Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-04, 19:38   #421
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że mnie obecnie bardziej przeraża zrobienie mleka z puchy niż to że z jej serduchem może coś być nie tak. Wiem psychiczna jestem. Ale jak rozmawiałam ze znajomymi to u wielu dzieci coś tam szmera i zanika samo po kilku miesiącach. Jakieś takie czasy mamy że więcej takich przypadków albo poprostu więcej się teraz o tym mówi.
Lekarz uspokoił mnie na tyle że nie panikuję. Będę się martwić jak we wrześniu coś wyjdzie nie tak.

Co do tych typków, im by się ten hu w pewne miejsce przydał :/ chyba się starzeje ale nie bawią mnie takie gowniarskie teksty juz od dawna :/

Na pewno samo przejdzie nie przyjmuje nic innego do wiadomości nawet. Tak jak napisałam wyżej, sporo takich przypadków wśród dzieci moich znajomych było.

W L. znieczulenia nie ma wcale bo jak to mówili mi lekarze - anestezjolodzy "obrazili sie" na porodówkę i nie zachodzą tam. A prawda taka ze nir ma kasy na etat.

Jakie smakowite

Nas tyle dobrze ze na daną godzinę umówili a ze to głównie dzieci były to przestrzegali tych godzin.

Ta ostatnia niedziela my też mieliśmy plan spędzić te ostatnie dni totalnie we dwoje i nie wyszło

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U mnie w szpitalu tez identycznie powiedziala polozna. Anestazjolodzy obrazili sie na porodowke. Co za kraj....
U mnie na genetycznych lekarz mowil ze maly moze.miec cos z serduszkiem, chyba szmery ale.mowil ze.to po.porodzie sie okaze. No i tez slysAlam ze to.przechodzim bede trzymac kciuki za Teoje malenstwo aby przeszlo

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 19:38   #422
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Oh nadrobilam..wrocilam..wyt rzymalam..od 10..juz plecy bolaly ale dalam rade..brzuch pelny..ostatnia taka rozpusta chyba ale bylo tyle dobroci..

Co do mezow..wiadomo..malo chyba ktory sie zorientuje..ze trzeba kurze poscierac 😂 ja mojemu co powiem..to zrobi..jak jest w domu i jest czas..sniadania do lozka..kawa..kurze..dzis prasowal..chociaz zaglowki dalej nie powieszone ale obiecal..ze do jutra beda 😂 czasem sie przyciąga z robota..ale tez pracuje..potem buduje nasz dom..to tez jest zmęczony...ale jak. Cos gotuje to zawsze pyta czy pomoc..fakt duzo wyniosl z domu ale nawet gdyby..to sama bym go raz dwa nakierowa a nie wyreczala..

Co do zzo..u nas nie bylo..potem sie pojawiło..ale od razu temat..ze malo anestezjologow i ciezko.. Wiec sie nawet nie nastawialam chociaz chcialam jechac szybciej na konsultację..ale ogolnie mialam nie brac ale jakbym mogla skorzystac to czemu nie..

Z ruchami tak samo mam..jeden dzień to dyskoteka a drugi trzeba prosić o smyrniecie..dzis mnie skopal ale juz chyba zmęczony tym..ze ja sporo siedzialam..brzuch mi mocno stwardnial kilka razy..teraz leze na boczku i lekko sie przeciaga..

Dzis juz leniuchujemy do konca..burza byla..popadalo..a i tak duszno..

Co do przepuszczania..juz pisalam..mnie nitk ani razu a dzis w kosciele ... Pol h stalam..nikt nie ustapil..duchota..pozniej maz znalazl jedno miejsce i mnie tam posadzil..juz nawet nie wstawalam... Eh szkoda slow..

Ja i tak podziwiam Twojego męża ze taki pracowity. Naprawde ze swieca takiego szukac

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 19:40   #423
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Z tym majonezem to mi sie kojarzy z moimi bracmi. Zawsze sok czy mleko na dnie zostawiali i wkladali do lodowki, jakby nie mogli dopic do konca i wyrzucic maz znowu mial akcje na poczatku ze ostatni listek papieru toaletowego zostawial zamiast go zuzyc, wyrzucic rolke i wyciagnac nowy. No ale dostal opier... kilka razy i sie nauczyl

Oooo......moj to zostawia pusta rolke. Musze mu zwrocic uwage 😉

Stary 2017-06-04, 19:54   #424
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ja dziś do kościoła nie poszłam ze względu na te opuchnięte stopy.
Takie dwa baniaczki.
Poza tym znowu mnie z lewej strony boli tzn. Lewa noga przy chodzeniu ;(

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Ja mialam nie chodzic tez juz. Ale jakos tak dziwnie dla mnie. Lubie niedziele zaczynac od kościoła. Zwlaszcza jak taka ladna pogoda a gdybysmy nie wstawali na 9 to pewnie do poludnia bysmy spali a wtedy... szkoda dnia

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Z tym że jest mokro to też masakra czasem. Ostatnio byłam w sukience i się bałam że plama będzie 😁

Z koleżanką poplotkowalam. Wysłałam męża na górę 😀 pojechaliśmy po dywan. Podstawilam go przed faktem dokonanym że inny jednak bierzemy 😅 jednak stwierdziłam że niebieski z t mięta która jest w dodatkach to się będzie gryzlo. Wrzucę potem fotkę jaki wybrałam bo pokój już prawie gotowy tylko jeszcze ramka. Nie mogę się doprosic 😆

Ale już wolę takiego co się czasem nie mogę doprosic ale poza tym jest super. Poprzedni partner był super porzadnicki - bardziej ode mnie ale za to inne rzeczy szkoda gadać 😅😅

Tez mam czasem wrazenie ze sie sacza..

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Tak jak już pisałam dziś na fejsiku - u nas dalej cisza ;/ Jutro mam TP, którego się trzymamy z doktorką. Mam się wstawić na KTG i zobaczymy co dalej.. Uparte to moje dziecko. Jeszcze mąż co 5 minut pyta czy możemy już jechać do szpitala i wcale mi tym nie pomaga..

Właśnie cały czas się zastanawiam.. Na SR i moja położna odradzają, że może spowolnić poród i jak za duża dawka będzie to trzeba będzie przyjmować leżące pozycje..

Co za ulga, że jednak synek się zaczął ruszać

Ale smacznie wyglądają

Kiedy to zleciało
No wlasnie tez takie opinie slyszalam i w dodatku jeszcze ze może zaburzyc laktacje. Nie wiem ile w tym prawdy. Moja kolezanka po pol godzinie od podania zzo urodzila a gin powiedzial ze skoro nam oferuja i to za darmo to zeby nie zgrywac bohaterek tylko brac. U mnie w szpitalu nie ma problemu z tym więc jeśli tylko bede miala taka mozliwosc to chyba sie zdecyduje

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
O wlasnie. To bedzie nasza pierwsza gwiazdka w trojke. 5 gwiazdek bylismy tylko w 2 z czego kazda byla mega dolujaca i przygnebiajaca. Ta bedzie teraz taka wyjatkowa 😊

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

No u mnie tez mąż powiedzial ze przesadzam i za bardzo panikuje. Moze ma racje ale nic na to nie poradze ze sie boje.

I te zyczenia zeby w koncu sie udalo... dla mnie juz ostatnia wigilia byla pierwsza taka radosną choc nie do konca bo ciagle myslalam o dzidziusiu ktorego moja bratowa stracila. I poplakalam sie oczywiscie przy skladaniu jej życzeń

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Ochrzan ochrzan albo pochowaj papier zeby nie mial sie czym wytrzec nastepnym razem

Stary 2017-06-04, 19:55   #425
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mialam nie chodzic tez juz. Ale jakos tak dziwnie dla mnie. Lubie niedziele zaczynac od kościoła. Zwlaszcza jak taka ladna pogoda a gdybysmy nie wstawali na 9 to pewnie do poludnia bysmy spali a wtedy... szkoda dnia

Eh... W dzieciństwie nie lubiałam niedziel bo trzeba było właśnie do kościoła chodzić. Liczyłam na to że rodzice zapomną, albo będą mieć inne plany ale niestety rzadko się to zdarzało. Odkąd sama o sobie decyduję to ani razu nie poszłam w niedzielę do kościoła. Nie to że nie wierzę, modlę się sama w domu. Mnie po prostu sama instytucja kościoła i księża denerwują.
Dlatego podziwiam mimo wszystko że w tak zaawansowanej ciąży chodzicie na msze ☺
Jak bym usłyszała z ambony jakieś wywody polityczne to bym z tych nerwów na środku kościoła urodziła 😉

Stary 2017-06-04, 20:09   #426
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to dopiero strzeliłam wywód ;-)

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Mam jeszcze pytanie dotyczace znieczulenia przy porodzie naturalnym. Jakie macie podejscie do zzo? Bedziecie korzystać?

tam gdzie chce rodzić wymagają wcześniejszej konsultacji anestezjologicznej - a że mnie się nie chce umawiać i jechać 25km to nie będę mieć
Pocieszam się że pierwszego dałam rade urodzić bez to drugiego też dam radę I chyba bardziej mnie przeraża wizja zastrzyku w kręgosłup niż bólu porodowego :P

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 20:21   #427
pannaanna_87
Zakorzenienie

Monika wlasnie sobie wyobrazilam siebie w rampersach haha

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dziewczyny trzymam kciuki za jutro. Dajcie znac.
Ale mi serce wali..jakby chcialo wyskoczyć...maz sie wzial za zaglowki..zaraz beda ku..lecialy 😂

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Moniamm ale i tak charakterek swoj ma ale potrafie go temperowac 😂

Ewelinka to dobrze..ze nie masz stresa.. Przejdzie samo.. Na pewno a Ty zajmnij sie mlekiem 💪💪💪

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Vela jestes mistrz kalafiora z tymi wodami po basenie 😂😂😂

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Kochane co do kosciola w niedzielę..dzis bylam bo bylam na komunii.. Tak to tez tylko od święta. .

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-04, 20:25   #428
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Wczoraj pomoczyłam się w basenie, wychodzę a tu mi po nogach woda cieknie. Od razu panika że mi wody odeszły, dopiero bo chwili się zorientowałam że to przecież woda z basenu 😩
Mam nadzieję że po porodzie wróci mi bardziej logiczne myślenie bo teraz to co reprezentuje moja głowa to porażka 😠

Haha teraz to się wydaje śmieszne, ale wyobrażam sobie te parę sekund strachu

Cytat:
U mnie jutro też zapadnie decyzja co robimy. O 15 KTG, a później wizyta. Wyniki mi się pogorszyły więc nie spodziewam się dobrych wieści niestety...
Może jutro jak lekarka coś porusza to w końcu samo pójdzie ☺ Będziemy trzymać kciuki i czekać na wieści!

Również trzymam kciuki, oby wizyty były owocne

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 20:44   #429
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Chowanie papieru toaletowego nie pomoże - u mnie i tak zostawia rolki. Nawet jak nie wyrzucam to uzbiera się ponad 10, i tak nie wyrzuci. Właśnie opr dałam mężowi. Zmywam dziś piąty raz a mąż przy ostatnim talerzu, mowi:może Ci pomóc?ja na to teraz to już nie ma potrzeby. Chcesz myć jeden talerz?!, i tak w kółko. Właśnie skończyłam wynosić rzeczy z łazienki a mąż:dlaczego mi nie powiesz ze trzeba będzie powynosic rzeczy? Od trzech dni o tym trąbie, a dziś to chyba mówiłam że 20razy. Odpowiedź meza:wcale nie mówiłaś. Nie wiem ale zaczyna mnie te jego lenistwo bardzo działać na nerwy.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Moja dzidzia rusza się dziś jak szalona. Jutro też dzień na wysokich obrotach. Boję się że dzidzia urodzi się wtedy kiedy będę sama,a mąż nie dojedzie na czas.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ale jestem wkurzona dziś.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-06-04 o 20:42
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 20:55   #430
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Tez mam czasem wrazenie ze sie sacza..

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

No wlasnie tez takie opinie slyszalam i w dodatku jeszcze ze może zaburzyc laktacje. Nie wiem ile w tym prawdy. Moja kolezanka po pol godzinie od podania zzo urodzila a gin powiedzial ze skoro nam oferuja i to za darmo to zeby nie zgrywac bohaterek tylko brac. U mnie w szpitalu nie ma problemu z tym więc jeśli tylko bede miala taka mozliwosc to chyba sie zdecyduje

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

I te zyczenia zeby w koncu sie udalo... dla mnie juz ostatnia wigilia byla pierwsza taka radosną choc nie do konca bo ciagle myslalam o dzidziusiu ktorego moja bratowa stracila. I poplakalam sie oczywiscie przy skladaniu jej życzeń

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ochrzan ochrzan albo pochowaj papier zeby nie mial sie czym wytrzec nastepnym razem

A faktycznie....przeciez na ostatniej gwiazdce juz bylam w ciazy 😊 ale i tak balam sie czy donosze. No ale radosc juz byla😊

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Tez trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty 😊
Ja jutro ide na ktg do mojego osrodka. Ale lekarza nie ma wiec tylko polozna mi powie czy jest ok czy nie. Jesli bedzie miala jakies ale to jade 30 km dk szpitala gdzie dotychczas jechalaam. Obym nie musiala tam jechac😬

Stary 2017-06-04, 21:29   #431
avilka77
Raczkowanie

Cytat:
Avilka a ty masz jeszcze pessar?oj to na pewno trzyma a nie moze ktos go zdjac?

Tak 😔 Mój lekarz mówi ze mam z nim na porodówkę jechać ... wkurzył mnie bardzo
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-04, 21:29   #432
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Tak 😔 Mój lekarz mówi ze mam z nim na porodówkę jechać ... wkurzył mnie bardzo
Moze skonsultuj sie gdzies jeszcze?

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 21:32   #433
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
O wlasnie. To bedzie nasza pierwsza gwiazdka w trojke. 5 gwiazdek bylismy tylko w 2 z czego kazda byla mega dolujaca i przygnebiajaca. Ta bedzie teraz taka wyjatkowa 😊

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

No u mnie tez mąż powiedzial ze przesadzam i za bardzo panikuje. Moze ma racje ale nic na to nie poradze ze sie boje.

Latwo im mowic bo nie czuja tej odpowiedzialnosci co my...
Ale ciesze sie ze nie tylko ja tak mam😉

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 21:34   #434
Sarenkaa13
Rozeznanie

Psychicznie mam sie coraz gorzej... Co sie dzieje?? Przez cala ciążę nie mialam problemow z nastrojem z humorami i buzujacymi hormonami a teraz... Wszystko mnie doluje... Chce mi sie ciagle plakac... Czuje sie taka beznadziejna ...
Poza tym juz mi tak ciezko. Chodze jak kaczka. Boli mnie noga w tyłku. Spaceym zaczely mnie meczyc. Nogi bola gdy dluzej stoje. Jestem taka niezgrabnam i ciezko mi wstac czy sie przekrecic. Dołuje mnie ta bezradnosc. Jeszcze na tydzien przed porodem chyba zauważyłam rozstęp na brzuchu. W pierwszej ciazy nic, teraz tyle czasu spokoj i masz...w ostatnim tygodniu... Znowu chce mi sie plakac. ;(

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 21:38   #435
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam dzisiaj taki dzień że mała mało się rusza. Wczoraj za to była aż nadto aktywna. I tak źle i tak niedobrze bo człowiek się martwi i w jednym i w drugim przypadku.
Zawsze jak czuję brak ruchów to wołam męża. Nie wiem jak on to robi ale pogada do niej, popuka, porusza brzuch i za 30 sekund dyskoteka normalnie.
Jak mi ją obudził 1,5 godziny temu tak mamy już 2 czkawkę i mega skopany brzuch 😀 Cały czas się rusza....

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Wczoraj pomoczyłam się w basenie, wychodzę a tu mi po nogach woda cieknie. Od razu panika że mi wody odeszły, dopiero bo chwili się zorientowałam że to przecież woda z basenu 😩
Mam nadzieję że po porodzie wróci mi bardziej logiczne myślenie bo teraz to co reprezentuje moja głowa to porażka 😠

Zmartwie Cie że przy KP jest coś takiego jak odpieluchowe zapalenie opon mózgowych 😅😅 czyli kalafior przez KP 😆
Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Chce burze!!! Cos sie pochmurzylo i zaczyna wiac... Moze jest jeszcze ratunek. Zdazylismy do domu wrocic bo tak komary gryza... A Corke bucik obtarl i na barana wracala...
Od kilku dni mam chod kaczki..... Masakra jak stara baba...
Grzmi!!!

Pociesze Cie- u nas była burza ale wcale nie jest lepiej 😆
Cytat:

Mój też ale jakoś mi to wielce nie przeszkadza. Zabawne tylko bo kosz stoi koło kibelka. Ale jak stoi to ma dalej niż ja jak siedzę więc wybaczam 😅
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
tam gdzie chce rodzić wymagają wcześniejszej konsultacji anestezjologicznej - a że mnie się nie chce umawiać i jechać 25km to nie będę mieć
Pocieszam się że pierwszego dałam rade urodzić bez to drugiego też dam radę I chyba bardziej mnie przeraża wizja zastrzyku w kręgosłup niż bólu porodowego :P
Pocieszasz mnie. Dzisiaj oglądałam kossakowskiego i później czytałam opis Oli z porodu. Niby pozytywny bardzo ale jakoś mi się te opisy bólu dzisiaj dały we znaki... Potrzebowałam takiego zdania że nie jest tak źle 😀
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7438850 1]Chowanie papieru toaletowego nie pomoże - u mnie i tak zostawia rolki. Nawet jak nie wyrzucam to uzbiera się ponad 10, i tak nie wyrzuci. Właśnie opr dałam mężowi. Zmywam dziś piąty raz a mąż przy ostatnim talerzu, mowi:może Ci pomóc?ja na to teraz to już nie ma potrzeby. Chcesz myć jeden talerz?!, i tak w kółko. Właśnie skończyłam wynosić rzeczy z łazienki a mąż:dlaczego mi nie powiesz ze trzeba będzie powynosic rzeczy? Od trzech dni o tym trąbie, a dziś to chyba mówiłam że 20razy. Odpowiedź meza:wcale nie mówiłaś. Nie wiem ale zaczyna mnie te jego lenistwo bardzo działać na nerwy.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Moja dzidzia rusza się dziś jak szalona. Jutro też dzień na wysokich obrotach. Boję się że dzidzia urodzi się wtedy kiedy będę sama,a mąż nie dojedzie na czas.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ale jestem wkurzona dziś.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
To chyba słaby ten opr.
Może powinniście usiąść na spokojnie i porozmawiać o tym. Jak się pojawi dziecko, kolejne hormony i zmęczenie to lepiej takich rozmów nie przeprowadzać bo trudniej.

Jutro rano usg- na 11 jadę. Ciekawa jestem bardzo porównania z tym z czwartku z IP

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-04, 21:48   #436
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Monika wlasnie sobie wyobrazilam siebie w rampersach haha

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Dziewczyny trzymam kciuki za jutro. Dajcie znac.
Ale mi serce wali..jakby chcialo wyskoczyć...maz sie wzial za zaglowki..zaraz beda ku..lecialy 😂

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Moniamm ale i tak charakterek swoj ma ale potrafie go temperowac 😂

Ewelinka to dobrze..ze nie masz stresa.. Przejdzie samo.. Na pewno a Ty zajmnij sie mlekiem 💪💪💪

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Vela jestes mistrz kalafiora z tymi wodami po basenie 😂😂😂

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Kochane co do kosciola w niedzielę..dzis bylam bo bylam na komunii.. Tak to tez tylko od święta. .

Ania w rampkach😂 oplulam telefon😂

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Psychicznie mam sie coraz gorzej... Co sie dzieje?? Przez cala ciążę nie mialam problemow z nastrojem z humorami i buzujacymi hormonami a teraz... Wszystko mnie doluje... Chce mi sie ciagle plakac... Czuje sie taka beznadziejna ...
Poza tym juz mi tak ciezko. Chodze jak kaczka. Boli mnie noga w tyłku. Spaceym zaczely mnie meczyc. Nogi bola gdy dluzej stoje. Jestem taka niezgrabnam i ciezko mi wstac czy sie przekrecic. Dołuje mnie ta bezradnosc. Jeszcze na tydzien przed porodem chyba zauważyłam rozstęp na brzuchu. W pierwszej ciazy nic, teraz tyle czasu spokoj i masz...w ostatnim tygodniu... Znowu chce mi sie plakac. ;(

Ojj no co Ty kochana😘 cala ciaze vylas tak aktywna ze naprawde Cie podziwiam.
Jestesmy na koncowce...
Wszystkie chyba znamy Twoj bol, jest ciezko, niewygodnie, teraz jeszcze te upaly...wiadomo organizm przeciazony.
Ale to nie powod zeby tak o sobie myslec...
Zostal Ci tydzien, to naturalne ze boisz sie zmian i masz chustawki nastrojow. Ale zobaczysz jaka ulge poczujesz jak bedziecie sie tulic po porodzie, jaka bedzie satysfakcja.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Kossakowski...zalowalam ze obejrzałam ten odcinek😛

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-06-04, 21:52   #437
moniamm
Rozeznanie

Cytat:

Sarenko do niedawna rowniez mialam taki spadek formy.. tylko mi sie plakac chcialo a moj mąż ciagle obrywal za nic. Bo bylam zla, zle sie czulam. Pomogl mi odpoczynek. Kazda z nas jest teraz ciezka, opuchnieta i zmeczona, to normalne. Ale glowa do gory, juz niedługo

Stary 2017-06-04, 22:00   #438
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Zmartwie Cie że przy KP jest coś takiego jak odpieluchowe zapalenie opon mózgowych 😅😅 czyli kalafior przez KP 😆

Pociesze Cie- u nas była burza ale wcale nie jest lepiej 😆

Mój też ale jakoś mi to wielce nie przeszkadza. Zabawne tylko bo kosz stoi koło kibelka. Ale jak stoi to ma dalej niż ja jak siedzę więc wybaczam 😅

Pocieszasz mnie. Dzisiaj oglądałam kossakowskiego i później czytałam opis Oli z porodu. Niby pozytywny bardzo ale jakoś mi się te opisy bólu dzisiaj dały we znaki... Potrzebowałam takiego zdania że nie jest tak źle 😀

To chyba słaby ten opr.
Może powinniście usiąść na spokojnie i porozmawiać o tym. Jak się pojawi dziecko, kolejne hormony i zmęczenie to lepiej takich rozmów nie przeprowadzać bo trudniej.

Jutro rano usg- na 11 jadę. Ciekawa jestem bardzo porównania z tym z czwartku z IP

kiedyś nie było znieczuleń i kobiety też rodziły
no i dużo siedzi w głowie... mnie wszyscy straszyli jak to poród strasznie boli i że ja z moją słabą odpornością na ból to nie przeżyje tego No i fakt... boli... bardzo, nie oszukujmy się ale nie jest to coś czego nie da się przetrwać
Ja przez to nakręcanie otoczenia ciągle chyba czekałam 'na jeszcze większy ból'. Bardziej nieprzyjemny dla mnie później był czas połogu i gojenie się nacięcia - ból przy siedzeniu, strach przed pierwszą wizyta w wc
Chciałabym jakimś cudem uniknąć nacinania ale że drugi synek będzie jeszcze większy to chyba nie mam co na to liczyć

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Sarenko do niedawna rowniez mialam taki spadek formy.. tylko mi sie plakac chcialo a moj mąż ciagle obrywal za nic. Bo bylam zla, zle sie czulam. Pomogl mi odpoczynek. Kazda z nas jest teraz ciezka, opuchnieta i zmeczona, to normalne. Ale glowa do gory, juz niedługo

dokładnie ja 1 ciąża też bez rozstępów, przytyłam 10kg, a teraz mam już 17 na liczniku 2tyg temu zaczęły się pojawiać pierwsze rozstępy i jest ich coraz więcej... czuje się ciężka wszystko mnie już powoli boli, szybko się męczę
Ale wiem że jak urodzę i wezmę małego na rece to to wszystko nie będzie miało znaczenia
Patrzę na mojego starszaka jak śpi i wiem ile mi dał szczęścia przez te 4 lata życia i jest wart każdego mojego bólu rozstępów itd

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-04, 22:13   #439
pannaanna_87
Zakorzenienie

Monna oplulas bo tak sexy wygladalam 😂??
Zaglowki osadzone uf jutro zrobie foty jak ogarniemy tez kolyske. Bedzie finisz.
Sarenka Ty mozesz byc z siebie dumna bo ja chodze jak pokraka od polowy ciazy a przez arytmie tak samo ciezko mi sie oddycha juz od dawna.. Mialam super kondycje kiedys i mam nadzieje..ze do niej powroce. Ja mam 11 kg..tez mi sie zdaje..ze zaraz jakis rozstep sie pojawi..moze sa ale blade i ich nie zauwazam..ale jakos sie tym nie przejmuje. Naprawde przezylas ciaze super..dawalas sobie ze wszystkim rade a ja ciagle albo zagrożenie..albo jakis inny problem..obiady musialam robić na raty bo powietrza nie moglam nabrac..stac za dlugo też nie bo nogi fioletowe..takze..ciesz sie ja mimo wszystko..ze bylo ciezko..uwazam..ze dalam rade..dalam i tak z siebie wszystko 💪 sa i doly wiadomo..ale grunt to pozytywne nastawienie.

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-04, 22:42   #440
caat
Zakorzenienie

Dobry wieczór Mamusie 😘
Czytam Was na bieżąco, ale ciągle coś mi wypada i nie zdążę odpisać 😉

Trzymajcie jutro za mnie kciuki.
Termin z TP wypada na jutro, więc jadę zameldować się w szpitalu. Zobaczymy co powiedzą... Chciałabym już w tym tygodniu urodzić 😉
caat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 01:18   #441
avilka77
Raczkowanie

Dziewczyny rodze! Boje się jak cholera. Odeszły mi wody i jedziemy do szpitala

---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Nadaje spod ktg. Skurcze bolą strasznie nie wiem jak to wytrzymam.

avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 04:12   #442
monika860902
Zakorzenienie

Avilka trzymam kciuki.

Stary 2017-06-05, 04:54   #443
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Powodzenia kochana, choć może już jesteś po???
Dawaj znać jak urodzisz.
Stary 2017-06-05, 04:59   #444
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Avilka kciuki✊

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-06-05, 05:04   #445
moniamm
Rozeznanie

Cytat:

Powodzenia avilka! Trzymaj sie!

---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ----------

Kurcze avilka byla ostatnia na liście ;-) mam nadzieję ze dzięki niej coś ruszy u tych ktore chcą juz rodzic

Stary 2017-06-05, 05:21   #446
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymamy bardzo mocno kciuki!

Co do kościoła ja nie bylam 3 razy, 2 bo miałam straszne przeziębienie (a u nas w kościele zimno i nie chciałam zaszkodzić małemu, poza tym miałam silny kaszel taki co chwilkę ;() i teraz przez te stopy;(

Sarenka jeden rozstęp? Ja to mam chyba ze 100 i też mam przez to nega doła, mąż mnie pociesza że tego nie widać, on nie widzi itd. Ale ja wiem swoje. Zresztą na fotce brzuszkowej widać je bardzo ;(

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 05:57   #447
Konto usunięte

Jejku avika, trzymaj się, będzie dobrze.

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

Hejka. Dziś miałam kiepska noc. Budzilam się co chwila. Strasznie dzidzia mi się rusza. Teraz siedzę przy herbatce i staram się nie denerwować. Niezbyt dobrze czuje się sama w domu. Wolałabym gdyby ktoś był obok. Do tego bolą mnie biodra w nocy jak śpię. Opuchnieta nie jestem. Dziś mam usg kontrolne wagi mojego maluszka o 15.00 i mam nadzieję że wejdę bez problemu. W końcu dostałam skierowanie od szefa ginelogi całego szpitala. Teraz czekam na hydraulikow.

e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 05:58   #448
tunia89
Zakorzenienie

Dziewczyny nie znamy dnia ani godziny...

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-05, 06:03   #449
Konto usunięte

Dokładnie. Dziś rano powtórzyłam to mężowi.

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

A tak w ogóle to zauważyłam że mam słabszy apetyt.

Stary 2017-06-05, 06:40   #450
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caat Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Mamusie 😘
Czytam Was na bieżąco, ale ciągle coś mi wypada i nie zdążę odpisać 😉

Trzymajcie jutro za mnie kciuki.
Termin z TP wypada na jutro, więc jadę zameldować się w szpitalu. Zobaczymy co powiedzą... Chciałabym już w tym tygodniu urodzić 😉
Kciuki!
Cytat:

Już pewnie tulisz maluszka
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości