Guzek na piersi - wątek zbiorczy! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-08, 18:30   #421
wystraszona17
Przyczajenie

Dot.: Guzek na piersi

hmm nie zdążyłam się pochwalić, nic nie ma !! zdaje się, że pomyliłam guzek z gruczołem ^^ ale jak się cieszyłam ;D dzień pełen niespodzianek - najpierw pomyślna wizyta, później zostałam wybrana na gosp klasy xD a na sam koniec samorozwiązanie sejmu !! ;D nayss ;d
wystraszona17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-08, 20:41   #422
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wystraszona17 Pokaż wiadomość
hmm nie zdążyłam się pochwalić, nic nie ma !! zdaje się, że pomyliłam guzek z gruczołem ^^ ale jak się cieszyłam ;D dzień pełen niespodzianek - najpierw pomyślna wizyta, później zostałam wybrana na gosp klasy xD a na sam koniec samorozwiązanie sejmu !! ;D nayss ;d
a mówiłam super, cieszę się
Stary 2007-09-08, 21:35   #423
Teje
Rozeznanie

Ja to jestem cudowna pod tym wzgledem: kilka miesięcy temu wyczułam guzek w piersi, natychmiast panika, pędem do lekarza i... okazalo się, że wymacałam własne żebro... Jak człowiek nosi miseczkę AA, to musi byc ostrożny...
Teje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-08, 22:41   #424
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Teje Pokaż wiadomość
Ja to jestem cudowna pod tym wzgledem: kilka miesięcy temu wyczułam guzek w piersi, natychmiast panika, pędem do lekarza i... okazalo się, że wymacałam własne żebro... Jak człowiek nosi miseczkę AA, to musi byc ostrożny...
haha , powiem Ci, że ja też zebro czułam i myślałam czy to nie jakiś wielki guz , ale jak wymacałam dokładniej to poczułam że to kość
Stary 2007-09-09, 22:50   #425
Klara02
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Teje Pokaż wiadomość
No ja sie posikam
Na szczescie mam miseczke C i troszke tluszczyku
Ale panika tez byla i tylko wlokniaczek, na szczescie
Stary 2007-09-11, 19:23   #426
Teje
Rozeznanie

No moja lekarka też się uśmiała. Ale, po chwili dodała, że stanowczo woli takich panikarzy, niż ludzi, którzy przychodzą z kilkucentymetrowym (!) guzem w piersi...
Teje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 21:52   #427
Dziaba1
Przyczajenie

Post Dot.: Guzek na piersi

moja siostra ,miala torbiele na piersiach obu i to spore najpierw lekarz probowal je rozpuscic tabletkami tylko że to hormony,ale dal sobie z nimi rade na poczatku nie bylo widac efektow, ale za jakis czas znikly.
Dziaba1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 11:20   #428
nokiaa
Przyczajenie

Witam,

Czy możecie polecić mi chirurga lub onkologa z Rzeszowa. Mam gruczolakowłókniaka i chcę to usunąć ale nie wiem do jakiego lekarza mam sie udać.

dzięki.
nokiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 23:28   #429
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

nokiaa praktycznie rzecz biorąc w grę wchodzi chirurg onkolog, niestety nie znam żadnego specjalisty w Rzeszowie
Stary 2007-09-24, 18:43   #430
nokiaa
Przyczajenie

A takie nazwisko Jakubowicz Piotr?
Czy ktoś może mi o tym doktorze powiedzieć.
nokiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 11:34   #431
Inga79
Przyczajenie

Witaj Moniko!
Wyczytałam w postach, iż usuwałaś włókniaka w Łodzi u jakiegoś dobrego lekarza.
Jestem z Łodzi, ostatnio na badaniu USG piersi wykryto mi takiego gruczlako-włókniaka ze wskazaniem "do usunięcia"
Będę wdzięczna za szybką odpowiedź i namiary na tego chirurga.
Pozdrawiam serdecznie...
Inga79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-01, 11:45   #432
majamarta
Raczkowanie

Witajcie duszki...od kilku dni podgladam wasze forum.....3 miesiace temu urodziłam blizniaki...zqanim sie teraz cieszyc to chodze i rycze....Doktorek wybadał mnie i mówi zw mam gruczołowłukniaki.....mys lałam ze to zastoje pokarmy..../bo sa 2 opcje/ Jestem załamana..W czwartek umówilam sie na biopsje i usg.....Boje sie ze dzieci osieroce...SIEDZE i rycze....
majamarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-01, 12:12   #433
majamarta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majamarta Pokaż wiadomość
Witajcie duszki...od kilku dni podgladam wasze forum.....3 miesiace temu urodziłam blizniaki...zqanim sie teraz cieszyc to chodze i rycze....Doktorek wybadał mnie i mówi zw mam gruczołowłokniaki.....mys lałam ze to zastoje pokarmy..../bo sa 2 opcje/ Jestem załamana..W czwartek umówilam sie na biopsje i usg.....Boje sie ze dzieci osieroce...SIEDZE i rycze....
Jakie one były u was...prosze napiszcie...miekkie czy twarde.......Czy czest si zdaza ze włókniaki to raki.......
Stary 2007-10-01, 12:12   #434
nika672
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majamarta;
Witajcie duszki...od kilku dni podgladam wasze forum.....3 miesiace temu urodziłam blizniaki...zqanim sie teraz cieszyc to chodze i rycze....Doktorek wybadał mnie i mówi zw mam gruczołowłukniaki.....mys lałam ze to zastoje pokarmy..../bo sa 2 opcje/ Jestem załamana..W czwartek umówilam sie na biopsje i usg.....Boje sie ze dzieci osieroce...SIEDZE i rycze....
Majamarta kochana.
Natychmiast odrzuc od siebe tak nie dobre myśli
Na jakiej podstawie lekarz wiedzial,ze to jakies wlókniaki.Nie denerwuj sie kochana,ciesz sie maleństwami.Idź spokojnie na usg i biopsje.Juz na usg lekarz Ci powie co to jest.

Poczytaj posty dziewczyn.Ostatnio Niki sie martwiła i okazalo sie ze to zastój pokarmu .U Ciebie tez tak bedzie.
Glowa do góry.Trzymam kciuki i odezwij sie po badaniach

nika672 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-01, 12:28   #435
majamarta
Raczkowanie

Witaj..NIka..dziekuje za szbka odpowiedz,,,I przepraszam was ze 2 razy napislam ale dopiero sie ucze...Byłam u onkologa wymacał mnie i powiedzial ze albo zastoje pokarmu albo włóknialo...to jest miekkie i łatwo sie przesówa......Za miesiac mamy chrzcimy i zamiast sie cieszyc i wszystko zalatwiac ja siedze...i niemoge o niczym innym myslec...Jestem załamana.....Te dzieci mam po 10 latach mauzenctwa..i takie jaja.....Juz mam serdecznie dosc...A tak sie cieszyłam....W czwartek ide prwatnie na biopsje...bo panstwowo to termin dopiero za miesiac...a ja bym sie wykonczyła.....
Stary 2007-10-01, 12:42   #436
nika672
Zadomowienie

Majamarta to wielkie szczescie,ze udalo Wam sie z Maleństwami.

Niby onkolog ma doświadczenie ale bez badania usg i biopsji,nie mozna miec pewnosci co to jest.
Bedzie dobrze

Stary 2007-10-01, 12:48   #437
majamarta
Raczkowanie

Nika...kochana...i własnie dlatego sie boje....ze moze to nie włókniaki...tylko najgorsze.....Mam wszystkiego dosc......Maz na mnie krzyczy co ja wymyslam...Dobrze ze mam was!!!!
Stary 2007-10-01, 13:21   #438
*Niki*
Zakorzenienie

Witaj majamarta u mnie to było tak, że wyczułam sobie w lewej piersi dokładnie na środku, takie zgrubienie jakby guzek... Też chodziłam jak struta, płakałam, nie spałam po nocach, w końcu mąż mnie wygonił do ginekologa (tego który prowadził mi ciązę i chodzę do niego od dawna), wybadał mnie, nie robił usg, ani nic, badał mnie ręką i powiedział ża to na 100% jest spowodowane zastojem pokarmu. Mówił mi, że co 2-3 pacjentka po porodzie przychodzi z tym samym problemem, że bardzo często kanaliki się zatykają i tworzą się guzki, zgrubienia itp...

Mój guzek jest raczej taki twardszy, ale przy dotykaniu przemieszcza się, nawet mnie bolał przy dotyku, teraz juz boli o wiele mniej bo biorę cały czas leki. Od miesiąca biorę Bromergon, jednak guzek nadal mam, może troszkę się zmniejszył, ale czuję go .
Bromergon mam zażywac jeszcze miesiąc i potem idę do kontroli, mam nadzieję, że zniknie całkiem . Na ulotce tego leku pisze, że leczenie gruczolakowłókniaków trwa do 3 miesięcy

Nie martw się jak niedawno rodziłaś, to na 100% masz zastój . A Ty karmisz nadal piersią???
Stary 2007-10-01, 13:33   #439
nika672
Zadomowienie

Majamarta.............kochana..... ........każdą z nas zżerały nerwy.To normalne i kazda z nas panikowala.
Mąż ma racje........nie denerwuj sie bo maleństwa to czuja.Daj znac zaraz po wizycie u lekarza

Stary 2007-10-01, 14:00   #440
majamarta
Raczkowanie

NIKI...NIKA...Serdecznie wam dziekuje...za odpowiedzi...Ja wogóle nie karniłam...bo bralam antybiotyk po porodzie i mi niedali...as potem w domi.juz tego niekontynułowałam...bo byłam bardzo wykonczona ta cesarka....jakby niebyło..to dzieci miały raziem..5.100......Teraz jak juz wyszłam na prosta...i chciałam sie cieszyc to te guzki....Na 2 piersiach....takie podłuzne.....Ginekolog niewyklucza,..zastoju pokarmu....ale ja mam w głowie najgorsze...Same wiecie....NIc niejem chodze jak struta...i całe szczescie ze znalazłam was...Bo meza niema domu wiedz moge sobie poklikac...a dzieciaczki...własnie spia..................... Tyle mam teraz załatwiem....mówie wam....chrzciny.......cał e przygotowanie a ja chodze po kontach i rycze....ALe wy to znacie....JESTESCIE KOCHANE!!!!!
Stary 2007-10-01, 14:14   #441
nika672
Zadomowienie

Wiem co czujesz Majamarta..........
Widzisz kochana,skoro nie karmiłas to pokarm nie miał ujscia i wszystkiego nie zdalałas zbic a te kanaliki to sa jednak wąskie i gdzies tam pozastawal ten pokarm.
Nie zamartwiaj sie.

Stary 2007-10-01, 18:02   #442
*Niki*
Zakorzenienie

majamarta jeżeli masz na 2 piersiach takie same "guzki" to na pewno nie jest żaden rak, nie masz się co martwić . Ja jestem pewna, że to po prostu zwykłe zastoje . Nie karmiłaś po porodzie, a mleczko się wytworzyło, nie miało jak wyjść i zatkało kanaliki, stąd te guzki.
Nie martw się, ja wiem, że łatwo się pociesza, a sama tu niedawno umierałam ze strachu, ale po porodzie takie guzki to bardzo często spotykane, tak mi powiedział mój ginekolog
Stary 2007-10-02, 07:37   #443
majamarta
Raczkowanie

Dziewczyny...jestescie kochane....W czwartek usg...i biopsja ...ZOBACZYMY!!!!Boje sie jak djabli.....Staram sie jak najmniej o tym mysledz bo mam sporo roboty przy maluszkach......ale to sie nieda....Jak patrze na te dzieci...to serce mi sie kraje.....10 lat czekałam...taka jestem z nich dumna!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-02, 08:19   #444
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny...jestescie kochane....W czwartek usg...i biopsja ...ZOBACZYMY!!!!Boje sie jak djabli.....Staram sie jak najmniej o tym mysledz bo mam sporo roboty przy maluszkach......ale to sie nieda....Jak patrze na te dzieci...to serce mi sie kraje.....10 lat czekałam...taka jestem z nich dumna!!!!
a kto Cię od razu na biopsję skierował?? Czemu nie wystarczy samo USG lub mammografia??
Stary 2007-10-02, 08:26   #445
majamarta
Raczkowanie

Witaj duszko.....na biopsje skierował mnie onkolog...i kazał abym z wynikiem przyszła do niego....pytałaM O MAMOGRAFIE TO POWIEDZIAŁ ZE W WIEKU 33 LAT SIE NIEROBI...TYLKO USG.....LEPIEJ niech to zbadaja ...tymbardziej ze powiedzieli mi ze jak zapłace prywatnie...to wynik za 3 dni......Juz niechce czekac bo sie wykoncze.....
Stary 2007-10-02, 08:28   #446
Klara02
Zadomowienie

A, jak zaplacisz... Jak nie wiadomo po co biopsja od razu, to chodzi o pieniadze...
Stary 2007-10-02, 08:29   #447
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj duszko.....na biopsje skierował mnie onkolog...i kazał abym z wynikiem przyszła do niego....pytałaM O MAMOGRAFIE TO POWIEDZIAŁ ZE W WIEKU 33 LAT SIE NIEROBI...TYLKO USG.....LEPIEJ niech to zbadaja ...tymbardziej ze powiedzieli mi ze jak zapłace prywatnie...to wynik za 3 dni......Juz niechce czekac bo sie wykoncze.....
nie robi się mammografi w wieku 33 lat??
co to za lekarz?? moja babcia była na mammografii, teściowa, znajome itd.. z tego co ja wiem, to mammografia jest mniej więcej od 25 w górę
Stary 2007-10-02, 08:40   #448
majamarta
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Guzek na piersi

Niewiem dziewczynki....ide na to usg i ta biopsje.......mam tylko ndzieje ze to zwykłe...włókniaki...tymb ardziej ze sa dwa....Sane wiecie o przezywam...wiedz dobrze ze mam chodz was....Moje maluszki teraz spia wiedz moge troche poklikac...i chyb wyczówaja moje doły...bo przestały gruchac ostatnio....a ja nieumiem sie opanowac....
Stary 2007-10-02, 08:41   #449
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Niewiem dziewczynki....ide na to usg i ta biopsje.......mam tylko ndzieje ze to zwykłe...włókniaki...tymb ardziej ze sa dwa....Sane wiecie o przezywam...wiedz dobrze ze mam chodz was....Moje maluszki teraz spia wiedz moge troche poklikac...i chyb wyczówaja moje doły...bo przestały gruchac ostatnio....a ja nieumiem sie opanowac....
ja wiem, że będzie wszystko OK
Stary 2007-10-02, 08:42   #450
Klara02
Zadomowienie

Bedzie dobrze. Samo USG by wystarczylo do stwierdzenia wlokniakow. Zobaczysz, ze biopsja okaze sie przesada bo to wlokniaki, nic gorszego, na 100%

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości