|
|
#421 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lucky number 7😉Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy jeden krem do dupki typu alantan plus lub masc linomag alantan do wszystkiego mozesz uzyc, oliwke bym wyrzucila, lepszy ten olej kokosowy, do prania albo proszek albo płyn, na szyjke na lato to teraz nic, bo szyjki beda przeciez krociotkie, dla ciebie grube skarpety zamienilabym na cienkie, w szpitalach jest mega goraco, majtki siateczkowe wielorazowe sa ok, jednorazowe to flizelinowe, szampon dla niemowlat to zazwyczaj jest i do wlosow i do cialka, krem z filtrem niepotrzebny, maluszka i tak nie bedziesz wystawiac na slonce, jak juz to olej z pestek malin, to akurat od dobrej dermatolog rada, niedrapki sa niezalecane, maluch powinien poznawac siebie, zamiast gruszki aspirator do nosa typu frida czy inny katarek, to tak co sie mi rzucilo w ślepe oczyska, bo jestem bez okularow akurat
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tymi bodziakami z krótkim i bez ramiączek - pierwotnie ich nie planowałam, ale ktoś mi powiedział (czy na jakimś forum wyczytałam, już nie pamiętam ), że bez bodziaka pielucha się przesuwa i że nawet pod pajaca trzeba zakładać, bo to taka "bielizna dla niemowlaka". Rozumiem, że to nieprawda? Tylko dlatego wzięłam bez ramiączek - myślałam sobie, że przecież dzieć mi się ugotuje w pajacu i normalnym bodziaku. Jeśli nieprawda, to super - mniej kasy i problemu
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa do szpitala to jeszcze woda do picia, jedna mala butelka z dziubkiem, zeby sobie przelewac. Wygodnie w czasie porodu i potem na łozku w czasie karmienia, no i zarełko poporodowe!!! Takie dajace kopa
|
|
|
|
#426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze ten temat sobie zgłębię na pewno. Cytat:
![]() Ja dzisiaj w Lidlu stałam, dwie kasy pp horyzont zarabane, a mi młoda cisnęła na pęcherz i myślałam, że poproszę kogoś, żeby kobietę w ciąży wpuścił. Ale pomyślałam sobie, że zaraz spojrzenia będą i udadzą, że nikt nie słyszał jak to już wiele z Was pisało... Wolałam sobie oszczędzić dodatkowych stresów. Aha, położna ze szkoły rodzenia mówiła, że nie szkodzi, że młoda już tak szybko głową w dół siedzi i nie ma czym się martwić. Mój lekarz po prostu na wyrost podszedł do tematu... Mobilny przekaz myśli ;-) |
||
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka mała dzidzia nie jest ruchliwa i pieluszka się w samym pajacu nie powinna ruszać.... mi przynajmniej przy młodym nigdy się to nie zdarzyło. Przy starszym dziecku - obracającym się, raczkującym, siadającym - owszem - bodziaki są niezastąpione i trzymają pieluchę w ryzach Z resztą jak się maleństwo urodzi to i tak jeszcze wszystko sobie zweryfikujesz
|
|
#428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Krem z filtrem out, olej z pestek sobie zapiszę - nie słyszałam o tym Niedrapki dostałam w gratisie, więc tylko dlatego mam Te grube skarpety to znowu wynik wyczytanego mitu (ja to tylko z netu prawie czerpię wiedzę jako pierworódka - same wiecie ), że w czasie porodu potwornie się marznie, bo traci się krew...? ![]() Aspiratory muszę obczaić, bo z moim poziomem wiedzy, myślałam, że gruszka i aspirator to to samo ![]() Dzięki za rzetelną krytykę
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy derma radzila niczego nie uzywac, nie wystawiac w ogole na slonce, caly czas cien
|
|
|
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na jesien czy zime jak uzywalam z krotkim pod bluzeczke. Na samo body z dlugim mialam za chlodno |
||
|
|
|
#433 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę spać, bo też już nie myślę ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Jeszcze tylko jedno pytanie mi przyszło do głowy: czy kupujecie coś do smarowania kikuta po pępowinie? |
|||
|
|
|
#434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tyle ze wlazl duzo mniejszy Ja po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia. Takie pitu pitu dzis troche organizacyjne. Jedyne co mnie zaciekawlo i podlamalo troche to to ze podobno wlokna kolagenowe pekaja okolo 8 tc a uwidaczniaja sie dopiero jak sie rozrosniemy..co sie juz zadzialo to nie oddzieje..a ja sie smaruje od 2 trymestru ![]() Aneta apropo siatki centylowej to moja gin na jakas patrzyla i tak mi powiedziala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez crescent Czas edycji: 2017-04-20 o 23:35 |
|||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Cres rozumiem
Jestem załamana ta waga. Nigdy tyle nie ważyłam. Teraz jest największy przyrost wagi. Boje się ze się na 80 kg zatrzymam a potem ni cholery tego nie zrzucę mam prawie 9 kg na plusie
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Uważajcie z tym nieużywaniem filtra w cieniu, zwłaszcza u dzieci z jasna karnacja. Promienie UV działają również w cieniu, w bardzo słoneczny dzień to może być niebezpieczne. Jest sporo badan na ten temat. Jak nie będę jutro usypiac to podlinkuje na fb.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Orchidea - współczuję
![]() Ja też czekam na wizytę i modlę się o to żeby się podniosło a jeszcze 2 tygodnie w nerwach.
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ---------- No i co do kremów z filtrem ja kupowałam i używałam nawet w cieniu, parę groszy kosztuje i na pewno nie zaszkodzi ;-) teraz tez kupie bo dzieci maja wrażliwą skórę. Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#439 | |
|
Madi
|
Cytat:
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a znam dziewczyny co 12-13kg zostawiały w szpitalu. Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#441 |
|
Madi
|
Judka co najlepiej przygotować na taki posiłek poporodowy? Jestem ogromnym łasuchem i zastanawiam się co przygotować ??
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski
po tym jak wczoraj obudzilam sie o 11 dzis postanowilam do tego nie dopuscic i poczytac ksiazke w wyrku musze skonczyc taka jedna co mi mama pozyczyla...uwaga uwaga..w pazdzierniku! a pozniej zabieram sie za dokonczenie ciezarowki, ciazy dla bystrzakow i biore w obroty zawitkowskiego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#443 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Jeśli coś czytam, jest to na ogół tematyka okołobobasowa
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 |
|
Madi
|
Ja miałam ambitne plany przeczytać kilka motywacyjnych książek, ale nie idzie mi to wcale i w ogóle, zamiast tego czytam o noworodkach i wyprawkach
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciagle mam co robic.. nie kumam tego..bo jak pracowalam to mialam czas i na angola i na silke i na wiele rzeczy a teraz to az wstyd. Poza pierwszym dniem l4 gdzie siedzialam sparalizowana przerazeniem ze to juz reszta dni mi mija migiem w sumie na niczym takim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#446 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Badania te wielokrotnie weryfikowano, jedno z najbardziej spektakularnych badań kliniczych obejmowało próbę ponad 11 tysięcy pacjentek, którym w czasie porodu podawano wodę bez ograniczeń i lekkostrawne posiłki i nie dość, że u ŻADNEJ z nich nie wystąpił odruch Mendelsona, to jeszcze czas porodu w zestawieniu z grupą kontrolną (czyli kobietami, które mogły tylko zwilżać usta i były nawadniane dożylnie) był krótszy średnio o 90 minut. Tak naprawdę, wskazanie powstrzymywania się od posiłków ma rację bytu tylko przy pełnej narkozie, a przy współczesnym poziomie zabiegów anestetycznych, nawet to nie jest aż tak bardzo niebezpieczne. Ciekawe, co? W większości krajów UE kobietom podaje się w czasie porodu lekkie posiłki (zwłaszcza, jeśli trwa wiele godzin) i zapas czekolady Na naszych rodzimych forach kobietki piszą, że podjadały w tajemnicy ptasie mleczko albo biszkopty, kiedy położna wychodziła W każdym razie, na pewno mam zamiar wywołać burzę, jeśli ktoś zabroni mi pić czy będzie mnie głodził przez kilnanaśnie godzin ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje zostawaly bladziochami takimi jak wczesniej Cytat:
, położne mowily o czyms slodkim co szybko mozesz zjesc. Jakies batoniki czy wafelkiW domciu to mega rosolek, no ale nie sadze zebys na porod ze sloikiem jechala
|
||
|
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Parę lat temu szwagier miał w Anglii zabieg na przepukline pachwinowa. Rano przed zabiegiem przyszła pielęgniarka czy życzy sobie coś do jedzenia, jakieś cukierki lub kawa czy herbata do picia ma być. Jak opowiadał to mówi że w szoku byl jakie podejście do tego typu spraw tam jest. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Pic moglam ile chce, cala duza butelke wypilam na pewno. Na jedzenie nie mialam ochoty, mialam odruch wymiotny, jeszcze jak szyjka sie rozwierala to wymiotowalam i nie tylko
Przy malym dali mi kroplowke, bo faktycznie tracilam sily. Ale jedzenie to bylo ostatnie czego chcialam. Wiec nie wiem czy gdybym chciala to by problemu nie robili z zarelkiem.
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
aneta, nie bój żaby, bo ja ostatnio na wagę nie wchodziłam... weszłam teraz i u mnie jest już prawie 10 kilo.
Fakt, ostatnio sobie pofolgowałam, ale i tak nie widzę tego aż w takim nadmiarze w udach czy tyłku, więc pocieszam się, że to zrzucę po porodzie. A reszta pójdzie na mojej siłowni i spacerkach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

USG ani badania nie miałam. Profesor przejrzał wyniki i okazało się, że bardzo się pogorszyły po odstawieniu leków. Te zakrzepicowe trochę się rozjechały, ale mocno podskoczyła liczba komórek bójczych i rozsypały się wyniki immunologiczne. Profesor powiedział, że na tym etapie już nic się z tym nie robi, jedynie może mi zwiększyć dawki leków przeciwzakrzepowych. Pobrali mi znów krew do badań i mam dzwonić za 3 tygodnie. Jeśli nadal będą takie kiepskie wyniki, to zwiększymy dawki leków. A zastrzyki przeciwzakrzepowe muszę brać też przez cały okres połogu. Muszę raz na 3-4 tygodnie badać oprócz morfologii APTT i d-dimery 

lucky number 7😉

sporo ciuszków planujesz mieć. Widzę, że dużo rzeczy już masz. Ja chyba będę miała połowę tego jak nie mniej w rozmiarze 56

Fakt, ostatnio sobie pofolgowałam, ale i tak nie widzę tego aż w takim nadmiarze w udach czy tyłku, więc pocieszam się, że to zrzucę po porodzie.