Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-09, 21:39   #421
słonik
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3

Cytat:
Napisane przez jaadowita Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Przepraszam, ale nie jestem w stanie Was dobrze nadrobić, 2,5 dnia nie zaglądałam i się narobiło Jeszcze 4 strony do przeczytania, ale najpierw napiszę bo zapomnę
Widziałam odpowiedzi na temat nocnego snu, potestuję bo wydaje mi się, że mam bardzo podobnie jak Ewula, w dzień ładne drzemki i nie jest przemęczona, a w nocy milion pobudek. W sumie nie zakładam nawet, że jest głodna tylko bardziej, że chce się przytulić bo dam jej cyca, a ona pociumka i śpi.
W zasadzie nie jest to jakieś męczące bo Julka przy tych pobudkach nawet oczu nie otworzy tylko zaczyna jęczeć i główką na boki kręcić i się przysuwa do mnie i zaraz zasypia, ale fajnie by było tak ciągiem się nie obudzić przynajmniej z 6 godzin. Jeszcze raz powtórzę, że zazdroszczę Słonikowi
A właśnie Pearl, co jest nie tak z łóżeczkiem ze szczebelkami bo moja na drzemki zawsze zasypia w swoim łóżeczku
Mam trochę spraw na głowie bo 23 kwietnia mamy chrzciny i już się stresuję i zaczęłam też żałować, że nie zdecydowaliśmy się na chrzciny w Święta bo by było za jednym zamachem. Właśnie Lunus, jak u Ciebie samopoczucie i przygotowania?
Dziewczyny podpowiedzcie mi, bo zdecydowaliśmy się na catering i pewnie jutro będziemy ustalać dokładny jadłospis. Jakie dania na chrzciny byłyby najlepsze? Coś na obiad, kolacje, jakieś sałatki? A co myślicie o alkoholu? Jakieś wino? Lunus, jak to u Ciebie będzie?
I jeszcze taka ciekawostka, jak byliśmy w piątek na konferencji przed chrztem na plebani to ksiądz powiedział, że leki homeopatyczne są nieuznawane przez kościół, przytoczył nawet przykład filmu "Jeździec apokalipsy" na zasadzie podpisywania paktu z diabłem, że niby pomoże, a w zasadzie pogorszy i że to takie oszustwo. Pierwszy raz takie coś słyszałam. Camilia na ząbkowanie jest przecież homeopatyczna. Co Wy o tym myślicie?
Nie ma co zazdrościć, naprawdę
Byliśmy naprawdę w sytuacji bez wyjścia, bo u nas to nie były już częste pobudki - u nas to było ponad pół nocy noc w noc nieprzespane i kłótnie kto ma do Niej iść i bujać kolejną godzinę, żeby zasnęła, to był koszmar. Gdyby nie było tak tragicznie to pewnie bym się nie zdecydowała. I nauka zasypiania była dla mnie bardzo ciężka, ale teraz po czasie widzę, że była konieczna. Dzisiaj Mała się tak chichrała po 3 drzemce, że się popłakałam ze szczęścia

Co do homeopatii to ciężki temat.. tzn podejścia kościoła nawet nie skomentuję
Miałam na zajęciach trochę o homeopatii i prowadząca przekonywała, że we Francji, czy w Niemczech, gdzie jest bardziej popularna i są wyspecjalizowani homeopaci - te kuracje są ponoć naprawdę skuteczne i to nie na zasadzie placebo.
Ale ja jestem umysłem ścisłym i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić w jaki sposób MILIONOWE rozcieńczenie substancji czynnej jest w stanie zadziałać leczniczo, no po prostu nie wiem.
A pewnie i tak, jak przyjdzie nam boleśnie ząbkować i nic nie będzie pomagało to camilia wyląduje u nas w domu. Zaszkodzi? Nie. Więc spróbuję wszystkiego

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Miałam pierwotny plan Chrzest w święta, jednak była już rezerwacja w lokalu któty chcieliśmy.
Alkoholowo u nas będzie z myślą o kobietach wino i Scheridan czy jak się to pisze, ten likier dwukolorowy, wódka dla panów, choć mam nadzieję tylko symbolicznie.
Menu: rosół + ziemniaki z jakąś pieczenią lub filetem. Potem Kluski śląskie z mięsem w sosie i albo pierogi, albo stroganow. Do tego jakieś zimne przekąski, ale jakie, to nie zdecydowaliśmy jeszcze. Zamówiłam 4 ciasta + tort. Osób chyba 17 będzie.
MNIAM

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! U nas drugi dzień z rzędu nocka fajna, usnął o 19:00 1:30 było jedzenie i wstał o 6:00 i byłam dzisiaj na sesji dziś mam dostać jakieś zdjęcia :p wzięłam małego, bo nie miałam go z kim zostawić, ale moja kolezanka sie nim zajmowała

Dziewczyny które oglądają seriale, polećcie mi serial, który polega na tym, ze kobiecie nie wychodzi w miłości, nie może sobie znaleźć faceta i w ogóle bo ja chyba będę miała szczęście w kartach a nie w miłości

Blue- miłego spacerku, super wyglądacie

Jadowita- ja nie wierze w te leki, dla mnie to efekt placebo, tam w składzie prawie sam cukier, mi nigdy nie pomagały :p

U mnie na chrzcinach wódka i wino, oczywiście jak w końcu je zrobię a w menu standard chociaż nie chce rosołu tylko zupę pomidorowa jakaś kurę na butelce, ziemniaki, kopytka, mięso, schabowe itp przekąski jakieś i ciasto.

Ana- właśnie chciałam tak "postawić" Stacha do raczkowania, ale nawet kolan nie zgiął, len :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ojej, a co z tym Twoim absztyfikantem, nie wyszło?

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Wzięłam się za naukę usypiania i zabrałam smoczek. Niestety wsparcie męża zerowe a ja też nie umiem słuchać tego płaczu
Jak już podjęłaś decyzję to wytrwaj! Ja akurat problemu ze smoczkiem nie miałam, ale wydaje mi się, że lepiej teraz niż za parę miesięcy, bo wtedy może się to okazać jeszcze trudniejsze. Koleżanka odstawiała teraz smoczek u swojej 1,5 rocznej córeczki i to nie był płacz, to był po prostu ciągły wrzask
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 23:51   #422
basiczek24
Wtajemniczenie

Megilla, całuski dla Klary od Hani z okazji skończenia 5 m-ca 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Blue, pięknie wygladacie 😁

Co do menu chrzcielnego, to miałam : rosół, kluski, rolada, kapusty że 3 rodzaje. Ciasta kupiłam bo nie chciało mi się robić, jakieś ciasteczka kruche, do picia był sok, woda z cytryną i cola. U nas alko nie było bo stwierdziłam że to dziecka święto i nie chcę 😏 my byliśmy w sb na chrzcinach to mieli zamiast pospolitego rosołu pyszna grzybowa (a grzybowa to dla mnie fuuj) nie podejrzewałam ze wszystko zjem 😁

Kasia, moja też bezsmoczkowa. W sumie nie chciałam dawać smoka ale jak bardzo płakała to dawałam ale ona go wypychala. I dobrze w sumie 😁

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 02:53   #423
Lunus
Wtajemniczenie

Jadowita juz wiem ze jak świecą nie dojdzie to kupie w kościele a szatke weźmie moja z chrztu to tak wyrazie w

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 06:42   #424
styska1551
Zadomowienie

Jeeeju gad mi wstawał o 5:30. Nie lubię wstawać jak jest 5 na zegarku, zle mi sie to kojarzy. Zreszta na stary czas by była 4;30... ale wczoraj usnął pół h później, może to dlatego. Dzisiaj powinien spać o 17:30, ale dla mniw to abstrakcja :p

Słonik- taaa, ze tak powiem amba fatima, było i ni ma :p teraz napatoczył sie jaki piłkarz, został poinformowany o dziecku i przyjął to dobrze ale od kilku dni na zły humor i sie nie odzywa, nie wiem ile w tym prawdy ogólnie śmieje sie ze swojego szczęścia do miłości Hahaha

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ----------

Edit. Polozylam gada 20 minut po wstanie i spaliśmy jeszcze 1,5h!

