Efekty biegania - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-11, 17:57   #421
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)

Cytat:
Napisane przez Nati02
Tak, tak wyjezdzam. Narazie na 10 dni. Wroce, pobędę tydzień na wizazu i znow bede znikac do Niemiec tylko tym razem w okolice Dortmundu. Wtedy pobędę jakieś 2 tygodnie.

Juz sie doczekac nie moge
fajnie,zazdorszcze,ze sie tak cieszysz.Dla mnie moj wyjazd do Anglii wiaze sie z rozlaka z moim ukochanym,czeg bradzo nie chce i bedzie mi bardzo smutno.
Zreszta juz jest mi smutno ...
Stary 2006-06-11, 18:16   #422
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Andya, nowy avatar

Wyruszasz do Anglii? Na długo?
Stary 2006-06-11, 18:28   #423
inch
Zakorzenienie

kolejna wizażanka za granicę
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-11, 21:11   #424
Nati02
Zakorzenienie

Andzyuja tez bede tęsknic za moim... Na długo znikasz?
(Inch, mozna juz powiedziec moim )
Stary 2006-06-11, 21:55   #425
andzya
Zakorzenienie

lece na prawie dwa miesiace,ale wcale mi sie to nie usmiecha.
Juz raz tam bylam i nie podoba mi sie,ale na szczescie nie lece juz do Londynu...
Ale przyznam sie,ze nie chce.To nie chodzi nawet o tesknote za domem,ale o moje nastawienie
Stary 2006-06-12, 10:31   #426
inch
Zakorzenienie

Andzya do pracy jedziesz?

Nati, no nareszcie, bo coś zaczynałaś kręcić
Stary 2006-06-12, 15:38   #427
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Andyza, dlaczego nie spodobał Ci się Londyn?
Stary 2006-06-12, 21:24   #428
pinezk
Przyczajenie

GG do pinezk

troche sie wam dziewczyny wtrące w pogaduchy . Od dwóch lat nie ćwiczylam na wf-ie, miałam zwolnienie lekarskie (problemy z kregosłupem), aż tu nagle naszło mnie na bieganie. I tak biegam sobie wieczorem od dwóch tygodni już. Było by pieknie i wspaniale, ale mam problem. Problemem jest mój brzuch, a dokładniej ból brzucha po kazdym bieganiu. Strasznie boli mnie dolna czesc brzucha zawsze jak wroce do domu. hhhmm... jakbym miala urodzic macice razem z jajnikami Zwiazek miedzy bieganiem a bólem jest jak dla mnie oczywisty. Wiecie co to? I czy powinnam przestac biegac ?
Nie bezpańska - aż tak... "
pinezk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-12, 22:40   #429
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

pinezk, czasem mam podobny ból, ale wtedy kiedy przed bieganiem za dużo zjem albo coś ciężkostrawnego. Biega się wtedy cięężko a zaraz po - tragedia. Na pewno nie przestawaj biegać.. A co jesz przed bieganiem i na ile przed?
Stary 2006-06-12, 22:41   #430
andzya
Zakorzenienie

inch tak,jade do pracy.Bede pracowala w jakiejs knajpie

grudniowa-szatynka Londyn mi sie nie spodobal,ze wzgledu na klimat jaki tam panuje.Nie da sie przejsc po ulicy,zeby rozni faceci Cie nie zaczepiali.
Poza tym,byla to dla mnie olbrzymia szkola zycia i naprawde dostalam w tylek .

pinezk kurcze miewam tak samo !! Tyle,ze mnie boli najczesciej jajnik z lewej strony.Nie mam pojecia skad sie to bierze tata mi powiedzial,ze to najprawdopodobniej jakies wiezadlo,ale mnie ewidentnie boli jajnik. Zupelnie nie wiem skad to sie bierze.Ale jesli biegalam z naderwanym sciegnem achillesa,ze skrecona noga (zreszta teraz mam przez to duuuze problemy,nie polecam) i podczas choroby,to zaden jajnik nie jest mi straszny
Stary 2006-06-13, 09:39   #431
emmos
Zakorzenienie

Hello dziewczynki

Postanowilam znow wracam do biegania przerwalam z braku czasu i w zasadzie teraz tez go nie mam, ale juz nie moge na tylku wysiedziec

andzya ale mnie nastraszylas z ta Anglia. Ja tez wyjezdzam na 2 miesiace do pracy i juz sie zaczynam bac

Milego dnia biegaczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-13, 12:53   #432
inch
Zakorzenienie

Dziewczyny, nurtuje mnie ten problem bólu w podbrzuszu.

fakt, to może być więzadło.
kolka po jedzeniu byłabym gdyby to była prawa strona
ale możliwe że to są sprawy układu pokarmowego - pinezk ile po jedzeniu biegasz? może to sa bolesne wzdęcia wywołane ruchem? nagromadzone powietrze w jelitach może naprawdę bardzo bioleć
Stary 2006-06-13, 13:15   #433
andzya
Zakorzenienie

emmos nie boj sie, to sa tylko moje wrazenia Ty mozesz to odebrac zupelnie inaczej.

inch tez sie zastanawiam.Dzisiaj sie zapytam mojego taty co to moze byc konkretniej i jak sie dowiem czegos konstruktywnego to dam znac
Stary 2006-06-13, 22:04   #434
pinezk
Przyczajenie

GG do pinezk

hmmm... z jedzeniem koncze o 18, biegam zazwyczaj przed 22 wiec to raczej nie jedzenie. No chyba, że za dużo wody pije ?? Tak czy siak, skoro i wy tak macie, dalej biegacie i żyjecie, to ja tez biegam dalej
Nie bezpańska - aż tak... "
pinezk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-13, 22:12   #435
_Maya_
Zakorzenienie

znowu biegałam... po 2 tygodniach przerwy i ciężkiego przeziębienia dałam radę co prawda tylko 10 minut, ale to z racji dlugiej przerwy i osłabienia po antybiotykach(które nadal biorę...)

Od dzisiaj znowu zaczynam i niesamowicie sie z tego cieszę... mam tylko nadzieję ze mój organizm zacznie w końcu spalać tłuszcz z pupy i ud a nie jak do tej pory z buzi i rąk...

Pozdrawiam wszystkie biegające
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 08:45   #436
Agaw'a
Zakorzenienie

Hej, ja tez wznowilam swoje joggingowanie
Pozdrawiam

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 11:40   #437
inch
Zakorzenienie

Witamy w takim razie kolejną Towarzyszkę doli
Stary 2006-06-14, 20:46   #438
Kfiatka
Gość

witam
Ja swoja przygode z bieganiem zaczelam.... tydzien temu I calkiem niezle idzie.. chciałabym poprawić kondycje. Próbowałam biegać już z 3 lata temu i pamiętam jaką satysfakcje mi sprawiało kiedy mogłam dobiec dalej dlatego postanowiłam spróbować jeszcze raz...

Tylko, że gdy zaczynam biegać to zaraz zaczynają mnie boleć łydki. Taki mam wrażenie jakbym miała kamienie zamiast mięśni. Po krótkim odpoczynku przechodzi. ale jednak pojawia sie znowu.
Wiec mam pytanko o to.. czym to może być powodowane, może któraś z Was też to już miała.
Ja biegam troche po asfalcie trochę po dróżkach działkowych.
Pozdrawiam
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-14, 20:56   #439
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Witam również kilka dni temu zaczęłam moją przygodę zbieganiem w tym roku (bo ogólnie to biegam już od kilku lat). I od razu problem- ból w kolanie i to tylko jednym . Wiem, że to chyba stawy, ale utrudnia mi to okropnie bieg. Fakt, że zaczęłam biegać od razu dość spore odległości i może przeciążyłam trochę kolanko. Najgorsze jest to, że biegałam już kilka razy a kolano boli za każdym razem i jakoś nie może prZyzwyczaić się do takiego wysiłku. Powinnam to kolano jakoś rozgrzać przed biegiem czy coś?

Kfiatka, może porozciągaj trochę łydki przed biegiem i zrób krótką rozgrzewkę. Powino pomóc
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-15, 10:02   #440
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Kfiatka, mnie tez zawsze bolą łydki, od zewnetrznej strony. Podejrzewam, ze to wina za slabej rozgrzewki..
Stary 2006-06-15, 11:08   #441
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours
Witam również kilka dni temu zaczęłam moją przygodę zbieganiem w tym roku (bo ogólnie to biegam już od kilku lat). I od razu problem- ból w kolanie i to tylko jednym . Wiem, że to chyba stawy, ale utrudnia mi to okropnie bieg. Fakt, że zaczęłam biegać od razu dość spore odległości i może przeciążyłam trochę kolanko. Najgorsze jest to, że biegałam już kilka razy a kolano boli za każdym razem i jakoś nie może prZyzwyczaić się do takiego wysiłku. Powinnam to kolano jakoś rozgrzać przed biegiem czy coś?

Kfiatka, może porozciągaj trochę łydki przed biegiem i zrób krótką rozgrzewkę. Powino pomóc
Houseofcolours,

Kolano jest przeciążone. Nie biegaj tyle, bo sobie zrobisz krzywdę. Może uraziłaś je stawiając jakoś krzywo stopę? Zastanawiam się też, jak biegasz.

Kolana rozgrzewaj, delikatne kółka do wewnątrz i na zewnątrz w pozycji stojącej, pochylona, kolana złączone do siebie.
Stary 2006-06-15, 11:12   #442
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kfiatka
witam
Ja swoja przygode z bieganiem zaczelam.... tydzien temu I calkiem niezle idzie.. chciałabym poprawić kondycje. Próbowałam biegać już z 3 lata temu i pamiętam jaką satysfakcje mi sprawiało kiedy mogłam dobiec dalej dlatego postanowiłam spróbować jeszcze raz...

Tylko, że gdy zaczynam biegać to zaraz zaczynają mnie boleć łydki. Taki mam wrażenie jakbym miała kamienie zamiast mięśni. Po krótkim odpoczynku przechodzi. ale jednak pojawia sie znowu.
Wiec mam pytanko o to.. czym to może być powodowane, może któraś z Was też to już miała.
Ja biegam troche po asfalcie trochę po dróżkach działkowych.
Pozdrawiam
Kfiatka,

Ból łydek prawdopodobnie powoduje przeciążenie w wyniku zmiany nawierzchni biegania, o której zresztą piszesz. Spróbuj tylko po asfalcie, albo tylko po ścieżkach. Plus to- mocna rozgrzewka, a po niej delikatne rozciaganie, a później delikatny bieg. Spróbuj się nie przeciążać.

Ja też sobie przypomniałam podobny ból w łydkach, po zakupie nowych butów. Noga była przyzwyczajona do starych, a tu- guzik! Musiała troche inaczej popracować w tych nowych butach i dlatego nie wytrzymała, więc zaczął się ból. Po dwóch dniach minęło.
Stary 2006-06-15, 11:19   #443
Kfiatka
Gość

no to bede musiala się bardziej postarać przy rozgrzewce. Mam dosyć sporo mięśni na tych swoich nogach.. wiec może w tym faktycznie jest problem...
Ma może z was ktoś sprawdzony sposób aby była ona dobrze zrobiona ??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-15, 11:25   #444
inch
Zakorzenienie

ale jak zrobiona?
Stary 2006-06-15, 11:31   #445
Kfiatka
Gość

Chodziło mi o to, jak robicie Wy rozgrzewke?? Jak powinna wyglądąć i ile czasu poświęcić na rozgrzewkę ??

Co do kwesti nawierzchni, no to dzisiaj spróbuje tylko po asfalcie.. ( bo po samych dróżkach to raczej ciężko bo bym się kręciła wkółko na tych działkach moich)
Stary 2006-06-15, 11:40   #446
inch
Zakorzenienie

Rozgrzewka: powolny trucht przez 10 minut z elementami podskoków itd. a później delikatny stretching
Stary 2006-06-15, 11:52   #447
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

O, rozgrzewka na pewno się bardzo przyda, tylko, że mój cały bieg składa się z powolnego truchtu no może nie aż tak powolnego. Głupio mi trochę będzie w parku gdzie biega mnóstwo ludzi zacząć podskakiwać ale jakoś się przemogę . Biegam ok 6 kólek wielkości mniej więcej jak bieżnia przeciętnego stadionu. To na początek nie za dużo albo nie za mało? Zajmuje mi to mniej więcej pół godziny, może troszkę mniej
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-15, 15:14   #448
*jamajka*
Zakorzenienie

cześć

chciałam powiedzieć, że zaczynam biegać w nd wieczór byłam pierwszy raz w życiu, przebiegłam jakieś 2/3 naokoło błoń krakowskich (ok.2,5 km), a wczoraj o 7 rano ()zrobiłam całe okrążenie (3,5 km) - jak na pierwsze dwa razy jestem z siebie dumna takim truchtem w sumie wolnym biegam.. w ogólę to się odchudzam już kilka miesięcy.. codziennie /pn-pt/ chodzę na aerobik (zwykle 2h) i mam dietę, ale brakowało mi bardzo jakichś aerobów typowych, dlatego zaczęłam niestety w sb mam ostatni exam i w tym tyg już nie będę miała kiedy iść biegać, bo jutro mam 2h aero jeszcze..ale od nd planuję już regularnie.. bardzo chcę zrzucić tłuszcz z bioder i pupy bo to mój duuży problem brzuch zresztą też.... 3 raz w tyg wystarczy prawda?? bo nie chcę przesadzać z treningiem... choć bardzo mi się to podoba fitness pokochałam po prostu niesamowicie!! a całe życie unikałam sportu i wf-u jak ognia

pozdrawiam

niu lajf.. va bene?
*jamajka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-15, 16:32   #449
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *jamajka*
cześć

chciałam powiedzieć, że zaczynam biegać w nd wieczór byłam pierwszy raz w życiu, przebiegłam jakieś 2/3 naokoło błoń krakowskich (ok.2,5 km), a wczoraj o 7 rano ()zrobiłam całe okrążenie (3,5 km) - jak na pierwsze dwa razy jestem z siebie dumna takim truchtem w sumie wolnym biegam.. w ogólę to się odchudzam już kilka miesięcy.. codziennie /pn-pt/ chodzę na aerobik (zwykle 2h) i mam dietę, ale brakowało mi bardzo jakichś aerobów typowych, dlatego zaczęłam niestety w sb mam ostatni exam i w tym tyg już nie będę miała kiedy iść biegać, bo jutro mam 2h aero jeszcze..ale od nd planuję już regularnie.. bardzo chcę zrzucić tłuszcz z bioder i pupy bo to mój duuży problem brzuch zresztą też.... 3 raz w tyg wystarczy prawda?? bo nie chcę przesadzać z treningiem... choć bardzo mi się to podoba fitness pokochałam po prostu niesamowicie!! a całe życie unikałam sportu i wf-u jak ognia

pozdrawiam
Gratuluję samozaparacia i chęci to bardzo przydatne bo bieganie niektórym szybko się może znudzić.
Widzę że mamy ten sam problem...tłuszczyk na pupie i udach...(moja zmora)

Mam nadzieję że uda się nam go skutecznie zwalczyć.
Pozdrawiam
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-15, 18:01   #450
*jamajka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_
Gratuluję samozaparacia i chęci to bardzo przydatne bo bieganie niektórym szybko się może znudzić.
Widzę że mamy ten sam problem...tłuszczyk na pupie i udach...(moja zmora)

Mam nadzieję że uda się nam go skutecznie zwalczyć.
Pozdrawiam
no musi się udać.. a samozaparcie - no cóż dopiero 2 razy biegałam może się znudzi.. ale jeśli to faktycznie będzie powodować spalanie tłuszczu to wytrwam

buzia

niu lajf.. va bene?
*jamajka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości