uważam, że w takich przypadkach prawo odgórnie powinno decydować o podwiązaniu jajowodów.
Antykoncepcja jest droga ale ja też bogata nigdy nie byłam i wolałam wydać te 15 zł na Cilest co miesiąc niż kilka stów na tabletki poronne a to wiadomo jakie będą konsekwencje po tym ze strony medycznej? Zresztą inne tabletki anty kosztują na receptę 6 zł ze zniżką ale to już nie chodzi o głupią kasę. W innych krajach takie tabletki są za darmo i ja to bardzo popieram,bo u nas myślą,że taka lekcja wychowania w rodzinie dużo załatwi a g... prawda ;]
U mnie w mieście jest kobieta biedna,grzebie po śmietnikach i w ogóle no masakra i już z 8 dzieci jej zabrali w wieku max. 5 miesięcy. Ale te dzieci były czyściutkie,grubiutkie i nic im nie brakowało. Ona może i biednie wygląda,śmierdzi i jest brudna nie powiem,ale te dzieci miały ciuszki aż lśniące a ona nie pije i nie pali,więc i dzieci jakieś chore się nie rodziły. Ale wiadomo ona sama wiedziała,że nic im nie da w życiu więc zabierali,ale strasznie to przeżywała. Teraz z tego co wiem ma podwiązane jajowody,ale to dlatego,że już nie może zajść w ciążę,bo ma problemy jakieś i nie jest to dla niej wskazane.

Cytat:
Aborcja była, jest i będzie tematem kontrowersyjnym, który ma swoich zwolenników i przeciwników, że dalsza konwersacja na ten temat chyba jest zbędna, bo każda z nas ma swój własny pogląd i ja to szanuję.Tak samo jak szanuję decyzję kobiet, które się poddały zabiegowi.To ich życie, ich ciało i nie mnie je oceniać.Żeby nie było, jestem przeciwna aborcji po 13 tc . Czasem jest to jedyne wyjście dla dla niektórych kobiet więc nie potępiam.Jestem też przekonana, że nie każda kobieta, która poddaje się zabiegowi pieprzy się na lewo i prawo, w życiu różnie bywa.I nie, nie usunęłam i nigdy nie usunę swojej ciąży☺

No ta jak ma ważny powód to niech robi co chce,ja się tam nie mieszam ale jak taka jedna pójdzie na dyskotekę,chrzani się z kim popadnie to do kogo ma pretensje? A potem za każdym razem jak wpadnie z pierwszym lepszym usuwa to ja wręcz to potępiam,bo to wynika z głupoty.
Chociaż może i lepiej,że usuwają,bo chociaż nie zostawiają dziecka z FAS w szpitalu czy inną chorobą,która wynikła z zaniedbania i to dziecko chociaż się nie męczy,bo różne są matki i nie dbają o siebie ani trochę a do tego piją i palą i ćpają.

Stary 2014-04-24, 11:50   #4427
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Co do cen środków anty się nie zgodzę. Jest taki wybór, ze można dobrać cos odpowiedniego. Zanim zaszlam pierwszy raz w ciążę to brałam tabletki anty za które placilam 12 zl.
Moja mama ma sąsiadkę - babka ma nieco ponad 30 lat i 4 dzieci a 5 w drodze. Zapytana czy się zabezpieczają odpowiada: nie bo prezerwatyw nie lubi a na tabletki ja nie stac.
Noz ☠☠☠☠a, a na papierosy i wino to ja stać? Na pieluchy, mleko dla kolejnych dzieci będzie ja stać?
Podwiazanie jajowodow to dobre rozwiązanie. Bo takich babek/par jest bardzo dużo. Na pewno każda z nas zna conajmniej kilka.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:50   #4428
NATALUSIA14
Rozeznanie

Hej dziewczyny po kilku dniach, do nadrobienia miałam sporo !!!

Podczas Świąt byłam u rodziny taty nad morzem. Sztachnęłam się (córcia też) jodem i ogólnie wypoczęłam. Ale ta droga tyle km... jechaliśmy 9 godz.samochodem w jedną stronę. Dałam radę choć przystanków na siusiu było sporo

gratuluję wszystkich udanych wizyt

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:55   #4429
Aneta???
Zakorzenienie

I dlatego w Holandii antykoncepcja dla gówniarzy poniżej 21 roku jest za darmo.Aborcja też legalna.I jakoś tego problemu nie ma.Kobiety rodzą dzieci, bardzo często chore jak widzę na ulicach.Wybór świadomy jak widać.Tabletki wczesnoporonne w każdej drogerii za 13 euro.Polityka prorodzinna ok.Jak widać problem leży bardziej u góry, rząd mamy jaki mamy😕

