![]() |
#421 |
BAN stały
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. VII
Oczywiście ja zwierzaka też miałam psa później kota i wiem co to znaczy
![]() Wiem,ale jeżeli ojciec się nie poczuwa żeby brać czynny udział w wychowaniu to siłą nikogo do tego nie zmuszę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
BAN stały
|
Cytat:
a tym bardziej jest to śmieszne, że takie teorie, głosi osoba, która sama dzieci jeszcze nie ma, więc też nie rozumie (tak jak wszyscy inni nie mający dzieci) jak to wygląda. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- no i idąc tym tropem - nikt nigdy nie zrozumie nikogo. każdy ma inne dzieci. wiec wcale nie jest powiedziane, że jednak wizażanka z dzieckiem, zrozumie inną wizażankę z innym dzieckiem. mimo że to dziecko i to dziecko, to jednak sytuacje, a więc i doświadczenia będą różne. więc nadal nie uzyskujemy tego zrozumienia wynikającego z bycia w takiej samej sytuacji. nigdy nie będziesz w dokładnie w takiej samej sytuacji jak ktoś inny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dokładnie. Nawet gdyby chodziło o opiekę nad tym samym dzieckiem przez dwie różne osoby, to i one mogłyby mieć różne doświadczenia, bo one same są RÓŻNE więc różnie by organizowały czas, różnie podchodziły do tych samych spraw, problemów itd. itp. Miałam taki okres w życiu kiedy pracowałam na dwóch etatach, i jeszcze rozkręcałam swoją firmę w tzw. międzyczasie opiekując sie chorą siostrą. Przecież ja nie miałam kiedy się w dupę podrapać, a co dopiero mówić o relaksiku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą dużo osób nie odróżnia grypy od nawet mocniejszego przeziębienia. A z dzieckiem jak się chce to można wszystko ogarnąć, wiesz? Mam wrażenie że przylazłas na ten wątek żeby tylko ponarzekać na matki i jednocześnie poprawić sobie humor jaka to niby jesteś za☠☠☠ista. Zero w tobie empatii i jak dla mnie to z twoich postów wyłania się obraz zakompleksionej dziewuchy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
BAN stały
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87615581]Dokładnie. Nawet gdyby chodziło o opiekę nad tym samym dzieckiem przez dwie różne osoby, to i one mogłyby mieć różne doświadczenia, bo one same są RÓŻNE więc różnie by organizowały czas, różnie podchodziły do tych samych spraw, problemów itd. itp.
Miałam taki okres w życiu kiedy pracowałam na dwóch etatach, i jeszcze rozkręcałam swoją firmę w tzw. międzyczasie opiekując sie chorą siostrą. Przecież ja nie miałam kiedy się w dupę podrapać, a co dopiero mówić o relaksiku ![]() dokładnie tak. nawet mówiąc o jednym dziecku to i tak będą różne sytuacje. Wizazanka1988rok wnioskuje że wie wszystko o obowiązkach i zmęczeniu, bo czasem zajmuje się chrześniaczką i widzi że brat i bratowa są zmęczeni. ale inni ludzie przy tym samym dziecku mogliby mieć zupełne inne odczucia. mogliby lepiej organizować czas, lepiej dzielić obowiązki, albo zwyczajnie mieć więcej energii i już wcale nie musieliby być tacy aż tacy zmęczeni jak brat i bratowa Wizazanka1988rok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Tak, bylam z - wg lekarza, bo nigdy nie wiadomo - grypa, bo jak sie jest na dzialalnosci i ma sie noz na gardle, bo trzeba sie z kims spotkac i podpisac, to nie ma innej rady. Nie, nie byl to egoizm, bo by wszystko ☠☠☠*ło bez podpisu. Ale fajnie wiedzieć lepiej.
Co do tego, ze ktos nie ma czasu dla znajomych - ok, niech nie ma. Tylko niech potem nie ryczy, ze jest sam jak palec, nie ma przyjaciol, a nawet kolezanek czy chociazby znajomych. Po co komus ktos, kto przez caly rok nie ma na nic czasu? Po nic. Konsekwentnie skreslam takie osoby ze swojego zycia, bo zwykle odzywaja sie, kiedy czegos potrzebują (niestety mam taki zawod, ze jestem w stanie zrobic cos nie ponoszac kosztow, ale robie tylko najbliższych, niewielu osobom). Wole kogos, z kim moge przez godzine popeplac przez telefon, wyjsc na kawe, pojechac na weekend czy isc do kina. Z reszta wystarczy byc na krotkie "czesc". Wizazanka1988rok - Ty pisalaa o tym ze ludzie powinni pomagac innym...a Ty komu pomagasz? Bo domniemywam, ze nikomu, przy takim podejsciu, ale duzo krzyczysz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Więc nie zawsze ogarnięcie tu pomaga,bo doba ma tylko 24 godziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Grypy nie miałam na szczęście, ale miałam kiedyś anginę, nie wyobrażam sobie w takim stanie z kimkolwiek się spotykać oprócz lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#432 |
BAN stały
|
Ale między innymi też
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2020-02-25 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2020-02-25 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
Miałam kiedyś w pracy kolegów (zespół złożony w większości z facetów), ktrzy chętnie brali nadgodziny czy delegacje żeby nie musieć wracać do domu (gdzie żona i dzieci), bo im to działało na nerwy - jak twierdzili. Także tego.
Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2020-02-25 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87615786]Miałam kiedyś w pracy kolegów (zespół złożony w większość z facetów), ktrzy chętnie brali nadgodziny czy delegacje żeby nie musieć wracać do domu (gdzie żona i dzieci), bo im to działało na nerwy - jak twierdzili. Także tego.[/QUOTE]U mnie to samo. Najdłużej w pracy oraz na święta zostają ci dzieciaci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
W sumie to mają komfortową sytuację - utrzymuje rodzinę, biorę nadgodziny itp. Znajomy kiedyś się sam przyznał, że w pracy odpoczywa. Baby siedzi z tymi osmarkanymi bąbelkami, gdzie luksusem okazuje się wyjście do biedronki ![]()
![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz w życiu miałam grypę i 8 dni siedziałam na wolnym a szefowa wciąż mnie pytała, czy na pewno dam radę już wrócić i jeśli potrzebuje jeszcze kilku dni to luzik ![]() Zdziwiłam się właśnie, ze faceci tak bronią się rękami i nogami byle by się własnymi dziećmi nie zająć, nie martwią się kompletnie o te dzieci, czy o matki tych dzieci? Cholera, gdybym miała taki odrzut od chorych czy w ogóle od dzieci, to raczej bym ich po prostu nie miała, a nie trzaskała bombelka a potem w pracy wielkie żale i unikanie obowiązków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- [1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87615786]Miałam kiedyś w pracy kolegów (zespół złożony w większość z facetów), ktrzy chętnie brali nadgodziny czy delegacje żeby nie musieć wracać do domu (gdzie żona i dzieci), bo im to działało na nerwy - jak twierdzili. Także tego.[/QUOTE]O kurde nieźle ja tego od facetów z mojej pracy nie słyszałam,musieli zostawać żeby zarobić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie piszę tu oczywiście o tych naprawdę fajnych ojcach, dla których własne dzieci są ważne i się nimi opiekują. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wtedy groszowe alimenty i radź sobie babo sama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Wiele lat temu znajomy z pracy powiedział mi jak ja mogę narzekać bo nie wystarczała mi pensja 1600 zł mieszkałam z rodzicami. On musiał za to utrzymać żonę i dziecko nie chciałam wnikać jak mu się to udaje. Byłam w szoku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
Kiedyś czytałam statystyki i wynikało z nich, że przeciętnie polski ojciec spędza z dzieckiem (aktywnie) jakiś kwadrans na dobę, to o czym my mówimy
![]() Zresztą średnia europejska była równie przygnębiająca. I właśnie - po co płodzić te dzieci ? Cóż, wielu panów uważa, że skoro chciała, to jej zrobiłem, mi to w sumie obojętne. A skoro chciała, to niech chodzi koło tego. Zresztą - a jak jest z alimentami ? Ilu ojców regularnie i sumiennie je płaci ? Niektórzy mówią o dzieciach z poprzedniego związku 'byłe dzieci'. Masakra. Wielu facetów to mentalne dno ![]() Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2020-02-25 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, sprawdzałam tarczycę, wodę piję (staram się choć 2 litry dziennie samej wody) wit.D przyjmuję od miesiąca. Z jedzeniem musze coś zmienić, bo nie jem wzorowo. Żyję na kanapkach, nie urozmaicam diety więc to może być problem. Ale na gotowanie też potrzeba energii choć u jednej osoby i koło się zamyka ![]() Cytat:
W moich wszystkich pracach zwolnienie na tzw. katar było źle postrzegane. Nawet jeśli jest gorączka to niby ludzie marudzą, że "pozarażasz nas" ale spróbuj nie przyjść... Często jak się kobieta do pogrubionego przyzna, to jest to traktowane jako wyborny żart albo "wyrodna matka".
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87615989]Kiedyś czytałam statystki i wynikało z nich, że przeciętnie polski ojciec spędza z dzieckiem (aktywnie) jakiś kwadrans na dobę, to o czym my mówimy
![]() Zresztą średnia europejska była równie przygnębiająca. I właśnie - po co płodzić te dzieci ? Cóż, wielu panów uważa, że skoro chciała, to jej zrobiłem, mi to w sumie obojętne. A skoro chciała, to niech chodzi koło tego. Zresztą - a jak jest z alimentami ? Ilu ojców regularnie i sumiennie je płaci ? Niektórzy mówią o dzieciach z poprzedniego związku 'byłe dzieci'. Masakra. Wielu facetów to mentalne dno ![]() Uwaga, alimenty to drażliwy temat, była już teza na wizażu, ze matki robią sobie za te alimenty paznokcie i żyją w luksusach ![]() Wiesz, ja rozumiem, ze np facet lepiej zarabia i spędza więcej czasu w pracy niż jego żona, zależy jaki komu podział pasuje, ale takie mówienie, ze woli wziąć nadgodziny, byle by z dziećmi i żona czasu nie spędzić jest... No przygnębiające. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój znajomy płaci obecnie 500 zł gdzie żłobek 450 zł kosztuje dla małej i twierdzi,że jego była partnerka za dużo szaleje i po imprezach się szlaja jak on bierze córkę co 2 tydzień do siebie na weekend. On akurat co ciekawe nawet w tygodniu sobie wyjdzie,na imprezy też lata no ale widocznie on może ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- No i źle ją ubiera tak twierdził,no ale ona córkę ma całe dnie tylko łącznie jakieś 7 dni w miesiacu ma ją tatuś,który dużo więcej zarabia niż ona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niektórzy alimenciarze to na prawdę „urocze” istoty ![]() Znam jednego, właściciel firmy ale nieogarnięty, kasę rozwala na wszystkie strony i zgrywa biznesmena, chociaż nawet na wynajęcie własnego mieszkania kasy żałuje, a jak ktoś go pyta, ze skoro firmę ma i ponoć tak dobrze zarabia to co mu tak budżet rujnuje, ze wiecznie bez kasy... Zgadnij co odpowiada ![]() Tak, alimenty, na jedno dziecko ![]() ![]() ![]() A jego była za jego alimenty to siebie, dziecko i nowego faceta utrzymuje, za jego alimenty mieszkanie kupują, na wakacje jeżdżą... za zawrotne 300€ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Jak widzę tutejszą ortografię, to zaczynam wierzyć we wszystko, co o pisowni madek piszą w "Internetach"...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
To nie patrz. Serio, tutaj nie wytykamy sobie błędów.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To do mnie przytyk? Tak, robię błędy bo niestety nie pisze ani nie czytam zbyt wiele już od dłuższego czasu po polsku. Sama to zauważyłam, a wizaż to swego rodzaju ćwiczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.