|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2019
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
teraz będę kupować z listą, to co potrzebuje a zachcianki to takie konkretne, bo coś też trzeba mieć od życia ![]() Miałam tak ale koło 35tyg,chyba nie powinno to być nic złego nawet na początku |
||
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra wyczytalam ze to moze tez oznaczac rozciąganie tam wszystkiego i nie powinno to byc nic niepokojacego jesli nie ma dodatkowych objawow wiec nie panikuje
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Jeśli będzie dziewczynka, to na pewno kupię coś ekstra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię mieć dużo ubranek. Sama mam dużo, więc dziecko też. Po drugie mam duży bęben w pralce i zanim się zapełni to trochę tych ubrań trzeba.
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Ja tym razem nakupie samych pajacow. Wygoda przedewszystkim
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie nie mam duzo ciuchow za to moj mlody teraz tak
ale jemu to lubie znaleźć jakies sensowne paczki ubrań na olx to nie dziwne ze dwie szafy juz sa pelne Ja za to mam 3 polki cichow (no dobra teraz bede miec wiecej bo dostalam wielki worek ciuchow od tz mamy ) a jak mam cos kupic to jest dla mnie tragedia, tylko jezeli to jest mi na prawde konieczne to sie zmusze do pojscia do sklepu albo raczej to tz mnie ciagnie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz się nie mieszczę w garderobie. Ale nie przeszkadza mi to większy szał mam na buty. Chociaż odkąd mam Pestkę kupuje tylko jej. Sobie juz dawno nie kupiłam butów. Zakupy robię jedynie przez net. Nie cierpię stacjonarnych. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Ja najbardziej lubię pajace. Bo to jeden ciuch i dzieciak cały ubrany
|
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
U córki pajace tylko do spania. A tak to stały zestaw- legginsy + body/bluzeczka.
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Córeczki nie mam, ale albo pajace, albo body i śpiochy/polspiochy.
Spodenki się nie sprawdzały, bo moje wiecznie ruszały stopami i skarpetki spadały Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dla dziewczynki tez Alicja ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle wszystkie rodzaje garderoby. Moja Pestka nie lubi pajacy bo lubi mieć w nocy gole stopy.
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie mam farta po prostu Ja sie ciesze ze rodze w czerwcu mlody z maja i akurat w tamtym roku maj-sierpien byl taki goracy ze dziecko przewaznie body+spiochy lub czesto body i skarpetki mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka A ja butow to mam 3 pary baleriny, polbuty i kozaki na zime
Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2018-10-09 o 20:06 |
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ile? ! 3 pary? Mój tz ma więcej a jest minimalista
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tyle mi potrzebne do chodzenia lato baleriny, wiosna jesien polbuty a zima kozaki Aa no i jedne wyjsciowe na koturnie w szafie leza, raz ubrane w zeszlym roku na slub Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My mamy pajace bez stópek - są w h&m ![]() Ogólnie w pierwszej ciąży nakupowałam się jak głupia tych ciuszków nie wiem po co. A później i tak miałam kilka które były najwygodniejsze i zakładałam je córce w kółko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjątek stanowią Melissy. Dragony mają 10 cm i w nich chodziłam w 9 Mc ciąży. Cytat:
jak dziecko juz chodzi. Hm ma fajne ubranka. Najbardziej lubię hm, zare, c&a i reserved. Potem smyk i sporadycznie pepco.
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja aż tak to nie umiem. Na pewno mam mniej rzeczy niż jeszcze rok temu, chłopcy też nie mają stosów, ale chciałabym, i dążę do tego aby mieć mniej i takie których używam. Przyszedł taki moment, że poczułam zmęczenie rzeczami. Denerwowały mnie, były wszędzie, więc zaczęłam powoli i sukcesywnie ogarniać, pozbywać się i myśleć o tym co kupuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#441 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się cieszę że będzie czerwcowe bo ubiór letniego bobasa mam obcykany. Jak było ciepło to w domu sama pielucha, na dwór ewentualnie body bez rękawów albo koszulka. Jak chłodniej body i legginsy albo pajac. Sukienki i inne cuda to dopiero na wiosnę zakładałam
![]() Też jestem minimalistką, wszyscy mamy idealne garderoby kapsułowe i w przypadku nowego członka rodziny ta sama zasada. Sprawdza się idealnie bo rzeczy z przypadku nie mamy ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2018-10-09 o 20:31 |
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to abstrakcja Jakos nie ogarniam zmieniac buty dwa razy dziennie ja w domu chodze bez a jak wychodze na spacer/zakupy/plac zabaw to jedne buty mi do tego wystarcza Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój syn był z czerwca i potrzebował zdecydowanie mniej rzeczy niż drugi, który był z zimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
O matko, nie ogarniam tempa.
Coś podczytywałam w ciągu dnia, ale nie mam czasu w pracy pisać. Witam nowe Mamusie Z tego co pamiętam: Ja nie szalałam z wyprawką, trochę ciuszków dostałam. Prawie wszystko po synku mam zachowane (łącznie z wózkiem), więc wyprawka będzie praktycznie bezkosztowa. Zwłaszcza jeśli będzie drugi synek. Wiadomo coś tam nowego dokupie, ale na pewno bez szaleństw - nie znoszę natloku rzeczy. U nas w pierwszej ciąży mieliśmy kilka typów imiona dla dziewczynki i żadnego takiego 'z serca' dla chłopca. Wyszedł synek i zaczeło się dumanie, ale uważam, że wybraliśmy idealnie. Drugiego takiego imienia już nie znajdziemy. ![]() Dla dziewczynki nadal mam kilka typów - wszystkie klasyczne (nazwisko tez mamy bardzo polskie, więc mocne szaleństwa nie wchodzą w gre ![]() Przyszły wyniki wczorajszej bety - matko i córko co za stres jak otwierałam pdfa. Wynik: 281. Raczej nie będe powtarzać - czekam (nie)spokojnie na wizytę u gina. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- U mnie wszystkie ubrania synka mieszczą się w 2,5 szuflady (i to już liczę z rzeczami na zaś). Ale on mały jeszcze, to graty mało miejsca zajmują.
Edytowane przez nyala Czas edycji: 2018-10-09 o 20:55 |
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo ale jest cos czego jest u nas duuuzooo
![]() zabawki a zwlaszcza pluszakow moj mlody to maniak pluszakow i ja tez ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zasypiam na siedząco. Czy wy też budzicie się po kilka razy w nocy? Wstaję w nocy na siku, na picie, kiedyś nawet na jedzenie. Zasnąć nie mogę później, wieczorem też nie mogę usnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak twój brzuch? Boli nadal? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Małogsia, dziękuję.
![]() Ja ostatnio tfu, tfu.. zasypiam jak dziecko - zaraz się właśnie kładę, bo oczy mi leca. Wieczorem zasypiam w moment, w nocy budzę się tylko jak synek mnie obudzi - często do nas przychodzi i sie później rozpycha, po czym znów zasypiam w moment. A rano po ponad 8h budzę się zaspana!
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Czy w ogóle jest tutaj ktoś z Wrocławia? ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Zrobiłam drugi test bo mi został. Tez 2 kreski.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

od dwóch godzin mnie tak boli raz mocniej raz slabiej i nie wiem czy to normalne czy nie 

Mam na imię Dominika, mam 26 lat, BEZDZIETNA
teraz będę kupować z listą, to co potrzebuje a zachcianki to takie konkretne, bo coś też trzeba mieć od życia 

ale jemu to lubie znaleźć jakies sensowne paczki ubrań na olx to nie dziwne ze dwie szafy juz sa pelne
) a jak mam cos kupic to jest dla mnie tragedia, tylko jezeli to jest mi na prawde konieczne to sie zmusze do pojscia do sklepu 

pewnie mam farta po prostu
mlody z maja i akurat w tamtym roku maj-sierpien byl taki goracy ze dziecko przewaznie body+spiochy lub czesto body i skarpetki 

jak dziecko juz chodzi.