|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() Cytat:
ale picie czegokolwiek alkoholowego w realnych ilościach - no nieeee... ![]() ziemniaków nie pójdzie w nich kopać, więc się nie zabrudzą ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() są w auchan na pewno; zawsze kupuję w kilogramowych paczkach ![]() Cytat:
co do punktu drugiego - przecież co swoje, to się zabiera przy wyjściu, więc się nie zmarnuje - także ja nie rozumiem? u mnie chyba też zalecają 1-2 opakowania belli, paczkę pieluch i akurat 5 tetrówek. mój szpital zapewnia(ł) pokłady ligniny jakby co, ale osobiście wolę te bellowe, niz walczyć z ligninowymi płachtami. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Ja nospy też już nie biorę, jak coś ma się wykręcić to niech się wykręca a jak nie to samo przejdzie.
Mam 4 pary skarpet, mam nadzieje, że starczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
Faktycznie przypomniałyście mi że mam oczywiście w torbie szlafrok, stanik do karmienia i wkładki laktacyjne.
Czekoladka z racji tego, że to moje pierwsze dziecko to chyba nie ogarnę kanapek przed porodem ![]() Kostka pilnuj się może to już niedługo ![]()
#4444 |
Zakorzenienie
|
Moja lista do szpitala, robiona na podstawie wymogów szpitala i listy z poprzedniego porodu
![]() Dla mnie: dowód osobisty ostatnie badania krwi grupa, przeciwciała, hbs, wr, hiv, usg karta ciąży ubezpieczenie koszula do porodu 2 koszule poporodowe szlafrok skarpetki kapcie klapki podkłady bella mamma majtki jednorazowe płyn do kąpieli płyn HI szampon ręcznik duży ręcznik mały szczotka i pasta do zębów szczotka do włosów gumki do włosów woda termalna wkładki laktacyjne stanik balsam do ciała krem do rąk krem do twarzy butelka na wodę czekolada, krówki kapcie dla M; t-shirt dla M, maltan dezodorant ręczniczki na rolce papier toaletowy Dla Jerza: 3 zestawy ubranek 2 czapeczki 2x łapki niedrapki chusteczki pieluchy tetry / flanelki - 5szt kocyk / rożek skarpetki butelka smoczek octenisept alantan grzałka płatki kosmetyczne Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-10-08 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Silesiana z tymi klapkami dla Tż to dobra myśl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego, ze się zabiera, to u mnie się nie zabiera.... jak przyniesiesz pieluchy jednorazowe, to to co zostanie, to oddajesz na szpital, ze dla biedniejszych itp... dlatego mogę zdziwienie...
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i chyba też kupię jakieś herbatniki ew. batoniki musli, musze zrobić rozeznanie w auchan bo tego tam jest tyle a ja wogóle sie nie zapuszczam w tamte rejony ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
Zależy. W paczce [w Auchan] wychodzą taniej niż w moim osiedlowym sklepie, zaś na ryneczku wychodzą taniej niż w paczce
![]()
#4449 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, te pieluchy dla kobiet to te różowe z Belli. Co do pampersów ja biorę Pampers New Baby 1, te opakowanie ma 43 pampersy, ale stosunkowo mało miejsca zajmuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czuję, ze powoli przechodzi....wzięłam tylko magnez.. na szczescie tzet juz wyladował i jedzie do domu ![]() silesiana - co to grzałka dla Jerza?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hmmm organizm sie oczyszcza? Bol jak na okres hmmm A moze zjadłaś coś co mogło zaszkodzić? A bol to jelita???
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4452 | |||
Rozeznanie
|
cudna.....prześliczna... kruszynka....aaale super..t.eż już bym chciał mieć swoje obok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziś byłam u okulisty... i pacjentka mnie zagadała.. mówiła że w św rodzinie rodziła i zadowolona była..a pierwsze dziecko na Polnej i tam nie była zadowolona... więc u mnie chyba decyzja zapadła.. to jakiś znak był... u okulisty - nie mam przeciwwskazań do porodu sn ![]() ![]() ![]() mi to się wydaje, że skoro niektóre z Was chodzą z rozwarciem... krótką szyjką etc macie przepowiadacze... to Wasze porody będą szybciutkie... bo to jest jak taki drzemiący wulkan..który wybuchnie..i szybko dzidzia wyskoczy.... a u mnie cichosza... brak bóli, szyjka 4 cm, i zamknięta ...i pewnie będą mi wywoływać... bo raczej nie sądzę, że nagle szybko się szyjka skróci..i nagle skurczy dostanę.. co do szpitala... to za 2 tyg zadzwonię i się dowiem co muszę wziąć...a w weekend oficjalnie zaczynam pranie ![]() Tż już dziś powraca do sił.... ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko jak rodzilam 1 raz to tez nie pomyslalam żeby kanapki wziąć, zresztą w trakcie nie byłam głodna, ale na wieczór to miałam takie ssanie i czekalam az będzie rano zęby śniadanie zjeść,teraz to wole wziąć w razie czego
![]()
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, uświadomiłyście mi, że dwie pary klapek będą potrzebne w szpitalu ![]() ![]()
![]() |
#4456 |
Rozeznanie
|
MedLux i LuxMed to 2 różne placówki..prawda ?
czy na GBS można dostać skierowanie i robić bezpłatnie na NFZ..czy to nie jest refundowane ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sam ból ewidentnie jak na okres krzyżowo - podbrzuszny, takie napięcie...ale przechodzi powoli, bez skurczy.. mam auchan pod nosem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam krowki wawela takie w czarno-bialych papierkach z hasłem wypisanym jak w kapslach tymbarku
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze... ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4460 |
Rozeznanie
|
Przez Was mnie na krówki naszło... to będzie mój nr 1 do spakowania w walizkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez czasem jestem rozkojarzona i robie glupoty....ale zelazka jeszcxe nie gotowalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
to nie ja wymysliłam, to mój szpital
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a no grzałka ![]() ![]() ![]() umieszczona w Jerzykowej kolumnie, bo pierwotnie miała służyć do ekspresowej sterylizacji butelki, smoczka czy czegokolwiek. do szpitalnego czajnika są zawsze kolejki ![]() ![]() a załatwi mi ona też sprawę jakiejś normalnej herbaty, bo w szpitalu zwykle dają coś niesamowicie dziwnego luro-podobnego. tylko muszę jakiś kubek dopisać i herbatę, o! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
Okropne jesteście! Skąd ja teraz wezmę krówki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
O właśnie a naczynia bierzecie swoje? Ja szklankę na pewno wezme bo boje się zajadow potem
#4466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmmm ikea raczej nie zaszkodziła, za duży przemiał tam maja żeby podać coś nieświeżego, zreszta sama jadam w tej samej ikei i zawsze jest ok ![]() To moze brzuszek ćwiczy? Bo chyba to jeszcze nie....
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kubek i łyżeczkę na pewno. rozważam też sztućce bo nie wiem czy teraz jest catering, czy kuchnia, za dawnych czasów był catering i dawali plastikowe ![]() cociaż teraz chyba już jest znów kuchnia, bo coś mi się kolebie że w DDTVN Chajzer robił inspekcję kuchni mojego szpitala przy okazji reportażu o szpitalnym żarciu ![]() a czemu boisz się zajadów? przecież tym się nie zaraża...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sie w końcu spakowałem, tylko kosmetyki wrzucić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Przyznaje sobie kolejny medal ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Niby się nie zaraza ale zdarzyło mi się kilka razy Pic z niedomytych szklanek i potem miałam kącik, a w szpitalu to tymbardziej
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.