Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 20:07   #4441
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

aaa idź
6 kg to wiesz.... kiedy to było

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

do terminu mojego porodu 7 marca, zostało 69 dni

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:09   #4442
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
aaa idź
6 kg to wiesz.... kiedy to było

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

do terminu mojego porodu 7 marca, zostało 69 dni
dawnoooooo....

Ale ten czas leci, zanim się obejrzymy będzie po wszystkim

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:17   #4443
Montii
Zakorzenienie

oj dawno dawno ;P

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:17   #4444
Ewelqa1985
Zadomowienie

nom poduszka rogal podobno zamiast poduszki w pierwszych miesiacach zycia to sie stosuje do spania w lozeczku wiec sie pytam czy sie kupujecie cos takiego

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2010-12-28 o 20:19
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:20   #4445
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
dawnoooooo....

Ale ten czas leci, zanim się obejrzymy będzie po wszystkim
i mnie to przeraża coraz bardziej ja się panicznie boje porodu, że nie dam rady urodzić, że się coś stanie i w ogóle....jakieś głupie myśli mam

dzisiaj miałam księdza po kolędzie, życzył mi szczęśliwego rozwiązania i nawet się za mnie pomodlił tak na wstępie....miło
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:24   #4446
aja1
Zakorzenienie

Ja to teraz na porodówce będę mogła powiedzieć,że więcej tu nie wrócę

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-12-28, 20:33   #4447
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Aldi pierwsze słyszę..sprawdzę czy jest u mnie w okolicy
Montii to taka niemiecka sieć sklepów. mnóstwo tam niemieckich słodyczy zachęciłam Cię do odwiedzin Aldi??

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie

mam pytanie kupilyscie juz podklady poporodowe? Jeśli tak na jaką firmę się zdecydowałyście, jakoś ciężko mi wybrać na all bez macania
A postanowilam, ze powoli zaczynamy zakupy wyprawki
u mnie na liście ze szpitala co potrzebne jest do porodu jasno pisze podkłady poporodowe bella

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
i mnie to przeraża coraz bardziej ja się panicznie boje porodu, że nie dam rady urodzić, że się coś stanie i w ogóle....jakieś głupie myśli mam

dzisiaj miałam księdza po kolędzie, życzył mi szczęśliwego rozwiązania i nawet się za mnie pomodlił tak na wstępie....miło
mi ksiądz na kolędzie przybliżył ręce do brzuszka - ale nie dotknął go - tak w powietrzu i pobłogosławił małego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 20:55   #4448
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
że jak poduszkę rogal do łóżeczka?
nie rozumiem
ja żadnych poduch rogali nie kupuje..tylko śpiworek i kolderkę, a rogala do spania mam dla siebie, jego pseudonim to wąż
Cytat:
Witajcie

mam pytanie kupilyscie juz podklady poporodowe? Jeśli tak na jaką firmę się zdecydowałyście, jakoś ciężko mi wybrać na all bez macania
ja własnie wczoraj zamowiłam na all 2 razy podklady belli, 2 podklady dla malucha do przewijania, aspirator do noska i pieluszki tetrowe, też postawiłam sobie za punkt honoru skompletowanie wyprawki w najbliższym czasie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
ja też miałam kiedyś króliczka i też go tak wyprowadzałam

nie wiedziałam że w ogóle coś takiego jest możliwe

a ja mam dziś typowy dzień lenia siedziałam cały dzień w domku i nigdzie nie wychodziłam ... teraz na termometrach u nas jest -14 a w nocy ma być nawet do -22 normalnie zamarznąć można ...

a na forum styczniowo- lutowym coraz więcej mamusi się rozpakowuje. i to przed czasem. pewnie już niedługo na naszym forum będą wiadomości że rodzimy...ten czas tak szybko leci ...
nawet nic nie mówcie, ja będe zacxiskać nogi do marca żeby czasem mojej malej nie przyszlo do głowy wychodzić wcześniej!!!!

Cytat:
ja też przeglądam na all te podkłady, wkładki itp itd i już mi się mózg lasuje od tego wszystkiego

mam tylko gdzieś zapisane że wkładki laktacyjne najlepsze są NOVI albo NUBY !!!
ja wczoraj pól dnia przesiedziałam oglądając te podkłady a o wkładkach novi i nuby nawet nie słyszałam-ale dobrze wiedzieć, że są dobre, teraz takich poszukam

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no masakra jak ten czas leci
niech mamusie które jeszcze nie mają telefonów do dyżurujących piszą na pw bo nigdy nic nie wiadomo
to info dla mnie, bo ja mam tylko nr do 1 dyzurującej......gapa ze mnie

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

aja nigdy nie mów nigdy
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:13   #4449
megi2015
Zadomowienie

Iweczka u jakiego allegrowicza zamawiałaś te rzeczy pieluchy, aspirator itd ??? u kogoś sprawdzonego już???
Stary 2010-12-28, 21:31   #4450
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

aja nigdy nie mów nigdy

Dziękuję dwójka starczy

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-12-28, 21:42   #4451
diatoma
Zadomowienie

oj dziewczynki , ślicznie moje mieszkanko wygląda po tym malowaniu, poszłam na 5 minut ale tak śmierdziało , głowa zaczela mnie bolec i wrocilam do tescioweej, i spie u niej, cale szczescie ze mam kompa w pokojujak już się ogarnie to wstawię zdjęcia,a kolory bajeczne
teściowa dziś bez mojej wiedzy zadzwonila i zamowila sprzatanie do naszego mieszkania, ja jej mowie jak to, zenie ma potrzeby, ze tż sobie spokojnie poradzi!!!oj tam nic nie dociera do niej, i jak tż usłyszał to myślałam że pęknie z nerwów;/i jutro znowu będą zgrzyty, czy nie moze byc normalnie??echh...

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 21:43   #4452
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

hehe ja też kończę na 2jak będę rodzić to moga mnie zaszyć

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:45   #4453
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ja coraz częściej mam sny ,że tule synka i w ogóle, nie mogę się doczekać
ja też z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej niech jeszcze siedzi do przynajmniej połowy marca ale śnię o nim codziennie niemal

Cytat:
Dzięki za kondolencje.

A teraz weselsze wieści.

Basia jest nadal Basią Kaśka była na usg, mała akurat ziewała i brała rączkę do buzi, potem w domku przytulała się nie do mamy a do siostry
Waga w normie, niecałe 800g. Gin się zastanawia, czy urodzi się mniejsza od Kaśki czy przybierze na wadze w ostatnich tygodniach, no cóż zobaczymy.

A i dostałam skierowanie na badania, no i mam na cukier z krwi. To się pytam czy na picie glukozy też będę miała skierowanie i się okazuje, że nie
I mam tylko +6 kg
super mało przytyłaś Kasia pewnie zadowolona i dumna

Cytat:
hehe nie zarzekaj się tak

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:46   #4454
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

[QUOTE=diatoma;24036397
teściowa dziś bez mojej wiedzy zadzwonila i zamowila sprzatanie do naszego mieszkania..../i jutro znowu będą zgrzyty, czy nie moze byc normalnie??echh...[/QUOTE]ah te kochane teściowe.Martwią sie o nasMoja od 13 lat siedzi w USA.Jest oki,ale jak dzwoni 5 razy dziennie i wypytuje co na obiad,co robicie,czemu nie odbieracie jak dzwonię to też hopla mozna dostać

Stary 2010-12-28, 21:50   #4455
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
nom poduszka rogal podobno zamiast poduszki w pierwszych miesiacach zycia to sie stosuje do spania w lozeczku wiec sie pytam czy sie kupujecie cos takiego
a ja w szkole rodzenia słyszałam, żeby nie stosować żadnych poduszek, ewentualnie podłożyć ręcznik raz złożony pod materacyk żeby główka była nieco wyżej jeśli dziecko ulewa. a poduszka rogal podobno stosuje sie do karmienia piersią, kładzie sie wokół brzucha i na nią dzieciątko.
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:54   #4456
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ah te kochane teściowe.Martwią sie o nasMoja od 13 lat siedzi w USA.Jest oki,ale jak dzwoni 5 razy dziennie i wypytuje co na obiad,co robicie,czemu nie odbieracie jak dzwonię to też hopla mozna dostać
taaa ja jak moja mama tak zaczęła do mnie dzwonić jak tylko się z domu na studia wyprowadziłam to zaczęłam jej na złość odpowiadać : co robiłam? hmm... zrobiłam siku, potem umyłam ręce, poszłam do kuchni, wyciągnęłam obiad z lodówki...itp, itd... przestała dzwonić tak często

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 21:58   #4457
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
najwięcej to się tyje podobno w II trymestrze
No jak tak to ja mam jedyne 7kg na plusie. Waze sie co jakis czas jak mi sie przypomni z ciekawosci i kurcze albo waga jakas nie halo, albo stanelam i juz. Tylko, ze ja sie bardzo duzo ruszam tz moje codzienne czynnosci mozna porownac do treningu jakiegos to moze spalam

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja wygrałam suszarę. Dziękuję za kliki wszystkim

To mi uciekł kot Nie ukamienuję, ale wszystkie nasze koty trzymają się domu, mamy ogród i do ulicy jest daleko, na około pola, sady i osiedlowe domki, ale niestety jak kot jest włóczykijem to się nie upilnuje. A kota na smyczy się nie trzyma przecież, to nie pies No cóż, przynajmniej miał szczęśliwe życie, chociaż krótkie. Miał ciepło, jedzonko, miłość i swobodę.
Wiesz co mialam sasiada, ktory wyprowadzal kotke na smyczy, bo nie chcial jej sterylizowac, a nie nie chcial tez, zeby zaszla w ciaze. Tylko pozniej rozszedl sie z zona, a kotka poczula zew natury i caly czas im mialczala, wiec ja wywalili na dwor i zdziczala.

Cytat:
mój kot spędza codziennie na zewnątrz ok 10 h. Jak się go nie wypuści, dostaje "głupawki" i zrobi wszystko żeby spierniczyć
Wiecie kazdy robi jak uwaza. Ja jestem przeciwniczka puszczania zwierzat samopas, bo juz tylu roznych histroii sie nasluchalam, ze glowa mala. Poza tym ja bym nie wyrobila psychicznie jakbym nie wiedziala gdzie jest teraz moje zwierze. Czy jakis dzieciak go nie zlapal i nie podpala mu wlasnie ogona, albo czy nie skonczyl w rowie potracony przez samochod. Byla glosna akcja gdzie jacys debile lapali walesajace sie zwierzeta i sprzedawali na skory i tluszcz. No masakra co sie teraz dzieje. Kolezance sasiad zarypal kotke lopata, bo wkurzalo go, ze mu wlazi do ogrodu. Tak wiec ja chocbym miala na glowie stanac to bym nauczyla kota czy psa do siedzenia na tylku w domu i juz. Zeszta rodzice malego uciekiniera nauczyli, bo sie menda mala wyrywala jak tylko sie drzwi otworzylo. Dostal pare razy gazeta, raz mama posypala go sniegiem, zeby zobaczyl jak zimno na dworze i juz teraz siedzi ciuchutko. Ani mysli, zeby wylazic. Wyleguje sie pod koldra i nawet nie zwraca uwagi jak sie otworzy drzwi wejsciowe czy balkonowe.

Cytat:
Witajcie

Cytat:
ja też przeglądam na all te podkłady, wkładki itp itd i już mi się mózg lasuje od tego wszystkiego

Ja kupowalam od jednego sprzedawcy i powiem ci, ze nie zwracalam uwagi na firme tylko na cene, bo tak naparwde to jednej podpasi bella, a drugiej babydream. Ja tak jak z pieluchami przetestuje i juz. To samo z wkaldkami laktacyjnymi. Szwagierce pasuje bella, bo jest chlonna i sie nie klei do cycka czy cos w tym stylu, a inna powie, ze bella jest do dupy. Ja kupuje co akurat jest abo na promocji, albo jak na alle to od jednego sprzedawcy i tyle.

Cytat:
To sie bodaj kupuje dla dzieci, ktore maja tendencje do ulewania sie. Wtedy sie kladzie takiego rogala, albo sa tez takie specjalne waleczki i dzieciak nie turla sie tylko lezy na jednym boku. Wedlug mnie to zbedny zakup. Ja co najwyzej bede uzywac pozniej rogala do karmienia jako takiego zabezpieczenia jakbym chciala dziecko na lozku polozyc. Za duzo gadzetow tez nie ma co kupowac
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 22:02   #4458
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
super mało przytyłaś Kasia pewnie zadowolona i dumna
Ta lekarz się pyta czy woli brata czy siostrę, Kaśka - no może być brat,
Jak się okazało że siostra humor jej się poprawił, wyszliśmy z gabinetu a młoda do mnie - mamo ale on się nie pomylił??

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-12-28, 22:06   #4459
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Wiecie kazdy robi jak uwaza. Ja jestem przeciwniczka puszczania zwierzat samopas, bo juz tylu roznych histroii sie nasluchalam, ze glowa mala. Poza tym ja bym nie wyrobila psychicznie jakbym nie wiedziala gdzie jest teraz moje zwierze. Czy jakis dzieciak go nie zlapal i nie podpala mu wlasnie ogona, albo czy nie skonczyl w rowie potracony przez samochod. Byla glosna akcja gdzie jacys debile lapali walesajace sie zwierzeta i sprzedawali na skory i tluszcz. No masakra co sie teraz dzieje. Kolezance sasiad zarypal kotke lopata, bo wkurzalo go, ze mu wlazi do ogrodu. Tak wiec ja chocbym miala na glowie stanac to bym nauczyla kota czy psa do siedzenia na tylku w domu i juz. Zeszta rodzice malego uciekiniera nauczyli, bo sie menda mala wyrywala jak tylko sie drzwi otworzylo. Dostal pare razy gazeta, raz mama posypala go sniegiem, zeby zobaczyl jak zimno na dworze i juz teraz siedzi ciuchutko. Ani mysli, zeby wylazic. Wyleguje sie pod koldra i nawet nie zwraca uwagi jak sie otworzy drzwi wejsciowe czy balkonowe.

ja mojej kocicy tez nie wypuszczam na zewnątrz,
po pierwsze boję się o to, że ktoś jej zrobi krzywdę,
a najbardziej, że samochód ją potrąci,

raz mi się zgubiła, jak jeszcze w bloku mieszkaliśmy, to lubiła sobie na balkonie posiedzieć, raz patrzę a jej nie ma

nie było jej 2 dni nie wiem gdzie była, ale wróciła do domu, ja przepłakałam 2 dni za nią

moi rodzice mieli wychodzące koty, to najdłużej żyły 6 lat,
a kto może nawet kilkanaście lat spokojnie dożyć

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-12-28 o 22:19
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 22:08   #4460
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Jak się okazało że siostra humor jej się poprawił, wyszliśmy z gabinetu a młoda do mnie - mamo ale on się nie pomylił??
No to nie wyjdziesz z sukienek i z lalek

Stary 2010-12-28, 22:15   #4461
avikusia
Zadomowienie

dziewuszki moje będzie prezentacja

oto mój brzuch w 25tc+3d

http://www.voila.pl/466/lkadn/?1 tadam

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 06:28   #4462
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Ewelqa1985
przecudne to są brytyjczyki??

Mi też czasem brzuch twardnieje, to chyba normalne po 20 tc... parę minu twardy, a potem mięknie.

Montii
to pewnie mdłości poświąteczne

Czuję się gruuuboooo, moj dzisiejszy brzuchol:

Jak to grubo...taka szczuplutka jestes...po tym zdjeciu wpadlam w kompleksy hahhaa ja 13 kilo na plusie hihi

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
ale koty piękne zakochałam się

trzymam kciuki za ciebie a dla siostry wielkie gratulacje będą dwa maluszki super naprawdę fajna wiadomość mojego tżta brat też się starają i fajnie by było taki drugi maluszek do towarzystwa

ty się czujesz gruuubooo? z tym małym brzucholkiem? śliczny jest:

a to ja w 26 tc
Załącznik 3626536
fajny brzusio....widac ze dzidzia rosnie..:d

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
ja też dziś byłam w H&M w dwóch miastach i ogólnie to więcej rzeczy dla dziewczynek jest przecenionych. jedynie czapeczki dla chłopaków były po 5 i 10 zł. nie kupiłam nic......

a dziś się dowiedziałam że moja koleżanka urodziła synusia po 16 godz. męczarni zrobili jej cesarkę. "mały" waży 4900
Wow,no to faktycznie maly hihihih...gratulacje dla kolezanki..najwazniejsze ze zdrowy

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Olusiaawidujemy się z Tż co miesiąc,a w marcu,kiedy będę rodzic przylatuje na miesiąc Musimy dac radę,nie ma innej opcji...

Kochane,za godzinkę mam usg...opowiem Wam wszystko,jak tylko wrócę Ale mam strrrrresa

Do później,buziaki ;*

A ja juz do konca ciazy nie bede miec usg....ostatnie w 20 tyg.bylo i to wsio...potem prywatnie pojechalam na 3d i koniec masiakra

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
wanilko ja nie idę, wg mnie i mojego lekarze te w 12 i 20 tc było najważniejsze
ja tez juz nie bede miec.....

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
witam was serdecznie

pewnie mnie nie pamietacie dolaczylam do was 2 tygodnie temu, i za raz trafilam do szpitala z bardzo wysokim cisnieniem i obrzekami

21 grudnia przyszła na świat nasz córeczka Emilka
niestety ciąża została przerwana w 29 tc ze względu na bardzo duże zagrożenie stanem przedrzucawkowym

proszę was wszytstkie o pozytywne fluidy dla mojego maleństwa, jest pod respiratorem w inkubatorze

kruszynka jest w ciężkim ale stabilnym stanie walczy jak może

nasze największe szczęście waży zaledwie 1000gram i mierzy 37 cm

wierze ze bedzie dobrze

O jejku...mam nadzieje ze wsio dobrze bedzie ...trzeba wierzyc....kochana kruszynka trzymaj sie buziaki

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
no właśnie gdyby ktokolwiek znał odpowiedź na to pytanie ;(
to jest najgorsze, ja leze 3 piętra niżej niż moja malutka

mogę do niej chodzić kiedy chcę, ale postoję przy inkubatorze i od razu płakać się chce

mi nie mogą zbić ciśnienia, często mam 170-160/120-100 ;(
i za cholerę nie wiadomo czemu nawet po lekach nie chce spaść

ja nie mam juz siły, choć kryzys największy miałam w 4 dobie po cc
wyłam wyłam wyłam...
teraz psychicznie jest już lepiej, jedyne co mnie trzyma to marzenia, marzenia jak z małą będę chodziła na spacery, przytulała i bawiła się
Kuurcze tak mi cie szkoda...az sie poplakalam...musisz byc twarda ... ale mi przykro...jedynie moge sobie wyobrazic co czujesz.....trzymja sie cieplutko

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
iweczka ja właśnie pochłaniam niesamowite ilości mleka z płatkami...ale nie lubię przegotowanego do płatków śniadaniowych
Ja rowniez...jak platki to tylko z zimnym :

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Siedze sobie tak,probuje was nadrobic bo zabiegana bylam ...wstalam o 5.00...az tu nagle tak mnie zaczelo sie robic niedobrze i co???? pawic znowu tym t=razem kwasem zolciowym tragedia jakas....chyba mi sie miesiace pomylily bo powoli zaczynam wracac do poczatku iedy to minimum raz dziennie sie zdarzalo ...fuj.. a juz myslalm ze to za mna....
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 07:27   #4463
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
czytalam dzis o tym na necie natura potrafi splatac ludziom figla
Ale jazda

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
mam pytanko kupowalyscie łóżeczka w zestawach z materacem posciela itd. czy osobno bo cenowo wychodzi porownywalnie
Ja walsnie kupilam lozeczko w swieta...takie zwykle proste brazowe do tego osobno materac taki lepsiejszy wzielam...osobno koldre i podusie.....a teraz planuje zamowic posciel na wymiar razem z baldachimem nad lozeczko i reszta pierdulek....

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:

Nie tylko ty jedna boisz sie porodu...ja najbardziej sie boje aby wsio ok z dzidzia bylo...zeby zdriwyutka sie uroodzilo i przy porodzie nie bylo powiklan a co do bolu....to nie obawiam sie wiem ze boli i to cholernie i tyle ale trzymam sie naturalnego porodu ...zobaczymy jak bedzie

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Nigdy nie mow nigdy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 08:21   #4464
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
no masakra jak ten czas leci
niech mamusie które jeszcze nie mają telefonów do dyżurujących piszą na pw bo nigdy nic nie wiadomo
a do kogo pisać o te telefony ? bo ja jeszcze nie podałam ani nie mam do żadnej z was jakby co ...

Cytat:
Kurcze ja coraz częściej mam sny ,że tule synka i w ogóle, nie mogę się doczekać
a mi się dzisiaj śniło że urodziłam dziewczynkę

Cytat:

my mamy kolędę dopiero 10 stycznia...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
nawet nic nie mówcie, ja będe zacxiskać nogi do marca żeby czasem mojej malej nie przyszlo do głowy wychodzić wcześniej!!!!
ja też

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość

oto mój brzuch w 25tc+3d

jejku w porównaniu do mojego to masz malutki
a jesteśmy na tym samym etapie ciąży

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 08:27   #4465
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za kondolencje.

A teraz weselsze wieści.

Basia jest nadal Basią Kaśka była na usg, mała akurat ziewała i brała rączkę do buzi, potem w domku przytulała się nie do mamy a do siostry
Waga w normie, niecałe 800g. Gin się zastanawia, czy urodzi się mniejsza od Kaśki czy przybierze na wadze w ostatnich tygodniach, no cóż zobaczymy.

A i dostałam skierowanie na badania, no i mam na cukier z krwi. To się pytam czy na picie glukozy też będę miała skierowanie i się okazuje, że nie
I mam tylko +6 kg

super

6kg chciałabym ja już 8 a chciałam na 10 skończyć

Cytat:

castia tylko mi tu nie panikuj setki kobiet dały rade a my mamy być gorsze, no coś ty

Cytat:
kurcze a ja dalej nie wiem o jakiego rogala chodzi mogę prosić zdjęcie bo jakaś lewa jestem

Cytat:

słodko

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość

oto mój brzuch w 25tc+3d

zgrabniutki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 08:39   #4466
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wkładki mam chyba Tompee, nawet się specjalnie nie zastanawiałam nad tym które lepsze. I tak pewnie szybko się zużyją, jak będą złe to kupię inne

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a na forum styczniowo- lutowym coraz więcej mamusi się rozpakowuje. i to przed czasem. pewnie już niedługo na naszym forum będą wiadomości że rodzimy...ten czas tak szybko leci ...
No a ja wykrakałam, że w V części zaczniemy się rozpakowywać i już jedną kruszynkę mamy, szkoda tylko, że tak wcześnie się urodziła.

Cytat:
No ja miałam ostatnio realistyczny sen o cesarce Normalnie czułam jak mi elkarz brzuch kroi, a mój mąż stał w drzwiach z zasłoniętymi oczami

Cytat:
Ja mam tylko schizę, że się po narkozie nie obudzę...

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Wiesz co mialam sasiada, ktory wyprowadzal kotke na smyczy, bo nie chcial jej sterylizowac, a nie nie chcial tez, zeby zaszla w ciaze. Tylko pozniej rozszedl sie z zona, a kotka poczula zew natury i caly czas im mialczala, wiec ja wywalili na dwor i zdziczala.

No widzisz, to kwestia podejścia, ja bym nie mogła kota nie wypuścić na dwór, bo dla nich świat jest taki ciekawy, a w domu po prostu się nudzą, a tak ganiają za ptaszkami, skaczą po drzewach, ganiają się na wzajem, tarzają po trawie i łapią motylki . Poza tym wszystkie mamy wysterylizowane, więc rozpłód i zdziczenie im nie grozi A porzucenie to już na pewno Uważam, że jeśli ktoś nie ma warunków na wypuszczanie zwierzęcia to nie powinien go brać, a jeśli ma to nie powinien zwierzęcia więzić. Z psem jest gorzej, bo może kogoś ugryźć, więc bez smyczy się nie obejdzie. Ale wychodzimy po 4-5 razy dziennie na spacery, więc myślę że to wystarczy Poza tym każde zwierzę ma inny charakter, jedno będzie się bało wychodzić za płot, a drugie tak jak ten nasz kot, polezie za wszystkim z ciekawości. Człowieka w końcu też się nie upilnuje i może zaginąć/zginąć I to nie powód, żeby siedział w chałupie 24h/d.

A dzisiaj sobie pospałam w końcu. Co prawda dalej mi się nic nie che, ale trzeba się za obiad zabierać. Miłego dnia dziewczyny

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 08:47   #4467
iweczka
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!!! za mną kolejna koszmarna noc, jak tak ma byc do końca to ja się wypisuję.. od 2 do 5 nie spałam wogóle miałam mega zgagę i za cho.... nie mogłam usnąć, na każdym boku było mi źle, ciągle coś nie tak, pozycji było chyba z milion...

megi ja szukałam pieluch tetrowych z wzorkami, bo u mnie w świecie dziecka kosztują około 4,90 a znalazlam na all za 2,10 to wzięlam jeszcze zwykłe tetrowki i odrazu podkłady poporodowe, aspirator i 2 podkłady dla malucha. Mam nadzieję, że sprzedawca okaże się w porządku, dam znac jakby co. Od niego jeszcze nic nie kupowałam.

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
hehe ja też kończę na 2jak będę rodzić to moga mnie zaszyć
ja też tak twierdzę, że dwoje i koniec!!!! choć mój mąż mówi że nie.....ale ja się nie dam a najlepsze, że on twierdzi, że zaraz po porodzie bierze się za drugie wysmiałam go

Cytat:
hehehe, chce być pewna, pogodzi się z tym że lalkami będzie musiała się podzielić ????
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 08:53   #4468
trzyrazyi
Zadomowienie

Miala ktoras z was cos takiego???? Zatkana mam jedna dziurke w nosie i chcialam ja wydmuchac ale poczulam tak bol jakby pradem mnie cos [porzilo...i tak za kazdym razem niew iem od czego to sie wzielo nigdy wczesniej tak nie mialam
Stary 2010-12-29, 08:56   #4469
mokra6
Zadomowienie

Ptysza trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Diatoma powiedz jakimi kolorami pomalowaliście ściany, bo my wczoraj kupiliśmy farby do malowania: zieleń, karmel i koral, ale nie wiem czy mi się one będą ładnie wyglądać na ścianie...

Wczoraj byliśmy w W-wie na zakupach, obkupiłam Malutką dokładnie Tak się cieszę! Co kawałek oglądam te rzeczy i się śmieję do siebie. Jeszcze zostało mi zamówić parę dupereli z all, bo są tańsze niż w sklepach, podaję linka: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926
Aha! I mam pytanie: co myślicie o tym, zeby kupić kołyskę dla dzidzi? Coś w tym stylu: http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-c...5.html#gallery http://allegro.pl/kolyska-coneco-zie...383602852.html Ja się tak napaliłam Potem łóżeczko byśmy mieli od mojej siostry.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 09:00   #4470
anulka3999
Rozeznanie

Witam,

przeglądałam sobie własnie różne wątki i bardzo mi się spodobał ten. Ja co prawda już jestem po porodzie ale chciałam napisać i dodać Wam otuchy dziewczyny Przede wszystkim powiem, że bardzo dobrze jest porozmawiać z kimś o tym co nas dręczy i ten wątek dlatego wydał mi sie takii interesujący. Po drugie dziewczyny to narodziny dziecka to wielki "boom" w życiu rodzicow ale wszytko jest w tym czasie wyjątkowe i właśnie to sprawia że te trudności wiązane z narodzeniem dziecka ida w niepamięć ))
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości