|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Kash ale ja się nie kłócę
Zresztą w dzisiejszych czasach to wszystko jest rakotwórcze i na wszystko mają badania najlepiej to żyć energią słoneczną, ale trzeba używać wysokich filtrów, bo inaczej też dostaniemy od niej raka Amelia, Kash dla mnie to takie patyczami wszyscy mi się kojarzą strasznie z moim kolegą z klasy, który był wysoki jak brzoza, a chudy jak koza Nie podobają mi się aż tacy wysocy faceci i o ile nie ważą jakieś 120 kg i nie są jakimiś strongmenami to zawsze mi się wydają takimi chudzinkami Wolę takich w zakresie 180 - 190 cm, to chyba kwestia proporcji, że taki facet z takimi samymi mięśniami jak szczypiornista po prostu wygląda na lepiej zbudowanego. A my mamy nowego członka naszej wiejskiej, hipisowskiej rodziny Urodził się cielaczek ale zawsze ma ogromnego stracha, że coś się stanie i nie będzie mógł sobie poradzić. Na minus przemawia fakt, że mama cielaczka za cholerę nie dała się wydoić dojarką i musiałam trzymać cielaka obok niej a ona co chwilę mnie lizała po ręce i do mnie podchodziła, a z drugiej strony cały czas próbowała mi zjeść bluzę druga krowa Wiecie, ja się krów okropnie boję, więc stałam jak słup soli i się modliłam, żeby już się skończyło |
|
|
|
#4412 |
|
Komplikatorka
|
Joss ale czad
Chciałabym kiedyś zobaczyć takie "maleństwo" parogodzinne Co do rakotwórczych rzeczy powiem Wam tylko tak: Moja mama - okaz zdrowego odżywiania. Smażone raz na 2 tyg, dużo warzyw i owoców, zupy, zero śmieciowego jedzenia i co ? Miała raka
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Joss dawaj jakieś zdjęcia maleństwa to sobie chóralnie popiszczymy z zachwytu
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Dagunia, scarlett no to przyjedżajcie
Język faktycznie mają jak tarka, a takie małe cielaki to jak widzą palca albo rękę to od razu chciałyby cyckać Zresztą cielaczki są pocieszne i takie słodko niezdarne, ja miałam za zadanie w boksie osuszyć tego cielaczka trochę słomą, a on biedny upadł na tyłek i nie mógł wstać to się biedny położył Tylko potem jak rosną to się robią z nich takie szalone i wielkie bestie Jak tż zrobi zdjęcia to wrzucę Teraz go ogrzewa piecykiem, żeby wysechł do końca
|
|
|
|
#4415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
udowodniono natomiast, że wiele substancji chemicznych dodawanych do jedzenia i spożywanych w dużych ilościach powoduje raka (np. niemal wszechobecny bezoensan sodu) więc niech każdy robi jak uważa, ja takich rzeczy unikam
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
Joss ale piekne wydarzenie, przeslodkie "malenstwo"
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Kashmirka milego wieczoru. Jak mi tutaj brak takich babskich spotkan. |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TZ przeszedł samego siebie - dostał podwyżkę i zapomniał o tym ))
|
|
#4418 |
|
Komplikatorka
|
Kash mi chodzi tylko i wyłącznie o to, że każdy powinien robić to co uważa za dobre dla siebie. Nie ma reguły na raka czy inne choroby. Ale gadanie że mac jest rakotwórczy - ok, ale warzywa które kupujemy w marketach też - nie wiadomo czym je sztucznie pędzą.
|
#4419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Komplikatorka
|
Tak źle i tak nie dobrze
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czy siak zycie to śmiertelna choroba przenoszona droga płciowa. Każdy na coś umrze i nie jest tylko(ale rownież) kwestia własnych wyborów czy zdrowszy czy chorszy.
|
#4422 |
|
Konto usunięte
|
Jak to pisał klasyk: "Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich"
![]() ale jeśli chodzi o zdrowe odżywianie i aktywny tryb życia to przynajmniej dla mnie jest to przede wszystkim gwarant dobrego samopoczucia, oczywiście mam nadzieję że będę dzięki temu zdrowsza i dożyję emerytury ale wiem, że na pewne rzeczy nie mam wpływu
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4424 |
|
Konto usunięte
|
Scarlett normalnie przeraża mnie "optymizm" jaki bije z Twoich postów ostatnio
a co do emerytury to ja uważam, że każdy kowalem swojego losu, od gadania nic się nie zmienia ja mam zamiar dożyć i cieszyć się wnukami
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wnuków to ja o tym nie mysle, nie wiadomo nawet czy będę je mieć.
|
|
#4426 |
|
Konto usunięte
|
Polecam Ci książkę "Projekt szczęście" i zasadę "zachowuj się tak, jak chcesz się czuć"
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, ale ja nie uważam sie za jakaś niezwykle nieszczęśliwa osobę. Dla mnie realizm to nie czarna rozpacz, ale i nie euforia. Normalne zycie po prostu.
|
#4428 |
|
Konto usunięte
|
ok, po prostu od jakiegoś czasu jakiś taki pesymizm bije z Twoich postów, nie tylko na tym wątku, może to mylne wrażenie
|
|
|
|
#4429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hahah, to miał niespodziankę podwójną z podwyżką ![]() Cytat:
![]() My z tżtem dzisiaj się przeraziliśmy, jak podliczyliśmy ile kasy poszło w styczniu po prostu masakra! Aż się jeść odechciewa, bo drogo No i mam ochotę na guacamole, poprosiłam mamę, zeby mi kupiła awokado... ale ona nie wie jak ono do końca wygląda, więc nie wiem czy mi nie kupi jakiejś gruszki czy coś |
||
|
|
|
#4430 |
|
Konto usunięte
|
JossStone wiadomo, że samemu robione najlepsze, ale bardzo smaczne gotowe guacamole jest w biedronce: http://www.biedronka.pl/pl/product,i...uacamole-150-g
A domowe robię z tego przepisu bo lubię jak nie jest jednolite tylko czuć kawałki warzyw: http://nissiax83.blogspot.com/2014/0...i-smaczna.html
|
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja guacamole robię na oko jedno awokado, trochę oliwy, trochę soli, pieprzu, cebulka, ostra papryczka i czasami pietruszka tylko, że ja często blenduję
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Oj tyle napisałam i skasowało
Cóż ... W miejscu na M o którym pisaliście pracowałam 6 lat. Zdarzały sie spleśniałe bułki , pomidory i ogórki są smaku wody ( cóż czego sie spodziewać po produkcie z baaaardzo długa data w szczelnym pudełku) , zdarzały sie i sraczki po sałacie i to wielu osobom . Szefostwo szumnie określało to miejsce pracy restauracja W Polsce z ta różnica ze tam macie sanepid i moze wpaść bez zapowiedzi. My tam mieliśmy kontrole. Z ,, góry" zapowiedziane zawsze wiec zawsze w ten dzień byli tak super przygotowani jak nigdy. Ba Tam nawet nie potrzebowaliśmy badań do pracy co w Polsce by nie przeszło. Joss chce malucha zobaczyć. Dzień taki sobie. Bije sie z myślami od rana i z tym jak w sytuacjach rożnych można liczyć na rodzine ( nie o mnie tu chodzi ale opisze potem w klubie bo narazie to mi ciśnienie głowę tak rozsadza ze niemam siły zebrać myśli). Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2015-01-30 o 16:46 |
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Drugi koniec Polski to under the rainbow, zdjęcia dawaj. Kotlinę kłodzka i Karkonosze uwielbiam, we Wrocku kiedys byłam pracowo tydzień i zawiesiliśmy kłódkę na moście z TZtem - podobno mieli je pościągać.... Krasnoludki rewelka, moze sie kiedys z dzieciem wybierzemy. Kasa leci piorunem, jutro jedziemy pokupować trochę rzeczy, zatankować samochody i z tysiak poleci. Mam niespełna dwuletnia perfekcyjna panią domu. Wracamy, wyciągam gazetki promocyjne ze skrzynki, mała studiuje, potem idzie wywala do kosza na makulaturę, dobrze, ze sie skapnelam zanim wyniosłam bo pita tez mi wywaliła.
|
|
#4434 |
|
Konto usunięte
|
Molise zobaczyłam to dziś i od razu pomyślałam o Tobie: https://www.facebook.com/sarkazmer/p...type=1&theater
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2015-01-31 o 22:37 |
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Kash, nie mogę
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- U nas dzis pięknie - biało i mroźno, -6 stopni. Chyba skoczymy na spacer do lasu A popołudniu zakupy i kino, bo wczoraj jednak nie pojechaliśmy
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha, sama prawda
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wybieram się na urodziny do mamy, ciasto już zrobione - czerwony biszkopt przełożony kremem jogurtowym i pianką cytrynową
A w poniedziałek 9 lutego moje urodziny i już moja babcia powiedziała, że mnie odwiedzą... na co nie mam w ogóle ochoty i tż powiedział, że gdzieś wyjedziemy (taaa pewnie ) Dzisiaj na obiad zrobię za to tartę z resztek indyka, z pieczarek i ciasta francuskiego ![]() Dotka nie planujesz może dodać gadżetu obserwatorów bloggera do swojego bloga? wtedy twoi czytelnicy mogą mieć na liście czytelniczek powiadomienia o twoich postach, dużo wygodniej było by cię czytać
Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2015-02-01 o 09:36 |
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Joss, strasznie trudne pytania mi zadajesz
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi mi o coś takiego jak ja mam na moim blogu (being-mila.blogspot.com) w prawej kolumnie pod "o mnie"
jeżeli jakiś czytelnik kliknie "dołącz do tej witryny" to kiedy dodam nową notkę widzi on to jak wejdzie na bloggera w swojej liście czytelniczej Patrz w załączniku - widzę wszystkie blogi, które obserwuję i wiem kiedy dodały nową notkę, mega wygodny sposób i używany chyba przez 95% blogerów i czytelników Aby dodać wchodzisz w swojego bloggera - po lewej wybierasz układ, potem z boku czy na dole klikasz dodaj gadżet, wybierasz więceh gadżetów (kiedyś było ba głównej stronie,a le teraz promują mocno google+ i chcą zmuszać do dodania obserwatorów google+ :P ale większość osób ma do tego awersję ), wybierasz obserwatorzy czy tam obserwatorzy google, nie pamiętam jak się nazywa ten gadżet i umieszczasz go sobie, potem przesuwasz według uznania, zapisujesz i voila - dostęp do twojego bloga właśnie stał się przyjemniejszy i czytelnikoprzyjazny
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli muszę mieć to konto Google+?
Bo dodałam gadżet na bloga (zerknij), ale nic tam pod spodem nie ma? ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Aaa czekaj, chyba już znalazłam, było w 'więcej gadżetów' i to nie jest powiązane wtedy z tym google+. Zerknij, czy teraz jest okej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

najlepiej to żyć energią słoneczną, ale trzeba używać wysokich filtrów, bo inaczej też dostaniemy od niej raka
ale zawsze ma ogromnego stracha, że coś się stanie i nie będzie mógł sobie poradzić.
a ona co chwilę mnie lizała po ręce i do mnie podchodziła, a z drugiej strony cały czas próbowała mi zjeść bluzę druga krowa 

udowodniono natomiast, że wiele substancji chemicznych dodawanych do jedzenia i spożywanych w dużych ilościach powoduje raka (np. niemal wszechobecny bezoensan sodu) więc niech każdy robi jak uważa, ja takich rzeczy unikam