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 06:47   #425
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Ja z zabieraniem smoczka mam tak, że Chciałabym i się Boję. Możliwe że poprawiłoby to jakość snu, ale ona ma tak silną potrzebę ssania, że wolę smoczek, niż zasysanie dolnej wargi i napychanie się kocem.
Tym bardziej ząbkowanie to stres i nieprzyjemny okres, więc jeszcze nie teraz. Oszczędzę też sąsiadom marudzenia i poczekam na przeprowadzkę.
Ja w homeopatię nie wierzę, ale o Camilii na ząbkowanie słyszałam i jak zajdzie taka potrzeba to nie zawaham się spróować.

Styska na moją nie działały te czasy 12h od pobudki do zaśnięcia. Można było się z nią bujać pół godziny, albo zasnęła na 10 min, albo wcale.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 07:23   #426
paula1010
Zadomowienie

Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &lt;3

Leon całe szczęście bezsmoczkowy. Jak był malutki, to kilka razy załapał, ale jakoś nie był potrzebny. Teraz to jedna z ulubionych zabawek, celuje nim do buźki, ale tylko po to, żeby pogryźć, w ogóle go nie ssie

Przez chwile próbowałam Go nauczyć, myślałam, że pomoże w nocnym spaniu, a teraz cieszę się, że nie załapał. Jeden problem z głowy

Edytowane przez paula1010
Czas edycji: 2017-04-10 o 07:27
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 07:55   #427
ajike
Raczkowanie

Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &amp;lt;3

Cytat:
Jadowita- u mnie regionalna to jest chyba bułka z frytkami Hahaha a u ojca i matki to w domu robili a oba rodzina spod Warszawy, wiec wątpię ze to regionalne
Tak tylko nie wiem jak długo i na ile stopni bo ja na oko (jakoś 180) zawsze, mamy zapytam. A z butelka nic a nic my mamy jeszcze te stara butelkę po mleku jak kiedyś roznosili ;D
O chyba było coś takiego, ze 1kg kurczaka piecze sie godzinę, wiec zależy ile kg kurczak

Styska, ja i tż od kilku pokoleń z Warszawy i nikt nie słyszał o kurze na butelce. To musi skądś inąd pochodzić 😉

Maks jest bardzo smyczkowy. Sama go nauczyłam bo zaczął ssać rękę do tego stopnia, że aż miał rany. Stwierdziłam, że smoczek to mniejsze zło i będę się później martwiła jak mam go oduczyć.

Co do alko na chrzcinach to u nas była śmieszna sytuacja. Nie na chrzcinach a na komunii Starszego i wtedy wcale mi do śmiechu nie było.
Imprezę robiliśmy w restauracji i podczas ustalania menu padło pytanie czy chcemy alko. Powiedziałam, że owszem, poprosimy wino stołowe i coś tam jeszcze. Kiedy w dniu imprezy siedzieliśmy już przy stole i kelnerzy przynieśli obiad, podszedł do mnie kierownik sali i zapytał "czy alkohol podać pani teraz czy po obiedzie pani wypije"... Chyba nie muszę pisać jak się poczułam.

