|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część IV
Cytat:
Pampersy - najlepiej obserwować, w Rossmannie są często promocje tych paczek po 60zł na około 45zł - poza tym polecam zaglądać do Tesco, Lidla lub Kauflanda, mają duże kartony w dobrych cenach. W Biedronce teraz są te pojedyncze paczki po 35zł. Ewentualnie w sieci na feedo. Ze śliniakami nie pomogę bo póki co najlepiej nam się używa materiałowych ale chyba w Ikei są. Ewentualnie zamówić z sieci. Bepanthen - często jest na promocji poniżej 40zł. W zwykłych aptekach czasem są opakowania 100g+30g w jeszcze niższej cenie ale to trzeba trafić na fajną aptekę. Na gemini jest też spoko cena
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas w nocy Maksio miał zatkany nosek i furczal na nim okropnie. Nie mógł spokojnie jeść bo mu to przeszkadzało. Do tego kaszlał cała noc. Na razie nasivin i syrop mam z ostatniej choroby. Poza tym spadł z wagi. Od 20 sierpnia nic nie przybrał a nawet spadł. Mam nadzieję że szybko odbije bo apetyt mu dopisuje Dynamika jest taka stronka www.mlekoipieluszki.pl i tam jest wykaz gdzie aktualnie najtaniej kupić zarówno pieluszki jak i mm. Tylko mi ta strona działa tylko z komputera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Miało być Dyna a nie Dynamika Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dynaa super, że juz w Pl...odpoczniecie od robactwa i szczurów jak to pisałaś
z pampersami nie pomogę bo u nas bardzo dobrze spisuje się dada (nie przesikuje nawet po 12 godzinach, a pielucha ciężka; nie odparza)...na pupkę stosujemy linomag...a to i tak sporadycznie, właściwie to długo nie smarowałam niczym bo pupcia idealna, śliniaki to wszędzie chyba możesz dostać.Dawid śpi od prawie godziny chyba ta pogoda też na niego działa sennieCytat:
![]() Cytat:
A gdzie Shiru i Mariea? |
||
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Fantazja było już dobrze kilka dni a tu znowu jakieś podejrzane kasłanie.. Jak się poda na.mamusie to będzie chorowity.. tfu!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jako jedyna uzywam masci robionej na pupe
bodaj 10zl za opakowanie a spisuje sie najlepiej dostalam recepte przy Starszej jak miala zapalenie pupy i sie sprawdzil super. Wg lekarki max 2x dziennie smarowac- u nas smaruje raz w tygodniu jak sie pupa zarozowi bo np kupa byla na spacerze i matka nie poczula nie wiem czy mozna zamowic samemu w aptece bo przepisy sie jak dla mnie ciagle zmieniaja jak ktoras bedzie chciec wrzuce fotke skladu generalnie to z tego co pamietam kwas borny/borowy chyba... chyba Dzis pierwsze zabranie w szkole haha chce zostac przewodniczaca takze prosze trzymac kciuki hihi Przyszlo moje pierwsze zamowienie z alli i juz wiem ze to bedzie moje nowe hobby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za sukces na zebraniu, na pewno się udaalie to zło, ja chora jestem jak nie mam kilku paczek w transporcie
|
|
|
#427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chcąc nie chcąc o 8 to już jesteśmy ubrani, Jas w wózku i idziemy do przedszkola, mamy pół h spacerkiem. I 8.30 śniadanie w przedszkolu także nie ma zmiluj 😊. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
To może jednak daje mniej niż 200ml wody? Bo daje z 5-6 łyżek i kaszka jest gęsta. A ja tak na oko wszytsko robię, wychodzi pełna miseczka prawie. Jutro sprawdzę dokładnie, bo już dzis po śniadaniu. Gratulacje dla koleżanki 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Ja zamawiam z feedo. 2. IKEA, online raczej jest wybór większy. 3. Tu nie pomogę bo nie używamy nic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
AJusti na wakacjach ?
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Boże dziewczyny ja nie ogarniam Hanuszka mnie całkowicie pochłonęła całą poprostu z oka nie mogę spuścić
Nie jestem w stanie nadrobić;( Więc mam nadzieję że u Was wszystko dobrze U nas zmiany zmiany Hania ma pierwszy ząbek wynika się lewa dolna jedynka niestety wszystko zeszło się z tym że w sobotę dostałam okres więc wszytko zlalo się razem myślał że Hanuszka gryzie mnie tym swoim zabulen i dlatego tak bolą mnie sutki. A tu sobota i całą sytuacja stałą się jasna Hania nerwowa ja nerwowa ARMAGEDON przez tydzień. Powoli wychodzimy na prostą Kupiłam b.box i chyba jeden z najlepszych moich zakupów do picia dla Hani w końcu nie jesteśmy całe mokre Dziewczyny mówiłam Wam że moja siostra urodziła są już w domu ale w niedzielę dostałam jeszcze jedno super wiadomość moja druga siostra też jest w ciąży ale po tej wiadomości zbierałam się z podłogi z 5 min będziemy mieli w rodzinie TROJACZKI ![]() !!!!!A Hania wczoraj skończyła 7 miesięcy stawia mleko z opóźnieniem i witamy się w nowym wątku. Postaram się być częściej oby tylko Hanuszka i siły na to pozwoliły ![]() 🍼🍼🍼🍼🍼🍼🍼🎈🎈🎈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Gratulacje potrójne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za przewodniczącą
|
|
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() omg trojaczki potrójne gratulacje!
|
|||
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrozumiałam że trojaczki bo trzy siostry mają dzieci jedna po drugiej
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Troje dzieci z jednej mamy ![]() Tak że w naszej rodzinie na przestrzeni roku urodzi się pięcioro maluszków obfity ten rok Dziękujemy za gratulacje u życzenia dla Hani ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Jak rozmawiałyście o spacerówkach to olałam temat bo przecież nie potrzebuje, ale ostatnio mi się przyśniło, że trzymaliśmy spacerówkę w aucie i nie braliśmy Joolza ze sobą na szybkie wypady, powiedziałam to tż i stwierdził, że to super opcja i szukamy spacerówki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zuzkka Czas edycji: 2017-09-12 o 14:21 |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja dołączę do pytania i zapytam, czy ktoś widział, słyszał o spacerówce espiro magic? |
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj w Smyku i właśnie ten Espiro miałam w ręce, fajny, lekki, tylko złożyć nie umiałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę zajrzeć do smyka
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, jak się pokombinuje to i starówka wejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Trojaczki, wozki, starowki ja Was dzisiaj nie ogarniam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
byłam z małą na 5km wypadzie do Rossmanna i padam, to nie jest dystans na poziomie mojego lenia
no ale pogoda u nas piękna, niby tylko 15 stopni ale nie wieje i nie ma szarówki, można spacerowaćtrzeba było uzupełnić zapasy chusteczek, przy okazji wzięłam te Water Wipes bo nie próbowałam a potrzebuję czegoś do czyszczenia rączek przy jedzeniu - zobaczę jak się sprawdzą byłam jeszcze wymacać laptopa, zajrzałam do Pepco (i oczywiście kupiłam bluzę i czapkę - mam jedną w rozmiarze 74 i ją ciśnie już więc trzeba było coś większego nabyć), zaliczyłam Biedrę i teraz będę odpoczywać bo mama mi właśnie wiezie domowe knedle ze śliwkami ![]() Cytat:
ile dobrych wiadomości - super, że u was dobrze za trojaczki i żeby siostrze jeszcze ze 2 pary rąk w czasie ciąży wyrosły żeby dała radę na spokojnie trójkę ogarniać ![]() Cytat:
Cytat:
a wymacać polecam Nexo, Valco, Oyster (
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2017-09-12 o 15:23 |
|||
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego wózka Oyster to nawet nie znałam, a ładnie się prezentuje Joie mi chodzi po głowie i może Cybex jeszcze, czas na wycieczkę do dziecięcego Sent from my EVA-L09 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślę, że nie potrzebuje spacerówki, ale tak dużo tu o tym czytam, że pewnie zaraz mi się zachce 😛 Moja teściowa usilnie chce wziąć Daniela na noc, a ja mam opory. No bo co jak on budzi się min. 4 razy w nocy i nie chce butli... Nie wiem czy w nocy zachce mu się pić mleko z b.boxa. W dzień wypije z 20ml maks. Uhh może jak będzie bardziej głodny to wypije. Nie wiem co zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna sprawa - po co jej to dziecko na noc? i tak będzie spać, przecież to ani przytulić ani pobawić ja bym nie ryzykowała męczenia dziecka tylko dlatego, że ktoś ma fanaberię - dorosła osoba powinna prędzej zrozumieć, że ważniejszy jest komfort dziecka niż zachciewajki dorosłych
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
A po cóż szanownej teściowej dziecko na noc??
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trojaczki
!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja bym dała. Tzn raz bym spróbowała pt: mama z dzieckiem a ja z mężem w pokoju obok. Działało łby to bym chętnie skorzystała ![]() Ah bo moja mama. Teściowa nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
malują mi pod domem pasy i pies wścieklizny dostaje, właśnie zaczął szczekać (bo panowie raczyli stanąć przed naszą bramą ze sprzętem) i obudził małą - w życiu nie widziałam tak zrozpaczonego dziecka jak on po tym jak się wybudziła
Cytat:
inna sprawa, że ja dziecka bym nikomu na noc nie dała głównie dlatego, że ani u moich rodziców ani u teściów nie ma warunków dla tak małego dziecka (np. bezpieczne miejsce do spania)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

z pampersami nie pomogę bo u nas bardzo dobrze spisuje się dada (nie przesikuje nawet po 12 godzinach, a pielucha ciężka; nie odparza)...na pupkę stosujemy linomag...a to i tak sporadycznie, właściwie to długo nie smarowałam niczym bo pupcia idealna, śliniaki to wszędzie chyba możesz dostać.
chyba ta pogoda też na niego działa sennie
na dodatek leje i jest brzydko i nie chce mi sie spod kołdry wychodzic...
silikonowy śliniaczek z Canpolu kupisz wszedzie, choćby w aptece. 
jak ktoras bedzie chciec wrzuce fotke skladu
za sukces na zebraniu, na pewno się uda

inna sprawa - po co jej to dziecko na noc? i tak będzie spać, przecież to ani przytulić ani pobawić
ja bym nie ryzykowała męczenia dziecka tylko dlatego, że ktoś ma fanaberię - dorosła osoba powinna prędzej zrozumieć, że ważniejszy jest komfort dziecka niż zachciewajki dorosłych
!!!!