![]() |
#4441 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
Wręcz współczuję im, że na to wpadły ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Miszka czemu obawiasz się tych smażonych placusxkow? Nie mowie o takich które się smaży na głębokim tłuszczu, takich to nawet ja staram się unikać. Ale takie smażone tylko na patelni posmarowanej lekko olejem kokosowym chyba są ok?[/QUOTE] Ja też smażę na minimum oleju lub jeśli się da, to na suchej. No.nie wiem, jednak na tym placku jest ta przyrumieniona skórka więc coś tam się zadziało. Nie ważne czy mocno czy słabo przyrumienione. Jednak ta metoda różni się od gotowania czy pieczenia w piekarniku. To takie moje przemyślenia i wątpliwości ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Po co kontrolować ten pęcherz jak za jakiś czas dziecko zacznie samo kontrolować. Dla mnie to tak naprawdę jakieś chore ambicje matki i chęć udowodnienia światu, że moje jest lepsze, szybsze, zdolniejsze... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Hej Hej
![]() Chrzest i urodziny bardzo udane. Jedzonko bardzo dobre a tort przepyszny ![]()
#4443 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Agusia, to super! A jak tam teściowa zareagowała na nie-białą sukienkę? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zadomowienie
|
Ktora z was pisala o spacerowkach? Jestem przed kupnem i nie umiem znalezc tego postu. Nie chce kupować no name o ktorym nikt nie slyszal
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#4445 |
Rozeznanie
|
Ale to nie jest na zasadzie ze wymaga się od dziecka załatwiania się na toaletę. Tylko na zasadzie zaspokajania potrzeby wyprozniania. Teoria nhn ładnie to opisuje, może ja nie potrafię tego wytłumaczyć.
To nie meczenie dziecka tylko pomaganie mu. A że ma samo zasypiac, bawić sie i jeść kotlety to fakt, na wszystko jest pora i nie trzeba przyspieszać. Mieszko teoria nhn mówi o tym że dziecko od początku ma potrzebę wyprozniania I ja sygnalizuje. I tak np jak widzisz że dziecko jest głodne to je karmisz, tak samo widzisz że chce siusiu to wysadzasz. I nie do końca jest prawda że dziecko tego nie kontroluje bo kilkumiesieczny maluch wysadzany od urodzenia nie sika w majtki tylko daje sygnał i czeka aż mama wysadzi. To tak w skrócie "po co" Caryca o spacerowkach była mowa żeby sprawdzić u domowej na blogu bo robi rankingi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nadal nie mogę się zdecydować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() "NHN - Naturalna Higiena Niemowląt (ang. Elimination Communication, EC) to zdobywająca coraz większą popularność dzięki której dzieci znacznie wcześniej osiągają samodzielność toaletową" ![]() ![]() I jeszcze mnie ten fragment rozwalił: "Bezpośrednim skutkiem takiego postępowania jest poczucie bliskości i zrozumienia, nawiązujące się między rodzicami a dzieckiem, rzadziej popłakujące i bardziej zrelaksowane dziecko oraz wzrost pewności siebie rodziców" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
W sumie to dzień wcześniej mówiła, że jakby wiedziała to by nam kupiła białą. To już miałam ochotę jej odpowiedzieć, że tylko straciła by pieniądze, bo nie ubrałabym Kini w nią :P
#4448 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Mam awarię internetu w domu ![]() Jestem po tyłach i nie mam jak nadrobić. Teraz mam chwilkę tylko na hot spocie ![]() Mój brat już w drodze z UK to może mi to naprawi, bo ja w sprawach informatycznych to wołowa dupa jestem. pozdrawiam gorąco i do zaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Raczkowanie
|
Caryca, wpisy wózkowe u domowa.tv; tak teraz popatrzyłam na ceneo i mój wózek jest teraz o prawie 300 zł droższy :O może zimą ceny wózków są niższe?
Lena, do mnie to wysadzanie od noworodka kompletnie nie przemawia, bo u takiego malucha mikcja i defekacja są prostymi odruchami rdzeniowymi, niezależnymi od woli. O ile jeszcze da się wyczuć, kiedy dziecko będzie robiło kupę, bo musi uruchomić tłocznię brzuszną i zaczyna się 'napinać' albo wręcz ma dyschezję, czyli krzyczy i płacze przed zrobieniem 2, i zdążyć go 'wysadzić', to wg mnie z sikaniem jest to niebardzo możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Agusia fajnie, że imprezka się udała ![]() ![]() A kefir z jagodami i malinami moja córka je tak: Dziękujemy Bozi za mydełko odplamiające ![]()
#4451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Konto usunięte
|
Nie Bozi tylko rosmanowi 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4455 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze jak czeka aż mama wysadzi go na nocnik. No szkoda, że mi się takie nie trafiły😉 Mi się wydaje, że to jak ze szczepionkami. 99 % specjalistów mówi, że dziecko nie czuje i nie ma kontroli nad pęcherzem (jak wspomniała Zullu) bo zwieracze jeszcze na tyle nie pracują ale znajdą się te bardziej uczone, które wiedzą lepiej, twierdzą, że nawet potrafi zasygnalizować, no i próbują. To czy dziecko próbuje panować nad pęcherzem widać m.in.po pieluchach Cytat:
Na noc pewnie pielucha. I ciekawe, że tutaj nie ma teorii, że daje się sprzeczne sygnały. Raz pielucha a raz toaleta. A może wysadzają co godzinę albo czekają aż dziecko zasygnalizuje.😂 Aż jestem ciekawa. Cytat:
Cytat:
Dzięki za dokładne wyjaśnienie chociaż pewnie mocno natchnionych mamusiek i tak to nie przekona. Ok, nie moja sprawa. Ja, jak w wielu przypadkach, robię tak jak mi wygodniej i tak jak robi większość. Każdy ma swój pomysł na macierzyństwo i robi to co uważa za słuszne. Nie muszę tego rozumieć😜 Agusia, trzeba przyznać, że teściówka uparta😉 Fajnie, że wszystko się udało. Wyglądałyście bardzo ładnie ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
A jakie cudne włosy😍 Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2017-05-29 o 14:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4457 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]()
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć uciekinierko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Facebook mnie wciągnął ![]() ![]()
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Na razie przy meblach chodzi i ani myśli pójść sama
![]() ![]() ![]() A u Was jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O heeej! ![]() Cytat:
![]() A próbowałaś myć Marysię mydłem? Bambino albo zwykłe "szare"? Widziałam różne zbajerzone i 100%naturalne. Mąż używał mydła z Aleppo i był zadowolony ![]()
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O szarym mydle nie pomyślałam, a czy ono właśnie nie wysusza skóry? Tak mi się kojarzy, ale mogę być w błędzie... Skoro Twój mąż zadowolony, a on ma jakieś problemy skórne, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Rozeznanie
|
Australia, tak w nocy też wysadzaja dzieci przy pobudkach.
Jak dla mnie to nie chodzi o to że wcześniej tylko właśnie o tą komunikację dziecko - rodzic. Nie będę może nakrecac dyskusji bo nie o to chodzi ![]() Ją też bym się nie podjęła, ale jak ktoś chce to czemu by nie ![]() My właśnie zmieniliśmy już jakoś w styczniu na kapsułki vizir i dołączyliśmy lenor sensitive. Na szczęście Franek nie ma problemów ze skórą więc i to przeszło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na codzień uzywamy takiego mydła https://polskikoszyk.pl/barwa-tradyc...rUthoCWz_w_wcB Nie znam się na chemii i skladach ale nie wysusza ani jego skóry ani moich dloni a to sukces bo wiecznie miałam popękane ![]()
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! U nas dziś tak gorąco, że chyba zostaniemy w domu
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#4467 |
Rozeznanie
|
No cześć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | ||||||
Konto usunięte
|
Dzień Dobry! Powróciłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi na szczęście nikt nawet nie sugerował kupna nocnika. Cytat:
![]() Piękny tort ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ignaś też tak je. Jak widzę jak dziewczyny na fb pokazują jak niektóre dzieci ładnie jedzą albo piją nawet same z doidy to jestem pod wrażeniem. Ignaś to przy nich dzidziuś jeszcze. Jego nadrzędnym celem nie jest zaspokojenie głodu tylko wybabranie siebie i najbliższych kilku metrów kwadratowych. Ostatnio zaczął od razu zrzucać wszystko z tacki na podłogę, a potem się drze (dosłownie) "daaaaa!!!" i patrzy na mnie. Jak mu podam to znowu zrzuca i tak w kółko ![]() Ale wynagradza mi to przytulaskami. Strasznie milusi się niedawno zrobił. Przychodzi co chwilkę na tulaski ![]() Ale gorąco u nas. W mieszkaniu na moim za☠☠☠istym poddaszu mam już 28 stopni, a to dopiero początek lata... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś jest znowu kolejny dzień kiedy moje dziecko nie je nic poza cycem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko, no przez Twe oczy Twe oczy zielone oszalaaaałem
![]() ![]() Jaki początek lata? Lato jako pora roku dopiero za 2 tygodnie się zaczyna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.