Edytowane przez ajike
Czas edycji: 2017-04-10 o 08:07
ajike jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 08:07   #428
megilla
Zakorzenienie

Klara jest trochę jak piesek co gwalci ludziom nogi, bo jak weźmie się ją na ręce to ona zaczyna ssać to do czego się dorwie. Wczoraj zrobiła mi malinkę na ramieniu

Styska, znajdziesz swojego Ksieciunia w końcu jestem tego pewna, bo jeted super laseczka. nieudane związki tez są potrzebne, żeby wiedzieć czego nie chcesz, chociaż do przyjemności to nie należy :/
Trzymaj się

Basiczek, dziękujemy

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:19   #429
basiczek24
Wtajemniczenie

Paula z tym smoczkiem to tak samo jak u nas z mala różnicą że jak weźmie do buzi to zaraz wypluwa, nawet nie chce go gryźć. Też się cieszę że nie załapała 😁

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Ajike, brawa dla kierownika sali 😂😂😂

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:27   #430
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Paula z tym smoczkiem to tak samo jak u nas z mala różnicą że jak weźmie do buzi to zaraz wypluwa, nawet nie chce go gryźć. Też się cieszę że nie załapała ��
U nas podobnie. Czasem dla zabawy daję Szymkowi, a on trzyma w ręce, obserwuje, czasem celuje do buzi, pogryzie bezzębną przestrzenią, po czym smoczek idzie w odstawkę.
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:40   #431
misiula_88
Raczkowanie

hej! witam sie po masakrycznym weekendzie... Byliśmy u tesciowej, ktora mloda widzi bardzo rzadko niestety, bardzo sie bala jej, nowego miejsca... Dwa dni cale przeplakala Rece od noszenia mam do ziemi, kręgosłup pęka ehhh... a dodatkowo przez ten weekend wyszly jej kolejne dwa zeby, juz ma 5! a teraz moje antywozkowe dziecko odprowadzilo w wozku brata do pkola i w nim zasnelo o.O a matka nie ma jak do domu wrocic, bo nie wniose jej na 3 pietro, wiec kupilam sobie bułkę i siedze na laweczce i czekam, az wstanie

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Leon całe szczęście bezsmoczkowy. Jak był malutki, to kilka razy załapał, ale jakoś nie był potrzebny. Teraz to jedna z ulubionych zabawek, celuje nim do buźki, ale tylko po to, żeby pogryźć, w ogóle go nie ssie

Przez chwile próbowałam Go nauczyć, myślałam, że pomoże w nocnym spaniu, a teraz cieszę się, że nie załapał. Jeden problem z głowy

moja tez tak robi! najlepsza zabawa na nude- wtykac i wyjmowac smoczek i gryzc zawieszke do ssania to jednak najlepszy cycek

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

a mialam zapytac, jak u Was z lekiem separacyjnym? widzicie jakies objawy? bo u nas z tym slabo, wszyscy sa beee

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 08:40   #432
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Klara jest trochę jak piesek co gwalci ludziom nogi, bo jak weźmie się ją na ręce to ona zaczyna ssać to do czego się dorwie. Wczoraj zrobiła mi malinkę na ramieniu
Mamy tak samo. Wiecznie mam wymemlane rękawki, albo koszulki przy szyi. Ona sama całe rękawki częstko mokre, że jak wyciskam to krople lecą.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 08:41   #433
styska1551
Zadomowienie

Właśnie leci pierwsza drzemka

Ajike- tez mi sie nie wydaje żeby to była regionalna potrawa
Haha akcja z alkoholem mocna, tobie pewnie wtedy nie było do śmiechu, ale z mojego punktu widzenia mnie śmieszy

Megilla- przestałam sie juz przejmować, co ma być to będzie, wierze w los i karmę wiec cierpliwie czekam stałam sie ostatnio dużo lepszym człowiekiem, wiec może ale serial jakiś fajny byś mi mogła polecić, bo mam dość ukrytej prawdy i szkoły w tle

Stary 2017-04-10, 08:46   #434
iwona_1987
Zadomowienie

U nas Hania też zupełnie bezsmoczkowa... ostatnio próbuję ją nauczyć pić z butelki a ona nie może załapać, gryzie smoczek zamiast ssać... a jak zrobi się ciepło to pewnie co chwilę będzie chciała pić, a nie uśmiecha mi się co chwila (.)(.) wystawiać 😂

Za to starsza była straszny smoczuch, owszem tylko do zasypiania miała smoka, w nocy jak się przebudziła to go sobie wkładała do dzioba i zasypiała, jak zasnęła to wypluwała i tak w koło☺ w dzień nigdy nie dostawała, nawet w ciężkich chwilach... oduczaliśmy ją smoczka dopiero jak miała ok. 2 lat, raz była tak padnięta że zasnęła bez i nie dostała i więcej się nie dopominała... obyło się bez żadnych afer... ale ja jestem zdania że dziecko w swoim czasie się wszystkiego nauczy lub oduczy... możecie się ze mną nie zgadzać... pewnie gdyby starsza się dopominała smoka częściej, albo spała z nim całą noc to wtedy byśmy wcześniej oduczali ale że bylo inaczej to też nie widzieliśmy potrzeby zabierania jej smoka...

Teraz nie mamy tego problemu wogóle...
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 09:07   #435
megilla
Zakorzenienie

Styska, no i chyba najlepiej podchodzić na luzie.
Jak widzę ukryta prawdę to mi ciśnienie skacze, nawet jak leci w tle. A znasz "obce upon a time"? To serial o postaciach z baśni, które zostały uwięzione na ziemi. Ja bym sobie obejrzała sex and the city jeszcze raz.

Stary 2017-04-10, 09:35   #436
WKasiarr
Zakorzenienie

Styska Na luz totalnie wrzuć. Jak to mówią "Każda zmora.... "
A poważnie, to taka fajna babeczka jak ty na pewno trafi na swojego księcia

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Mamy tak samo. Wiecznie mam wymemlane rękawki, albo koszulki przy szyi. Ona sama całe rękawki częstko mokre, że jak wyciskam to krople lecą.
Ooo tak, jakbyś o mnie pisała i o Szymku.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2017-04-10 o 09:36
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 09:55   #437
styska1551
Zadomowienie

Megilla- seks w wielkim mieście mam na laptopie wszystkie sezony, kocham ten serial ale jestem mało serialowa nic nie ogladalam wiec zobaczę może alurat mi sie spodoba ja bardziej filmy oglądam.

Kasia- ja znam "każda potwora znajdzie swojego amatora!" Mama mówi, ze jeszcze sie taki nie urodził co by mi dochodził a tata, ze do tego musi być śmiałek który podoba mojemu charakterowi, wiec...

Stary 2017-04-10, 10:01   #438
sylwiettta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Styska, no i chyba najlepiej podchodzić na luzie.
Jak widzę ukryta prawdę to mi ciśnienie skacze, nawet jak leci w tle. A znasz "obce upon a time"? To serial o postaciach z baśni, które zostały uwięzione na ziemi. Ja bym sobie obejrzała sex and the city jeszcze raz.

O widziałam kiedyś ten serial, ale jak większość seriali przestałam oglądać, jak trzeba czekać tydzień na odcinek

Styśka, spróbuj How I met your mother, jeśli nie widziałaś. To 9 sezonów szukania tej właściwej kobiety
sylwiettta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 10:50   #439
ana909
Erudycja

Cytat:
Jadowita- ale to nie jest jakieś super tluste bo tłuszcz sie wytapia do tej butelki, a dzięki temu piwu/wodzie kura jest taaaka soczysta, mniam chyba mogłabym jeść caly czas

Ana- ja cię podziwiam, tez miałam zabrac sie za naukę życia bez smoczka, ale chyba mi sie to nie uda :/

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Ana ja sobie nie wyobrażam jeszcze zabierać mojemu smoczka, jak na mnie za wcześnie. No ale jak widać po mojej aferze nie za bardzo mi po drodze z panią od zdrowego snu dziecka

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
Powiem wam że nie jest tak źle, jak się spodziewałam. Owszem nie cierpię tego płaczu zwłaszcza że Ala nie płacze na codzien w ogóle. Ale ja smoczka używałam tylko do spania a w dzień ona niczego nie ssie, więc dziś na drzemkę zasnęła w 12 minut, tylko wstała po 20...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 10:54   #440
ajike
Raczkowanie

Ja lubię trochę pokręcone seriale. Kiedyś bardzo lubiłam Lost. Ale tylko do 4 sezonu. Potem za bardzo kombinowali i zrobił się nieciekawy.
Ostatnio Starszy wciągnął mnie w Legion (to akurat puszczali na Fox).

Stary 2017-04-10, 11:27   #441
konwalia39
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy wasze krzeselka posiadaja 3stopniowa regulacje czy 4stopniowa oparcia? Szukam jakiegos co tez sie na plasko rozklada zeby w dzien mogl tez tam byc a nie tylko przy jedzeniu...
Ana jakie Ty masz,przypomnij mi. Bo kiedys wrzucalas zdjecie jak Ala w nim drzemie, wygodnie jej? pozbylam sie lezaka i chce cos takiego zeby za lezak tez robilo
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 13:05   #442
pannazwanny
Rozeznanie

Styska a jak tam ojciec Stasia i jego rodzina? Pomagają coś?

U nas kolejna fatalna noc z pobudkami co godzinę, nie wiem o co chodzi Ale przynajmniej nie mam już zawrotów głowy. Dziś idziemy oglądać żłobek.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 13:16   #443
morrigan1986
Wtajemniczenie

U nas nocka lepsza niż poprzednia, ale po jedzeniu wybiła się ze snu i musiałam usypiać na sobie. Ale przynajmniej dała pospać dłużej niż do 5 . Za to drzemki trwały dziś prawie godzinę, a to bardzo długo jak na Zosię.

Byłyśmy dziś pierwszy raz na spacerze w nosidełku. Pierwszy raz dość krótko, jutro wybiorę się na dłużej. Zosi się podobało, rozglądała się ciekawie dookoła, aż zasnęła przytulona. I powiem wam, że to niezłe ćwiczenie, taki spacer z obciążeniem.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 13:36   #444
InSaniTy_620
Raczkowanie

Witam się po weekendzie

U mnie dzisiaj pobudka o 5:50, pospała by pewnie dłużej ale jakiś koszmar się przyplątał i było po spaniu. Na szczęście pierwsza drzemka ok. 2 godzin to coś tam odespałam.

Moja póki co smoczkowa ale na szczęście tylko na zasadzie atrybutu do zasypiania, jak uśnie to od razu wypluwa i śpi dalej. Także zamiast o odstawianiu smoczka póki co myślę nad kupnem nowych po 6 miesiącu

Powiem wam że zazdroszczę Wam że już macie lub zaraz będziecie mieć chrzciny z głowy. Ja jakoś nie mogę się zabrać do ogarnięcia tego tematu i zaraz jako jedyna zostanę z małą "poganką". No ale nic muszę się w końcu jakoś w tym temacie zmobilizować

Ślub: 22.08.2015 r.
InSaniTy_620 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 13:39   #445
ana909
Erudycja

Cytat:
Właśnie leci pierwsza drzemka

Ajike- tez mi sie nie wydaje żeby to była regionalna potrawa
Haha akcja z alkoholem mocna, tobie pewnie wtedy nie było do śmiechu, ale z mojego punktu widzenia mnie śmieszy

Megilla- przestałam sie juz przejmować, co ma być to będzie, wierze w los i karmę wiec cierpliwie czekam stałam sie ostatnio dużo lepszym człowiekiem, wiec może ale serial jakiś fajny byś mi mogła polecić, bo mam dość ukrytej prawdy i szkoły w tle

Obejrzyj sobie "gdyby jutra nie było" choć to nie serial można popłakać. Tylko nie czytaj opisu bo wszystko popsujesz
Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze krzeselka posiadaja 3stopniowa regulacje czy 4stopniowa oparcia? Szukam jakiegos co tez sie na plasko rozklada zeby w dzien mogl tez tam byc a nie tylko przy jedzeniu...
Ana jakie Ty masz,przypomnij mi. Bo kiedys wrzucalas zdjecie jak Ala w nim drzemie, wygodnie jej? pozbylam sie lezaka i chce cos takiego zeby za lezak tez robilo
Ja m z kidsplay z allegro ale takie samo praktycznie to apollosun. Nie jest to całkiem płasko, bardziej jak na klinie.
Stary 2017-04-10, 13:44   #446
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Obejrzyj sobie "gdyby jutra nie było" choć to nie serial można popłakać. Tylko nie czytaj opisu bo wszystko popsujesz

Ja m z kidsplay z allegro ale takie samo praktycznie to apollosun. Nie jest to całkiem płasko, bardziej jak na klinie.
A to pozycja ok ,myslalam ze jest bardziej siedzaco. ciagle sie zastanawiam ktore kupic...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 13:46   #447
ana909
Erudycja

Nie nie, ona często w nim leży więc nie pozwolilabym na to gdyby to było zbyt siedząco

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-10, 13:46   #448
mysha1987
Raczkowanie

Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy &lt;3

Cytat:
Napisane przez InSaniTy_620 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie

Powiem wam że zazdroszczę Wam że już macie lub zaraz będziecie mieć chrzciny z głowy. Ja jakoś nie mogę się zabrać do ogarnięcia tego tematu i zaraz jako jedyna zostanę z małą "poganką". No ale nic muszę się w końcu jakoś w tym temacie zmobilizować

My tez jeszcze nie chrzcilismy, chcemy zeby chrzestnym był brat męża, więc musimy czekać aż przyleci do Polski, byc moze pod koniec tego roku. I pewnie bedzie tez troche problem, bo mamy slub cywilny, w mojej parafii podobno proboszcz nie zgadza sie na chrzest jak rodzice nie maja kościelnego...

Edytowane przez mysha1987
Czas edycji: 2017-04-10 o 13:49
mysha1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 13:50   #449
ajike
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez InSaniTy_620 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie

U mnie dzisiaj pobudka o 5:50, pospała by pewnie dłużej ale jakiś koszmar się przyplątał i było po spaniu. Na szczęście pierwsza drzemka ok. 2 godzin to coś tam odespałam.

Moja póki co smoczkowa ale na szczęście tylko na zasadzie atrybutu do zasypiania, jak uśnie to od razu wypluwa i śpi dalej. Także zamiast o odstawianiu smoczka póki co myślę nad kupnem nowych po 6 miesiącu

Nie zostaniesz jedyną poganką. U nas tematu chrzcin nie ma i nie będzie 😊.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
A to pozycja ok ,myslalam ze jest bardziej siedzaco. ciagle sie zastanawiam ktore kupic...
Konwalia, ja mam Apollo Sun i nie jestem zadowolona. Owszem, rozkłada się tak, że Maluch w nim wręcz spać ale to strasznie toporny kłamstwa. Gdybym miała teraz kupować to zapewne inne.

Stary 2017-04-10, 14:05   #450
megilla
Zakorzenienie

Ajike, ja się zawzielam i obejrzalam lostow do końca, ale byłam bardzo zawiedziona zakończeniem. Jakbym oglądała to przez parę lat i czekała co tydzień na nowy odcinek, to czułabym się oszukana.

Klara miała dziś szczepienie 3cia dawka 6w1. Nie spala od porannej drzemki i mocno płakała przy ważeniu. Wyszło ok. 6 kg. Nie wiadomo dokładnie ile, bo się rzucała na wadze. Przy szczepieniu zaplakala tylko przy samym ukluciu, a potem śmiała się do wszystkich

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości