Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 18:51   #4441
agunia4ever
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To jutro mozesz przypilnowac zeby zalozyc nowy
Dla mnie to zaden problem i dziekuje ze obdarzylyscie mnie takim zaufaniem i moglam sie tu rzadzic przez 4 czesci , ale tak jak dziewczyny mowily w poprzedniej czesci - moze to faktycznie dobry pomysl zeby Kwietniowka teraz przejela watek
Luty jest krotki to moze i mnie sie uda urodzic w kolejnej czesci, jesli nie bedziemy za duzo pisac

Ja tez lubie numer 6
Nie obrazilabym sie gdybym tez urodzila w 6. czesci
Tak jest pani kapitan

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 18:59   #4442
JustiLbn
Raczkowanie

Hej lejdis
Witam w rozpoczętym 38 tygodniu
Jak obiecałam, tak byłam w Rossmanie i mogę zrobić krótką charakterystykę pieluch jednorazowych jakie posiadam do domu.
A więc mam: Pampersy 1 zielone 43 szt/ 21,36 zł w Rossmanie
Babydream 1 30 szt/ 9,70 w Rossmanie
Dada 2 156 szt/ 50 zł w Biedronce
Wszystko to ceny promocyjne.
Dodam na wstępie, że to moja ocena "na sucho" czyli bez testowania na dzieciaczku i bez sprawdzania chłonności pieluchy.
1. Wielkość. Najmniejsze są BD, Pampersy i Dady są praktycznie jednakowe z jedną różnicą, że Dady mają 3 cm więcej w zapięciu, a więc zapewne pomieszczą większy brzuszek głodomorry
2. Grubość. Najlepiej wypadły Pampersy, bo są cieniutkie , potem BD, a Dady, to już sporo grubsze.
3. Miękkość. Wg. mnie najmilsze są Pampersy, a najgorzej sztucznie wypadły BB, są trochę foliowe w dotyku.
4. Zapięcia. Najmocniejsze są w Dadach, potem BD, a Pampersy najsłabiej.
5. Falbanki po bokach. Najlepiej wykończone wydają się być Pampersy, widać, że dobrze będą trzymały kupkę, najsłabiej wypadają Dady pod tym względem, wydają się być luźne.
6. Wizualnie najfajniejsze są BD, bo są bialutkie, surowe z wyglądu i ja takie lubię.
Podsumowując wg. mnie najprędzej pupę odparzą BD. Ale , to już się okaże a mojej córci Najlepiej w ocenie wypadają Pampersy.
Za to BD mają wycięcie na pępek, co ułatwia sprawę pielęgnacji.
Natomiast zastanawia różnica w wielkości Pampers 1/Dada 2. Nie wiem jak wyglądają Pampersy 2, bo takich nie posiadam, ale jeśli wielkością są jak te Dady 2 , to bez sensu było kupować Pampersy 1 . Gdyby nie fakt, że są w rozsądnej cenie, to brałabym te Dady do szpitala. Jednak wezmę te BD z racji, że moja Alicja jest drobna, a te pieluchy są najmniejsze (naprawdę malutkie) i jest ich tylko 30 szt. Więc zużyję je w szpitalu na te pierwsze kupy . Po takiej ilości na pewno poznam, czy pupa odparzona i nie wyrzucę kasy w błoto. Na drugi ogień pójdą Pampersy 1, ale nie dokupuję już więcej, przejdę na Dady 2, których mam najwięcej. Być może będzie trzeba je komuś oddać, ale za te pieniądze nie jest mi szkoda.
Gdybym miała rodzić Wikinga Cayenne, to bym nie kupowała tych BD, są po prostu za malutkie jak na 4 kg dziecko.
Uff, ale się rozpisałam. Mam nadzieję, że pomogłam
Dodatkowo w Rossmanie kupiłam też kilka rzeczy na promocji. Waciki takie większe do pupy 2,40 za 40 sztuk, krem do stóp za 3,49, balsam z mocznikiem za 5,99, maszynki do golenia za 4,99 . Wydałam niecałe 28 zł z pieluchami, więc jestem zadowolona

Edit: Nie mogę załadować zdjęcia pieluch BD. Spróbuję jutro.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG8404.jpg (85,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG8405.jpg (80,0 KB, 20 załadowań)

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.

Edytowane przez JustiLbn
Czas edycji: 2014-02-06 o 10:22 Powód: Sorki miało być BD, a nie BB, skrót od Babydream
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 19:15   #4443
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze dziś na wizycie sama sobie USG robiłam W trakcie podglądowego USG (bo na NFZ szczegółowego to ja nigdy nie miałam) zadzwoniła do lekarza pielęgniarka więc zostawił tę głowicę od usg i odszedł, zażartowałam, ze sobie sama nia pojeżdżę. Powiedział ok. No to ja cap i zasuwam sobie bo brzuchu. Malucha łatwo było złapać to sobie go jako tako pooglądałam. Wraca lekarz i patrzy na mnie- Co Pani robi?!? A ja na to- No mówiłam, że sobie sama pojeżdżę, myślałam, ze mogę:br zydal: Mina jego bezcenna I pyta się: I co widziała coś Pani? A ja na to- no pewnie, ze tak
Tak więc dziewczyny, głowice od USG w rękę i do dzieła
Dobra jesteś

Cytat:
To jutro mozesz przypilnowac zeby zalozyc nowy
Dla mnie to zaden problem i dziekuje ze obdarzylyscie mnie takim zaufaniem i moglam sie tu rzadzic przez 4 czesci , ale tak jak dziewczyny mowily w poprzedniej czesci - moze to faktycznie dobry pomysl zeby Kwietniowka teraz przejela watek
Luty jest krotki to moze i mnie sie uda urodzic w kolejnej czesci, jesli nie bedziemy za duzo pisac

Ja tez lubie numer 6
oddajesz swoją władzę

Śmiało Majka raczej też jest za liczbą 6

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Hej lejdis
Jak obiecałam, tak byłam w Rossmanie i mogę zrobić krótką charakterystykę pieluch jednorazowych jakie posiadam do domu.
Ooo dzięki wielkie za opis

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 19:15   #4444
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Niezapomnijka rozbroila mnie Twoja wizyta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 19:16   #4445
martyna141
Raczkowanie

Cytat:

Aaa i jeszcze dziś na wizycie sama sobie USG robiłam W trakcie podglądowego USG (bo na NFZ szczegółowego to ja nigdy nie miałam) zadzwoniła do lekarza pielęgniarka więc zostawił tę głowicę od usg i odszedł, zażartowałam, ze sobie sama nia pojeżdżę. Powiedział ok. No to ja cap i zasuwam sobie bo brzuchu. Malucha łatwo było złapać to sobie go jako tako pooglądałam. Wraca lekarz i patrzy na mnie- Co Pani robi?!? A ja na to- No mówiłam, że sobie sama pojeżdżę, myślałam, ze mogę:br zydal: Mina jego bezcenna I pyta się: I co widziała coś Pani? A ja na to- no pewnie, ze tak

Ja niestety ze względu na to, że w upały po prostu robi mi się słabo i najzwyczajniej w świecie mdleję nie wyobrażałam sobie rodzić w lato lub na jesieni. Zaplanowalismy z mężem wiec miesiące w które będziemy się starać by poród wypadł najpóźniej do czerwca. Udało nam się ale gdybyśmy mieli problemy to i tak nie zdecydowałabym się na inne miesiące bo bałabym się, że po prostu ciąży nie donoszę-ze względu na moje skłonności do duszności i mdlenia.

Ale co w tym złego? Przecież wybranie pory roku narodzin nie sprawia, że kobieta nie myśli o dziecku i nie jest ono dla niej najważniejsze.
Nie powiedziałam ani razu że jest coś w tym złego i rozumiem jeśli ktoś ma np takie przypadłości jak Ty że dla bezpieczeństwa planuje ciąże ale moim zdaniem jeśli chce się mieć dziecko nie istotna powinna być pora roku, nie neguje tego tylko wyrażam swoje zdanie.

Akcja z USG genialna, sama bym sobie chętnie pooglądała jeśli miałabym możliwość

Poza tym dzisiaj miałam mieć USG i wizytę, musiałam jechać pociągiem ( chodze do lekarza prywatnie 70km od miejsca zamieszkania) bo samochód popsuty a Tż miał wezwanie na policje w czasie wizyty. Z pociągu w autobus i jak dojechałam na miejsce okazało sie że lekarza od USG nie ma i nie będzie, nawet nie zadzwonił i nie uprzedził o nieobecności. Recepcjonistka zaproponowała, że zadzwoni gdzieś w pobliżu do gabinetu i które z Pań (było nas na USG 9) chce to by tam podjechała więc zgadałam sie z jedną ciężarówką że przygarnie mnie do samochodu i pojedziemy razem, zrobimy usg i wrócimy na wizyte. Po telefonie recepcjonistki okazało sie że owszem robią tam usg w każdy dzień tylko nie w środy

stwierdziłam, że już zostane na wizyte żeby nie tłuc sie na darmo a USG zrobie najwyżej tu gdzie mieszkam i powiedziałam o moim genialnym pomyśle ginowi na co on, że lepiej przyjechać za dwa tygodnie na USG (100zł) i wizyte (180zł) bo że zaufany lekarz itd.. no i mam dylemat..
180zł za wizyte co dwa tygodnie to spory wydatek a tankowac samochod za 100zl zeby przyjechac tylko na USG za 100zł z kolei sie nie kalkuluje ehh..

plus moj gin jest zwolennikiem 'naturalnej' medycyny i domowych sposobow mam pic sok z buraka+2 jabłka + 3 marchewki (smakuje jak ziemia) i pić zsiadłe mleko (nie cierpie mleka) z Krasnegostawu w butelce i tym przemywać pochwe bo jakaś infekcja chyba sie przypałetała. I brać pregna z DHA i jeść codziennie jednego śledzia z Biedronki. Uwielbiam go pod tym względem
poza tym z szyjka git, powinnam dać rade urodzić naturalnie i zostałam pochwalona, że chce rodzić naturalnie poza tym dostałam kartę żeby liczyć ruchy Małej, od jutra zaczynam
Stary 2014-02-05, 19:17   #4446
Ela87
Zakorzenienie

JustiLbn
Dzięki wielkie za opinie i porównanie Co prawda ja nie mam dostępu za bardzo do Dady i BB, ale utwierdziłam się co do Pampersów. Kupię jedynkę na początek

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 19:21   #4447
cayenneOna
Zadomowienie

BB to babydream?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 19:26   #4448
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Nie powiedziałam ani razu że jest coś w tym złego i rozumiem jeśli ktoś ma np takie przypadłości jak Ty że dla bezpieczeństwa planuje ciąże ale moim zdaniem jeśli chce się mieć dziecko nie istotna powinna być pora roku, nie neguje tego tylko wyrażam swoje zdanie.

Akcja z USG genialna, sama bym sobie chętnie pooglądała jeśli miałabym możliwość

Poza tym dzisiaj miałam mieć USG i wizytę, musiałam jechać pociągiem ( chodze do lekarza prywatnie 70km od miejsca zamieszkania) bo samochód popsuty a Tż miał wezwanie na policje w czasie wizyty. Z pociągu w autobus i jak dojechałam na miejsce okazało sie że lekarza od USG nie ma i nie będzie, nawet nie zadzwonił i nie uprzedził o nieobecności. Recepcjonistka zaproponowała, że zadzwoni gdzieś w pobliżu do gabinetu i które z Pań (było nas na USG 9) chce to by tam podjechała więc zgadałam sie z jedną ciężarówką że przygarnie mnie do samochodu i pojedziemy razem, zrobimy usg i wrócimy na wizyte. Po telefonie recepcjonistki okazało sie że owszem robią tam usg w każdy dzień tylko nie w środy

stwierdziłam, że już zostane na wizyte żeby nie tłuc sie na darmo a USG zrobie najwyżej tu gdzie mieszkam i powiedziałam o moim genialnym pomyśle ginowi na co on, że lepiej przyjechać za dwa tygodnie na USG (100zł) i wizyte (180zł) bo że zaufany lekarz itd.. no i mam dylemat..
180zł za wizyte co dwa tygodnie to spory wydatek a tankowac samochod za 100zl zeby przyjechac tylko na USG za 100zł z kolei sie nie kalkuluje ehh..

plus moj gin jest zwolennikiem 'naturalnej' medycyny i domowych sposobow mam pic sok z buraka+2 jabłka + 3 marchewki (smakuje jak ziemia) i pić zsiadłe mleko (nie cierpie mleka) z Krasnegostawu w butelce i tym przemywać pochwe bo jakaś infekcja chyba sie przypałetała. I brać pregna z DHA i jeść codziennie jednego śledzia z Biedronki. Uwielbiam go pod tym względem
poza tym z szyjka git, powinnam dać rade urodzić naturalnie i zostałam pochwalona, że chce rodzić naturalnie poza tym dostałam kartę żeby liczyć ruchy Małej, od jutra zaczynam
zabic to malo

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-05, 19:40   #4449
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
To u Ciebie już 38tc bedzie. W końcu jak to jest z tą donoszoną poczatek 37(36t1dz) czy skonczony 37 (37t0d)???? Bo w tym temacie jak dziecko we mgleD
Tak jak pisały dziewczyny, ja uznaję, że ciąża donoszona to skończony 37 tydzień.
Od niedzieli wypędzam lokatora Ktoś ze mną

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
zgłaszam, że już działa
na samym końcu okienka z emotkami

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
aaa, dzisiaj same 3! 33tc 3d
No to jest dopiero okazja do świętowania

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Mnie też to zastanowiło, ale już nie wiem ile nas pytało Ja też myślałam, że donoszona to 37t0d czy tam 37t1d, zalezy jak kto liczy W każdym razie ja chyba zacznę wykurzać Ulkę na walentynki to będzie 36t3d, ale okazja wyjątkowo dobra do współpracy małżeńskiej
Ty uważaj, bo w okolicy walentynek jest pełnia

Cytat:

Opłacało się czekać godzinę na takie USG

Majka koniec leżakowania- wyłaź
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 19:41   #4450
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Tak jest pani kapitan
No to powodzenia

Cytat:
Hej lejdis
A więc mam: Pampersy 1 zielone 43 szt/ 21,36 zł w Rossmanie
Babydream 1 30 szt/ 9,70 w Rossmanie
Dada 2 156 szt/ 50 zł w Biedronce
Wszystko to ceny promocyjne.
Dodam na wstępie, że to moja ocena "na sucho" czyli bez testowania na dzieciaczku i bez sprawdzania chłonności pieluchy.
1. Wielkość. Najmniejsze są BB, Pampersy i Dady są praktycznie jednakowe z jedną różnicą, że Dady mają 3 cm więcej w zapięciu, a więc zapewne pomieszczą większy brzuszek głodomorry
2. Grubość. Najlepiej wypadły Pampersy, bo są cieniutkie , potem BB, a Dady, to już sporo grubsze.
3. Miękkość. Wg. mnie najmilsze są Pampersy, a najgorzej sztucznie wypadły BB, są trochę foliowe w dotyku.
4. Zapięcia. Najmocniejsze są w Dadach, potem BB, a Pampersy najsłabiej.
5. Falbanki po bokach. Najlepiej wykończone wydają się być Pampersy, widać, że dobrze będą trzymały kupkę, najsłabiej wypadają Dady pod tym względem, wydają się być luźne.
6. Wizualnie najfajniejsze są BB, bo są bialutkie, surowe z wyglądu i ja takie lubię.
Podsumowując wg. mnie najprędzej pupę odparzą BB. Ale , to już się okaże a mojej córci Najlepiej w ocenie wypadają Pampersy.
Za to BB mają wycięcie na pępek, co ułatwia sprawę pielęgnacji.
Natomiast zastanawia różnica w wielkości Pampers 1/Dada 2. Nie wiem jak wyglądają Pampersy 2, bo takich nie posiadam, ale jeśli wielkością są jak te Dady 2 , to bez sensu było kupować Pampersy 1 . Gdyby nie fakt, że są w rozsądnej cenie, to brałabym te Dady do szpitala. Jednak wezmę te BB z racji, że moja Alicja jest drobna, a te pieluchy są najmniejsze (naprawdę malutkie) i jest ich tylko 30 szt. Więc zużyję je w szpitalu na te pierwsze kupy . Po takiej ilości na pewno poznam, czy pupa odparzona i nie wyrzucę kasy w błoto. Na drugi ogień pójdą Pampersy 1, ale nie dokupuję już więcej, przejdę na Dady 2, których mam najwięcej. Być może będzie trzeba je komuś oddać, ale za te pieniądze nie jest mi szkoda.
Gdybym miała rodzić Wikinga Cayenne, to bym nie kupowała tych BB, są po prostu za malutkie jak na 4 kg dziecko.
Uff, ale się rozpisałam. Mam nadzieję, że pomogłam
Dodatkowo w Rossmanie kupiłam też kilka rzeczy na promocji. Waciki takie większe do pupy 2,40 za 40 sztuk, krem do stóp za 3,49, balsam z mocznikiem za 5,99, maszynki do golenia za 4,99 . Wydałam niecałe 28 zł z pieluchami, więc jestem zadowolona

Edit: Nie mogę załadować zdjęcia pieluch BB. Spróbuję jutro.

Bardzo fajne zestawienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
oddajesz swoją władzę
Ano...
Nie wiem jak to pozniej z czasem bedzie, a lista musi byc na biezaco aktualizowana.

Cytat:
No nie bardzo to sie oplaca... Trudny wybor.
Stary 2014-02-05, 19:43   #4451
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
BB to babydream?
Tak. U nas, tzn u mnie, jest jeszcze DMowskie Babylove. Ja mam 4 paczki zielonych pampwrsow jedynek- czyli 100 na poczatek.
Potem sprawdze dwojki z pampersa i babylove wlasnie.

A USG niezapomnijki przypomnialo mi moje usg w szpitalu na samym poczatku... Rozmarzylam sie...
Pisze z fona, bo skurcze delikatne sa i na pollezaco troche wygodniej.
Stary 2014-02-05, 19:50   #4452
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się wieczornie
Byłam dziś na wizycie u gina na NFZ- miał tylko godzinne opóźnienie
Co do opóźnień ja przyzwyczajona nawet do wiekszych u mojego gina A akcja z usg genialna. Samowystarczalna zdolna mamuska D

Cytat:

Ja tez lubie numer 6
Też nie miałabym nic przeciwko
Cytat:
Hej lejdis
za donoszona ciążę. I dzieki za porównanie) W piatek ide na polowanie do rossmana

Cytat:

Poza tym dzisiaj miałam mieć USG i wizytę, musiałam jechać pociągiem ( chodze do lekarza prywatnie 70km od miejsca zamieszkania)

Ale bym się wściekła Taka daleka droga, wizyta droga jak cholera a nawet laskawie nie poinformuja, utluklabym na miejscu i uniewinnienie murowane albo za niepoczytalną by mnie uznali
Masakraa.. A gin jak szaman

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
BB to babydream?
Tak
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:25   #4453
cayenneOna
Zadomowienie

Ja też mam pampki new born ale tylko dwie paczki, właśnie się zastanawiam, czy zamawiać kolejne... W Wickeltasche miałam dolozone te z babydream, kilka sztuk, to wypróbuję...
Hmm, a może na wikinga będą 1 za male?

A w ogóle by były jaja, jakby miał tek standardowo 3500
No nic, okaże się w poniedziałek

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:31   #4454
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Tak jak pisały dziewczyny, ja uznaję, że ciąża donoszona to skończony 37 tydzień.
Od niedzieli wypędzam lokatora Ktoś ze mną
też już bym chciała być te 4 tygodnie do przodu

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
we Francji jest przed porodem
nooo super rozwiązanie! ciekawe czy kiedyś u nas wejdzie w życie może przy piątym dziecku się doczekam

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:

za zakupy. Pochwal się)
jak wszystko wyschnie, to zrobię zdjęcia sterty prasowania na razie nie chcę Was straszyć moim strychem rodem z horroru

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:34   #4455
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Szału bym dostała, jakby mnie tak załatwili i chyba wołała o zwrot za dojazd

Gin mi poprawił humor za to

Dziewczyny, a kiedy jakieś zbiorowe mycie włosów? Bo mi się tłuste robią

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

nooo super rozwiązanie! ciekawe czy kiedyś u nas wejdzie w życie może przy piątym dziecku się doczekam
U nas niedługo to w ogóle zabiorą a co tu mówić o płaceniu przed porodem

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-05, 20:35   #4456
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
wytrzymaj do soboty, kto by tak często kudły prał, sobota to dzień sprzątania
Stary 2014-02-05, 20:39   #4457
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ja muszę jeszcze czekać ale coraz bliżej Dziś 35t4d- od niedzieli 37 tydzień i nie ma to tamto
słońce Ty jeszcze półtorej tyg masz do donoszenia.Dopiero po SKOŃCZONYM 37 tyg ciąża jest donoszona, czyli 37tydz 1d. Więc leż grzecznie w niedziele

Cytat:
No i pozniej jeszcze gadka szmatka a ten, że w strasznie zaluje że mnie nie ma bo w tym roku z wycieczka pracownicza moze byc krucho(jestem przedstawicielem pracowników i zajmuje sie organizacja imprez integracyjnych ) ale z tego co planują to chcieli by RODOS.. No to mówie żebo w drugiej polowie roku to i ja sie zabiore A ten no ok a wie pani co to rodos????? - rekraacyje ogródki działkowe obok siatki..

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u pani diabetolog w CZMP, prawie mnie wyściskała, tak jej się podobały moje wyniki

wewillrockyou za zakupy i trójeczki

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Chyba mam obsesje na punkcie mojego suwaczka za kazdym razem jak cos tu napisze to sobie patrze na niego, 10 razy dziennie-tak jakby cos tam sie mialo zmienic
ja też

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
we Francji jest przed porodem
i tak powinno być w Pl

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
A ja nawet nie zauważyłam, że nam się wątek kończy a myślałam, że Majka chociaż wyjdzie w tym wątku W następnym już na pewno
no ja też nie zauwazyłam

kate ja ciągle zapominam Ci napisać jak tż nie współpracuje to leć do apteki po oeparol i po 1-2 kaps 2xdziennie dopochwowo. Wiesiołek zawiera dużo prostaglandyn, tak samo jak nasienie.
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:40   #4458
teQiba
Moderator

Cytat:
Jutro moze byc?
Ide do lekarza to znowu musze sobie full-serwis zrobic
Stary 2014-02-05, 20:42   #4459
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
wytrzymaj do soboty, kto by tak często kudły prał, sobota to dzień sprzątania
Ale w sobotę minie już tydzień od ostatniego mycia

Cytat:
Jutro moze byc?
To ja się piszę na ogarnianie się z Tobą, chociaż poza nakarmieniem psa nie wyjdę jutro nigdzie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-05, 20:46   #4460
teQiba
Moderator

Cytat:
To ja się piszę na ogarnianie się z Tobą, chociaż poza nakarmieniem psa nie wyjdę jutro nigdzie
Super

No to dziewczeta - kto sie jeszcze dolacza do cotygodniowego mycia?
Stary 2014-02-05, 20:48   #4461
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Jutro moze byc?
O nie, a ja umyłam dzisiaj

30 tydzień Pisanki

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-02-07 o 15:51
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:49   #4462
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
jaaaaaaaaaaaa!(z tżtem ) porządki z podwoziem

któraś będzie miała bliźniaki?
rozczuliła mnie kołysząca doopeczkami parka

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:54   #4463
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
co do pieluch, jako matka 14miesieczniaka wg mnie najlepsze są pampersy baby active-te zielone..mają elastyczne zapięcie, dzieki czemu nie zapniemy za luźno pieluszki, co grozi wyplynieciem tego i owego.
ja na poczatku uzywalam dady i wg mnie sa b.dobre, u nas nie przeciekaly, nie odparzały , no mialy gorsze zapiecie niz Pampersy i gorsze sa w dotyku, sztywniejsze. ale wtedy zmienialam pieluchy praktycznie co chwile i tez liczyła sie cena .
babydream mialam raz chyba jedynki, dostalam w prezencie ale nam nie pasowały.
zgadzam sie, ze Pampersy BA sa najlepsze mialam jeszcze: happy one miały wyciecie na pepuszek, ale tylko raz je mialam, huggies byly b.dobre, ale sa trudno dostepne niestety, Pampers premium care mieciutkie ale drooooogie a wskaźnik siuśkow zbednym wynalazkiem
prawda jest taka, że i tak wyjdzie podczas uzytkowania co jakiej dzidzi pasuje

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2014-02-05 o 20:55
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:55   #4464
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

30 tydzień Pisanki
Niedźwiadek polarny

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-05, 20:56   #4465
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
kate ja ciągle zapominam Ci napisać jak tż nie współpracuje to leć do apteki po oeparol i po 1-2 kaps 2xdziennie dopochwowo. Wiesiołek zawiera dużo prostaglandyn, tak samo jak nasienie.
Ooo dzięki za radę jutro się zakręcę przy aptece

Cytat:

30 tydzień Pisanki
ślicznie

Maja

Czytam
Stary 2014-02-05, 20:59   #4466
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Kate podejrzałam Twój suwaczek - 5 dni nie wierzę!!!

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-05, 21:12   #4467
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mogę się na każdy dzień umawiac. Niestety codzienny przykry obowiązek. JAkbym nie umyła to smalec na glowie I tak jest sukces bo odkad w ciazy jestem to wieczorem myję. Wczesniej od ogolniaka codziennie rano Dobrze, ze 3 na krzyż to szybko schną.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Jutro moze byc?
Ide do lekarza to znowu musze sobie full-serwis zrobic
powodzenia.
Cytat:

30 tydzień Pisanki
Slodko
Cytat:
:

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2014-02-05 o 21:11
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 21:16   #4468
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Taaa powiedz to mojej córce albo zrobi mi mega niespodziankę i nagle zacznę rodzić albo przenoszę i jeszcze pare z Was zdąży urodzić

Maja

Czytam
Stary 2014-02-05, 21:16   #4469
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Super

Ja, ja, ja. Tylko ja muszę z rana bo o 13 mam okulistę. Musi mi sprawdzić czy mogę rodzić sn

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-05, 21:18   #4470
kate1623
Zadomowienie

Elunka ale za chwilę ty też możesz rodzić według suwaczka

Także masz na zachętę

Maja

Czytam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości