|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Dot.: Meridia
Cytat:
Jestem zawiedziona, już więcej nie sięgnę po te tabletki. Należę widocznie do tego niewielkiego odsetka, na które M. nie działa, względnie słabo działa. Będę próbować osiągnąć mój cel bez tego typu wspomagaczy. I mam dość tego pocenia się - nigdy tak nie miałam.
![]() |
![]() |
#4442 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja jestem u Was 1 raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialas robione wsyztskie badania;/?? mnie ani razu serducho nie zabolalo;/ za 2 dni koncze druga paczke(mialam z 3 przerwy bo zpaominalam brac) i nie mam takich objawow;/ uwazja na siebie to nie zarty ps, ejstem bardzo zadowolona- 1 paczka meridia 10 i jedna zelixa 10 czy bede brala jeszcze nie wiem, mnoze za miesiac;p narazie mi sie nie chce uisc do rodzinnego po recepte
![]() |
![]() |
#4444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam jestem tu nowa i tez tak jak Ty mam 155 wzrostu z tym że teraz ważę 68 kg od 3 dni biorę Meridie10 a startowałam z waga 70kg, urodziłam córeczkę która ma już 3latka ,i nadal nie mogę schudnąć, zapytałam moja lekarkę rodzinną i przepisała mi Meridię choć bardzo niechętnie, bo ponoć ten lek jest dla bardzo otyłych POZDRAWIAM |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4445 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam 160 cm i ważę 79,7, czyli jestem otyła, bardzo długo wahałam się z wzięciem tego środka, nawet zastanawiałam się nad zabiegami liftingująco-odchudzającymi w salonach kosmetycznych. Zrezygnowałam. Po rozmowie z endokrynologiem postanowiłam skorzystać z meridii. Trochę się obawiam. Mam ogromną prośbę dotyczącą przyjmowania M, przejrzałam pobieżnie wątek (inaczej się nie da) wiem o efektach i skutkach ubocznych i że na każdego działa inaczej ale: 1. Czy to efekt działania M gorąco i zimno naprzemiennie 2. lekkie wirowanie w głowie (jestem po dwóch tabletkach) 3. cały czas chce mi się siusiać ![]() 4. zmęczenie i senność czy powinnam przestać ją brać czy poczekać jeszcze trochę bo może to chwilowe, termin do lekarza mam dopiero na przyszłą środę, jestem ciekawa waszych opinii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I biorę Meridię od 5 dni tez jest mi cały czas zimno ,mam zimne dłonie i stopy ![]() mam 1.55 Wzrostu i jak zaczynałam meridie ważyłam 70 kg ,a teraz po 5 dniach ważę 68kg stosuje dietę bo to wazne i ćwicze na skakance ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4447 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam :P
Od 4 dni biorę Meridię 10 ![]() Wiem, że dla niektórych 3 kg w 4 dni to zbyt dużo ale ja tak mam, nie głodzę się ani nic w tym stylu po prostu chyba te tabletki tak na mnie działają. Do zrzucenia zostało mi jeszcze ok.18 kg i mam nadzieję że się uda :P Bardzo na to liczę ![]() Ile Wam udało się schudnąć na Meridi 10 w miesiąc ?? Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4449 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4450 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Ile wam udało się schudnąc w miesiąc na Meridzie ![]() Czy byłyście na diecie ,czy ćwiczyłyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4451 | ||
Zakorzenienie
|
w październiku zaczęłam sie odchudzać. Wtedy też pojawiła sie na wizażu, przeczytawszy o Meridii chcialam sie w nią zaopatrzyć, ale szczerze mówiac było mi szkoda kasy... wiec nie kupiłam, teraz nie żałuje,bo dzieki diecie i silnej woli chudne i nie potrzebna mi meridia
![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
Edytowane przez foltynka Czas edycji: 2010-01-08 o 19:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
pozdrawiam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4453 |
Przyczajenie
|
Nie polecam!!!!
Dziewczyny zastanówcie się czy warto brać te naprawdę silne leki!!!! Ja brałam je pod kontrolą lekarza, schudłam 10 kg, po 2 latach od tego czasu waże 20 kg więcej ![]() Ale najgorsze są skutki uboczne - na początku - bole głowy, kołatanie serca, problemy ze snem, podwyższone cisnienie krwi, ogolne rozdygotanie. Ale mają one też wpływ na psychikę - słyszałam, że są osoby które mają po nich depresje lub stany lękowe. Naprawde zastanowcie sie czy warto. Ja mam już troche lat (28), ale jak pomyśle ze młode kilkunastoletnie dziewczyny się tym szprycują to włos mi się jeży na głowie. Można sobie naprawde zaszkodzic. Zastanowcie sie czy lepiej jest być zdrową czy chudszą??? Edytowane przez Madzianka82 Czas edycji: 2010-01-08 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4454 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam u mnie dzisiaj9 tabletka tez mam tylko suchośc w ustach, za mna 4kg tez oczywiście dietka i skacze na skakance ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4457 | |
Rozeznanie
|
No spadamy na wadze mniej więcej w takim samym tempie heh
![]() aa co jesz?? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Oczywiście na pewno masz rację, że lepiej jest chudnąć bez tabletek jedynie za pomoca diety i cwiczen, ale gwarantuję Ci ze niektórzy ludzie miedzy innymi ja próbowali wiele razy i nic aa dzięki Meridii jest szansa ze sie uda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4458 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Dziś 6-ty dzień z M. Zawroty głowy minęły, sen jest normalny, nie jestem znużona, moje samopoczucie jest ok, nie czuję wstrętu do jedzenia ale też nie mam wielkiego apetytu (gdy brałam glucophage przez pierwszy miesiąc musiałam zmuszać się do jedzenia a każda słodkość przyprawiała mnie o mdłości). Czyli tak naprawdę czuję się ok. Nie wiem czy waga spadła bo zamierzam zważyć się jutro. Ale czuję się jakoś lekko. W domu ćwiczę na orbitreku ok. 1 godz. czasem codziennie, a czasem kilka dni nie udaje mi się wejść na niego. Od ok. pół roku zmieniłam nawyki żywieniowe i cały czas je stosuje, rano jem lekkie śniadanie, w pracy dwa posiłki i obiad w domu. Po 19 nic już nie jem ale za to dużo piję. Rzeczywiście w ciągu tego czasu waga mi nie wzrosła, ale też nie spadła. To właśnie dlatego sięgnęłam po meridie. Utrzymać wagę jest mi znacznie łatwiej niż ją zrzucić. Życzę sobie i innym sukcesów w zrzuceniu wagi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to daj nam znac po tym wielkim wazeniu hehe ile co i jak :P:P:P Pozdrawiam i powodzenia zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4460 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jem na śniadanko np: jogurt Na obiadek kawałek piersi gotowanej lub same warzywka gotowane a na kolacje nic ![]() Oprócz tego pije zielona herbatę I skacze na skakance ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzianka myślę że niepotrzebnie siejesz panikę! To nie jeste takie znów straszne świństwo. Oczywiście trzeba je stosować z głową, a co do skutków ubocznych to nie znam leków których by takowych nie wywoływal. Zgadzam się z Tobą że jeśli ktoś nie będzię uważał to sobie tylko zaszkodzi a nie pomoże ale wszystko jest dla ludzi. A co do stanów depresyjnych ja przed schudnięciem byłam w takiej depresji kiedy nie moglam sobie poradzić z moja otyłością że wogóle z łózka nie chcialo mi się wstawać. Także depresja jest taka chorobą która może cię w każdej chwili zaatakować.Beż wzdlędu na to czy stosujesz M czy nie. A Co do twojej wagi to myslę że przyczyną tego nie jest M tylko nie umiejętne jej zastosowanie.Meridia ma zadanie nauczyć nas zdrowych nawyków żywieniowych.Nic nie da jeśli w trakcie jej stosowania będziesz stosować dietę a po odstawieniu "rzucisz" sie na jedzenie. W tym właśnie rezecz żeby czs kuracji meridią dobrze wykorzystać. No ale to Tylko moje zdanie i nie chcę go nikomu narzucać Ty oczywiście możesz mieć swoje i ja je szanuje. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Zapomniałam dodać że też nie jestem nastolatką ( 25 lat juz jest na karku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4463 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam 28lat stosuję merdię10 od 9dni jaka dawke ty brałas w jakim czasie tyle schudłas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() Super ze tyle spadłas z wagi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Raczkowanie
|
dzis wzielam 1 tabletke
![]() powidzcie mi jak wyglada sytuacja z mieszaniem tych tabletek z alkholoem ? i czy palicie i jaki to ma wplyw na wasze samopoczucie ?;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale dziewczyny pisały wcześniej że , powstrzymywały się od alkoholu ,ale to już zależy od Ciebie samej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Caly czas jestem na dieicie choć nie wiem czy mogę nazwać to dietą. na pewno meridia nauczyla mnie jeść a nie żreć. Nie oiję gazowanego nie jem ziemniaków, jasnego pieczywa ani żadnych kluchów jeśli makaron to tylko razowy. I już mi to nie przeszkadza i nie ogranicza mojego menu ![]() ![]() Także te 35 kg to w sumie szybko ze mnie zleciały. Jak zaczynalam nosilam rozmiar 52 ( uroki ciąży ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4467 |
Przyczajenie
|
A czy ktoś ma możliwośc odsprzedania tej Meridii, ja do lekarza nie moge isc bo mam w obsludze osrodka rodzine i wszyscy sie dowiedza i bedzie gadanie... Jesli ktos moglby pomoc to niech napisze na priva lub maila!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4468 |
Zadomowienie
|
Nie palę więc niestety nie wiem czy to ma jakies znaczenie,ale ja podczas stosowania M pozwalaam sobie od czasu do czasu na alkohol oczywiście nie żeby się upić i paść ale raz najkiś czas małe piwko czy 1 lekki drink nie szkodzi, więcej nie polecam chociażby dla tego że pomijając już aspekty łączenia leków z alkoholem to poprostu cholernie dużo zbędnych kalorii.
![]() |
#4469 |
Rozeznanie
|
Hmmm w ulotce jest napisane, że nie wolno pić alkoholu podczas stosowania ale słyszałam że np. jedna lampka winka nie zaskodzi...
Ja osobiscie nie piję podczas stosowania ![]() Ja to bym chciala do maja ważyć jakieś 75 kg, moja córeczka będzie miała wtedy roczek i chciałabym już wlożyć na siebie cos ladnego ![]() ![]() pavett A ćwiczyłaś podczas stosowania?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.