|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
laski mam staz od 13.07 do 30.11 wiec w sumie wolnego mam 8 dni po 13.11 tak? dobrze to sobie wyliczylam?
13.07 - 13.08 2 dni 13.08 - 13.09 2 dni 13.09 - 13.10 2 dni 13.10 - 13.11 2 dni czy cos nie tak? bo juz sie pogubilam w tym wszystkim.... :/
#4442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie.
ja odbywam obecnie roczny staż w urzędzie gminy, który kończy mi się 10 października. ubiegam się teraz o prace interwencyjną. pani kierownik kazała mi napisać podanie. proszę pomóżcie mi co ja mam zawżeć w treści tego podania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam ogromną prośbę o pomoc w interpretacji mojego problemu
![]() 15.09 kończę staż, 16.09 podpisuję umowę z pracodawcą. dostałam urlop 10, 11, 14, 15.09 ALE te dni może wypaść mi szkolenie ![]() czy jeśli szkolenie przypadnie na mój stażowy urlop, to mogę upomnieć się o niego po podpisaniu umowy z pracodawcą czy nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Raczkowanie
|
niewykorzystany urlop stażowy przepada po zakończeniu stażu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Konto usunięte
|
Długo się czeka na decyzję starostwa ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Crazy turtle lady
|
Dziewczyny, jak u Was było z urlopem za 15.08 ?
Wzielam urlop 24.08 i wczoraj mialam telefon z PUP , ze mi jako stazystce nie przyslugiwał urlop za ten dzien, poniewaz moja jednostka zawsze pracuje (Straz pozarna) a takim sie nie nalezy odbiór dnia wolnego. Powiedzialam, ze biuro ma soboty wolne i ze kazdy stazysta (strazak czy cywil) ma prawo sobie ten dzien odbrac. W zwiazku z czym,albo mi odciagna od stypendium 1 dzien, albo zabiora 1 dzien urlopu. Poszlam z tym do kadr i naczelnik zadzwonil do PUp, skutek byl taki ze pani stwierdzila, zeKomenda źle ustawe interpretuje. ![]()
![]() |
#4448 |
Rozeznanie
|
a był ktoś może na stażu w ZUSie? jeśli tak jak tam jest? coś mniej więcej chciałabym wiedzieć. słyszałam coś że bardzo ciężko i mało chętnych do pracowania tam mają. ale do końca nie wiem czy to jest prawda. wie ktoś coś może na ten temat?
![]()
#4449 |
Zadomowienie
|
Jak wyglada sytuacja stazysty ktory przepracowal dopiero 3 miesiace , firma zostaje zamknieta. Taki okres dosiwadczenia to pic na wode co w tej sytuacji? coo jezeli firma dzis juz nie pracuje ale zostanie zgloszone za miesiac ze jej juz nie ma to czy jeszcze ten miesiac jest sie stazysta?
#4450 |
Raczkowanie
|
Hej DZIEWCZYNY! Mam Pytanko!
Czy muszę wykorzystać cały urlop ze stażu? już mi się nazbierało parę dni i nie wiem czy muszę je wykorzystać czy nie! i czy to wolne jest normalnie płatne, czy odliczają kase ze stażowych za to wolne jak bym sobie wzieła????? ![]()
#4451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi się wydaję że przez te kilka miesięcy to masz już jakieś tam doświadczenie a że firma się zamyka to nie z Twojej winy, jakiś czas ale zawsze doświadczenie jakieś tam jest według mnie, ale najlepiej będzie jeśli się upewnisz. ![]()
![]() |
#4452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To oczywiście przykład, bo nie wiem w którym miesiącu jesteś i ile masz jeszcze tego stażu. Dopiero by ci odliczyli kasę jakbyś np. w 4 miesiącu wzięła 10 dni to wtedy by ci za 4 miesiąc mniej stażowego wypłacili. A za normalnie wzięte dni nie odliczają kasy od stażowego. Pozdrawiam Mam nadzieję, że zrozumiałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak,zrozumiałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4454 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musisz, ale możesz, to twoje prawo. Urlop, który ci przysługuje jest normalnie płatny, nic ci nie odliczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=moni_ka.g;14048711]U mnie wszyscy mieli wolny poniedziałek, 17.08, wtedy nikt z pracowników tego typu (na podobnym stanowisku) nie pracował, choć instytucja (szpital) siłą rzeczy pracował, część pracowników też. Na poprzednim stażu też miałam taką samą sytuację, wtedy na liscie miałam wykreślony ten dzień tak samo jak weekend i dni wolne i kadry robiły adnotację przy liście, ze dzień ten i ten w tej instytucji jest dniem wolnym za dzień taki. W UP nie było problemów. Teraz nie oddawałam jeszcze listy za sierpień więc nie wiem.
rozumiem, ze teraz jestes na stazu w szopitalu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
tak też myślałam ![]() a nie kojarzycie, ile odbierają za 1 dzień urlopu więcej? bo ja brałam dzień zastępczy - pracuję w firmie pracującej od pon do pt, więc myślę, że nic mi nie odejmą, ale tak z czystej ciekawości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Znajomy pracuje w ZUS-ie.Jest duzo roboty-zwłaszcza dla młodych stażystów, a i płaca nie wielka-juz nawet nie chodzi o staż tylko o to co się dzieje w kwestii finansowej po odbyciu stażu-marnie płacą.Ale dużo zalezy od nastawienia do pracy-jesli Ci sie będzie podobac, to może nie będzie narzekania z cyklu duzo roboty i ach i och
![]()
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Identycznie miała w ZUSie moja koleżanka. AAA! Jeszcze chodziła na zakupy paniom, które tam pracowały. To po bułeczkę, to po ciasteczko, to oddać buty do szewca, itd. Nic się tam nie nauczyła, ale nie jest powiedziane, że tak jest wszędzie.
#4462 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- to chyba nie należy do takich ciężkich prac, w przeciwieństwie do poprzedniego postu. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to niszcz sobie i kseruj przez pół roku z malymi przerwami na coś ambitnego ![]() ale jeśli dla Ciebie niszczenie i kserowanie to super fucha to nikt Ci nie broni być całe życie na stażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety
![]() |
#4466 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak nie znacie sie co sie robi na stazu..
Macie mysl ze sie tam czegos nauczycie. .. dostaniecie od razu sluzbowy laptop komorke i komputer i cos co umiecie idealnie. Mi jest wstyd pisac co robilam na forum,.. a niszczenie kserowanie itd to bylby dla mnie zaszczyt ![]() Po wielu klotniach i bojach dostalam ambitniejsza prace..(dzieki tej pracy mialam problem ze zdrowiem) Pewnie w pracy juz mnie tu nie zostawia (jak wyzej).. ale trudno. Obecnie nadal mam malo ambitne zajecia ale w koncu za to mi placa.. i dobrze ze nei wymyslaja mi czegos o czym pojecia nie mam do roboty.. nie chcialabym siedziec na kasie itd.. a mogli mnie tam dac ![]() To tyle z wywodu ze przerazajace jest kserowanie i chodzenie do sklepu.. Obecnie w 80 % zajmuje sie tym co jest zwiazane z moim zawodem ale po klotniach.
![]() |
#4469 |
Konto usunięte
|
Tak jest wszędzie... tylko wykorzystują bo to dodatkowa siła robocza.... .No ale.
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-09-04 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.