|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
no rozmiarówka jest tragiczna tak samo dla nas jak i dla dzieci Antkowe spodnie 110 to w każdym sklepie inaczej wypadająSpadam na spacer może się nie rozpuszczę
|
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko dostała dziś rano. Pośmiała się do dalmatyńczyka i zasnęła sen.jpg a wiecie kto jest w mamusiach styczniowo-lutowych
|
|
#4444 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Monia - biedny Ivorek ![]() Ja wlasnie karmie i zmykam na spacer. Potem wroce na nastepne karmienie i jade z Ania na jej pierwsze szczepienie - przeciw zapaleniu pluc. To to szczepienie po ktorym robi sie taki pryszczyk na ramieniu. Robilyscie juz? Czy dzieci to jakos odchorowuja? ![]() Aaa, kolejna noc z rzedu podobna, jedzonko 7, 23, 3.30 i 7 |
|||
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem Rybą i jakby pozwoliła sobie na doły takie jak mają Ryby w naturze miewać to raczej bym długo nie pociągnęła bez tych moich metod.Ja i z tż się pogryzę ostro i w rodzinie problemy, ale jak to wszystko jest przygaszone to udaję ,że tych spraw nie ma , patrzę całościowo na sens życia i myślę tylko o pozytywach pomyślcie,że macie już dzieci ,że "coś" po Was zostanie , mi się ta myśl bardzo podoba ....obojętnie jak długo pożyję to zostanę po mnie te dwie Córy , .....no i ten Synek ![]() ![]() Pryszczyk to Kaja i Nina miały po szczepieniu na gruźlicę ,ale to robili w szpitalu u nas Karolca a Mamusie 2012 czy 2013 ? ktoś z nas już zaciążył ? fiu fiu to by było Super,że łóżeczko przypadło Małej tak bardzo do gustu
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-22 o 11:40 |
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry, tzn u nas srednio;(
Tz byl u weta dzis rano z Ivorkiem, wczoraj wieczorem pojechal do znajomej ktora trenuje psy, dzis zadzwonilismy do kobiety ktora ma hodowle z ktorej pochodzi Ivor i te dwie radza nam uspic Ivorka, zwlaszcza ze zaraz po ataku jest nieswiadomy i niebezpieczny (takze troche strach jak jest Hania w domu lub w miejscu publicznym gdyby dostal ataku), wet powiedzial ze mozna probowac go leczyc, ale to tylko wydluzy okresy pomiedzy atakami, leczenie jest bardzo kosztowne (na co nas nie stac), i leki przewaznie rozwalaja psu watrobe, Ivorej jest niewidomy w 80%, w styczniu byl niewidomy na jedno oko, ale katarakta juz zaatakowala drugie w bardzo szybkim tempie. nie mozemy go oddac do zadnego schroniska ani komus innemu, bo po ataku jest niebezpieczny. Postanowilismy go uspic, Kobieta z hodowli zabiera go jutro i uspienie bedzie o 10:15, ja caly czas rycze, nie wiem jak go zabiore na spacer - wole go dzis unikac - bo mi serce az peka, Tz tez zalamany - bo Ivor to jego cien chodzacy, ale powiedzial ze juz ma dosc patrzenia na te rozne wady Ivora, bo ten pies bedzie inwalida w wieku 2 lat, i nie chce wiecej byc przy ataku padaczki bo to jest straszne widziec jak tak sie pies meczy i pozniej nie rozpoznaje najblizszej mu osobyu i na dodatek chce ugryzc. ja juz nie chce zadnego innego psa
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak odciągnęłam jakiś czas temu i chciałam podać, to w ogóle z silikonu nie chciała ssać, tylko "gryzła"Cytat:
![]() A Ewelinka kończy dziś 2 miesiące
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Andrea jadła z butelki TT już w 4 dobie
. Pasuje jej. Zresztą przyzwyczajona jest, bo je z nakładek.Monia . Szkoda tak młodego psa, ale lepiej, żeby się nie męczył no i nie zagrażał Hanulce .
|
|
|
|
#4452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ivorek to taki nasz forumowy piesek kochany. Pociesz sie tylko, ze dla Niego jakby kogos z Was ugryzl po takim ataku to bylaby tez istna meka, wiec zaoszczedzicie Jemu duzo cierpienia. Brak mi slow...
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli macie żyć w strachu o siebie i dziecko, wydając majątek na leczenie to chyba jest to najlepsza decyzja. Pies też się męczy, bo atak padaczki nie zostaje obojętny dla organizmy i mózgu. Żal Ivorka, bo pies to jednak członek rodziny. Może w przyszłości miejsce Ivorka zastąpi inny psiak? Równie radosny Przytulam, bo wiem co to znaczy stara psa ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Nakładki były dla niej "fe", nie umiała dobrze zassać żeby coś leciało.
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Andrea na smoczek ma odruch wymiotny
a nie umiem znaleźć takiego, co kształtem przypomina smoczek z butelki TT
|
|
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale po Adasiu niejadku ciesze sie z odmiany Gratuluje Ewelince 2 miesiecy ![]() Konia - masz racje ze lepiej jest pozytywnie patrzec na zycie. Co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() Fajna z Ciebie kobitka Ja czekam az sie moja mala ksiezniczka obudzi, nakarmie i chyba pojdziemy na powietrze troche. Wiecie co, zlapalam sie wczoraj ze siedze na sofie wieczorem i razem z Adasiem sledze z zainteresowaniem Nickelodeon -pingwiny z madagaskaru, spongebob i nawet I Carly, normalnie chyba mi odbija, siedzialam i smialam sie jak glupia z ich durnych tekstow, az Adas dziwnie na mnie patrzyl, ale potem juz smial sie razem ze mna
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-22 o 12:32 |
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś mam wizytę u położnej.
Jutro minie 6tyg od porodu a ja dalej plamię . Już lekka przesada.
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Normalnie nie mam ostatnio czasu aby Was porządnie poczytać ![]() Dziś rano znów Oskar strasznie płakał aż tak że aż się zanosił masowanie brzuszka nie pomagało, ciepła kąpiel też nie .... rano ten płacz jest bardzo silny... w sumie trwa to już tydzień... i z tego co zauwazyłam to od 2-3 dni płacze także jak nie śpi tylko wtedy ten płacz jest lżejszy.Dziś razem z teściową pojechałyśmy do lekarza - zbadał go i dał skierowanie na badanie moczu aby wykluczyć infekcje. Powiedział że jak nie będzie infekcji to jednak to kolki.... "łapała" już któraś z Was mocz do woreczka (chodzi o mamusie chłopców) jak to się robi? Mam to przykleić i normalnie założyć pampersa i on sobie tam potem nasiusia?? Czy jak? I proszę o wybaczenie że nie udzielam się ostatnio często i nie komentuje Waszych wpisów , ale nie mam jak bo większość czasu noszę Oskarka na rękach aby go uspokoić, a jak już zaśnie to wtedy na szybko sprzątanie, gotowanie itp. |
|
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaz u mnie3,5 tygodnia i nadal mam swieza krew co jakis czas! Pewnie bede tak samo jak Ty dlugo plamic tez. Juz mi sie to znudzilo! Moje dziecko spi nadal od 9 godziny Ale mam dobrze. Na dworze 28 stopni, wlasnie nie wiem czy sie pchac na dwor czy nie ![]() W sumie plus taki, ze nie trzeba Jej ubierac , tylko wlozyc do wozka i gotowa
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz wczesniej widzialam Szajka ![]() ![]() bylysmy na spacerku - duchota okrutna... moje dziecie dostalo lyzeczke jabluszka ale byla zdziwiona
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chyba tak jak piszesz. A probowalas juz jakies kropelki dawac Oskarkowi? My zaczelysmy wczoraj Sab simplex, wedlug mojej lekarki sa najlepsze, choc wiadomo ze nie podzialaja na kazde dziecko, ale napewno wart sprobowac. Wspolczuje Ci bardzo, Adas tez tak plakal calymi wieczorami! Masakra, ja ryczalam z Nim! ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
A konsultowalas to, czy sama sie odwazylas?
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjdę pod wieczór, około 17-18. Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać aż będę mogła podać coś innego niż pierś ![]() Poza tym rozmawiałam z mężem co po macierzyńskim i powiedział, że kategorycznie nie mam brać wychowawczego nawet w połowie.. "bo pieniądze!" A tłumaczę mu, że chcę iść tylko na 4 godziny a nie na 8 abym i ja mogła się na nowo wdrożyć w pracę i mama mogłaby się oswoić z dzieckiem. Bo do żlobka nie chcę dawać, koszt taki, jakbym wróciła na te pół etatu. Może jeszcze przemyśli... Wczoraj Ewelinka była u mojej mamy na niecałę 2 godziny a ja miałam ochotę ciągle dzwonić i pytać czy wszystko ok, ale zadzwoniłam tylko raz Jednak bez przerwy miałam wrażenie, że mała płacze a moja mama nie może sobie poradzić Była grzeczna i ładnie spała.
|
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba sobie spacer jednak odpuszcze Co do zostawiania dziecka komus, to mysle ze przy drugim juz jest latwiej, bo raz juz sie to przerobilo i dziecku sie krzywda nie stala ![]() Ja dzisiaj mam zamiar wyjechac na 3 godz spotkac sie z kumpela, wczoraj tz wybyl w miasto to dzisiaj ja! Tak Karolca, wprowadzanie nowych pokarmow/ napojow jest fajne! Szkoda ze maz nie rozumie Twojego sposobu myslenia
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później pójdziemy jeszcze raz. Jak Antek miał 5 miesięcy zostawiłam go u teściów bo wracałam do pracy i przez cały czas aż nie skończył 3 lat zadzwoniłam tylko raz jak Antek a tak nie dzwoniłam w ogóle. Natomiast jak Antek zostaje u mojej mamy to dzwonię srednio co 3 godziny i to nie z obawy tylko tak dowiedzieć się co robią
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, jakby był matką, to pewnie by wiedział.
A ja "głupia" jestem. Mała po karmieniu pobawiła się godzinkę na macie, na rękach, pogadała, pośmiała się. Jak zaczęła być marudna to znak, że jest zmęczona. Powędrowała do łóżeczka. Chwilę popłakała (takie zawodzenie głosem, typowe przed spaniem), ale poklepałam po pleckach, dojrzała pluszowego dalmatyńczyka, zaczęła się do niego śmiać, gadać, wyciągała rączkę i widzę jak "odlatuje". Aż miałam łzy w oczach widząc jakie posyła mu senne uśmiechy
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
,Przepraszam,ale ja znowu z doskoku...dzis juz jak zombie.własnie zyje nadzieja,ze delicol ktory podajemy Robciowi zadziała. Od dłuzszego czasu codziennie od 3 w nocy mamy jazdy z bakami(a raczej ich brakiem).wiec jestem ledwo zywa. T. Jeszcze w delegacji wiec w ogole kaszana. Najgorszw,ze w ciagu dnia te baki wybudzajz Go takze z drzemki nie mam czasu sie nawet ogarnac.Monia...strasznie mi przykro z powodu Ivorka,domyslam sie ,ze musi Ci byc bardzo ciezko. Jednak czasem dobre decyzje to te najtrudniejsze.sciskam mocno Nikki u nas to nie kolki,ale ja tez zauwazyłam,ze po niektorych kropelkach to chyba jeszcze gorzej było. Po sab simplex to takie smierdzace kupy sadził,ze mozna było odjechac. Zrobcie to badanie,aby wykluczyc inne dolegliwosci. Duzo siły zyczw,bo to orka na ugorze Tikki aaaale mi sie sentymentalnie zrobiło jak zobaczyłam Twoje foty z Barcelony! Super wygladasz,promiennie Emigra my mamy chrzciny w te sb a ja nic nie mam,wiec chyba w drodze do domu bede zajezdzała do galerii. Tunika to dobry pomysł-chyba odgapie . U nas ze spaniem to wyglada przewaznie tak samo..od obudzenia karmienie,zabawa i po 1h-1,30h spanie przez 1,5h do kolejnego karmienia. Dziewczyny dzis wyprobowałam nosidło na dworze,bo ten moj Forest Gump( dzieki Desia,spodobało mi sie )skreslil juz chyba wozek na dobre. Podobało Mu sie pomijajac fakt pogody,bo chyba po tatusiu ma uwielbienie do chłodu.Aalegna to podaje Ci reke,bo do mnie w szpitalu tez non stop połozne przychodziły i pytały czy wszystko Ok bo tak sie darl. Był najmniejszy nz oddziale a najgłosniejszy. Swoje 'ciiii' tez podobnie jak Ty moge sobie wsadzic....:=). Taki urok naszych dzieci,jedno jest pewne...w tlumie nie zgina!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc myślami będę z Ewelinką a w pracy tylko ciałem Będzie miała prawie pół roku więc będzie duża, gorzej, jakbym miała ją teraz zostawić na tyle czasu
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało Ci się dostać sab simplex w polsce? też się zastanawiam czy nie zmienić kropelek.... ale poczekam na wyniki moczu. bo chyba przy kolce nie powinien płakać cały dzień?? rano przeraźliwie a potem to już bardziej marudnie - a nie z bólu. Przynajmniej ja to tak odbieram. |
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu, sama sie odwazylam
rozmawialam z kilkoma kolezankami i wiele z nich zaczynalo wczesniej niz sie zaleca i nic nie bylo wiec i my sprobujem. Narazie dostala w sumie lyzeczke jedna tego musu, najpierw byla zdziwiona a potem sie cieszyla i smakowalo zobaczymy co dalej. Ona mi ostatnio nie chce jesc mleka- cyrki robi przy tym straszne i boje sie zeby nie przestala mi przybierac na wadze, a ponoc jablko wzmaga apetyt u takich dzieci. Karolca, ja wiem ze w normalny dzien cyc zaspokoi dziecku pragnienie ale sa sytuacje ze nie da rady i mysle ze lepiej podac troche wody niz miec placzace usychajace dziecko w imie ''cyc wystarcza'' trzeba po prostu sprawdzic co mojemu dziecku pasuje, co mu wystarcza i robic wg siebie a nie wytycznych ksiazkowych itp
|
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama mi opowiadała, że najmniejsze dziecko ze wszystkich ale za to najgłośniejsze. Po urodzeniu jak wieźli mnie na salę, mama opowiadała, że tak kopałam i wierzgałam, że już po chwili byłam cała odkryta ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te jablko jej smakowalo chyba, pewnie zjadlaby jeszcze ale dalam jej lyzeczke jedna, tak ja memlala chyba z 20 minut haha ale narazie z niczym wiecej kombinowac nie bede i dawki wielce tez zwiekszac chyba nie bede. A Jula wazx ok 5200 a ma juz 2,5 miesiaca.... Musze zadzwonic o 14.30 do pediatry bo mialam miec jutro termin na czwarte badanie i pierwsze szczepienie (od 7 maja mamy zaszczepic pierwszy raz a od 7 czerwca juz nastepne a oni mi dali termin po 20 czerwca i nie wiem czy przypadkiem im sie nie zapomnialo ze zaszczepic musimy) i jak bede u niego to powiem ze zaczelam z jablkiem i spytam co o tym mysli, mam nadzieje ze mi ja porzadnie zwaza i zmierza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

więc się z niego śmieję 

więc ucieczka do domu, a w domu położyłam go na tapczanie a ten humor w najlepsze i się cieszy do lampy, zaczęłam z nim gadać że jest niegrzeczny bo płacze na dworze a ten sie śmieje ze mnie no

a nie umiem znaleźć takiego, co kształtem przypomina smoczek z butelki TT 
. Już lekka przesada.

,