KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki?
tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki 1 221 92,71%
nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki 96 7,29%
Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-20, 19:56   #421
alusia.push
Przyczajenie

GG do alusia.push
Talking Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

ŚWIETNY POMYSŁ JESTEM GOTOWA DO TESTOWANIA
alusia.push jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 19:58   #422
naila
Zakorzenienie

Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Widzę, że większość Wizażanek jest na tak, a ja mam bardzo mieszane uczucia co do tej akcji. Po pierwsze: mamy miarodajny system KWC, w którym nie wpisujemy testów próbkowych, bo one PRAWIE NIC NIE MÓWIĄ! Można jedynie stwierdzić, czy dany kosmetyk podrażnia czy nie, ew. jaką ma konsystencję czy zapach - działania tu nie widać!!! Mając taką wizję, i to, że te tysiące(!) ocen próbkowych będzie wchodziło do statystyk - KWC nie będzie już KWC!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy będę chciała już analizować oceny i statystyki przy wybieraniu czegoś nowego wiedząc, że (teraz nie, ale po kilku latach jak najbardziej) będzie to zbiór opisów i oceny głównie z próbek!!! A nie z tego, że ktoś podzielił się swoją własną wiedzą i własnymi, najczęściej szczerymi przemyśleniami - jak teraz widzę KWC.

Widzę drugi problem: podejrzewam (wiem, narażam się wielu osobom) ale właśnie dlatego, że spędzam na Wizażu codziennie po kilka godzin, muszę to powiedzieć. Podejrzewam, że wiele osób kusi głównie dostanie czegoś za darmo - zwłaszcza kosmetyku. Nie przeczę, mnie też to kusi, ale jeśli to miałoby 'rozwalić' skrzętnie pielęgnowany od lat system KWC, to ja nie chcę. Bo dzięki niemu uniknęłam wielu pomyłek. I dzięki KWC, forum, własnemu uporowi i dociekliwości nauczyłam się dbać o swoją cerę, paznokcie, włosy, ciało.. o siebie - bardziej.
Widzę np. testy kosmetyków w gazetach - dziewczyny, one są stronnicze! Nie dorastają KWC do pięt! Boję się, że ten klub zniży KWC do tego poziomu.

Po trzecie, dziewczyny, czy dla 2-3 próbek które być może dostaniecie, ale i tak niekoniecznie - bo nie sądzę, że dostaniecie więcej (będzie tu tysiące chętnych!) warto tak mocno zmieniać statystyki ocen na KWC, które będą podobne do tych gazetowych???

Po czwarte, dziwne, że z ponad 400 osób tylko Anahstasia, a teraz jeszcze Jowisia i Beekeper zaczęły się nad tym zastawiawiać głębiej???

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:00   #423
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alusia.push
ŚWIETNY POMYSŁ JESTEM GOTOWA DO TESTOWANIA
Cóz za zbieg okolicznosci, ze to twoja pierwsza wiadomosc
Stary 2006-05-20, 20:02   #424
Nidava
Raczkowanie

GG do Nidava

bardzo podoba mi się cały ten pomysł jestem chętna do pisania takich recenzji ale czy mogłabym w tym wszystkim uczestniczyc, jeżeli jestem osobą niepełnoletnią??? poza tym fajnie by było móc wypróbowac i ocenic kosmetyk nie musząc go wsześniej kupowac jestem absolutnie za!

Nidava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:03   #425
Rei
Zakorzenienie

GG do Rei

Rei jest ZA

super pomysł

Nowe na blogu
Rei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:14   #426
In_ThE_ShAdOwS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naila
Widzę, że większość Wizażanek jest na tak, a ja mam bardzo mieszane uczucia co do tej akcji. Po pierwsze: mamy miarodajny system KWC, w którym nie wpisujemy testów próbkowych, bo one PRAWIE NIC NIE MÓWIĄ! Można jedynie stwierdzić, czy dany kosmetyk podrażnia czy nie, ew. jaką ma konsystencję czy zapach - działania tu nie widać!!! Mając taką wizję, i to, że te tysiące(!) ocen próbkowych będzie wchodziło do statystyk - KWC nie będzie już KWC!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy będę chciała już analizować oceny i statystyki przy wybieraniu czegoś nowego wiedząc, że (teraz nie, ale po kilku latach jak najbardziej) będzie to zbiór opisów i oceny głównie z próbek!!! A nie z tego, że ktoś podzielił się swoją własną wiedzą i własnymi, najczęściej szczerymi przemyśleniami - jak teraz widzę KWC.

