|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
️Teraz będę zamawiać z tej str https://bobaskowo.sklep.pl/ To będą różne rzeczy wyprawkowe, od 229zl jest darmowa dostawa. Pojemniki na pokarm, opakowanie na smoczek, podkłady itp chciałam z allegro, napakowalam do koszyka różnych rzeczy, takich pierdół i jak chciałam zobaczyć dostawę to wychodziła 60zl chociaż było od jednego sprzedawcy więc przeniosłam się na te stronke ![]() Z ciuchami pauza bo mam sporo dostać i czekam co tam będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#422 |
|
💑🐱📚👶
|
Ja muszę coś na dobreliski zamówić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki ![]() Ja jeszcze na wyprawkę w ogóle nie patrzę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny jest? Brałaś 62? Czy 56? Super, że go dorwałaś ![]() Ja mam nadzieję, że go jeszcze dołożą i zgarnę go przy innej okazji ja mam w ogóle alergię na sklepy stacjonarne, niezależnie od ciąży, nienawidzę łazić po galeriach, wolę naklikać do domu, więc też jestem w teamie wyprawka online ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem w lesie ze wszystkim (no, mam tylko trochę ubranek), ale większe rzeczy, typu łóżeczko, inne mebelki, wózek, czekają na przeprowadzkę. Ale prawdę mówiąc, mam wrażenie, że jak się za bardzo skupiam na wyprawce, to w ogóle nie mam z tego przyjemności, tylko przytłoczenie czuję. Myślę, że to kwestia tego, że na razie czekam na wizytę i się stresuję, czy na pewno wszystko OK, myślę, że potem dostanę powera Oby tylko wszystko było w porządku!
|
|||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Szoszoszo, fajowy jest. Taki miecitki i w ogóle sama słodycz
![]() Ja też nie chciałam ruszać z wyprawka i też ciągle myślenie, że po wizycie itp, ale stwierdzilam, że to bez sensu takie złe myślenie.. Chociaż poza ciuszkami i kocykami jakoś nie chce mi się wybierać nic więcej ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co mam tylko kocyk i jeden zestaw
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#427 |
|
💑🐱📚👶
|
Ja póki co mam jedynie kilka ubranek
Wczoraj upatrzony wózek juz, wiec tylko pozostaje się zdecydować i kupić. Dzisiaj załatwione meble do pokoi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Złe myślenie faktycznie nie daje nic dobrego, to prawda, ale teraz przez urlop gina i w ogóle tak wyszło, że mam 6 tygodni odstępu między usg i to mnie jakoś stresuje więc może nawet nie to, że zakładam, że coś będzie nie tak, tylko czekam, aż przyjdzie ta ulga, umówię termin połówkowych i rzucę się w wir kupowania kocyków ![]() Plus mamy w tym momencie inne sprawy na głowie, tż zaczyna nową pracę, sprzedajemy mieszkanie, kupujemy mieszkanie, w pierwszej połowie września nam się nawarstwiły takie stresujące rzeczy i po prostu nie mam do tego głowy. Ale po 10 września powinien być luzik i na nowo nabiorę chęci na wszystko.
|
|
|
|
|
#429 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniałam napisać o wózkach. Super, że robiliście przymiarkę i już masz rozeznanie! W którym sklepie byliście? |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam teraz 4.5 tyg przerwy.. I czekam na połówkowe.. Wolałabym je mieć za sobą bo boję się jakiś chorób. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Ja niby wszystko mam, ale dużo rzeczy kupowalismy po porodzie. Bo okazywało się, że za mało mam większych ubrań, a syn urodził się duży... Brakowało kocyka, bo któryś został obsusiany albo dziecku się ulało. No wszystko w praniu wyszło dopiero
ale daliśmy radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro jest bezpłatny webinar o wyprawce. Można się zapisać. Nie ma już miejsc na żywo, ale po zapisaniu się, doślą nagranie na maila w ciągu 12h od nagrania.
![]() https://evenea.pl/pl/wydarzenie/wyprawka3108 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hej! Wczoraj praktycznie cały dzień bez dziecka. Miałyśmy z przyjaciółkami babską imprezę i dostałam sporo ubranek także te małe rozmiary mogę wykreślić z wyprawki. Tak cały czas myślę co mi potrzeba i chyba już wszystko mam no może jakieś drobiazgi. Także dziewczyny będę podczytywać o Waszym kompletowaniu wyprawki to może coś mi się przypomni.
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam tylko, że inne rzeczy niż wyprawka mi zaprzątają głowę No i tak jak wspominałam, wciąż się może okazać, że przeprowadzka najwcześniej na święta, ale to wciąż oznacza mieszkanie ogarnięte przed pojawieniem się dziecka ![]() Suuuper, że miło zleciał dzień i że dokompletowałaś ubranka, fajnie, że już wszystko masz
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale paskudna pogoda, zimnoooooo Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taką pogodę to my z mężem uwielbiamy jak oby dwoje mamy wolne wtedy herbatka, kocyk, filmy i cały dzionek na kanapie przytuleni do siebie
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() . A chłopak mocno nie lubi deszczu i wiatru![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza psina jak wyjdzie z klatki i zobaczy że deszcz pada to robi w tył zwrot i na spacer ją trzeba ciągnąć
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
To mój są dziwne i deszcz im nie straszny. Zamiast się schować to siedzą zadowolone na podwórku
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rano też nie lubi wstawać i wychodzić. Trzeba go 5 minut zachęca. A ten siedzi i ziewa ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dziś deszczowo, więc dzień spędzę w domu. Po 16 idziemy z tż oglądać mieszkania. Zobaczymy czy wpadnie nam coś w oko. Zaczęłam zagłębiać się w kwestię otulaczy, bo koleżanka która jest położną powiedziała, żeby tego nie robić. No i znalazłam kilka artykułów w necie na ten temat. I chyba faktycznie daruję sobie otulacz, chyba że dzidzia będzie płakać cały czas a ja nie będę potrafiła jej uspokoić. Podrzucam linki, jakby któraś byłaś zainteresowana: https://www.wymagajace.pl/spowijanie-tak-czy-nie/ https://pediatranazdrowie.pl/otulani...e-hit-czy-kit/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie mogę się też doczekac az drugie będzie kontaktowe i jak będą razem się bawić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się z jeziora Wigry koło Suwałk
niestety dzień w dzień 15 stopni i leje deszcz dziś wracamy. Wyprawkę mam na razie głównie z hm i pepco wiec wolałabym żeby te ciuszki na 62 nie okazały się jak na 68 na razie porównywałam tylko body z pepco i body z reserved 62 i to z reserved jest dłuższe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#445 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie niestety i w tej i w poprzedniej ciąży od samego początku prawie. Plus hemoroidy Ale chyba taka moja „uroda”. Zazdroszczę mężowi że potrafi czasem 3-4 razy dziennie pójść do łazienki Ja jak nie pilnuję tego co jem to raz na 3-4 dni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
U mnie jedna nienawidzi wody i deszczu a druga wlezie w każdy możliwy rów/kałużę/staw/itp ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Ja miałam otulacze jakieś dwa ale w końcu nawet nie próbowałam otulać bo nie widziałam potrzeby Jeden tetrowy służył jako prześcieradło w wózku a drugi taki ładny w ptaszki jako okrycie na nóżki na takie jeszcze niezbyt ciepłe dni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas pogoda typowo nadmorska - czyli w kratkę. I tak od kilku dni. Nie wiadomo w której chwili będzie deszcz a w której słońce. A wczoraj nawet był upał do południa. A później nagle zimno i deszcz. Totalny mix.
Od kilku dni mi znowu niedobrze. Zastanawiam się czy młody nie zadomowił się gdzieś w okolicach żołądka 😅🙈 Jeśli chodzi o wyprawkę to zupełnie o niej nie myślę. Kupiłam tylko sobie dla pocieszenia oczu bluzę fajną na 74 i jakieś dwie pary spodenek. Jeszcze jest mnóstwo czasu według mnie Zdążę. Pewnie tak do zimy będę się zbierać. A jakby poród mnie zaskoczył wcześniej, to zanim wyjdę ze szpitala to i tak mąż ogarnie najbardziej potrzebne rzeczy. Dla najstarszego synka miałam już w połowie ciąży niemal wszystko, z córcią już większy luz, a juniorowi pewnie będziemy - jak w dowcipie - wycierać smoczek o spodnie, a przy krwawieniu z nosa będziemy prosić żeby nie lało się na dywan Aż zarażacie radością ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- A jeszcze tak patrzyłam że śmiesznie mi się złoży. Syn ma teraz 152cm wzrostu. Do porodu będzie miał pewnie około 156cm, a młody około 56cm. Metr różnicy we wzroście i takie same zapewne odległe światy To będzie wyzwanie, ale sądzę że też niesamowite przeżycie być mamą w takich dwóch światach i wychowywać ich jednocześnie, dając zarazem każdemu coś zupełnie innego od siebie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam już prawie wszystkie ciuszki na 62 jeszcze chce tylko kupić pare body na krótki rękaw i wsio. Jesienią lub zimą będę chciała coś kupić na 56. Na 68 tez mam już pare rzeczy ale zima będzie tyle rzeczy do kupienia ze wolałam to rozłożyć w czasie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pierwsze połknie dwa złote to się jedzie do szpitala, jak drugie to się czeka aż wyleci a trzeciemu się odlicza z kieszonkowego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Ja teraz od początku raz dziennie biorę lactulosum Bo w poprzedniej długo zwklekałam żeby coś z tym zrobić i miałam non stop wzdęty brzuch. Może też z tego się zrobiły hemoroidy. A może i tak by się zrobiły W ciąży już miałam trochę a podczas porodu to mi okropne wylazły. Nie wiedziałam czy mnie bardziej boli krocze czy tyłek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jest bez recepty? I pomaga? Na internecie jest pełno wpisów że na zwolnieniu kobiety z zusu nie dostają pieniędzy. I zastanawiam się czy to jest sytuacja gdzie macierzyński płaci ZUS czy jak jestem na umówię o prace i idę na zwolnienie to tez będzie taki problem z wypłata? Któraś wie jak to wygląda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

️
chciałam z allegro, napakowalam do koszyka różnych rzeczy, takich pierdół i jak chciałam zobaczyć dostawę to wychodziła 60zl chociaż było od jednego sprzedawcy więc przeniosłam się na te stronke 

i ciesze się,ze coraz lepiej sie czujesz
To oby lekarz bez problemu L4 przedłużył 

no może jakieś drobiazgi. Także dziewczyny będę podczytywać o Waszym kompletowaniu wyprawki to może coś mi się przypomni.

dziś wracamy. 

Jeden tetrowy służył jako prześcieradło w wózku a drugi taki ładny w ptaszki jako okrycie na nóżki na takie jeszcze niezbyt ciepłe dni