|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy mieli mieć 1.05 albo 29.05 a jest 05.06
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę, a jeszcze kilka lat temu w maju prawie wcale nie organizowano wesel
|
|
|
|
#424 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile sie nie myle to widzialam ja na pannie mlodej w Madonnie gdy szukalam sukni. Ja w tym dniu miałam suknie Pronoviasa model Lagar tez z tego salonu. Cytat:
![]() Tez mialam miec z cantadesek ale w kwiaciari chcialam zeby Pani mi cos zaproponowala i ona na to: Moze cantadeskie? Wszystkie Panny Mlode wybieraja teraz te kwiaty" no wiec po tym tekscie zmienilam zdanie i trafilam w 10tke Wybralam mocno rozowe storczyki vel amarantowe. Bo chcialam zeby kwiaty sie wyroznialy. Cytat:
![]() Ad 2 Ja rozgladalam sie w styczniu a slub mialam 27 wrzesnia, pol roku to w niektorych salonach takich jak Madonna etc. moze byc juz pozno. Rozwaz to ![]() MY bralismy pierwszy wolny termin i tak wzielismy ostatni w 2008 ![]() W ogole przepraszam ze ja tak Wam z buciorami w temat wlaze ![]() P.S W Arkadii w Radlinie nawet nie bylam bo gdy dzwonilam terminy na slub byly takie ze ho ho :/ |
|||
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Ooo my chcemy 4,5.06
mam nadzieję, że będzie wolny termin![]() Cytat:
i znamy się bardzo dobrze, więc jesteśmy też siebie pewni Więc to nie problem, że tak wczesnie rezerwować będziemy myślę, że do tego czasu narzeczony się nie zmieni :P
|
|
|
|
|
#426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
i zawsze mi sie wydaje ze jestesmy ze soba tak dlugo... aaa i tez niebedziemy sie rozstawac
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-11-14 o 20:27 |
||
|
|
|
#427 |
|
Rozeznanie
|
MARTUCHA84 - Z jakiej firmy organizującej wesela korzystacie? Ja się właśnie zastanawiam nad koordynatorem, i w sumie sama nie wiem, którą firmę wybrać, a już czas podjąć decyzję.
|
|
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Soffera - wiem, że cantedeskie są b. modne, ale pomimo tego je chcę. Kiedyś myślałam nad różami, ale catedeskie podobają mi się zdecydowanie bardziej.
Z różowych storczyków miałam bukiet do cywilnego. |
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
z tyskiej firmy - taki pan to prowadzi z zona.. fima sie nazywa mix
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W dodatku cieszę się że jesteśmy z tych samych rejonów
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
My aktualnie jesteśmy ze sobą niecale 4 lata. A w dniu ślubu będzie prawie 6,5
![]() Jeśli chodzi o firmę organizującą wesele to raczej nas stać nie będzie, bo wstępny kosztorys (nie wliczając wydatków pani i pana młodego) który uwzględnia to czym będziemy dzielić się 50/50 to juz ok 35tys więc teraz tylko się głowimy co zrobić żeby go zmniejszyc:/ A na czym polega pomoc tych ludzi z firm? Co takiego za was zalatwiają albo w czym pomagają bo nie mam zielonego pojęcia?
|
|
|
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
Martucha 84 Znam tę firmę. Dzięki za informację.
|
|
|
|
#433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
Dominika6
Organizacja ślubu i wesela Na tę usługę składają się wszelkie czynności związane z przygotowaniami do Waszego ślubu i wesela. Przykładowe elementy usługi: - opracowanie harmonogramu formalności przedślubnych i czuwanie nad ich przebiegiem, - pomoc w wyborze lokalu weselnego, - pomoc w wyborze firmy dekorującej, florystyki, bukietu dla Panny Młodej, butonierki dla Pana Młodego, - pomoc w wyborze zespołu, DJ-a, oprawy muzycznej w kościele, - pomoc w znalezieniu najlepszego fotografa i kamerzysty, - pomoc w znalezieniu strojów dla Panny Młodej i Pana Młodego pasujących do konwencji całego ślubu, - zaproszenia, zawiadomienia, winietki na stoły, - dodatkowe atrakcje takie jak pokazy gołębi, pokazy sztucznych ogni, - wynajem autokaru i miejsc noclegowych dla gości, opieka nad dziećmi w trakcie wesela, kursy tańca, - przygotowanie scenariusza i koordynacja dnia ślubu, - rozliczenie z podwykonawcami. - Wspólne ustalenie terminu ślubu - Zaproszenia, wraz z wysyłką i potwierdzeniem przybycia Gości, - Wybór miejsca ślubu i wesela (Kościół, USC, sala weselna) - Pomoc w doborze menu, alkoholi i tortu - Dobór garderoby, dodatków, fryzur i makijażu - Dekoracje i oprawa kwiatowa - Oprawa muzyczna ceremonii zaślubin i imprezy weselnej - Reportaże fotograficzne i videofilmowanie - Transport Młodej Pary i Gości weselnych - zaproszenia i winietki stołowe - dobór stylistyczny, zaprojektowanie, uszycie lub kupno sukni ślubnej - stylista, makijaż, fryzjer - dobór wiązanki - zaprojektowanie, uszycie lub kupno garnituru, fraka lub smokingu - wynajęcie fotografa oraz kamer video - dekoracja kościoła i/lub Urzędu Stanu Cywilnego - wynajem miejsca weselnego: restauracje, hotele, dworki, zamki a także wesele w plenerze lub w domu oraz - - - zapewnienie cateringu - dekoracja sali weselnej - muzyka na żywo lub mechaniczna - pomoc przy wyborze tortu weselnego - wynajem autokarów dla gości - wynajem noclegów dla gości - poprawiny - kursy tańca - opieka nad dziećmi podczas wesela - potwierdzenie przybycia gości - dodatki np.: pokazy fajerwerków |
|
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
C.D
Koordynacja dnia ślubu i wesela Decydując się na tę ofertę para młoda ma pewność, że ceremonia i wesele odbędą się zgodnie z planem a nieprzewidziane sytuacje nie będą miały miejsca. O wszystko zadba koordynator. W skład koordynacji wchodzi przygotowanie szczegółowego scenariusza przebiegu dnia ślubu i wesela. Usługa ta polega głównie na: Koordynacji ceremonii zaślubin: Dopilnowanie przygotowań w kościele/USC, Dopilnowanie dekoracji kościoła/USC i auta, Odbiór i dostarczenie kwiatów, bukietu pod wskazane miejsce, Nadzór nad pracą podwykonawców i artystów biorących udział w ceremonii, Czuwanie nad sprawnym przebiegiem ceremonii i reagowanie w sytuacjach problematycznych, Przewóz prezentów i kwiatów. Koordynacji przebiegu przyjęcia weselnego: Dopilnowanie przygotowań w lokalu, ustawienia stołów, winietek, wykonania dekoracji, Pomoc w rozsadzeniu gości, Nadzór nad pracą obsługi, etc, Nadzór nad realizacją zamówionego menu, Opieka nad Młodą Parą i gośćmi weselnymi, Koordynacja prac zespołu muzycznego, występujących artystów, fotografów, kamerzystów, Reagowanie i rozwiązywanie bieżących problemów, Dopilnowanie transportu i ewentualnego zakwaterowania gości weselnych, Koordynacja wszystkich innych zadań i czynności wyznaczonych przez narzeczonych, Nadzorowanie demontażu dekoracji, Ostateczne rozliczenia z podwykonawcami etc. |
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
martucha to mnie zaskoczyłaś z tą ceną. jak to możliwe? Nie mam pojęcia, żeby aż taka róznica była. Po przeczytaniu Twojego postu zaczęłam szukać kogoś w mojej okolicy ale niestety nic nie znalazłam :/
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bylam w szoku ale pol kolezanek z pracy mamy wydawao u nigo dzieci bo napewde sie oplaca... bo jest dzooooo taniej... i wszyscy byli zadowoleni.. pierwszy slub na ktorym u niego bylam byl jak bylamw 1 klasie liceum czyli dwanooo (9lat temu) a on dziala jeszcze dluzej... wiec pewno dlatego ma takie ceny.. ale i wie co i gdzie jak najlepiej.. duzym plsem jest tez to ze ma umowy np z sespolami ktorzy graja przyspuscmy 2 dni za 3 tysiace a u niego za 2100... bo wiedza ze beda tych wesel grali duzo i maja pewne pieniade... my ta od niego wlasnie zalatwilismy 4 gorali.. mam na mowie napisane co z aile ile calosc wyniesie itd... niewiem jaka teraz jest niego cena ale mysle ze podobnie.. aaa i co moze byc tez wazne on ma juz swoja sale wybudowana niedanwo wiec tez nieplaci za wynajem itd.. wiec widac mu sie opalca... w tym roku mial wszystkie eekendy ajete od kwietnia do koncapazdziernika a w pozostalych miesiacach co jakis czas wiec to o nim chyba tylko dobrze swiadczy...
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej doświadczona jesteś, to skorzystamy ![]() To Ty musisz być z moich okolic, skoro rozważaliście Arkadię . My też nie mieliśmy tam co liczyć na 2,5 roku przed ślubem na wolny weekend wakacyjny w Arkadii... ![]() Cytat:
Normalnie Ci teraz jeszcze bardziej zazdroszczę Że też o tym nie pomyśleliśmy...
|
||
|
|
|
#439 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja już jestem PO ślubie patrz suwaczek hihi
- 27 września 2008Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym sadze ze warto czuc ze robi sie wesele, sam dzień ślubu mija tak szybko jak błyskawica, ani sie obejrzycie bedziecie lezec w lozku z bolem stóp.... Ale kazda z nas musi wybrac wg wlasnych upodoban i potrzeb ![]() Rybulka tak dokłądnie z Twoich okolic
Edytowane przez soffera Czas edycji: 2008-11-15 o 21:49 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Rybulko z Jastrzębia (Moszczenicy) jestem
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię zaległości jednym tchem:
- u nas za 1 osobę wychodzi póki co 135 zł - wiadomo, że do 2010 roku ta cena wzrośnie prawnie do minimum 150 zł. W tym jest wszystko (łącznie z napojami) bez alkoholu. - rodzina przyjedzie z Polski więc tez musimy załatwić jakiś hotel dla kilku osób. W cenach się jeszcze nie orientowałam.- wesela będziemy organizować sami. Owszem kosztuje to dużo pracy, nerwów ale to nasz dzień i włożymy w przygotowanie wszystkiego całe serce. - jesteśmy z sobą 4,5 roku, kilka dni po weselu będziemy 6 lat. Szczerze to nie jestem z tego dumna. Po kiego tyle czekaliśmy. |
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze mamy tego konsultanta to nieznaczy ze w tym nieuczestniczymy... jestescy z nim w ciaglym kontakcie.. teraz troche mniej bo jak narazie wsystkie wazniejsze rzezy sa zalatwione ale od stycznia znowu sie zacznie... czyli regularne spotkania on nam predtawia kilka ofert danej rzeczy my sie z tym przespimy a potem mowimy mu co chcemy.. poprostu o tyle nam latwiej ze niemusimy wyszukiwac wszytkiego sami.... ale juz ryybulka mnie troszke zna wiec wie ze niebylabym soba jakbym sama nieszukala i to co znajde a wydaje mi sie fajniejse to mu o tym mowie.. i wilk syty i owca cala.. fakt faktem oprocz noclegow i fotografa ktorego jestem wierna danka i niemoglam sobie odpuscic wszystko co bedzie na naszym slubie aproponowal on a my sie na to zgodzilismy przebierajac takze z kilkunast ofert... wiec to niejstet tylko tak ze siedzimy a slub sam sobie...i ja czuje ze robie wesele
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
A nas kosztuje przyjęcie 150 od osoby z ciastami, tortem i napojami do obiadu. Fotograf ok 1100/1300 zł , wodzireje 2500 zł samochód zero
pożyczony od znajomego a reszta w trakcie załatwiania ale to co najwazniejsze to jest. Dziewczyny macie kamerzyste na weselu, bo my z niego zrezygnowaliśmy i nie wiem czy dobrze robimy ??z tego co widze jesteśmy najkrótsza z was parą starzem, póki co 1.6 roku w dniu slubu 2,6 |
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autem pojedziemy być może TŻ'a?? Napewno tylko i wyłącznie Toyotą bo ta marka nas połączyła
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że jako jedna z nielicznych będę mieć kamerzystę (nawet dwóch). Oczywiście fotograf, który będzie robił fotoreportaż też będzie.
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o autko do ślubu, to jeszcze się zastanawiam. Kiedyś chciałam jechać Audi TT, ale ostatnio znajomi nam go odradzili, poza tym nie będzie pasował do konwencji ślubu. Pasowałoby nam autko retro - ale mnie się te auta nie podobają, no i w środku są b. ciasne. Zobaczymy jeszcze co będzie na targach. Ale na 80% zdecydujemy się na PT Cruisera.
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

aaaa co do kolacza to ja tez jak rybulka w okoliach lipca

??