|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
Cytat:
ale picie czegokolwiek alkoholowego w realnych ilościach - no nieeee... ziemniaków nie pójdzie w nich kopać, więc się nie zabrudzą od biedy moze zas*ać jak się bardzo postara. także jeśli nei przewidujesz rewii mody to 3 pary pewnie wystarczą. ja mam z 15 ![]() Cytat:
![]() są w auchan na pewno; zawsze kupuję w kilogramowych paczkach ![]() Cytat:
co do punktu drugiego - przecież co swoje, to się zabiera przy wyjściu, więc się nie zmarnuje - także ja nie rozumiem? u mnie chyba też zalecają 1-2 opakowania belli, paczkę pieluch i akurat 5 tetrówek. mój szpital zapewnia(ł) pokłady ligniny jakby co, ale osobiście wolę te bellowe, niz walczyć z ligninowymi płachtami. |
||||
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nospy też już nie biorę, jak coś ma się wykręcić to niech się wykręca a jak nie to samo przejdzie.
Mam 4 pary skarpet, mam nadzieje, że starczą
|
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie przypomniałyście mi że mam oczywiście w torbie szlafrok, stanik do karmienia i wkładki laktacyjne.
Czekoladka z racji tego, że to moje pierwsze dziecko to chyba nie ogarnę kanapek przed porodem ![]() Kostka pilnuj się może to już niedługo
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Moja lista do szpitala, robiona na podstawie wymogów szpitala i listy z poprzedniego porodu
![]() Dla mnie: dowód osobisty ostatnie badania krwi grupa, przeciwciała, hbs, wr, hiv, usg karta ciąży ubezpieczenie koszula do porodu 2 koszule poporodowe szlafrok skarpetki kapcie klapki podkłady bella mamma majtki jednorazowe płyn do kąpieli płyn HI szampon ręcznik duży ręcznik mały szczotka i pasta do zębów szczotka do włosów gumki do włosów woda termalna wkładki laktacyjne stanik balsam do ciała krem do rąk krem do twarzy butelka na wodę czekolada, krówki kapcie dla M; t-shirt dla M, maltan dezodorant ręczniczki na rolce papier toaletowy Dla Jerza: 3 zestawy ubranek 2 czapeczki 2x łapki niedrapki chusteczki pieluchy tetry / flanelki - 5szt kocyk / rożek skarpetki butelka smoczek octenisept alantan grzałka płatki kosmetyczne Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-08 o 21:02 |
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Silesiana z tymi klapkami dla Tż to dobra myśl
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego, ze się zabiera, to u mnie się nie zabiera.... jak przyniesiesz pieluchy jednorazowe, to to co zostanie, to oddajesz na szpital, ze dla biedniejszych itp... dlatego mogę zdziwienie...
|
|
|
#4447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
narobiłam sobie smaka...i chyba też kupię jakieś herbatniki ew. batoniki musli, musze zrobić rozeznanie w auchan bo tego tam jest tyle a ja wogóle sie nie zapuszczam w tamte rejony przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć a teraz..
|
||
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy. W paczce [w Auchan] wychodzą taniej niż w moim osiedlowym sklepie, zaś na ryneczku wychodzą taniej niż w paczce
Ale nie przywiązuję do tego większej wagi - muszę mieć ciągle krówki pod ręką, nieistotne w jakiej cenie :P
|
#4449 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, te pieluchy dla kobiet to te różowe z Belli. Co do pampersów ja biorę Pampers New Baby 1, te opakowanie ma 43 pampersy, ale stosunkowo mało miejsca zajmuje. Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek ilość rzeczy do zabrania straszy, ale spokojnie się mieści w sporej walizce.
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czuję, ze powoli przechodzi....wzięłam tylko magnez.. na szczescie tzet juz wyladował i jedzie do domu silesiana - co to grzałka dla Jerza?? |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem bo kupuje nam położna mówiła ze krówki to dobra rzecz Hmmm organizm sie oczyszcza? Bol jak na okres hmmm A moze zjadłaś coś co mogło zaszkodzić? A bol to jelita???