Widzę drugi problem: podejrzewam (wiem, narażam się wielu osobom) ale właśnie dlatego, że spędzam na Wizażu codziennie po kilka godzin, muszę to powiedzieć. Podejrzewam, że wiele osób kusi głównie dostanie czegoś za darmo - zwłaszcza kosmetyku. Nie przeczę, mnie też to kusi, ale jeśli to miałoby 'rozwalić' skrzętnie pielęgnowany od lat system KWC, to ja nie chcę. Bo dzięki niemu uniknęłam wielu pomyłek. I dzięki KWC, forum, własnemu uporowi i dociekliwości nauczyłam się dbać o swoją cerę, paznokcie, włosy, ciało.. o siebie - bardziej.
Widzę np. testy kosmetyków w gazetach - dziewczyny, one są stronnicze! Nie dorastają KWC do pięt! Boję się, że ten klub zniży KWC do tego poziomu.

Po trzecie, dziewczyny, czy dla 2-3 próbek które być może dostaniecie, ale i tak niekoniecznie - bo nie sądzę, że dostaniecie więcej (będzie tu tysiące chętnych!) warto tak mocno zmieniać statystyki ocen na KWC, które będą podobne do tych gazetowych???

Po czwarte, dziwne, że z ponad 400 osób tylko Anahstasia, a teraz jeszcze Jowisia i Beekeper zaczęły się nad tym zastawiawiać głębiej???

Na początku bardzo mocno spodobał mi się ten pomysł, ale po przeczytaniu tej wypowiedzi (nie chciało mi się czytać całego wątku, a mam jeszcze duże zaległości) moje emocje trochę opadły. Kupując jakiś kosmetyk ZAWSZE sprawdzam jego skład i oceny na KWC. Kiedyś byłam wierna chwytom reklamowym i efekty widać do teraz Niemiły byłby fakt, ze szukając opini danego kosmetyku znakazłabym mnóstwo wypowiedzi dodanych przez osoby, które miały tylko próbeczkę, która starcza na max. 5 użyć. Pomimo tego, że recenzując cos na KWC trzeba będzie zaznaczać, że nalezy się do KLUBU RECENZANTKI, tak jak napisałaś tych klubowiczek będą tysiące. Bo która kobieta nei chciałaby mieć darmowych próbeczek? Na pewno byłyby też osoby używające recenzowane rzeczy przez dłuższy czas, ale zawalałyby je oceny klubowiczek.

Także teraz mam pewne wątpliwości, bo KWC to moja "kosmetyczna Biblia", choc notabene pomysł mi się podoba.
In_ThE_ShAdOwS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:20   #427
Sacajawea
Przyczajenie

Ja też oczywiście jestem za! W ten sposób baza byłaby ciągle aktualna - będą w niej nowe kosmetyki i dużo opinii Moje obawy dotyczą tylko miarodajności oceny kosmetyków - po kilku zastosowaniach nieraz nie widać rzeczywistego działania kosmetyku. Podam jako przykład moje doświadczenie z kremem. Po kilku zastosowaniach Sorayi do każgedo rodzaju cery wydawało mi się, że jest OK, bo skórę miałam odżywioną po poprzednim kremie. Niedługo jednak okazało się, że nie nawilża wystarczająco i mam ściągniętą skórę... Dlatego boję się, że próbki mogą nie wystarczyć - zależy jeszcze jak duża będzie próbka...
Sacajawea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 20:21   #428
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Cóz za zbieg okolicznosci, ze to twoja pierwsza wiadomosc
No fakt.
Stary 2006-05-20, 20:22   #429
Sathi
Zakorzenienie

oczywiście jestem ZA

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:27   #430
Gosieńka25
Raczkowanie

GG do Gosieńka25

Jestem Za!!
Stary 2006-05-20, 20:40   #431
joska123
Raczkowanie

GG do joska123 Send a message via Skype™ to joska123

Ja sie na to pisze :P
joska123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 20:43   #432
blondii
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

WITAM
DLA MNIE TO TEŻ SUPER, EKSTRA ,WYSTRZAŁOWY POMYSŁ.
BARDZO CHĘTNIE BYM WZIEŁA UDZIAŁ W TYM TESTOWANIU.
POMYSŁ
blondii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:44   #433
Joey
Zakorzenienie

Po przeczytaniu wypowiedzi Jowisi i innych osób przeciwnych tej akcji, coraz bardziej się zniechęcam do tego pomysłu. W zasadzie zgadzam się z wszystkim co zostało napisane w postach osób będących na "nie". Rzeczywiście ten wielki entuzjazm i prawie 95-procentowa chęć do wstąpienia do klubu recenzentki może być spowodowana po prostu apetytem na darmowe próbki. Ale przecież darmowe próbki większości polskich firm można otrzymać nie będąc w nieistniejącym jeszcze (chyba?) Klubie Recenzentki. Wystarczy napisać maila do danej firmy z prośbą o próbki. [Wpiszcie w wyszukiwarkę "próbki" - sporo o tym było.] Swego czasu sama miałam manię na testowanie i dostałam naprawdę mnóstwo tych próbeczek. Może też trochę dlatego nie chcę wstępować do Klubu - bo pamiętam, że po jakimś czasie te próbki, które ciągle przychodziły zaczeły mnie już trochę nudzić i męczyć (A poza tym, jak pisałam wcześniej - nie służy to mojej cerze.)
Joey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:47   #434
anulka_211
Raczkowanie

Mnie również ten pomysł się bardzo podoba i chętnie bym wzięła w tym udział. Ale tez widzę pare minusów tego przedsięwzięcia to moim zdaniem kto nie probuje ten nie ma pewności.
anulka_211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 20:50   #435
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joey
Po przeczytaniu wypowiedzi Jowisi i innych osób przeciwnych tej akcji, coraz bardziej się zniechęcam do tego pomysłu. W zasadzie zgadzam się z wszystkim co zostało napisane w postach osób będących na "nie". Rzeczywiście ten wielki entuzjazm i prawie 95-procentowa chęć do wstąpienia do klubu recenzentki może być spowodowana po prostu apetytem na darmowe próbki. Ale przecież darmowe próbki większości polskich firm można otrzymać nie będąc w nieistniejącym jeszcze (chyba?) Klubie Recenzentki. Wystarczy napisać maila do danej firmy z prośbą o próbki. [Wpiszcie w wyszukiwarkę "próbki" - sporo o tym było.] Swego czasu sama miałam manię na testowanie i dostałam naprawdę mnóstwo tych próbeczek. Może też trochę dlatego nie chcę wstępować do Klubu - bo pamiętam, że po jakimś czasie te próbki, które ciągle przychodziły zaczeły mnie już trochę nudzić i męczyć (A poza tym, jak pisałam wcześniej - nie służy to mojej cerze.)
Zgadzam się z Tobą. Byłam na tak (choć sama nie mam czasu na testowanie, ale idea spodobała mi się), ale teraz zwątpiłam. Czemu nagle znalazlo się mnóstwo chętnych, których pierwszy post jest właśnie w tym wątku? Zbyt duży zbieg okolicznosci
Stary 2006-05-20, 20:57   #436
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Zgadzam się z Tobą. Byłam na tak (choć sama nie mam czasu na testowanie, ale idea spodobała mi się), ale teraz zwątpiłam. Czemu nagle znalazlo się mnóstwo chętnych, których pierwszy post jest właśnie w tym wątku? Zbyt duży zbieg okolicznosci
Faktycznie masz racje zeby to czasem nie byl nastepny szał z darmowymi probkami i zapisywanie sie na wizaz bo sie rozejdzie po necie ze daja probki za darmo i ze jest taka akcja..Ty to spostrzegawcza jestes no ale jezeli przejdzie ten pomysl( a sie zapowiada ze tak) to sie sprawdzi w praniu ile faktycznie dziewczyn bedzie rzetelnie pisac recenzje,a ile zapisalo sie aby dostac cos tam i tyle ..
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 21:02   #437
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moee
Ty to spostrzegawcza jestes
Nie tylko ja, lullaby22 była pierwsza, tyle, że ja to napisałam, bo od razu rzuciło mi się w oczy, jak weszłam w ten wątek
Stary 2006-05-20, 21:06   #438
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Nie tylko ja, lullaby22 była pierwsza, tyle, że ja to napisałam, bo od razu rzuciło mi się w oczy, jak weszłam w ten wątek
w takim razie oby dwie jestescie spostrzegawcze mi to trzeba palcem pokazywac bo jakos nie zwracam uwagi na ilosc postow ani na nic, jedynie mi sie toto zielone rzuca w oczy i avatary
ale cos w tym jest ze nagle sie zrobilo wieleee jedno-postowcow
Stary 2006-05-20, 21:08   #439
sonia
Przyczajenie

super jestem za
sonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 21:10   #440
Lib_r4
Rozeznanie

why not
talia: 71 cm (Cel: 65 cm)
biodra: 94 cm
udo: 53 cm
łydka: 33 cm
ramię: 25,5 cm (Cel: 23 cm)

Kolejne mierzenie środek sierpnia.
Lib_r4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 21:11   #441
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moee
ale cos w tym jest ze nagle sie zrobilo wieleee jedno-postowcow
być może to przez wysyłanego do wszystkich maila o ankiecie?
Stary 2006-05-20, 21:14   #442
aga79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joey
Joey, masz 100% racji Ja też zbyt pochopnie zaznaczyłam odpowiedź na "tak" ale po głębszym zastanowieniu i przeczytaniu postów na "nie" dochodze do wniosku,że to nie będzie dobry pomysł Zapanuje zbyt duży chaos na KWC, oceny będę niemiarodajne i jeżeli już to większość osób recenzje będzie wpisywać na odczepnego, byle co oby napisać,a to chyba nie o to chodzi. Tak jaz zauważyły dziwczyny, dużo osób będzie się rejestrować na wizażu tylko po to aby dostać darmowe próbki.
Stary 2006-05-20, 21:14   #443
angie83
Raczkowanie

Świetny pomysł, zważając na fakt że wiele z nas interesuje opinia na temat kosmetyków, opinia którejś z nas, a nie mity i propaganda z tv. Czekam na realizację zamierzenia. Jestem jak najbardziej za!!!
Stary 2006-05-20, 21:15   #444
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec
być może to przez wysyłanego do wszystkich maila o ankiecie?
racja
Stary 2006-05-20, 21:16   #445
recydywiska
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Swietny pomysł...
Też jestem chetna jakby co
recydywiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 21:22   #446
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Bylam na tak ale.... dyskusja rozwija sie dalej i mama coraz wiecej watpliwosci.Juz teraz czesto znajduje sie recenzje na KWC ktore sa pisane na roznej podstawie-nie zawsze wynikajacej z regularnego stosowania lub chociaz starania sie.Probka sama w sobie nie stanie sie miarodajna podstawa do wystawienia recenzji i zapanuje jeszcze wiekszy balagan.
Poza tym poruszona juz kwestia darmowych probek-pewnie wiekszosc zarejestrowanych osob,ktore zajrzaly do Nas niedawno -w duzej mierze zachecila do oddania glosu na tak

Czytajac wczesniejsze posty oraz patrzac na ten pomysl z duza doza obiektywizmu jestem na NIE
Stary 2006-05-20, 21:24   #447
Ivvonka
Zadomowienie

Na poczatku pomysl bardzo mi sie spodobal. Ale maja racje te dziewczny, ktore pisza o doprowadzaniu do braku rzetelnosci i miarodajnosci w recenzjach na podstawie testowanych probek. Sama przed zakupem danego kosmetyku czesto prosze o probke, ale wiadomym jest, ze czasem te 5 ml w tubce (czy 7 w saszetce ) nie wystarcza by wyrobic sobie klarowne zdanie na temat danego produktu. Jest to rzecz ambiwalentna. Czasem zakupiony przeze mnie pelonowymiarowy krem przestaje byc uzywany juz po jednej aplikacji. Czasem jednak wymaga to wykonczenia calej tuby, bym mogla wyrobic sobie opinie na jego temat. Pomysl ma swoje plusy i minusy.
Ivvonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 21:27   #448
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moee
racja
Tak też może być, ale ja po otrzymaniu maila po prostu zagłosowałam, nie zgłaszałam się nagle do testowania. Dziwne, że osoby, które nigdy nie udzielały się na forum, nagle akurat teraz się uaktywniły. Ja jestem sceptycznie nastawiona, mimo wcześniejszej aprobaty pomysłu.
Stary 2006-05-20, 21:33   #449
Ivvonka
Zadomowienie

Ten pomysl skojarzyl mi sie troche z watkiem FREE SAMPLES na plotkowym, gdzie dziewczyny byly w stanie zamawiac wszystko, nawet katalogi kosiarek do traw

Jednak akcje typu Normadern Vichy (w ktorej notabene nie uczestniczylam) bardzo mi sie podobaja i uwazam za cos pozytywnego.
Ivvonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 21:33   #450
paulina5550
Przyczajenie

Smile Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Mi pomysł również się podoba. Trzeba zebrać jak najwięcej pozytywnych opinii i moze to wszystko się powiedzie i będzie luks Więc powodzenia I chętnie przetestowałabym jakieś kosmetyki:P;]
paulina5550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości