![]() |
#421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Guzek na piersi
hmm nie zdążyłam się pochwalić, nic nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Ja to jestem cudowna pod tym wzgledem: kilka miesięcy temu wyczułam guzek w piersi, natychmiast panika, pędem do lekarza i... okazalo się, że wymacałam własne żebro... Jak człowiek nosi miseczkę AA, to musi byc ostrożny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na szczescie mam miseczke C i troszke tluszczyku ![]() Ale panika tez byla ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
No moja lekarka też się uśmiała. Ale, po chwili dodała, że stanowczo woli takich panikarzy, niż ludzi, którzy przychodzą z kilkucentymetrowym (!) guzem w piersi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Przyczajenie
|
![]()
moja siostra ,miala torbiele na piersiach obu i to spore najpierw lekarz probowal je rozpuscic tabletkami tylko że to hormony,ale dal sobie z nimi rade na poczatku nie bylo widac efektow, ale za jakis czas znikly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
Witam,
Czy możecie polecić mi chirurga lub onkologa z Rzeszowa. Mam gruczolakowłókniaka i chcę to usunąć ale nie wiem do jakiego lekarza mam sie udać. dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
A takie nazwisko Jakubowicz Piotr?
Czy ktoś może mi o tym doktorze powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Przyczajenie
|
Witaj Moniko!
Wyczytałam w postach, iż usuwałaś włókniaka w Łodzi u jakiegoś dobrego lekarza. Jestem z Łodzi, ostatnio na badaniu USG piersi wykryto mi takiego gruczlako-włókniaka ze wskazaniem "do usunięcia" Będę wdzięczna za szybką odpowiedź i namiary na tego chirurga. Pozdrawiam serdecznie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Witajcie duszki...od kilku dni podgladam wasze forum.....3 miesiace temu urodziłam blizniaki...zqanim sie teraz cieszyc to chodze i rycze....Doktorek wybadał mnie i mówi zw mam gruczołowłukniaki.....mys lałam ze to zastoje pokarmy..../bo sa 2 opcje/ Jestem załamana..W czwartek umówilam sie na biopsje i usg.....Boje sie ze dzieci osieroce...SIEDZE i rycze....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natychmiast odrzuc od siebe tak nie dobre myśli ![]() Na jakiej podstawie lekarz wiedzial,ze to jakies wlókniaki ![]() Poczytaj posty dziewczyn.Ostatnio Niki sie martwiła i okazalo sie ze to zastój pokarmu .U Ciebie tez tak bedzie. ![]() Glowa do góry.Trzymam kciuki i odezwij sie po badaniach ![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Witaj..NIka..dziekuje za szbka odpowiedz,,,I przepraszam was ze 2 razy napislam ale dopiero sie ucze...Byłam u onkologa wymacał mnie i powiedzial ze albo zastoje pokarmu albo włóknialo...to jest miekkie i łatwo sie przesówa......Za miesiac mamy chrzcimy i zamiast sie cieszyc i wszystko zalatwiac ja siedze...i niemoge o niczym innym myslec...Jestem załamana.....Te dzieci mam po 10 latach mauzenctwa..i takie jaja.....Juz mam serdecznie dosc...A tak sie cieszyłam....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Majamarta to wielkie szczescie,ze udalo Wam sie z Maleństwami
![]() Niby onkolog ma doświadczenie ale bez badania usg i biopsji,nie mozna miec pewnosci co to jest. Bedzie dobrze ![]()
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Nika...kochana...i własnie dlatego sie boje....ze moze to nie włókniaki...tylko najgorsze.....Mam wszystkiego dosc......Maz na mnie krzyczy co ja wymyslam...Dobrze ze mam was!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Witaj majamarta u mnie to było tak, że wyczułam sobie w lewej piersi dokładnie na środku, takie zgrubienie jakby guzek... Też chodziłam jak struta, płakałam, nie spałam po nocach, w końcu mąż mnie wygonił do ginekologa (tego który prowadził mi ciązę i chodzę do niego od dawna), wybadał mnie, nie robił usg, ani nic, badał mnie ręką i powiedział ża to na 100% jest spowodowane zastojem pokarmu. Mówił mi, że co 2-3 pacjentka po porodzie przychodzi z tym samym problemem, że bardzo często kanaliki się zatykają i tworzą się guzki, zgrubienia itp...
Mój guzek jest raczej taki twardszy, ale przy dotykaniu przemieszcza się, nawet mnie bolał przy dotyku, teraz juz boli o wiele mniej bo biorę cały czas leki. Od miesiąca biorę Bromergon, jednak guzek nadal mam, może troszkę się zmniejszył, ale czuję go ![]() Bromergon mam zażywac jeszcze miesiąc i potem idę do kontroli, mam nadzieję, że zniknie całkiem ![]() ![]() Nie martw się jak niedawno rodziłaś, to na 100% masz zastój ![]()
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Majamarta.............kochana..... ........każdą z nas zżerały nerwy.To normalne i kazda z nas panikowala.
Mąż ma racje........nie denerwuj sie bo maleństwa to czuja.Daj znac zaraz po wizycie u lekarza ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
NIKI...NIKA...Serdecznie wam dziekuje...za odpowiedzi...Ja wogóle nie karniłam...bo bralam antybiotyk po porodzie i mi niedali...as potem w domi.juz tego niekontynułowałam...bo byłam bardzo wykonczona ta cesarka....jakby niebyło..to dzieci miały raziem..5.100......Teraz jak juz wyszłam na prosta...i chciałam sie cieszyc to te guzki....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Wiem co czujesz Majamarta..........
Widzisz kochana,skoro nie karmiłas to pokarm nie miał ujscia i wszystkiego nie zdalałas zbic a te kanaliki to sa jednak wąskie i gdzies tam pozastawal ten pokarm. Nie zamartwiaj sie. ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
majamarta jeżeli masz na 2 piersiach takie same "guzki" to na pewno nie jest żaden rak, nie masz się co martwić
![]() ![]() Nie martw się, ja wiem, że łatwo się pociesza, a sama tu niedawno umierałam ze strachu, ale po porodzie takie guzki to bardzo często spotykane, tak mi powiedział mój ginekolog
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny...jestescie kochane....W czwartek usg...i biopsja ...ZOBACZYMY!!!!Boje sie jak djabli.....Staram sie jak najmniej o tym mysledz bo mam sporo roboty przy maluszkach......ale to sie nieda....Jak patrze na te dzieci...to serce mi sie kraje.....10 lat czekałam...taka jestem z nich dumna!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Witaj duszko.....na biopsje skierował mnie onkolog...i kazał abym z wynikiem przyszła do niego....pytałaM O MAMOGRAFIE TO POWIEDZIAŁ ZE W WIEKU 33 LAT SIE NIEROBI...TYLKO USG.....LEPIEJ niech to zbadaja ...tymbardziej ze powiedzieli mi ze jak zapłace prywatnie...to wynik za 3 dni......Juz niechce czekac bo sie wykoncze.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
A, jak zaplacisz... Jak nie wiadomo po co biopsja od razu, to chodzi o pieniadze...
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co to za lekarz?? moja babcia była na mammografii, teściowa, znajome itd.. z tego co ja wiem, to mammografia jest mniej więcej od 25 w górę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
![]()
Niewiem dziewczynki....ide na to usg i ta biopsje.......mam tylko ndzieje ze to zwykłe...włókniaki...tymb ardziej ze sa dwa....Sane wiecie o przezywam...wiedz dobrze ze mam chodz was....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Bedzie dobrze. Samo USG by wystarczylo do stwierdzenia wlokniakow. Zobaczysz, ze biopsja okaze sie przesada bo to wlokniaki, nic gorszego, na 100%
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.