|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Olilina - ja podaję rzeczy na mleku krowim od jakiegoś (niedługiego) czasu, np. jogurt naturalny. Taką podjęłam decyzję, nic złego się nie dzieję, więc jak np. smażyłam naleśniki dla nas to mała też jadła.
Ale przepis diablicy super, jeśli Ty nie chcesz podawać. Diablica - ćwierć litra zupy Moja tyle przez całe swoje życie nie zjadła |
|
|
|
|
#4412 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to tłumaczę tym, że u niej otwieranie dzioba to odruch bezwarunkowy ![]() Cytat:
|
|
|
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale szalejecie z tym jedzeniem
acidka odwazna chyba jestes, ja to jestem panikara , przez to.ze czasem małą boli brzuszek to boje sie nowosci.. a myslicie ze mojej brak zębow nie bedzie przeszkadzal jak bym dala np. Brokula?? elve kolor jest najwazniejszy hihi A my mamy kolejną noc tym razem z dwiema pobódkami i tym razem z placzem a nawet powiedzialabym wyciem... probowalam wody dac, ale nie pomoglo. No nadrabia to co w dzien nie zje, innego wytlumaczenia nie widzę.:/ Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-07-06 o 07:45 Powód: Literowki ble |
|
|
|
|
#4414 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Brak zębów nie jest przeszkodą, tylko trzeba dbać o miękkość
potraw. No i ja bym pewnie na początek spróbowała coś o jednolitej, zbitej budowie, typu gotowaną marchewkę.Kolor musi być! Dumam nad dwoma i nieeeeee wieeeeeeeeeeeeem Moja się rzuca przez sen, pokrzykuje, popłakuje, ale się nie budzi. Paranoja, dziecko przesypia całą noc, a ja chodzę nieprzytomna, bo wstawałam do niej kilkanaście razy :/
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
ACIDKO bo "przetwory" mleczne podobno można dawać typu jogurt naturalny (moja już jadla) czy twaróg. W sumie mleko w naleśniku też jakby przetworzone jest hmm.
A tak w ogóle to raaaaaatuuuunku. Wycie i buczenie od rana, nie mogę zrobić nic. Mam wrażenie, że jest głodna a nie chce jeść
|
|
|
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wybieram turkus, ewentualnie szarości. Nawet dla dziewczynki takie opcje u mnie wchodzą w grę - jakoś od zawsze mam alergię na czerwienie, róże i inne takie ![]() Cytat:
i bądź tu mądra...Gdzie te zęby????? Dziąsła swędzą na bank, bo jak masuję to przestaje jękolić
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak napisała elve - i tak niemowlaki rozdrabniają jedzenie głównie dziąsłami. Brokuł i kalafior są ok, bo dziecko trzyma różyczkę tak jakby za trzonek i sobie dziabie ![]() Współczuję nocy, dziewczyny. U nas pobudka zwykle koło 2:30-3 na jedzenie i jakoś ostatnio dosypiamy do 6-7, więc tfutfu, nie narzekam. Edytowane przez acidka Czas edycji: 2016-07-06 o 11:56 |
|
|
|
|
|
#4418 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Do wieczora skończę ![]() Ja się nad wersją beżową zastanawiam, albo nad szarością właśnie. Jeszcze czerwony wchodzi w grę...uuuuuch... ![]() A w ogóle widziałam Kinga w wersji w żyrafkę i w zebrę ![]() Oszaleję, na bank. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- No, taki noworodek, niby zębów nie ma, a przy kp strup na strupie
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra fajna. Widziałam na żywo w smyku. Nic tylko usiąść i się wtulić.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4420 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Oszaleję.
![]()
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
ELVE ja z moją muszę siedzieć cały czas , bo jak ją zostawiam w łóżeczku, to zaraz staje, po chwili już ją bolą nogi i wyje. Z kolei jak ja zostawiam na macie to zaraz idzie do mebli i staje, nie umie usiąść i zazwyczaj wtedy wali głową w meble. Ja chyba też zacznę
![]() ACIDKA moja jak zwykle na odwrót robi, bo zazwyczaj brokuły łapie za różyczki i obgryza resztę ;P DIABLICA zrobiłam dziś te placuszki, z tym że dosypałam do ciasta jeszcze trochę amarantusa. Pycha, oczywiście Lilka ledwo zjadla jednego malutkiego, a mama resztę ;P ale fajnie jej się go w lapkach trzymało. Dziś współpracujemy ze strzykawką, bo nawet doidy jest beee. |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Elve ale, że kolor czy marudzenie
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4423 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
JAK ŚMIE?!? ![]() U nas też z tym siadaniem jeszcze kiepsko, dobrze że jest pampers ![]() A nie wiem przez co bardziej
|
|
|
|
#4424 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz juz inaczej podchodzę do zachodzenia w ciążę, wiadomo chciałabym jeszcze drugie dziecko, ale cieszę się, że mam chociaż jedno ![]() a zgrzyta Ci już zębami?!?!?! straszny odgłos ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a który tc??? Cytat:
![]() u nas wybił się 7 ząb-4 na górze i co mnie martwi 3 na dole-nadal nie mamy dolnej dwójki ![]() Cytat:
zazdroszzcę Ci tego, że mała sama dziubie z talerzyka Cytat:
![]() ja miałam pozwolenie na ciążę po cc już w kwietniu, ale mój dr z racji tego, że mąż wraca do domu tylko na niedziele to mi odradził, bo stwierdził, że nie dam sobie rady po cc z uczącym się chodzić maluchem tak więc my też wkrótce zaczynamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
idę czytać dalej
|
||||||||
|
|
|
|
#4425 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to i ja się dołączę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to tak jak u nas, dlatego zdecydowałam się na tą książkę Cytat:
Cytat:
dawaj linka to podumam ![]() Cytat:
![]() ja tak robię, bo też bym pewnie wstawała o 5/6 ![]() Cytat:
Edytowane przez Daisy 85 Czas edycji: 2016-07-06 o 13:39 |
||||||||||||
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy ja go biorę codziennie do łóżka... ale on rzadko zasypia jak dziś. Poza tym to strach bo jak jestem sama a młody po łóżku zasuwa to w sekundę musze wstać bo on mi nura na główkę na ziemię robi... I łapie go albo zaraz przed albo za body!!
Kaskader normalnie a ja trzy zawały na minutę Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
DIABLICA moja też tak robi. Niby mam czujny sen, ale ostatnio coś mi się nad ranem przyśniło, budzę się, a mala klęczy obok mnie i się cieszy... Ostatnio też ją w locie łapałam.
DAISY przypomnij mi jak to zrobiłaś, że Twoja córka w końcu się przekonała do butli? Moja się napije, ale wody z butli... Ja niedawno kupiłam Alaantkowe BLW, w następnej kolejności będę patrzeć na tą książkę, którą Ty masz. |
|
|
|
|
#4428 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Dla mnie branie dziecka do łóżka to abstrakcja
Tolkienowska fantazja niemalże ![]() Cytat:
Nooooooo ostatnio usłyszałam, masakra ![]() Cytat:
Dwójki wyszły, jedna jedynka też, a ta nie i kropka Dopiero teraz wylazła ![]() Mnie też tak się wydaje, ale jakoś te drewniane na allegro...podejrzanie tanie są ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Złożyłam komodę, szybko poszło Następny mebel z ikei to tylko kichnę i będzie stał
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Elve! Z tego kichnięcia...padłam
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Włączacie dzidziolom TV? Może dziwne pytanie... ale ja bez tych 30 minut rano i wieczorem to bym teraz nic w domu nie zrobiła... Nie chciałam go tak wcześnie do tego przyzwyczajać ale kurde oszalałabym... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4430 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie, ale w mieszkaniu małżeńskim jest tak mały metraż, że siłą rzeczy jak małżon ogląda, to ona też cośtam czasem spojrzy w trakcie zabawy.
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się zdarza wsadzić małą w krzesełko i puszczam jej jakiś program przyrodniczy, ale nie dłużej niż na 10 minut, np. jak chcę włosy umyć. Myślę, że ze dwa-trzy razy w tygodniu sobie tak pomagam.
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja Baby TV...i to jak jestem sama...jak tatusiek w domu jest to mogę rano coś ze sobą zrobić bez pomocy TV
![]() Wieczorem to na czas szykowania kąpieli, piżamki itp...wyjdzie te 30
|
|
#4433 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kochana, przez kilka miesięcy dzień w dzień dawałam jej butelkę, którą zawsze odmawiała, później nastąpił przełom i memłała smoczek nieraz godzinę ale nie zassała, a pewnego dnia wypiła 20ml, następnego 40, po prostu nadeszła ta chwila, że postanowiła spróbować, ale mówię Ci, że przez kilka miesięcy o to walczyłam i się nie poddawałam... ale warto bylo... może i mi brakuje tej bliskości z nią, ale czuję się w pewien sposób uwolniona... wiadomo, utrudniłam sobie tym trochę życie, bo już nie zasypia przy cycusiu a trzeba kołysać nieraz z pół godziny, dlatego jeszcze nie zrezygnowałam z karmień o 6 rano i o 23, bo boję się jej usypiania, jakby nie plany kolejnego dziecka to te dwa karmienia bym jeszcze zatrzymała... ad.książki jak będziesz chciała, daj znać, zrobię Ci fotkę spisu treści to zobaczysz co tam jest ![]() Cytat:
![]() u nas z tymi zębami dziwna sprawa, bo najpierw wyszły jedynki na dole, w marcu ta jedna dwójka, a później dwójki na górze i teraz poszłu górne jedynki, więc teoretycznie od wybicia się tej bliźniaczej dwójki minęły 4 m-ce ![]() z tymi drabinkami to przemyśl dwa razy, bo moje łóżeczko też było podejrzanie tanie i teraz się już rozlatuje... gratuluję złożenia komody u nas jak tż skladał przed urodzeniem małej to zaprosil kolegę do pomocy i musiałam im flaszkę kupić, bo stwierdził, że na trzeźwo nie da rady ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4435 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Wiem
Po prostu u nas nie ma nawet pomysłu na takie dosypianie, ten temat w mojej głowie od początku nie istniał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No mój luby jak składał szafę, to klął jak szewc Lizanie telewizora, omg Nasz na ścianie wisi
|
|
|
|
#4436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4437 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Moja wstaje, ale też ją wkładam do łóżeczka albo do kojca jak muszę odwrócić od niej uwagę.
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, juz chyba wolę upały niż tą paskudną pogodę:/
no i wczoraj bylo bez spaceru:/ 1 dzień a ja juz wariuję :/ dzisiaj za oknem tez nie lepiej bu |
|
|
|
|
#4439 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No ja zdecydowanie nie wolę upałów. Brak możliwości spacerowych mnie nie męczy, ale ja w sumie od początku nie mam ciśnienia spacerowego, nie można to nie można
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowanie spacerowa jestem. Już jeden krótki po bułki z drzemką młodego zaliczyłam. Wtaliśmy po 5.... Wrrrr. Wczoraj też wychodziłam między jednym deszczem a drugim
A upałów nie lubię... wolę nawet deszczową pogodę... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

Moja tyle przez całe swoje życie nie zjadła 

Ja to tłumaczę tym, że u niej otwieranie dzioba to odruch bezwarunkowy