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4452 | |||
|
Rozeznanie
|
cudna.....prześliczna... kruszynka....aaale super..t.eż już bym chciał mieć swoje obok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś byłam u okulisty... i pacjentka mnie zagadała.. mówiła że w św rodzinie rodziła i zadowolona była..a pierwsze dziecko na Polnej i tam nie była zadowolona... więc u mnie chyba decyzja zapadła.. to jakiś znak był... u okulisty - nie mam przeciwwskazań do porodu sn ![]() ![]() ![]() mi to się wydaje, że skoro niektóre z Was chodzą z rozwarciem... krótką szyjką etc macie przepowiadacze... to Wasze porody będą szybciutkie... bo to jest jak taki drzemiący wulkan..który wybuchnie..i szybko dzidzia wyskoczy.... a u mnie cichosza... brak bóli, szyjka 4 cm, i zamknięta ...i pewnie będą mi wywoływać... bo raczej nie sądzę, że nagle szybko się szyjka skróci..i nagle skurczy dostanę.. co do szpitala... to za 2 tyg zadzwonię i się dowiem co muszę wziąć...a w weekend oficjalnie zaczynam pranie Tż już dziś powraca do sił.... pół dnia w Auchan spędziliśmy na zakupach zapasy na zimę zrobione |
|||
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko jak rodzilam 1 raz to tez nie pomyslalam żeby kanapki wziąć, zresztą w trakcie nie byłam głodna, ale na wieczór to miałam takie ssanie i czekalam az będzie rano zęby śniadanie zjeść,teraz to wole wziąć w razie czego
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, uświadomiłyście mi, że dwie pary klapek będą potrzebne w szpitalu
|
|
#4456 |
|
Rozeznanie
|
MedLux i LuxMed to 2 różne placówki..prawda ?
czy na GBS można dostać skierowanie i robić bezpłatnie na NFZ..czy to nie jest refundowane ? |
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam teraz bardzo "luźne" wizyty odkąd biorę żelazo...wiem, ze to dziwne ale tak mam...ale sam ból ewidentnie jak na okres krzyżowo - podbrzuszny, takie napięcie...ale przechodzi powoli, bez skurczy.. mam auchan pod nosem
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam krowki wawela takie w czarno-bialych papierkach z hasłem wypisanym jak w kapslach tymbarku
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
Przez Was mnie na krówki naszło... to będzie mój nr 1 do spakowania w walizkę
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrxze ze nic sienie stalo wiecej...Tez czasem jestem rozkojarzona i robie glupoty....ale zelazka jeszcxe nie gotowalam |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie ja wymysliłam, to mój szpital
ale bardzo przydatne, i wygodne. T-shirt dla M. też wezmę, bo jeśli on będzie z pracy jechał, to będzxie w koszuli, bessensu, niech się przebierze ![]() Cytat:
u mnie nikt mi w torbie nie grzebał, nikt się niczego nie czepiał, każdy ma wszystko swoje i co mu zostaje to zabiera ![]() a no grzałka podstawowe zaopatrzenie na każdy wyjazd, a jednocześnie produkt surowo zakazany we wszystkich hotelach, pensjonatach i szpitalach ![]() ![]() umieszczona w Jerzykowej kolumnie, bo pierwotnie miała służyć do ekspresowej sterylizacji butelki, smoczka czy czegokolwiek. do szpitalnego czajnika są zawsze kolejki za czasów Malwiśkowego porodu mieli taki jakiś przedpotop, w którym woda się gotowała 20 minut ![]() a załatwi mi ona też sprawę jakiejś normalnej herbaty, bo w szpitalu zwykle dają coś niesamowicie dziwnego luro-podobnego. tylko muszę jakiś kubek dopisać i herbatę, o!
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Okropne jesteście! Skąd ja teraz wezmę krówki?
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie a naczynia bierzecie swoje? Ja szklankę na pewno wezme bo boje się zajadow potem
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmmm ikea raczej nie zaszkodziła, za duży przemiał tam maja żeby podać coś nieświeżego, zreszta sama jadam w tej samej ikei i zawsze jest ok ![]() To moze brzuszek ćwiczy? Bo chyba to jeszcze nie....
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny mi nie zal zupelnie...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kubek i łyżeczkę na pewno. rozważam też sztućce bo nie wiem czy teraz jest catering, czy kuchnia, za dawnych czasów był catering i dawali plastikowe ![]() cociaż teraz chyba już jest znów kuchnia, bo coś mi się kolebie że w DDTVN Chajzer robił inspekcję kuchni mojego szpitala przy okazji reportażu o szpitalnym żarciu ![]() a czemu boisz się zajadów? przecież tym się nie zaraża...? |
|
|
|
|
#4469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak byłam na poczatku to tez miałam szpitalny talerzyk Ja sie w końcu spakowałem, tylko kosmetyki wrzucić , No i pampersy kupie te małe bo nie chce mi sie rozwalać paczki 78 szt ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Przyznaje sobie kolejny medal , dzis miałam przedsmak połogu przy goleniu Bożenki po omacku zacielam sie i krew sie lala oj lała.
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Niby się nie zaraza ale zdarzyło mi się kilka razy Pic z niedomytych szklanek i potem miałam kącik, a w szpitalu to tymbardziej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

dziewczyny mi nie zal zupelnie...