Wolny 12 listopada. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-08, 20:02   #421
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Wolny 12 listopada.

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Cava ja cie kocham (na forum oczywiscie), tak tutaj musze ci napisac wyświechtane frazesy:"punkt widzenia zależy od punktu siedzenia"- zawsze możesz porzucić DG i iść normalnie na etat. Wtedy nie będą cie obchodzić ZUS-y i inne duperele, a będziesz się bezkarnie rozkoszować urlopem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wszyscy pozamykajmy działalności i rozkoszujmy się bezrobociem. <3

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-08, 20:24   #422
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Wszyscy pozamykajmy działalności i rozkoszujmy się bezrobociem. <3

Nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-08, 20:31   #423
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

A to nie chodziło o to , że żeby być na etacie to ktos musi mieć DG i być pracodawcą i nawet sobie pomarudzic

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-08, 20:35   #424
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi.

Wytłumaczysz mi?

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-11-08, 20:36   #425
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
A to nie chodziło o to , że żeby być na etacie to ktos musi mieć DG i być pracodawcą i nawet sobie pomarudzic
Chodzi o to, ze pracodawcy zawsze jojczą, ze Olaboga zusy takie wielkie, pracownicy maja tyle wolnych dni, w grudniu mało dni pracujących ( przecież to nie nowosc), generalnie nic się nie opłaca.

Zawsze mogą zamknąć DG i zatrudnić się na etacie i po 8 h trzasnac drzwiami od firmy i mieć wszystko w pompce.

Tak samo "niedoceniany" pracownik zawsze może założyć DG i sam się przekona jak to jest "różowo" prowadzić biznes.

Każda strona ma swoje racje.

km

mój INSTA
Stary 2018-11-08, 20:40   #426
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Chodzi o to, ze pracodawcy zawsze jojczą, ze Olaboga zusy takie wielkie, pracownicy maja tyle wolnych dni, w grudniu mało dni pracujących ( przecież to nie nowosc), generalnie nic się nie opłaca.

Zawsze mogą zamknąć DG i zatrudnić się na etacie i po 8 h trzasnac drzwiami od firmy i mieć wszystko w pompce.

Tak samo "niedoceniany" pracownik zawsze może założyć DG i sam się przekona jak to jest "różowo" prowadzić biznes.

Masz rację. Niech wszyscy przedsiębiorcy zamkną działaność i pójdą pracować na etacie. Tylko nie wiem, u kogo, skoro to się nie opłaca, narzekać nie wolno i lepiej to zamknąć.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-08, 20:44   #427
Ruwi
Zadomowienie

Cytat:

Co jest złego w jojczeniu, że się nie opłaca, skoro faktycznie tak jest? Przedsiębiorców w ogóle się w tym kraju nie wspiera, wręcz tylko dowala. I w przeciwieństwie do etatowców do przedsiębiorcy pchają gospodarkę do przodu, dają miejsca pracy i generują wpływy do budżetu. Poza tym odpowiedzialność jest dużo większa niż na etacie, więc i powodów do jojczenia więcej.
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-11-08, 20:51   #428
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ruwi Pokaż wiadomość
Co jest złego w jojczeniu, że się nie opłaca, skoro faktycznie tak jest? Przedsiębiorców w ogóle się w tym kraju nie wspiera, wręcz tylko dowala. I w przeciwieństwie do etatowców do przedsiębiorcy pchają gospodarkę do przodu, dają miejsca pracy i generują wpływy do budżetu. Poza tym odpowiedzialność jest dużo większa niż na etacie, więc i powodów do jojczenia więcej.
W tym kraju się po prostu nie wspiera uczciwie pracujących ludzi. Ani tych na etacie, ani przedsiębiorców.
Przedsiębiorcy się martwią jak tu firmę utrzymać, gdy cały czas są im rzucane kłody pod nogi, a inni jak tu utrzymac siebie i dzieci za 2 tys złotych.

Najmniej zatroskana grupa społeczna są chyba bezrobotni z dzieciakami. Kasa za darmo spływa i wszyscy zadowoleni.
Jakiś chory film to wszystko.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2018-11-08 o 20:52
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-08, 21:24   #429
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli bardzo dobrze cie zrozumialam.

I o to mi chodziło z tym bezrobociem.

Skoro rząd rzuca przedsiębiorcom kłody pod nogi w kółko a oni śmią narzekać, to może wszyscy pozamykamy DG i nie będzie drzwi, żeby nimi trzaskac, bo nie będzie miejsc pracy po prostu.

To oznaczała moja wypowiedź.

Stary 2018-11-09, 04:58   #430
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Ruwi Pokaż wiadomość
To możesz sobie jojczyć dalej
Oczywiście odpowiedzialność jest wieksza, ale kasa też a ja to cale życie słyszę (4 firmy W zyciu- tzw."prywaciarze"), ze w zasadzie to oni Nic nie zarabiają, ze po opłaceniu to nie maja na nic pieniędzy.. Hehehe.

Powiem tyle- co mnie to obchodzi? A czy pracodawcę obchodzi, czy pensja, która mi wypłaca starczy mi na życie? Jakoś na bank nie rozkminia tego w nocy. Do tego wieczne pretensje i zdziwienie, ze pracownik chce urlop, a nie daj Boże Olaboga kobieta chce dziecko urodzić i iść na macierzyński

km

mój INSTA
Stary 2018-11-09, 05:51   #431
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Oczywiście odpowiedzialność jest wieksza, ale kasa też a ja to cale życie słyszę (4 firmy W zyciu- tzw."prywaciarze"), ze w zasadzie to oni Nic nie zarabiają, ze po opłaceniu to nie maja na nic pieniędzy.. Hehehe.

Powiem tyle- co mnie to obchodzi? A czy pracodawcę obchodzi, czy pensja, która mi wypłaca starczy mi na życie? Jakoś na bank nie rozkminia tego w nocy. Do tego wieczne pretensje i zdziwienie, ze pracownik chce urlop, a nie daj Boże Olaboga kobieta chce dziecko urodzić i iść na macierzyński

Co do pensji - ludzie bardzo lubią sobie liczyć cudze pieniądze i uznawać, że cały przychód wygenerowany przez firmę jest czystym zyskiem pracodawcy. Nie myślą o ZUSach (ogromne koszty), o czynszu, o zaliczkach na dostawę, o wszelkich innych kosztach. Co do pensji - chyba nie ma przymusu brania konkretnej pracy za konkretną pensję? Jako pracownik zawsze możesz firmę zmienić albo otworzyć taka samą, skoro szef nic nie robi a ma za to kupę hajsu. Droga wolna.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Ja tam podziwiam, że ktoś w tym kraju, w tym chorym systemie, jeszcze chce mieć własną firmę i my tym osobom powinniśmy być szczerze wdzięczni. Ale chyba w ludziach dalej siedzi myślenie rodem z komuny, że każdemu się należy to samo i że te prywaciarze to taki piniondz zarabiajo za nic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-09, 07:23   #432
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Co do pensji - ludzie bardzo lubią sobie liczyć cudze pieniądze i uznawać, że cały przychód wygenerowany przez firmę jest czystym zyskiem pracodawcy. Nie myślą o ZUSach (ogromne koszty), o czynszu, o zaliczkach na dostawę, o wszelkich innych kosztach. Co do pensji - chyba nie ma przymusu brania konkretnej pracy za konkretną pensję? Jako pracownik zawsze możesz firmę zmienić albo otworzyć taka samą, skoro szef nic nie robi a ma za to kupę hajsu. Droga wolna.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Ja tam podziwiam, że ktoś w tym kraju, w tym chorym systemie, jeszcze chce mieć własną firmę i my tym osobom powinniśmy być szczerze wdzięczni. Ale chyba w ludziach dalej siedzi myślenie rodem z komuny, że każdemu się należy to samo i że te prywaciarze to taki piniondz zarabiajo za nic.

Tak, tak. Ludzie są ułomni i nie rozróżniają przychodu od dochodu i nie wiedzą że za wszystko się placi.
A już myślałam że pracodawcy wynajmują biura za darmo. Szok. :/

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 07:32   #433
kevschaa
Zakorzenienie

A ja popieram khloe.

Trochę zapędzili się Ci, którzy mówią, że etatowcy są nieważni a to osoby z DG ciągną kraj do przodu. Faktycznie Ci z DG mieliby co ciągnąć jakby w firmach nie mieli pracowników
Jedni są potrzebni drugim i nic bez siebie nie zdziałają i taka jest prawda.
Pracownik etatowy wyrabia zysk osobie która ma firmę i bagatelizowanie tego to głupota.

Z niektórych argumentów wynika jakby pracodawcy byli tak biedni, że ubrani chodzą w worek po ziemniakach, a żywią się w stołówkach dla bezdomnych.
Nie biorąc pod uwagę działalności jednoosobowych to wszyscy przedsiębiorcy u których pracowałam, albo których znam na faktyczny brak kasy nie narzekają. Mają na luksusowe samochody, mają na wielkie domy i co tylko zechcą. I to ich prawo, bo to oni prowadzą firmy, ale nie róbmy z nich cierpiących biedaków
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 07:42   #434
motyla
Zakorzenienie

niezależnie od tego, kto jest komu bardziej potrzebny, pracownik przedsiębiorcy czy odwrotnie, to jednak rady dla osoby z DG w stylu "zamiast jojczeć zamknij DG i idź na etat" to co to są za rady? jeśli osoba z DG zatrudnia pracowników i zamknie swoją DG, to ci pracownicy zostają bez pracy. nom, fajna opcja. niech wszyscy z DG, którym jest ciężko, zamkną DG - oby korporacje i administracja państwowa okazały się z gumy i przyjęły te wszystkie porzucone zbłąkane owieczki i przedsiębiorców, którzy za dużo jojczeli.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 08:02   #435
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
niezależnie od tego, kto jest komu bardziej potrzebny, pracownik przedsiębiorcy czy odwrotnie, to jednak rady dla osoby z DG w stylu "zamiast jojczeć zamknij DG i idź na etat" to co to są za rady? jeśli osoba z DG zatrudnia pracowników i zamknie swoją DG, to ci pracownicy zostają bez pracy. nom, fajna opcja. niech wszyscy z DG, którym jest ciężko, zamkną DG - oby korporacje i administracja państwowa okazały się z gumy i przyjęły te wszystkie porzucone zbłąkane owieczki i przedsiębiorców, którzy za dużo jojczeli.
To jest taki sam argument jak:
"W związku mi się nie układa"- to olej faceta.
"Szef mnie zle traktuje"-to zmień pracę.
"Z rodzicami się nie dogaduje"-to się wyprowadz.

Na wizażu milion takich porad.

km

mój INSTA
Stary 2018-11-09, 08:02   #436
kevschaa
Zakorzenienie

No akurat przy obecnym rynku pracy to nie jest trudno znaleźć nową. Zajmuję się m.in. rekrutacją i znalezienie pracownika to prawie jak wygrana w totka.

A co do zamknij DG i idź na etat to jest równoważne z "jak Ci się nie podoba to otwórz DG:. I jeden i drugi argument z d...

Prawda jest taka że większość z osób które prowadzą DG (nie wliczam w to jednoosobowych) nie potrafiłaby jej zamknąć i iść pracować u kogoś i podporządkować się zasadom.

Niektórzy mają predyspozycje żeby prowadzić DG i dzięki temu mają znacznie więcej kasy, ale też i więcej zmartwień i obowiązków,
a niektórzy wolą zarabiać mniej, ale po 8 h powiedzieć nara i nie myśleć o sprawach firmowych aż do następnego poranka.
I jedna i druga opcja ma swoje plusy i minusy, ale przyjmując jedną z tych opcji zgadzamy się z jej konsekwencjami.

No i nie zmieni się to, że będą narzekać i jedni i drudzy jak to mają źle i że po drugiej stronie płotu trawa jest zieleńsza
Stary 2018-11-09, 08:05   #437
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
To jest taki sam argument jak:
"W związku mi się nie układa"- to olej faceta.
"Szef mnie zle traktuje"-to zmień pracę.
"Z rodzicami się nie dogaduje"-to się wyprowadz.

Na wizażu milion takich porad.

No i calkiem to logiczne. Nie podoba sie? to zmien. Wedlug mnie prosta logiczna zasada, wcale nie z d...

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 08:07   #438
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
Nie biorąc pod uwagę działalności jednoosobowych to wszyscy przedsiębiorcy u których pracowałam, albo których znam na faktyczny brak kasy nie narzekają. Mają na luksusowe samochody, mają na wielkie domy i co tylko zechcą. I to ich prawo, bo to oni prowadzą firmy, ale nie róbmy z nich cierpiących biedaków
Nie mam nic do tego, ze pracodawca zarabia nawet 4x więcej niż ja. Niech ma. Sam podjął ryzyko założenia działalności, musi użerać się z klientami. Nie zazdroszczę mu tego, ale mali pracodawcy to raczej "janusze biznesu", a nie uczciwi pracodawcy, na zasadzie "sory, nie mamy pracy dla ciebie, firma cienko przędzie, nie mamy zamówień, w zasadzie zysk zerowy, musimy cie zwolnić". Po czym następnego dnia kupuje auto za 100 kafli. No chyba ze sa jakieś dwie definicje bycia "biednym i braku kasy"

km

mój INSTA
Stary 2018-11-09, 08:07   #439
motyla
Zakorzenienie

przydałby się w takim razie specjalny wątek "Narzekamy na wszystko", w którym nikt nie byłby piętnowany, że ma ochotę sobie ponarzekać a może takowy już jest?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-09, 08:08   #440
invisible_01
Zakorzeniona

Prawda jest taka, że etat daje pewien spokój i poczucie bezpieczeństwa. Pracownik swoje wynagrodzenie otrzymać musi, firma natomiast nie musi przynosić dochodu - a zapłacić trzeba. Koszt pracodawcy jest tak naprawdę ogromny. No i prowadzenie firmy to nie jest jest 8-16.

Żeby nie było, ja nie mam firmy. Mam ciepły etat i dlatego też tak cenię przedsiębiorców.

Stary 2018-11-09, 08:12   #441
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda jest taka, że etat daje pewien spokój i poczucie bezpieczeństwa. Pracownik swoje wynagrodzenie otrzymać musi, firma natomiast nie musi przynosić dochodu - a zapłacić trzeba. Koszt pracodawcy jest tak naprawdę ogromny. No i prowadzenie firmy to nie jest jest 8-16.

Żeby nie było, ja nie mam firmy. Mam ciepły etat i dlatego też tak cenię przedsiębiorców.

A ja cenię i nie cenię. Nie cenię ich z definicji. Duzo pracowalam z MŚP , przedsiębiorcy sa rozni, nie ma co generalizowac.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 08:16   #442
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

No faktycznie pracownicy w Polsce tacy glupi, ze nie rozrozniaja przychodu od zysku. To jest wiedza tajemna, ludzie się nie znajo,dobrze ze jest wizaz, w końcu nas ktoś oświeci

Przeczytaj mój post o Januszach biznesu.
Nie samą warszawa człowiek zyje, i ludzie pracują w małych miejscowościach i małych firmach, a nie w wielkich korporacjach, a januszy biznesu znają na co dzień, a nie z memów.

Domniemam (nie wiem czy slusznie), ze prowadzisz DG. Skoro pracodawcy maja tak zle, to po co się użerać? Chyba myślałaś o jakichś korzyściach, które z tego płyną? No bo chyba jakieś są?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:

No daje, daje i to jest wielki plus.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
przydałby się w takim razie specjalny wątek "Narzekamy na wszystko", w którym nikt nie byłby piętnowany, że ma ochotę sobie ponarzekać a może takowy już jest?
Jest gdzieś taki

km

mój INSTA
Stary 2018-11-09, 08:19   #443
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

Jest gdzieś taki

może jest na innym podforum w takim razie, bo powinien być cały czas na górze
Stary 2018-11-09, 08:19   #444
kevschaa
Zakorzenienie

Cytat:

No ale to jest dokładnie to o czym napisałam. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Chcesz mieć kasę, być niezależny, wymyślać swoje zasady, ale przy okazji pracować 24h na dobę, mieć milion zmartwień i dużą odpowiedzialność to bądź pracodawcą.
Chcesz mieć wypłatę która na niewiele Ci wystarczy, musieć się podporządkować i wykonywać polecenia, ale za to pracować tylko 8h i mieć wolną głowę po pracy i mniej odpowiedzialności to bądź pracownikiem.

Koszt pracodawcy jest ogromny, ale w większości jego zyski też niemałe. Wiadomo każdy chciałby więcej, ja również uważam że mój koszt jest ogromny skoro muszę oddać 40% pensji w podatkach, a i tak nie mieć za to przyzwoitej opieki medycznej, ani żadnych innych przywilejów.

Naprawę jestem obiektywna i potrafię zauważyć odpały i szefów i pracowników i mówienie, że ktoś jest w tej sytuacji lepszy lub gorszy nie ma sensu

A przedsiębiorcy nie tylko mali są januszami biznesu. Nie znam dużej firmy, która by nie "optymalizowała" podatków na cyprze lub w innym podobnym kraju. Wtedy to oszustwo czy przedsiębiorczość że unikają płacenia? Biedni pracodawcy swoje za uszami też mają.
Stary 2018-11-09, 08:33   #445
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
No ale to jest dokładnie to o czym napisałam. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Chcesz mieć kasę, być niezależny, wymyślać swoje zasady, ale przy okazji pracować 24h na dobę, mieć milion zmartwień i dużą odpowiedzialność to bądź pracodawcą.
Chcesz mieć wypłatę która na niewiele Ci wystarczy, musieć się podporządkować i wykonywać polecenia, ale za to pracować tylko 8h i mieć wolną głowę po pracy i mniej odpowiedzialności to bądź pracownikiem.

Koszt pracodawcy jest ogromny, ale w większości jego zyski też niemałe. Wiadomo każdy chciałby więcej, ja również uważam że mój koszt jest ogromny skoro muszę oddać 40% pensji w podatkach, a i tak nie mieć za to przyzwoitej opieki medycznej, ani żadnych innych przywilejów.

Naprawę jestem obiektywna i potrafię zauważyć odpały i szefów i pracowników i mówienie, że ktoś jest w tej sytuacji lepszy lub gorszy nie ma sensu

A przedsiębiorcy nie tylko mali są januszami biznesu. Nie znam dużej firmy, która by nie "optymalizowała" podatków na cyprze lub w innym podobnym kraju. Wtedy to oszustwo czy przedsiębiorczość że unikają płacenia? Biedni pracodawcy swoje za uszami też mają.
Myślę, że nie mam więcej do dodania, bo tak naprawdę napisałaś obiektywnie całą prawdę. Oba rodzaje zatrudnienia mają swoje plusy i i minusy, ale dla mnie cebulactwem jest zarówno jak szef mówi: "tyle Wam płacę pieniędzy, a zysk żaden", jak i wypominanie szefowi, ile to zarabia.

Stary 2018-11-09, 08:35   #446
mikoma
Zakorzenienie

Wolny 12 listopada.

Cytat:
Nie mam nic do tego, ze pracodawca zarabia nawet 4x więcej niż ja. Niech ma. Sam podjął ryzyko założenia działalności, musi użerać się z klientami. Nie zazdroszczę mu tego, ale mali pracodawcy to raczej "janusze biznesu", a nie uczciwi pracodawcy, na zasadzie "sory, nie mamy pracy dla ciebie, firma cienko przędzie, nie mamy zamówień, w zasadzie zysk zerowy, musimy cie zwolnić". Po czym następnego dnia kupuje auto za 100 kafli. No chyba ze sa jakieś dwie definicje bycia "biednym i braku kasy"

Ale to nie wynika z bycia biznesmenem, tylko z bycia prostakiem i cwaniaczkiem jako człowiekiem.

Edytowane przez mikoma
Czas edycji: 2018-11-09 o 08:36
mikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 09:05   #447
riolla
Raczkowanie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86095980]Jak dla mnie to bez sensu piszesz. Co roku święta są w grudniu, co roku ludzie biorą wolne. No naprawdę wielka tragedia, że trzeba ludziom za urlop zapłacić. Jak ktoś idzie na 2 tygodnie, to też smecisz że przepracował tylko 15 dni, a trzeba mu za całość zapłacic?
Wolny dzień w listopadzie, to też normalna sprawa, 11 zwykle nie wypada w niedzielę.

Plus jakbyś miała naprawdę deadline i inne kryzysy, to by ludzie w przerwie między świątecznej pracowali. Nie mieliby innego wyjscia.

W styczniu możesz świętować, 6 wypada w niedzielę.
Chociaz tak swoją drogą nie rozumiem tego bezsensownego święta, ale to inna sprawa.
Ja wiem że dla pracodawcy najlepiej, aby nie było dni wolnych i urlopów.

I tak, też jestem przeciwna tej ustawie.
Nie byłabym przeciwna gdyby to ogarnieto rok wcześniej, bo wtedy byłby to po prostu zwyczajny dzień wolny w listopadzie, jak to zwykle bywa.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
sytuacja z wolnym wyjątkowa w tym roku i myslę że to jednorazowa rzecz, można zawsze sobie w ten długi weekend zaplanować jakiś fajny wypad, sama o czymś takim myślę, myślicie że jeszcze w górach na ostatnią chwilę znajdą się jakieś wolne miejsca?
riolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 09:08   #448
cava
Zakorzenienie

Cytat:

O serio?

Dobrze wiedzieć jaki ze mnie Kulczyk.

Gadasz jak obecnie panujący rząd, wg. którego, każdy przedsiębiorca to bogacz i kasa mu się sypie sama pod nogi jak tylko zaczyna chodzić.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 09:14   #449
Likka9
Zakorzenienie

Dzisiaj oficjalnie wiadomość z góry,że 12.11 wolne

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-09, 09:16   #450
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Dzisiaj oficjalnie wiadomość z góry,że 12.11 wolne

Cóż za niespodzianka.

Co za kraj, co za ludzie. Dobrze, że ja wolne mogę miec w i normalnie pracować. Szkoda mi ludzi, których to faktycznie dotknie :/
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości