|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
trzymam kciuki za Stalowąmagnolię
![]() ligotko ja też podłapałam jakiegoś dołka, chyba to siedzenie w domu mnie tak nastraja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Oj Dziewczynki a ja juz dzis naprawde nic nie robie!! Dwa pranie zrobilam i w obu cos schrzanilam, w pierwszym - ciemnym, znalazlam dwie skarpetki od malej ktore pralam wczoraj (niestety z dwoch roznych par) wiec dwie pary skarpetek do wyrzutu, a teraz wyciaglam biale i znalazlam tam dwie skarpetki ciemne wrrrrrr dobrze ze to moje byly ktore nie farbuja. A zawsze sie na meza wkurzam, bo on tendencje ma prania wszystkiego na raz, a kiedys to miala cala bielizne wypral w 60stopniach i wszystkie gumki zzolkly!
cytrynka to dobrze ze ja ta historie dwa lata temu skonczylam, bo kto wie jak bym temu mojemu dziecku na imie dala ![]() Jesuis moj maz za punkt honoru mial to zebym nosila jego nazwisko, a z moim podwojnie brzmialo jeszcze smieszniej, no i tak od dwoch lat ludzie sto razy prosza zebym powtorzyla, a ja zawsze mowie jak "Zaba tylko przez A" ![]() ojc lilijko ![]() ![]() agape fajnie ze ten Twoj mezus czasem Cie dopuszcza... moj jest twardy... Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-30 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj biedna ona ![]()
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
stalowamagnolia ma termin na 23 stycznia, więc ciąża prawie bezpieczna
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Rozeznanie
|
Załączam Wam fotke mojego brzuszka z wczoraj - zdjecie nie wyrazne bo komorka zrobione, no i krzywo troszke bo ja juz nawet tych oczek lezac nie widzialam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eeee 2 godziny temu zjadłam obiad i teraz szamam kiełbaski, bo głodna jestem i dzidzia mnie kopie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja juz poprasowałam.. plecy to teraz mnie napier.. ehhhh... ale juz niedługo ![]()
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
mówię z powagą: myślcie nad tytułem nowego wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Rozeznanie
|
lilijko przyszedl po 20 minutach bo na komorce gral i nie mogl wyjsc z gry zobaczyc kto napisal :/ jednym slowem obsluzylam sie sama...
wlaczylam dirty dancing, mialam nagrane niedawno lecial w telewizji, a zajadam sie krakersami, jakos mnie naszlo... |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() piszecie tak szybko, że nie nadążam, jakoś brakuje mi czasu. we wtorek byłam na wizycie, wszystko ok, gin powiedział, że przed terminem nie urodzę, bo wszystko pozamykane ![]() a ja już chciałabym przytulić małą. Łóżeczko skręcone, ubranka poprane, została mi jeszcze tetra. Cytat:
![]() ostatnio czytam Kinga "Stukostrachy" coś powoli mi idzie. Muron, Sanetka, Chantalle- gratuluje ![]() Jelly, dobrze, że już w domu jesteś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekaj, już lecę do Ciebie na film ![]() ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-30 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Rozeznanie
|
lilijko zapraszam mam tez cole i krakersy! Ach ten Patrik Swayze.... Oj nieczuly to on jest, wiesz jakie ja juz rzeczy wyprawialam zeby sie zainteresowal, a on nadal zimny jest
![]() A mnie zostala jedna pralka ubran i jeszcze posciel, ale potem pewnie znow sie zacznie jak moja mama przywiezie swoja wyprawke... |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki ,pewnie jak bede znow w dołku to sie wypisze ze swoich smutków bo czesto zaczynam czuc chec wyrzucenia z siebie tego co czuje i jak jest miedzy nami ale nie mam komu bo nikt mnie nie rozumie.cokolwiek mowie mojej mamie ona jest za moim mezem cokolwiek to jest ,on jest najlepszy wiec wiem ze jesli przyjdzie co do czego nikt mnie nie wesprze . a jeszcze ciagle mi sugeruje ,moja mama abym tylko pamietala schudnac po porodzie ,bo inaczej maz mnie zostawi jak bede gruba ,tego juz doslownie nie mowi ale w tym sens ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja jestem mocno uczuciowa wiec mozliwe ze wyolbrzymiam ... Cytat:
![]() moge polecic -bulgarski bloczek,wszyscy jestesmy podejrzani,depozyt,lesio, prawnuczka,wiekszosc tytulow pisanych wczesniej bylo fajne pamietam ze takie sobie to -studnia przodkow,dzikie bialko,rzez bezkregowcow ,zapalniczka juz wszystkiego nie pamietam ale jak cos to pytaj,latwiej bedzie mi przypomniec konkretne tytuly Cytat:
Margerita hehe az mi naszla ochota na pizze ![]() te imiona wymyslne to naprawde szok ![]() choc pamietam ze mojemu mezowi jak bylam w ciazy podobalo sie imie Karina -bo tak mam na drugie a mi Amelka a on nie chcial slyszec o Amelii ale ciesze sie ze go przekonalam bo teraz Karina jakos mi sie mniej podoba a Amelka nadal bardzo ![]()
![]() |
#4454 |
BAN stały
|
Jelly mnie naprawdę wystraszyły te krzyki jednej... Nie darła się jakoś strasznie głośno czy bez przerwy. Własnie nie. Tylko takie okropne pełne cierpienia i wysiłku" jęko-krzyki" że tak powiem... Aż nas ciary wtedy przeszły... Brrrr... Wolę tego nie wspominać. Właśnie dlatego zamierzam pojawić się na porodówce jak najpóźniej, bo podejrzewam, że to właśnie takie odgłosy mnie przerażą bardziej niż samo to, że rodzę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Twoje faktycznie niespotykane teraz. Mi się podoba. Chociaż zdrobnienie mniej. Ja też nie lubię jak mi ktoś mówi Hanka. Bo ja tak nie mam na imię. Cytat:
Cytat:
![]() Mi po prostu takie budyniowate masy nie wychodzą, dlatego mam pewne obawy. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100093 całkiem opłacalnie tym bardziej że bez recepty...bo w aptece to na receptę i sprzedają w małych pojemniczkach?
![]() |
#4457 |
Rozeznanie
|
karina ja tez sie jakos bardziej czula i wrazliwa zrobilam, moj mezus schodzi z drogi a kiedy trzeba to daje sie przytulic bo wie ze ze mna sie teraz nie zaczyna, jak zaszlam w ciaze to sie strasznie duzo klocilismy w koncu pogadalismy ze cos nie tak jest i wyszlo ze oboje stresa mamy, ale po tym jakos przeszlo... a propo tego ciaza - gruba, to moj tatus tak mial ze ciagle mowil ze na mnie to nie ma sensu nic kupowac bo ja tylko tyje, a mama powiedziala kiedys ze widac ze dziewczynke bede miec bo urode odbiera, ale sie wtedy wscieklam, mam troche bzika na punkcie wagi i waze sie codziennie, i to przez nich tak
![]() Ja to nie znosze jak sie do mnie Kaska mowi, moj maz wie i czasem jak chce mnie skrzyczec to wlasnie wtedy tak do mnie mowi.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja jedynie czasem sobie przeklnęłam,czasem jęknęłam,ale nie tak,żeby ludzie zawału dostawali ![]() Jeśli to Ci pomoże przetrwac to wszystko,to tak,jedź jak najpóźniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zadomowienie
|
Moja tesciowa nazywa sie Celina wiec dla mnie to normalne imie ,jestem z nim oswojona ,choc malo popularne w dzisiejszych czasach.
Ja o malo nie nazywalabym sie Izaura ![]() Ja mam lanoline do sutkow z Ziajki i powiem wam ze jest bardzo dobra ,nie ma zapachu ani smaku a kosztowala taka tubka ok 7 zl.Mozna ja rowniez uzywac na spierzchniete usta i wlasnie smarowalam dla corki to szybko przechodzilo a miala bardzo suche. A krzyki na porodowce to chyba normalka .sama urzadzilam niezly koncert ![]() Ligotka i ja mam na punkcie wagi jakis odchyl ,wiem ze jestem potezna juz -piekne slowo ,wlasnie takiego moj maz lubi najbardziej uzywac i czasem az nie mam ochoty do ludzi wyjsc ,czasem jak mam lepszy dzien mysle ze nie jest jeszcze tak zle ,tylko brzuch mam wielki.a przed ciaza bylam naprawde szczupla -teraz po zdjeciach to widze ale zawsze moj tz komentowal moja figure i dostalam doslownie obsesji juz na tym punkcie. I mysle ze to ze sie w ciazy nie kochamy to jest przez to ze jestem gruba czyli sie poprostu nie podobam mojemu mezowi a nie z obawy przed dzieckiem ,to tylko taka zaslona i mnie to cala ciaze przygnebia ,no coz teraz tkwi we mnie jakis uraz i jestem bardzo nerwowa. a swoja droga ciekawe czy wysoki puls moze byc spowodowany przez nerwy ... ![]()
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-30 o 14:51 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4460 | |
BAN stały
|
Cytat:
Śliczny brzuszek ![]() Mój też jest już duży-jak wstanę,to nie widzę swoich stóp ![]() Ostatnio nie mam czasu,żeby się smarować Mustelą,i mam wysuszoną skórę. Chyba też poproszę męża,żeby mi posmarował brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Rozeznanie
|
Jelly dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do kina - ja bym zaryzykowała - skoro bilety darmowe, to zawsze bez żalu można wyjść, jakby się nie dało rady ![]() ![]() Dwie pralki powieszone ![]() ![]() ![]() A jutro mężulek pracuje max. do 12, także zdążymy przed Sylwkiem jechać po to Picollo w końcu...dziewczyny nam się szykuje Sylwek z babcią - nie pamiętam, kiedy ja z nią Sylwka spędzałam...chyba jakoś w podstawówce ![]() ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-30 o 15:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczynki wróciłam z tych hurtowni wszystkich, masakra, w każdej tysiąc różnych rad, na razie daję sobie spokój, poczytam na internecie i wypiszę sobie chyba wady i zalety poszczegolnych.
Małego obkupiliśmy w bluzaczki, dresiki, skarpetuszki. A propos - w biedronie są dwupaki skarpeteczek niemowlęcych za 1,49, więc polecam, fajne, żabki, autka, paseczki brązowe, widziałam też dla dziewczynek słodsze w serduszka, różowe, niebieskie też. No i rodzice jakoś tak wyszło, że tez poszaleli, mąz spodnie sobie kupił, bo wreszcie trafił na takie, których od dawna szukał, bluzaka sobie kupił a mamuśce mega mega cudowną tunikę fioletową sweterkową, no śliczna, od początku ciąży nie kupiłam sobie czegoś takiego, żebym się aż tak dobrze w tym czuła! A no i kolczyki sobie dorzuciłam, a co tam :P Na obiad już czasu nie było, więc rozmrażaliśmy poświąteczne pierogi, mąż poszedł spać przed SR a ja jeszcze sobie otworzyłam jakąś strasznie grubą czekoladę i tak Was nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anka a Ty myślałaś po ciąży o jakimś zabiegu na te rozstępy, teraz chyba oferta jest duża i raczej skuteczna. Fakt, że to nie najtańszy interes, ale potem może będzie można trochę bardziej "popuścić pasa" Ja jestem już stęskniona bardzo za tym, zeby trochę w siebie, hmm, że tak powiem zainwestować. Ciąża mi trochę na kobiecość wpłynęła, wiadomo, brzuch, waga, biała skóra. Marzy mi się solarium, fitness, jakieś fajne ciuszki. Po porodzie chciałabym z tego szybko zacząć korzystać, jeśli tylko zdrowie pozwoli ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
BAN stały
|
Cytat:
O,to bardzo Cię przepraszam,widać czegoś nie doczytałam ![]() Ale wiesz,Cecylia tez jest ładne ![]() Co do zdrobnień,w sumie Celka mówic najłatwiej,może być jeszcze Celcia albo Cecunia ![]() (to ostatnie to przykład z życia wzięty,babcia przyjaciółki była Cecylią,i mówiono na nią pieszczotliwie Cecunia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam za słowa pocieszenia
![]() Wieczorkiem ma mnie odwiedzić przyjaciółka...pogadam sobie z nią..moze cos doradzi, pocieszy...ona zna cała sytuacje od samego poczatku, nieraz płakałam jej w ramię.Bardzo mi pomogła. Męzus na poprawę humorku pozwolił mi zaszaleć na allegro...miałam kupić kilka par śpioszków z kaftanikiem i jakies fajne dresiki miałam wybrac dla małej od tatusia...ale jakos nić mi specjalnie nie przypadło do gustu...tzn..chciałam wszystko u jednego sprzedawcy ale ..nie znalazłam takiego co ma wszystko....jeszcz pózniej popatrze..,teraz troche telewizje poogladam. A ja leże i leze...a moje pranie dla Nadii czeka a ile prasowania mam....a jak nie zdarzę... ![]() Werka to nie takie proste jak ci się wydaje..nieraz próbowałam pogadac z tata o tym...przez 6 lat było mnóstwo prób wpłynięcia na niego....bezskutecznie albo z poprawa na kilka dni... Ja uważam, że w sytuacji gdy dzieci zostają bez opieki (tzn, bez opiekuna prawnego, automatycznie trafiaja do domu dziecka...dopiero potem rodzina moze starac sie o opieke, o ustanowienie rodziną zastepcza.Źle mnie zrozumiałyście...ja nie zastanawiam sie nad tym czy walczyć o siostry, oboje z mezem decyzje w tej sprawie podjelismy juz dawno, jestesmy zdecydowani..stad u nas takie tempo ze wszystkim, dlatego przyspieszylismy ślub (tzn wzielismy szybciej cywilny, bo wstepnie mial byc konkodratowy w przyszlym roku), i kupilismy mieszkanie, by mieć odpowiednie warunki.Przewidzielismy to...tylko mielismy z ta cała sprawa ruszyc jak urodzi sie Nadia a dokładniej w lipcu, do tego czasu chcielismy sie przygotowac do sprawy, pozbierac dowody przeciwko tacie..itp..ale nie wiem czy nie bedzie za poźno..chyba bedzie tzreab szybciej zaczac działać...w każdym badź razie nie siedzimy z założonymi rekami...działamy...a co do mojej małej siostrzyczki...spokojnie, ona jużw tym nie uczestniczy i nie musi na to wszystko patrzec, marzyłam o tym by ja zabrac z rodzinnego domu i udało mi sie jak tylko kupilismy we wrzesniu mieszkanie od razu sie do nas wprowadzila, urzadzilismy jej pokoik i mieszka z nami, ma spokój i normalne warunki, ma normalna rodzine..wprawdzie rodziców jej nie zastapimy..ale myśle, że jej u nas niczego nie brakuje.Nie mogłabym cieszyć sie swoim szczesciem wiedzac ze to maleństwo ma taki koszmar w domu..zreszta ..nie wyobrazam sobie życia bez niej ..ona juz z nami zostanie...zrobimy wszystko by tak było..i musimy prawnie to załatwic..bo formalnie jest pod opieka ojca...tylko moze byc problem..fakt jestesmy malżenstwem, mamy mieszkanie, ale dochody kieopskie, odliczajac te wszytskie kredyty na zycie niewiele zostaje...ja nie mam pracy...jak urodze rejestruje sie jako bezrobotna ide na zasilek..wiec poki nie znajde pracy nie ma co probowac..chcemy na te sprawe byc przygotowani calkowicie, by ten caly stres na marne nie poszedl i bysmy wygrali tę sprawe.TO WSZYSTKO JEST TAKIE TRUDNE!!!!!juz tak długo sie ciągnie...ja chce spokoju...boje sie to poruszyc...czy starczy mi sił..a co jak przegramy...i jeszcze zaszkodzimy..niewiem.. Jeszcze raz dziekuje...za cieple słowa ![]() Stalowamagnolia trzymam za ciebie kciuki by wszystko było dobrze. badź dobrej myśli jestes pod opieką nic sie nie martw.
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-12-30 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra, ja uciekam smażyć te moje "schabowe" sojowe, bo mężuś lada chwila w domku będzie. Miłego wieczorku dla Was, przede wszystkim bez żadnych skurczy, bólów, zgag i innych nieprzyjemności ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
kurcze musiałam spróbować jak wyszedł sernik (bo 1 raz z tego przepisu) i jak zjadłam 1 pasek (tak żeby równo było:P:P) to Młody mało mi pępkiem nie wyszedł
![]() ![]() ![]() ![]() Justine ja bym zaczęła już teraz. Znaczy teraz zaczeła zbierać dowody i zakładała sprawę, bo polskie sądy zanim zaczną, zanim ustanowią datę rozprawy, niech jeszcze np. Twój tata się nie pojawi, to będą przekłądać i będzie się tak ciągnąć w nieskończoność.Ja przynajmniej bym już teraz zaczęła działać jak najszybciej i oczywiście w miarę możliwości(bo pamiętam, że musisz leżeć) powodzenia! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4469 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jelly, dobrze, że wszzystko wyszło w miarę ok, teraz tylko leżeć i się lenić w łóziu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mała rzecz a cieszy ![]() Miłego "pichcenia" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.