|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!
Cytat:
Z ciekawości zrobiłam sobie test poziomujący z niemieckiego i wyszło mi jakimś cudem B1, choć języka nie uczę się od kilku lat ![]() ![]() Chciałam dzisiaj umyć okna, ale jestem trochę przeziębiona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać... Edytowane przez filozof_ka Czas edycji: 2017-12-19 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
Ja z angielskiego jestem jakoś na c1 (mimo to chcialabym dalej szlifować
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Mamy coraz więcej chętnych, i to na 2 języki ![]()
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale nie ciągnie mnie do tego języka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Hmm ja norweski owszem, ale w dalszej przyszlosci. Ktos japonski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7981012 1]Hmm ja norweski owszem, ale w dalszej przyszlosci. Ktos japonski?[/QUOTE] Japońskiego też się bym pouczyła ![]()
![]() |
![]() |
#427 |
I tak powiem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Schprechts bitte langsam... Przepraszam za pisownie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
I co pomagało ?
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Tego pierwszego zdania po niemiecku nie rozumiem. Co d 2 kolejnych- chyba rozumiem. Czy to będzie" Nic nie rozumiem. Czy możesz mówić wolniej?".
Czyli co zakładamy po Świętach jakąś grupę dla uczących się angielskiego? Dropbox mam, ale wersję basic. Nawet nie wiem ile mam tam miejsca. Musiałabym sprawdzić. Podoba mi się ta opcja z dyskiem google. Coś pomyślę. Właśnie muszę zrobić sobie chwilę przerwy od e-kursu na prawko bo już mi się zaczynają mylić numery znaków drogowych. Czuję się dziś fatalnie. Mój organizm domaga się pilnej wizyty u gina, dobrze, że znalazłam wolny termin 8 stycznia i już się nie mogę wyniku usg doczekać, żeby się uspokoić. A dziś zdycham i bycie produktywną idzie mi ciężko, ale się staram. Lista to do jest, robię w żółwim tempie, ale robię. W ramach przerwy od prawa jazdy nakarmię koty i porobię coś z włoskiego. No i chyba śmieci powinnam wynieść bo TŻ to zrobił, a zapomniał, pojechał na trening biegowy i żeby miał siły latać po nim ze śmieciami na to raczej nie ma szans. Niby okres nie choroba, choć przy mojej endometriozie może i jak choroba, ale dlaczego człowiek musi się czuć tak jakby właśnie dostał obuchem w łeb albo zderzył się z rozpędzonym Pendolino?
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Miss, wybierz taka opcję jaka dla Ciebie będzie najwygodniejsza.
Życzę zdrowia i poprawy samopoczucia ![]() U mnie dziś o dziwo produktywnie - dom błyszczy, sprawunki porobione, a przed snem siądę jeszcze do angielskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Powiem Miss, że naprawdę jesteś dla mnie mega motywacją. Mam nadzieję, że uda mi się wyrobić takie nawyki. A przy bolesnym okresie nie robię nic poza pracą zawodową, choć endometriozy nie mam (i ogólnie odkąd biorę tabletki antykoncepcyjne, to problem prawie zniknął). Trzymaj się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;79823326]Pierwsze to "nie jestem (na) dziś przygotowana"
![]() Powiem Miss, że naprawdę jesteś dla mnie mega motywacją. Mam nadzieję, że uda mi się wyrobić takie nawyki. A przy bolesnym okresie nie robię nic poza pracą zawodową, choć endometriozy nie mam (i ogólnie odkąd biorę tabletki antykoncepcyjne, to problem prawie zniknął). Trzymaj się ![]() [/QUOTE] No, niestety endo lubi nawracać. Po operacji nie odczuwałam bólu podczas okresu, ale teraz znów czuję, opóźnił się kilka dni, więc mi się czerwona lampka zapala. Na wynik usg czekam teraz jak na zmiłowanie. No, notatki z metterci i volerci zrobione. TŻ wrócił i pomógł mi zlokalizować No spa, więc już nieco lepiej. Idę sobie teraz lekturkę uproszczoną z włoskiego podczytać.
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
Tak, Miss jest wielką motywacją i jak się czyta co ona robi to aż głupio nic nie robić
![]() Ja miałam niemiecki w technikum. Przez pierwszy rok mieliśmy tak beznadziejnego nauczyciela, że nic kompletnie nic nie robiliśmy. W drugiej klasie za to przyszła bardzo wymagająca nauczycielka i leciała z materiałem dalej nie patrząc na nasze braki. W efekcie ledwo zaliczałam bo przy nawale innych przedmiotów nie było czasu a przede wszystkim chęci nadganiać. W maturalnej klasie trochę nad niemieckim przysiadłam i zrozumiałam większość rzeczy, a przede wszystkim zaczął mi się ten język podobać. Muszę do niego wrócić. Wczoraj pierwszy raz piekłam piernik staropolski i coś słabo mi wyrósł ![]() Dzisiaj mam w planach pisanie pracy.
![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj muszę ogarnąć projekt i spakowanie się na święta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
Tak sobie pomyslalam, ze jak jest takie zainteresowanie niemieckim, to moglabym wam troche pomoc.
Tzn. np. moznaby wziac ten serial, ktory pokazywalam na poprzedniej stronie, ''Jojo sucht das Glück'', on trwa trzy minuty, wiec moglabym go przetlumaczyc, poruszyc kilka kwestii jezykowych, ktore mi przychodza na mysl ogladajac ten serial, podeslac kilka cwiczen i klucz odpowiedzi do nich, a pozniej zadawac po jednej kilkuzdaniowej wypowiedzi i sprawdzac ja. Co myslicie? Mysle, ze spokojnie moglabym taka jedna krotka lekcje w tygodniu zrobic i potem wyslac np. zainteresowanym jako plik pdf jako prywatna wiadomosc albo wrzucic na tego dropboxa, ktorego zalozymy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
hejka, jestem desperatką do widzenia hehe
![]() |
#438 | |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7983345 6]Tak sobie pomyslalam, ze jak jest takie zainteresowanie niemieckim, to moglabym wam troche pomoc.
Tzn. np. moznaby wziac ten serial, ktory pokazywalam na poprzedniej stronie, ''Jojo sucht das Glück'', on trwa trzy minuty, wiec moglabym go przetlumaczyc, poruszyc kilka kwestii jezykowych, ktore mi przychodza na mysl ogladajac ten serial, podeslac kilka cwiczen i klucz odpowiedzi do nich, a pozniej zadawac po jednej kilkuzdaniowej wypowiedzi i sprawdzac ja. Co myslicie? Mysle, ze spokojnie moglabym taka jedna krotka lekcje w tygodniu zrobic i potem wyslac np. zainteresowanym jako plik pdf jako prywatna wiadomosc albo wrzucic na tego dropboxa, ktorego zalozymy.[/QUOTE] Ja chętnie zapiszę się do Ciebie na lekcje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7983345 6]Tak sobie pomyslalam, ze jak jest takie zainteresowanie niemieckim, to moglabym wam troche pomoc.
Tzn. np. moznaby wziac ten serial, ktory pokazywalam na poprzedniej stronie, ''Jojo sucht das Glück'', on trwa trzy minuty, wiec moglabym go przetlumaczyc, poruszyc kilka kwestii jezykowych, ktore mi przychodza na mysl ogladajac ten serial, podeslac kilka cwiczen i klucz odpowiedzi do nich, a pozniej zadawac po jednej kilkuzdaniowej wypowiedzi i sprawdzac ja. Co myslicie? Mysle, ze spokojnie moglabym taka jedna krotka lekcje w tygodniu zrobic i potem wyslac np. zainteresowanym jako plik pdf jako prywatna wiadomosc albo wrzucic na tego dropboxa, ktorego zalozymy.[/QUOTE] Ja jestem za , z miłą chęcią sobie przypomnę niemiecki ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() Na szczęście nie mam problemów podczas okresu, tylko tyle, że przez dwa dni nie za bardzo mi sie cokolwiek chce i przed najchętniej zjadła bym tonę czekolady ![]()
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Tzn. np. moznaby wziac ten serial, ktory pokazywalam na poprzedniej stronie, ''Jojo sucht das Glück'', on trwa trzy minuty, wiec moglabym go przetlumaczyc, poruszyc kilka kwestii jezykowych, ktore mi przychodza na mysl ogladajac ten serial, podeslac kilka cwiczen i klucz odpowiedzi do nich, a pozniej zadawac po jednej kilkuzdaniowej wypowiedzi i sprawdzac ja. Co myslicie? Mysle, ze spokojnie moglabym taka jedna krotka lekcje w tygodniu zrobic i potem wyslac np. zainteresowanym jako plik pdf jako prywatna wiadomosc albo wrzucic na tego dropboxa, ktorego zalozymy.[/QUOTE] Fajny pomysł. Moim zdaniem dobrze tłumaczysz i podajesz dobre przykłady, więc może to byłby niezły pomysł. Przeczytałam wczoraj teorię z kolejnej części cyklu Matura 2018 na blogu italianelcuore, więc dziś powinnam porobić ćwiczenia na stopniowanie przymiotników. Wybrałam sobie na początek te z książki Via della grammatica. Poza tym biorę się dziś za hiszpański. No i dalszy ciąg e-kursu na prawo jazdy oczywiście.
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znasz norweski to jak znajdziesz czas to może podpowiesz z czego najlepiej skorzystać do nauki tego języka, oprócz kursów ![]()
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Znam szwedzki, ale norweski podobny, zanim nauczyłam się szwedzkiego chciałam jechać do Norwegii i uczyć się norweskiego, więc co nieco o materiałach do niego wiem. Tym bardziej, że studenci w Szwecji uczą się norweskiego jako drugiego języka, wiem z czego korzystają, więc tu też mogę coś zasugerować.
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w Holandii i najlepiej tam uczyć się obcych języków.
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś mega! ![]() ILe lat się uczyłaś? Wyjedź sama na własną rękę. Ja tak zrobiłam tylko wyjechałam do Holandii
![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
Oj to prawda z tym podobienstwem Ja sie szwedzkiego uczylam tylko 2 czy 3 miesiace, ale kiedys ogladalam filmik na youtube po islandzku + z islandzkimi napisami i bylam w ciezkim szoku, bo sporo slowek zrozumialam (a islandzki i szwedzki sa przeciez do siebie duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo mniej podobne niz norweski/szwedzki/dunski).
No dobra, to skoro macie ochote, to postaram sie przygotowac takie materialy, zobaczymy, jak to wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
orih Byłabym bardzo wdzięczna. Ile się już uczę to musiałabym policzyć.
Tam na miejscu miałam 1,5 roku kursu akademickiego z egzaminami obowiązkowymi państwowymi aż do poziomu A2 od podstaw. Po powrocie do Polski uczyłam się sama plus byłam i nadal jestem członkiem społeczności internetowej szwedzkiej dla fanów ciężkiej muzyki i tam m.in. byłam w stałym kontakcie z kumplami, których poznałam będąc jeszcze w Szwecji. Ludzie na tym portalu m.in. piszą swoje dzienniki, używają slangu, skrótów, więc tam mogłam podłapać mówiony, współczesny żywy język. Nie wiem czy śledzicie serię Blogowanie pod jemiołą na blogach językowych. Ja wypatrzyłam, że w jest ramach jest kod promocyjny JEMIOLA na kursy na multikurs.pl (-40%) i na książki prestonpublishing.pl (-25%), więc może ja kupię sobie kurs niemieckiego on line i Niemiecki w tłumaczeniach gramatyka 1 (ewentualnie +Niemiecki w tłumaczeniach sytuacje). Zobaczymy jak u mnie będzie z kasą. Kod do końca roku 2017. Na pewno dla mnie na początku ciężka byłaby wymowa. Zasady gramatyki wydają się logiczne i dość schematyczne. Patrzyłam na szybko na zasady stopniowania przymiotników (skoro z włoskiego to przerabiam) i wydają mi się logiczne i nawet mniej skomplikowane niż włoskie (bo włoskim w stopniu najwyższym są wyjątki z archaicznymi końcówkami łacińskimi, a w niemieckich chyba już nie ma czegoś takiego albo nie zostało w tym co czytałam wspomniane). Dlatego ja potrzebuję na pewno czegoś z przykładami wymowy słówek. Na gryzoniu znalazłam cały kurs z Deustche Welle spakowany razem z gramatyką Bęzy, więc mam od czego zacząć. Także ja jestem za rokiem 2018 z nauką niemieckiego. Jak najbardziej. ;-)
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Mam jakiś zły dzień dziś
![]() Od kilku lat co roku piekę pierniczki na święta, w tym się jakoś nie mogłam zebrać, chciałam to zrobić dziś i co? Przypaliłam ![]() Po świętach planuje zacząć ogarniać swój bullet journal na nowy rok ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do organizacji- na kanale YT The Financial Diet usłyszałam o aplikacji Trello.com Będę testować do robienia to do list, ale ma tyle opcji, że jak by to połączyć np. z quizzlet to chyba można by użyć do grupy do nauki języka obcego. Pliki można dodawać, linki. Po świętach będę testować. Jak coś to dam znać. Zajrzałam do Grammatik Kein Problem i nawet mi pasuje. Czy źle mi się kojarzy czy była do niej druga książka z samymi ćwiczeniami? Bo coś mi się kojarzy z księgarni językowych tego typu.
![]() |
![]() |
#450 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj był u mnie owocny dzień, dużo zrobiłam. W końcu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.