Stary 2014-04-24, 12:01   #4430
Latte88
Zakorzenienie

Oglądałam porody na polsat cafe.. Ale się zryczalam
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:03   #4431
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Oglądałam porody na polsat cafe.. Ale się zryczalam
Też oglądam, ale położne☺Wzruszające☺

Stary 2014-04-24, 12:49   #4432
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ana gratuluję udanej wizyty Zdjęcia chętne bym luknęła, ale póki co nie mam wejściówki do klubu

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Moja mama ma sąsiadkę - babka ma nieco ponad 30 lat i 4 dzieci a 5 w drodze. Zapytana czy się zabezpieczają odpowiada: nie bo prezerwatyw nie lubi a na tabletki ja nie stac.
Jessuuu ja myślałam że teraz pięcioraczki w drodze, haha
A tak na poważanie to też uważam, że powinni coś w końcu zrobić, od tego są, żeby zaradzić takim właśnie sytuacjom, kiedy to kobiety których teoretycznie 'nie stać na środki anty' rodzą po kilkoro dzieci, nie mają za co je wychować, w ogóle nie biorą na siebie konsekwencji takich wyborów bo to jest ich wybór! Te kobiety są dla mnie nic nie warte (sorki za kolokwializm) ale serducho się kraja na myśl o tych bogu ducha winnych dzieciach

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Upiekłam mój pierwszy w życiu biszkopt i jest super Będzie ciasteczko ze śmietaną, borówkami i truskawkami i galaretką
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:08   #4433
anesh_
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46153331]O tak, pifko w Czarnkowie świetne Spróbowałam 2 lata temu po drodze nad morze i obkupiłam się w drodze powrotnej Mniam Ładne miasteczko [/QUOTE]

A ja nigdy nie piłam, mimo, że w Chodzieży sklep z tym piwem

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Ja prowadziłam pamiętnik z przygotowań do ślubu, potem go wydrukowałam ze zdjęciami w formie foto książki. Mam też taki od urodzenia do narzeczeństwa z Tż, z czego najpierw są zdjęcia naszych rodziców, potem nasze z dzieciństwa po jednej stronie moje po drugiej Tż z tego samego okresu, dorastania i potem wspólne Teraz taki sam prowadzę od początku ciąży i mam nadzieję, że uda się mi to kontynuować przez kilka kolejnych lat

Wiem co przeżywasz, bo już miałam 2 ósemki tak usówane i naprawdę nie masz czego się bać. Dostaniesz dobre znieczulenie i jak sprawny chirurg to 10 minut i będzie po sprawie
My daliśmy rodzicom na weselu taki pamiętnik z nami od narodzenia, ale tylko zdjęcia.
Od początku pierwszej ciąży prowadzę pamiętnik córi bez zdjęc, teraz poprosiłam chrzestną i kupiła jej album na zdjęcia. Trochę tych zdjęc ma, więc muszę zacząć wywoływać. Dodatkowo mam prezentację w power point chronologiczną od czasów ciąży.

Teraz muszę dla syneczka się zmobilizować i założyć.

Wykończyło mnie nocne siedzenie... Tyle roboty, a ja siedzę... Muszę znaleźć klucz od gospodarczego i iść po węgiel, rozgrzeć w piecu na wodę poki mała śpi... Cięzko samej... Mężu wracaj!

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Tak. Tam caly czas produkowane jest nasze piwo malo tego budynek bedzie przeksztalcony w galerie, salony spa z kapielami w piwie i muzeum browarnictwa bedzie mozna na żywo zobaczyć proces produkcji tego złotego trunku

Ale super!!!
Jak pojadę do kuzynki to na pewno się tam wybierzemy. I wtedy też na chwilę chętnie bym się spotkała.

Perełko ja miałam rwane cztery szóstki - u dentysty, z potrójnymi korzeniami, jak zakładali aparat. Nic nie czułam bólu, tylko szarpanie i wyłupywanie, ale bezbolesne, no i krew psikała, reszta to pikuś.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:13   #4434
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

No to rewelacja !

Zrobiłam mężulkowi rosół , już wszamał dzwonili do niego z pracy obrażeni że jest chory i że dopiero rano dał znać że nie przyjdzie ...Normalnie patologia .
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-04-24 o 13:15
Stary 2014-04-24, 13:29   #4435
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

zgadzam się z tym rowniez.Tez jestem za,niech kobieta sama decyduje

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Również po wizycie i usg połówkowym wczoraj miałam
i córusia, nic się nie zmieniło
szersza relacja i zdjęcia do klubu wstawiłam

A co do lokatora to:
-brzuszek bardziej rozlany
- cera ładna, nie narzekam
- mdłości i wymioty do 16 tygodnia i odrzut od mięsa, całkowity - dopiero teraz lepiej
- ochota na soczyste owoce: jabłka, gruszki, truskawki, arbuz i na słodycze
- i oczywiście serduszko było w owulację co potwierdzone monitoringiem

-

zazdrosnica bardzo się ciesze, że u Was wszystko w porządku
brawo
No same dobre wieści,ale teraz to wiadomo ze juz wszystko musi byc dobrze

Dziewczyny wlasnie nie wiem czy ktoras pamieta jak pisala tu ze moja przyjaciolka poroniła a mialaby termin tak jak my wszystkie tu na wrzesień.
No i miała łyzeczkowanie wtedy... i dziś mi napisała że jest w ciązy oby się udało

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:31   #4436
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wlasnie nie wiem czy ktoras pamieta jak pisala tu ze moja przyjaciolka poroniła a mialaby termin tak jak my wszystkie tu na wrzesień.
No i miała łyzeczkowanie wtedy... i dziś mi napisała że jest w ciązy oby się udało
Ja nie pamiętam ale mam nadzieję,że tym razem się uda do końca Dosyć szybko się zdecydowała,ale najważniejsze,żeby teraz było ok

Stary 2014-04-24, 13:33   #4437
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam się z tym rowniez.Tez jestem za,niech kobieta sama decyduje

brawo

Cieszą mnie takie wieści bo byłam na jej miejscu i wiem co przechodziła i przechodzi teraz . Trzymam za nią bardzoooo mocno kciuki !!

jeszcze 7 godzin i jadę ...
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-04-24 o 13:34
Stary 2014-04-24, 13:38   #4438
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam ale mam nadzieję,że tym razem się uda do końca Dosyć szybko się zdecydowała,ale najważniejsze,żeby teraz było ok
No w sumie raz tylko miala okres po tym zabiegu,potem była na USG i okazalo sie ze jest czysciutko i juz mozna sie starać chociaz są lekarze ktorzy kazą poczekac 3 cykle czy jakos tak,ja sie nie znam ale wierze ze teraz będzie dobrze

ZygaEffka dzięki

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:40   #4439
Ana***
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46156477]Ana gratuluję udanej wizyty Zdjęcia chętne bym luknęła, ale póki co nie mam wejściówki do klubu
[/QUOTE]

oj to jak już wejdziesz to będziesz miała nadrabiania, że hoho
dziękuję

Cytat:
z
brawo
dzięki
Musi, musi!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:41   #4440
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
I dlatego w Holandii antykoncepcja dla gówniarzy poniżej 21 roku jest za darmo.Aborcja też legalna.I jakoś tego problemu nie ma.Kobiety rodzą dzieci, bardzo często chore jak widzę na ulicach.Wybór świadomy jak widać.Tabletki wczesnoporonne w każdej drogerii za 13 euro.Polityka prorodzinna ok.Jak widać problem leży bardziej u góry, rząd mamy jaki mamy😕

bo nasz chory prokatolicki rząd (i opozycja też nie lepsza) uważa, że jak aborcja będzie legalna to nagle tabuny kobiet będą robić aborcję, tak jak z in vitro, jak się ułatwi parom in vitro to nagle większość się rzuci na in vitro. A to nieprawda. A taka sytuacja tylko pozwala kwitnąć podziemnym aborcjom. Raz kiedyś słyszałam w telewizji jak ktoś sie chwalił, że w Polsce tak mało aborcji się dokonuje, a nie wziął pod uwagę, ile "na czarno" się robi.
Ja uważam, że przede wszystkim edukacja od jak najmłodszych lat (oczywiście dostosowana do wieku i potrzeb) oraz ułatwienie młodzieży dostępu to środków antykoncepcyjnych. Choć tu pojawia sie kolejny mit, że jak młodzież za darmo np od szkolej pielęgniarki bedzie dostawać prezerwatywy, to zacznie wszędzie i na okrągło seks uprawiać. A prawda jest taka, że kto bedzie chcial seksu to bedzie go uprawiać, tylko konsekwencje moga być tragiczne.

a moje anty droższe od Waszych ale ostatni raz 2 lata temu bralam, więc coś się może zmieniło w tym temacie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46156477
[/COLOR]Upiekłam mój pierwszy w życiu biszkopt i jest super Będzie ciasteczko ze śmietaną, borówkami i truskawkami i galaretką [/QUOTE]

brawo aż zgłodniałam

Cytat:
trzymam mocno kciuki za przyjaciółkę moja przyjaciółka też miala łyżeczkowanie, po paru miesiącach zaszła w ciazę i udało się, ma już rocznego ślicznego chłopczyka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości