![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wolny 12 listopada.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#422 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
A to nie chodziło o to , że żeby być na etacie to ktos musi mieć DG i być pracodawcą i nawet sobie pomarudzic
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#425 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Zawsze mogą zamknąć DG i zatrudnić się na etacie i po 8 h trzasnac drzwiami od firmy i mieć wszystko w pompce. Tak samo "niedoceniany" pracownik zawsze może założyć DG i sam się przekona jak to jest "różowo" prowadzić biznes. Każda strona ma swoje racje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przedsiębiorcy się martwią jak tu firmę utrzymać, gdy cały czas są im rzucane kłody pod nogi, a inni jak tu utrzymac siebie i dzieci za 2 tys złotych. Najmniej zatroskana grupa społeczna są chyba bezrobotni z dzieciakami. Kasa za darmo spływa i wszyscy zadowoleni. Jakiś chory film to wszystko. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-11-08 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o to mi chodziło z tym bezrobociem. Skoro rząd rzuca przedsiębiorcom kłody pod nogi w kółko a oni śmią narzekać, to może wszyscy pozamykamy DG i nie będzie drzwi, żeby nimi trzaskac, bo nie będzie miejsc pracy po prostu. To oznaczała moja wypowiedź. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#430 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Oczywiście odpowiedzialność jest wieksza, ale kasa też ![]() Powiem tyle- co mnie to obchodzi? A czy pracodawcę obchodzi, czy pensja, która mi wypłaca starczy mi na życie? Jakoś na bank nie rozkminia tego w nocy. Do tego wieczne pretensje i zdziwienie, ze pracownik chce urlop, a nie daj Boże Olaboga kobieta chce dziecko urodzić i iść na macierzyński ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Ja tam podziwiam, że ktoś w tym kraju, w tym chorym systemie, jeszcze chce mieć własną firmę i my tym osobom powinniśmy być szczerze wdzięczni. Ale chyba w ludziach dalej siedzi myślenie rodem z komuny, że każdemu się należy to samo i że te prywaciarze to taki piniondz zarabiajo za nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A już myślałam że pracodawcy wynajmują biura za darmo. Szok. :/ Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
A ja popieram khloe.
Trochę zapędzili się Ci, którzy mówią, że etatowcy są nieważni a to osoby z DG ciągną kraj do przodu. Faktycznie Ci z DG mieliby co ciągnąć jakby w firmach nie mieli pracowników ![]() Jedni są potrzebni drugim i nic bez siebie nie zdziałają i taka jest prawda. Pracownik etatowy wyrabia zysk osobie która ma firmę i bagatelizowanie tego to głupota. Z niektórych argumentów wynika jakby pracodawcy byli tak biedni, że ubrani chodzą w worek po ziemniakach, a żywią się w stołówkach dla bezdomnych. Nie biorąc pod uwagę działalności jednoosobowych to wszyscy przedsiębiorcy u których pracowałam, albo których znam na faktyczny brak kasy nie narzekają. Mają na luksusowe samochody, mają na wielkie domy i co tylko zechcą. I to ich prawo, bo to oni prowadzą firmy, ale nie róbmy z nich cierpiących biedaków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
niezależnie od tego, kto jest komu bardziej potrzebny, pracownik przedsiębiorcy czy odwrotnie, to jednak rady dla osoby z DG w stylu "zamiast jojczeć zamknij DG i idź na etat" to co to są za rady? jeśli osoba z DG zatrudnia pracowników i zamknie swoją DG, to ci pracownicy zostają bez pracy. nom, fajna opcja. niech wszyscy z DG, którym jest ciężko, zamkną DG - oby korporacje i administracja państwowa okazały się z gumy i przyjęły te wszystkie porzucone zbłąkane owieczki i przedsiębiorców, którzy za dużo jojczeli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
"W związku mi się nie układa"- to olej faceta. "Szef mnie zle traktuje"-to zmień pracę. "Z rodzicami się nie dogaduje"-to się wyprowadz. Na wizażu milion takich porad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
No akurat przy obecnym rynku pracy to nie jest trudno znaleźć nową. Zajmuję się m.in. rekrutacją i znalezienie pracownika to prawie jak wygrana w totka.
A co do zamknij DG i idź na etat to jest równoważne z "jak Ci się nie podoba to otwórz DG:. I jeden i drugi argument z d... Prawda jest taka że większość z osób które prowadzą DG (nie wliczam w to jednoosobowych) nie potrafiłaby jej zamknąć i iść pracować u kogoś i podporządkować się zasadom. Niektórzy mają predyspozycje żeby prowadzić DG i dzięki temu mają znacznie więcej kasy, ale też i więcej zmartwień i obowiązków, a niektórzy wolą zarabiać mniej, ale po 8 h powiedzieć nara i nie myśleć o sprawach firmowych aż do następnego poranka. I jedna i druga opcja ma swoje plusy i minusy, ale przyjmując jedną z tych opcji zgadzamy się z jej konsekwencjami. No i nie zmieni się to, że będą narzekać i jedni i drudzy jak to mają źle i że po drugiej stronie płotu trawa jest zieleńsza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
przydałby się w takim razie specjalny wątek "Narzekamy na wszystko", w którym nikt nie byłby piętnowany, że ma ochotę sobie ponarzekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzeniona
|
Prawda jest taka, że etat daje pewien spokój i poczucie bezpieczeństwa. Pracownik swoje wynagrodzenie otrzymać musi, firma natomiast nie musi przynosić dochodu - a zapłacić trzeba. Koszt pracodawcy jest tak naprawdę ogromny. No i prowadzenie firmy to nie jest jest 8-16.
Żeby nie było, ja nie mam firmy. Mam ciepły etat i dlatego też tak cenię przedsiębiorców. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Przeczytaj mój post o Januszach biznesu. Nie samą warszawa człowiek zyje, i ludzie pracują w małych miejscowościach i małych firmach, a nie w wielkich korporacjach, a januszy biznesu znają na co dzień, a nie z memów. Domniemam (nie wiem czy slusznie), ze prowadzisz DG. Skoro pracodawcy maja tak zle, to po co się użerać? Chyba myślałaś o jakichś korzyściach, które z tego płyną? No bo chyba jakieś są? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jest na innym podforum w takim razie, bo powinien być cały czas na górze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz mieć kasę, być niezależny, wymyślać swoje zasady, ale przy okazji pracować 24h na dobę, mieć milion zmartwień i dużą odpowiedzialność to bądź pracodawcą. Chcesz mieć wypłatę która na niewiele Ci wystarczy, musieć się podporządkować i wykonywać polecenia, ale za to pracować tylko 8h i mieć wolną głowę po pracy i mniej odpowiedzialności to bądź pracownikiem. Koszt pracodawcy jest ogromny, ale w większości jego zyski też niemałe. Wiadomo każdy chciałby więcej, ja również uważam że mój koszt jest ogromny skoro muszę oddać 40% pensji w podatkach, a i tak nie mieć za to przyzwoitej opieki medycznej, ani żadnych innych przywilejów. Naprawę jestem obiektywna i potrafię zauważyć odpały i szefów i pracowników i mówienie, że ktoś jest w tej sytuacji lepszy lub gorszy nie ma sensu A przedsiębiorcy nie tylko mali są januszami biznesu. Nie znam dużej firmy, która by nie "optymalizowała" podatków na cyprze lub w innym podobnym kraju. Wtedy to oszustwo czy przedsiębiorczość że unikają płacenia? Biedni pracodawcy swoje za uszami też mają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Wolny 12 listopada.
Cytat:
Ale to nie wynika z bycia biznesmenem, tylko z bycia prostakiem i cwaniaczkiem jako człowiekiem. Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2018-11-09 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86095980]Jak dla mnie to bez sensu piszesz. Co roku święta są w grudniu, co roku ludzie biorą wolne. No naprawdę wielka tragedia, że trzeba ludziom za urlop zapłacić. Jak ktoś idzie na 2 tygodnie, to też smecisz że przepracował tylko 15 dni, a trzeba mu za całość zapłacic?
Wolny dzień w listopadzie, to też normalna sprawa, 11 zwykle nie wypada w niedzielę. Plus jakbyś miała naprawdę deadline i inne kryzysy, to by ludzie w przerwie między świątecznej pracowali. Nie mieliby innego wyjscia. W styczniu możesz świętować, 6 wypada w niedzielę. ![]() Chociaz tak swoją drogą nie rozumiem tego bezsensownego święta, ale to inna sprawa. Ja wiem że dla pracodawcy najlepiej, aby nie było dni wolnych i urlopów. I tak, też jestem przeciwna tej ustawie. Nie byłabym przeciwna gdyby to ogarnieto rok wcześniej, bo wtedy byłby to po prostu zwyczajny dzień wolny w listopadzie, jak to zwykle bywa. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] sytuacja z wolnym wyjątkowa w tym roku i myslę że to jednorazowa rzecz, można zawsze sobie w ten długi weekend zaplanować jakiś fajny wypad, sama o czymś takim myślę, myślicie że jeszcze w górach na ostatnią chwilę znajdą się jakieś wolne miejsca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O serio? Dobrze wiedzieć jaki ze mnie Kulczyk. ![]() Gadasz jak obecnie panujący rząd, wg. którego, każdy przedsiębiorca to bogacz i kasa mu się sypie sama pod nogi jak tylko zaczyna chodzić.
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj oficjalnie wiadomość z góry,że 12.11 wolne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Czarna owca
|
Cytat:
Co za kraj, co za ludzie. Dobrze, że ja wolne mogę miec w ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.