![]() |
#421 | |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)
Cytat:
![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2006-02-27 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
hmmm ciekawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Aga- nie pisalam o Tobie- zarowno Ty jak i ja wiemy za co komu przyznajemy(lysmy) Karme
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja widzisz, nie mam konkretnego stanowiska w tej sprawie i monopolu na prawde, wysuwam raczej swoje refleksje, tym bardziej, ze wszyscy tutaj dazymy do ulepszania tych nowych 'zabawek'; Tak jak napisalam, prznajmniej na poczatku mozliwosc czytania komentarzy pozwolilaby unikniecia nabijania sobie ot tak punktow (tym bardzej narazie, kiedy jeszcze to wszystko jest swieze, mysle, ze z czasem to sie zmieni), a przyznawanie je osobom za konkretne dobre uczynki. Z drugiej strony jednak, czasem to nie konkretne uczynki chcemy pochwalic, a calosc, lub cos nienazwanego nawet.. ech, widzisz zlosiu, sprowokowales mnie do filozofowania, a ja sama tak naprawde nie wiem, co by bylo lepsze... ![]() No wlasnie o tym mowie: Cytat:
![]() |
#426 | ||||||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#427 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym powtarzam - jedynym moim argumentem byl fakt, zeby zapobiec temu co dzieje sie teraz: nabijaniu sobie punktow do karmy za nic, zeby tylko te punkty nabic. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#428 | ||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Z mojego punktu widzenia nie było nigdzie takiego zapewnienia z naszej strony - no, może kilka miauknięć nadziei, ale na pewno nieredakcyjnych ![]() Cytat:
- ja osobiście odebrałbym Twoje słowa pod adresem mojego dotknięcia niezbyt pozytywnie - ale to tylko moje zdanie, warte tyle co badziewko-sfeuminezowanego-admina ![]() - nabijanie punktów, karmy, postów, liczników, porfeli i butelek pozostawiam zjawiskom społecznym nad którym nie chcę mieć kontroli i na pewno nigdy kontroli mieć nie będę ![]() Miłego wieczoru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oh tak popieram Cie w 100%
![]() |
#431 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nabijaniem czegokolwiek wierze, ze nie masz czasu sie zajmowac, chcialam tu tylko zwrocic uwage na fakt, ze to prosty sposob aby tego uniknac; Ty decydujesz - chcialam tylko wypowiedziec swoje zdanie i mysle, ze nie jestem odosobniona jezeli chodzi o ten punkt. Mimo wszystko gratuluje samego pomyslu i zycze milej nocy ![]()
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy dalej będzie taka ładna jak zrosną się te połamane paluchy . Mam nadzieję że tak ![]() Zmieniłam awatarek bo stópka zawsze bardziej anonimowa niż buzia. Na ulicy trudniej rozpoznać ![]()
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez jowisia Czas edycji: 2006-02-27 o 01:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po drugie : ta twarz to tez tak nie do konca, raczej twoje plecki i wloski.. raczej tez dosc anonimowa.. ![]() Po trzecie: no naprawde kurcze piekna masz te stope! ![]()
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
kurcze, chyba robie sie za stara na wizaz.. te wszystkie "udoskonalenia" to juz nie dla mnie...i to grupowanie ludzi, na nowych, starych, lepszych, gorszych..
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Wiecie co...najlepszym wyjsciem obecnie byloby poprostu przeczekanie tego "goracego obmacywania", skonczenia wyscigu popularnosci... mam nadzieje ze niedlugo sie to unormuje... no dajmy te 2 tygodnie:P i bedzie juz dobrze... nasze niepokoje poprostu wywoluje to ze karma jest nowoscia, rzecza, ktorej do tej pory nie spotkalysmy i musimy sie z nia obyc, przyzwyczaic, zrozumiec ...
Sonda to swietny pomysl.. moze 3 miesiace to nawet za dlugo jezeli do tej pory bedzie caly czas wywolywac takie kontrowersje...moze 2 miesiace starcza na zapoznanie sie z karma i wtedy Wizazanki wypowiedzialyby sie czy jej chca czy nie, a decyzje podejmie Szef czyli AgaZ... Nineczka ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Podróżniczka
|
Zgadzam się, że rozdawanie karmy powinno być widoczne dla innych użytkowników. Dzlaczego ? Ano dlatego, że skoro karma ma spełniać - jak napisał gdzieś Złoś funkcję ocen[w moim rozumiemiu -> kto jest pomocny na Wizażu a kto nie ] to sama liczba punktów karmy nam o tym nie powie. Możemy zacząć się zastanawiać np. Ta czy Ta Wizażanka to ma dużo punktów, ale dlaczego?- bo pewnie ma dużo znajomych i wydotykali ją za to, że jest dobrą duszą [ pozytywna rzecz, ale dla mnie nic nie znaczy ], ale o tym czy dobrze radzi wiedzieć nie będziemy [ a to właśnie powinno się liczyć ].
