|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki? | |||
| tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki |
|
1 221 | 92,71% |
| nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki |
|
96 | 7,29% |
| Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
ŚWIETNY POMYSŁ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JESTEM GOTOWA DO TESTOWANIA
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł
Widzę, że większość Wizażanek jest na tak, a ja mam bardzo mieszane uczucia co do tej akcji. Po pierwsze: mamy miarodajny system KWC, w którym nie wpisujemy testów próbkowych, bo one PRAWIE NIC NIE MÓWIĄ! Można jedynie stwierdzić, czy dany kosmetyk podrażnia czy nie, ew. jaką ma konsystencję czy zapach - działania tu nie widać!!! Mając taką wizję, i to, że te tysiące(!) ocen próbkowych będzie wchodziło do statystyk - KWC nie będzie już KWC!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy będę chciała już analizować oceny i statystyki przy wybieraniu czegoś nowego wiedząc, że (teraz nie, ale po kilku latach jak najbardziej) będzie to zbiór opisów i oceny głównie z próbek!!! A nie z tego, że ktoś podzielił się swoją własną wiedzą i własnymi, najczęściej szczerymi przemyśleniami - jak teraz widzę KWC.
Widzę drugi problem: podejrzewam (wiem, narażam się wielu osobom) ale właśnie dlatego, że spędzam na Wizażu codziennie po kilka godzin, muszę to powiedzieć. Podejrzewam, że wiele osób kusi głównie dostanie czegoś za darmo - zwłaszcza kosmetyku. Nie przeczę, mnie też to kusi, ale jeśli to miałoby 'rozwalić' skrzętnie pielęgnowany od lat system KWC, to ja nie chcę. Bo dzięki niemu uniknęłam wielu pomyłek. I dzięki KWC, forum, własnemu uporowi i dociekliwości nauczyłam się dbać o swoją cerę, paznokcie, włosy, ciało.. o siebie - bardziej. Widzę np. testy kosmetyków w gazetach - dziewczyny, one są stronnicze! Nie dorastają KWC do pięt! Boję się, że ten klub zniży KWC do tego poziomu. Po trzecie, dziewczyny, czy dla 2-3 próbek które być może dostaniecie, ale i tak niekoniecznie - bo nie sądzę, że dostaniecie więcej (będzie tu tysiące chętnych!) warto tak mocno zmieniać statystyki ocen na KWC, które będą podobne do tych gazetowych??? Po czwarte, dziwne, że z ponad 400 osób tylko Anahstasia, a teraz jeszcze Jowisia i Beekeper zaczęły się nad tym zastawiawiać głębiej??? |
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
bardzo podoba mi się cały ten pomysł
ale czy mogłabym w tym wszystkim uczestniczyc, jeżeli jestem osobą niepełnoletnią??? poza tym fajnie by było móc wypróbowac i ocenic kosmetyk nie musząc go wsześniej kupowac jestem absolutnie za!
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Rei jest ZA
![]()
|
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku bardzo mocno spodobał mi się ten pomysł, ale po przeczytaniu tej wypowiedzi (nie chciało mi się czytać całego wątku, a mam jeszcze duże zaległości) moje emocje trochę opadły. Kupując jakiś kosmetyk ZAWSZE sprawdzam jego skład i oceny na KWC. Kiedyś byłam wierna chwytom reklamowym i efekty widać do teraz Niemiły byłby fakt, ze szukając opini danego kosmetyku znakazłabym mnóstwo wypowiedzi dodanych przez osoby, które miały tylko próbeczkę, która starcza na max. 5 użyć. Pomimo tego, że recenzując cos na KWC trzeba będzie zaznaczać, że nalezy się do KLUBU RECENZANTKI, tak jak napisałaś tych klubowiczek będą tysiące. Bo która kobieta nei chciałaby mieć darmowych próbeczek? Na pewno byłyby też osoby używające recenzowane rzeczy przez dłuższy czas, ale zawalałyby je oceny klubowiczek.Także teraz mam pewne wątpliwości, bo KWC to moja "kosmetyczna Biblia", choc notabene pomysł mi się podoba. |
|
|
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
Ja też oczywiście jestem za! W ten sposób baza byłaby ciągle aktualna - będą w niej nowe kosmetyki i dużo opinii
Moje obawy dotyczą tylko miarodajności oceny kosmetyków - po kilku zastosowaniach nieraz nie widać rzeczywistego działania kosmetyku. Podam jako przykład moje doświadczenie z kremem. Po kilku zastosowaniach Sorayi do każgedo rodzaju cery wydawało mi się, że jest OK, bo skórę miałam odżywioną po poprzednim kremie. Niedługo jednak okazało się, że nie nawilża wystarczająco i mam ściągniętą skórę... Dlatego boję się, że próbki mogą nie wystarczyć - zależy jeszcze jak duża będzie próbka...
|
|
|
|
#428 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście jestem ZA
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Jestem Za!!
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie na to pisze
:P
|
|
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
WITAM
DLA MNIE TO TEŻ SUPER, EKSTRA ,WYSTRZAŁOWY POMYSŁ. BARDZO CHĘTNIE BYM WZIEŁA UDZIAŁ W TYM TESTOWANIU. POMYSŁ
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Po przeczytaniu wypowiedzi Jowisi i innych osób przeciwnych tej akcji, coraz bardziej się zniechęcam do tego pomysłu. W zasadzie zgadzam się z wszystkim co zostało napisane w postach osób będących na "nie".
Rzeczywiście ten wielki entuzjazm i prawie 95-procentowa chęć do wstąpienia do klubu recenzentki może być spowodowana po prostu apetytem na darmowe próbki. Ale przecież darmowe próbki większości polskich firm można otrzymać nie będąc w nieistniejącym jeszcze (chyba?) Klubie Recenzentki. Wystarczy napisać maila do danej firmy z prośbą o próbki. [Wpiszcie w wyszukiwarkę "próbki" - sporo o tym było.] Swego czasu sama miałam manię na testowanie i dostałam naprawdę mnóstwo tych próbeczek. Może też trochę dlatego nie chcę wstępować do Klubu - bo pamiętam, że po jakimś czasie te próbki, które ciągle przychodziły zaczeły mnie już trochę nudzić i męczyć (A poza tym, jak pisałam wcześniej - nie służy to mojej cerze.)
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Mnie również ten pomysł się bardzo podoba i chętnie bym wzięła w tym udział. Ale tez widzę pare minusów tego przedsięwzięcia to moim zdaniem kto nie probuje ten nie ma pewności.
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby to czasem nie byl nastepny szał z darmowymi probkami i zapisywanie sie na wizaz bo sie rozejdzie po necie ze daja probki za darmo i ze jest taka akcja..Ty to spostrzegawcza jestes
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi to trzeba palcem pokazywac bo jakos nie zwracam uwagi na ilosc postow ani na nic, jedynie mi sie toto zielone rzuca w oczy i avatary ![]() ale cos w tym jest ze nagle sie zrobilo wieleee jedno-postowcow
|
|
#439 |
|
Przyczajenie
|
super jestem za
|
|
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
why not
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Świetny pomysł, zważając na fakt że wiele z nas interesuje opinia na temat kosmetyków, opinia którejś z nas, a nie mity i propaganda z tv. Czekam na realizację zamierzenia. Jestem jak najbardziej za!!!
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#445 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Swietny pomysł...
Też jestem chetna jakby co
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam na tak ale.... dyskusja rozwija sie dalej i mama coraz wiecej watpliwosci.Juz teraz czesto znajduje sie recenzje na KWC ktore sa pisane na roznej podstawie-nie zawsze wynikajacej z regularnego stosowania lub chociaz starania sie.Probka sama w sobie nie stanie sie miarodajna podstawa do wystawienia recenzji i zapanuje jeszcze wiekszy balagan.
Poza tym poruszona juz kwestia darmowych probek-pewnie wiekszosc zarejestrowanych osob,ktore zajrzaly do Nas niedawno -w duzej mierze zachecila do oddania glosu na tak Czytajac wczesniejsze posty oraz patrzac na ten pomysl z duza doza obiektywizmu jestem na NIE
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Na poczatku pomysl bardzo mi sie spodobal. Ale maja racje te dziewczny, ktore pisza o doprowadzaniu do braku rzetelnosci i miarodajnosci w recenzjach na podstawie testowanych probek. Sama przed zakupem danego kosmetyku czesto prosze o probke, ale wiadomym jest, ze czasem te 5 ml w tubce (czy 7 w saszetce
) nie wystarcza by wyrobic sobie klarowne zdanie na temat danego produktu. Jest to rzecz ambiwalentna. Czasem zakupiony przeze mnie pelonowymiarowy krem przestaje byc uzywany juz po jednej aplikacji. Czasem jednak wymaga to wykonczenia calej tuby, bym mogla wyrobic sobie opinie na jego temat. Pomysl ma swoje plusy i minusy.
|
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Ten pomysl skojarzyl mi sie troche z watkiem FREE SAMPLES na plotkowym, gdzie dziewczyny byly w stanie zamawiac wszystko, nawet katalogi kosiarek do traw
Jednak akcje typu Normadern Vichy (w ktorej notabene nie uczestniczylam) bardzo mi sie podobaja i uwazam za cos pozytywnego. |
|
|
|
#450 |
|
Przyczajenie
|
Mi pomysł również się podoba
i będzie luks Więc powodzenia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

jestem również
Niemiły byłby fakt, ze szukając opini danego kosmetyku znakazłabym mnóstwo wypowiedzi dodanych przez osoby, które miały tylko próbeczkę, która starcza na max. 5 użyć. Pomimo tego, że recenzując cos na KWC trzeba będzie zaznaczać, że nalezy się do KLUBU RECENZANTKI, tak jak napisałaś tych klubowiczek będą tysiące. Bo która kobieta nei chciałaby mieć darmowych próbeczek?
Na pewno byłyby też osoby używające recenzowane rzeczy przez dłuższy czas, ale zawalałyby je oceny klubowiczek.

MIŁEGO DNIA 
Rzeczywiście ten wielki entuzjazm i prawie 95-procentowa chęć do wstąpienia do klubu recenzentki może być spowodowana po prostu apetytem na darmowe próbki. Ale przecież darmowe próbki większości polskich firm można otrzymać nie będąc w nieistniejącym jeszcze (chyba?) Klubie Recenzentki. Wystarczy napisać maila do danej firmy z prośbą o próbki. [Wpiszcie w wyszukiwarkę "próbki" - sporo o tym było.] Swego czasu sama miałam manię na testowanie i dostałam naprawdę mnóstwo tych próbeczek. Może też trochę dlatego nie chcę wstępować do Klubu - bo pamiętam, że po jakimś czasie te próbki, które ciągle przychodziły zaczeły mnie już trochę nudzić i męczyć
(A poza tym, jak pisałam wcześniej - nie służy to mojej cerze.)
zeby to czasem nie byl nastepny szał z darmowymi probkami i zapisywanie sie na wizaz bo sie rozejdzie po necie ze daja probki za darmo i ze jest taka akcja..Ty to spostrzegawcza jestes