![]() |
#4441 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Aaa... jeszcze słówko...
Równo tydzień temu dr znacząco zwiększyła mi dawki hormonu tarczycy. No i jest pierwszy sukces - schudłam równo 2 kg. Tak bardzo się cieszę...!! ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cyferkio, dzięks. Adres doszedł. ![]() U mnie na obiad krupnik na kurzych skrzydełkach. Teraz obmyślam weekendowe menu. W roli głównej zupy. Może biały barszczyk na kiełbasce i z jajem. Może jarska pomidorówka? A może coś zupełnie innego? Jeszcze nie wiem. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-11-15 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Adusia mam jeszcze coś dla Ciebie
![]() " Lista Pana Malcolma " na N ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Super Ada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Wyrwałam się do miasta. Trochę głupotek nakupiłam. Głupotek, ale takich mocno przydatnych.
![]() Weszłam też do sklepu mięsnego. Zaraz nastawię rosół z kaczki i kurczaka. Uwielbiam. MM-kowi szkodzi, więc dla niego z części rosołu zrobię galaretki. Dziwne, rosołu nie może, a galaretki może. ![]() ===== Cyferko, raz jeszcze dziękuję za prezentowe namiary. Oczywiście za tytuł też. Już sobie zapisuję. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-11-15 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Kupiłam koc elektryczny jestem bardzo rozczarowana. Według tego co mamy to raz, że ma krótki kabel, to jeszcze według instrukcji musi być równiutko rozłożony, bez zagięć, na płasko i nie wolno się nim okryć, ani zakryć czymś. Można na nim leżeć tylko ot tak. A wcale aż takiego ciepła nie daje. Może są jakieś lepsze, ale mnie rozczarowało. Kupiliśmy dla mojego taty, któremu zawsze jest zimno, ale bał się tego używać. Więc myślałam, że ja będę go używać, ale ... ja lubię się okryć, a nie leżeć. Bez sensu. Adi ![]() Cyferka ![]() Czytam Was ale coś mnie głowa pobolewa. Nie wiem ciśnienie? Chyba nie dam rady siedzieć na kompie... buziaki ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-15 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O, to jedna z dzisiaj zakupionych mocno przydatnych głupotek.
Wygodne, miękkie i baaardzo ciepłe. Zdjęcie przekłamuje kolor. Bo w rzeczywistości są takie ładnie kremowe. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-11-15 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
coś nieprawdopodobnego! Jak można spać/leżeć bez przykrycia?Ależ producent głupotę wymyślił. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Przed chwilą dostałam wynik mammografii.
Kobitki, badajmy się! ❤️ To takie ważne! ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Wynik mój.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
w TV pan od pogody mówi, że od zachodu gna do nas jakiś wielki niżowy front atmosferyczny, powodujący mocny spadek ciśnienia i silny wiatr. Taka pogoda często wywołuje bóle głowy oraz zaostrza problemy reumatyczne. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-11-15 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() Witajcie. ![]() Kto nie musi wstawać, niech odpoczywa ![]() ----------- Adusia zaszalałaś na zakupach ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Ciepło, ale straszą silnymi wiatrami. Wolę, żeby było zimniej i bez wiatru. -------------- Emmi jak się czujesz? ![]() Podsyłam Wam Zenka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Szaro... buro... i ponuro... Stawy trzeszczą, więc takiego Zenka to i ja zaprosiłabym z radością. Kaweczka? Chętnie, chętnie. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia.
Zenka ci podesłałam ![]() ------------- Szybko dostałaś wyniki z mammografi. Super, że wszystko dobrze. Dzień ponury, ale sobotni ![]() ![]() Jak się spało? |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Pofolgowałam sobie dzisiaj na dłuższe leżenie w łóżku. Chyba zatoki się odezwały, ale denerwuje mnie to, bo czapkę noszę, kupiłam sobie taką specjalnie zakrywającą czoło. I co? Mam różne bóle i nawet w jakiś tam sposób je odróżniam, ale robię to wciąż nieprecyzyjnie i nie zawsze umiem dobrze rozpoznać. Jest taki ból, który łączy się z żołądkiem ale ciągle nie mogę złapać czy najpierw odzywa się żołądek a potem ból głowy czy na odwrót. Wydaje mi się, że wczoraj najpierw odezwał się żołądek, ale wszystko na biegu i człowiek zajęty jest pracą a nie sobą. W każdym razie dzisiaj, przy sobocie i wolnym dniu - zdycham ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Ada ![]() Cyferko ![]() Lenifa ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-16 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
współczuję Ci bardzo. Odłóż wszelkie domowe aktywności. Może niech domownicy jakoś weekendowo się wykażą, a Ty Kochana odpoczywaj. ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
![]() przykro, że cierpisz ![]() Emek jeszcze na doleczeniu, wszystko dobrze, dziękuję. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
dziękuję, sąsiad ma się coraz lepiej. Już nawet sam zaczął wychodzić z domu. Spacerek króciutki, taki na 5-10 minut. Wolniutko, chodniczkiem po naszym osiedlu. A w środę ma zdjęcie szwów. ===== Mamografię robiłam co rok. Teraz jednak zmieniły się przepisy i mam to badanie co dwa lata. Ponieważ jestem w grupie ryzyka, to medycy rekomendują, abym robiła sobie USG naprzemiennie z mammografią. Tak, żeby co rok piersi poddawane były badaniu. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Chyba muszę Zenkowi trochę pomóc. Chociaż powiem Wam, że bardzo mi się nie chce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hej
![]() Chociaż dzisiaj jesteśmy razem w tym samym czasie. Cieszę się, że jest dobrze. Zaparzyłam sobie miętę, potrafi mi pomóc w problemach żołądkowych, więc może i teraz zadziała. Ciężko mi się siedzi przy kompie. Dobrego dnia Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
w takim razie polecam Ci łóżeczko. I odpuść sobie wszystko. Ty jesteś najważniejsza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Emmi zdrówka, odpoczywaj
![]() ------------ Adusia ja też pomagam Zenkowi ![]() Dzisiaj nie muszę gotować, ale lubię, to coś tam zrobię. Ziemniaki ugotowane mam, będą kluski śląskie. Może synowa przyjedzie na obiad? Wczoraj ją zachęcałam, jest sama w domku już drugi tydzień. Syn mój starszy drugi tydzień w Holandii, zawodowo. W przyszłym tygodniu wraca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Adusia dla Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Z Zenkiem, ręka w rękę, fajnie mi się sprząta.
Teraz jednak przerwa. W samo południe zjedliśmy obiad (krupniczek delikatny) a po nim oboje z MM-kiem kawkujemy sobie. ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cyferuśku, tak... tak... tak... takie kapciochy lubię... ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Te moje takie są: https://www.action.com/pl-pl/p/3016866/kapcie/ ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- One są po prostu dla mnie stworzone. Ogrzewają nie tylko stopy, ale nawet okolice kostek. Jest mi w nich cudownie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
4 pory roku i ja piąta
|
Fajne są te kapcie. Kiedyś miałam typowe góralskie takie wysokie i niestety przeszkadzało mi, że wkładając było tyle zachodu. Ciągle musiałam je nasuwać, w klapki to wsuwam nogę i gotowe. Często siedzę z podkulonymi nogami przez problemy z krążeniem, więc i ściągam kapcie i to ciągłe zakładanie z pomocą rąk mnie denerwowało.
----------------- Dawno Milki nie było? Ani tu, ani na Zagrodzie... ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-16 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
4 pory roku i ja piąta
|
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-17 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jajecznica w niedzielę obowiązkowa ![]() --------- Wczoraj miałam aferę cukrową w biedrze ![]() Mam aplikację MB i w razie potrzeby coś tam można taniej kupić. Powiem szczerze, że nie jest to mój ulubiony sklep, ale czasami zaglądam. Na prośbę mamy wpadłam tam wczoraj, żeby kupić jej cukier w promce. 1,49 przy zakupie 10 kg. z kartą MB. Wyobraźcie sobie, że miałam wyczerpany limit na cukier, ktoś za mnie kupił ![]() ![]() ![]() Wystarczyło podać nr, telefonu i skorzystać z czyjegoś rabatu na karcie. Polak potrafi ![]() W życiu coś takiego do głowy by mi nie przyszło ![]() Mój nr, telefonu ma setki ludzi ![]() Ech...cyrk na kółkach. Cukier kupiłam, pani stojąca za mną zeskanowała swoją kartę, ona nie potrzebowała cukru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-17 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
A tu zdrowy kot
![]() Nie wolno na stół!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Emmi nie wyobrażam sobie, żeby kasjerce dyktować te numery telefonów. Są kasy samoobsługowe, może tam więcej takich oszustów.
Biedronka nie reaguje, bo co to ich obchodzi, kasa! nie ważne kto płaci, ma się zgadzać |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hahaha... jaka urocza niespodzanka. Budyniu kochany dzień dobry
![]() Cyferko ![]() ![]() --------------- Cyferko ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-17 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Emmi
Co Ty mówisz? Szok. W takim razie kasjerka powinna zareagować, nie wiem. Masz rację, jest na to przyzwolenie. Ja to strasznie naiwna jestem ![]() --------------- Tak Budyń już wskakuje, i to wysoko. Wczoraj drugi kot Melek bawił się z nim, ganiali się przyjaźnie ![]() Pokażę Wam jeszcze Oreo, rośnie jak na drożdżach ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-11-17 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cudnie wygląda na tym tle
![]() Cyferko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.