Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-04, 11:15   #421
Andziusiaech
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :)

Matko kochana, ale naskrobałyście postów. Nie było mnie raptem od piątku.

U mnie dzisiaj szok-73 kg na wadze. Masakra, pora się wziąć porządnie za siebie a nie tylko o tym pisać.

Dzisiaj w planach sprzątanie i orbitrek. Może hula hop bo mi znowu urosły wałki.
Andziusiaech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 11:32   #422
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andziusiaech Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj szok-73 kg na wadze. Masakra, pora się wziąć porządnie za siebie a nie tylko o tym pisać.

Dzisiaj w planach sprzątanie i orbitrek. Może hula hop bo mi znowu urosły wałki.
Ja jestem generalnie z tych odchudzających się całe zycie... I kiedys duzo latwiej sie chudło... Oscylowalam zawsze miedzy 63-72/ Chudlam, potem tylam i jak widzialam 7 z przodu to sie bralam za odchudzanie... a teraz nastał czas ze cholernej 7mki nie moge sie pozbyc
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 11:40   #423
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ja jestem generalnie z tych odchudzających się całe zycie... I kiedys duzo latwiej sie chudło... Oscylowalam zawsze miedzy 63-72/ Chudlam, potem tylam i jak widzialam 7 z przodu to sie bralam za odchudzanie... a teraz nastał czas ze cholernej 7mki nie moge sie pozbyc

Niestety, i wiek i bogata historia diet nie sprzyjają odchudzaniu.
Jak już trzeba, to lepiej raz a dobrze
Stary 2017-09-04, 14:16   #424
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rombek Pokaż wiadomość
Niestety, i wiek i bogata historia diet nie sprzyjają odchudzaniu.
Jak już trzeba, to lepiej raz a dobrze
Ojj fajnie by było...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-09-04, 15:22   #425
Andziusiaech
Zakorzenienie

Cytat:
Święta prawda, kiedyś było łatwiej schudnąć. Z wiekiem coraz gorzej...

U mnie dzisiaj póki co bardzo zdrowo
Stary 2017-09-04, 15:33   #426
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kocica27 Pokaż wiadomość
To może od jutra? Cindy to ikona. Ja muszę spróbować czegoś innego.

No, lektorki górą.
Chciałabym Może akurat się zabiorę później. Tak, Cindy to ikona. Zawsze ją podziwiałam, bo jest piękną, ale przy tym też bardzo mądrą kobietą Dopiero do domu wrocilam - na nogach od 7-ej rano jestem i muszę złapać oddech. Za mną już 8km na nogach, więc źle nie jest. Swoją drogą, to mam problematyczne miejsca - ramiona i to wlasnie nad nimi glownie musze pracowac, bo chodzę dużo i nogi mi ladnie wyszczuplały Brzuch tez bardzo, ale czasami widzę, ze jest ciutke niejędrny, więc i tam pasowaloby popracować. Wagę już mam okay - 54,5kg, już się czuję szczupła. Teraz tylko to wszystko ujędrnić - myślę, ze w miesiąc, góra dwa jest to osiągalne i będzie super

Cytat:
Napisane przez ansaria Pokaż wiadomość
Czy Wam też pojawiają się jakieś errory na stronie jak chcecie wejść na forum? Wczoraj koło 21 nie mogłam się w ogóle tu dostać..
Tak, wczoraj coś bylo nie tak. Byl tez moment, ze w ogole nie moglam wejsc na stronie, ale nie pamiętam czy to bylo wczoraj czy przedwczoraj.

Cytat:
Napisane przez QueenOfHearts Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Nie wiem czemu ale mam dziś gorszy psychicznie dzień;/
Kompletnie tego nie kumam bo okres mam od 4 dni, więc nastrój powinien być dobry.
Nie wiem. Może dlatego tak się czuję bo pora wracać do zapierniczu i hardcoru;/

Wszystko mi się dziś przygnębiające i bez sensu wydaje.
Wczoraj czułam się identycznie. Dzisiaj rano musialam wstac o 6-ej i lepiej wcale się przez to nie czułam. Też się dziwilam skąd mi sie taka chandra przypętała. Mam takie dziwne, malo przyjemne uczucie w podbrzuszu. Zwaliłam na pogodę, ale myślę, ze tez za duzo kawy ostatnio piję, a to wpływa na uklad nerwowy.

