Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-02-25, 11:20   #421
Wizazanka1988rok
BAN stały

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. VII

Oczywiście ja zwierzaka też miałam psa później kota i wiem co to znaczy
Wiem,ale jeżeli ojciec się nie poczuwa żeby brać czynny udział w wychowaniu to siłą nikogo do tego nie zmuszę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wizazanka1988rok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 11:35   #422
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
To w pewnym sensie prawda. Nigdy nie zrozumiesz jakiejś sytuacji w pełni, dopóki ie w niej nie znajdziesz.

Ale wtedy sama rozumiesz dopiero, kiedy to dziecko już masz.

Zależy jaką definicję "zrozumienia" zakładamy.

masz rację, niemniej jednak uważam, że można osiągnąć wystarczając poziom zrozumienia jakie obowiązki leżą na rodzicach, nawet jeśli sami dziecka nie mamy. owszem są pewne rzeczy których zrozumieć nie można, nie wiem... np jakie to uczucie gdy Twoje dziecko łapie Cię za rękę - wtedy faktycznie, ciężko wczuć się w sytuację. ale rozmawiamy o obowiązkach i wynikającym z tego braku czasu. i uważam, że wcale nie trzeba mieć dziecka, aby zdawać sobie sprawę jak to wygląda.
a tym bardziej jest to śmieszne, że takie teorie, głosi osoba, która sama dzieci jeszcze nie ma, więc też nie rozumie (tak jak wszyscy inni nie mający dzieci) jak to wygląda.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

no i idąc tym tropem - nikt nigdy nie zrozumie nikogo. każdy ma inne dzieci. wiec wcale nie jest powiedziane, że jednak wizażanka z dzieckiem, zrozumie inną wizażankę z innym dzieckiem. mimo że to dziecko i to dziecko, to jednak sytuacje, a więc i doświadczenia będą różne. więc nadal nie uzyskujemy tego zrozumienia wynikającego z bycia w takiej samej sytuacji.

nigdy nie będziesz w dokładnie w takiej samej sytuacji jak ktoś inny
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 11:36   #423
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
To w pewnym sensie prawda. Nigdy nie zrozumiesz jakiejś sytuacji w pełni, dopóki ie w niej nie znajdziesz.

Ale wtedy sama rozumiesz dopiero, kiedy to dziecko już masz.

Zależy jaką definicję "zrozumienia" zakładamy.

Jest coś takiego jak empatia, która pozwala nam się wczuc i zrozumieć sytuację, bez przebywania w niej samemu. Polecam

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 11:46   #424
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
wiec wcale nie jest powiedziane, że jednak wizażanka z dzieckiem, zrozumie inną wizażankę z innym dzieckiem. mimo że to dziecko i to dziecko, to jednak sytuacje, a więc i doświadczenia będą różne. więc nadal nie uzyskujemy tego zrozumienia wynikającego z bycia w takiej samej sytuacji.

Dokładnie. Nawet gdyby chodziło o opiekę nad tym samym dzieckiem przez dwie różne osoby, to i one mogłyby mieć różne doświadczenia, bo one same są RÓŻNE więc różnie by organizowały czas, różnie podchodziły do tych samych spraw, problemów itd. itp.

Miałam taki okres w życiu kiedy pracowałam na dwóch etatach, i jeszcze rozkręcałam swoją firmę w tzw. międzyczasie opiekując sie chorą siostrą. Przecież ja nie miałam kiedy się w dupę podrapać, a co dopiero mówić o relaksiku Teraz mam dziecko, ustabilizowaną sytuację życiową i czas nawet na siedzenie na tym forum (spośród innych bzdur).
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 11:52   #425
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwonahybrydka Pokaż wiadomość
Heh, ja z grypa to i do pracy chodzilam i ogarnialam, zeby domu nie ogarnac... nie rozumiem totalnie. Strasznie sie te baby ze soba cackaja. I wiem co znaczy chorowac - mam leukopenie. Przed wycieciem migdalkow, juz jako dorosla, mialam ciagle anginy. Jakos nie potrzebowalam pomocy do ugotowania glupiego obiadu w 20 minut... prace pozwalali mi brac do domu, ale musialam robic, nie bylo lezenia i marudzenia.

A, i mieszkalam sama. Bez mezusia, ktory tylko na jeden dzien pojedzie.

Dla mnie lekka zenada.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

PS dopoki to sie chyba lacznie pisze... serio ludzie? To podstawy.
Weź się już uspokój bo nie da się tego czytać. Ty się chwalisz czy żalisz? Jeżeli chwalisz to chyba tylko swoją głupotą, serio z grypą lazilas do pracy? Po co? Żeby innych pozarażać i jednocześnie może polechtac swoje ego że och och, taka chora a pracuje, no pracownik roku normalnie.
Swoją drogą dużo osób nie odróżnia grypy od nawet mocniejszego przeziębienia.

A z dzieckiem jak się chce to można wszystko ogarnąć, wiesz?
Mam wrażenie że przylazłas na ten wątek żeby tylko ponarzekać na matki i jednocześnie poprawić sobie humor jaka to niby jesteś za☠☠☠ista. Zero w tobie empatii i jak dla mnie to z twoich postów wyłania się obraz zakompleksionej dziewuchy.

Talullah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 11:54   #426
Pani_Mada
BAN stały

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87615581]Dokładnie. Nawet gdyby chodziło o opiekę nad tym samym dzieckiem przez dwie różne osoby, to i one mogłyby mieć różne doświadczenia, bo one same są RÓŻNE więc różnie by organizowały czas, różnie podchodziły do tych samych spraw, problemów itd. itp.

Miałam taki okres w życiu kiedy pracowałam na dwóch etatach, i jeszcze rozkręcałam swoją firmę w tzw. międzyczasie opiekując sie chorą siostrą. Przecież ja nie miałam kiedy się w dupę podrapać, a co dopiero mówić o relaksiku Teraz mam dziecko, ustabilizowaną sytuację życiową i czas nawet na siedzenie na tym forum (spośród innych bzdur).[/QUOTE]

dokładnie tak. nawet mówiąc o jednym dziecku to i tak będą różne sytuacje. Wizazanka1988rok wnioskuje że wie wszystko o obowiązkach i zmęczeniu, bo czasem zajmuje się chrześniaczką i widzi że brat i bratowa są zmęczeni.
ale inni ludzie przy tym samym dziecku mogliby mieć zupełne inne odczucia. mogliby lepiej organizować czas, lepiej dzielić obowiązki, albo zwyczajnie mieć więcej energii i już wcale nie musieliby być tacy aż tacy zmęczeni jak brat i bratowa Wizazanka1988rok.
Stary 2020-02-25, 11:59   #427
czerwonahybrydka
Raczkowanie

Tak, bylam z - wg lekarza, bo nigdy nie wiadomo - grypa, bo jak sie jest na dzialalnosci i ma sie noz na gardle, bo trzeba sie z kims spotkac i podpisac, to nie ma innej rady. Nie, nie byl to egoizm, bo by wszystko ☠☠☠*ło bez podpisu. Ale fajnie wiedzieć lepiej.

Co do tego, ze ktos nie ma czasu dla znajomych - ok, niech nie ma. Tylko niech potem nie ryczy, ze jest sam jak palec, nie ma przyjaciol, a nawet kolezanek czy chociazby znajomych. Po co komus ktos, kto przez caly rok nie ma na nic czasu? Po nic. Konsekwentnie skreslam takie osoby ze swojego zycia, bo zwykle odzywaja sie, kiedy czegos potrzebują (niestety mam taki zawod, ze jestem w stanie zrobic cos nie ponoszac kosztow, ale robie tylko najbliższych, niewielu osobom). Wole kogos, z kim moge przez godzine popeplac przez telefon, wyjsc na kawe, pojechac na weekend czy isc do kina. Z reszta wystarczy byc na krotkie "czesc".

Wizazanka1988rok - Ty pisalaa o tym ze ludzie powinni pomagac innym...a Ty komu pomagasz? Bo domniemywam, ze nikomu, przy takim podejsciu, ale duzo krzyczysz.
czerwonahybrydka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-02-25, 12:08   #428
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
dokładnie tak. nawet mówiąc o jednym dziecku to i tak będą różne sytuacje. Wizazanka1988rok wnioskuje że wie wszystko o obowiązkach i zmęczeniu, bo czasem zajmuje się chrześniaczką i widzi że brat i bratowa są zmęczeni.
ale inni ludzie przy tym samym dziecku mogliby mieć zupełne inne odczucia. mogliby lepiej organizować czas, lepiej dzielić obowiązki, albo zwyczajnie mieć więcej energii i już wcale nie musieliby być tacy aż tacy zmęczeni jak brat i bratowa Wizazanka1988rok.
Oczywiście gdyby nie musieli ciężko pracować po 50 godzin tygodniowo a nawet i więcej jak mój brat żeby mieć na podtawowe potrzeby
Więc nie zawsze ogarnięcie tu pomaga,bo doba ma tylko 24 godziny

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Tak, bylam z - wg lekarza, bo nigdy nie wiadomo - grypa, bo jak sie jest na dzialalnosci i ma sie noz na gardle, bo trzeba sie z kims spotkac i podpisac, to nie ma innej rady. Nie, nie byl to egoizm, bo by wszystko *ło bez podpisu. Ale fajnie wiedzieć lepiej.

Co do tego, ze ktos nie ma czasu dla znajomych - ok, niech nie ma. Tylko niech potem nie ryczy, ze jest sam jak palec, nie ma przyjaciol, a nawet kolezanek czy chociazby znajomych. Po co komus ktos, kto przez caly rok nie ma na nic czasu? Po nic. Konsekwentnie skreslam takie osoby ze swojego zycia, bo zwykle odzywaja sie, kiedy czegos potrzebują (niestety mam taki zawod, ze jestem w stanie zrobic cos nie ponoszac kosztow, ale robie tylko najbliższych, niewielu osobom). Wole kogos, z kim moge przez godzine popeplac przez telefon, wyjsc na kawe, pojechac na weekend czy isc do kina. Z reszta wystarczy byc na krotkie "czesc".

Wizazanka1988rok - Ty pisalaa o tym ze ludzie powinni pomagac innym...a Ty komu pomagasz? Bo domniemywam, ze nikomu, przy takim podejsciu, ale duzo krzyczysz.
Obecnie nikomu wcześniej brałam czynny udział w wolontariatach i schronisku więc tyle mogłam dać od siebie

Stary 2020-02-25, 12:09   #429
_vixen_
Zakorzenienie

Grypy nie miałam na szczęście, ale miałam kiedyś anginę, nie wyobrażam sobie w takim stanie z kimkolwiek się spotykać oprócz lekarza.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 12:26   #430
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wizazanka1988rok Pokaż wiadomość
Oczywiście gdyby nie musieli ciężko pracować po 50 godzin tygodniowo a nawet i więcej jak mój brat żeby mieć na podtawowe potrzeby
Więc nie zawsze ogarnięcie tu pomaga,bo doba ma tylko 24 godziny
ogarnięcie, to nie tylko umiejętność zorganizowania sobie czasu
Stary 2020-02-25, 12:27   #431
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Ta wizażanka podkreśla, że zajmuje się wyłącznie sobą

Może dlatego nie potrafi zauważyć, że są ludzie dla których czynności - przez nią uznawane za pospolite - są luksusem?

Co do dzietności i braku czasu - ja tak mam. Wynika to z absolutnego braku zorganizowania mojego i męża, z braku energii życiowej (jesteśmy zmęczeni a więc i przymuleni) oraz dokonywanych przez nas wyborów: jak mam już czas na coś, to muszę wybrać na co go przeznaczę (bardzo łatwo go zmitrężyć). Ponieważ mam go mało to nie umiem np. jednego wieczoru obejrzeć serial i przeczytać książkę. Muszę wybrać albo-albo. Spotkania z ludźmi pochłaniają dodatkową energię i wymagają ogarnięcia logistyki, więc muszę je zaplanować, przez co trudniej mi utrzymać kontakty. Myślę jednak, że da się to ogarnąć tylko trzeba zmienić dużo swoich nawyków prowadzących do przepuszczania czasu między palcami (jestem w tym mistrzem).

PS. Jakby ktoś wiedział skąd się bierze energię życiową to ja reflektuję
O i to widzisz, jesteś przynajmniej szczera.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-02-25, 12:27   #432
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
ogarnięcie, to nie tylko umiejętność zorganizowania sobie czasu
Ale między innymi też

Stary 2020-02-25, 12:33   #433
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Idąc dalej, niektórych ludzi dzieci (swoje czy nieswoje) męczą mniej lub bardziej. Są osoby, które nawet jako rodzic mają mało cierpliwości do swojego dziecka, a inne osoby, które bardziej nadają się do tej roli, lepiej by się czuły po takim dniu spędzonym z maluchem niż oni.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2020-02-25 o 12:35
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 12:36   #434
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Ale między innymi też

ok, powiem wprost, ogarnięcie to też znalezienie pracy, gdzie nie trzeba siedzieć 50 h tygodniowo, żeby wyżywić rodzinę 2+1. a także przemyślenie czy parę stać na dziecko

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2020-02-25 o 12:38
Stary 2020-02-25, 12:40   #435
Konto usunięte

Miałam kiedyś w pracy kolegów (zespół złożony w większości z facetów), ktrzy chętnie brali nadgodziny czy delegacje żeby nie musieć wracać do domu (gdzie żona i dzieci), bo im to działało na nerwy - jak twierdzili. Także tego.

Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25
Czas edycji: 2020-02-25 o 13:39
a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 12:41   #436
niemanicka
Wtajemniczenie

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87615786]Miałam kiedyś w pracy kolegów (zespół złożony w większość z facetów), ktrzy chętnie brali nadgodziny czy delegacje żeby nie musieć wracać do domu (gdzie żona i dzieci), bo im to działało na nerwy - jak twierdzili. Także tego.[/QUOTE]U mnie to samo. Najdłużej w pracy oraz na święta zostają ci dzieciaci...
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 13:00   #437
Xylo93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tajfa Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ale z grypa, podkreślam grypa a nie przeziębieniem, raczej mało kto jest w stanie zwlec się z łóżka, przynajmniej w pierwszych dniach a co dopiero do pracy iść.
Druga sprawa to zarażanie wszystkich w około, okropnie mi to działa na nerwy.
Pracowałam w takim miejscu, gdzie chorobowe na grypę/przeziebienie było niemalże tępione. Wszyscy chodzili i zarażali się nawzajem bardzo odpowiedzialnie.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez niemanicka Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Najdłużej w pracy oraz na święta zostają ci dzieciaci...
I tą tendencje zauważam głównie u mężczyzn.
W sumie to mają komfortową sytuację - utrzymuje rodzinę, biorę nadgodziny itp. Znajomy kiedyś się sam przyznał, że w pracy odpoczywa.
Baby siedzi z tymi osmarkanymi bąbelkami, gdzie luksusem okazuje się wyjście do biedronki
Stary 2020-02-25, 13:11   #438
Tajfa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Xylo93 Pokaż wiadomość
Pracowałam w takim miejscu, gdzie chorobowe na grypę/przeziebienie było niemalże tępione. Wszyscy chodzili i zarażali się nawzajem bardzo odpowiedzialnie.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

W sumie to mają komfortową sytuację - utrzymuje rodzinę, biorę nadgodziny itp. Znajomy kiedyś się sam przyznał, że w pracy odpoczywa.

Baby siedzi z tymi osmarkanymi bąbelkami, gdzie luksusem okazuje się wyjście do biedronki

Raz w życiu miałam grypę i 8 dni siedziałam na wolnym a szefowa wciąż mnie pytała, czy na pewno dam radę już wrócić i jeśli potrzebuje jeszcze kilku dni to luzik

Zdziwiłam się właśnie, ze faceci tak bronią się rękami i nogami byle by się własnymi dziećmi nie zająć, nie martwią się kompletnie o te dzieci, czy o matki tych dzieci?
Cholera, gdybym miała taki odrzut od chorych czy w ogóle od dzieci, to raczej bym ich po prostu nie miała, a nie trzaskała bombelka a potem w pracy wielkie żale i unikanie obowiązków.
Tajfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 13:13   #439
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
ok, powiem wprost, ogarnięcie to też znalezienie pracy, gdzie nie trzeba siedzieć 50 h tygodniowo, żeby wyżywić rodzinę 2+1. a także przemyślenie czy parę stać na dziecko
Oczywiście no niestety świat nie jest kolorowy i nie dla każdego jest praca za miliony monet a rodzinę dużo osób jednak chce mieć

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87615786]Miałam kiedyś w pracy kolegów (zespół złożony w większość z facetów), ktrzy chętnie brali nadgodziny czy delegacje żeby nie musieć wracać do domu (gdzie żona i dzieci), bo im to działało na nerwy - jak twierdzili. Także tego.[/QUOTE]O kurde nieźle ja tego od facetów z mojej pracy nie słyszałam,musieli zostawać żeby zarobić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-02-25, 13:21   #440
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Raz w życiu miałam grypę i 8 dni siedziałam na wolnym a szefowa wciąż mnie pytała, czy na pewno dam radę już wrócić i jeśli potrzebuje jeszcze kilku dni to luzik

Zdziwiłam się właśnie, ze faceci tak bronią się rękami i nogami byle by się własnymi dziećmi nie zająć, nie martwią się kompletnie o te dzieci, czy o matki tych dzieci?
Cholera, gdybym miała taki odrzut od chorych czy w ogóle od dzieci, to raczej bym ich po prostu nie miała, a nie trzaskała bombelka a potem w pracy wielkie żale i unikanie obowiązków.
A później hurr durr przy rozwodzie dostają kobiety dzieci a nie Ci biedni ojcowie, co za złe sądy a często ojciec nie wie do jakiej klasy dziecko chodzi.

Nie piszę tu oczywiście o tych naprawdę fajnych ojcach, dla których własne dzieci są ważne i się nimi opiekują.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 13:28   #441
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
A później hurr durr przy rozwodzie dostają kobiety dzieci a nie Ci biedni ojcowie, co za złe sądy a często ojciec nie wie do jakiej klasy dziecko chodzi.

Nie piszę tu oczywiście o tych naprawdę fajnych ojcach, dla których własne dzieci są ważne i się nimi opiekują.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Co racja to racja w 90 procentach według statystyk gdzie czytałam dziecko wychowuje matka jak rodzice po rozwodzie,lub gdy facet nagle pomyśli,że zabawa w rodzinę mu się znudziła.
Wtedy groszowe alimenty i radź sobie babo sama

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Wiele lat temu znajomy z pracy powiedział mi jak ja mogę narzekać bo nie wystarczała mi pensja 1600 zł mieszkałam z rodzicami.
On musiał za to utrzymać żonę i dziecko nie chciałam wnikać jak mu się to udaje.
Byłam w szoku

Stary 2020-02-25, 13:37   #442
Konto usunięte

Kiedyś czytałam statystyki i wynikało z nich, że przeciętnie polski ojciec spędza z dzieckiem (aktywnie) jakiś kwadrans na dobę, to o czym my mówimy
Zresztą średnia europejska była równie przygnębiająca.
I właśnie - po co płodzić te dzieci ? Cóż, wielu panów uważa, że skoro chciała, to jej zrobiłem, mi to w sumie obojętne. A skoro chciała, to niech chodzi koło tego.
Zresztą - a jak jest z alimentami ? Ilu ojców regularnie i sumiennie je płaci ? Niektórzy mówią o dzieciach z poprzedniego związku 'byłe dzieci'. Masakra. Wielu facetów to mentalne dno

Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25
Czas edycji: 2020-02-25 o 13:50
Stary 2020-02-25, 13:39   #443
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Witamina D, sprawdzić tarczycę i może regularność jedzenia (spadki cukru) i picie wody.

Póki u mnie wszystko powyżej było ok, to miałam dużo siły, teraz się sypie i nie mam siły skarpetek zdjąć czasem.

Cytat:
sprawdzałaś tarczycę? u mnie to jest główny powód braku energii.

i doskonale Cię rozumiem. też nie mam na nic czasu, ale nie dlatego że jestem obiektywnie zarobiona i zawalona pracą. brak mi czasu, bo ze względu na moje spadki energii nie mam całego dnia, a tak 3/4 na pozałatwianie wszystkich dziennych obowiązków. wracam do domu ok 17-18 i jestem tak wypompowana, że niemożliwością dla mnie jest jeszcze wyjść wieczorem ze znajomymi. czas niby jest, chęci w zasadzie też są, ale brak sił.

Tak, sprawdzałam tarczycę, wodę piję (staram się choć 2 litry dziennie samej wody) wit.D przyjmuję od miesiąca. Z jedzeniem musze coś zmienić, bo nie jem wzorowo. Żyję na kanapkach, nie urozmaicam diety więc to może być problem. Ale na gotowanie też potrzeba energii choć u jednej osoby i koło się zamyka No ale walczę, sporo już w żywieniu zmieniłam, będę zmieniać dalej.

Cytat:
Napisane przez Xylo93 Pokaż wiadomość

W moich wszystkich pracach zwolnienie na tzw. katar było źle postrzegane. Nawet jeśli jest gorączka to niby ludzie marudzą, że "pozarażasz nas" ale spróbuj nie przyjść...
Często jak się kobieta do pogrubionego przyzna, to jest to traktowane jako wyborny żart albo "wyrodna matka".
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 13:50   #444
Tajfa
Raczkowanie

[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87615989]Kiedyś czytałam statystki i wynikało z nich, że przeciętnie polski ojciec spędza z dzieckiem (aktywnie) jakiś kwadrans na dobę, to o czym my mówimy
Zresztą średnia europejska była równie przygnębiająca.
I właśnie - po co płodzić te dzieci ? Cóż, wielu panów uważa, że skoro chciała, to jej zrobiłem, mi to w sumie obojętne. A skoro chciała, to niech chodzi koło tego.
Zresztą - a jak jest z alimentami ? Ilu ojców regularnie i sumiennie je płaci ? Niektórzy mówią o dzieciach z poprzedniego związku 'byłe dzieci'. Masakra. Wielu facetów to mentalne dno [/QUOTE]

Uwaga, alimenty to drażliwy temat, była już teza na wizażu, ze matki robią sobie za te alimenty paznokcie i żyją w luksusach
Wiesz, ja rozumiem, ze np facet lepiej zarabia i spędza więcej czasu w pracy niż jego żona, zależy jaki komu podział pasuje, ale takie mówienie, ze woli wziąć nadgodziny, byle by z dziećmi i żona czasu nie spędzić jest... No przygnębiające.
Stary 2020-02-25, 14:00   #445
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
Uwaga, alimenty to drażliwy temat, była już teza na wizażu, ze matki robią sobie za te alimenty paznokcie i żyją w luksusach
Wiesz, ja rozumiem, ze np facet lepiej zarabia i spędza więcej czasu w pracy niż jego żona, zależy jaki komu podział pasuje, ale takie mówienie, ze woli wziąć nadgodziny, byle by z dziećmi i żona czasu nie spędzić jest... No przygnębiające.
O kurde ciekawe ile one miały tych alimentów,że mogły sobie na to pozwolić
Mój znajomy płaci obecnie 500 zł gdzie żłobek 450 zł kosztuje dla małej i twierdzi,że jego była partnerka za dużo szaleje i po imprezach się szlaja jak on bierze córkę co 2 tydzień do siebie na weekend.
On akurat co ciekawe nawet w tygodniu sobie wyjdzie,na imprezy też lata no ale widocznie on może

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

No i źle ją ubiera tak twierdził,no ale ona córkę ma całe dnie tylko łącznie jakieś 7 dni w miesiacu ma ją tatuś,który dużo więcej zarabia niż ona

Stary 2020-02-25, 15:22   #446
Tajfa
Raczkowanie

Cytat:
O kurde ciekawe ile one miały tych alimentów,że mogły sobie na to pozwolić
Mój znajomy płaci obecnie 500 zł gdzie żłobek 450 zł kosztuje dla małej i twierdzi,że jego była partnerka za dużo szaleje i po imprezach się szlaja jak on bierze córkę co 2 tydzień do siebie na weekend.
On akurat co ciekawe nawet w tygodniu sobie wyjdzie,na imprezy też lata no ale widocznie on może

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

No i źle ją ubiera tak twierdził,no ale ona córkę ma całe dnie tylko łącznie jakieś 7 dni w miesiacu ma ją tatuś,który dużo więcej zarabia niż ona

Niektórzy alimenciarze to na prawdę „urocze” istoty
Znam jednego, właściciel firmy ale nieogarnięty, kasę rozwala na wszystkie strony i zgrywa biznesmena, chociaż nawet na wynajęcie własnego mieszkania kasy żałuje, a jak ktoś go pyta, ze skoro firmę ma i ponoć tak dobrze zarabia to co mu tak budżet rujnuje, ze wiecznie bez kasy...
Zgadnij co odpowiada
Tak, alimenty, na jedno dziecko
A jego była za jego alimenty to siebie, dziecko i nowego faceta utrzymuje, za jego alimenty mieszkanie kupują, na wakacje jeżdżą... za zawrotne 300€
Stary 2020-02-25, 15:46   #447
czerwonahybrydka
Raczkowanie

Jak widzę tutejszą ortografię, to zaczynam wierzyć we wszystko, co o pisowni madek piszą w "Internetach"...
czerwonahybrydka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-02-25, 15:49   #448
tinkerver2
Zakorzenienie

To nie patrz. Serio, tutaj nie wytykamy sobie błędów.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-25, 16:15   #449
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
Niektórzy alimenciarze to na prawdę „urocze” istoty
Znam jednego, właściciel firmy ale nieogarnięty, kasę rozwala na wszystkie strony i zgrywa biznesmena, chociaż nawet na wynajęcie własnego mieszkania kasy żałuje, a jak ktoś go pyta, ze skoro firmę ma i ponoć tak dobrze zarabia to co mu tak budżet rujnuje, ze wiecznie bez kasy...
Zgadnij co odpowiada
Tak, alimenty, na jedno dziecko
A jego była za jego alimenty to siebie, dziecko i nowego faceta utrzymuje, za jego alimenty mieszkanie kupują, na wakacje jeżdżą... za zawrotne 300€
Hahahah świetne co jeden to lepszy

Stary 2020-02-25, 17:25   #450
Tajfa
Raczkowanie

Cytat:
Jak widzę tutejszą ortografię, to zaczynam wierzyć we wszystko, co o pisowni madek piszą w "Internetach"...

To do mnie przytyk?
Tak, robię błędy bo niestety nie pisze ani nie czytam zbyt wiele już od dłuższego czasu po polsku.
Sama to zauważyłam, a wizaż to swego rodzaju ćwiczenie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości