Meridia - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-11, 17:28   #4441
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
ja biorę 15-tkę 5 dzień i na razie może z pół kg ale jeść mi się w ogóle nie chce...
15 podobno jest zalecana osobom z większą nadwagą i tym, na których 10 nie działa. Tak jest w ulotce.
Właśnie wczoraj skończyłam kurację. Długo się nie wpisywałam bo autentycznie zgłupiałam. Efekt końcowy - 4, 5kg. Waga 70kg po kuracji a brałam mocniejszą 15-tkę. Na początku nie czułam głodu, ale po ok tygodniu nie widziałam żadnej różnicy, normalnie miałam apetyt.

Jestem zawiedziona, już więcej nie sięgnę po te tabletki. Należę widocznie do tego niewielkiego odsetka, na które M. nie działa, względnie słabo działa. Będę próbować osiągnąć mój cel bez tego typu wspomagaczy. I mam dość tego pocenia się - nigdy tak nie miałam.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-30, 16:11   #4442
paulinista
Przyczajenie

Witam. Ja jestem u Was 1 raz . Od 5 dni biore Reductil10mg to jest ang.odpowiednik Meridii. Mam pytanko wczoraj wieczorem kilka razy zaklolo mnie serduszko no i dzisj. Dziewczyny co mam robic??Czy ktoras tak miala??Mam odstawic??Prosze o odpowiedz.
paulinista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:39   #4443
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez paulinista Pokaż wiadomość
Witam. Ja jestem u Was 1 raz . Od 5 dni biore Reductil10mg to jest ang.odpowiednik Meridii. Mam pytanko wczoraj wieczorem kilka razy zaklolo mnie serduszko no i dzisj. Dziewczyny co mam robic??Czy ktoras tak miala??Mam odstawic??Prosze o odpowiedz.
mYsle, ze tak a co pierwsze to skonsultowac to z lekartzem;/
mialas robione wsyztskie badania;/??
mnie ani razu serducho nie zabolalo;/
za 2 dni koncze druga paczke(mialam z 3 przerwy bo zpaominalam brac) i nie mam takich objawow;/
uwazja na siebie to nie zarty
ps, ejstem bardzo zadowolona- 1 paczka meridia 10 i jedna zelixa 10
czy bede brala jeszcze nie wiem, mnoze za miesiac;p
narazie mi sie nie chce uisc do rodzinnego po recepte
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 11:03   #4444
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez K-Kasieńka Pokaż wiadomość
Linkaa1987,
jestem kurdupel, mam 155 i 62 kg. Więc wg wskaźnika BMI moja idealna waga to 48, tak więc 14 kg nadwagi...Nie jest to tak dużo ale nie jest też i mało..najgorsze jak się patrzy w lustro to naprawdę widać te kg... Moim celem jest minus 10 kg.Normalnie upije się z radości jak na wadze pojawi się 52
Zobaczymy, od jutra biorę M15.
Ps. pranie i sprzątanie to u mnie normalka, przy mojej córeczce pranko jest co drugi dzień a sprzątanie z dziesięć razy dziennie...

Witam jestem tu nowa i tez tak jak Ty mam 155 wzrostu z tym że teraz ważę 68 kg od 3 dni biorę Meridie10 a startowałam z waga 70kg, urodziłam córeczkę która ma już 3latka ,i nadal nie mogę schudnąć, zapytałam moja lekarkę rodzinną i przepisała mi Meridię choć bardzo niechętnie, bo ponoć ten lek jest dla bardzo otyłych
POZDRAWIAM
ewcia 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 10:53   #4445
renim
Przyczajenie

Witam
Mam 160 cm i ważę 79,7, czyli jestem otyła, bardzo długo wahałam się z wzięciem tego środka, nawet zastanawiałam się nad zabiegami liftingująco-odchudzającymi w salonach kosmetycznych. Zrezygnowałam. Po rozmowie z endokrynologiem postanowiłam skorzystać z meridii. Trochę się obawiam.
Mam ogromną prośbę dotyczącą przyjmowania M, przejrzałam pobieżnie wątek (inaczej się nie da) wiem o efektach i skutkach ubocznych i że na każdego działa inaczej ale:
1. Czy to efekt działania M gorąco i zimno naprzemiennie
2. lekkie wirowanie w głowie (jestem po dwóch tabletkach)
3. cały czas chce mi się siusiać (pół nocy przesiedziałam w łazience)
4. zmęczenie i senność
czy powinnam przestać ją brać czy poczekać jeszcze trochę bo może to chwilowe, termin do lekarza mam dopiero na przyszłą środę, jestem ciekawa waszych opinii
renim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 16:06   #4446
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renim Pokaż wiadomość
Witam
Mam 160 cm i ważę 79,7, czyli jestem otyła, bardzo długo wahałam się z wzięciem tego środka, nawet zastanawiałam się nad zabiegami liftingująco-odchudzającymi w salonach kosmetycznych. Zrezygnowałam. Po rozmowie z endokrynologiem postanowiłam skorzystać z meridii. Trochę się obawiam.
Mam ogromną prośbę dotyczącą przyjmowania M, przejrzałam pobieżnie wątek (inaczej się nie da) wiem o efektach i skutkach ubocznych i że na każdego działa inaczej ale:
4. zmęczenie i senność
czy powinnam przestać ją brać czy poczekać jeszcze trochę bo może to chwilowe, termin do lekarza mam dopiero na przyszłą środę, jestem ciekawa waszych opinii
Witam jestem tu nowa
I biorę Meridię od 5 dni tez jest mi cały czas zimno ,mam zimne dłonie i stopy
mam 1.55 Wzrostu i jak zaczynałam meridie ważyłam 70 kg ,a teraz po 5 dniach ważę 68kg stosuje dietę bo to wazne i ćwicze na skakance pOZDRAWIAM nAPISZ CZY STOSUJESZ JAKĄS DIETKĘ ,I CZY ĆWICZYSZ
Stary 2010-01-07, 16:22   #4447
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24
Wink Dot.: Meridia

Witam :P

Od 4 dni biorę Meridię 10 Póki co nie mam żadnych skutków ubocznych oprócz tego, iż jestem pobudzona i ciężko mi się zasypia. Udało mi się zrzucić 3 kg, oczywiście przy pomocy diety i ćwiczeń...

Wiem, że dla niektórych 3 kg w 4 dni to zbyt dużo ale ja tak mam, nie głodzę się ani nic w tym stylu po prostu chyba te tabletki tak na mnie działają. Do zrzucenia zostało mi jeszcze ok.18 kg i mam nadzieję że się uda :P Bardzo na to liczę

Ile Wam udało się schudnąć na Meridi 10 w miesiąc ??

Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 16:43   #4448
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Witam :P

Od 4 dni biorę Meridię 10 Póki co nie mam żadnych skutków ubocznych oprócz tego, iż jestem pobudzona i ciężko mi się zasypia. Udało mi się zrzucić 3 kg, oczywiście przy pomocy diety i ćwiczeń...

Wiem, że dla niektórych 3 kg w 4 dni to zbyt dużo ale ja tak mam, nie głodzę się ani nic w tym stylu po prostu chyba te tabletki tak na mnie działają. Do zrzucenia zostało mi jeszcze ok.18 kg i mam nadzieję że się uda :P Bardzo na to liczę

Ile Wam udało się schudnąć na Meridi 10 w miesiąc ??

Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie
Witam A jaka jest twoja waga i wzrost ja tez stosuję meidię10 i dzisiaj jest piaty dzień i schudłam 2kg
Stary 2010-01-07, 19:24   #4449
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Napisane przez ewcia 27 Pokaż wiadomość
Witam A jaka jest twoja waga i wzrost ja tez stosuję meidię10 i dzisiaj jest piaty dzień i schudłam 2kg
Ważę 99 kg i mierzę 170 cm, chciałabym dobić do 79/78 kg tak na poczatek

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Ważę 99 kg i mierzę 170 cm, chciałabym dobić do 79/78 kg tak na poczatek
a później w miarę możliwości, sił itd. itp. dalej i dalej aż do uzyskania przynajmnniej 72 - 69 kg...

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Witam
4. zmęczenie i senność
ja też zauważyłam że częściej siusiam hehe w ulotce napisane jest, iż tego typu dolegliwości (te które opisałaś) zanikną w miarę czasu brania tabletek...
Stary 2010-01-08, 17:59   #4450
ewcia 27
Raczkowanie

Witam wszystkie Meridianki
Ile wam udało się schudnąc w miesiąc na Meridzie
Czy byłyście na diecie ,czy ćwiczyłyście
Stary 2010-01-08, 18:05   #4451
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

w październiku zaczęłam sie odchudzać. Wtedy też pojawiła sie na wizażu, przeczytawszy o Meridii chcialam sie w nią zaopatrzyć, ale szczerze mówiac było mi szkoda kasy... wiec nie kupiłam, teraz nie żałuje,bo dzieki diecie i silnej woli chudne i nie potrzebna mi meridia

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )

Edytowane przez foltynka
Czas edycji: 2010-01-08 o 19:24
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 18:26   #4452
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foltynka Pokaż wiadomość
w październiku zaczęłam sie odchudzać. Wtedy też pojawiła sie na wizażu, przeczytawszy o Meridii chcialam sie w nią zaopatrzyć, ale szczerze mówiac było mi szkoda kasy... teraz nie żałuje,bo dzieki diecie i silnej woli chudne i nie potrzebna mi meridia
Witam A stosowałas meridię ile na niej schudłaś

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
w październiku zaczęłam sie odchudzać. Wtedy też pojawiła sie na wizażu, przeczytawszy o Meridii chcialam sie w nią zaopatrzyć, ale szczerze mówiac było mi szkoda kasy... teraz nie żałuje,bo dzieki diecie i silnej woli chudne i nie potrzebna mi meridia
zdradź co to za dieta na której tak cudnie schudłas
pozdrawiam
Stary 2010-01-08, 18:56   #4453
Madzianka82
Przyczajenie

GG do Madzianka82

Nie polecam!!!!
Dziewczyny zastanówcie się czy warto brać te naprawdę silne leki!!!!
Ja brałam je pod kontrolą lekarza, schudłam 10 kg, po 2 latach od tego czasu waże 20 kg więcej
Ale najgorsze są skutki uboczne - na początku - bole głowy, kołatanie serca, problemy ze snem, podwyższone cisnienie krwi, ogolne rozdygotanie. Ale mają one też wpływ na psychikę - słyszałam, że są osoby które mają po nich depresje lub stany lękowe.
Naprawde zastanowcie sie czy warto. Ja mam już troche lat (28), ale jak pomyśle ze młode kilkunastoletnie dziewczyny się tym szprycują to włos mi się jeży na głowie.
Można sobie naprawde zaszkodzic.
Zastanowcie sie czy lepiej jest być zdrową czy chudszą???

Edytowane przez Madzianka82
Czas edycji: 2010-01-08 o 18:59
Madzianka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 19:13   #4454
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzianka82 Pokaż wiadomość
Nie polecam!!!!
Ja brałam je pod kontrolą lekarza, schudłam 10 kg, po 2 latach od tego czasu waże 20 kg więcej
Ale najgorsze są skutki uboczne - na początku - bole głowy, kołatanie serca, problemy ze snem, podwyższone cisnienie krwi, ogolne rozdygotanie. Ale mają one też wpływ na psychikę - słyszałam, że są osoby które mają po nich depresje lub stany lękowe.
Naprawde zastanowcie sie czy warto. Ja mam już troche lat (28), ale jak pomyśle ze młode kilkunastoletnie dziewczyny się tym szprycują to włos mi się jeży na głowie.
Witam ja właśnie biore meridię 10 6dzień i nie mam prawie rzadnych skutków ubocznych po za suchościa w ustach i i zimnymi dłońmi ,ale to wiadomo na każdego działaja inaczej i tez biore z polecenia lekarzajaką brałas dawkę

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Nie polecam!!!!
Jestesmy z tego samego rocznika mamy po 28 lat
Stary 2010-01-11, 06:15   #4455
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

ewcia 27

I jak tam postępy??

Ja dzisiaj jestem 8 dzień na Meridi i jak do tej pory 4.5 kg za mną hehe !!! Jestem happy...Oczywiście dietka i ćwiczenia dalej mi towarzyszą :P

Skutków ubocznych jako takich brak, jedynie suchość w ustach się utrzymuje.
Stary 2010-01-11, 07:44   #4456
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
ewcia 27

I jak tam postępy??

Ja dzisiaj jestem 8 dzień na Meridi i jak do tej pory 4.5 kg za mną hehe !!! Jestem happy...Oczywiście dietka i ćwiczenia dalej mi towarzyszą :P

Skutków ubocznych jako takich brak, jedynie suchość w ustach się utrzymuje.
Nadiia24
Witam
u mnie dzisiaj9 tabletka tez mam tylko suchośc w ustach, za mna 4kg tez oczywiście dietka i skacze na skakance
Stary 2010-01-11, 09:37   #4457
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

No spadamy na wadze mniej więcej w takim samym tempie heh skakanka jest bardzo dobra...tez bym chciala skakac ale czekam az snieg stopnieje bo nie chce robic tego w domu ehhe

aa co jesz??

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
w październiku zaczęłam sie odchudzać. Wtedy też pojawiła sie na wizażu, przeczytawszy o Meridii chcialam sie w nią zaopatrzyć, ale szczerze mówiac było mi szkoda kasy... wiec nie kupiłam, teraz nie żałuje,bo dzieki diecie i silnej woli chudne i nie potrzebna mi meridia

Oczywiście na pewno masz rację, że lepiej jest chudnąć bez tabletek jedynie za pomoca diety i cwiczen, ale gwarantuję Ci ze niektórzy ludzie miedzy innymi ja próbowali wiele razy i nic aa dzięki Meridii jest szansa ze sie uda poza tym to nie jest tak ze wcinam tabletki i pozeram wszystko wokoł...Te tabletki maja za zadanie wyrobic w nas dobre nawyki zywieniowe juz na przyszlosc co pomoze nam w utrzymaniu wagi która osiagniemy
Stary 2010-01-11, 13:16   #4458
renim
Przyczajenie

Witam wszystkich!
Dziś 6-ty dzień z M.
Zawroty głowy minęły, sen jest normalny, nie jestem znużona, moje samopoczucie jest ok, nie czuję wstrętu do jedzenia ale też nie mam wielkiego apetytu (gdy brałam glucophage przez pierwszy miesiąc musiałam zmuszać się do jedzenia a każda słodkość przyprawiała mnie o mdłości). Czyli tak naprawdę czuję się ok. Nie wiem czy waga spadła bo zamierzam zważyć się jutro. Ale czuję się jakoś lekko.
W domu ćwiczę na orbitreku ok. 1 godz. czasem codziennie, a czasem kilka dni nie udaje mi się wejść na niego. Od ok. pół roku zmieniłam nawyki żywieniowe i cały czas je stosuje, rano jem lekkie śniadanie, w pracy dwa posiłki i obiad w domu. Po 19 nic już nie jem ale za to dużo piję. Rzeczywiście w ciągu tego czasu waga mi nie wzrosła, ale też nie spadła.
To właśnie dlatego sięgnęłam po meridie. Utrzymać wagę jest mi znacznie łatwiej niż ją zrzucić.
Życzę sobie i innym sukcesów w zrzuceniu wagi.
renim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 15:48   #4459
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Witam wszystkich!
Dziś 6-ty dzień z M.
Zawroty głowy minęły, sen jest normalny, nie jestem znużona, moje samopoczucie jest ok, nie czuję wstrętu do jedzenia ale też nie mam wielkiego apetytu (gdy brałam glucophage przez pierwszy miesiąc musiałam zmuszać się do jedzenia a każda słodkość przyprawiała mnie o mdłości). Czyli tak naprawdę czuję się ok. Nie wiem czy waga spadła bo zamierzam zważyć się jutro. Ale czuję się jakoś lekko.
W domu ćwiczę na orbitreku ok. 1 godz. czasem codziennie, a czasem kilka dni nie udaje mi się wejść na niego. Od ok. pół roku zmieniłam nawyki żywieniowe i cały czas je stosuje, rano jem lekkie śniadanie, w pracy dwa posiłki i obiad w domu. Po 19 nic już nie jem ale za to dużo piję. Rzeczywiście w ciągu tego czasu waga mi nie wzrosła, ale też nie spadła.
To właśnie dlatego sięgnęłam po meridie. Utrzymać wagę jest mi znacznie łatwiej niż ją zrzucić.
Życzę sobie i innym sukcesów w zrzuceniu wagi.

to daj nam znac po tym wielkim wazeniu hehe ile co i jak :P:P:P

Pozdrawiam i powodzenia zycze
Stary 2010-01-11, 16:30   #4460
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
to daj nam znac po tym wielkim wazeniu hehe ile co i jak :P:P:P

Pozdrawiam i powodzenia zycze
Tak jestem na diecie
jem na śniadanko np: jogurt
Na obiadek kawałek piersi gotowanej lub same warzywka gotowane a na kolacje nic
Oprócz tego pije zielona herbatę
I skacze na skakance Pozdrawiam wszystkie Meridianki
Stary 2010-01-12, 06:14   #4461
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

ewcia 27

No to widzę że dietka podobna do mojej... ja już mam mniej 5 kg a jak tam dzisiaj u Ciebie??
Stary 2010-01-12, 06:57   #4462
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
Nie polecam!!!!

Madzianka myślę że niepotrzebnie siejesz panikę! To nie jeste takie znów straszne świństwo. Oczywiście trzeba je stosować z głową, a co do skutków ubocznych to nie znam leków których by takowych nie wywoływal.
Zgadzam się z Tobą że jeśli ktoś nie będzię uważał to sobie tylko zaszkodzi a nie pomoże ale wszystko jest dla ludzi.
A co do stanów depresyjnych ja przed schudnięciem byłam w takiej depresji kiedy nie moglam sobie poradzić z moja otyłością że wogóle z łózka nie chcialo mi się wstawać.
Także depresja jest taka chorobą która może cię w każdej chwili zaatakować.Beż wzdlędu na to czy stosujesz M czy nie.
A Co do twojej wagi to myslę że przyczyną tego nie jest M tylko nie umiejętne jej zastosowanie.Meridia ma zadanie nauczyć nas zdrowych nawyków żywieniowych.Nic nie da jeśli w trakcie jej stosowania będziesz stosować dietę a po odstawieniu "rzucisz" sie na jedzenie.
W tym właśnie rezecz żeby czs kuracji meridią dobrze wykorzystać.

No ale to Tylko moje zdanie i nie chcę go nikomu narzucać Ty oczywiście możesz mieć swoje i ja je szanuje.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Zapomniałam dodać że też nie jestem nastolatką ( 25 lat juz jest na karku ) i żywym dowodem że meridia działa schudłam 35 kg i od ponad pół roku bez meridii waga stoi w miejscu
Stary 2010-01-12, 08:01   #4463
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pavett Pokaż wiadomość
Madzianka myślę że niepotrzebnie siejesz panikę! To nie jeste takie znów straszne świństwo. Oczywiście trzeba je stosować z głową, a co do skutków ubocznych to nie znam leków których by takowych nie wywoływal.
Zgadzam się z Tobą że jeśli ktoś nie będzię uważał to sobie tylko zaszkodzi a nie pomoże ale wszystko jest dla ludzi.
A co do stanów depresyjnych ja przed schudnięciem byłam w takiej depresji kiedy nie moglam sobie poradzić z moja otyłością że wogóle z łózka nie chcialo mi się wstawać.
Także depresja jest taka chorobą która może cię w każdej chwili zaatakować.Beż wzdlędu na to czy stosujesz M czy nie.
A Co do twojej wagi to myslę że przyczyną tego nie jest M tylko nie umiejętne jej zastosowanie.Meridia ma zadanie nauczyć nas zdrowych nawyków żywieniowych.Nic nie da jeśli w trakcie jej stosowania będziesz stosować dietę a po odstawieniu "rzucisz" sie na jedzenie.
W tym właśnie rezecz żeby czs kuracji meridią dobrze wykorzystać.

No ale to Tylko moje zdanie i nie chcę go nikomu narzucać Ty oczywiście możesz mieć swoje i ja je szanuje.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Zapomniałam dodać że też nie jestem nastolatką ( 25 lat juz jest na karku ) i żywym dowodem że meridia działa schudłam 35 kg i od ponad pół roku bez meridii waga stoi w miejscu
Witaj
Ja mam 28lat stosuję merdię10 od 9dni jaka dawke ty brałas w jakim czasie tyle schudłas stosowałaś dietkę

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
ewcia 27

No to widzę że dietka podobna do mojej... ja już mam mniej 5 kg a jak tam dzisiaj u Ciebie??
Dzisiaj nie wiem jak z waga u mnie postanowiłam zważyć sie dopiero w sobotę
Super ze tyle spadłas z wagi u mnie chyba nadal 4kg tak myslę ,choc czuje po spodniach że sa luźne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 09:39   #4464
nie pytaj
Raczkowanie

dzis wzielam 1 tabletke
powidzcie mi jak wyglada sytuacja z mieszaniem tych tabletek z alkholoem ?
i czy palicie i jaki to ma wplyw na wasze samopoczucie ?;D
nie pytaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 10:45   #4465
ewcia 27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nie pytaj Pokaż wiadomość
dzis wzielam 1 tabletke
Z alkoholem hmm tego nie wiem bo nie piję alkoholu, ,papierosów tez nie pale więc nie wiem
Ale dziewczyny pisały wcześniej że , powstrzymywały się od alkoholu ,ale to już zależy od Ciebie samej
Stary 2010-01-12, 11:18   #4466
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
Napisane przez ewcia 27 Pokaż wiadomość
Witaj
Ja mam 28lat stosuję merdię10 od 9dni jaka dawke ty brałas w jakim czasie tyle schudłas stosowałaś dietkę

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Dzisiaj nie wiem jak z waga u mnie postanowiłam zważyć sie dopiero w sobotę
Super ze tyle spadłas z wagi u mnie chyba nadal 4kg tak myslę ,choc czuje po spodniach że sa luźne
Ja od razu brałam M 15. Za jęło mi to jakieś 7 miesięcy choć M brałam najpierw przez 3 miesiące codziennie a potem przez następne 3 miesiące co drugi dzień i z czasem coraz rzadziej.

Caly czas jestem na dieicie choć nie wiem czy mogę nazwać to dietą. na pewno meridia nauczyla mnie jeść a nie żreć. Nie oiję gazowanego nie jem ziemniaków, jasnego pieczywa ani żadnych kluchów jeśli makaron to tylko razowy. I już mi to nie przeszkadza i nie ogranicza mojego menu Aha nie jem też smażonego choć na jakiegoś kotlecika pozwalam sobie czasem.

Także te 35 kg to w sumie szybko ze mnie zleciały. Jak zaczynalam nosilam rozmiar 52 ( uroki ciąży) a teraz noszę 42 w porywach do 40
Stary 2010-01-12, 11:23   #4467
powazna
Przyczajenie

A czy ktoś ma możliwośc odsprzedania tej Meridii, ja do lekarza nie moge isc bo mam w obsludze osrodka rodzine i wszyscy sie dowiedza i bedzie gadanie... Jesli ktos moglby pomoc to niech napisze na priva lub maila!!
powazna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 11:24   #4468
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
Napisane przez nie pytaj Pokaż wiadomość
dzis wzielam 1 tabletke
Nie palę więc niestety nie wiem czy to ma jakies znaczenie,ale ja podczas stosowania M pozwalaam sobie od czasu do czasu na alkohol oczywiście nie żeby się upić i paść ale raz najkiś czas małe piwko czy 1 lekki drink nie szkodzi, więcej nie polecam chociażby dla tego że pomijając już aspekty łączenia leków z alkoholem to poprostu cholernie dużo zbędnych kalorii.
Stary 2010-01-12, 11:38   #4469
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Hmmm w ulotce jest napisane, że nie wolno pić alkoholu podczas stosowania ale słyszałam że np. jedna lampka winka nie zaskodzi...

Ja osobiscie nie piję podczas stosowania a co do palenia owszem czasem puszcze sobie dymka i nie zauwazylam nic nie pokojacego...

Ja to bym chciala do maja ważyć jakieś 75 kg, moja córeczka będzie miała wtedy roczek i chciałabym już wlożyć na siebie cos ladnego Mam ogromna nadzieje, że wystarczy mi checi wytrwalosci i zapalu...ciagle argumantuje to tym ze beda z tego same korzysci heheh

pavett
A ćwiczyłaś podczas stosowania??
Stary 2010-01-12, 11:49   #4470
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
Hmmm w ulotce jest napisane, że nie wolno pić alkoholu podczas stosowania ale słyszałam że np. jedna lampka winka nie zaskodzi...

Ja osobiscie nie piję podczas stosowania a co do palenia owszem czasem puszcze sobie dymka i nie zauwazylam nic nie pokojacego...

Ja to bym chciala do maja ważyć jakieś 75 kg, moja córeczka będzie miała wtedy roczek i chciałabym już wlożyć na siebie cos ladnego Mam ogromna nadzieje, że wystarczy mi checi wytrwalosci i zapalu...ciagle argumantuje to tym ze beda z tego same korzysci heheh

pavett
A ćwiczyłaś podczas stosowania??
Tak różnie z tym bywalo starałam się chodzić na basen, ale gimnastyka z moja córeczką była wystarczajaca no i praca
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości