|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Ja bym chciała zacząć, ale szybko się zniechęcam, a poza tym boje się, że to bardzo obciąży moje stawy.. Macie jakieś rady dla mnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Cytat:
oooo Lemkowyna to i ja bym chciala, ale ni ma szans na tyle urlopu w tym terminie. Raczej mysle nad wyzebraniem 2 tyg na Jungle Ultra Beyond The Ultimate na 2017, bo tyle licze potrwa odkladanie takiej kasy. U mnie spoko. Od trzech tygodni mnie cos meczy. Najpierw zlapalam krazacy po biurze wirus zoladkowy. 3 dni wyciete z zyciorysu, dwa trningy poszly sie je*ac. Potem sie przeziebilam, a potem sie mi rzucilo na zatoki, ale temu juz nie pozwolilam zmarnowac treningu wiec biegam dalej. Juz mi lepiej, chociaz nos dalej zawalony troche. Teraz mnie czeka kilka tygodni mocnych objetosciowo, pod koniec miesiaca ostatni dlugi dystans treningowy....czyli maraton haha. No i potem juz tuptanie. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
przestan sie bac ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
z facetem zadko, bo jest duzo szybszy, chociaz od dawna lize kontuzje i zwolnil. Ostatni trail bieglismy razem prawie do konca. Biegam z trenerem raz w tygodniu albo czasem robie koledze za krolika. Czasem jak truchtam to ktos sie dolaczy i se pogadamy, bo biegam na zatloczonym traku, a poza tym to Meksyk, rozmowe nawiazuje sie co piec minut na kazdym rogu hehe
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj tak podpatrzyłam, że niektórzy ludzie, jak chcą biec szybciej to robią większe kroki, a inni przebierają nogami szybciej, ale ich kroki są krótsze. Któraś z tych metod jest lepsza / zdrowsza czy to zależy co kto woli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zadomowienie
|
Ja jakos się nigdy nad tym nie zastanawiam, biegne tak jak dyktuje mi cialo..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Ponownie dolaczam. Dziewczyny dzisiaj wyszłam po 7 tyg od ostatniego biegania. Bylo ciężko. Zrobilam tylko 2,5km. Ale chyba zawsze to cos?
![]() Moze jakies slowa na zachete? ![]()
#4447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Dokladnie! Z każdym treningiem będzie lepiej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
La Moderatoiure
|
Zaczęłam biegać. W końcu. Już w poprzednim roku się nastawiałam i jednak interwały z Fitness Blender w domu wzięły górę. Głupia byłam, bieganie jest świetne! Nie wiem ile biegam km, bo nie mam licznika żadnego, ale wczoraj drugi raz - 30 min. Będę zwiększać do godziny. Rozciągam się po.
Edit: obliczyłam sobie w googlach. Przebiegłam wczoraj równe 4km w 30minut.
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2015-06-12 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Przyczajenie
|
Oj niedlugo do was dołączę, bo też mam zamiar biegac w koncu na swiezym powietrzu. Odkąd popsuła mi sie bieznia stoję w miejscu no to trzeba skorzystac z pogody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bieganie na czczo - wasze doświadczenia i opinie
Biegac na czczo mozna. Ja moge i polmaraton nawet. Mysle, ze bym dociagnela na glodniaka do 30 kilometrow. Dalej to ciezko by juz bylo.
Natomiast pomysl, zeby bieganie naczczo mialo zmiejszyc obwod w lydkach jest kuriozalny. Tak samo, jak twoj z d... wziety problem.
#4452 |
Konto usunięte
|
Po chwilowej przerwie dałam czadu (jak na mnie oczywiście
![]() Mam pytanie, jak to jest u Was z okresem i z bieganiem? ![]() Nie przeszkadza Wam on w ogóle czy czujecie się wtedy słabiej, macie mniej energii czy np. bóle nie pozwalają na wysiłek fizyczny? I jak ma się pora dnia do biegania? Czy jest tak, że np. o jakiejś porze (np. rano) jesteśmy bardziej wydajni niż późnym wieczorem? Kiedy najczęściej biegacie, w jakich godzinach? Bo ja np. wróciłam niedawno, było już po północy ![]() I zastanawiam się czy nie powinnam dać już spać swojemu organizmowi, ale nie ukrywam, że taka pora jest chyba dla mnie najwygodniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;51747096]Po chwilowej przerwie dałam czadu (jak na mnie oczywiście
![]() Mam pytanie, jak to jest u Was z okresem i z bieganiem? ![]() Nie przeszkadza Wam on w ogóle czy czujecie się wtedy słabiej, macie mniej energii czy np. bóle nie pozwalają na wysiłek fizyczny? I jak ma się pora dnia do biegania? Czy jest tak, że np. o jakiejś porze (np. rano) jesteśmy bardziej wydajni niż późnym wieczorem? Kiedy najczęściej biegacie, w jakich godzinach? Bo ja np. wróciłam niedawno, było już po północy ![]() I zastanawiam się czy nie powinnam dać już spać swojemu organizmowi, ale nie ukrywam, że taka pora jest chyba dla mnie najwygodniejsza.[/QUOTE] Różnie, raz od pierwszego dnia @ tryskam energią, innym razem przerywam jedzenie lodów przy tv na szybki trening, po czym wracam do pudełka lodów po treningu ![]()
![]() |
#4454 |
Zadomowienie
|
Ja przede wszystkim nie umiem biegać na czczo, czuje jak mi sie żołądek obija :P
a tak to byle bym miała godzinke, dwie po jedzeniu i nie upał, każda pora jest dobra. Choć czasy najlepsze mam z wieczora jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
La Moderatoiure
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;51747096]Po chwilowej przerwie dałam czadu (jak na mnie oczywiście
![]() Mam pytanie, jak to jest u Was z okresem i z bieganiem? ![]() Nie przeszkadza Wam on w ogóle czy czujecie się wtedy słabiej, macie mniej energii czy np. bóle nie pozwalają na wysiłek fizyczny? I jak ma się pora dnia do biegania? Czy jest tak, że np. o jakiejś porze (np. rano) jesteśmy bardziej wydajni niż późnym wieczorem? Kiedy najczęściej biegacie, w jakich godzinach? Bo ja np. wróciłam niedawno, było już po północy ![]() I zastanawiam się czy nie powinnam dać już spać swojemu organizmowi, ale nie ukrywam, że taka pora jest chyba dla mnie najwygodniejsza.[/QUOTE] Ja nie dam rady 3 dni przed i 1-szy dzień okresu. Mimo, że mnie nie boli to nie mam kompletnie siły na jakiekolwiek ćwiczenia czy bieganie, ale już w drugim i trzecim dniu - okey ![]() Ja biegam wieczorem, z tej przyczyny, że wychowuję dziecko i nie mam go z kim zostawić rano (jeszcze nie chodzi do przedszkola). Biegam między 19 a 20. |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Raczkowanie
|
dołączam!
zaczęłam biegać w styczniu od podstaw, nie byłam w stanie biec więcej 10 minut bez przerwy, nawet truchtem.. wczoraj przebiegłam 9km, następnym razem dycha! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zadomowienie
|
Gratki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bieganie na czczo - wasze doświadczenia i opinie
Cytat:
![]() ![]() Serdecznie pozdrawiam ![]() M]iłego dnia
http://fly-off-into-nasa.blogspot.com/ Edytowane przez young_dreamer Czas edycji: 2015-06-15 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zadomowienie
|
Mam numer na maraton pustyni bledowskiej. Ten maraton jest po pustyni, wlasnie sie dowiedzialam. Wiem, ze generalnie debil ze mnie, bo w nazwie chyba widac, ale jakos nie zajazylam, ze my mamy AZ TAKIE pustynie w Polsce hahahahahha
No to sie wpakowalam. Po wydmach jeszcze nie biegalam. Kto ze mna jedzie? Jest tez polmaraton
#4460 |
Rozeznanie
|
![]() Pustynia w polszy? Ło matulu ![]() Chociaż inaczej sobie pustynie wyobrażałam... Jak łączyć bieganie z siłowymi? Chodzi o dni, czy robić w ten sam czy naprzemiennie? W necie są bardzo sprzeczne informacje na ten temat...
#4461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To zalezy, co masz na celu.
![]() |
#4462 |
Wtajemniczenie
|
Melduję, że tydzień temu przebiegłam pierwszy raz 10 km - 56,04 czas.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz różnie, ale zawsze poniżej 5.50 ![]() ile km robisz tygodniowo ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
półmaraton za mną, kilka dych i piątek ![]() ale nie mogę zejść poniżej 6 minut na km - zaczynam podejrzewać, że to kwestia butów ![]() raz mi się udało 5 km w 29 minut z groszami ![]() ![]() biegam różnie w zależności od możliwości czasowych, czasem cały tydzień nie biegam a w następnym co drugi dzień po ok. 8-10 km średnio to może z 20-30 km tygodniowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój rekord na 5km to 26.50, dużo daje mi ta apliakcja endomondom masz ją ? ;P i jakie masz buty? ja mam właśnie teraz srednie do biegania ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w mojej pierwszej piątce byłam chyba 4-ta od końca ![]() teraz półmaraton biegłam z założeniem, że będę ostatnia ostatnia nie byłam ale jedna z ostatnich ![]() tak biegam z endomondo ![]() do tej pory biegałam w lidlowych i biegało mi sie dobrze, maja ponad rok i troche km przebigu więc amortyzacja już kiepska, mam też saucony prestige - super miękkie ale kupione kiedyś przypadkiem niekoniecznie do biegania i są takie na styk a podczas biegania stopa zwiększa swoją objętość i zaczynają mnie cisnąć, noga cierpnie i ![]() teraz kupiłam rozmiar większe asicsy gel chart 2 i na razie jestem zadowolona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;51787752]U mnie to samo
![]() Ale spróbuj wtedy wyłączyć i włączyć telefon, wtedy już wyszukuje.[/QUOTE] tak, wtedy momentalnie odnajduje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Wtajemniczenie
|
a u mnie działa dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.