![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CzarnaZuzia Wymiata - Nowe otwarcie VIII
Jowito, naprawdę chylę czoła przed Twoja wiedzą.
Sentyment swój do tego okresu w historii i rosyjskich anarchistów pamiętam z czasów zamierzchłych czyli licealnych i na tym pozostało bo dalej już tematu nie zgłębiałam. Łamię się w przekonaniu, że wszystko mam i rozglądam się za nagrodą w postaci jakiegoś zakupu Byłam bardzo dzielna podczas usuwania ósemki, siódemki i .....dziewiątki ![]() Ale strach i nerwy trochę mnie wykończyły i teraz pocieszenia łaknę.
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Agatka, walnij se coś dobrego do jedzenia, szmatów masz pewnie po kokardy
abo jakiś perfun ... macie wogóle jakies ciągotki perfumowe? bo ja już nie i to jest straszne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Jest to zaprawdę prawda i z ciuchamy i z perfunami.
Cieszą mnie zapachy, nie powiem że nie, ale ilość jaką żem zgromadziła trochę mnie przytłacza. Powinnam może zostawić tylko ukochane Chanele i Shalimary i starczyłoby mi tego aż nadto ![]() Ale mam teraz takiego milusiego Gucci Ouda - szkoda by mi było tych dzieciaczków. Ot, problemy. Poproszę córkę o dobre ciasto - się okazało że zdolniacha piecze już lepiej ode mnie. Wprawdzie najchętniej by różne wegańskie wynalazki robiła ale jak ja poproszę to i jakieś demode tradycyjne super odwali ![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
w domu wegan ... znane mi to uczucie
to znaczy, wprawdzie mój synek, to juz od paru lat wyprowadzony z domu, ale wiesz jak to jest z sercem matki jak już zajdzie, to mu pichcę z radochą i w ilościach furmanki ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ragutko, to może Ty do miłej knajpy idz z kim miłym albo co za stracone zębiska nagroda musi być od wróżki zębuszki przecie ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- popełniłam zakup dla koniasa ziołów mu trzeba teraz wzmacniających idzie zima a swoją drogą wiecie Wy jak wygląda nasz wałach sportowo się udzieljący jeszcze pare lat temu ... ano obecnie jak kobyłka w ciąży, z bebzunem po peciny szczęśliwy jest tam gdzie jest, ma stado, łąki, przestrzenie ... to się zapasł jak śfynia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
O, zatrzymałam się w czasie że synek twój dopiero co maturę zdawał...zapieprza ten czas.
Moja córka tak jedną nogą czasem w domu. Do knajpy by my i poszli ale na razie szwy mam w gębie i nie pojem sobie tak fest ![]() A pewnie i tam mi same te frasunki przejdą.
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Ragutko dziękuję. Ja też mam sentyment z liceum, przez Dostojewskiego. Teksty źródłowe odkopałam po dobrych dwudziestu latach.
Jesteś pewna, że trzeba było wyrywać dziewiątkę? Nie lepiej zostawić na zapas? ![]() Doroto ja też mam coraz mniej zapachowych chciejstw. Chodzę do perfumerii, cieszą mnie testy, ale tak naprawdę nic mi się nie podoba na tyle, żeby w ogóle rozważać noszenie. Ostatnia miłość to Black Afgano ponad dwa lata temu. Ale w ogóle mi to nie przeszkadza, zachwycam się od nowa, tym co mam. Kiedyś to robiono dobre perfumy, a teraz w mainstreamie ulepy, a w niszy jakieś koperkowe rosoły. Zamyśliłam się ostatnio tylko nad Black Pepper Comme des Garcons, ale bardzo szybko mi przeszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Doroto, konisko szczęśliwe to i tyje - jasna sprawa
![]() A wróżka zębuszka to potem chociaż nowe ząbki czarowała a ta stara cholera co mi zabrała to nowych już nie da ![]() Czy znacie/używacie/macie może gomasio - sól sezamową? Jesuu jakie to pyyszne jest - to znaczy nie samo ale wszystko można sobie tym posypać i jest przepychota. Rawito - powiedziały że z ta dziewiątka to może być potem ambaras i za jednym zamachem fruuu ![]()
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
uzywacie, używacie
![]() moj męż się w tym sepcjalizuje, sam robi rencami swojemi albo takie tahini z czarnego sezamu na ten przykład, to takie że ... łyżeczką bym żarła ( tylko się klajtruje w gębie ) do każdego prawie sosu sobie dodaję musze Wam się przyznac, że męż mój jest niezłym kucharzem ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- ale ma wady sporo np. jest pedantem, taki wiecie Pan Porządny ( obecnie, przy moim skromnym udziale z mniejszym natężeniem ![]() i ciut flegmatyczny i ciut innych paskudztw to chyba jakoś działa, z tymi przeciwieństwami, co nie ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Nie używam, nie znam, ale kupię, bo lubię nowe przyprawy. W kółko jem ostatnio kaszę z warzywami, albo faszerowaną dynię i przyprawiam wszystkim, co mi w rękę wpadnie. Za każdym razem wychodzi inne i to jest super w przyprawach.
Kurczę, ale bym chciała, żeby K. mi coś fajnego ugotował. Jak go proszę, żeby kupił coś na kolację, to zastaję wino i nachosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Chyba działa... u nas to ja jestem ta porządna ale z umiarem a mój ten dobry co wszystko umie
![]() Zrobiłam słoik tego gomasia i wszystkie teraz sobie doprawiają co tam chcą. Pychota że tak się powtórzę.
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Każde tłumaczenie dobre
![]() Jowito nie kupuj tylko se zrób - potrzeba uprażyć dwie, trzy łyżeczki soli na suchej patelni a po soli uprażyć sezam tak ze 200 gram - takie paczki co są do kupienia. Można dodać siemienia lnianego. Potem jak już uprażysz - tylko bez przypalenia to się uciera wszystko w moździeżu ![]()
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Ragulino, Ty porządna dziewczyno
![]() ja jestem balaganiara i fleja fleja, w sensie, że lubię jak jest czysto wprawdzie i ogarniam rzeczywistość, ale raczej rączek sobie nie ubrudzę codziennym pucowaniem mieszkania jak coponiektóre moje kuleżanki T. w tym względzie jest lepszy, nigdy mu nie dorównam ale to się bierze wszystko z domu rodzinnego, serio u mnie była wolnośc w tej materii, nigdy mnie nie karcono za bałagan ( choć dla syfu już nie było przyzwolenia ) nie musiałam na siłę gotować, bo nie lubiłam tego nigdy, ani nie zmuszał mnie nikt żeby rozbić tewszystkie dziewczyńskie rzeczy, mogłam sobie do woli siedzieć z ojcem w motorowym pomieszczeniu w domu mojego T. 3 synów, ojciec i matka, chowani na "porządnego obywatela" chłopaki nauczone gotowac, prasować itp taki trochę ordnung muss sein nie wiem co lepsze, bo każdy z tych sposobow wychowania ma dobre i zle *motorowy, to było takie pomieszczenie/komórka z motocyklem WSK i wszystkimi tymi okołomotorowymi rzeczami mojego ojca ![]() taka ciekawostka, pamiatka na prawej dłoni - mam zdeformowane dwa paznokcie od pewnej żrącej, motorowej substancji Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2017-10-27 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
gomasio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
pamiętacie? ...
pojezdziłabym znowu z ojcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Doroto, nie miałam nigdy takiej komórki - dziecko z bloku.
Ale gdzieś w odwiedzinach bywały takie miejsca i zapach mam odłożony na półkę w nosie. Podobnie jak mnóstwo innych z dziecięctwa - stacja kolejowa u babci na Mazurach, suszone jabłuszka na strychu i w ogóle strych. Malarska pracownia mojego dziadka...oj było to pięknie.
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
o tak! przerózne zapachy z dzieciństwa ...
czasami coś "złąpię, nie wiadomo skąd, bardzo rzadko, ale zdarzy się i to są te mikro sekundy błogości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory mam boje z Mamą, która jak tylko do mnie przyjeżdża, robi awanturę, chce wszystko pucować, a przede wszystkim chować książki, które, fakt, leżą dokładnie wszędzie (ale wszystkie są potrzebne ![]() Natomiast do gotowania nikt nas nigdy nie dopuszczał. Ja się nauczyłam (i od razu polubiłam) jak się wyprowadziłam zaraz po liceum, a siostra długo mieszkała z rodzicami, więc dopiero tuż przed trzydziestką Najbardziej mi szkoda, że Mama nigdy nie chciała nauczyć mnie szyć, bo jest prawdziwą artystką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
ale Ty się sama grnełaś do szycia, a był zakaz
czy żąłujesz, że po prostu Cie do szycia nie przymusiła? Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Garnęłam i do tej pory się garnę, ale Mama uznała, że to kompletnie nie ma sensu i nie będzie się ze mną mordować, bo jestem niedokładna i się do tego nie nadaję. Na zajęciach technicznych nie potrafiłam zrobić głupiego szalika na drutach (zawsze Mama robiła za mnie w domu), talenty wykazywałam raczej w rysunku i malarstwie. Teraz czasem łączymy siły. Ja wymyślam jakiegoś ciucha, a Mama wykonuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
noo mama praktycznie do tego podeszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Piers do przodu
|
A ja oczywiście miałam powrót z przygodami
![]() ![]() ![]() ![]() A i Młodemu nabyłam Paco Rabanne czarne za całe 20 eurosków z wyprzy samolotowej - spodobało mu się ![]() ![]() I staram się ogarnąć w nowej rzeczywistości bo oczywiście w lodówie pusto i chałupa nieogarnięta ![]()
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Katty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Perfumowo mam wrażenie, ze zawsze testuje to samo i pachnie na mnie słodko, ulepnie i na chwile.
U mnie w domu jak u Kokoszki. Wychodzę z dziecmi, robimy cos kreatywnego, czytamy, bawimy sie, sprząta maz. Głównie. Ja ogarniam na bieżąco. Ja gotuje dużo i niezle, ale bez prezentacji artystycznej. Tzn smakuje, ale nie wyglada. Robię zakupy, piorę, załatwiam tzw sprawy ![]() U mnie w domu rodzinnym mama była pedantka i wszystko robiła najlepiej. Teraz jej już przeszło. Dom był zawsze na błysk, ale nie robiła wiele rzeczy ze mną, jak byłam mała. Zajmowałam sie sobą sama i miałam rygor. Przez 15 lat byłam jedynaczka, wiec ambicja była taka, aby mnie nie rozpuścić ![]() Ja chce inaczej. Kreuje wspomnienia ![]() Np wczoraj i dziś był dzień Antosia i mamy. Antoś robi listę, co chce robić i to realizujemy. Było fajnie ![]() Jeśli Marco chce oglądać autobusy i podziwiać po raz n-ty remizę strażacka to to robimy. Teraz jest na topie Halloween ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Fajne masz podejście Mariolu. Musisz być dobrą mamą.
A ja napisałam Wam coś w klubie, biorę procha i idę spać, bo się zdenerowowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Czytam właśnie wspomnienia Hercena o Bakuninie i doszłam do wniosku, że w sumie dobrze, że Bakunin już nie żyje bo chyba bym się w nim zabujała i K. by miał poważnego konkurenta. Był totalnym awanturnikiem, wdawał się we wszelkie rozróby, bo uwielbiał robić raban. Do Marksa wysłał sekundantów z byle powodu, ale się w końcu pogodzili, co nie zmienia faktu, że i tak rozwalił mu I Międzynarodówkę. Bo tak
![]() Przytoczę Wam fragment, który mnie urzekł: "W drodze z Paryża do Pragi natrafił gdzieś w Niemczech na rozruchy chłopskie: chłopi robili wrzask i harmider przed zamkiem, nie wiedząc, jak przystąpić do rzeczy. Bakunin wysiadł ze swego wózka i nie mając nawet czasu, by zapytać, o co chodzi, uszykował chłopów i tak ich gracko nauczył, że gdy siadał znowu do wózka, by udać się w dalszą podróż, zamek płonął ze wszystkich czterech rogów". To się nazywa człowiek czynu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Tymeno jaka fikuśna kiecka! Gratulacje! Na Tobie też jest taka króciutka? Jaką jeszcze zamawiałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod tym wzgledem jestem straszliwie nudna kobieta, zawsze lubilam tych dobrych, milych facetow, a takich jak Bakunin i tzw zli chlopcy to byli przeze mnie omijani szerokim lukiem ![]() Tymko, kieca nie w moim stylu ale fajna, widze Cie w niej. Widze sie powrocona na lono. Domowe i wywatkowe. Boze! Jak tam bylo okropnie a jak w domu jest dobrze!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.