Będzie lepiej, tego jestem pewna

Cytat:
A z ręką na sercu możesz powiedzieć, ze jestes konsekwentna i to przez okres minimum 3 miesięcy? No własnie

Na sniadanie zjadlam dzisiaj serek wiejski, malego banana i parę migdałów. Na lunch wyszlam ze swoim uczniem, bo taka mialam lekcje przeprowadzic przez 80 minut (szkola placila ). Kupilam rybę (okoń morski), byla z ziemniakami, pomidorkami i jakimis tam grzybami. W związku z tym, ze lunch byl dosc spory, kolacja będzie mniejsza, ale jeszcze nie mam pojęcia co zjem. Może jajko sadzone na toscie... Pogoda mnie dobija, nie wiem jak przezyję tę jesien. Juz tęsknię za słońcem!

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Co do Cindy, to pamiętam,że jeszcze lata temu (około 19)moja mama z Cindy ćwiczyła;D Miała jej kasety na video. Heh pamiętam,że czasem wagarowałam aby zostać w domu i z Cindy pocwiczyć( miałam niecałe 12 lat heh).
Mama wiedziala co dobre To teraz masz 31 o ile dobrze liczę?

Pamiętacie ją w reklamie szamponu L'OREAL? Pierwszy raz zobaczylam tę reklamę w TV jak miałam 5 lat i szczękę z podłogi zbierałam Wydała mi sie najpiekniejsza osoba jaka w zyciu widzialam. Przepadłam wtedy na amen hehe...

O, znalazlam na YT: https://www.youtube.com/watch?v=5N4b9yklk_U

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2017-09-04 o 15:27
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 15:59   #427
anuszka21
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76870866]Chciałabym Może akurat się zabiorę później. Tak, Cindy to ikona. Zawsze ją podziwiałam, bo jest piękną, ale przy tym też bardzo mądrą kobietą Dopiero do domu wrocilam - na nogach od 7-ej rano jestem i muszę złapać oddech. Za mną już 8km na nogach, więc źle nie jest. Swoją drogą, to mam problematyczne miejsca - ramiona i to wlasnie nad nimi glownie musze pracowac, bo chodzę dużo i nogi mi ladnie wyszczuplały Brzuch tez bardzo, ale czasami widzę, ze jest ciutke niejędrny, więc i tam pasowaloby popracować. Wagę już mam okay - 54,5kg, już się czuję szczupła. Teraz tylko to wszystko ujędrnić - myślę, ze w miesiąc, góra dwa jest to osiągalne i będzie super

Tak, wczoraj coś bylo nie tak. Byl tez moment, ze w ogole nie moglam wejsc na stronie, ale nie pamiętam czy to bylo wczoraj czy przedwczoraj.

Wczoraj czułam się identycznie. Dzisiaj rano musialam wstac o 6-ej i lepiej wcale się przez to nie czułam. Też się dziwilam skąd mi sie taka chandra przypętała. Mam takie dziwne, malo przyjemne uczucie w podbrzuszu. Zwaliłam na pogodę, ale myślę, ze tez za duzo kawy ostatnio piję, a to wpływa na uklad nerwowy.

A z ręką na sercu możesz powiedzieć, ze jestes konsekwentna i to przez okres minimum 3 miesięcy? No własnie

Na sniadanie zjadlam dzisiaj serek wiejski, malego banana i parę migdałów. Na lunch wyszlam ze swoim uczniem, bo taka mialam lekcje przeprowadzic przez 80 minut (szkola placila ). Kupilam rybę (okoń morski), byla z ziemniakami, pomidorkami i jakimis tam grzybami. W związku z tym, ze lunch byl dosc spory, kolacja będzie mniejsza, ale jeszcze nie mam pojęcia co zjem. Może jajko sadzone na toscie... Pogoda mnie dobija, nie wiem jak przezyję tę jesien. Juz tęsknię za słońcem!

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Pamiętacie ją w reklamie szamponu L'OREAL? Pierwszy raz zobaczylam tę reklamę w TV jak miałam 5 lat i szczękę z podłogi zbierałam Wydała mi sie najpiekniejsza osoba jaka w zyciu widzialam. Przepadłam wtedy na amen hehe...

[/QUOTE]
ojj 3 msc to chyba nigdy nie wytrzymalam ;p

mój żoładek się buntuje, pobolewa i mdli... w ogole jestem non stop wzdęta! juz nie wiem co jesc najlepiej...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-04, 16:06   #428
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:

mój żoładek się buntuje, pobolewa i mdli... w ogole jestem non stop wzdęta! juz nie wiem co jesc najlepiej...
Buntuje i pobolewa czemu? Zanim przeszłam na zdrowy styl zycia, to mialam ten sam problem - brzuch nadęty jak balon. Sorry za pytanie, ale z wyrabianiem sie nie masz problemów? Bo ja pamiętam przy tym wzdętym brzuchu, mialam wtedy non-stop zatwardzenia, masakra.

Zacznij pić kefir Szklankę dziennie.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 16:37   #429
ansaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość

Haha, i co w końcu porobiliście? Poszliście do galerii?
Graliśmy w monopoly
Cytat:
Napisane przez LifeMyDreams Pokaż wiadomość
Ale tak przed moim weselem ??

Cytat:

Ja też miałam problem ze wzdętym brzuchem, ograniczenie pszenicy mi posłużyło Słyszałam też, że w jedzeniu jest mnóstwo alergenów, które mają takie skutki. Może warto prześledzić co jesz i kiedy występują takie reakcje, może znajdziesz jakieś powiązania
ansaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 18:07   #430
anuszka21
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76872091]Buntuje i pobolewa czemu? Zanim przeszłam na zdrowy styl zycia, to mialam ten sam problem - brzuch nadęty jak balon. Sorry za pytanie, ale z wyrabianiem sie nie masz problemów? Bo ja pamiętam przy tym wzdętym brzuchu, mialam wtedy non-stop zatwardzenia, masakra.

Zacznij pić kefir Szklankę dziennie.[/QUOTE]
Tak, mam problemy. Mam tej chwili brzuch jak w 7msc i mega ból jelit, a jadłam dziś mało więc nie z przejedzenia... Nie wiem czy to wirus czy moje jelita są dobite. Potrzebuję zdecydowanie oczyszczenia.

Spróbuję z kefirem.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Graliśmy w monopoly

Ale tak przed moim weselem ??

Ja też miałam problem ze wzdętym brzuchem, ograniczenie pszenicy mi posłużyło Słyszałam też, że w jedzeniu jest mnóstwo alergenów, które mają takie skutki. Może warto prześledzić co jesz i kiedy występują takie reakcje, może znajdziesz jakieś powiązania
Czyli wszelakie produkty mączne?

Stary 2017-09-04, 18:40   #431
QueenOfHearts
Rozeznanie

Ja mam jakieś uczucie niepokoju i smutku. Skąd nie wiem....
Dzień zaliczam do udanych pod każdym względem. Tylko to uczucie w środku...

Mam nadzieję,że nam przejdzie!

Piszesz o ramionach też mam problem. Tż mówi,ze w głowie problem bo on nie widzi o co mi chodzi. Ale ja wiem swoje

Jestem przekonana,że osiągniesz swój cel!

Mi się też Claudia Schiffer zawsze podobała;D Ona i Cindy podobają mi się nadal.

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76870866]Chciałabym Może akurat się zabiorę później. Tak, Cindy to ikona. Zawsze ją podziwiałam, bo jest piękną, ale przy tym też bardzo mądrą kobietą Dopiero do domu wrocilam - na nogach od 7-ej rano jestem i muszę złapać oddech. Za mną już 8km na nogach, więc źle nie jest. Swoją drogą, to mam problematyczne miejsca - ramiona i to wlasnie nad nimi glownie musze pracowac, bo chodzę dużo i nogi mi ladnie wyszczuplały Brzuch tez bardzo, ale czasami widzę, ze jest ciutke niejędrny, więc i tam pasowaloby popracować. Wagę już mam okay - 54,5kg, już się czuję szczupła. Teraz tylko to wszystko ujędrnić - myślę, ze w miesiąc, góra dwa jest to osiągalne i będzie super

[/QUOTE]

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Może woda się zatrzymała???

Cytat:
Napisane przez Andziusiaech Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Ja też mam wrażenie,że całe życie na diecie.
Czasem sobie myślę,że ja nie wiem co to normalne odżywianie. Ludzie na co dzień schabowe w panierce jedzą, smazone kartofle itp, bez wyrzutów sumienia i wcale grubi nie są.

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-04, 18:50   #432
Xylogic93
Rozeznanie

Cytat:

Nie wrzucasz na początek zbyt dużo błonnika? Nagle jeść za zdrowo to dla organizmu szok. Chyba ze cierpisz na jakaś nietolerancję.

Ja jak miałam takie problemy dostałam dietę białkowe tłuszczowa bez glutenu i z ograniczeniem laktozy. Pomogło. Teraz staram się ograniczać gluten.

Kliknięte z
Czasem słownik wie lepiej

Jem zdrowo, ćwiczę i gubię kilogramy
Xylogic93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-04, 19:04   #433
ansaria
Raczkowanie

Cytat:
Tak, mam problemy. Mam tej chwili brzuch jak w 7msc i mega ból jelit, a jadłam dziś mało więc nie z przejedzenia... Nie wiem czy to wirus czy moje jelita są dobite. Potrzebuję zdecydowanie oczyszczenia.

Spróbuję z kefirem.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Czyli wszelakie produkty mączne?

Pieczywa już dość długo nie jem. Nie odstawiłam pszenicy w 100%, od czasu do czasu lubię coś upichcić (jakieś ciasta) i się nie przejmuję jak raz na jakiś czas coś zjem. Ale tak to staram się szukać zamienników, bardzo lubię wafle ryżowe i makaron ryżowy zamiast zwykłego.
Stary 2017-09-04, 19:13   #434
QueenOfHearts
Rozeznanie

Podłączam się do pytania.

Może rzeczywiście za dużo błonnika a za mało wody i organizm jest w stanie szoku.

Cytat:
Napisane przez Xylogic93 Pokaż wiadomość
Nie wrzucasz na początek zbyt dużo błonnika? Nagle jeść za zdrowo to dla organizmu szok. Chyba ze cierpisz na jakaś nietolerancję.

Ja jak miałam takie problemy dostałam dietę białkowe tłuszczowa bez glutenu i z ograniczeniem laktozy. Pomogło. Teraz staram się ograniczać gluten.

Kliknięte z
Czasem słownik wie lepiej
Stary 2017-09-04, 19:18   #435
kocica27
Rozeznanie

Od wczoraj miałam problemy z zalogowaniem się. Musze Was nadrobić.
kocica27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 07:18   #436
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Tez mialam.problem z wizazem :/
Nadrobie Was a teraz smigam na szkolenie

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 07:24   #437
ansaria
Raczkowanie

Może dzisiaj będzie lepiej działać Dzień dobry wszystkim

Stary 2017-09-05, 07:27   #438
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Tez mialam.problem z wizazem :/
Nadrobie Was a teraz smigam na szkolenie

Ale masz fajnie - szkolenie

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Może dzisiaj będzie lepiej działać Dzień dobry wszystkim

Hello
Stary 2017-09-05, 07:43   #439
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
J
Ja też mam wrażenie,że całe życie na diecie.
Czasem sobie myślę,że ja nie wiem co to normalne odżywianie. Ludzie na co dzień schabowe w panierce jedzą, smazone kartofle itp, bez wyrzutów sumienia i wcale grubi nie są.
bo jedzą tłusto i mają mniejszą ilość węgli w diecie

Ogólnie czytam o tych waszych wzdętych brzuchach... Wiecie od czego mam wzdęty brzuch? od węglowodanów. Każdego rodzaju w nadmiarze. Pieczywa nie jem już od 5 lat, sporadycznie się zdarzy. Jak najem się większej ilości owoców - wzdęty brzuch. Jak zjem 3 kawałki ciasta czy innych slodyczy zamiast 1 - wzdęty brzuch, porcja lodów - wzdęcia, jak zjem całą paczkę mieszanki warzywnej na raz - wzdęty brzuch. Obecnie jestem na ilości 50-100gram węgli dziennie jedząc tłuściej (liczę w kalkulatorze kalorii) i brzuszek się wypłascza. I wzdęć też nie ma... a jem do tego dużo kiszonek. I nie pamiętam już kiedy jadłam węglowodanowe śniadanie kolacje się zdarza czasami, zgrzeszyć jakimś makaronem czy naleśnikami
A i co jeszcze zauważyłam, jak jem mięso z surowymy warzywami - też
wzdęcia. Jak już zjem z kiszonymi to ok.
a tak naprawdę każdy jest inny. Na jednych to podziała, na innych nie. Choć z tego co wiem ze środowiska dietetycznego - obcięcie zbędnych węgli i nie łączenie mięs z warzywami wielu osobom pomaga
Stary 2017-09-05, 08:07   #440
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hankaak Pokaż wiadomość
bo jedzą tłusto i mają mniejszą ilość węgli w diecie

Ogólnie czytam o tych waszych wzdętych brzuchach... Wiecie od czego mam wzdęty brzuch? od węglowodanów. Każdego rodzaju w nadmiarze. Pieczywa nie jem już od 5 lat, sporadycznie się zdarzy. Jak najem się większej ilości owoców - wzdęty brzuch. Jak zjem 3 kawałki ciasta czy innych slodyczy zamiast 1 - wzdęty brzuch, porcja lodów - wzdęcia, jak zjem całą paczkę mieszanki warzywnej na raz - wzdęty brzuch. Obecnie jestem na ilości 50-100gram węgli dziennie jedząc tłuściej (liczę w kalkulatorze kalorii) i brzuszek się wypłascza. I wzdęć też nie ma... a jem do tego dużo kiszonek. I nie pamiętam już kiedy jadłam węglowodanowe śniadanie kolacje się zdarza czasami, zgrzeszyć jakimś makaronem czy naleśnikami
A i co jeszcze zauważyłam, jak jem mięso z surowymy warzywami - też
wzdęcia. Jak już zjem z kiszonymi to ok.
a tak naprawdę każdy jest inny. Na jednych to podziała, na innych nie. Choć z tego co wiem ze środowiska dietetycznego - obcięcie zbędnych węgli i nie łączenie mięs z warzywami wielu osobom pomaga
Mogłaś mieć wzdęcia od glutenu - jak przestałaś jeść chleb, to się skończyło.
Wiele zdrowych osób ma nietolerancję glutenu i mleka.
Stary 2017-09-05, 08:15   #441
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Mogłaś mieć wzdęcia od glutenu - jak przestałaś jeść chleb, to się skończyło.
Wiele zdrowych osób ma nietolerancję glutenu i mleka.
Nie mam nietolerancji. Nie jem produktów glutenowych z wyboru. Ale ostatnio zajadałam się domowym chlebem z mąki samopszy i płaskurki - też posiadają gluten i nic mi nie było kwestia że to była "czysta" mąka. Bez wybielaczy, bez polepszaczy i itd. Myślę że te świństwa tak na mnie działają.

węglodowdany w dużej ilości działają na mnie wzdymająco. Na bezglutenie jestem od 5 lat, przez 4 lata walczyłam ze wzdęciami i wielkim brzuchem. Odkąd zaczęłam redukować węgle w tym roku - problem się skończył.

Edytowane przez Hankaak
Czas edycji: 2017-09-05 o 08:16
Hankaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 08:47   #442
Andziusiaech
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76870866]Wagę już mam okay - 54,5kg, już się czuję szczupła. Teraz tylko to wszystko ujędrnić - myślę, ze w miesiąc, góra dwa jest to osiągalne i będzie super

Na lunch wyszlam ze swoim uczniem, bo taka mialam lekcje przeprowadzic przez 80 minut (szkola placila )

[/QUOTE] waga super, gratuluję osiągnięcia takiej wagi Co do lekcji w szkole, to fajnie tak wyjść. Gdzie ta szkoła się znajduje, że płacą za obiady i wyjście z uczniem

U mnie dzisiaj śniadanie białkowo-tłuszczowo-warzywne Minuta deski. Na 2 sniadanie jogurt z malinkami naobiad kurczak z warzywami. Muszę jeszcze coś na kolację wymyślić.

Wczoraj 40 min orbitreka i 20 hula hop.
Stary 2017-09-05, 08:52   #443
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam nietolerancji. Nie jem produktów glutenowych z wyboru. Ale ostatnio zajadałam się domowym chlebem z mąki samopszy i płaskurki - też posiadają gluten i nic mi nie było kwestia że to była "czysta" mąka. Bez wybielaczy, bez polepszaczy i itd. Myślę że te świństwa tak na mnie działają.

węglodowdany w dużej ilości działają na mnie wzdymająco. Na bezglutenie jestem od 5 lat, przez 4 lata walczyłam ze wzdęciami i wielkim brzuchem. Odkąd zaczęłam redukować węgle w tym roku - problem się skończył.
Ja jestem na bg z uwagi na Hashimoto, podobno gluten wzmacnia odpowiedź autoimmunologiczną. Ale nigdy żadnych dolegliwości gastryczno-jelitowych nie miałam, po niczym. Zawsze żartowałam, że mam żołądek ze stali. No, ale najwidoczniej nie było wcale tak super, skoro mam chorobę autoimmunologiczną. Odkąd przestałam jeść gluten, ale coś przypadkowo wpadnie, to mam wrażenie, że zamula.
Stary 2017-09-05, 09:08   #444
Mimiko
BAN stały

Na szczęście nie mam problemu z wzdęciami, ale węglowodany też ograniczam ze względu na chęć schudnięcia. A mam wrażenie, że mogłabym się samymi węglami żywić

Też mi wizaż szwankował, teraz już działa, ale za to pojawiły się jakieś irytujące filmiki na forum, które wyskakują mi znienacka i ryczą na cały regulator. Mam adblock, ale widać nie działa na to. Wiecie jak się tego pozbyć?
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 09:10   #445
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Na szczęście nie mam problemu z wzdęciami, ale węglowodany też ograniczam ze względu na chęć schudnięcia. A mam wrażenie, że mogłabym się samymi węglami żywić

Też mi wizaż szwankował, teraz już działa, ale za to pojawiły się jakieś irytujące filmiki na forum, które wyskakują mi znienacka i ryczą na cały regulator. Mam adblock, ale widać nie działa na to. Wiecie jak się tego pozbyć?
No, ja właśnie też zauważyłam, że chudnięciu bardzo sprzyja ograniczenie węglowodanów - stąd moja strategia.

Dzisiaj lepiej śmiga, reklamy mi nie wyskakują, nie wiem, o co chodzi...
Stary 2017-09-05, 09:58   #446
Mimiko
BAN stały

Cytat:
No, ja właśnie też zauważyłam, że chudnięciu bardzo sprzyja ograniczenie węglowodanów - stąd moja strategia.

Dzisiaj lepiej śmiga, reklamy mi nie wyskakują, nie wiem, o co chodzi...

Dobra strategia

Wrzucam w załącznik z czym mam problem. Chodzi oczywiście o to w prawym górnym rogu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (88,2 KB, 15 załadowań)
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-05, 11:32   #447
ewwwa
Zakorzenienie

I ja miałam problemy z forum, ale już jestem

Ćwiczenia zaliczone - hiit z Tone it up
Stary 2017-09-05, 11:55   #448
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość

I ja miałam problemy z forum, ale już jestem

Ćwiczenia zaliczone - hiit z Tone it up
Brawo Ja jakoś ostatnio ćwiczę w kratkę... Dzisiaj by wypadał ten dzień treningowy, ale nie wiem, czy się zmuszę.

Rok szkolny się zaczął i trzeba już powoli się wciągać. Wczoraj i dzisiaj zrobiliśmy synowi mocne uderzenie z angielskiego. Powtórzył cały poprzedni rok. Kolejne dni trzeba robić polski i matematykę. Nie wiem, od czego zacząć.... Masakra, jak się dziecko nie chce uczyć.
Czasu nie będę miała przez to na ćwiczenia. Na nic.
Stary 2017-09-05, 12:07   #449
Hankaak
Rozeznanie

Cytat:
Brawo Ja jakoś ostatnio ćwiczę w kratkę... Dzisiaj by wypadał ten dzień treningowy, ale nie wiem, czy się zmuszę.
Czasu nie będę miała przez to na ćwiczenia. Na nic.
Ja dzisiaj też nie mam chęci do ćwiczeń wczoraj zrobiłam prawie 2 h treningu na siłowni, dziś miał być jakiś domowy fbw albo tabata. Ale nie chce mi się. Liczę na to, że może wieczorem z TŻ wyjdziemy choć na długi spacer, jeśli nie potruchtać...
Stary 2017-09-05, 12:16   #450
kocica27
Rozeznanie

Cytat:
Ja dzisiaj też nie mam chęci do ćwiczeń wczoraj zrobiłam prawie 2 h treningu na siłowni, dziś miał być jakiś domowy fbw albo tabata. Ale nie chce mi się. Liczę na to, że może wieczorem z TŻ wyjdziemy choć na długi spacer, jeśli nie potruchtać...
Fajnie masz, że TŻ chce z Tobą ćwiczyć. Mój chce osobno. Bo wszyscy go spowalniają.

Czasem uda mi się syna wyciągnąć - ja biegnę, a on jedzie na rowerku lub rolkach. Chciałabym jemu jakiś zdrowy tryb życia zaszczepić. Dobra dieta, ruch i już mi się marzy, jak ta nasza mała królewna będzie mogła jeździć w foteliku na rowerze. Pewnie na przyszły rok na wiosnę. Moglibyśmy wówczas jechać we czwórkę - przyjemne z pożytecznym.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości