![]() |
#4441 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
witam kaca mam mega musze chate posprzatac
![]() bosz. upilam sie z przyjacielem dbo chciialo mi sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zadomowienie
|
"Hello ,
Thanks for the mail. I'm very glad and i appreciate it allot. We have a Daughter Veronica. I work as an Accountant, while My Husband is a Bank Manager. We live in a Big House with a Lovely Garden in it. She loves Movies, games and the Amusement Park. We live in a friendly environments with Lovely people. We want you not as an Nanny alone but as part of the Armstrong's family. We want our Daughter to be happy not with us alone but with you too and we believe you can give her all she needs. You will be living with us, you will have your Private Room which will have Bathroom, Toilet, Television, Air-Conditional. You will have access to the Internet and the Telephone at home to get in touch with your friends and loved ones. You will be having Fridays, Saturdays and Sundays as your off days, so you can have enough time for yourself. I will be happy if you can arrive in my Family First Week of OCTOBER and for 6 months, If is okay with you. All i want you to do now is to contact the Agency that will help you with your Trip to London U.K they have being helping me whenever i want to Travel. I WANT YOU TO ANSWER THIS QUESTIONS VERY CAREFULLY BEFORE YOU SEND ANY EMAIL TO THE TRAVEL AGENCY!!! ARE YOU SURE YOU REALLY WANT TO COME AND WHEN DO YOU KNOW YOU WILL BE READY TO COME DOWN HERE AND WORK? YOU ARE GOING TO PAY FOR THE VISA, NECESSARY DOCUMENTS AND WORK PERMIT DOCUMENTS, I WILL PAY FOR THE FLIGHT TICKET. WHEN YOU GET HERE, I WILL REFUND THE AMOUNT YOU SPENT FOR THE VISA AND OTHER NECESSARY DOCUMENTS BACK TO YOU. DO YOU AGREE OR NOT? I WANT YOU TO TELL ME YOUR AGE AND FULL NAME AND ADDRESS AND REAL COUNTRY YOU ARE FROM? DO YOU HAVE PARENTS? WHEN DO YOU WANT TO COME TO U.K AND WHEN DO YOU WANT TO GO BACK TO YOUR COUNTRY? NOTE: The Travel Agency will arrange all your Documents, Visa and Flight Ticket from here in the United Kingdom, After it has been arranged from here, They will send your Papers and Necessary Documents down to the U.K Embassy in your Country and When it got there, They will contact you over the Phone and you will come for an Appearance and they will just confirm if you are the true owner of the Visa and Documents and They will ask you for some Evidences which will be sent to your Door step by the Travel Agency from here. You will not have any problem with Visa Denying or Authorities when you finally get here. IF YOU HAVE ANSWER MY QUESTIONS AND ITS ALL OK WITH YOU, YOU CAN THEN EMAIL THE TRAVEL AGENCY AND LET THEM KNOW ABOUT YOUR TRIP? TRAVEL AGENCY CONTACT EMAIL: ( besttravelstrips@live.com )" Odpisali na moje pytania i wstawili zdjęcie - ot takie, mama z dzieckiem. Już sama nie wiem. Zdjęcie mogli wziąć skąd kolwiek. Wygląda na to, że nie są zarejestrowani na żadnym portalu z au pair. Ta agencja podróży o którą proszą, żeby się skontaktować, brzmi podejrzanie (pogrubiłam), w ogóle to jest zbyt piękne żeby było prawdziwe... prawda? Mogłabym niby spróbować się skontaktować z tą agencją podróży, a jak będą chcieli forsę ode mnie to już będę wiedziała, że to przekręt. Ehh...
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2009-07-18 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
daj sobie spokoj,to oszusci
kazda z nas dostawala takie maile (np ja wyjechalam do francji,a maile dostawalam od rodzin z UK i stanow) likwidujesz konto na portalu=koniec spamu |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zadomowienie
|
ok
![]() ![]() ![]() ![]() ehh, pozostaje dalej szukać. szkoda, że już brakuje mi nowych ofert i ciągle przeglądam te same, nie pasujące mi rodziny.
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
dziewczęta, dołączam do Was czynnie
mam absolutnie dosyć Paryża podczas wakacji, Warszawy i innych dużych miast!!! mam co prawda za moment jeszcze 3 rozmowy w sprawie pracy tu, w Paryżu, ale wątpię żebym się zgodziła. chcę na wieś!!! proszę! i w związku z tym mam pytanko do Was - ile czasu czeka się na akceptację profilu na www.aupairwold.net ??? zależy mi na czasie, bo nie wytrzymam tu dwóch dni więcej ![]()
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To gdzie chcesz się teraz przenieść? Dalej Francja, tylko że wieś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moze szukaj jeszcze na innych portalach,nie tylko na au-pair world?ja znam jeszcze greatau-pair i au-pair options,choc nie rozumiem jak one dzialaja ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie nie dostałam żadnego maila z aktywacją. to normalne? kurczę, już nic nie pamiętam. miałam konto na tym portalu, ale dwa lata temu i już nie jest aktywne. gdzie przenieść? hmm...bez różnicy. może być Francja, UK, Austria, Niemcy, czy Skandynawia! byle z daleka od miasta, muszę pooddychać. najchętniej wyjechałabym już w poniedziałek, dlatego tak mi się spieszy :P
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiem, czy tak szybko znajdziesz rodzinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też nie wiem, czy znajdę, ale ja ogólnie szybka jestem ![]() ![]()
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Wtajemniczenie
|
Mi.a, ja niedlugo stad jade, gdybys wczesniej chciala wyjechac... Moja rodzina ma juz operke.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Raczkowanie
|
juz spakowana. jutro jade. zyczcie mi powodzenia i ja Wam tez zycze. nie wiem kiedy się odezwę do Was, postaram się szybko
![]()
#4454 |
Zakorzenienie
|
malpkajuja - oczywiście, że życzymy Ci powodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Raczkowanie
|
malpkajuja powodzenia.
Mam pytanie są jakieś dodatkowe opłaty w rayanerze oprócz bagażu oczywiście? Nigdy nie rezerwowałam biletu w rayanerze stąd moje pytanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
jestem nowa na forum, czytając wasze posty znalazłam na tej stronie wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, jednak w tej kwestii wolę bezpośrednio zapytać. Jestem zainteresowana podjęciem pracy za granicą, jako au pair mogłabym się sprawdzić ponieważ tu w Polsce się zajmowałam dzieciakami wiec doświadczenie jest. Jedyny problem to bariera jezykowa.. ;/ kiepsko z tym angielskim u mnie, te strony co Wy polecacie są po angielsku i jakoś nie bardzo wiem jak się w tym odnaleść. Czy są sprawdzone polskie agencje przez które mogłabym znaleść jakąś prace w charakterze niani?? Zielona jestem w tym temacie a Wy dziewczyny macie juz doświadczenie, proszę pomóżcie i coś doradzcie - mam problem poważny bo konczy mi się umowa najmu mieszkania, a nie chce wracać do domu rodzinnego. Perspektywa pracy w Polsce też już mnie męczy, a chciałabym się nauczyć czegoś nowego. Mam 24 lata i na imię Gośka, jeśli mogę liczyć na którą z Was to bedę bardzo wdzeczna ;] Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
linkomanka witamy
![]() Tutaj raczej żadna z nas nie wyjeżdża/wyjeżdżała przez agencję, bo wychodzimy z założenia, że i bez agencji w jakiś tam sposób da się sprawdzić wiarygodność rodziny i przede wszystkim jest to darmowe. Co do Twojej znajomości języka... Mozna wiedzieć gdzie i przez jaki czas uczyłaś się angielskiego? To już sama też musisz wycenić, na ile go umiesz. Nie musisz mówić perfekt - przecież au pair dopiero uczy się języka. Z drugiej strony musisz umieć go na tyle, żeby choć w jakimś stopniu umieć porozumiec się z rodziną - pierwszy taki sprawdzian następuje, gdy mailujesz/ rozmawiasz przez tel. z potencjalnymi rodzinami. Mozesz spróbować i w praniu przekonac się, jak jest z tym angielskim. Załóż konto na aupair-world.com albo greataupair.com . Jak zaczniesz pisać maila z rodzinami to zorientujesz się, czy dasz radę. Jeśli zrozumienie lub napisanie wiadomości będzie sprawiało Ci trudności to jednak chyba będziesz miała problem. Ale nie martw się na zapas - chyba każda z nas tutaj miała obawy przed używaniem obcego języka, ale jakoś sobie poradziłyśmy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Przyczajenie
|
dzieki że ktokolwiek wogole odpisał
![]() no kurcze ten angielski to chyba bede musiała konkretnie podszkolić, bo bez słownika ani rusz, a jechać i się zbłaźnić to faktycznie bezsensu. Myślałam że są polskie agencje które w jakiś sposób pomagają, ale tego co czytałam to lipa ogólna bo jakies opłaty pobierają. Z dzieciakami zawsze się człowiek dogada, gorzej z rodzicami. No to biorę się za naukę, angielski znam tylko z ogólniaka. jesli podszkole te podstawy to w trakcie pracy się rozwinę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Wtajemniczenie
|
Linkomanka, moim zdaniem najlepiej sie rzucic na gleboka wode i probowac, probowac, probowac. Wiadomo, jesli sie nie zna angielskiego, to moze byc ciezej. Ja wyjechalam do Niemiec bez znajomosci niemieckiego, na szczescie moi hosci mowili po angielsku, wiec mialam latwiej. Ale na pewno warto probowac! 3 miesiace temu nie umialam ani slowa po niemiecku, a teraz moge sobie luzno rozmawiac na latwe tematy, wiec u Ciebie z angielskim tez bedzie lepiej.
![]() Malpka, trzymamy kciuki! A teraz chce sie poskarzyc... Hostka powiedziala mi wczoraj, ze da znac, o ktorej bede mogla do nich przyjsc. Czekalam caly dzien i nic.:/ Doslownie caly dzien przesiedziany na necie i w pokoju, bo czekalam, czy ona przypadkiem za 5 minut nie zadzwoni. Myslalam, ze cos mnie strzeli, nic nie zjadlam, nigdzie nie poszlam. A jedna dziewczyna zaproponowala mi pojscie do miasta, moglam tak fajnie spedzic czas, ale nie, musialam czekac, az tamta laskawie sie odezwie... Rany, jak dobrze, ze juz tylko 10 dni! |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Konto usunięte
|
malpka ty juz o matko szybko leci
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- bosz dzwonila do mnie babka z anglii na domowy akle mnie zaskoczyla ![]() mila babka ![]() za tydz tez zadzwoni sie pytala czy mam jakies pytania do niej etc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cu.Kiniu niestety to jest mój pomysł z wczoraj ![]() na szczęście zaakceptowali mi konto wieczorem, więc sobie stworzyłam profil i już mam trochę rodzinek, z trzema rozmawiałam przez telefon (w tym z jedną po niemiecku, sic!) i muszę się szybko zastanawiać co robić :P
![]() |
#4462 |
Raczkowanie
|
![]()
Help! Rezerwuje bilet i mam pytanie w ryanair można płacić przelewem?
Bo karte mi odrzuca |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Raczkowanie
|
mi.a WOW, faktycznie jestes szybka. W moim przypadku to troche czasu zabralo zanim dostalam w ogole odpowiedz od rodzin, a co dopiero telefon. Szukalam rodzinki okolo 3 miesiace..
Nie iwem, moze masz bardziej atrakcyjny profil ![]() ![]()
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo karta albo musisz isc do biura podróży.
![]() |
#4465 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Raczkowanie
|
![]()
Visa z ING, własnie kuzyn mi wyjaśnił przed chwilą, że nie można płacić kartą jeśli bank nie umożliwi takiej opcji. Widocznie dlatego ja nie mogę.
Trudno jutro zarezerwuje bilet telefonicznie, kurczę mam nadzieję, że cana biletu się nie zmieni. O tej porze i tak już nic nie załatwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Rozeznanie
|
Zadzwoń najpierw do swojego banku i zobacz co da się zrobić
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 |
Raczkowanie
|
No może rzeczywiście lepiej pierwsze zadzwonić. Może jakoś będzie dało się to załatwić. Może też mam jakiś limit. Madzioonia dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zadomowienie
|
A ja moje kochane dzisiaj obudzilam sie z bolem zeba i spuchnieta twarza
![]() I nie wiem co mam rbic, bo moje polskie ubezpieczenie nie obejmuje tutaj dentysty..a koszty za dentyste duze ![]() W Polsce jestem umowiona na wrzesien... ale przeciez nie bede do wrzesnia biegala z opuchnieta twarza i bolem zeba, ehhh ![]() ![]() Zaraz biegne do apteki moze po jakies tabletki na opuchlizne i na bol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Konto usunięte
|
a mja wczoraj bylam na imprezie mojej przedostatniej wszystko ok i pieknie gdyby nie to ze moj Ex pojawil sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.