Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-28, 21:33   #4441
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja tego nie podziwiam, dla mnie to dziwactwo i utrudnianie sobie życia
Uważam podobnie
Wręcz współczuję im, że na to wpadły

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Honcia znam ten ból! Niedziela a ta po 6 zarządza pobudkę... Jakie to okrutne!

Ja placki "smażę" ma suchej patelni, więc dla mnie to nie do końca smażenie
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;74189666]Hej! Pozdrawiamy z ogródka! Ale upał!

Miszka czemu obawiasz się tych smażonych placusxkow? Nie mowie o takich które się smaży na głębokim tłuszczu, takich to nawet ja staram się unikać. Ale takie smażone tylko na patelni posmarowanej lekko olejem kokosowym chyba są ok?[/QUOTE]

Ja też smażę na minimum oleju lub jeśli się da, to na suchej.
No.nie wiem, jednak na tym placku jest ta przyrumieniona skórka więc coś tam się zadziało.
Nie ważne czy mocno czy słabo przyrumienione.
Jednak ta metoda różni się od gotowania czy pieczenia w piekarniku.
To takie moje przemyślenia i wątpliwości

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Ja placki Też na suchej patelni robię
Nawet dla nas zazwyczaj

Co do nocnika, cóż, ile mam tyle opinii.
To wysadzanie od początku to raczej nie trening nocnikowy tylko NHN (naturalna higiena niemowląt). Niektóre matki wysadzaja już noworodki, według mnie należą im się ogromne brawa i uznanie: P
No i jak każdy sposób wychowania ma to plusy i minusy, zwolenników I przeciwników. Ja podziwiam ale sama bym się nie zdecydowała.
I faktycznie, polega to na tym że "rodzic kontroluje pęcherz dziecka "

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale powiedz Po co?
Po co kontrolować ten pęcherz jak za jakiś czas dziecko zacznie samo kontrolować.
Dla mnie to tak naprawdę jakieś chore ambicje matki i chęć udowodnienia światu, że moje jest lepsze, szybsze, zdolniejsze...

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 06:55   #4442
agusiia69
Zakorzenienie

Hej Hej

Chrzest i urodziny bardzo udane. Jedzonko bardzo dobre a tort przepyszny
Stary 2017-05-29, 07:16   #4443
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Agusia, to super! A jak tam teściowa zareagowała na nie-białą sukienkę? Czy kto inny był tam oburzony, bo nie wiem czy dobrze pamiętam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 09:57   #4444
CarycaKatharina
Zadomowienie

Ktora z was pisala o spacerowkach? Jestem przed kupnem i nie umiem znalezc tego postu. Nie chce kupować no name o ktorym nikt nie slyszal

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-05-29, 10:38   #4445
Lena_Marlena
Rozeznanie

Ale to nie jest na zasadzie ze wymaga się od dziecka załatwiania się na toaletę. Tylko na zasadzie zaspokajania potrzeby wyprozniania. Teoria nhn ładnie to opisuje, może ja nie potrafię tego wytłumaczyć.
To nie meczenie dziecka tylko pomaganie mu.

A że ma samo zasypiac, bawić sie i jeść kotlety to fakt, na wszystko jest pora i nie trzeba przyspieszać.

Mieszko teoria nhn mówi o tym że dziecko od początku ma potrzebę wyprozniania I ja sygnalizuje. I tak np jak widzisz że dziecko jest głodne to je karmisz, tak samo widzisz że chce siusiu to wysadzasz.
I nie do końca jest prawda że dziecko tego nie kontroluje bo kilkumiesieczny maluch wysadzany od urodzenia nie sika w majtki tylko daje sygnał i czeka aż mama wysadzi.
To tak w skrócie "po co"

Caryca o spacerowkach była mowa żeby sprawdzić u domowej na blogu bo robi rankingi

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 11:06   #4446
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Ktora z was pisala o spacerowkach? Jestem przed kupnem i nie umiem znalezc tego postu. Nie chce kupować no name o ktorym nikt nie slyszal

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Zullugula polecała Baby Joggera i ten ranking http://domowa.tv/ranking-15-najlepszych-wozkow-2017/

A ja nadal nie mogę się zdecydować W takim tempie, to mi dziecko zaraz wyrośnie i będzie szkoda kupować

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Ale to nie jest na zasadzie ze wymaga się od dziecka załatwiania się na toaletę. Tylko na zasadzie zaspokajania potrzeby wyprozniania. Teoria nhn ładnie to opisuje, może ja nie potrafię tego wytłumaczyć.

A że ma samo zasypiac, bawić sie i jeść kotlety to fakt, na wszystko jest pora i nie trzeba przyspieszać.

Mieszko teoria nhn mówi o tym że dziecko od początku ma potrzebę wyprozniania I ja sygnalizuje. I tak np jak widzisz że dziecko jest głodne to je karmisz, tak samo widzisz że chce siusiu to wysadzasz.
I nie do końca jest prawda że dziecko tego nie kontroluje bo kilkumiesieczny maluch wysadzany od urodzenia nie sika w majtki tylko daje sygnał i czeka aż mama wysadzi.
To tak w skrócie "po co"

Caryca o spacerowkach była mowa żeby sprawdzić u domowej na blogu bo robi rankingi

Ja trochę o tym poczytałam i nadal mnie ta teoria nie przekonuje
"NHN - Naturalna Higiena Niemowląt (ang. Elimination Communication, EC) to zdobywająca coraz większą popularność dzięki której dzieci znacznie wcześniej osiągają samodzielność toaletową" No ale kurde po co to? Tak jak Dżanet pisała - wszystko w swoim czasie. Po co to "wcześniej"? Ciekawe czy w nocy też ta teoria obowiązuje, a jeśli tak, to ciekawe jak to funkcjonuje
I jeszcze mnie ten fragment rozwalił: "Bezpośrednim skutkiem takiego postępowania jest poczucie bliskości i zrozumienia, nawiązujące się między rodzicami a dzieckiem, rzadziej popłakujące i bardziej zrelaksowane dziecko oraz wzrost pewności siebie rodziców"
Stary 2017-05-29, 11:09   #4447
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Agusia, to super! A jak tam teściowa zareagowała na nie-białą sukienkę? Czy kto inny był tam oburzony, bo nie wiem czy dobrze pamiętam
W sumie to dzień wcześniej mówiła, że jakby wiedziała to by nam kupiła białą. To już miałam ochotę jej odpowiedzieć, że tylko straciła by pieniądze, bo nie ubrałabym Kini w nią :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-29, 11:18   #4448
201711281320
Konto usunięte

Dzień dobry!
Mam awarię internetu w domu i brak pakietu na telefonie.
Jestem po tyłach i nie mam jak nadrobić. Teraz mam chwilkę tylko na hot spocie

Mój brat już w drodze z UK to może mi to naprawi, bo ja w sprawach informatycznych to wołowa dupa jestem.
pozdrawiam gorąco i do zaś
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 11:33   #4449
zullugula
Raczkowanie

Caryca, wpisy wózkowe u domowa.tv; tak teraz popatrzyłam na ceneo i mój wózek jest teraz o prawie 300 zł droższy :O może zimą ceny wózków są niższe?

Lena, do mnie to wysadzanie od noworodka kompletnie nie przemawia, bo u takiego malucha mikcja i defekacja są prostymi odruchami rdzeniowymi, niezależnymi od woli. O ile jeszcze da się wyczuć, kiedy dziecko będzie robiło kupę, bo musi uruchomić tłocznię brzuszną i zaczyna się 'napinać' albo wręcz ma dyschezję, czyli krzyczy i płacze przed zrobieniem 2, i zdążyć go 'wysadzić', to wg mnie z sikaniem jest to niebardzo możliwe nie wiem, jak ktoś ma czas na to, aby jego życie kręciło się wokół dziecięcego nocnika to ok, ja sobie tego nie wyobrażam
zullugula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 11:42   #4450
Honcia
Zakorzenienie

Bry

Agusia fajnie, że imprezka się udała tekst teściowej o sukience bez komentarza... M ma sukienkę "brudna biel" moja mama też jęczała, ze moze się dopierze do śnieżnej bieli

A kefir z jagodami i malinami moja córka je tak:

Dziękujemy Bozi za mydełko odplamiające
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170529_112329.jpg (52,0 KB, 32 załadowań)

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 13:02   #4451
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
W sumie to dzień wcześniej mówiła, że jakby wiedziała to by nam kupiła białą. To już miałam ochotę jej odpowiedzieć, że tylko straciła by pieniądze, bo nie ubrałabym Kini w nią :P
Rany boskie, uwielbiam takie wtrynianie się...
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Mój brat już w drodze z UK to może mi to naprawi, bo ja w sprawach informatycznych to wołowa dupa jestem.
No miałam Cię wywoływać! Wracaj do nas szybko!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-29, 13:15   #4452
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Bry

Agusia fajnie, że imprezka się udała tekst teściowej o sukience bez komentarza... M ma sukienkę "brudna biel" moja mama też jęczała, ze moze się dopierze do śnieżnej bieli

Nie Bozi tylko rosmanowi 😂
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 13:19   #4453
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Bry

Jak smakowało, to plamy nieistotne! Ale masz rację - God bless mydełko
Stary 2017-05-29, 14:03   #4454
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Bry

Cytat:
Rany boskie, uwielbiam takie wtrynianie się...

No miałam Cię wywoływać! Wracaj do nas szybko!
Żeby nie było bardzo lubię moją teściową, serio. Złota kobieta ale odkąd jest Kinia lubi się wtrącać czasem

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
a mi to mydełko nie zawsze usuwa plamy
Stary 2017-05-29, 14:32   #4455
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

To tak w skrócie "po co"

Chciałabym zobaczyć tego kilkumiesięcznego malucha sygnalizującego, że chce siku.
I jeszcze jak czeka aż mama wysadzi go na nocnik.
No szkoda, że mi się takie nie trafiły😉
Mi się wydaje, że to jak ze szczepionkami.
99 % specjalistów mówi, że dziecko nie czuje i nie ma kontroli nad pęcherzem (jak wspomniała Zullu) bo zwieracze jeszcze na tyle nie pracują ale znajdą się te bardziej uczone, które wiedzą lepiej, twierdzą, że nawet potrafi zasygnalizować, no i próbują.

To czy dziecko próbuje panować nad pęcherzem widać m.in.po pieluchach

Cytat:
Zullugula polecała Baby Joggera i ten ranking http://domowa.tv/ranking-15-najlepszych-wozkow-2017/

A ja nadal nie mogę się zdecydować W takim tempie, to mi dziecko zaraz wyrośnie i będzie szkoda kupować

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

"NHN - Naturalna Higiena Niemowląt (ang. Elimination Communication, EC) to zdobywająca coraz większą popularność dzięki której dzieci znacznie wcześniej osiągają samodzielność toaletową" No ale kurde po co to? Tak jak Dżanet pisała - wszystko w swoim czasie. Po co to "wcześniej"? Ciekawe czy w nocy też ta teoria obowiązuje, a jeśli tak, to ciekawe jak to funkcjonuje
I jeszcze mnie ten fragment rozwalił: "Bezpośrednim skutkiem takiego postępowania jest poczucie bliskości i zrozumienia, nawiązujące się między rodzicami a dzieckiem, rzadziej popłakujące i bardziej zrelaksowane dziecko oraz wzrost pewności siebie rodziców"
Kurde, mu tu nosimy, przytulamy a wystarczy na nocnik posadzić albo na kibelek i już więź się tworzy😉
Na noc pewnie pielucha.
I ciekawe, że tutaj nie ma teorii, że daje się sprzeczne sygnały. Raz pielucha a raz toaleta.
A może wysadzają co godzinę albo czekają aż dziecko zasygnalizuje.😂
Aż jestem ciekawa.
Cytat:
Dzień dobry!

Brata zagoń niech Ci szybko naprawia i wracaj😙

Cytat:
Napisane przez zullugula Pokaż wiadomość
Caryca, wpisy wózkowe u domowa.tv; tak teraz popatrzyłam na ceneo i mój wózek jest teraz o prawie 300 zł droższy :O może zimą ceny wózków są niższe?

Lena, do mnie to wysadzanie od noworodka kompletnie nie przemawia, bo u takiego malucha mikcja i defekacja są prostymi odruchami rdzeniowymi, niezależnymi od woli. O ile jeszcze da się wyczuć, kiedy dziecko będzie robiło kupę, bo musi uruchomić tłocznię brzuszną i zaczyna się 'napinać' albo wręcz ma dyschezję, czyli krzyczy i płacze przed zrobieniem 2, i zdążyć go 'wysadzić', to wg mnie z sikaniem jest to niebardzo możliwe nie wiem, jak ktoś ma czas na to, aby jego życie kręciło się wokół dziecięcego nocnika to ok, ja sobie tego nie wyobrażam

Dzięki za dokładne wyjaśnienie chociaż pewnie mocno natchnionych mamusiek i tak to nie przekona.

Ok, nie moja sprawa.
Ja, jak w wielu przypadkach, robię tak jak mi wygodniej i tak jak robi większość.
Każdy ma swój pomysł na macierzyństwo i robi to co uważa za słuszne.
Nie muszę tego rozumieć😜

Agusia, trzeba przyznać, że teściówka uparta😉
Fajnie, że wszystko się udało.
Wyglądałyście bardzo ładnie

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Bry

Ale wiosenna Marcelinka.
A jakie cudne włosy😍

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2017-05-29 o 14:34
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-29, 14:39   #4456
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć tego kilkumiesięcznego malucha sygnalizującego, że chce siku.
I jeszcze jak czeka aż mama wysadzi go na nocnik.
No szkoda, że mi się takie nie trafiły😉
Mi się wydaje, że to jak ze szczepionkami.
99 % specjalistów mówi, że dziecko nie czuje i nie ma kontroli nad pęcherzem (jak wspomniała Zullu) bo zwieracze jeszcze na tyle nie pracują ale znajdą się te bardziej uczone, które wiedzą lepiej, twierdzą, że nawet potrafi zasygnalizować, no i próbują.

To czy dziecko próbuje panować nad pęcherzem widać m.in.po pieluchach

Kurde, mu tu nosimy, przytulamy a wystarczy na nocnik posadzić albo na kibelek i już więź się tworzy😉
Na noc pewnie pielucha.
I ciekawe, że tutaj nie ma teorii, że daje się sprzeczne sygnały. Raz pielucha a raz toaleta.
A może wysadzają co godzinę albo czekają aż dziecko zasygnalizuje.😂
Aż jestem ciekawa.

Brata zagoń niech Ci szybko naprawia i wracaj😙

Dzięki za dokładne wyjaśnienie chociaż pewnie mocno natchnionych mamusiek i tak to nie przekona.

Ok, nie moja sprawa.
Ja, jak w wielu przypadkach, robię tak jak mi wygodniej i tak jak robi większość.
Każdy ma swój pomysł na macierzyństwo i robi to co uważa za słuszne.
Nie muszę tego rozumieć😜

Agusia, trzeba przyznać, że teściówka uparta😉
Fajnie, że wszystko się udało.
Wyglądałyście bardzo ładni
e

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Ale wiosenna Marcelinka.
A jakie cudne włosy😍
dziękuję
Stary 2017-05-29, 15:24   #4457
Claudette1996
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Stary 2017-05-29, 15:27   #4458
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby nie było bardzo lubię moją teściową, serio. Złota kobieta ale odkąd jest Kinia lubi się wtrącać czasem

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

a mi to mydełko nie zawsze usuwa plamy
E no, moja też niby jest spoko, ale odkąd stała się babcią również lubi wtrącić swoje trzy grosze

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Cześć uciekinierko
Stary 2017-05-29, 15:36   #4459
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:
E no, moja też niby jest spoko, ale odkąd stała się babcią również lubi wtrącić swoje trzy grosze

Cześć uciekinierko

Facebook mnie wciągnął Jak Marysia ? Chodzi już ? Jak skóra ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-29, 16:18   #4460
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Facebook mnie wciągnął Jak Marysia ? Chodzi już ? Jak skóra ?
Na razie przy meblach chodzi i ani myśli pójść sama Ze skórą ostatnio się pogorszyło niestety - zaczęłam prać nasze rzeczy razem w kapsułkach Vizira i ewidentnie delikatna skóra Marysi woli Lovelę, więc znowu muszę wrócić do osobnego prania Chyba też wrócimy do Lipikara, bo po żelu do mycia Hipp częściej się robią suche placki na skórze
A u Was jak?
Stary 2017-05-29, 20:24   #4461
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy smakowało to bym się zastanawiała bo już 5 łyczek wylądował na bodach za to mnie reszta smakowała bardzo
Cytat:
Cześć dziewczyny
O heeej! co tam u Was? Jak się Kubuś chowa? Śmiga już?
Cytat:
Na razie przy meblach chodzi i ani myśli pójść sama Ze skórą ostatnio się pogorszyło niestety - zaczęłam prać nasze rzeczy razem w kapsułkach Vizira i ewidentnie delikatna skóra Marysi woli Lovelę, więc znowu muszę wrócić do osobnego prania Chyba też wrócimy do Lipikara, bo po żelu do mycia Hipp częściej się robią suche placki na skórze
A u Was jak?
Ja mam wrażenie, że kapsułki w ogóle są bardziej drażniące niż proszek. Kilka razy próbowalam i zawsze mialam wrazenie, ze ciuchy są hmmm jakby bardziej nasączone tą chemią... Moja siostra na delikatną skórę i w ogóle kapsułek nie używa bo ją skóra swędzi pod ciuchami wypranymi w kapsach

A próbowałaś myć Marysię mydłem? Bambino albo zwykłe "szare"? Widziałam różne zbajerzone i 100%naturalne. Mąż używał mydła z Aleppo i był zadowolony

Stary 2017-05-29, 21:31   #4462
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Czy smakowało to bym się zastanawiała bo już 5 łyczek wylądował na bodach za to mnie reszta smakowała bardzo

O heeej! co tam u Was? Jak się Kubuś chowa? Śmiga już?

Ja mam wrażenie, że kapsułki w ogóle są bardziej drażniące niż proszek. Kilka razy próbowalam i zawsze mialam wrazenie, ze ciuchy są hmmm jakby bardziej nasączone tą chemią... Moja siostra na delikatną skórę i w ogóle kapsułek nie używa bo ją skóra swędzi pod ciuchami wypranymi w kapsach

A próbowałaś myć Marysię mydłem? Bambino albo zwykłe "szare"? Widziałam różne zbajerzone i 100%naturalne. Mąż używał mydła z Aleppo i był zadowolony
No cóż- i proszki, i płyny, i kapsułki to chemia, a dla mnie najwygodniejsze są kapsułki My z mężem nie mamy tak wrażliwej skóry jak nasze dziecko I kurna wydaje mi się, że to łzawienie z oczu i zaczerwienienie to wcale nie alergia na jakieś pyłki tylko na ten Vizir chorerny Wystąpię o odszkodowanie do Chajzera
O szarym mydle nie pomyślałam, a czy ono właśnie nie wysusza skóry? Tak mi się kojarzy, ale mogę być w błędzie... Skoro Twój mąż zadowolony, a on ma jakieś problemy skórne, tak?
Stary 2017-05-29, 21:33   #4463
Lena_Marlena
Rozeznanie

Australia, tak w nocy też wysadzaja dzieci przy pobudkach.

Jak dla mnie to nie chodzi o to że wcześniej tylko właśnie o tą komunikację dziecko - rodzic.

Nie będę może nakrecac dyskusji bo nie o to chodzi
Ją też bym się nie podjęła, ale jak ktoś chce to czemu by nie

My właśnie zmieniliśmy już jakoś w styczniu na kapsułki vizir i dołączyliśmy lenor sensitive.
Na szczęście Franek nie ma problemów ze skórą więc i to przeszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-29, 21:39   #4464
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż- i proszki, i płyny, i kapsułki to chemia, a dla mnie najwygodniejsze są kapsułki My z mężem nie mamy tak wrażliwej skóry jak nasze dziecko I kurna wydaje mi się, że to łzawienie z oczu i zaczerwienienie to wcale nie alergia na jakieś pyłki tylko na ten Vizir chorerny Wystąpię o odszkodowanie do Chajzera
O szarym mydle nie pomyślałam, a czy ono właśnie nie wysusza skóry? Tak mi się kojarzy, ale mogę być w błędzie... Skoro Twój mąż zadowolony, a on ma jakieś problemy skórne, tak?
Mąż ma łuszczycę
A na codzień uzywamy takiego mydła
https://polskikoszyk.pl/barwa-tradyc...rUthoCWz_w_wcB
Nie znam się na chemii i skladach ale nie wysusza ani jego skóry ani moich dloni a to sukces bo wiecznie miałam popękane

Stary 2017-05-30, 07:21   #4465
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry! U nas dziś tak gorąco, że chyba zostaniemy w domu Posiedzimy najwyżej na balkonie i się pochlapiemy wodą z miski
Cytat:
Mąż ma łuszczycę
A na codzień uzywamy takiego mydła
https://polskikoszyk.pl/barwa-tradyc...rUthoCWz_w_wcB
Nie znam się na chemii i skladach ale nie wysusza ani jego skóry ani moich dloni a to sukces bo wiecznie miałam popękane
Dzięki za info
Stary 2017-05-30, 08:22   #4466
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Stary 2017-05-30, 10:33   #4467
Lena_Marlena
Rozeznanie

No cześć

Stary 2017-05-30, 10:47   #4468
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry! Powróciłam

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Nareszcie mam chwilę, żeby coś skrobnąć. Nie wiem jak wy sobie radzicie ale ja z dwójką to mam harmonogram dnia jakbym w pracy była. Rano do szkoly ze starszym sama jadę.wtedy sprzątam- odkurzam, pranie, jem sniadanie, usypiam Bienia na poranna drzemkę.odbieram Rafała juz z Benim maksymalnie o 12.30. Potem zakupy z obydwoma, dzis zaliczylismy lody z mcdonalda na te upały. weszłam do domu od razu małego uśpiłam i robię obiad. Tz wywialo jak zwykle. Po południu do rodziców lub spacer. Non stop coś robię- gdzie tu URLOP ten macierzyński? te pobudki w nocy..
a właśnie, czym mozna zagęścić mleko do butli żeby było bardziej sycące? Czy trzeba wtedy zmieniać smoczek przy butli?
Z dogadzanek (bardzo rzadkich) kupilam sobie baleriny z Biedry. okrągły nosek, po bokach dziureczki, lakierowane. Na pewno widziałyście je u siebie.
Jutro mam wypas na działce. Bedzie grill, słoneczko i wiaterek. U nas 22 stopnie ale w cieniu jak zawieje to chłodnawo.
RAfał był już na wycieczce i teraz tylko kolejne kroki milowe i hop do pracy.
A ja mam teraz schizę, ze jak już sobie poukładałam z opiekunką i pracą, to ....żebym tylko nie wpadła z następnym(czytaj dziewczynką). czubek! a okresy jeszcze nieregularne i tak przytupuje nóżka, ale na szczęście dziś dostałam.uff
Lubię czytać Twoje posty

Cytat:
Australia, hmm może? Nie wiem, ja nocnika na razie nie zamierzam kupować, mamy dużo innych zabawek
Trafna uwaga.
Mi na szczęście nikt nawet nie sugerował kupna nocnika.

Cytat:
O to to, my tak samo

Obejrzałam Festiwal w Sopocie na Polsacie, mogę iść spać A wiecie co? Przy każdym wykonawcy generalnie umiarkowana radość i tańce wśród publiczności (pojedyncze osoby raczej), a jak wszedł na scenę Zenek Martyniuk to od razu wszyscy dupki podnieśli i szał ciał
Aż zaraz sprawdzę kto to, bo nie wiem

Cytat:
Jutro mamy chrzciny i roczek

W załączniku wklejam tort z tej okazji
Piękny tort

Cytat:

Cytat:

Ty to umiesz argumentować

Cytat:
Bry

Słodziaczka
Ignaś też tak je. Jak widzę jak dziewczyny na fb pokazują jak niektóre dzieci ładnie jedzą albo piją nawet same z doidy to jestem pod wrażeniem. Ignaś to przy nich dzidziuś jeszcze. Jego nadrzędnym celem nie jest zaspokojenie głodu tylko wybabranie siebie i najbliższych kilku metrów kwadratowych.

Ostatnio zaczął od razu zrzucać wszystko z tacki na podłogę, a potem się drze (dosłownie) "daaaaa!!!" i patrzy na mnie. Jak mu podam to znowu zrzuca i tak w kółko
Ale wynagradza mi to przytulaskami. Strasznie milusi się niedawno zrobił. Przychodzi co chwilkę na tulaski

Ale gorąco u nas. W mieszkaniu na moim za☠☠☠istym poddaszu mam już 28 stopni, a to dopiero początek lata...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-30, 12:10   #4469
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry! Powróciłam

Lubię czytać Twoje posty

Trafna uwaga.
Mi na szczęście nikt nawet nie sugerował kupna nocnika.

Aż zaraz sprawdzę kto to, bo nie wiem

Piękny tort

Ty to umiesz argumentować

Słodziaczka
Ignaś też tak je. Jak widzę jak dziewczyny na fb pokazują jak niektóre dzieci ładnie jedzą albo piją nawet same z doidy to jestem pod wrażeniem. Ignaś to przy nich dzidziuś jeszcze. Jego nadrzędnym celem nie jest zaspokojenie głodu tylko wybabranie siebie i najbliższych kilku metrów kwadratowych.

Ostatnio zaczął od razu zrzucać wszystko z tacki na podłogę, a potem się drze (dosłownie) "daaaaa!!!" i patrzy na mnie. Jak mu podam to znowu zrzuca i tak w kółko
Ale wynagradza mi to przytulaskami. Strasznie milusi się niedawno zrobił. Przychodzi co chwilkę na tulaski

Ale gorąco u nas. W mieszkaniu na moim za☠☠☠istym poddaszu mam już 28 stopni, a to dopiero początek lata...
No to się cieszę, ze nie mam fb
Dziś jest znowu kolejny dzień kiedy moje dziecko nie je nic poza cycem w sunie zjadla dzisiaj 1 łyzeczkę owsianki i polizała kaszkę którą zaraz wypluła teraz kruszy biszkopta i ani okruszynki nie bierze do buzi... Ehh nie wiem co robię źle

Stary 2017-05-30, 12:28   #4470
australia87
Zakorzenienie

Śliweczko, no przez Twe oczy Twe oczy zielone oszalaaaałem To Zenek śpiewa
Jaki początek lata? Lato jako pora roku dopiero za 2 tygodnie się zaczyna To wiosna taka szalona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości