Karma - (po) co to jest i jak się liczy :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-26, 22:20   #421
Noor
Żandarm na emeryturze

Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)

Cytat:
Napisane przez AgaZ
I wbrew temu co pisze jedna z Wizażanek, nie traktuję tego serwisu jak mojej piaskownicy.
Oj Aga, przecież to nie miało negatywnego sensu . Nie wiem dlaczego tak to odebrałaś? To tylko takie powiedzenie, które oznacza, że ostateczna decyzja należy do szefa i nic ponad to, żadnego dodatkowego ukrytego znaczenia. Nie rozumiem Twojego oburzenia tym bardziej, że przez ponad dwa lata mojej bytności na Wizażu nie zauważyłam, żeby decyzje były tutaj podejmowane przez walne zgromadzenie Wizażanek.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2006-02-27 o 15:02
Noor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 22:22   #422
tao
Raczkowanie

GG do tao

hmmm ciekawe
tao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 22:22   #423
Brook
Zakorzenienie

Aga- nie pisalam o Tobie- zarowno Ty jak i ja wiemy za co komu przyznajemy(lysmy) Karme - ja zamierzam i jak dotad dalam tylko dwom osobom i to za naprawde cos pozytecznego co uczynily dla mnie- ale ja np z czystym sumeniem moge przyznac ze dostalam ZA kompletne nic - i wiem ze pelno osob dostaje dziennie odka Karma powstala za nic punkty - dlatego wglad w to kto za co - mysle ze zmniejszylby to w znacznym stopniu
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 22:24   #424
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Dawno, dawno temu została nam obiecana inna sonda. Demokratycznie miałyśmy ustalić sprawę statusów( czy zostajemy przy obecnych, czy wracamy do nazewnictwa Pudernicowego itd). Sondy nie było. W sumie już mi wszystko jedno, tylko przypominam.

Karmie jestem przeciwna. Nadal nie widzę większego sensu. Nie dlatego, że mam 10 punktów i czuję się jak powietrze
Nie przepadam za sztucznym dokarmianiem i wolałabym, gdyby każdy miał możliwość wyłączenia karmy w swoim profilu.
Ja sobie nie przypominam żadnej obietnicy. Była sonda na temat statusów, ale bardzo krótka, bo okazało się, że sonda nie jest w stanie rozstrzygnąć ostatecznego nazewnictwa. Nigdy nie mówiłam, że wrócimy do statusów pudernicowych. To była tylko kwestia nazewnictwa, która wiele osób urażała. Wybrałam te najbardziej neutralne. I podobnie będzie w przypadku karmy. Po pierwsze NIE SZKODZIĆ
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 22:26   #425
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Możesz podać mi wszystkie argumenty, które podałabyś motywując ingerencję i kontrolę nad rozmową dwojga nieznanych Tobie osób?
Zlosiu, tu nie chodzi o ingerencje w prywatne sprawy dwoch osob. Napisalam, ze czesciowo rozumiem te idee : jesli chce komus podziekowac, tak jak zrobilam to dzis dwom najblizszym mi osobom na wizazu, zwrocilam sie do nich w bardzo intymny sposob i na pewno nie chcialabym, aby ktos to czytal. Gdyby te komentarze byly widoczne, na pewno zawarlabym je w innych slowach. Ale tutaj, tak jak napisalam w poprzednim poscie, chodzi raczej o ta pierwsza panike : wizazanki z dluzszym stazem maja wieksza moc dotkniecia, spore grono znajomych i poniewaz karma jest ekscytujaca nowoscia, w tym momencie zaczyna sie po prostu nabijanie puntow znajomym, zeby zdobyc popularnosc Sama dostalam kilka "dotkniec" od osob, z ktorymi praktycznie nic mnie nie laczy, ot " na poprawe humoru". Fakt, to bylo mile, ale widzisz, gdyby te komentarze byly uwidoczniane, na pewno przyznawane bylyby z wieksza rozwaga, moze z wiekszym "zasluzeniem sobie", konkretnym powodem, a nie po prostu bo ma sie dzis dobry dzien. Z drugiej storny mozna przyznac jakiejs osobie karme, dlatego po prostu, ze dobrze sie czujemy w jej towarzystwie, ze lubimy ogolnie czytac jej posty, nie znajac jej nawet dokladnie, czy po prostu podziwiajac ja, tak jak ja podziwiam Mage i Age, ktore tez pomacalam dzis :P
Ja widzisz, nie mam konkretnego stanowiska w tej sprawie i monopolu na prawde, wysuwam raczej swoje refleksje, tym bardziej, ze wszyscy tutaj dazymy do ulepszania tych nowych 'zabawek'; Tak jak napisalam, prznajmniej na poczatku mozliwosc czytania komentarzy pozwolilaby unikniecia nabijania sobie ot tak punktow (tym bardzej narazie, kiedy jeszcze to wszystko jest swieze, mysle, ze z czasem to sie zmieni), a przyznawanie je osobom za konkretne dobre uczynki. Z drugiej strony jednak, czasem to nie konkretne uczynki chcemy pochwalic, a calosc, lub cos nienazwanego nawet.. ech, widzisz zlosiu, sprowokowales mnie do filozofowania, a ja sama tak naprawde nie wiem, co by bylo lepsze...

