![]() |
#421 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli uda Ci się to nie czytaj juz o tej hipotrofii bo tylko jeszcze bardziej Cię te posty stresują. Do poniedziałku bliżej niż dalej, ale ja mimo wszystko wierzę że lekarz niepotrzebnie Cię nastraszył ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chcesz używać jako wielopielo? Jak tak to dla noworodka za duże, dla malców 50x50 albo 60x60 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Nie, na wielkopielo chciałabym przejść jakoś po ok. 2 miesiącach. To chyba wtedy juz powinny byc ok? Poza tym czuję, że będzie u mnie klocek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Ale mi się dzień dzisiaj zapowiada... wszystko mnie denerwuje i już się poryczałam z pięć razy. Pierwszy raz uciekł mi pies na spacerze i nie mogłam go znaleźć ( na szczęście już jest w domu), zdenerwowała mnie moja babcia chociaż ostatnio w ogóle nie mogę się z nią dogadać, więc to żadna nowość... w sumie problem jest chyba we mnie bo co ona nie zrobi to mnie tak mocno irytuje, że odwiedziny u niej po 10-15min stają się dla mnie tak męczące psychicznie że muszę wyjść. I teraz to też taka pierdoła bo stoi u niej nasz wózek i dowiedziałam się, że wczoraj był u niej mój wujek ze swoim małym synkiem i ona zapytała się mojej mamy czy może pożyczyć ten wózek tylko po to by po domu powozić malucha. To takie nic, normalnie nie widziałabym w tym żadnego problemu, ale zdenerwowało mnie to, że zapytała się o to mojej mamy a nie mnie... wiem, że to jest głupie i jak to czytam to aż mi wstyd, że jestem zła o taką pierdołę, pewnie gorszy dzień ale kurde... Jak jej powiem, że proszę ją by następnym razem zapytała się mnie czy może dysponować moimi rzeczami, a nie moją mamę to zaraz będzie gadanie że chciała dobrze, że nie pomyślała, a wujkowi zacznie gadać że jestem zła że wzięli ten wózek... ehhh... cudowny dzień się zapowiada.. na poprawę humoru nastawiłam rzeczy małego do prania i chyba pójdę do paczkomatu po karuzelę i piękny otulacz wełniany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To zobaczysz na bieżąco, myśle, ze jak nie chcesz od razu wielopielo to nie ma się co odkupywać. Jesteś w grupach na fb? Skarbnica wiedzy. Ja mam dziecko ułożone główkowo, często czuje nacisk na pęcherz (gin mówił ze to główka i ręce), dużo mi tez faluje ponad pępkiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w końcu! Super! Cytat:
Ja chyba też nie umiem robić zakupów bo już mi grubo ponad tą kwotę wyszło, a ubranek w ogóle do tego nie doliczam ![]() Te co Gosia polecała to chyba z tej firmy: https://allegro.pl/oferta/pieluszki-...ource=facebook Mam je i dla mnie są ok, właśnie schną. Nie widzę jakiejś dużej różnicy po upraniu miedzy nimi, a tymi co mam od mamyginekolog. Ale może się nie znam na tetrze i nie wiem jaka powinna być ![]() Cytat:
Mam jeden ręcznik taki ciemny właśnie z Lidla, ale na razie nie prałam. Nie jest jakiś super miękki, raczej zwyczajny. Fajnie, że się odezwałaś ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Wg mnie wszystko z Tobą dobrze, ja też bym tak zareagowała ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Zjadłam najgorszą rzecz ever ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Juhuu a ja już zjadłam 3 kromki chleba z masłem i ani razu nie oddałam ![]() Cieszy mnie też, że Bobo przekroczyło 2 kg. Ale z szyjką 3,2 chyba nie mam co liczyć na jakiś wcześniejszy poród hmm ![]() Za to napatrzyłam się na ten szpital wczoraj i normalnie nie wiem jak ja urodzę. Mam nadzieję trafić teraz dopiero na poród bo jeszcze z raz jak poobserwuję to będę rodzić w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a w koszta tych wyprawek macie już wliczone wózki, foteliki i łóżeczka?
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Oho, no to chyba mamy to ![]() Dobrze, że już lepiej ![]()
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to mój ![]() ![]() Cytat:
Tak w tej kwocie mam wózek, fotelik z bazą, łóżeczko, materac i wszystko inne oprócz ubranek ![]() ![]() Ja pomidorów w ogóle nie mogę jeść ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
1. nosidełko 2. kilka kompletów ciuchów 3. dwa staniki do karmienia z HM. Póki co nic więcej, więc tych kosztów nie wliczam do wyprawki, bo tak jak pisałam- liczyłam koszt tego, co jeszcze muszę dokupić. Wózek i łóżeczko wliczam, bazę też- ale tę planuję używaną ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]()
W sumie jedyne na czym mogłam zaoszczędzić to wózek, bo mogłam kupić pewnie coś z tysiaka taniej. Ale na innych rzeczach no to nie wiem jak
![]() Jak wy to zrobiliście, że wyszło mniej niż 8 koła ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pomidory mogę jeść i jeść, ketchup też. Ale mnie tfu tfu zgaga nie złapała jeszcze i oby tak pozostało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]()
Jak tak mniej więcej zlicze, to wychodzi mi na wyprawkę +/- 3500 zł.
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Jakbym miała szukać oszczędności, to na wózku spokojnie tysiaka można było urwać, i na komodzie, bo wzięliśmy tego dużego Hemnesa - ona też kosztowała tysiąc.
No to załóżmy, że racjonalnie patrząc 6 tys. idzie na rzeczy naprawdę niezbędne. Niezbędne, bo póki co nie kupowałam takich produktów jak ekstra laktatory, misie szumisie, maty edukacyjne ani żadne zabawki, bo to mi na razie w ogóle niepotrzebne. A no i jeszcze chustę kupiłam wypasioną. Ale mimo to z drugiej ręki.
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-10-16 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja pierdziele zupe wstawilam tylko a tu 3 strony 🤣🤣🤣
Ja nie mam zgagi od kilku dni wcale :O szok, jak to mozliwe 🤣🤣🤣🤣 a dopiero na nia klęłam ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#441 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja tez licze wszystko. Meble, wozek, fotelik itd. I tez juz prawie 8 tys. wychodzi. A wiekszosc ubranek dostalam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ale to wiecie.. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja tez nie wydalam duzo, poza wozkiem. Ale to dlatego wozek taki kupilam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#446 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jasne, że można. Tylko serio wg mnie kupowałam rozsądnie, bo jakbym kupowała wszystko co mi się podobało np. rożek za 160 zł to byśmy poszli z torbami ![]() ![]() Ja w tej cenie liczę wszystko oprócz komody, bo starą sprzedałam a na jej miejsce weszła nowa do której dołożyłam 80 zł. Innych mebli oprócz łóżeczka z materacem nie kupowaliśmy. W tym mam wszystko dla mnie- piżamy, szlafrok, kapcie, wszystkie apteczne kwestie, przewijak, pampersy, chusteczki, musiałam kupić termometr bezdotykowy bo w sumie miałam tylko jakiś dziadowy do sprawdzania owu ![]() ![]() Śpiworek mogłam jeszcze jedynie kupić tańszy niż ten z Elodie, ale myślę, że później jeszcze uda się go sprzedać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dokladnie , markowy dobrze sprzedasz pozniej .
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#448 |
Zakorzenienie
|
![]()
Uff, udało mi się was nadrobić
![]() -pieluchy mam od baby list z allegro, wersja 140g, jakieś lux. Materiałowo są fajne, myślę, że nadadzą się do wielopielo, ale z rozmiarem nie pomogę. -recznik mam z Lidla, z jakiejś starej oferty z kaczuszką. Po praniu jest milusi, nic się z nim nie stało, nie wiem jak z wchłanianiem wody. Ale ja mam mały rozmiar, tak typowo na początek. Ostatnio kupiłam w Lidlu ręczniki dla siebie i TŻ, materiał mają podobny do tego dziecięcego i jestem w nich zakochana takie są super. - mój Maks jest ułożony główka w dół, ale czasami dupkę ma nad pępkiem, a czasami leży bardziej po skosie i wypina tyłeczek po prawej stronie. Ogólnie zauważyłam, że upodobał sobie prawą stronę i tam siedzi, a z lewych żeber zrobił sobie w ostatnim tygodniu cymbałki ![]() - też mi drętwieją ręce, najgorzej jest w nocy. Jak wstaje to nie mogę nawet szklanki utrzymać ![]() My byliśmy dzisiaj w urzędzie i załatwiliśmy uznanie młodego. Później pojechaliśmy na zakupy i w lumpku trafiłam za 2 zł szlafrok. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do wielo w sensie? Dla noworodzia będą zdecydowanie za duże (najlepiej 50c50 albo 60x60, bo dłużej starcza) a jak już będą ok rozmiarowo to może się okazać, ze tetra już będzie slabo chłonna :/
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Ale chyba człowiek trochę spokojniejszy będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.