|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez mam 2 spakowane..duzy i maly i taki osobny do Bozenki.. dzis ta moja polozna mi mowila,ze na oddzial w nocy do porodu trafila szalona 18 i tak jechalo od niej fajami..po usg stwierdzono,ze lozysko w dziurkach i kompletnie wyniszczone ![]() to jak to z tymi fajurami?lekarz kategorycznie moze zabronic czy nie interesuje go to?bo moj pytal czy se popalam..
![]() |
#4413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarz moze powiedzieć ze palenie szkodzi i ogólnie jest beeee. Dla mnie to głupota palić w ciazy. Sama paliłam przed ciaza, jak sie staraliśmy to ograniczyłam a jak zrobiłam test to nie zapaliłam ani jednego. Na te 8 miesięcy (8 bo zanim sie człowiek dowie) mozna sobie odpuścić i dla dziecka i dla siebie. A akurat dzis sie dowiedziałam ze koleżanka pali, przed ciaza paliła paczkę dziennie teraz niby mniej ![]()
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Żadna moja gin (miałam dwie przez okres ciązy) mi się o to nie pytała. Ale ja nigdy nie paliłam, za czasów nastoletnich jeynie pare razy przy piwku.
Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-10-08 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Dziś w tv słyszałam, że nawet co 3 polka pije alko w ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam kilka koleżanek, które tam rodziły, żadna nie płaciła i pozytywnie oceniają ten szpital. i bądź tu mądry. Ja chcę rodzić z mężem i nie wyobrażam sobie, żebym była sama no i jakby coś się działo z małym to też najlepszy sprzęt tam jednak jest. Żeby było bardziej pozytywnie to obiecane zdjęcie chałek ![]() Lekarz może zakazać, ale co z tego jak każdy i tak zrobi co zechce. Mi powiedział, że mam nie palic, dla innych lekarzy może to jest logiczne, że jest ciąża to się nie pali i o tym nie wspominają.
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-10-08 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A o tym szpitalu w Poznaniu właśnie mówili w wydarzeniach na Polsacie, z kobieta juz lepiej, dzis podniosła sie na łożku, moze do świąt ją wypuszczą.
![]() |
#4418 |
Wtajemniczenie
|
Esti zamiast recznika do bożeny wez rolkę ręczników papierowych... recznik to zabrudzisz krwią.. recznik papierowy wsadzisz miedzy nogi, wytrzesz cialo normalnym recznikiem, nic sie nie zabrudzi.. pozniej papierowy do kosza, majteczki i podpacha i do przodu...
![]()
#4419 |
Rozeznanie
|
Kasia,no faktycznie nie pomyslalam o tym
![]() ponoc ciagnie i piecze po porodzie i nacieciu i dzis mi mowila ta moja,ze maja taki chlodzacy zel na oddziale i,ze pomaga..ale nie wszystkim sie chwala,ze takie cos jest..i mozna jakies tabsiki przeciwbolowe brac..takie jak w ciazy.. Sloneczko daj przepis na ta chalke ![]()
#4420 |
Zakorzenienie
|
Mam spakowane 2 ręczniki,duży i mały a do bozenki rolkę sciereczek bawełnianych.
#4421 |
Zadomowienie
|
Esti zrobiłam z tego przepisu:
http://pychaciasta.bloog.pl/id,24042...tticaid=613963 Tylko ciasto było dość suche i ciężko się gniotło, a chałka wyszła dość zbita, ale smaczna.
![]() |
#4422 |
Rozeznanie
|
ja juz nawet tera używam papierowego do Bożenki i tak już chyba zostanie na zawsze
![]() jak byłam w szpitalu to 2 laski ze mna leżały i na fajke sobie razem chodziły.makabraa...a jedna była z krwawieniem nie wiadomo z jakiego powodu 26tc i dalej ćmiła..
#4423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak wlasnie patrze na nasza liste i gdzies sie dziewczyny po drodze zgubily..york,alekaz,dari aa,justyna ..gdzie sie podziewaja..hmm..
![]() |
#4424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam przygotowane: - 3 koszule, skarpetki, kosmetyczkę, 2 ręczniki, rolkę ściereczek bawełnianych do Bożeny, szlafrok, klapki, podkłady na łóżko, podkłady - podpachy, majty jednorazowe i inne bawełniane...i nie wiem co dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja do Bożeny do szpitala znalazłam dzisiaj w rossmanie ściereczki takie w rolce bawełniane...chyba o podobnych pisała kiedys silessiana ale na tamte nie trafiłam a dzisiaj w rossie trafiłam na rosmanowe i wzielam sa ze 100% bawełny i miłe w dotyku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do picia w ciąży: dzisiaj ten temat poruszono na fejsbuku mamazone.pl: https://www.facebook.com/mamazonepl - no i niestety, jakaś wyjątkowo nienormalna osoba wyzywa mnie od tępych strzał i matołów, bo ona to w ciąży piwo piła i nic się nie działo, a w aptekach dają wyłącznie syropy z alkoholem ![]()
![]() |
#4426 |
Rozeznanie
|
oooooo czat z połozna:
https://www.facebook.com/events/713408288738288/
#4427 | |
Raczkowanie
|
LolaMontez - czuję się pobita
![]() Cytat:
![]() Mam pytanko: ile taki noworodek może potrzebować par skarpetek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zadomowienie
|
Ja mam w torbie 2 ręczniki, 2 koszule, klapki pod prysznic i drugie takie do chodzenia, skarpetki, majtki wielorazowe, 2 pary włożyłam takich zwykłych bawełnianych (kupiłam w pepco po 2 zł żeby szkoda nie było), 2 butelki wody z dziubkiem 0,7, suche wafelki i ciasteczka, no i kosmetyczkę. Podkłady dają w szpitalu więc nie pakuję.
Poza tym jakieś drobiazgi dla maluszka, które chciałabym mieć swoje, bo ubranka dają, ale nie wiem czy niedrapki i czapeczkę dadzą.
#4429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo kiedyś pisalyscie o nich i kupiłam dwie rolki w Carrefourze, ale nie otwierałam z folii i nie dotykałam ich, ale spakowałam wlasnie do torby ![]() Cytat:
![]() hm.... Cytat:
![]() - szlafrok - klapki do chodzenia po oddziale + klapki pod prysznic - dwa srednie reczniki + dwa male reczniczki - koszule na porod + dwie koszule rozpinane - dwie pary skarpetek bawełnianych dla mnie - majki bawełniane 2 pary ( najwyżej się przejada ze mna ) - jeden stanik do karminienia ( nie mam więcej poki co ) - rolka ściereczek tych z carrefoura - opakowanie wkładek laktacyjnych - opakowanie wkladow poporodowych - majtki jednorazowe ( 5 szt nie rozpakowywałam ich ) dla Hani : - paczka chusteczek nawilzajacych, bo wymagaja - 20 pampersow na wszelki wypadek, bo ponoc nie trzeba - 1 śpiochy, 1 kaftanik, 2 x body, 2 x pajac, 3 pary skarpetek, 1 niedrapki, 1 czapeczka wiazana, 1 czapeczka bez wiązania - reczniczek z kapturekiem ( ponoc niepotrzebny ) i tak - kosmetyki dla mnie, linomag i octenisept na zaś chyba tyle mam w torbie. nie spakowałam laktatora bo się suszy, dokumentów i wody mineralnej.
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 ![]() Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-10-08 o 19:17 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oto lista "wymagań" z mojego szpitala, co należy spakować: Dla siebie: wygodna koszula lub T-shirt (dłuższy) do porodu oraz 2 koszule umożliwiające karmienie piersią; szlafrok, klapki; biustonosz do karmienia piersią; dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella; przybory toaletowe (jak najmniej zapachowe); dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły); ręczniki papierowe; woda mineralna niegazowana; rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu, paczka zwykłych podpasek. Dla Dziecka: 5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62); trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki; dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych; dwie bawełniane czapeczki; dwie pary skarpetek; kocyk lub rożek; ręcznik; mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia; Wszystkie rzeczy (nawet nowe) powinny zostać uprzednio wyprane. Dla Ojca (dotyczy porodów rodzinnych): wygodne ubranie na zmianę; buty na zmianę (klapki, kapcie); coś do jedzenia;
![]() |
#4431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wodę mam w aucie spory zapas i muszę jeszcze dokupic jakies cukierki czytałam gdzieś, że krówki są dobre bo mają dużo cukru i daja kopa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
poza tym paczka pieluch paczce nierówna..chyba ogólnie 20 sztuk wystarczy..? dziewczyny okropnie się czuję, właśnie mnie przegoniło w kibelku ale przespałam się popoludniu, wstałam i czuję sie jakbym miała dostac okres, takie ćmienie w podbrzuszu...żadnych skurczy ani nic ale niezbyt to miłe i jeszcze mi niedobrze od wczoraj....czy to mogą byc te przepowiadacze...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Happywoman a u Ciebie po co az tyle : dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella ???? dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych ??????? to przecież niezły wydatek a tylko do szpitala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Kostka tez kupilam te sciereczki w rosmannie
![]() Przepowiadacze na bank ![]()
#4435 |
Zakorzenienie
|
Kostka kruche krówki są w Biedronce a najlepsze moim zdaniem są w Netto, niebo w gębie. Ja też jadam tylko kruche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Rozeznanie
|
Ja wrzucałem juz listę jaką dostałyśmy w sr.
Oprócz tego co piszecie ja dorzuciłam wkładki laktacyjne, zwykle podpaski, maść na sutki, smoczki dla małej, butelkę, tantum rosa, jakieś próbki kosmetyków dla dzieciaczki, alantan, kocyk i rożek, kilka pieluch tetrowych ( na wszelki wypadek ). ...przybory kosmetyczne i coś do czytania ![]() ..oczywiście dokumenty i badania.
#4437 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 wody z dziubkiem, 1 duża litrowa, herbatniki,biszkopty,2 batony 3bit- jeden dla mnie ,drugi dla małża no i kanapki wezme
![]()
#4438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na wagę sa gdzieś czy kupujesz w paczkach? Cytat:
![]() na te przepowiadacze wziąść nospe czy olac to... ![]() na wagę czy w paczkach? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
I w Biedro i w Netto na wagę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
Na tym etapie ciąży juz chyba nie trzeba nic brać, ja nie biorę ,czekam az samo przejdzie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.