No wlasnie o tym mowie:
Cytat:
Napisane przez Brok
Aga- nie pisalam o Tobie- zarowno Ty jak i ja wiemy za co komu przyznajemy(lysmy) Karme - ja zamierzam i jak dotad dalam tylko dwom osobom i to za naprawde cos pozytecznego co uczynily dla mnie- ale ja np z czystym sumeniem moge przyznac ze dostalam ZA kompletne nic - i wiem ze pelno osob dostaje dziennie odka Karma powstala za nic punkty - dlatego wglad w to kto za co - mysle ze zmniejszylby to w znacznym stopniu

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 22:36   #426
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez jowisia
Zlosiu, tu nie chodzi o ingerencje w prywatne sprawy dwoch osob.
Mam odmienne zdanie na ten temat
Cytat:
Napisane przez jowisia
Napisalam, ze czesciowo rozumiem te idee : jesli chce komus podziekowac, tak jak zrobilam to dzis dwom najblizszym mi osobom na wizazu, zwrocilam sie do nich w bardzo intymny sposob i na pewno nie chcialabym, aby ktos to czytal. Gdyby te komentarze byly widoczne, na pewno zawarlabym je w innych slowach.
Moim zdaniem chodzi o komunikację w cztery oczy - komentarz z założenia ma być osobisty i nie powiniem być pisany pod publikę. Jak własna karma - osobisty dotyk, osobiste słowa - nie widzę powodu dla upubliczniania moich sympatii.
Cytat:
Napisane przez jowisia
Ale tutaj, tak jak napisalam w poprzednim poscie, chodzi raczej o ta pierwsza panike : wizazanki z dluzszym stazem maja wieksza moc dotkniecia, spore grono znajomych i poniewaz karma jest ekscytujaca nowoscia, w tym momencie zaczyna sie po prostu nabijanie puntow znajomym, zeby zdobyc popularnosc
Pisała o tym już AgaZ
Cytat:
Napisane przez jowisia
Sama dostalam kilka "dotkniec" od osob, z ktorymi praktycznie nic mnie nie laczy, ot " na poprawe humoru".
Widzisz, taka wypowiedź publiczna na pewno nie jest miła dla osób, które z sympatii do Ciebie postanowiły poczynić miły gest wobec Ciebie.
Cytat:
Napisane przez jowisia
Fakt, to bylo mile, ale widzisz, gdyby te komentarze byly uwidoczniane, na pewno przyznawane bylyby z wieksza rozwaga, moze z wiekszym "zasluzeniem sobie", konkretnym powodem, a nie po prostu bo ma sie dzis dobry dzien. Z drugiej storny mozna przyznac jakiejs osobie karme, dlatego po prostu, ze dobrze sie czujemy w jej towarzystwie, ze lubimy ogolnie czytac jej posty, nie znajac jej nawet dokladnie, czy po prostu podziwiajac ja, tak jak ja podziwiam Mage i Age, ktore tez pomacalam dzis :P
Nie chcę się tu wyzewnętrzniać, ale Magę i Agę pomacałem w pierwszej kolejności Super dziewczyny po prostu
Cytat:
Napisane przez jowisia
Ja widzisz, nie mam konkretnego stanowiska w tej sprawie i monopolu na prawde, wysuwam raczej swoje refleksje, tym bardziej, ze wszyscy tutaj dazymy do ulepszania tych nowych 'zabawek'; Tak jak napisalam, prznajmniej na poczatku mozliwosc czytania komentarzy pozwolilaby unikniecia nabijania sobie ot tak punktow (tym bardzej narazie, kiedy jeszcze to wszystko jest swieze, mysle, ze z czasem to sie zmieni), a przyznawanie je osobom za konkretne dobre uczynki. Z drugiej strony jednak, czasem to nie konkretne uczynki chcemy pochwalic, a calosc, lub cos nienazwanego nawet.. ech, widzisz zlosiu, sprowokowales mnie do filozofowania, a ja sama tak naprawde nie wiem, co by bylo lepsze...
Ja również, ale takie publiczne chwalenie i ganienie zalatuje mi epoką Józia Stalina, gdzie było oczekiwane, że ktoś kogoś po-chwali lub po-grąży Przynajmniej raz na KaCu
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 22:56   #427
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem chodzi o komunikację w cztery oczy - komentarz z założenia ma być osobisty i nie powiniem być pisany pod publikę. Jak własna karma - osobisty dotyk, osobiste słowa - nie widzę powodu dla upubliczniania moich sympatii.
Moze i masz racje zlosiu. Ja ciagle jeszcze nie mam konkretnego zdania w tej sprawie. Mysle, ze prywatne, osobiste slowa moga ( i zawsze byly ) wysylane na PW, a Karma miala sluzyc - tak myslalam- wgladzie innych uzytkownikow, aby mogli wiedziec, czy dana osoba jest uczynna, pomocna, sympatyczna, jest wielu ludzi, ktorzy ja doceniaja itd, ale chyba nie do konca zrozumialam ten caly koncept.
Poza tym powtarzam - jedynym moim argumentem byl fakt, zeby zapobiec temu co dzieje sie teraz: nabijaniu sobie punktow do karmy za nic, zeby tylko te punkty nabic.

Cytat:
Widzisz, taka wypowiedź publiczna na pewno nie jest miła dla osób, które z sympatii do Ciebie postanowiły poczynić miły gest wobec Ciebie
Kiedy taka jest prawda. Zreszta pozwolilam sobie to napisac, poniewaz jedna z tych osob sama napisala w ktoryms z watkow, ze wlasciwie po przeanalizowaniu tego wszystkiego zaczyna sie nabijac sobie punkty, tak zeby sobie nabic. I dlatego rowniez, ze to nie ja pierwsza osmielilam sie to zauwazyc, ale juz dwie osoby pode mna. Bo taka jest prawda. Mysle, ze te osoby nie beda mialy mi tego za zle, bo wiekszosc wizazanek nagle zaczela tak robic I mam nadzieje, ze to tylko poczatek, z czasem (kiedy juz kazdy nabije sobie ta swoja setke na przyklad ) punkty beda przynawane z wieksza rozwaga. To naturalna reakcja na nowosc. Przykladem jest fakt, ze zaczynajac na wizazu, czesto bardzo szybko chcemy nabic sobie jak najwiecej postow, dlatego udzielamy sie w dyskusjach na przerozne tematy, i z okrzykiem wiele wizazanek pisze posta pt. "Dobilam setki!!" A potem sie juz tego nie liczy.. piszemy, bo lubimy, bo chcemy sie z kims czyms podzielic. Tak bedzie i tym razem licze.

Stary 2006-02-26, 23:04   #428
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez jowisia
Moze i masz racje zlosiu. Ja ciagle jeszcze nie mam konkretnego zdania w tej sprawie. Mysle, ze prywatne, osobiste slowa moga ( i zawsze byly ) wysylane na PW, a Karma miala sluzyc - tak myslalam- wgladzie innych uzytkownikow, aby mogli wiedziec, czy dana osoba jest uczynna, pomocna, sympatyczna, jest wielu ludzi, ktorzy ja doceniaja itd, ale chyba nie do konca zrozumialam ten caly koncept.
Poza tym powtarzam - jedynym moim argumentem byl fakt, zeby zapobiec temu co dzieje sie teraz: nabijaniu sobie punktow do karmy za nic, zeby tylko te punkty nabic.
Nie wiem kiedy i dlaczego pobrałaś przekonanie, że dotknięcia karmy i jej komentarze mają być udzelane na estradzie obserwowanej przez kilkudziesięcznotysięczną publiczność.
Z mojego punktu widzenia nie było nigdzie takiego zapewnienia z naszej strony - no, może kilka miauknięć nadziei, ale na pewno nieredakcyjnych
Cytat:
Napisane przez jowisia
Kiedy taka jest prawda. Zreszta pozwolilam sobie to napisac, poniewaz jedna z tych osob sama napisala w ktoryms z watkow, ze wlasciwie po przeanalizowaniu tego wszystkiego zaczyna sie nabijac sobie punkty, tak zeby sobie nabic. I dlatego rowniez, ze to nie ja pierwsza osmielilam sie to zauwazyc, ale juz dwie osoby pode mna. Bo taka jest prawda. Mysle, ze te osoby nie beda mialy mi tego za zle, bo wiekszosc wizazanek nagle zaczela tak robic I mam nadzieje, ze to tylko poczatek, z czasem (kiedy juz kazdy nabije sobie ta swoja setke na przyklad ) punkty beda przynawane z wieksza rozwaga. To naturalna reakcja na nowosc. Przykladem jest fakt, ze zaczynajac na wizazu, czesto bardzo szybko chcemy nabic sobie jak najwiecej postow, dlatego udzielamy sie w dyskusjach na przerozne tematy, i z okrzykiem wiele wizazanek pisze posta pt. "Dobilam setki!!" A potem sie juz tego nie liczy.. piszemy, bo lubimy, bo chcemy sie z kims czyms podzielic. Tak bedzie i tym razem licze.
Po kolei:
- ja osobiście odebrałbym Twoje słowa pod adresem mojego dotknięcia niezbyt pozytywnie - ale to tylko moje zdanie, warte tyle co badziewko-sfeuminezowanego-admina
- nabijanie punktów, karmy, postów, liczników, porfeli i butelek pozostawiam zjawiskom społecznym nad którym nie chcę mieć kontroli i na pewno nigdy kontroli mieć nie będę

Miłego wieczoru
Stary 2006-02-26, 23:12   #429
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
badziewko-sfeuminezowanego-admina
Złosiu, to było nie fair (w stosunku do mnie, bo czuję się teraz winna) - Ty "nie podpadasz" pod coś trudnego do określenia

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 23:34   #430
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dureksis
oj, żeby nie było tylko, że kto ma więcej karmy, ten ma i autorytet, bo daleko nie zajedziemy

Oh tak popieram Cie w 100%
Stary 2006-02-26, 23:37   #431
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem kiedy i dlaczego pobrałaś przekonanie, że dotknięcia karmy i jej komentarze mają być udzelane na estradzie obserwowanej przez kilkudziesięcznotysięczną publiczność.
Z mojego punktu widzenia nie było nigdzie takiego zapewnienia z naszej strony - no, może kilka miauknięć nadziei, ale na pewno nieredakcyjnych
Oj zlo, przeciez dobrze wiem, ze ze strony redakcji nie bylo takiego zapewnienia, napisalam przeciez, ze to tylko pierwsze wrazenie po odkryciu karmy Przeciez ja nic nie narzucam, ani sie nie domagam, ze nie wywiazaliscie sie z obietnic, wysuwam tylko refleksje i proponuje dyskusje; mysle, ze juz chyba wszystkich zaczyna meczyc ten temat, a ty latwo sie rozdrazniasz. W kazdym razie dzieki za wyjasnienia i za podane argumenty, przekonanie ciebie nie bylo moim celem, byl to tylko glos w dyskusji, zobaczymy ile bedzie takich glosow i jak sprawa rozwinie sie dalej.

Cytat:
- ja osobiście odebrałbym Twoje słowa pod adresem mojego dotknięcia niezbyt pozytywnie - ale to tylko moje zdanie, warte tyle co badziewko-sfeuminezowanego-admina
- nabijanie punktów, karmy, postów, liczników, porfeli i butelek pozostawiam zjawiskom społecznym nad którym nie chcę mieć kontroli i na pewno nigdy kontroli mieć nie będę
Ciesze sie, ze wyraziles swoje zdnie; jesli uwazalabym, ze kogos uraze, to na pewno nie posunelabym sie do napisania o tym, a jestem pewna, ze nie zostalo to zle odebrane i ze tamte osoby nie maja mi tego za zle, zreszta juz z nimi o tym dyskutowalam
A nabijaniem czegokolwiek wierze, ze nie masz czasu sie zajmowac, chcialam tu tylko zwrocic uwage na fakt, ze to prosty sposob aby tego uniknac; Ty decydujesz - chcialam tylko wypowiedziec swoje zdanie i mysle, ze nie jestem odosobniona jezeli chodzi o ten punkt. Mimo wszystko gratuluje samego pomyslu i zycze milej nocy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 23:38   #432
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szarada
Ta karma to jakaś nowa Komnata Chwały, tak ? Tak to rozumiem.

Szarado rozbawiłaś mnie
Stary 2006-02-26, 23:44   #433
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisia
Roz-ter-ko, awatarek zmienilas!! Ale to jest prawdziwe foto?! Twoja wlasna stopa (ta zlamana? §) ? Jak tak, to gratuluje kochana, piekna masz stope.
Tak Jowisiu, to dokładnie ta właśnie stopa
Nie wiem czy dalej będzie taka ładna jak zrosną się te połamane paluchy . Mam nadzieję że tak

Zmieniłam awatarek bo stópka zawsze bardziej anonimowa niż buzia. Na ulicy trudniej rozpoznać
Stary 2006-02-26, 23:44   #434
jowisia
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez jowisia
Czas edycji: 2006-02-27 o 01:38
Stary 2006-02-26, 23:47   #435
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA
Tak Jowisiu, to dokładnie ta właśnie stopa
Nie wiem czy dalej będzie taka ładna jak zrosną się te połamane paluchy . Mam nadzieję że tak

Zmieniłam awatarek bo stópka zawsze bardziej anonimowa niż buzia. Na ulicy trudniej rozpoznać
Po pierwsze: wcale nie widac jakoby zlamana byla
Po drugie : ta twarz to tez tak nie do konca, raczej twoje plecki i wloski.. raczej tez dosc anonimowa..
Po trzecie: no naprawde kurcze piekna masz te stope!

Stary 2006-02-27, 05:43   #436
nineczka
Wtajemniczenie

kurcze, chyba robie sie za stara na wizaz.. te wszystkie "udoskonalenia" to juz nie dla mnie...i to grupowanie ludzi, na nowych, starych, lepszych, gorszych..
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 05:54   #437
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

Wiecie co...najlepszym wyjsciem obecnie byloby poprostu przeczekanie tego "goracego obmacywania", skonczenia wyscigu popularnosci... mam nadzieje ze niedlugo sie to unormuje... no dajmy te 2 tygodnie:P i bedzie juz dobrze... nasze niepokoje poprostu wywoluje to ze karma jest nowoscia, rzecza, ktorej do tej pory nie spotkalysmy i musimy sie z nia obyc, przyzwyczaic, zrozumiec ...

Sonda to swietny pomysl.. moze 3 miesiace to nawet za dlugo jezeli do tej pory bedzie caly czas wywolywac takie kontrowersje...moze 2 miesiace starcza na zapoznanie sie z karma i wtedy Wizazanki wypowiedzialyby sie czy jej chca czy nie, a decyzje podejmie Szef czyli AgaZ...

Nineczka nikt nie jest za stary ani za mlody na wizaz

pozdrawiam
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 09:07   #438
magdziaS
Podróżniczka

Zgadzam się, że rozdawanie karmy powinno być widoczne dla innych użytkowników. Dzlaczego ? Ano dlatego, że skoro karma ma spełniać - jak napisał gdzieś Złoś funkcję ocen[w moim rozumiemiu -> kto jest pomocny na Wizażu a kto nie ] to sama liczba punktów karmy nam o tym nie powie. Możemy zacząć się zastanawiać np. Ta czy Ta Wizażanka to ma dużo punktów, ale dlaczego?- bo pewnie ma dużo znajomych i wydotykali ją za to, że jest dobrą duszą [ pozytywna rzecz, ale dla mnie nic nie znaczy ], ale o tym czy dobrze radzi wiedzieć nie będziemy [ a to właśnie powinno się liczyć ].

Ja cały czas staram się przekonać, że system ten ma jakiś sens [ nie jakieś tam dawanie punktów za znajomość ot tak ] ale, że jest po to by ocenić które Wizażanki dają cenne porady [ system nagród ].
Nie chce zabierać nikomu prywatności, ale skoro to ma być właśnie taki system to powinnyśmy widzieć kto za co karmę dostał. Mam nadzieję, że to jest zrozumiałe co napisałam, bo sama mam już mętlik w głowie

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 09:10   #439
marcelina73
Wtajemniczenie

Uważam, że cała ta zabawa z karmą jest jak przypinanie orderów i obnoszenie się z nimi. Chodzi o wyróżnienie tych "dobrych" i tych "złych" a tyle się tu mówi o nieocenianiu innych. Przecież jak chcemy podziękować, to możemy to zrobiś pod danym postem w konkretnynm wątku albo prywatnie.

A nawiązanie do Karmy jest mocno naciągane, a wręcz wydaje mi się nie na miejscu - może nazwijmy to po prostu ranking popularnosci?
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 09:15   #440
baobab
Zadomowienie

GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab

Wiecie co...tak sobie myślę (musiałam się z tym przespac ), iż może ta cała akcja nie jest taka zła
Tzn nadal przeciwstawiam się gorąco punktacji. Ale może dobrym pomysłem było by ukrycie wartości karmy w poszczegółnych punktach i zostawienie tylko jej siły w graficznym obrazie jakie są teraz tzn. te zielone kwadraciki- w ten sposób wilk byłby syty i owca cała
Moc dotknięcia też mogłaby zmienić się z numerycznej na graficzną, czy opisową, tak jak jest to po części ze statusami prawda? A opis mocy mógłby dokładnie ozwierciedlać to słowo, hmmm czy ja wiem...dużo tego.. może siła wiatru...zefirek...tornad o.. no nie wiem- pewnie są tu bardziej kreatywne osóbki ode mnie
Chodzi mi o zamianę tej suchej punktacji na coś przyjemniejszego... Ponieważ mi się osobiście podba moje Raczkowanie i nie mam nic przeciwko takiemu nazewnictwu
W końcu my, kobiety lubimy zawoalowane sytuacje, tajemniczość, a nie wszystko tak od razu jawnie
Moja skromna sugestia

No i ja też jestem za tym, by zachować treść uzasadnienia między dwoma wizażankami.
baobab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 09:15   #441
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez marcelina73
Uważam, że cała ta zabawa z karmą jest jak przypinanie orderów i obnoszenie się z nimi. Chodzi o wyróżnienie tych "dobrych" i tych "złych" a tyle się tu mówi o nieocenianiu innych. Przecież jak chcemy podziękować, to możemy to zrobiś pod danym postem w konkretnynm wątku albo prywatnie.

A nawiązanie do Karmy jest mocno naciągane, a wręcz wydaje mi się nie na miejscu - może nazwijmy to po prostu ranking popularnosci?
Możesz nieco szerzej wyjaśnić dlaczego nawiązanie do karmy jest "nie na miejscu"?
Stary 2006-02-27, 09:19   #442
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez baobab
Wiecie co...tak sobie myślę (musiałam się z tym przespac ), iż może ta cała akcja nie jest taka zła
Tzn nadal przeciwstawiam się gorąco punktacji. Ale może dobrym pomysłem było by ukrycie wartości karmy w poszczegółnych punktach i zostawienie tylko jej siły w graficznym obrazie jakie są teraz tzn. te zielone kwadraciki- w ten sposób wilk byłby syty i owca cała
Moc dotknięcia też mogłaby zmienić się z numerycznej na graficzną, czy opisową, tak jak jest to po części ze statusami prawda? A opis mocy mógłby dokładnie ozwierciedlać to słowo, hmmm czy ja wiem...dużo tego.. może siła wiatru...zefirek...tornad o.. no nie wiem- pewnie są tu bardziej kreatywne osóbki ode mnie
Chodzi mi o zamianę tej suchej punktacji na coś przyjemniejszego... Ponieważ mi się osobiście podba moje Raczkowanie i nie mam nic przeciwko takiemu nazewnictwu
Moja skromna sugestia
Dokładnie wczoraj rozmawialiśmy na ten temat z Agnieszką i też w dyskusji pojawiła się idea "schowania" dokładnych punkcików karmy. Nie jesteś więc odosobniona w tym pomyśle
Nie widzę problemów z tym, aby schować moc dotknięcia - nieco gorzej sprawa przedstawia się z jej opisem (możliwości programu).

Stary 2006-02-27, 09:32   #443
baobab
Zadomowienie

GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab

No tak właśnie sobie myślałam, iż pewnie będą ograniczenia w programie
Złosiu, ja jednak wierzę w Ciebie i Twoje możliwości
Nie wiem jak inne wizażanki, mi by się tak właśnie podobało, zawsze byłam na bakier z matematyką i liczby po prostu mnie kłują w oczy

Do tego ta karma trochę mi uświadomiła, iż dotychczas tylko "brałam" na wizażu, a może i czas od siebie coś dać.. Może i wizażystka ze mnie jak z koziej.... ale mam swoje koniki, jak gotowanie, czy fai da te, więc lecę powpisywać się tam, gdzie mogę swoje trzy grosze wtrącić
Pozdrawiam
baobab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 09:49   #444
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez baobab
No tak właśnie sobie myślałam, iż pewnie będą ograniczenia w programie
Złosiu, ja jednak wierzę w Ciebie i Twoje możliwości
Nie wiem jak inne wizażanki, mi by się tak właśnie podobało, zawsze byłam na bakier z matematyką i liczby po prostu mnie kłują w oczy

Do tego ta karma trochę mi uświadomiła, iż dotychczas tylko "brałam" na wizażu, a może i czas od siebie coś dać.. Może i wizażystka ze mnie jak z koziej.... ale mam swoje koniki, jak gotowanie, czy fai da te, więc lecę powpisywać się tam, gdzie mogę swoje trzy grosze wtrącić
Pozdrawiam
Choćby dla takich wypowiedzi warto było wprowadzić karmę
Stary 2006-02-27, 09:55   #445
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Podjęliśmy z AgąZ decyzję o usunięciu dokładnej punktacji karmy z widoku. Każda z Was może nadal sprawdzić w panelu użytkownika jej dokładną wartość, ale nie będzie ona publikowana w dokładnej wartości liczbowej.
Stary 2006-02-27, 10:21   #446
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Możesz nieco szerzej wyjaśnić dlaczego nawiązanie do karmy jest "nie na miejscu"?
Dlatego, że ta nazwijmy to "zabawa" jest zbyt trywialna.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 10:35   #447
uwuwuw
Raczkowanie

Cytat:
Podjęliśmy z AgąZ decyzję o usunięciu dokładnej punktacji karmy z widoku. Każda z Was może nadal sprawdzić w panelu użytkownika jej dokładną wartość, ale nie będzie ona publikowana w dokładnej wartości liczbowej.
Znowu zmiany w Karmie, a to jest tak jak z kosmetykami , co jednym pasuje drugim niekoniecznie. I tak wcześniej chciało mi się pomagać i nawet myślałam poświęcić swój czas specjalnie, bo punkty jak wypłata, motywują, a dla grafiki mój zapał osłabł, chyba, ze to ja dziś cała osłabłam i mam mylne wrażenie, ale piszę, co czuję. Pozdrawiam i życzę Twórcom Karmy udanego osiągania jej doskonałości.
Stary 2006-02-27, 10:39   #448
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Mi sie też nie bardzo podoba, że punktów nie widać. Wcześniej jak patrzyłam pod swój awatarek to widziałam, że mi sie zwiększyła liczba punktów i widziałam też ile więcej ma osoba, której "obmacałam". A tak to jakoś dziwnie... muszę wchodzic do panelu żby zobaczyć czy ktoś mi coś miłego lub nie miłego napisał.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 10:40   #449
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Ooo... faktycznie! To bardzo dobre rozwiązanie.
Popieram w 100% !!!
AneciaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 10:41   #450
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Ooo... faktycznie! To bardzo dobre rozwiązanie.
Popieram w 100% !!!
AneciaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości