Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-28, 07:41   #421
Mikaa92
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944323]No masakra. Ja szukam po tanich sklepach, w promocjach. W regularnych cenach w droższych sieciach to można fortunę zostawić.
Chudzina jesteś, przyda Ci się to 2 kg

Zastanawiam się ile sztuk w rozmiarze 56 kupować. Cesarka jest wcześniej niż PTP, więc Dzidzia pewnie nie będzie ogromna. Już czytam że do 10 (planuję po 7-8) sztuk bodziakow z krótkim i długim rękawem, tyle samo pajaców i półspiochow. Śpiochów chyba w ogóle nie będę kupować, dużo osób ich nie lubi. Kompletnie się na tym nie znam :P[/QUOTE]Ja mam body na długi i krótki rękaw, spodenki ale ze śpiochów w życiu nie zrezygnuje, na noc wygodne. Tylko najlepiej rozpinane wzdłuż na całej długości bo na początku łatwiej w takie ubierać maleństwo niż zakładać przez głowę w dzień wolę body i leginsy /spodnie bawełniane ale na noc tylko i wyłącznie śpiochy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 07:45   #422
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
Ja mam body na długi i krótki rękaw, spodenki ale ze śpiochów w życiu nie zrezygnuje, na noc wygodne. Tylko najlepiej rozpinane wzdłuż na całej długości bo na początku łatwiej w takie ubierać maleństwo niż zakładać przez głowę w dzień wolę body i leginsy /spodnie bawełniane ale na noc tylko i wyłącznie śpiochy

My mamy głównie na krótki rękaw bodziaki, i chyba 2/3 pary na długi.
I coś rozpinanego też mamy.
Ale powiem szczerze: nie mam pojęcia czym różnią się śpiochy od pajacy
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 07:47   #423
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Masz rację mi chodziło o pajacyki, te co mają długo rękaw i długie nogi i są w całości ale ja na to mówię śpiochy

Stary 2019-06-28, 07:53   #424
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację mi chodziło o pajacyki, te co mają długo rękaw i długie nogi i są w całości ale ja na to mówię śpiochy

Racji nie mam, bo ja tego nie rozróżniam :P

Szukamy jeszcze jakiegoś kaftaniku/śpiworka, ale takiego pluszego, na zimę.

I chyba przepadłam. Odkryłam na aliexpress otulacze i dodatki do sesji
Stary 2019-06-28, 07:56   #425
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Ja z tego rozmiaru 56 mam
4 pary spodenek bawełnianych
11 body krótki rękaw
5 kompletów body długi i leginsy (z hm)
8 body długi rękaw
11 śpiochów /pajacykow
Wydaje mi sie że z ilością na pewno mi nie zabraknie

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Racji nie mam, bo ja tego nie rozróżniam

Szukamy jeszcze jakiegoś kaftaniku/śpiworka, ale takiego pluszego, na zimę.

Śpiworek mam jeden bo teściowa mi przyniosła a sama kupiłam dwa rożki miękkie i to chyba też wystarczy bo to tylko na sam początek

Stary 2019-06-28, 07:56   #426
agnieszka_2293
Zadomowienie

Półśpiochy, rampersy, śpiochy i pajacyki 20190628_085533.jpg

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 07:59   #427
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Półśpiochy, rampersy, śpiochy i pajacyki Załącznik 7680977

Ja znalazłam jeszcze kiedyś coś takiego, fajnie pokazane jak ktoś nie jest pewien czy dziecku będzie ciepło czy za zimno Screenshot_20190623-074349.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-06-28, 08:01   #428
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, jesteś wielka. Biję pokłony

Cytat:
Ja znalazłam jeszcze kiedyś coś takiego, fajnie pokazane jak ktoś nie jest pewien czy dziecku będzie ciepło czy za zimno Załącznik 7680978
Też to widziałam, dlatego wiem, że przy moim komforcie termicznym wystarczy dziecku krótki rękawek
Stary 2019-06-28, 08:02   #429
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mówiłam?

Dzień wizyty= dzień ważenia.
Melduję 2kg na plusie od pierwszej wizyty
Sprawdziłam u siebie, bo też się zwazylam. Od pierwszego pomiaru w 4tc u mnie 2,2kg na plusie.[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944323]No masakra. Ja szukam po tanich sklepach, w promocjach. W regularnych cenach w droższych sieciach to można fortunę zostawić.
Chudzina jesteś, przyda Ci się to 2 kg

Zastanawiam się ile sztuk w rozmiarze 56 kupować. Cesarka jest wcześniej niż PTP, więc Dzidzia pewnie nie będzie ogromna. Już czytam że do 10 (planuję po 7-8) sztuk bodziakow z krótkim i długim rękawem, tyle samo pajaców i półspiochow. Śpiochów chyba w ogóle nie będę kupować, dużo osób ich nie lubi. Kompletnie się na tym nie znam :P

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Ja miałam przy pierwszym badaniu 5,5% (teraz pewnie by była niższa) i jest ok. Najważniejsze że poniżej 6%.[/QUOTE]Ja na początku kupowałam po 10 szt ale u nas to było mało, bo Młoda okropnie ulewała. Musieliśmy dokupić i ubranek i pieluch tetrowych.

Śpiochów miałam kilka szt i nie polubiłam się z nimi. Pajace fajne szczególnie na noc.

Stary 2019-06-28, 08:04   #430
Catherine07
Raczkowanie

Cytat:

Jestem ograniczona, pierwszy raz widzę coś takiego jak rampers Dla mnie wszytko to body albo śpiochy

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 08:08   #431
diaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Catherine07 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja już po wizycie Z małym wszytko ok, nic nie odpadło więc nadal chłopak kolejna wizyta 18.07

Gratulacje Ewidentnie chłopakowy wątek mamy w większości 🤣
Dzień dobry
U nas na weselu chyba tylko 2 osoby dzwoniły kilka dni przed, że jednak nie przyjdą. U mojej siostry ciotecznej było gorzej,bo prawie 40 osób nie przyszło i to już trochę chamskie ze strony gości, bo kasa już niemała się robi
Pisałyście coś o niewysypianiu się jak maluszek się urodzi to nas też straszyli żeby się wyspać na zapas A mój Skarb od 2 albo 3 miesiąca przesypiał praktycznie całe noce z jedną pobudka ok 4 rano na jedzenie. A teraz ma 2lata i 9 miesięcy i śpi od 20-21 do 8-9
Muszę za chwilę ją obudzić na ostatni dzień adaptacji w przedszkolu

diaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-28, 08:08   #432
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak wypada rozmiarowka?
I czy np. body nie są szerokie? tak zle i tak niedobrze Az milo czytac

Dzień dobry.
U nas wreszcie chłodniej

Co do ptaków to jedyne, które mnie budziły i to rok, może dwa lata temu latem to sójki, rany jak to się darło...

Niestety nie mam pojęcia, bo ja te ciuszki znam tylko z poleceń.

Dzień dobry!

Powodzenia na wizytach.

Ja się od rana zestresowałam, bo się zorientowałam, że wczoraj nie wzięłam polocardu. Ale mały mnie od rana kopie, więc staram się nie panikować.
Stary 2019-06-28, 08:10   #433
babeczki
Zakorzenienie

Heeej

Pospalam dzis a o 9 rano obudzil mnie skurcz w lydce (pierwszy) a wczoraj mowilam ze zawsze mnie lapaly skurcze a w ciazy nic, no to mam [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86943991]Odetnijcie mi internet! Zamówiłam śpiworek (do 3-4 r.ż), kombinezon (do pół roku) i czapeczki Nie mogłam się powstrzymać, szczególnie że teraz są promocje (-40% nawet). Powariowałam Chyba zrobię sobie przerwę od zakupów w wakacje i będę kompletować dalej we wrześniu, zanim wydam fortunę [/QUOTE]Hehehehe ja wczoraj nakupilam w smyku, potem przyjechala mama z malymi zakupami a dzis jade do tej szkoly rodzenia, wiec na pewno zajde jeszcze do jakiś sklepow

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 08:10   #434
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Niestety nie mam pojęcia, bo ja te ciuszki znam tylko z poleceń.

Dzień dobry!

Powodzenia na wizytach.

Ja się od rana zestresowałam, bo się zorientowałam, że wczoraj nie wzięłam polocardu. Ale mały mnie od rana kopie, więc staram się nie panikować.
Nie stresuj się tym, przez jedną dawkę na pewno nie zaszkodzisz małemu tym bardziej że czujesz jak rozrabia

Stary 2019-06-28, 08:11   #435
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babeczki Pokaż wiadomość
Kurcze, Ty pisalas wcześniej o tym, ze czujesz malucha tak nisko jak Ci naciska jakby mial wypaść, ja czuje dokladnie tak samo... Mam nadzieje ze w srode sie dowiem jakie jest polozenie lozyska i Majeczki nastraszylas mnie trochę... Ale na pewno i u ciebie i u mnie bedzie wszystko ok
Tak, ja, dlatego wlasnie jestem w szoku, ze moje odczucia, ze maluch moze byc nisko okazaly sie prawdziwe
Zycze Ci, aby Twoje byly falszywe! Na pewno wszystko bedzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez Catherine07 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja już po wizycie Z małym wszytko ok, nic nie odpadło więc nadal chłopak kolejna wizyta 18.07
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam czy przy tym natłoku chłopców u nas któryś okaże się dziewczynka?
Podobno to dziewczynki czesciej okazuja sie chlopcami niz odwrotnie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
A w ranach ciekawostki to właśnie nam napisaly 2 osoby, że ich nie będzie bo im pies choruje. żeby było ciekawiej to osoby które maja oprócz miejsc na sali również zapłacony hotel:/
Jakis dziwny ten powod... i mega niemile ze strony tych gosci.
Nam tez 2 osoby po prostu nie przyszly. Mega bezczelnosc, brak poszanowania czyich staran i kasy.

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Ska, Nurek - bardzo się cieszę, że z maluchami wszystko ok!
Catherine gratki za wizytę
Jeśli macie zamiar kupować jakieś ciuszki na wyprzedażach to spieszcie się - byłam dzisiaj w Reserved i w porównaniu z tym, co było tydzień temu to już prawie nie ma w czym wybierać. Ale na trochę zaspokoiłam moją żądzę różu Załącznik 7680945

Jaaakie piekne

Cytat:
Nurek - moj brat cioteczny zaprosil na wesele jakiegos tam wujka dalszego z żoną bo wypadało i ich corke 17 letnia, wujkowie sie potwierdzili a ta corka powiedziala, ze poszlaby ale z chłopakiem, no więc powiedzieli zeby przyszla z chłopakiem i dali nowe zaproszenie na 2 osoby potwierdzili ze beda razem i w dzien wesela sie nie pokazal ani chłopak ani ona... A wiadomo - doplacili jeszcze do kolejnego miejsca... Kilka lat pozniej robili chrzciny i chceli jej nie zapraszac, ale mama brata uparla się, ze wypada, ze teraz to już dorosła dziewczyna, a wtedy jeszcze byla mloda i glupia... No i zaprosili ja od razu z chlopakiem żeby nie robić zaproszeń 2 razy, potwierdzili i znów nie przyszli a pare dni temu to oni przyszli zapraszac na swoje wesele tego brata z żoną
Ale bezczelnosc! Do takich tez bym nie poszla po wczesniejszym potwierdzeniu, ze bede

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86943991]Odetnijcie mi internet! Zamówiłam śpiworek (do 3-4 r.ż), kombinezon (do pół roku) i czapeczki Nie mogłam się powstrzymać, szczególnie że teraz są promocje (-40% nawet). Powariowałam Chyba zrobię sobie przerwę od zakupów w wakacje i będę kompletować dalej we wrześniu, zanim wydam fortunę [/QUOTE]

Haha Czas zakupow sie zaczal
A tak z ciekawosci, po co taki duzy spiworek? Bo jak zmiesci sie w niego dziecko 4 lata to musi byc ogromny, wiec niemowlak bedzie w nim plywal, chyba ze teraz sa jakies, gdzie sie np odcina suwakiem dol albo cos podobnego? Pytam, bo znam tylko te zwykle.

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944278]Mnie obudziła kocia łachudra Ale to dobrze, mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia przed pracą (na 12).
Dopiero teraz jak robię zakupy widzę ile ten mały berbeć kosztuje. I to bez wózka i fotelika! Powoli będę kupować też ciuszki w różnych rozmiarach - z tego co czytałam to trochę ich trzeba.[/QUOTE]

Szczegolnie na poczatku trzeba faktycznie sporo. Moje dziecko bardzo ulewalo, wiec przebieranie z 7-8 razy dziennie bylo na porzadku dziennym

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944323]
Zastanawiam się ile sztuk w rozmiarze 56 kupować. Cesarka jest wcześniej niż PTP, więc Dzidzia pewnie nie będzie ogromna. Już czytam że do 10 (planuję po 7-8) sztuk bodziakow z krótkim i długim rękawem, tyle samo pajaców i półspiochow. Śpiochów chyba w ogóle nie będę kupować, dużo osób ich nie lubi. Kompletnie się na tym nie znam :P[/QUOTE]

Moja corcia nosila rozmiar 56 od mniej wiecej 6 tygodnia zycia do 3 miesiaca, ale kazde dziecko rosnie w innym tempie, wiec ciezko to ocenic. W razie czego, gdyby sie potem okazalo, ze masz za malo ubran, zawsze mozna dokupic.

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-06-28, 08:13   #436
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a jak wypada rozmiarowka?
I czy np. body nie są szerokie?🤦♀️ tak zle i tak niedobrze Az milo czytac

Dzień dobry.
U nas wreszcie chłodniej

Co do ptaków to jedyne, które mnie budziły i to rok, może dwa lata temu latem to sójki, rany jak to się darło...

Ja miałam body to z tego co pamiętam wypadały dosyć duże.

Stary 2019-06-28, 08:14   #437
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Z mężem oczywiście niech się wprawia w rolę ojca!

Hehehee ja mojemu powiedzialam ze dzis to nie będzie nic ciekawego, tylko tak jak mi powiedziala Pani przez telefon, wprowadzenie w temat, omówienie jak te zajecia beda wygladaly I wypełnianie jakiś dokumentów moj chce jechac, ale ja planuje pojechac sporo wczensiej i pojsc na większe zakupy nie wiem czy zdazy wrócić z pracy

Stary 2019-06-28, 08:17   #438
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Ja znalazłam jeszcze kiedyś coś takiego, fajnie pokazane jak ktoś nie jest pewien czy dziecku będzie ciepło czy za zimno
Ale swietne

Cytat:
Sprawdziłam u siebie, bo też się zwazylam. Od pierwszego pomiaru w 4tc u mnie 2,2kg na plusie.Ja na początku kupowałam po 10 szt ale u nas to było mało, bo Młoda okropnie ulewała. Musieliśmy dokupić i ubranek i pieluch tetrowych.
U nas tak samo, tez musialam dokupic, bo mala mega ulewala i pralka chodzila 3 razy dziennie.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Półśpiochy, rampersy, śpiochy i pajacyki [
O to widze, ze ja najbardziej lubie rampersy i pajace. Kaftanow i spiochow praktycznie nie uzywalismy.

Stary 2019-06-28, 08:17   #439
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie stresuj się tym, przez jedną dawkę na pewno nie zaszkodzisz małemu tym bardziej że czujesz jak rozrabia

Dzięki potrzeba mi właśnie takiego głosu rozsądku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-28, 08:23   #440
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarahxoxo Pokaż wiadomość

Ale swietne

U nas tak samo, tez musialam dokupic, bo mala mega ulewala i pralka chodzila 3 razy dziennie.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

O to widze, ze ja najbardziej lubie rampersy i pajace. Kaftanow i spiochow praktycznie nie uzywalismy.
Rampersy super sprawa ale na lato a my bardziej zimowa pora więc odpadają na początku

Stary 2019-06-28, 08:29   #441
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Rampersy super sprawa ale na lato a my bardziej zimowa pora więc odpadają na początku
No tak tak, zima tez nie uzywalam rampersow, ale latem praktycznie non stop mala w nich chodzi (tzn teraz czyli w te upaly).

Stary 2019-06-28, 08:33   #442
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Sarahxoxo - była promocja to wzięłam :P Ponoć lepszy jest do spacerówki niż do gondoli, ale jak nie przyda się w tym roku to na pewno w przyszłym Zapinany na rzepy, piszą że od 0-3 lub 4 lat (zależnie od wzrostu dziecka). Firma Lodger.
Mikaa92 - doszkoliłam się na wątku grudniowek, dziewczyny tam wrzucały infografikę. Dlatego wiem, że śpiochy są be, a pajacyki spoko :P

No to zdecydowanie muszę kupić więcej ubranek w rozmiarze 56. W większe zaopatrzę się później Wezmę po 10 sztuk z każdego rodzaju, jak coś to dokupię
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 08:36   #443
Mikaa92
Zadomowienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944567]Sarahxoxo - była promocja to wzięłam Ponoć lepszy jest do spacerówki niż do gondoli, ale jak nie przyda się w tym roku to na pewno w przyszłym Zapinany na rzepy, piszą że od 0-3 lub 4 lat (zależnie od wzrostu dziecka). Firma Lodger.
Mikaa92 - doszkoliłam się na wątku grudniowek, dziewczyny tam wrzucały infografikę. Dlatego wiem, że śpiochy są be, a pajacyki spoko

No to zdecydowanie muszę kupić więcej ubranek w rozmiarze 56. W większe zaopatrzę się później Wezmę po 10 sztuk z każdego rodzaju, jak coś to dokupię [/QUOTE]Mamy to szczęście że żyjemy w czasach kiedy jak coś zabraknie to idzie się do sklepu i się kupuje od ręki a nie tak jak nasze babcie musiały kombinować bo w sklepach nie było nic więc jak coś zabraknie to można kupić od razu

Stary 2019-06-28, 08:40   #444
agnieszka_2293
Zadomowienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944567]Sarahxoxo - była promocja to wzięłam Ponoć lepszy jest do spacerówki niż do gondoli, ale jak nie przyda się w tym roku to na pewno w przyszłym Zapinany na rzepy, piszą że od 0-3 lub 4 lat (zależnie od wzrostu dziecka). Firma Lodger.
Mikaa92 - doszkoliłam się na wątku grudniowek, dziewczyny tam wrzucały infografikę. Dlatego wiem, że śpiochy są be, a pajacyki spoko

No to zdecydowanie muszę kupić więcej ubranek w rozmiarze 56. W większe zaopatrzę się później Wezmę po 10 sztuk z każdego rodzaju, jak coś to dokupię [/QUOTE]A to śpiworek do wózka? Będziesz zadowolona. Ja mam lodger bunker i to był jeden z lepszych zakupów Cieplutki, nie przemaka. Teraz czeka na 2 bobo, a nadal jest w super stanie

Stary 2019-06-28, 08:41   #445
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy to szczęście że żyjemy w czasach kiedy jak coś zabraknie to idzie się do sklepu i się kupuje od ręki a nie tak jak nasze babcie musiały kombinować bo w sklepach nie było nic więc jak coś zabraknie to można kupić od razu

Moja mama na siostre ktora ma 34 lata jak sie urodzila malutka 48cm i wychodzac ze szpitala wazyla niecale 2.5kg to udalo jej sie kupic JEDNO ubranko na 56cm, a reszta 62 musiala podwijac z kazdej strony byla w szoku ostatnio w smyku jak byłyśmy, ze sa 56, 50 a nawet 44

Stary 2019-06-28, 08:42   #446
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
A to śpiworek do wózka? Będziesz zadowolona. Ja mam lodger bunker i to był jeden z lepszych zakupów Cieplutki, nie przemaka. Teraz czeka na 2 bobo, a nadal jest w super stanie

Tak, Lodger Bunker
Do domu chyba kupię rożek, siostra była zadowolona.

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2019-06-28 o 08:43
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-28, 08:50   #447
owocowykoktajl
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944612]Tak, Lodger Bunker
Do domu chyba kupię rożek, siostra była zadowolona.[/QUOTE]

My mamy dwa rożki, oba minky, oba z biedry

Szukam jeszcze jakiegoś śpiworka czy czegoś grubszego do wózka.
Stary 2019-06-28, 09:06   #448
agnieszka_2293
Zadomowienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944612]Tak, Lodger Bunker
Do domu chyba kupię rożek, siostra była zadowolona.[/QUOTE]Jest super , nie wiem czy do gondoli nie będzie za duży, ja go kupiłam dopiero do spacerówki.

W domu też używałam rożka i się sprawdził. Moja córka w śpiworku dostawała szału.

Stary 2019-06-28, 09:10   #449
Sarahxoxo
Zadomowienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86944567]Sarahxoxo - była promocja to wzięłam :P Ponoć lepszy jest do spacerówki niż do gondoli, ale jak nie przyda się w tym roku to na pewno w przyszłym Zapinany na rzepy, piszą że od 0-3 lub 4 lat (zależnie od wzrostu dziecka). Firma Lodger.
Mikaa92 - doszkoliłam się na wątku grudniowek, dziewczyny tam wrzucały infografikę. Dlatego wiem, że śpiochy są be, a pajacyki spoko :P

No to zdecydowanie muszę kupić więcej ubranek w rozmiarze 56. W większe zaopatrzę się później Wezmę po 10 sztuk z każdego rodzaju, jak coś to dokupię [/QUOTE]

Acha to wozka! To spoko. Ja myslalam, ze to spiworek do spania i juz sobie wyobrazalam takiego niemowlaczka w takim gigancie w lozku

Cytat:
Moja mama na siostre ktora ma 34 lata jak sie urodzila malutka 48cm i wychodzac ze szpitala wazyla niecale 2.5kg to udalo jej sie kupic JEDNO ubranko na 56cm, a reszta 62 musiala podwijac z kazdej strony byla w szoku ostatnio w smyku jak byłyśmy, ze sa 56, 50 a nawet 44

Jak dobrze, ze czasy sie zmienily. Moja babcia w ogole nie miala ubranek dla dziecka, tylko owijala w przescieradla albo sami szyli (lata 50-te)

Stary 2019-06-28, 09:10   #450
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Właśnie kupiłam zestaw butelek antykolkowych. A miałam w tym miesiącu już nic nie klikać

Ale cena... 40zł taniej niż wszędzie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości