|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Cytat:
![]() Byliśmy naprawdę w sytuacji bez wyjścia, bo u nas to nie były już częste pobudki - u nas to było ponad pół nocy noc w noc nieprzespane i kłótnie kto ma do Niej iść i bujać kolejną godzinę, żeby zasnęła, to był koszmar. Gdyby nie było tak tragicznie to pewnie bym się nie zdecydowała. I nauka zasypiania była dla mnie bardzo ciężka, ale teraz po czasie widzę, że była konieczna. Dzisiaj Mała się tak chichrała po 3 drzemce, że się popłakałam ze szczęścia ![]() Co do homeopatii to ciężki temat.. tzn podejścia kościoła nawet nie skomentuję ![]() Miałam na zajęciach trochę o homeopatii i prowadząca przekonywała, że we Francji, czy w Niemczech, gdzie jest bardziej popularna i są wyspecjalizowani homeopaci - te kuracje są ponoć naprawdę skuteczne i to nie na zasadzie placebo. Ale ja jestem umysłem ścisłym i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić w jaki sposób MILIONOWE rozcieńczenie substancji czynnej jest w stanie zadziałać leczniczo, no po prostu nie wiem. A pewnie i tak, jak przyjdzie nam boleśnie ząbkować i nic nie będzie pomagało to camilia wyląduje u nas w domu. Zaszkodzi? Nie. Więc spróbuję wszystkiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
Megilla, całuski dla Klary od Hani z okazji skończenia 5 m-ca 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Blue, pięknie wygladacie 😁 Co do menu chrzcielnego, to miałam : rosół, kluski, rolada, kapusty że 3 rodzaje. Ciasta kupiłam bo nie chciało mi się robić, jakieś ciasteczka kruche, do picia był sok, woda z cytryną i cola. U nas alko nie było bo stwierdziłam że to dziecka święto i nie chcę 😏 my byliśmy w sb na chrzcinach to mieli zamiast pospolitego rosołu pyszna grzybowa (a grzybowa to dla mnie fuuj) nie podejrzewałam ze wszystko zjem 😁 Kasia, moja też bezsmoczkowa. W sumie nie chciałam dawać smoka ale jak bardzo płakała to dawałam ale ona go wypychala. I dobrze w sumie 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#423 |
Wtajemniczenie
|
Jadowita juz wiem ze jak świecą nie dojdzie to kupie w kościele a szatke weźmie moja z chrztu
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#424 |
Zadomowienie
|
Jeeeju gad mi wstawał o 5:30. Nie lubię wstawać jak jest 5 na zegarku, zle mi sie to kojarzy. Zreszta na stary czas by była 4;30... ale wczoraj usnął pół h później, może to dlatego. Dzisiaj powinien spać o 17:30, ale dla mniw to abstrakcja :p
Słonik- taaa, ze tak powiem amba fatima, było i ni ma :p teraz napatoczył sie jaki piłkarz, został poinformowany o dziecku i przyjął to dobrze ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ---------- Edit. Polozylam gada 20 minut po wstanie i spaliśmy jeszcze 1,5h! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Ja z zabieraniem smoczka mam tak, że Chciałabym i się Boję. Możliwe że poprawiłoby to jakość snu, ale ona ma tak silną potrzebę ssania, że wolę smoczek, niż zasysanie dolnej wargi i napychanie się kocem.
Tym bardziej ząbkowanie to stres i nieprzyjemny okres, więc jeszcze nie teraz. Oszczędzę też sąsiadom marudzenia i poczekam na przeprowadzkę. Ja w homeopatię nie wierzę, ale o Camilii na ząbkowanie słyszałam i jak zajdzie taka potrzeba to nie zawaham się spróować. Styska na moją nie działały te czasy 12h od pobudki do zaśnięcia. Można było się z nią bujać pół godziny, albo zasnęła na 10 min, albo wcale.
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Leon całe szczęście bezsmoczkowy. Jak był malutki, to kilka razy załapał, ale jakoś nie był potrzebny. Teraz to jedna z ulubionych zabawek, celuje nim do buźki, ale tylko po to, żeby pogryźć, w ogóle go nie ssie
![]() Przez chwile próbowałam Go nauczyć, myślałam, że pomoże w nocnym spaniu, a teraz cieszę się, że nie załapał. Jeden problem z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez paula1010 Czas edycji: 2017-04-10 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &lt;3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Maks jest bardzo smyczkowy. Sama go nauczyłam bo zaczął ssać rękę do tego stopnia, że aż miał rany. Stwierdziłam, że smoczek to mniejsze zło i będę się później martwiła jak mam go oduczyć. Co do alko na chrzcinach to u nas była śmieszna sytuacja. Nie na chrzcinach a na komunii Starszego i wtedy wcale mi do śmiechu nie było. Imprezę robiliśmy w restauracji i podczas ustalania menu padło pytanie czy chcemy alko. Powiedziałam, że owszem, poprosimy wino stołowe i coś tam jeszcze. Kiedy w dniu imprezy siedzieliśmy już przy stole i kelnerzy przynieśli obiad, podszedł do mnie kierownik sali i zapytał "czy alkohol podać pani teraz czy po obiedzie pani wypije"... Chyba nie muszę pisać jak się poczułam. Edytowane przez ajike Czas edycji: 2017-04-10 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Klara jest trochę jak piesek co gwalci ludziom nogi, bo jak weźmie się ją na ręce to ona zaczyna ssać to do czego się dorwie. Wczoraj zrobiła mi malinkę na ramieniu
![]() Styska, znajdziesz swojego Ksieciunia w końcu ![]() Trzymaj się ![]() Basiczek, dziękujemy ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
Paula z tym smoczkiem to tak samo jak u nas z mala różnicą że jak weźmie do buzi to zaraz wypluwa, nawet nie chce go gryźć. Też się cieszę że nie załapała 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Ajike, brawa dla kierownika sali 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
hej! witam sie po masakrycznym weekendzie... Byliśmy u tesciowej, ktora mloda widzi bardzo rzadko niestety, bardzo sie bala jej, nowego miejsca... Dwa dni cale przeplakala
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- a mialam zapytac, jak u Was z lekiem separacyjnym? widzicie jakies objawy? bo u nas z tym slabo, wszyscy sa beee Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Mamy tak samo. Wiecznie mam wymemlane rękawki, albo koszulki przy szyi. Ona sama całe rękawki częstko mokre, że jak wyciskam to krople lecą.
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Właśnie leci pierwsza drzemka
![]() Ajike- tez mi sie nie wydaje żeby to była regionalna potrawa ![]() Haha akcja z alkoholem mocna, tobie pewnie wtedy nie było do śmiechu, ale z mojego punktu widzenia mnie śmieszy ![]() Megilla- przestałam sie juz przejmować, co ma być to będzie, wierze w los i karmę wiec cierpliwie czekam ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
U nas Hania też zupełnie bezsmoczkowa... ostatnio próbuję ją nauczyć pić z butelki a ona nie może załapać, gryzie smoczek zamiast ssać... a jak zrobi się ciepło to pewnie co chwilę będzie chciała pić, a nie uśmiecha mi się co chwila (.)(.) wystawiać 😂
Za to starsza była straszny smoczuch, owszem tylko do zasypiania miała smoka, w nocy jak się przebudziła to go sobie wkładała do dzioba i zasypiała, jak zasnęła to wypluwała i tak w koło☺ w dzień nigdy nie dostawała, nawet w ciężkich chwilach... oduczaliśmy ją smoczka dopiero jak miała ok. 2 lat, raz była tak padnięta że zasnęła bez i nie dostała i więcej się nie dopominała... obyło się bez żadnych afer... ale ja jestem zdania że dziecko w swoim czasie się wszystkiego nauczy lub oduczy... możecie się ze mną nie zgadzać... pewnie gdyby starsza się dopominała smoka częściej, albo spała z nim całą noc to wtedy byśmy wcześniej oduczali ale że bylo inaczej to też nie widzieliśmy potrzeby zabierania jej smoka... Teraz nie mamy tego problemu wogóle...
#435 |
Zakorzenienie
|
Styska, no i chyba najlepiej podchodzić na luzie.
Jak widzę ukryta prawdę to mi ciśnienie skacze, nawet jak leci w tle. A znasz "obce upon a time"? To serial o postaciach z baśni, które zostały uwięzione na ziemi. Ja bym sobie obejrzała sex and the city jeszcze raz. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Styska Na luz totalnie wrzuć. Jak to mówią "Każda zmora.... "
![]() ![]() A poważnie, to taka fajna babeczka jak ty na pewno trafi na swojego księcia ![]() Ooo tak, jakbyś o mnie pisała i o Szymku. Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-04-10 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Megilla- seks w wielkim mieście mam na laptopie wszystkie sezony, kocham ten serial
![]() ![]() Kasia- ja znam "każda potwora znajdzie swojego amatora!" Mama mówi, ze jeszcze sie taki nie urodził co by mi dochodził a tata, ze do tego musi być śmiałek który podoba mojemu charakterowi, wiec... ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Styśka, spróbuj How I met your mother, jeśli nie widziałaś. To 9 sezonów szukania tej właściwej kobiety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Erudycja
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Ja lubię trochę pokręcone seriale. Kiedyś bardzo lubiłam Lost. Ale tylko do 4 sezonu. Potem za bardzo kombinowali i zrobił się nieciekawy.
Ostatnio Starszy wciągnął mnie w Legion (to akurat puszczali na Fox). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wasze krzeselka posiadaja 3stopniowa regulacje czy 4stopniowa oparcia? Szukam jakiegos co tez sie na plasko rozklada zeby w dzien mogl tez tam byc a nie tylko przy jedzeniu...
Ana jakie Ty masz,przypomnij mi. Bo kiedys wrzucalas zdjecie jak Ala w nim drzemie, wygodnie jej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
Styska a jak tam ojciec Stasia i jego rodzina? Pomagają coś?
U nas kolejna fatalna noc z pobudkami co godzinę, nie wiem o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
U nas nocka lepsza niż poprzednia, ale po jedzeniu wybiła się ze snu i musiałam usypiać na sobie. Ale przynajmniej dała pospać dłużej niż do 5
![]() Byłyśmy dziś pierwszy raz na spacerze w nosidełku. Pierwszy raz dość krótko, jutro wybiorę się na dłużej. Zosi się podobało, rozglądała się ciekawie dookoła, aż zasnęła przytulona. I powiem wam, że to niezłe ćwiczenie, taki spacer z obciążeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie
![]() U mnie dzisiaj pobudka o 5:50 ![]() Moja póki co smoczkowa ale na szczęście tylko na zasadzie atrybutu do zasypiania, jak uśnie to od razu wypluwa i śpi dalej. Także zamiast o odstawianiu smoczka póki co myślę nad kupnem nowych po 6 miesiącu ![]() Powiem wam że zazdroszczę Wam że już macie lub zaraz będziecie mieć chrzciny z głowy. Ja jakoś nie mogę się zabrać do ogarnięcia tego tematu i zaraz jako jedyna zostanę z małą "poganką". No ale nic muszę się w końcu jakoś w tym temacie zmobilizować ![]()
#445 | ||
Erudycja
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Erudycja
|
Nie nie, ona często w nim leży więc nie pozwolilabym na to gdyby to było zbyt siedząco
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Cytat:
My tez jeszcze nie chrzcilismy, chcemy zeby chrzestnym był brat męża, więc musimy czekać aż przyleci do Polski, byc moze pod koniec tego roku. I pewnie bedzie tez troche problem, bo mamy slub cywilny, w mojej parafii podobno proboszcz nie zgadza sie na chrzest jak rodzice nie maja kościelnego... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Every man for himself Edytowane przez mysha1987 Czas edycji: 2017-04-10 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Ajike, ja się zawzielam i obejrzalam lostow do końca, ale byłam bardzo zawiedziona zakończeniem. Jakbym oglądała to przez parę lat i czekała co tydzień na nowy odcinek, to czułabym się oszukana.
Klara miała dziś szczepienie 3cia dawka 6w1. Nie spala od porannej drzemki i mocno płakała przy ważeniu. Wyszło ok. 6 kg. Nie wiadomo dokładnie ile, bo się rzucała na wadze. Przy szczepieniu zaplakala tylko przy samym ukluciu, a potem śmiała się do wszystkich ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.