|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V
Cytat:
Ja mam +18 kg no nic, schudne po porodzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Karolkowa nie patrz na normy, w ciąży są inne. Leukocyty do 15.
Część w ogóle
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc wszystkim!
Gardlo nadal drapie... wlasnie gotuje wode na jakis soczek z syropem malinowym. Musze kupic cytryne, duuuuzo cytryny i zaczac robie tez te solne plukanki, bo bedzie nieciekawie :/ Dziecko mi siedzi pod zebrami. Masakra, jak on tam wlazl? :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka Edytowane przez jajoanka Czas edycji: 2018-10-02 o 06:33 |
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mnie na przeziębienie i ból gardła zawsze pomaga herbata z imbirem, miodem i cytryna
Dzisiejsza nocka była straszna.. Budziłam się nawet częściej niż co godzinę z ogromnym bólem bioder.. Nie dało się tego wytrzymać i ratowałam się ciągłymi zmianami pozycji i poduszkami pod tyłkiem, brzuchem czy pod nogami. Dziś mam dokładnie 36+0, więc jeśli urodze to nic się nie stanie.. Nie chciałam być pierwsza ale po dzisiejszej nocy już mi to wisi czy urodze pierwsza czy szósta.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze zrobie mleko z miodem? Cos bede kombinowac. Trzymaj sie! Wierze, ze biodra dokuczaja, a ciagle rozbudzanie sie tez nie jest fajne... czlowiek taki pozniej rozbity. Pomysl, ze juz niedlugo ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się pożalić jaka jestem niewyspana i jaka noc była ciężka ale widzę że nie tylko u mnie więc już nic nie będę pisać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzę o tym żeby było 2 tyg. później i żeby Hania była już nami
Pierwsze co zrobię jeśli uda mi się urodzić sn to pójdę spać chociaż na chwilę na brzuchu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja całą noc przespałam ![]() Na 10:00 szkoła rodzenia - dziś o rozszerzaniu diety po 6 miesiącu i BLW. Jeszcze się nie urodziła, a już będę się uczyć o rozszerzaniu jej diety, no cóż Swoją drogą, to chyba jedyny plus tego, że rodzimy w tym okropnym listopadzie. :P Latem będą świeże i pyszne warzywa
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś mam w planach długi spacer na rozprostowanie kości i muszę posprzątać w domu bo położna przychodzi na 14 w idealnym czasie jesteśmy w ciąży Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie Anetka - pierwsze co zrobisz jak urodzisz... to napiszesz nam newsa na forum i pokazesz fotki na fb :-P
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneta wiem o czym mowisz z tymi biodrami... mialam to samo i myslalam ze zwariuje... bol przy kazdej zmianie pozycji i problem z wygodnym ulozeniem. Mi kilka dni odpuscilo na szczescie.
Obudzilam sie o tej 2 w nocy znowu z opuchnietymi dlonmi. Bandarz noe zdal egzaminu u mnie posmarowalam tym altacetem, ale tez nic nie dal... plus taki ze mnie skurcze w lydkach nie lapia ale to chyba jedyna rzecz w tej ciazy ktora mi nie dokucza...Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się w nocy wierciłam jak szalona, ale to dlatego, że mąż poszedł na nadgodziny i byłam sama, nie mogłam sobie miejsca znaleźć..
Co do spania na brzuchu - ja przed ciążą dużo tak spałam, i nawet teraz czasami tak się przebudzę od razu wtedy idę na bok, no ale co na Młodym poleżę, to moje. Wtedy bardzo ruchy czuć, nawet te najmniejsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja juz zyje nadzieja ze porod coraz blizej. I jak byscie mnie zobaczyly i moje reakcje na cokolwiek to bylybyscie polane. Bron boze nie traktuje porodu jako jakies wyscigi z wami ale widze juz 2 raz takie skrawki dziwnej wydzieliny podobnej konsystencja do czopa juz sie ciesze bo "a moze juz cos sie zadziewa". Mam od 3 dni takie pedey na wc, ze az mnie tylek boli, ale sie ciesze, bo moze juz sie ten organizm oczyszcza. Ciul, bo pewnie po tej pokrzywie, ale ja sie ciesze na biegunke z nadzieja ze to zwiastun konca mojej meczenskiej drogi 🤣 przepraszam za zobrazowanie, ale musialam z kims sie podzielic a wy chyba zrozuiecie mnie jak nikt inny.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze bardziej idealnie przeżuwając śniadanko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Na forum napisze jak wstanę czyli znając życie max. 15 min po pojsciu spać bo mój TŻ sam tyle z dzieckiem chyba nie wytrzyma..
kuźwa, jeszcze od wczoraj mam nerwy bo się pokłóciliśmy i dziś rano się do siebie nie odzywaliśmy słuchajcie, zrobił mi awanturę o nic.. Jakiś diabeł w niego wstąpił normalnie. Od soboty miał przygotowane śmieci do wyrzucenia (lekkie ale objetosciowo duze), a o sprzątaniu łazienki nie wspomnę .. Przyszedł po pracy do domu, zjadł obiad, pogadaliśmy i zartowalismy normalnie, później go poprosiłam o wyrzucenie tych śmieci no i poszedł do kuchni po nie.. I tam już zaczęły się krzyki że ma do wyrzucenia 2 małe i jeden duży worek i jakbym nie mogła z tych dwóch małych zrobić jednego, a do tego te worki się rwą i on tego nie wyrzuci jak nawet worków porządnych nie umiem kupić.. Myślę sobie WTF?! Trzasnal drzwiami od salonu i poszedł przed komputer. No to się ubrałam i wzięłam te worki do wyrzucenia, a ten z krzykiem wybiega z salonu co ja robię i mam tego nie wyrzucać, więc spytałam kto to zrobi w takim razie skoro nie on i nie ja? Znów Trzasnal drzwiami i to było ostatnie zdanie które do niego powiedziałam od wczoraj a ja się nadal zastanawiam co mu się w głowie porobiło? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Jajoannka polecam taką miksturę - kawałek świeżego imbiru zetrzeć na tarce, zalać ciepłą wodą odstawić na 5 minut, odcedzić, dodać łychę miodu i dużo soku z cytryny.
Lady u mnie od jakiegoś czasu pojawia się taka wydzielina czopopodobna, od dwóch tygodni chodzę z rozwarciem, ale skurczy brak
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady, Freya - ja nawet nie wiem jak ten czop mógłby wyglądać
Boję się też że nie zauwaze saczacych się wód plodowych bo ogólnie mam spore upławy ostatnio.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała jeszcze nawet 2kg nie ma i absolutnie nie wypatruje porodu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobryy
Ja wstawalam siku jak zwykle 2 razy, ale juz tak sie do tego przyzwyczailam, ze ide jak zombie do tej ubikacji i od razu pozniej zasypiam, nawet specjalnie mnie to nie budzi, wiec spoko. Ale i tak jakos niewyspana wstalam. Cytat:
Cytat:
Gorzej jak sie placzliwe trafi, albo zacznie zabkowac i bedzie marudne :p Ale czlowiek tez uczy sie wszytskiego i pozniej robi to automatycznie, wiec nie martw sie, praktyka czyni mistrza, damy rade ![]() Cytat:
Ja taki szok, o co chodzi xD ale pozniej dostalam kwiatki na przeproszenie, mysle ze ich moze tez stres juz zjada i czasami emocje biora gore :p
|
|||
|
|
|
#441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co... ja juz prawie zapomnialam jak to jest ale dla mnie to klazyczny zespol napiecia przedmiesiaczkowego Przejdzie mu!Cytat:
![]() Cytat:
Tez mam sporo wydzieliny.... i tez mam obawy czy zauwaze ten sluz albo saczace wody. Nie mam pojecia... Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ! Laski ja właśnie jem śniadanko, pada u mnie jak nie wiem powoli się szykuje na wizytę i podobno załatwimy wszystko na oddziale, więc myślę że jak dam 100zl to będzie ok ?
A tak się boję że o mamo.. (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A! Aneta - powiem Ci jeszcze na pocieszenie, ze moj maz np. ostatnio mowi do mnie - nie prasuj, nie sprzataj, odpoczywaj. No ok... ale jak ja go poprosze, zeby chociaz swoje ciuchy poskladal ladnie do szafy i zmyl naczynia to on mowi, "no tak, tyle mam do zrobienia, a jeszcze powiesz mi, ze Ci nie pomagam..." A sytuacja z dzis rano - "No i w co mam sie ubrac do pracy. Nie mam w co. Nie mam nic wyprasowanego. Moge ta koszulke... ale nie mam swetra (P.S od 2 lat szuka swetra do pracy i jeszcze nic nie kupil), koszule pogniecione...." A ja sie pytam - a to co wisi w szafie? A on "tez pogniecione". Srele duperele. Wszystko co ma w szafie bylo wyprasowane. Tylko on nie umie utrzymac tam porzadku... nie moga to sprawa. Niech sam sie nauczy obslugiwac zelazko :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Dews u mnie z sikaniem w nocy podobnie jak u ciebie, na automacie
mam wrażenie że nawet mnie to nie budzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie tez sie dziwie, ze pokrzywa niby ma pomoc na wyproznienie, ja bym powiedziala, ze wrecz przeciwnie. Jest ona moczopedna i w duzych ilosciach sprzyja odwodnieniu, wiec jak bym uwazala
zalecana jest szklanka dziennie.
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Jajoanka herbata z pokrzywy jest smaczna ale sok 100% jest przeokropny, wiem bo go mecze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc chyba dam mu ta stówkę na oddziale no bo co ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
Jajoanka no dobre to nie jest, ale mocno rozgrzewa.
Mój też nerwowy chodzi, więc chyba też jakiś stres przedporodowy ich ogarnia. Dziewczyny kupujecie śpiworki do fotelika? Czy kombinezony? Będę jeździć z Dzidziutkiem Agatę odwozić do szkoły i nie wiem, jak to ogarnąć zimą
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ogladalyscie ddtvn ? O najmniejszej dziewczynce w Polsce ?
Miała 350 g jak się urodziła a teraz waży 2350 ![]() Taka kruszynka ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
Jajoanka - mój też mówi, że mam nic nie robić ale chyba z tej bezczynności bym padła, więc codziennie sprzątam, robię zakupy, piore i przeważnie gotuje, a ten i tak się dawali do czegoś bo np. worków nie umiem kupić
Miałam w tym roku na balkonie krzaczek pomidora i scielam go 3 tyg temu, a doniczka z ziemią i kikutem pomidora jest do tej pory na balkonie. Już nawet teściowa 2 tyg. temu była u mnie żeby ją wyrzucić bo patrzec nie może na to ale mój TŻ powiedział że on ją wyniesie (ciężka jest bo ja bym już dawno to zrobiła) i od tego czasu minęły 2vtyg. Z mojego TŻ jest dobry chłopak ale chyba go jakiś stres zżera o którym mi nic nie mówi, a szkoda bo to odbija się na mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

duzo ich tam masz?
biorąc pod uwage, że poprzednio miałam +30
Ale z drugiej strony wkurza mnie to, że ta waga mi tak leci szybko, bo ja ani nie jem więcej niż wcześniej ani nie żywię się słodyczami i fastfoodami... Widocznie taka ma uroda 

Swoją drogą, to chyba jedyny plus tego, że rodzimy w tym okropnym listopadzie. :P Latem będą świeże i pyszne warzywa 
posmarowalam tym altacetem, ale tez nic nie dal... plus taki ze mnie skurcze w lydkach nie lapia ale to chyba jedyna rzecz w tej ciazy ktora mi nie dokucza...
słuchajcie, zrobił mi awanturę o nic.. Jakiś diabeł w niego wstąpił normalnie. Od soboty miał przygotowane śmieci do wyrzucenia (lekkie ale objetosciowo duze), a o sprzątaniu łazienki nie wspomnę .. Przyszedł po pracy do domu, zjadł obiad, pogadaliśmy i zartowalismy normalnie, później go poprosiłam o wyrzucenie tych śmieci no i poszedł do kuchni po nie.. I tam już zaczęły się krzyki że ma do wyrzucenia 2 małe i jeden duży worek i jakbym nie mogła z tych dwóch małych zrobić jednego, a do tego te worki się rwą i on tego nie wyrzuci jak nawet worków porządnych nie umiem kupić.. Myślę sobie WTF?! Trzasnal drzwiami od salonu i poszedł przed komputer. No to się ubrałam i wzięłam te worki do wyrzucenia, a ten z krzykiem wybiega z salonu co ja robię i mam tego nie wyrzucać, więc spytałam kto to zrobi w takim razie skoro nie on i nie ja? Znów Trzasnal drzwiami i to było ostatnie zdanie które do niego powiedziałam od wczoraj
Boję się też że nie zauwaze saczacych się wód plodowych bo ogólnie mam spore upławy ostatnio.. 
. Jestem przerażona. :O
Ja taki szok, o co chodzi xD ale pozniej dostalam kwiatki na przeproszenie, mysle ze ich moze tez stres juz zjada i czasami emocje biora gore :p
przepraszam za zobrazowanie, ale musialam z kims sie podzielic a wy chyba zrozuiecie mnie jak nikt inny.
zalecana jest szklanka dziennie.
więc chyba dam mu ta stówkę na oddziale no bo co