![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2018 cz. 3 :-)
A wiec albo plasterek albo krecenie sutkow albo schody podzialaly, mam w cm rozwarcia. Mega bolesne badanie gin bylo, pozwolili mi zdecydowac czy chce w poniedzialek prowokacje czy cesarke, ale z racji na wage dziecka (4kg w dni temu do pon na bank przykoksi) cukrzyce i insulibe zalecaja cesarke, wiec sie zgodzilam z zaleceniami i w pon ide jako 3 na cesarke
Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Ojj ja cała noc skurcze ale pobolało i sie nie rozkręciło wiec przepowiadacze.
Która teraz kolejna z terminem? ![]()
#424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej to jeszcze tylko weekend i będziesz się już przytulać swoje Malenstwo ![]() Ja dziś po usg - 37 tydzień + 4 i Mały (a raczej duży) wazy już 4 kg. Lekarz pochwalił wcześniejszą decyzje o cc. Tyle, ze ja planowo dopiero na 21/12 wiec może jeszcze przykoksić 0,5 kg. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Doczytałam was.
Trzymam kciuki żeby wszystkie pobyty w szpitalu skończyły się jak najszybciej! I rodzcie, rodzcie. Patrzcie jakie słodkie bobasy czekają w brzuszkach received_269663093906227.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#427 |
Rozeznanie
|
U mnie też cisza. Teraz jakby mniej przepowiadacze i w nocy dobrze śpię. Chyba że to cisza przed burzą😁
Dziś mam termin z usg. Byłam już w biedronce, posprzątałam, czekam na sąsiadkę bo ma przyjść na kawę z półrocznym bobasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie infekcji nie mam na pewno. Jestem tego pewna. To co wyleciało tez było bezbarwne i bezzapachu bo sprawdzałam specjalnie po Twoim poście ![]() A podbrzusze jak mi drętwiało i pobolewało ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Ojj chciałabym by się rozkręciło uwierz! ![]() ![]() Ale dzisiaj mam trochę latania po mieście. Czekam tylko aż mąż wróci z pracy i lecimy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Śnieg ? Chociaż chwile miałaś namiastkę białych świąt ![]() ![]() Co do papierków to spróbuje dzisiaj kupić. A sprawdzałaś w zoologu ? W niektórych sklepach można je dostać bo przydają się w akwarystyce ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
No właśnie dobre pytanie! Czekaj, pokażę je Małej i może Ci odpowie bo mnie kompletnie olewa w tym temacie ![]() Ja się powoli godzę z tym ze jednak muszę czekać do terminu ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Jeeeej czekamy na dzidzie! ![]() Trzymam kciuki aby wszystko sprawnie poszło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Duży chłopak Ci się trafił ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Słodziak ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki aby to była jednak ta cisza przed burzą ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Nikkita też już po
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej wiesz już na czym stoisz, czekamy do poniedziałku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Moje ciśnienie w normie ale jeszcze mam mieć jakieś badania i usg więc zostajemy.
Coś te akcje nie chcą się rozkręcić. To na oddziale też są dziewczyny po terminie i czekają ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
#435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już bardzo bym chciała urodzić, u mnie z tym terminem jest tak że sama już nie wiem na który mam patrzeć. W szpitalu liczy się termin z om czyli 6.12, lekarka uznawała termin z usg 13.12, a 9.12 wyszedł na pierwszych genetycznych. W ogóle jestem taka zła przez tą pomyłke z rozwarciem, czuje się oszukana. Mam nadzieje że ruszy w najbliższym czasie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | ||||||
Raczkowanie
|
Ale pedzicie z postami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam laktator elektryczny canpola od mojej siostry, bede testowac. Z synkiem mialam tomee tippee, ale go sprzedalam bo go nie lubilam. Czesto recznie odciagalam, bo lepiej dzialalo niz laktator. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moj sie probowal do mnie ostatnio obierac, ale moje checi -1000. Biedny Tz.
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić póki co, więc się tylko chwalę, że dzisiaj o 8:20 przyszła na świat nasza Klarcia. Poród był okropny. Wczoraj po 8 dostałam ten żel na wywołanie i koło południa były już silne skurcze krzyżowe co 1-2 min. Wieczorem konkretnie zdychałam, akurat tż był w odwiedzinach i przy nim poczułam takie jakby dwa pęknięcia w brzuchu. Wystraszyłam się i obolała poleciałam do położnych, żeby mi ktg zrobiły. Przy podpięciu, czerwone wody wyciekły mi na łóżko na sali i na podłogę. Okazało się, że wszystkie sale porodowe akurat zajęte, więc siedziałam na piłce dalej na sali na patologii i przy wszystkich lokatorkach wody dalej się lały gdzie popadło. Do tego tak się darłam, że wszyscy na oddziale słyszeli chyba. Chyba po godzinie wzięli mnie do góry na porodówkę, ale co z tego jak rozwarcie na 2 cm. Skurcze non stop i okropnie bolesne, ale zero efektywności. Nie mogłam się nawet ruszac na łóżku porodowym, bo wtedy skurcz za skurczem mnie łapał. Z lewatywa wyszła kompletna porażka. Myślałam, że po podaniu jej wszystko się opróżnia, a ostatecznie 3 h leciało ze mnie i to razem z krwią z rozwarcia. Więc co chwilę pod prysznic. Jakimś cudem po paru h było 4-5 cm rozwarcia i miałam dostać znieczulenie. Po nim akcja stanęła, najgorsze, że bóle krzyżowe dalej czułam. Prosiłam już położna o CC, bo nic nie chciało ruszyć a mnie bolało jak diabli. Dostałam 3-4 dawki jakiegoś środka rozkurczowego, bo szyjka nie chciała puścić i też średnio pomogło. Ostatecznie przekonałam się jeszcze do jakichś czopków i kroplówki z oksy. To była już chyba 4 rano i chyba możecie się domyślić w jakim stanie byłam po tylu skurczach. Z powodu bólu nie chciałam się zgodzić, ale chłopak mnie przekonał. Położna stwierdziła, że mogę się nie zgodzić, ale wtedy i tak będę w bólach do rana czekać na CC. Kroplówka w męczarniach pomogła dojść do 7-8 cm, a dopiero z samego rano zaczęło się pojawiać 9 cm. Ja w ogóle nie kontaktowałam, przyjmowałam już te różne pozycje i nic. Na szczęście później była zmiana położnych, przyszły do mnie dwie doświadczone, lekarka z pielęgniarką i jakimś cudem doszło do 10 cm i udało się urodzić, po co najmniej godzinie partych. Musieli mnie naciąć, bo już ledwo współpracowałam. Teraz się boję sprawdzać ile tych szwów tam mam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Klarcia ![]() Edytowane przez nikkita Czas edycji: 2018-12-07 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sensie ze dzidzie już tuli ? ![]() Jeeeej gratulacje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Nikkita- gratulacje jeszcze raz! I odpoczywaj teraz, bo po takim porodzie należy ci się odpoczynek. Mam nadzieje, że szybko wszystko się zagoi.
ja nie kupiłam jeszcze laktatora. Chce poczekać po porodzie, jak się wszystko trochę rozkręci. Tutaj jest zawsze opcja wypożyczenia laktatora na kilka dni ze szpitala. Potem zobaczę czy lepiej kupić elektryczny czy manualny. U mnie cisza, mały się rusza i tyle. Według lekarza może przyjść na świat w każdej chwili. Jednak coraz bardziej myśle, że jednak przyjdzie na święta. Mam jeszcze dużo czasu z moim brzuchem. Oprócz tego się wkurzyłam. Wystawiłam z mężem szafkę za darmo i miał ją ktoś dzisiaj odebrać. Przyszedł koleś i zaczął narzekać na brak miejsca parkingowego przed blokiem i że musiał tak daleko zaparkować, że w sumie jemu się nie chce tachać tej szafki do samochodu. Kurde no, miał przyjechać w poniedziałek a jest piątek i jeszcze kobiecie w 9 miesiącu ciąży narzeka, że ja mu nie umiem znaleźć miejsca parkingowego pod blokiem. Nie wiem skąd się tacy ludzie biorą. Oprócz tego ma przyjść paczka a kurier znowu dał informacje, że się pojawi pomiędzy 8-16. Cały dzień stracony. ![]()
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Noo brawo dla mojego ![]() Powiem szczerze, ze tez ochoty nie miałam wcześniej ale jak już doszło co do czego to było ok. O dziwo nie boli, a bałam się ze będzie właśnie bolało jak no badanie u gin ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#441 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Biedna, tyle się nacierpiałaś... Ale najważniejsze, że z małą jest wszystko w porządku i możecie się już tulić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejuuu biedna się namęczyłaś ale najważniejsze ze dałaś radę i Klarcia jest z Wami! ![]() Ahh aż się popłakałam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję! ![]() Odpoczywaj dużo, z opisu ten poród to masakra ale najważniejsze, że masz go za sobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Skończyłam sprzątać całe mieszkanie, wyprałam jeszcze raz pokrowce itd z kosza Mojżesza i powiem Wam ze plecy mi pękają
![]() W życiu tyle nie sprzątałam co teraz ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojj oby było tak jak mówisz ![]() Chociaż kurde taka niezdecydowana jestem Wam powiem. Chciałabym już mieć Malusią przy sobie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Aleksandria no to masz juz jakis konkret
![]() Karolinka ale dziaciaka upaslaś! 4 kg no szacun! Irmusia ale slodziak ![]() Nikita gratulacje. Porod nie byl latwy. Jak teraz sie czujecie? Dora tak zawsze jest jak wystawisz cos za darmo. Ja sie juz nie raz uzeralam z takimi Januszami. Werkus to syndrom wicia gniazda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak, śnieg, obudziłam się o 4 do łazienki to leżała cieniutka warstwa ![]() ![]() Na BN to na pewno był u nas w 2014 roku! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jeszcze raz gratuluję! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.