|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
![]()
hej dziewczyny!
moja sytuacja wyglada tak: chce isc na staz zwiazany z moja specjalizacja aby odrobic praktyki za wczasu(studiuje). wlasnie zwolnilam sie z pracy i jestem na urlopie do konca miesiaca. Mam upatrzone miejsce na staz, w PUPie powiedzili mi ze raczej sama bede musiala sobie takie miejsce na staz znaleźć bo oni raczej nie dostaja takich ofert stazu jakie mnie interesuja(chodzi dokladnie o pedagogike socjalna z poradnictwem zawodowym) tylko ze: 1.nie wiem czy juz jechac do tego osrodka pomocy spolecznej pytac o wolne miejsce bo jeszcze jestem na urlopie(jest taka mozliwosc zeby "zaklepac" sobie miejsce?) 2.czy moge juz jechac do urzedu pracy zalatwiac status bezrobotnego?juz sie zwolnilam ale jeszcze jestem na tym urlopie wiec nie wiem? bo chodzi o to ze oni mi powiedza ze maja wolne miejsce a ja jeszcze nie bede miala tego statusu bezrobotnego i co wtedy? poradźcie mi prosze, pozdrawiam
#4412 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
koncze pierwszy moj staz 6 miesieczny.
1. nie mam pojecia co teraz - jakies sprawozdanie. ale jak ja mam to napisac??? mam dzwonic do urzedu czy cos? nie mam z up zadnych dokumentow oprocz decyzji o przyznaniu stypendium. 2. skad wiedzialyscie DO kiedy macie ten staz? bo ja wiem tylko ze 6 mieciecy. od 1 marca to chyba do 31 sierpnia...? 3. najwazniejsze. mam na oku inna prace. jednak do konca roku prawdopodobny (oby) moj nowy pracodawca za bardzo nie ma srodkow finansowych na normalny etat. padla propozycja abym do konca roku odbywala staz i dodatkowo dostane jeszcze cos kasy od nich. tylko byla mowa o umowie zlecenie. ale wlasnie sie tak zastanawiam czy bedac na stazu mogla bede wogole taka umowe podpisac??? bo mi sie wytaje ze to nierealne, ze bedac na stazu nie mozna nic wiecej... czy ktos z was wie cos na ten temat? bede wdzieczna za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | ||
perfumove love
|
Cytat:
Mogą już taki wniosek pisać, składać nawet w dniu twojej rejestracji. Cytat:
ad. 3 - albo staż albo umowa, w trakcie odbywania stażu musisz mieć status osoby bezrobotnej, więc umowa zlecenie wiązać cię nie może. gdybym miała wybierać, postawiłabym na umowę zlecenie, zawsze to jakieś zatrudnienie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4415 |
Wtajemniczenie
|
no a jesli jestem na stazu to czy pracodawca moze w jakikolwiek sposob JASNY, LEGALNY w sensie udokumentowany, moze mi jeszcze placic jakas kase??? czy tak tylko "na gębę" ...???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Wtajemniczenie
|
z tego co wiem to tak. Jak kiedyś dostałam oferte stażu w UP to babka mi oficjalnie powiedziała, że pracodawca dopłaca 100zł miesięcznie do stażowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Wtajemniczenie
|
mialam dostac normalna umowe o prace ale urzad nie ma kasy i umowe mam dostac od nowego roku a teraz staz i cos mi maja doplacic. tylko wlasnie nie wiem czy to mozliwe a nie chcialabym sie wkrecic bo jesli zostane na samym stazu to rownie dobrze moglam go sobie przedluzyc tu gdzie teraz koncze staz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | ||
perfumove love
|
Cytat:
Cytat:
A najlepiej byłoby, gdyby zatrudnili cię w ramach prac interwencyjnych, wtedy UP dopłaca do połowy minimalnego wynagrodzenia (wychodzi im w sumie mniej, niż stażowe, pracodawca legalnie ci płaci, a ty dostajesz minimum płacowe). Poczytaj na stronach swojego urzędu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jakieś nieporozumienie ![]() Pracodawca nie może OFICJALNIE przekazywać pieniędzy, bo wtedy masz już DOCHÓD,a jak masz dochód to nie jesteś już osobą bezrobotną,a jak nie jesteś to nie możesz być w rejestrze korzystając ze stażu jednocześnie. To co może szanowny pracodawca, to dać NIEOFICJALNIE. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Konto usunięte
|
Czy słyszała któraś z Was o nowych zasadach dla stażystów ? Coś o tym w telewizji trąbili, ale konkretnie nie wiem o czym... Hmm ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie o tym pisałam, chodziło mi o kwestię gotowego formularza do wypełnienia a nie samodzielnie pisanego podania, dlatego w opisie pominęłam szczegóły dotyczące danych stażysty, które jak wiadomo trzeba tam wpisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Przyczajenie
|
Hej.
Ja mam inne pytanie. Koncze staz 08.09 ale zostalo mi 6 dni wolnych i je wybieram na koniec (mam juz zgode). Wyjezdzam za granice w tym czasie i nie mam jak a) oddac listy b) wstawic sie na nastepne spotkanie. Czy moge kogos wyznaczyc kto wstawi sie za mnie z lista i przesunac jakos termin wstawienia sie do urzedu? Nie przylece z cieplych krajow zeby oddac liste 08. to bez sensu. Prosze o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() potrzebna mi kasa na studia! ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- to aż 4 miesiące. jej, masakra z tymi stażami jakaś. ;/
![]() |
#4427 |
Zadomowienie
|
no niestety, żeby coś znaleźć trzeba bardzo intensywnie szukać, bo na UP nie ma co liczyć
![]()
#4428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
śpiewaj tak jakby nikt cię nie słyszał ! tańcz tak jakby nikt cię nie widział ! kochaj tak jakby nikt nigdy cię nie zranił ! latolato. lato czeka. <3. Edytowane przez madziam90 Czas edycji: 2009-08-28 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Konto usunięte
|
A mi mija 3 miesiąc... i nic
![]() Pocieszali mnie, ze może w styczniu będą staże Eh... Jeszcze jeden bank mi został... ale kierownik dopiero we wtorek będzie. Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-08-28 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4432 |
Zadomowienie
|
NIE dziękuję
![]() ![]()
#4433 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wszędzie chcą doświadczenia... ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-08-28 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Raczkowanie
|
dziewczyny kochane dostałam ten staż w skarbówce ale tylko na 3 miesiące
![]() ![]() Edytowane przez platyna1 Czas edycji: 2009-08-28 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny
ja mam taki problem moja 1 opiekunka stażu się zwolniła moja 2 opiekunka stażu się zwolniła moja 3 opiekunka stażu walnęła na mnie focha ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia. Ja w sumie czekałam około 2 miesięcy. też wysyłałam CV w różne miejsca i odezwali się z 3 instytucji. z jednej to zrezygnowałam bo powiedzieli, że nie ma szans na zatrudnienie po stażu, to tak nie bardzo. A teraz mam dwa do wyboru i w poniedziałek jak wróci Pani Dyrektor z jednego to muszę podjąć decyzję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc w sprawie tego sprawozdania ze stażu. Jeśli ktoś będzie wiedział co dokładnie napisać bo jestem na stanowisku pr. socjalnego.
"Tez jestem ciekawa. Troche slyszalam, m.in o tym ze ma byc podpisywana jakas umowa (?), staz moze byc jedynie na 3 miesiace, jeszcze cos mowili, ze wynagrodzenie nie moze wyniesc wiecej jak 2 tys. Nie wiem czy dobrze to zapamietalam bo nieuwaznie sluchalam i teraz zaluje. Zastanawiam sie czy to chodzilo o staze z PUP czy jakies inne (bo takie chyba tez istnieja), takze jezeli ktos ma dokladne informacje to niech mnie poprawi" To jest praktyka dla absolwentów do 30 r. ż. , podaję stronę gdzie dowiecie się więcej na ten temat. Jeśli ktoś będzie coś więcej wiedział proszę o więcej inf. ![]() http://praca.bankier.pl/wiadomosc/No...a-2003008.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Przyczajenie
|
![]()
Zaczynam drugi miesiąc stażu z PUP Dziewczyny może orientujecie się, czy będąc na stażu z PUP trzeba się zapisywać do funduszu emerytalnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.