|
|
#4441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Najstarsza to ja tu jestem
Może niektórzy patrzą-ech stara baba. W przedszkolu niektóre mamy młodsze ode mnie ponad 10 lat-one do mnie "dzień dobry" a ja "cześć". Tak naprawdę to najwięcej zależy od tego kiedy się spotka Ojca dziecka. Ja mam za sobą wcześniejsze związki, poważne i mniej poważne i jak z perspektywy patrze to chwała Bogu, że nie zaszłam wcześniej w ciążę. Z Tż staraliśmy się od razu po ślubie (znaliśmy się 1,5 roku) i Martynka się urodziła 8,5 miesiąca później. Drugie dziecko chcieliśmy od razu, ale po cesarce musiałam rok czekać. Swoją drogą karmiłam do 1 urodzin, po skończeniu kp dostałam okres (pierwszy po ciąży!) i dwa tygodnie później już byłam w kolejnej ciąży Przed ślubem mówiliśmy o trójce, ale potem budowaliśmy się, praca, stresy, dwójka maluchów i Mąż nie chciał. Całe szczęście jak się wyprowadzilismy na swoje to i chęci Mu wróciły A w moim otoczeniu różnie, większość rodziła w okolicy 30 i na parce poprzestali-teraz już dzieciaki z najgorszego odchowane, mogą wyjechać gdzieś, itp. ....a nas znowu czeka przeprawa z mlekiem i pieluchami. Chwilowo mnie to przeraża, ale i cieszy-najważniejsze, żeby było zdrowe, a wiadomo że z wiekiem jest większy strach o choroby genetyczne. |
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, im jest się starszym tym większa możliwość ich wystąpienia ale nikt nie da gwarancji, że nie wystąpią do 30rż także co ma być to będzie, na to nie mamy żadnego wpływu.Są kobiety w pełni zdrowe, które rodzą chore dzieci. Są chore, rodzące zdrowe. To loteria ![]() Późne rodzicielstwo ma swoje wady i zalety i tak samo wczesne. Zawsze można narzekać i zawsze można wychwalać coś co dla mnie będzie dobre, dla drugiej osoby będzie końcem świata Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Kapewa
Moim zdaniem w rodzicielstwie ważniejsza jest stabilizacja i poczucie bezpieczeństwa niż wiek. Wtedy człowiek czuje , że przychodzi ten czas. Inaczej to wszystko odbiera bo ma ten spokój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kolejna kwestia, że to co dla jednego będzie stabilizacją, dla drugiego może być luksusem itd.
|
|
#4446 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jezu, brrr... wez przestan. Wczoraj siedze, czuje lekkie smyranie na rece, odwracam wzrok, a tam... pajak na moim nadgarstku. Taki czerwonawo-brazowy :strach:. Prawie mi serce stanelo! Bobas w brzuchu juz chyba myslal, ze koniec swiata nadszedl Cytat:
![]() Wczoraj duzo zrobiliscie, brawo ![]() Cytat:
Jestesmy piekne, mlode, bedziemy znowu sexi jak wrocimy "do siebie" po porodzie i bedzie luz blues i sielanka ![]() A zycie jest piekne! La vie est belle! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I pomyslec, ze gdyby sie od razu udalo to bym byla mloda matka, no ale kto by pomyslal, ze bedziemy sie starac 6 lat Jest jak jest i trzeba sie cieszyc, ze sie w ogole udalo
|
|
#4447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy mało miejsca więc to była najlepsza opcja o ile nie jedyna. Ma fajne programy prania, duży bęben i naprawdę dobre opinie. Pralkę też mamy Samsunga i jesteśmy zadowoleni ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o różnicę wieku to też jestem zdania, że nie ma reguły. Mam dwie siostry: rok i 11 lat młodszą. Z tą rok młodsza nigdy się nie mogłam dogadać i nigdy nie byłyśmy przyjaciółkami. Z tą 11 lat młodsza inna bajka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4448 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Każda z nas ma historię swojego cudu ![]() ![]() W porównaniu do wielu par nie staraliśmy się długo, bo tylko niecałe 2,5 roku, ale szybko mieliśmy diagnozę i wiedzieliśmy, że IVF to jedyne wyjście. Ale dawano nam tylko 10% szans, że się uda, więc maluszek to nasz mały wielki cudzik Dlatego nie wiemy czy będzie nam dane go znów doświadczyć...Cytat:
Nie dość, że stresy w życiu to jeszcze stresujące sny Cię nękają ![]() Bidulka...Cytat:
Za późno na trzecie? Młoda jeszcze jesteś przecież Cytat:
Pracowity dzień za Tobą Ustawianie mebli to zawsze jest wyzwanie, ja czasami wyliczyłam, że coś się zmieści, no a potem i tak się z jakiś powodów nie mieściło i plan brał w łeb ![]() Cytat:
No tak, nie mamy wpływu na to, kiedy spotkamy odpowiedniego kandydata na męża i ojca. Ja w wieku 26 lat odeszłam od byłego i też do dziś Bogu dziękuję, że nie zaliczyłam z nim wpadki! Mam najwspanialszego męża jakiego mogłam sobie wymarzyć i poczucie stabilizacji I teraz najważniejsze, żeby nasz synuś był zdrowy i szczęśliwy!U mnie ostatnimi czasy zrobił się wysyp dzieciaczków, a większość dziewczyn w moim wieku lub zaraz przed lub po 30. Myślę, że wiele par czeka aż osiągnie jako taką stabilizację i wtedy dopiero decydują się na malucha. Albo po prostu walczą latami o malucha - bo przecież mało kto o takich problemach chce mówić, większość to ukrywa...
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie prawie wszyscy maja dwójkę, my chyba najpóźniej się decydujemy. Moja przyjaciółka też marzy o drugim,ale mąż kategorycznie nie chce, myślę że może trochę moja ciążę przeżywać.
O pająkach nic nie mówcie,mój kot znosi takie paskudztwa do domu :/ grunt że pająki czy inne owady w domu to od razu namierza i wyłapuje. Ostatnio konika polnego . Ale znosi też jaszczurki , któregoś dnia siedzimy na dole a coś spadło z piętra, jaszczurka która się bawiła :/ albo podnoszę w ogrodzie jakiś worek a pod nią zdechła jaszczura. Mysz kilka razy złapała, nie wpuszczałam jej do domu, czekałam aż mąż wróci bo się bałam że z tą muszą wleci. Brr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4450 |
|
Rozeznanie
|
owocowy, wcześniej źle dodał mi się wpis do cytowania. Trzymam kciuki za pracę twojego męża! Trzeba ryzykować! Mój też teraz ma trudne decyzje przed sobą bo rezygnuje z jednej z prac, żeby bardziej poświęcić się drugiej. Myślimy, że w przyszłości się to opłaci a pracując od 7 do 20, potem czasami jeszcze biorąc nocny dyżur, tylko się zamęczy.
Przy okazji, czy któraś z Was pracuje z ZUSie albo kadrach i zna się na emeryturach? Miałabym pytanie na priv. |
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Jaguś
Czy Twój mąż to pan doktor? 🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4452 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może z dziewczynkami jest jakoś łatwiej ![]() Ale ta perspektywa zimy na początku faktycznie przeraża... Cytat:
Ilu młodych o siebie nie dba i trzyma gorzej niż kilka lat starsi koledzy? Podziwiam odwagę i siłę na trzecie dziecko ![]() Cytat:
![]() W otoczeniu będziemy trzecią parą z drugim dzieckiem także też szału nie ma z tą wielodzietnością ![]() Cytat:
Wzajemnie wsparcie między kobietą i mężczyzną bywa wtedy nie do opisania.. Najważniejsze cieszyć się chwilą obecną, tym że wszystko ok. I trzymać kciuki żeby nadal tak trwało ![]() Cytat:
A że ze zdrowiem było u mnie na bakier i nie zakładaliśmy że się uda to seks bez zabezpieczeń.Nie powiem że informacje o dwóch kreskach przyjął w podskokach.. Ale teraz widzę że się cieszy ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Szczęśliwa. Edytowane przez Ska Czas edycji: 2019-07-31 o 13:38 |
|||||
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Ooooo matko
muszę stwierdzić że jestem chomikiem bo po posprzątaniu dwóch wielkich szaf mam 4 wory 60litrowe do wywalenia a jeszcze mąż musi koszule pomierzyc i pewnie zostanie garstka z nich zrobiłam sobie przerwę na obiad, dobrze że miałam z wczoraj pomidorowa bo w tym momencie absolutnie nie miałabym ochoty gotować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
W kręgu naszych znajomych już większość ma przynajmniej dwoje dzieci, niektórzy nawet troje lub trzecie w drodze. Ostatnio jak spotkaliśmy się z okazji urodzin kilku kolegów to patrząc na towarzystwo - była podobna liczba dorosłych i dzieci
![]() A u nas w rodzinie wielka radość, bo okazało się, że męża bratowa też jest w ciąży, rodzi w marcu, ale ja już się bardzo cieszę na myśl, że młody będzie miał kuzyna lub kuzynkę praktycznie w swoim wieku Wczoraj było u mnie bobo TV, pani doktor potwierdziła, że "dorodny chłop", więc jednak nic nie odpadło Waży już prawie kilogram, a matka przytyła już 8kg Wg pomiarów na usg termin porodu wyskoczył na 1 listopada, wg OM jest 6 listopada...ciekawe kiedy się urodzi, nie podoba mi się ta nowa data |
|
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co z nimi zrobisz? Polecam opcje oddania do H&M, nie wiem jak w Polsce, ale w UK dostajesz kupon na 5 funtów zniżki przy wydanych 25 funtach
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Wszystko z dzieckiem ok, waży 700gr i mam uwiecznionego siusiaka, żeby nikt nie miał wątpliwości.
TSH mam 3,21 więc dostałam skierowanie do endokrynologa. Krzywa wyszła dobrze. Można wpisać mi kolejne bobo tv 21.08 a trzecie badanie prenatalne 11.09 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjdzie pewnie w październiku ![]() Cytat:
Też chyba nast wizytę mam 21.08 muszę sprawdzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wystawie pod śmietnik, mamy takich ludzi którzy sobie chodzą i zabierają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zrobiłam taka śpiąca, że chodzi za mną kawa, ale taka dobra
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
W końcu siadłam na dupie, ale czuję że ten dzień wykorzystałam w 100% tzn czuje ze coś zrobiłam bo ostatnie dni to takie nic nie robienie. Czekam aż mi bułeczki drożdżowe z dżemem wyskocza z piekarnika i na męża
później wezmę jeszcze kilka szafek na przegląd bo tak też zbieranina i będę spełniona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Coraz większe te nasze maluszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że z maluchem wszystko dobrze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedna z wyboru (a wzieli slub 8 lat temu), ale czy ona kiedykolwiek sie zdecyduje tez stoi pod znakiem zapytania. A reszta to albo przyznaje sie, ze sa problemy z zajsciem w ciaze, albo wymysla milion powodow (zmiana pracy, budowa domu, jeszcze nie teraz, najpierw kariera, teraz czas na podroze, itp). Nie wiem ile z nich naprawde jeszcze teraz nie chce, ale u przynajmniej dwoch par TZ i ja przypuszczamy jednak problemy z zajsciem, ale oficjalnie tego nie potwierdzili.
|
|
#4464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szalejesz dzisiaj z porządkami Ja wczoraj tak poszalałam, ale dziś boli mnie trochę spojenie łonowe, więc ugotowałam tylko obiad i wyleguję się na kanapie Cytat:
Szkoda Aż mi się przypomniała historia z bliższej rodziny - dziewczyna wystawiła tak ciuchy pod śmietnik, a potem spotkała swoją koleżankę w jej bluzce (akurat ciężko, żeby gdzieś taką samą kupiła). Fajnie, że ktoś skorzystał, ale musiała się w pierwszym momencie naprawdę dziwnie poczuć![]() Cytat:
Super, że z maluszkiem wszystko w porządku TSH da się szybko i łatwo ogarnąć, najważniejsze, że krzywa w porządku
|
|
#4465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja juz po wizycie, szyja długa
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja takich oficjalnie nie mam, ale też się skurpulatnie dostosowuję ![]() Gratulacje za wszystkie wizyty, duże maluszki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje udanych wizyt
powoli już nie takie maluszki mamy, zaraz będą jak kilko cukru albo w temacie: dwa piwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mowila ile mm ma szyjka czy tylko ze dluga?
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
Cały dzień jeżdżę za materacem dla starszej córki. Byłam w dwóch salonach i w obu odradzono mi lateks
ten syntetyczny często ma domieszkę ropopochodnych substancji a ten naturalny drogi i może powodować uczulenie. Zdębiałam i kupiłam z pianki wysokoelsatycznej. Wkładki do materaca typu gryka/ kokos są kompletnie już teraz odradzane. Nie wiem co teraz zrobić z materacem dla młodszej kokos/ lateks :/ chyba go sprzedam a poszukam czegoś z pianki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.

jasne, im jest się starszym tym większa możliwość ich wystąpienia ale nikt nie da gwarancji, że nie wystąpią do 30rż 

ale wśród moich znajomych jako jedyna w moim wieku jestem w drugiej ciąży ale reszta nie chce mieć więcej dzieci. Ja może i bym chciała mieć trójkę ale to już za późno jak dla mnie 

Ważne żeby było zdrowe, to prawda, wszystko inne mało istotne.
Dlatego nie wiemy czy będzie nam dane go znów doświadczyć...

Waży już prawie kilogram, a matka przytyła już 8kg
Wg pomiarów na usg termin porodu wyskoczył na 1 listopada, wg OM jest 6 listopada...ciekawe kiedy się urodzi, nie podoba mi się ta nowa data
Coraz większe te nasze maluszki
ten syntetyczny często ma domieszkę ropopochodnych substancji a ten naturalny drogi i może powodować uczulenie. Zdębiałam i kupiłam z pianki wysokoelsatycznej. Wkładki do materaca typu gryka/ kokos są kompletnie już teraz odradzane.