|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
kurcze ja przez ta podroz jakos tak wybilam sie z rytmu wizazowego i za nic nie moge za wami nadazyc - o nadrabianiu nie ma mowy.....mam nadzieje ze jutro bedzie mnie wiecej
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
W Warszawie niania 10zł/h, więc mniej niż 1500 nie wyjdzie
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Eloooooooooo
![]() Z pamieci: CYNAMONKI, jak cudownie! Swiete spezicie w domku MARGO, tytul wymiata, ja jestem ZA!! ARRABIATA biedna psinka, kciukuję za Was DZOANA, zgadzam sie z Lachryma, tupnij i pokaz, ze to nie smarkaty foch, tylko prawdziwe rozczarowanie i prawdziwy żal . Kochana, tak mi Ciebie zal... ja do pewnego momentu reagowalam identycznie, uszy po sobie i w bek pod prysznicem... nie wiem w sumie, kiedy to sie zmienilo, pewnie przejscie od lez do zlosci i wscieklego milczenia wiaze sie mocno z poczuciem wlasnej wartosci (obecnie mam przerosniete ) i pewnosci siebie... Ty, Joan, wciaż walczysz z uporem godnym lepszej sprawy o to, zeby nikogo nie rozczarowac, wszystkiemu sprostac, zawsze kazdemu dogodzic. Nic, co Ci teraz powiem, ja czy ktorakolwiek z nas, nie zmieni tego z dnia na dzien. Zresztą to jest piekna i godna pozazdroszczenia cecha charakteru - aczkolwiek mocno uciazliwa dla osoby, ktora ją posiada. Wiec nie, nie zmieniaj się na silę - czas i doswiadczenie Cie troszke zmieni, ukonstytuuje, utwardzi. Ty sie tylko nie pozwol zdeptac wewnetrznie, kochana, bo o tym, jak wiele jestes warta nie stanowi opinia innych, nawet rodzicow czy męża, a jedynie Twoja wlasna samoocena. Na tyle, na ile dalas mi sie poznac - masz w sobie takie wyjatkowe, szlachetne i kruche Dobro przez duze D - niestety ludzie wykazują tendencję, by takich jak Ty wkopac z powrotem do szeregu, wykorzystac, wyzyc sie na nich, tanim kosztem - ICH kosztem - zrobic sobie dobrze. Czasem nawet ludzie, ktorym w gruncie rzeczy na Tobie zalezy i normalnie daliby sie pochlastac za Ciebie, gdyby bylo trzeba. Upraszczajac - przypomnij sobie te wszystkie porzekadla o perlach, wieprzach i miekkim sercu-twardej doopie. Nie wiem, Dzoana, moze mantruj sobie za kazdym razem "jestem ok, mam rację, dam radę" az do skutku, albo jeszcze lepiej - znajdz w swoim otoczeniu kogos (przyjaciolka, forum Wizaz, ktokolwiek), kto bedzie w Ciebie wierzyl bez granic i Cie tą wiarą zarazi. Potrzebujesz tgo najbardziej wlasnie teraz, bo juz niedlugo takim ktosiem stanie sie Twoj Loluś i wtedy sama zobaczysz, jak Ci skoczy samoocena - kiedy raz, drugi i sto piecdziesiaty, przegladajac sie w oczach i duszy synka, zobaczysz, jak wspaniala, madra, silna i w ogole NAJ jestes wedlug niego. No sorki, ale Lol sie w tej kwestii mylic nie moze, babo!Reasumujac - popracuj nad sobą, nie otoczeniem, a jestem pewna, ze otoczenie zmieni swoje podejscie do Twojej osoby . Nigdy, przenigdy nie wątp, że jesteś jak milion dolarow i wiecej ******************** Lilo pije Kubusia nierozcienczanego.Kubus ma same naturalne skladniki i tylko cukier trzcinowy i chyba kwas askorbinowy (? albo mam zacmienie umyslu wlasnie), wiec mam nadzieje, ze jej nie zatruwam z glupoty i niedbalstwa. A sloiczkow zadnych nie kupuję, sama tworzę paputki rozne ![]() Aaaa, i ktos pytal o banana - my nie obrabiamy, miksujemy jedynie i ew. rozrabiamy kapką mleka ![]() EDIT: Dzoana, bo mi sie mysl urwala : no wiec bylam dokladnie takim wrazliwcem jak Ty i wszyscy wkolo robili mnie w ch.u.ja do momentu, kiedy zrozumialam, ze to nie ja jestem nie teges, tylko oni sie zwyczajnie mylą Niewatpliwie ogromny wplyw na to mialy moje dzieci, szczegolnie Iza, za co do konca zycia bede jej wdzieczna Nie moi rodzice, przyjaciele, nie mezczyzni, z ktorymi bylam zwiazana i nie ten jedyny, ktoremu przysięgalam, tylko bezgraniczna ufnosc najbardziej bezbronnej i najbardziej mojej istoty na swiecie. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Niemozliwe we Wro niania bez doswiadczenia 5 lat temu 7 pln/h, ta sama niania teraz przynajmniej 15, z doswiadczeniem od malego niemowlecia do przedszkolaka... zdobytym na mojej Lali
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-26 o 23:10 |
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam dodać "absolutne minimum" 10zł/h - da się tak znaleźć, ale myślę, że to są właśnie te dziewczyny bez doświadczenia lub z jakimś malutkim (głównie dot. własnego rodzeństwa)
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, dobrej nocki. Lila nie położyła się jeszcze spać, ale u nas to norma
|
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze i dobranoc
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam. Dobranoc
![]() Zapraszam na bloga, bo trochę tam o Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4448 |
|
Konto usunięte
|
Od pewnego czasu pobudka na I karmienie łączy sie z taka histeria, ze TZ musi mi pomagać uspokajać Małego. Dziś tak krzyczał, dałam butle, już myślałam, ze jest ok, po czym po połowie butli ni stąd ni z owad od początku... TZ przyszedł, uspokoilismy Małego, posmialismy sie do niego, dopil i zasypia. Wolę nie wiedzieć, co myślą o mnie sasiedzi....
I nie mam pojęcia, co może być przyczyną takich jazd... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath
Kochana jesteś A co do kubusia to czytaj etykiety, zobaczysz co w kubusiu jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43900843]
Ooo idealny tytul na nowy wątek . Kurcze dwa tygodnie.... Idz idz Po dzisiejszych konsultacjCh u pediatry zaczynamy rozszerzac diete pod koniec 6 miesiaca plus gluten.. Maly wazyl dzisiaj 7180!!! Cynamonowa cudowne wiesci!!!! Do domu do domu!!! Krysia masakra co przezyliscie.. dzieki bogu to pomylka. Sciski dla wszystkich, spadam spac[/QUOTE] za wagęCytat:
za 5 miesięcyI zdrówka Pierwsze karmienie w skutek pobudki z męczącymi bąkami Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze
![]() Od 20.00 Zjadla 120 Bebilonu.Nastepny bedzie cycek ![]() Dziewczyny ja znalazlam w Zamosciu zlobek za 200 zl, reszte podobno dopłaca UE.Musze zadzwonic i popytac o szczegóły. Przyjmuja od 6 miesiaca.Na razie nie wyobrazam sobie oddac Laury w obce rece ale musze i chce isc do pracy......... Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Ide spac dalej ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie .
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Trzecie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ---------- Kto da więcej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze od dawna nocne...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:45 ---------- Trzecie Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
licząc od 22 ![]() I nie pytaj ile przede mną jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa
Witaj w klubie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Czwarte Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas co z tego że 3cie skończone, ale to wcale nie oznacza, że idziemy spać Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
EWUSIA
dla Tymusia za 5!I padam na ryj. Pobudki: 22:15, 00:30, 2:45, 5:10. Nie wiem co się stało mojemu dziecku ![]() Idę spać póki Michał śpi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo chociaż honorowym członkiem? ![]() Cytat:
![]() Tyle dobrego, ze 15-20min i Adaś idzie dalej spać. Plus jest też taki, ze w ciągu 4dni przytyl 160gramow więc ![]() Idę spać dalej bo mój mały Stoper bez dna odlicza juz czas do kolejnego karmienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-11-27 o 06:04 |
||
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że przytył. A Ty korzystaj z każdej możliwości snu Ja dalej nie śpie. U któregoś z mooich sąsiadów właśnie zadzwonił budzik. Ja się zastrzele nawet pod kaeuzelą nie chce leżeć Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonowa
no mysle ze mozesz ![]() tylko najpierw wpisowe:P |
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
przyznaje sie-nie nadrabiam bo musialabym ze 100str ogarnac
Widzialam, ze cos sie zlobki pojawily na tapecie. My dajemy do zlobka od sierpnia. Odwiedzilismy juz 4 i chyba mamy faworyta. pelno zabawek, pokoje do przewijania, zdrowe jedzenie i na pierwszy kontakt milutkie panie. Maja plan dnia, codziennie dzieci maja jakies zajecia typu rytmika, granie na instrumentach, wyjscia na spacer poza teren zlobka. W zlobku sa 4 pokoje i jeden duzy dla wszystkich dzieci. 16 maluchow i 4 panie. Czasem maja jeszcze praktykantow do pomocy. A i nie wiem jak w pl ale tutaj pampersy itp wliczone w cene. >Z tym ze w porownaniu z pl cena kosmiczna 3600dkk. maly sie drze. cdn...
|
|
#4464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ludzie sa podli ![]() Cynamonowa - pasujesz z ta "szóstka" na Prezesa tego klubu ![]() Elaine - czy ta kaczka orkieszowa z holle to taka http://www.ebay.com/itm/220906084661...84.m1423.l2649 ? Czyli orkisz to ma gluten? U mnie manny eko niestety niet. Jeśli orkisz jest okay to byłoby miło bo moge kupić z ebay'u . W ogóle to moja pediatra mówiła ze w 5mcu dopiero zeby cokolwiek podawać, a na gluten zrobiła i powiedziała, ze kaszka ryzowa bedzie najlepsza.
|
|
|
#4465 |
|
Raczkowanie
|
Jejku czy wasze dzieci tez sie tak nadzieraja przy czyszczeniu nosa... moj sie wije jak waz, odpycha mi rece, krzyczy, piszczy. koszmar jest kazdego dnia z tym!
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Nocka super, tylko jedna pobudka na 15 minut i teraz się księżniczka obudziła. Ale ja bym jeszcze pospala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Sam, z tego co widziałam orkiszowe z holle mają napis "dinkel" na opakowaniu. Nie wiem czy ta z ebaya to ta. Niech dziewczyny jeszcze się wypowiedza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-11-27 o 08:30 |
|
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
U nas dziś straszna nocka. 6 karmień..... ledwo żyje. Myślicie, że to przez skok czy coś z moim mlekiem jest nie tego?
bo już sama nie wiem......... |
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-11-27 o 08:41 |
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas żłobek prywatny 300zł + jedzenie , ale i tak bym chyba chciała państwowy ![]() kocur, to wtedy Marcel jest tak jak Kari (bo 2 tyg różnicy) i u nas też takie jazdy. Płacz przez sen i ostatnio jak usypiam tp jakieś lamenty i dziwne odginania. Byle do kończ 19 tyg ![]() Neni, kurcze hehe rozwaliła mnie to pocieszenie ustne dla nieśpiącego dziecka. To ja bym mogła chyba napisać jak nie usypiać dziecka bo u nas jest WSZYSTKO na odwrót
|
|
#4470 | |
|
Raczkowanie
|
to mnie też zapiszcie do klubu
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Zawsze robi taką śmieszną minę i jakby wstrzymuje oddech a potem śmieje się na głos jak mu się do noska zbliżam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

biedna psinka, kciukuję za Was
) i pewnosci siebie... Ty, Joan, wciaż walczysz z uporem godnym lepszej sprawy o to, zeby nikogo nie rozczarowac, wszystkiemu sprostac, zawsze kazdemu dogodzic. Nic, co Ci teraz powiem, ja czy ktorakolwiek z nas, nie zmieni tego z dnia na dzien. Zresztą to jest piekna i godna pozazdroszczenia cecha charakteru - aczkolwiek mocno uciazliwa dla osoby, ktora ją posiada. Wiec nie, nie zmieniaj się na silę - czas i doswiadczenie Cie troszke zmieni, ukonstytuuje, utwardzi. Ty sie tylko nie pozwol zdeptac wewnetrznie, kochana, bo o tym, jak wiele jestes warta nie stanowi opinia innych, nawet rodzicow czy męża, a jedynie Twoja wlasna samoocena. Na tyle, na ile dalas mi sie poznac - masz w sobie takie wyjatkowe, szlachetne i kruche Dobro przez duze D - niestety ludzie wykazują tendencję, by takich jak Ty wkopac z powrotem do szeregu, wykorzystac, wyzyc sie na nich, tanim kosztem - ICH kosztem - zrobic sobie dobrze. Czasem nawet ludzie, ktorym w gruncie rzeczy na Tobie zalezy i normalnie daliby sie pochlastac za Ciebie, gdyby bylo trzeba. Upraszczajac - przypomnij sobie te wszystkie porzekadla o perlach, wieprzach i miekkim sercu-twardej doopie. Nie wiem, Dzoana, moze mantruj sobie za kazdym razem "jestem ok, mam rację, dam radę" az do skutku, albo jeszcze lepiej - znajdz w swoim otoczeniu kogos (przyjaciolka, forum Wizaz, ktokolwiek), kto bedzie w Ciebie wierzyl bez granic i Cie tą wiarą zarazi. Potrzebujesz tgo najbardziej wlasnie teraz, bo juz niedlugo takim ktosiem stanie sie Twoj Loluś i wtedy sama zobaczysz, jak Ci skoczy samoocena - kiedy raz, drugi i sto piecdziesiaty, przegladajac sie w oczach i duszy synka, zobaczysz, jak wspaniala, madra, silna i w ogole NAJ jestes wedlug niego. No sorki, ale Lol sie w tej kwestii mylic nie moze, babo!
. Nigdy, przenigdy nie wątp, że jesteś jak milion dolarow i wiecej
nierozcienczanego.

dzieki bogu to pomylka.
za wagę

licząc od 22 

i powiedziała, ze kaszka ryzowa bedzie najlepsza.
, ale i tak bym chyba chciała państwowy