Ja cały czas staram się przekonać, że system ten ma jakiś sens [ nie jakieś tam dawanie punktów za znajomość ot tak ] ale, że jest po to by ocenić które Wizażanki dają cenne porady [ system nagród ]. Nie chce zabierać nikomu prywatności, ale skoro to ma być właśnie taki system to powinnyśmy widzieć kto za co karmę dostał. Mam nadzieję, że to jest zrozumiałe co napisałam, bo sama mam już mętlik w głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
Uważam, że cała ta zabawa z karmą jest jak przypinanie orderów i obnoszenie się z nimi. Chodzi o wyróżnienie tych "dobrych" i tych "złych" a tyle się tu mówi o nieocenianiu innych. Przecież jak chcemy podziękować, to możemy to zrobiś pod danym postem w konkretnynm wątku albo prywatnie.
A nawiązanie do Karmy jest mocno naciągane, a wręcz wydaje mi się nie na miejscu - może nazwijmy to po prostu ranking popularnosci? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Wiecie co...tak sobie myślę (musiałam się z tym przespac
![]() ![]() Tzn nadal przeciwstawiam się gorąco punktacji. Ale może dobrym pomysłem było by ukrycie wartości karmy w poszczegółnych punktach i zostawienie tylko jej siły w graficznym obrazie jakie są teraz tzn. te zielone kwadraciki- w ten sposób wilk byłby syty i owca cała ![]() Moc dotknięcia też mogłaby zmienić się z numerycznej na graficzną, czy opisową, tak jak jest to po części ze statusami prawda? A opis mocy mógłby dokładnie ozwierciedlać to słowo, hmmm czy ja wiem...dużo tego.. może siła wiatru...zefirek...tornad o.. no nie wiem- pewnie są tu bardziej kreatywne osóbki ode mnie ![]() Chodzi mi o zamianę tej suchej punktacji na coś przyjemniejszego... Ponieważ mi się osobiście podba moje Raczkowanie i nie mam nic przeciwko takiemu nazewnictwu ![]() W końcu my, kobiety lubimy zawoalowane sytuacje, tajemniczość, a nie wszystko tak od razu jawnie ![]() Moja skromna sugestia ![]() No i ja też jestem za tym, by zachować treść uzasadnienia między dwoma wizażankami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Nie widzę problemów z tym, aby schować moc dotknięcia - nieco gorzej sprawa przedstawia się z jej opisem (możliwości programu). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
No tak właśnie sobie myślałam, iż pewnie będą ograniczenia w programie
![]() Złosiu, ja jednak wierzę w Ciebie i Twoje możliwości ![]() Nie wiem jak inne wizażanki, mi by się tak właśnie podobało, zawsze byłam na bakier z matematyką i liczby po prostu mnie kłują w oczy ![]() Do tego ta karma trochę mi uświadomiła, iż dotychczas tylko "brałam" na wizażu, a może i czas od siebie coś dać.. Może i wizażystka ze mnie jak z koziej.... ale mam swoje koniki, jak gotowanie, czy fai da te, więc lecę powpisywać się tam, gdzie mogę swoje trzy grosze wtrącić ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Podjęliśmy z AgąZ decyzję o usunięciu dokładnej punktacji karmy z widoku. Każda z Was może nadal sprawdzić w panelu użytkownika jej dokładną wartość, ale nie będzie ona publikowana w dokładnej wartości liczbowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Mi sie też nie bardzo podoba, że punktów nie widać. Wcześniej jak patrzyłam pod swój awatarek to widziałam, że mi sie zwiększyła liczba punktów i widziałam też ile więcej ma osoba, której "obmacałam". A tak to jakoś dziwnie... muszę wchodzic do panelu żby zobaczyć czy ktoś mi coś miłego lub nie miłego napisał.
![]()
#449 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.