|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ja sie nie spotkalam nigdzie z ta proba 333. u mnie wszedzie 585 14k. podobno najlepsze na obraczki... i wiecej karatow sie na obraczki nie daje bo wtedy jest wiecej zlota w zlocie i sa mnie trwale przez to. a u nas obraczki koscielny podaje wiec wole dzieciaczki niz jakiegos starego dziadka ![]() ![]() Cytat:
![]() no nie wiem czy taka fajna... bo te obraczki ktore wam wstawilam to chyba 750zl ze swoim zlotem. a z ich zlotem kosztuja 2000zl. waga - 12 gram. a gram zlota teraz kosztuje ok. 200zl. wiec policz sobie... gdybys chciala kupic zloto to zaplacilabys ponad 2000zl. szkoda przetapiac swojego. z tego co wiem to jubiler za robote powinien wziac gora 400zl jesli chodzi o obraczki. wiec wg mnie cena bardzo wygorowana.
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz
No właśnie nie wiem. Jestem w szoku że on mi jakieś warunki stawia
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ale proszę bardzo ja się do niego przeprowadzę, zobaczymy jaki będzie mądry jak nie będę miała pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
![]() Jest jeszcze taki ' Telegram do Pana Młodego ' niby od kolegów z Klubu Starych Kawalerów z Włoch ![]() A tu tekst : Nie każdy wie, że Pan Młody przed ślubem należał do Klubu Starych Kawalerów. Cały klub przebywa teraz we Włoszech i przesyła telegram z życzeniami. Żeby udowodnić, że naprawdę przebywają we Włoszech będziemy czytać w oryginale i tłumaczyć. Dzień dobry drogi ( tu imię pana Młodego. Przypuśćmy, że ma na imię Adam ![]() Bongiorno Adamo frajeri bardzo nas cieszy Kontato schizofrenio że się ożeniłeś Liberta kaput w tym uroczystym dla Ciebie dniu Akademio kabaretto życzymy Ci wiele radości i szczęścia La dyscyplina dyktatore pojąłeś piękną żonę Paloma maszkarone po weselu rozpoczniesz normalne życie Katorga, galera, patoga wasz związek będzie pełen miłości Finito amore... potem może przyjdą dzieci Cinquecento bambini zostaniesz ojcem Padre Virgilius będziesz się cieszyć tą perspektywą Silencio mortale dbaj o teściową Arszenikos cyjankare i o teścia Piwencjo kuflozo a zostaniesz doceniony Vizitato prokuratore życzymy Ci Gratulacjone miłej współpracy Non kolaboracjone dużo pieniędzy Forsa finito ładnego mieszkania Apartamento sutereno dobrego samochodu Karocze sireno udanych wakacji co roku Prego ciao Italia Bongiorno ogródek, sekator, działka Tego wszystkiego życzą Ci koledzy ze słonecznej Italii Cavalieros Sicilianos Italianos podpisano koledzy z Klubu Starych Kawalerów Kumplos smutatos P.S. Pozdrowienia dla gości weselnych Bongiorno stonka inwazione znalazlam na watku o zabawach weselnych ![]()
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
ktoś ode mnie z bloku bierze dziś ślub i kabrioletem porsche będą jechali
![]()
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi właśnie TŻ napisał że koło 15 jesteśmy umówieni z właścicielem sali ![]() ![]() Edytowane przez dahna1990 Czas edycji: 2011-08-27 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam w czerwcu na weselu, gdzie właśnie był czytany ten telegram, bardzo fajnie to wyszło, można było się troszkę pośmiać. Na swoim też bym chciała, żeby był czytany. Byłam w tym roku na dwóch weselach, na jednym Para Młoda zbierała na tzw. "wózek", a na drugim nie życzyli sobie tego. Co myślicie o tym zbieraniu na "wózek" ? ![]()
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
jeśli jest to praktykowane na weselach w Waszych rodzinach to jestem "za" (u mnie w rodzinie zawsze występuje taka zabawa, więc nikt nie jest zdziwiony i zszokowany, a wręcz przygotowany ). A jeśli nie to bym sobie odpuściła. Wiele osób uważa to za kolejne wyciąganie kasy z gości
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Mój też tak ma. Uważam, że to rozsądne.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie u nas w rodzinie na każdym weselu było zbieranie na wózek, nikt tu nigdy nie mówił o darciu kasy z gości, bo nie rzuca się tam nie wiadomo ile... Ale byłam ostatnio na weselu u brata i cała rodzina zdziwiona, że nie było takiego zbierania na wózek.
![]() |
#4453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() musze pokazac tż ten telegram ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- juz nawet wiem kto by mogl czytac ten telegram ![]() Justynko: to wyszlo z inicjawtywy gosci czy mlodzi o tym wiedzieli i poprosili znajomych o odczytanie czegos takiego?
![]() |
#4454 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Telegram wyszedł z inicjatywy orkiestry, nikt się tego nie spodziewał ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4455 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale Wy pewnie musielibyście wynająć a to duże koszta, co? TŻ płaci tylko 160zł czynszu za swoje mieszkanko ![]() ![]() Cytat:
![]() Rozsądne jeśli ma się ku temu warunki. Jejku jaki ten nasz nowy pokój śliczny ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
O co chodzi z tymi wstążeczkami? ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no raczej nie małe ![]() pokaż nam ![]()
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posprzątane i w ogóle. Dlatego cieszę się, że nie musimy wynajmować nic. Za mieszkanie wielkości TŻ z odstępnym dawalibyśmy przynzajmniej 500-600zł. A tak mamy za 160zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzisiaj stala praca to jest marzenie... jakbym dostala etat to bym skakala z radosci... pisalam juz chyba o tych wstazeczkach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- czekamy z niecierpliwością ![]() Cytat:
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie z mieszkaniami jest to samo ![]()
![]() |
#4461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No nasi znajomi płacą 550zł z odstępnym za identyczne mieszkanko jak my z TŻem, ale to po znajomości. Tak to pewnie by dali z 700zł maks ![]() My z TŻem też mamy kawalerkę. Tak ok. 38-39m. ![]() Ale na start idealna ![]() Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-08-27 o 11:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
I tak jak piszesz na start takie 38-39 m za taką cenę to idealne rozwiązanie. Z czasem powiększania rodziny można zmienić na większe, no chyba że 2 pokoje macie
![]() |
#4463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mamy niski czynsz mamy, ale niestety trochę dużo wychodzą nas rachunki za gaz w zimie, bo ogrzewanie mamy na gaz. Ale znaleźliśmy sposób na oszczędzanie - kupimy taki termostat, który się ustawia i np na czas pobytu poza domem ogrzewanie się wyłącza, a załącza godzinę przed powrotem ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-08-27 o 11:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Telegram odczytywała orkiestra, ponieważ on "przyszedł z Włoch" od kolegów Pana Młodego z "Klubu Starych Kawalerów", którzy niby obecnie przebywają we Włoszech ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
tak, ale to było jakieś 2 lata temu. Ale cudem znaleźliśmy nawet wtedy kawalerkę za taką cenę. I cena nam przez 2 lata prawie się nie zmieniała (no chyba że spółdzielnia czynsz podnosiła to i my więcej płaciliśmy). Teraz kawalerkę cudem uda się wynająć za 1000 zł
#4466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- i ja już uciekam. Weekend w pracy ![]() ![]()
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2011-08-28 o 06:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Goście nie muszą przecież dawać dużo pieniędzy tylko jakiś symboliczny pieniążek ![]() Dół już posprzątany ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- I zazdroszczę remontowania własnego lokum... Nawet w 40 stopniowym upale to musi być coś ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie skończyliśmy, tzn. zostały okna do umycia. Ale jak człowiek patrzy na efekt, to serce się śmieje i nie ważne, żr jestem mokra jak szczur. ![]() Stałam i patrzyłam na pokój, a TŻ podszedł od tyłu i mocno mnie przytulił. To cudne uczucie remontować swoje mieszkanko ![]() ![]() A co do ślubu - my jeśli nie byłoby mieszkania TŻ nie mielibyśmy na razie szans marzyć o ślubie. Na 2 pokojowym mieszkaniu z moimi rodzicami byśmy nie mieszkali,a a i kredytu byśmy do 2013roku na mieszkanie nie dostali pewnie ![]() Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-08-27 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.