|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018 cz. 3
Twixy Kochane! Samych wspaniałości z okazji pierwszych urodzin! Niech tych urodzin będzie co najmniej po 100 dla każdego
pamiętajcie, że macie siebie, kochających rodziców i wirtualne ciotki, które trzymają za Was kciuki od Waszego pierwszego dnia ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Majaaaaa dlatego ja chyba następnym razem kupię w innym sklepie. Bo to prawda - butki są wspaniałe. Aniamii współczuję nie dość, że teraz ciężej się wybrać do fryzjera, to jeszcze taki rezultat ![]() Toja W samolocie, o ile dziecię nie chodzi, raczej będzie siedziało na kolanach. U nas lot trwał prawie 4 h i mały siedzial na mnie. Na szczęście dużo spał albo pukał w okno, albo jadł, albo zaczepiał ludzi. A reszta to tak jak opisała bonjourbelle. Od siebie dodam, że im później wejdziesz do samolotu, tym lepiej. My wchodziliśmy ostatni. I taki tip, bo my zaliczyliśmy wpadkę: jeśli masz pokrowiec na wózek, to do oklejenia daj pokrowiec my daliśmy wózek i potem była akcja "przeklejanie".Mamy już za sobą próbę cytrusową i orzechowa. Wygląda na to, że alergii brak ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla naszych Twixow
![]() ![]() rośnijcie zdrowo chłopaki ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Klusek będzie dzisiaj miał obcinanie włosów
na samą myśl mam łzy w oczach i szukam do domu koperty żeby wszystkie jego piórka schować na pamiątkę. Tak mu dziwnie włosy rosną, z tskiego świderka na czubku głowy, że mu wpada grzywką w oczy, po bokach już w uszy wchodzi i się tam drapie bo go gila, z tyłu ma taki ogonek śmieszny. Myślałam żeby iść z nim do dziecięcego fryzjera, ale raczej mąż go będzie maszynka obcinal dzisiaj.Chciałam się wstrzymać do 1urodzon ale wygląda jak czopek już z tymi włosami. Kazdy rośnie w inną stronę, ani tego zaczesac ani przylizac. Zrobię mu zdjęcia przed i po, i wstawię na fb, bo pewnie forum znowu będzie miało problem ze zdjęciami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
02.12.2017r. - mąż i żona01.01.2018r. - Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2018-12-20 o 12:21 |
|
|
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja nie nie jestem u was na fb jeszcze. Już dwa razy sama go troszkę obcielam nożyczkami ale udało mi się tylko grzywke i to co na uszy wchodziło. Już miałam plan na spaniu go obciąć ale nie wiem jak się do tego zabrać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
staram się unikać zdjęć Kluska na forum. Najwyżej wyślij mi link do twojego profilu na fb, dodamy się i pokaże Ci dzieło męża na głowie Kluska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Twixów jak ten czas szybko leci My się nie starzejemy ale po naszych dzieciach to widać upływ czasu. Ja od wczoraj wieczorem umieram mam wirusówkę jelitową i w nocy byłam chyba z 20 razy w Wc. Jestem osłabiona a jeszcze nad ranem Nina miała prawie 39 stopni gorączki i wisi na cycusiu. Dała jej ibum i do teraz jest ok. Jutro wiglia firmowa i teraz nie wiem cy pójdę. A o 13 mam wizytę z Niną w poradni rehabilitacyjnej trzymajcie kciuki. Codziennie teraz robię młodej masaż shantala i zagłębiam się w temat, że dzieci CC są nie dostymulowane.
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Amparo wszytkiego najlepszego dla chlopakow! Samych wspanialosci!
Moje dziecie dzisiaj konczy 11 mcy, nie wyborazam sobie, ze za miesiac bedzie juz rok jak jest z nami! Cay bedac na wakacjach nie spimy w hotelach, wynajmujemy mieszkania badz domy, wiec karmie go tym co przygotuje. Teraz z Pl wzielam troche kaszki i płatków jaglanych, na miejscu kupilam owsiane płatki i to głownia jadl na sniadanie i kolacje. Obiad zazwyczaj słoiczek, chybac, ze cos ugotowalam, a przekąski to w wiekszosci owoce. _toja dziewczyny chyba juz wszystko napisały. Lot powrotny byl troche gorszy, bo Filip malo spal, wiec zabawialiśmy go jak moglismy. Do samolotu biore kilka zabawek, ze 2-3 nowe takie ☠☠☠☠☠☠☠y i 2-3 stare, ale chowam je jakis miesiac przed wylotem i wyciagam w samolocie. Biore tez sporo jedzenia rożnego. Przekąski typu ciasteczka, placuszki, owoce i male sloiczki z obiadkiem, teraz na powrot mialam dla niego owsiankę. Fajnie jak jest miejsce wolne to wtedy Filip spi na siedzeniu, a tak to wszystkim go zabawiamy niedozwolonym czyt. telefon, itp, zaczepia ludzi, je i piszczy, bo nie moze zejsc. Dacie spokojnie rade, cztery nasze loty trwały ponad 5h i przeżyliśmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Amparo Wszystkiego Najlepszego dla dzieciaczków. Bawcie się dobrze
![]() Po Waszych opiniach o ekotuptusiach mialam nie brac, chcialam na święta ale jednak kupiłam. Nie na ich stronie. Zamówiłam 2 dni temu i już dziś przyszły. Zastanawiam się tylko czy nie trzeba bylo brać rozmiaru M. Aaa i przesyłka uroczo zapakowana, nawet dzwoneczek był ![]() Syn dziś w domu. Włosy mi siwieja. Córa wstała po 7, więc nici z drzemki przed po 9. Po 10 już byla marudna. Ale jakbym ja położyła, to i druga drzemka się przesuwa. Przeciagnelam ja do 13. Zobaczymy jak długo będzie trwać sen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zori86 Czas edycji: 2018-12-20 o 13:35 |
|
|
|
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, co za piękny dzień😊💐
Amparo najlepsze życzenia dla Twixów!! Niech rosną zdrowo na wspaniałych mężczyzn na pociechę Rodziców 🎊🎂🎉🎈 Łezka się w oku kręci na samą myśl, że to już😍 Dzisiaj jest wyjątkowy dzień jeszcze z dwóch względów😃 - obcinałam dziś włosy Gabrysiowi, i o dziwo, wygląda super, bałam się, ze zrobię niewiadomoco😃 - Gabryś stawia pierwsze samodzielne kroczki!😍😍😍 Najwięcej na razie zrobił 3 na raz, pękam z dumy! Aniamii współczuję nieudanej wizyty u fryzjera... Co do Marcina: zobacz filmiki na YT jak ścinać, ja tak zrobiłam. Ja ścinałam włosy nożyczkami, posadziłam Gaba w krzesełku do karmienia i włączyłam Teletubisie (heh). A włoski włożyłam do woreczka strunowego i wkleiłam do jego Kroniki, bo nawet było w niej miejsce na to😁 Ksiegowa zdrówka dla Was💐 Ja bym odradzała wyjście gdziekolwiek, bo łatwo zarazić jelitówką. Może mąż mógłby pójść dziś z Niną na zabiegi? |
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Księgowa zdrówka i kciuki dla Was
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Amparo wszystkiego naj dla Twixow!
A dla ciebie i męża gratulacje że bycie cudownym rodzicami i wychowywanie super chłopaków! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Aniamii moze nie jest tak źle
![]() Ja tylko końcówki podcinam. Jak kiedyś sobie coś wymyśliłam, to fryzjer fryzjera poprawiał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Nikopoia brawa dla synka ![]() Naszych samodzielnych kroków było z 5. Coraz częściej się puszcza, ale widać że się boi i woli na czworaka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zori86 Czas edycji: 2018-12-20 o 14:25 |
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Księgowa zdrówka
![]() Nikopoia gratulacje do Gaba! moja jeszcze nie będzie chodzić, bardzo ostrożna jest. Jak puści to czego się trzyma to od razu siada.
|
|
|
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
Majaaaa jak zostaje Ci czasami kasza, to bardzo bardzo polecam bułeczki jaglane, można je zrobić zwykłe klasyczna lub na słodko lub słono, są naprawdę bardzo dobre
moja Ola je uwielbia i tak samo TŻ.Nasze buciki też zamawiałam z florino, także fastery. Ale pomylone przyszły mi wcześniej te classic i uważam, że też są fajne tylko mają cieńszą podeszwę. Widzę, że Twój Klusek ma takie samo zamiłowanie do telefonów, jak moja Ola ostatnio przeglądałam oferty mieszkań, ona mi wzięła telefon i wysłała maila z zapytaniem...Amparo wszystkiego co najlepsze dla Twixów. My mamy roczek 30 grudnia ale dzisiaj też oglądałam właśnie zdjęcia, które robiłam brzuszkowi rok temu przed lustrem ![]() Księgowa, dobrze, że jesteś już troszkę spokojniejsza. Ja pewnie poszłabym jeszcze do neurologa, żeby mieć pewność ![]() Byliśmy wczoraj - na wizycie mała mierzy 77 cm i waży 8,5 kg. akurat przyjmowała nas jakaś inna lekarka i miałam wrażenie, że średnia jej się podoba, że tylko tyle waży. Ale z drugiej strony spytała się apetyt i ruchliwość i wyszło, że po prostu moje dziecko tak bardzo dużo spala i wysłuchała jakieś szmery w serduszku, ale niby niewielkie, i bardzo często się zdarzające i mam się nie martwić. Mam nadzieję, że następnym razem będzie nasza stała lekarka i ona to sprawdź, bo do niej mam dużo większe zaufanie, a nigdy czegoś takiego nie słyszała....Dzisiaj wyjeżdżamy do moich rodziców a w niedzielę wszyscy razem jedziemy na święta w Bieszczady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
amparo27 wszystkiego najlepszego dla synków
![]() ksiegowa10 zdrowia ![]() nikopoia, zori86 gratuluję pierwszych kroczków U nas od kilku dni mała robi półgodzinne awantury dokładnie o 1:30 w nocy. Nie wiem co jej jest i dlaczego to się powtarza zawsze o tej samej godzinie. Samodzielne chodzenie wychodzi jej już całkiem dobrze. Niestety praktycznie przestała raczkować. |
|
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Klusek obciety. Zupełnie inne dziecko, wygląda na starszego teraz. Ale podoba mi się, chyba będziemy utrzymywać te długość włosów u Kluska.
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Sto lat dla Twixow i gratulacje dla rodziców że ogarniają dwójkę, ja z jednym ledwo daje radę. Księgowa super że wizyta już jutro. Z tym niedostymulowaniem jest dużo racji choć mój młody mam wrażenie jakiego farta miał w tym temacie. Czasem wydaje mi się że jest jakby przestymulowany. Nasz najgorszy dzień na szczęście już za nami, młody i tata dali radę. Tz jutro już wraca do pracy. Ja tez musze pojechać na krótko i młody pierwszy raz sam na sam zostaje z teściową. Trochę mam obawy bo teściowa ma problem z kolanem a młody jest teraz wszędzie. Ekotuptusie chce zamówić młodemu na roczek żeby mógł po sali biegać. W zdrowej stopce podobne kapcie kosztują 130 zł
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Goszka pięknie sobie dziecie radzi
![]() Ewka mnie się z paputkow bardzo podobały Titotki ale cena wyższa. Mała w ogóle nie chciała się ruszyć z tuptusiami na nogach jak zdjęłam to je przytulala. Nie martw się, tesciowa da radę. Mój mąż kolejny dzień wróci koło 21. W domu był blysk, po dzisi3jszym dniu tego nie widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Ja też przyłączam się do życzeń roczkowych dla Twixów
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, dziękuję za wszystkie życzenia i ciepłe słowa
![]() ![]() sezon na pierwsze urodziny uważam za otwarty! Wczoraj nie mogłam zasnąć z emocji do 1 w nocy oglądałam zdjęcia.To był piękny dzień gdybyście widziały radość Twixów, gdy zobaczyli rano podłogę w balonach szaleństwo! Z pozoru normalny dzień, rehabilitacja, spacer (ale jaki!!! w śniegu ), a popołudniu tort i goście. Dostali od chrzestnej basen z kulkami i jest szaaaał tylko wróżba nie poszła po mojej myśli, bo obaj wybrali pieniążek padli z wrażenia przed 20, a ja piję herbatkę i kończę tort. Nie wierzę, że to już rok. Byli tacy malutcy i chociaż z łezką w oku wspominam te miesiące, to cieszę się na to, co jeszcze przed nami![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Sorki, że nie odniosę się do waszych postów, ale nie mam czasu. Przygotowania do świąt.. Amparo- samych wspaniałości dla Twixow, dużo zdrówka i szczescia!! |
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
Kochane zostały mi 3 strony do nadrobienia, więc zaraz będę na bieżąco
jak pomyślę, że nasze bable już mają prawie roczek to uwierzyć nie mogę, już znamy się wirtualnie 2 lata![]() Amparo samych cudowności dla chłopaków, dużo zdrówka bo to najważniejsze i obysce zawsze byli tak cudowną rodzinką ![]() ![]() Tak czytam o waszych dietach maluchów i aż mi głupio, bo nasza dieta jest na prawdę uboga. Ale obiecuję od jutra poprawę U mnie starsza córka trochę podziębiona i modle się żeby do świąt wyzdroaiala ![]() Nikopoia tak apropo jagód czytałam na stronie sanepidu, że wycofali z biedny jakąś partię mrożonych jagód ze względu ba obecność salmonelli, jakby któraś tam kupowała to można sprawdzić partię Dzięki wam jutro spróbuje dac na kolację kaszę na gęsto, bo do tej pory było mleko w butelce zagęszczone kaszą ![]() Dobra czytam dalej co u was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#445 |
|
EDUkator
|
Amparo wszystkiego co najlepsze dla chłopaków!
![]() U nas jutro roczek, a ja zamiast kończyć przygotowania to jestem na pogotowiu. Męczy mnie od kilku godzin okropny, ostry ból brzucha, nic nie pomaga. Bardzo się martwię dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co lekarze podejrzewają ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to wyrostek albo wrzody? Albo woreczek żółciowy?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
Majka zdrówka!!! Oby szybko przeszło. Ale niefart... mam nadzieję, że Ci pomogą i impreza się uda.
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojejku, zdrówka daj znać co powiedzieli Amparo cieszę się że dzień był udany pokażesz nam urodzinowe Twixy?
|
|
|
|
|
|
#450 |
|
EDUkator
|
Dzięki dziewczyny.
Stan zapalny błony śluzowej żołądka i lekkie owrzodzenie. Dostałam tylko leki zobojętniające, bo karmie. Ale jak powiedział lekarz "jakby się pogarszało to damy lek X, bo i tak już długo nie będzie pani karmić bo to JUZ ROK" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

pamiętajcie, że macie siebie, kochających rodziców i wirtualne ciotki, które trzymają za Was kciuki od Waszego pierwszego dnia 

nie dość, że teraz ciężej się wybrać do fryzjera, to jeszcze taki rezultat 
my daliśmy wózek i potem była akcja "przeklejanie".

na samą myśl mam łzy w oczach i szukam do domu koperty żeby wszystkie jego piórka schować na pamiątkę. Tak mu dziwnie włosy rosną, z tskiego świderka na czubku głowy, że mu wpada grzywką w oczy, po bokach już w uszy wchodzi i się tam drapie bo go gila, z tyłu ma taki ogonek śmieszny. Myślałam żeby iść z nim do dziecięcego fryzjera, ale raczej mąż go będzie maszynka obcinal dzisiaj.
mąż i żona
bo ja nie nie jestem u was na fb jeszcze. Już dwa razy sama go troszkę obcielam nożyczkami ale udało mi się tylko grzywke i to co na uszy wchodziło. Już miałam plan na spaniu go obciąć ale nie wiem jak się do tego zabrać.
staram się unikać zdjęć Kluska na forum. Najwyżej wyślij mi link do twojego profilu na fb, dodamy się i pokaże Ci dzieło męża na głowie Kluska 

moja Ola je uwielbia i tak samo TŻ.
ostatnio przeglądałam oferty mieszkań, ona mi wzięła telefon i wysłała maila z zapytaniem...
), a popołudniu tort i goście. Dostali od chrzestnej basen z kulkami i jest szaaaał
padli z wrażenia przed 20, a ja piję herbatkę i kończę tort. Nie wierzę, że to już rok. Byli tacy malutcy