|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Strasznie mnie rozśmieszyło ostatnio na grupie o oszczędzaniu pieniędzy jak jedna dziewczyna napisała post w stylu.
" Marzy mi się duże wesele, ale nie mam wielkiego budżetu. Podpowiedzcie z czego zrezygnować, na czym można przyoszczędzić"🤦 Normalnie człowiek ma ochotę napisać: najbardziej przyoszczędzisz, jak go nie wyprawiasz, skoro cię nie stać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#422 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Tak samo na grupach mieszkaniowych ludzie wstawiają najbardziej budżetowy z możliwych projekt kuchni z Ikei (minimalna ilość szafek, najtańsze fronty, najtańszy blat), często wręcz piszą wprost, że to do mieszkania na wynajem i pytają, z czego można tu zrezygnować, bo wyszło tak drogo :haha: No nie wiem, może w ogóle nie rób kuchni, tylko niech lokatorzy gotują sobie na kuchence elektrycznej w salonie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
BAN stały
|
Cytat:
gdyby to było pytanie o to jak szybciej sprzątać, cokolwiek - to wtedy wskazanie, że bibeloty łapią kurz ma sens. a w innym wypadku co taki komentarz wnosi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kiedyś coś takiego usłyszałam i śmiechłam srogo ![]() Cytat:
Ja mam takie włosy, że upięcia niekoniecznie długo się trzymają, poza tym na co dzień zwykle chodzę w rozpuszczonych włosach, więc wolałabym wcześniej wiedzieć czy będę się w jakiejś fryzurze dobrze czuła. Inna sprawa jest taka, że nie każdy fryzjer potrafi czesać albo zabiera się za coś co nie ma prawa się udać i potem efekt się opłakany. Ja miałam sytuację, że fryzura była zupełnie inna od oczekiwanej i głupie tłumaczenie fryzjerki, że coś tam nie wyszło. Za każdym razem mówiłam, że albo czesze jeszcze raz albo wychodzę i nie płacę, ale kilka godzin przed ślubem nie chciałabym mieć takich akcji. Cytat:
Bukiet po ślubie wkłada się do wazonu do wody, chyba żadna młoda nie ma go przyspawanego do ręki. Nie ma specjalnych kwiatów od bukietów ślubnych. Muszą być przede wszystkim świeże. I rożne kwiaty mają rożną żywotność. Cytat:
Grażyną? Chyba frajerem dającym się wykorzystać nieuczciwym sprzedawcom i usługodawcom. Cytat:
Dramat. Ja sobie nie wyobrażam zabierania dzieci w takie miejsce. Wizytę się planuje wcześniej i można sobie ogarnąć jakąś opiekę. Rozumiem, że są sytuacje awaryjne, ale wtedy można wizytę przełożyć.
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 2. Zgadam się z Panią Madą. Chciała pokazać, więc pokazała tak, jak jej się podoba. Też mam wrażenie, że dla niej sprztanis tego po prostu nie sprawia trudności, a może nawet ja relaksuje. Bardziej mnie zdziwił komentarz, że ktos próbuje kogoś uświadomić, że to zbiera kurz. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Jestem na grupie blog po taniości.
W sumie to nie wiem czemu, może dlatego, że czasem ktoś wrzuci sensowne rady jak faktycznie przyoszczędzić na tym, czy tamtym, racjonalniej robić zakupy. Już pomijając dla mnie oszczędzanie podniesione do potęgi n-tej, w ostatecznym rozrachunku dające oszczędność rzędu kilku złotych pt. Dzielenie tabletek do zmywarki na pół, żeby w miesiącu oszczędzić 6 zl dziwi mnie takie cos: Laska pisze, że się wypstrykała z kasy, bo jej wpadła nieoczekiwana naprawa auta i pyta jak przyoszczędzić na obiadach, bo jej 100 zł zostało na tydzień. Jakaś babka jej odpisała w stylu:' kochana dobrze cię rozumiem, ja oglądam każda złotówkę, a jeszcze w kwietniu pojawiło się nam drugie dziecko na świecie, więc sama kombinuje z pieniędzmi'🤦 Normalnie mnie uderzyło takie krótkie myślenie pt.kombinuje jak zaoszczędzić na żarciu, bo nie mam kasy, ale drugie dziecko sobie robię, potem popytam jak "zrobić coś z niczego, bo kasy brak"🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak ogólnie nie rozumiem ludzi, którzy najpierw robią, potem myślą, tak w wypadku robienia sobie dzieci wyjątkowo mnie to razi, bo o dziwo z tego co widzę to sporo ludzi ma kompletnie w pompie to, skąd wezmą hajs na utrzymanie dziecka i np. laski robią sobie dziecko na bezrobociu, zamiast się zatrudnić chociaż w Biedronce na 3msc i mieć macierzyński i możliwość pójścia na płatne L4 przed porodem (teraz to bezrobotne jeszcze dostają 1000 zł/msc, kiedyś nie dostawały nic). Albo ludzie, którzy zaraz po dostaniu pierwszej poważnej pracy od razu cyk - ślub, kredycik na 30 lat, wywalanie całej zarobionej kasy jak nie na rachunki, to na wakacje i przyjemności, a mimo tego wkrótce po ślubie bum! Dzieci (najlepiej dwójka jedno po drugim), żona rezygnująca z pracy i dopiero wtedy zdziwienie wielkie, że z 1 pensji jest trudniej wyżywić 3-4 łebki niż z 2 pensji 2 łebki... I wydawałoby się, że tylko idioci tak robią a jednak - ilu ludzi w Polsce tak żyje i narzeka na to, że kasy mało! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2020-10-19 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie jak w opisie ze Szlachetnej Paczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzeniona
|
Dzieciątko się zawsze pojawia, ciąża się przydarza, no ogólnie wszystko bezwolnie i bez czyjegokolwiek udziału
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niestety dużo ludzi, w tym nawet takich wydawałoby się myślących ma wywalone na antykoncepcje, a potem zdziwko wielkie, że bombelek jest. Niestety mam też takich znajomych o których piszesz. Kiepskie warunki mieszkaniowe, praca kiepska, ale dzieci trzeba mieć szybko, bo przecież miłość jest najważniejsza ![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Powiem wam, że przeczytałem cały wątek. Dziękuję za poprawianie humoru. Nie sądziłem, że ludzie mają czas i chęci na kłócenie się o pierdoły i wstawianie po x razy dziennie kwiatków z komentarzem "Hihi mąż mnie zabije."
Pamiętam, że raz na grupie w poszukiwaniu pracy jedna osoba z Ukrainy opublikowała post po ukraińsku. Jakaś kobieta skomentowała to, żeby napisał to po polsku bądź jeśli nie zna polskiego to po angielsku i się zaczęło... " Ciekawe, czy Polacy na zagranicznych grupach w poszukiwaniu pracy nie piszą po polsku." " Przecież możesz wrzucić na google tłumacz tekst i po problemie." Do dyskusji wtrącili się także przedsiębiorcy. Moje ulubione: " Bierz przykład z takiego Ukraińca ciężko pracuje nie to co ty." "Nie ma ludzi biednych są tylko leniwi." " Skoro boli cię to, że Ukrainiec dostał pracę a ty nie, wiedz, że coś się dzieje." "Powinnaś brać przykład z takiego Ukraińca a nie siedzieć na fejsiku i komentować." Grupa podróżnicza. Jeden facet opublikował post w którym napisał, że zamierza lecieć do Egiptu na parę dni- opalanie, plaża itp. i czy ktoś chciałby dołączyć. " Leci do Egiptu hahaha" "Żeby tracić kasę i urlop na plażowanie i opalanie. Błagam." "Typowa Polska plażowanie i opalanie, jeszcze w Egipcie." Zawsze myślałem, że każdy urlop spędza jak chcę i gdzie chcę. Najwidoczniej się pomyliłem ![]() Edytowane przez Takion94 Czas edycji: 2020-10-20 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzeniona
|
Grupa mieszkaniowa: pytanie z serii "tv w sypialni tak czy nie?". Odpowiedzi:
- jak żona dba to nie ma czasu w sypialni telewizji oglądać hue hue, - jestem na nie, w sypialni powinno się pielęgnować relacje małżeńskie (bo wiadomo, że sypialnie mają tylko małżeństwa) a nie oglądać TV, - chyba tylko do oglądania filmów erotycznych!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Czarna owca
|
Cytat:
Że ludziom nie wstyd pisać takich rzeczy publicznie pod swoim nazwiskiem ![]() Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewne piszą to jakieś sfrustrowane Grażyny, którym się z chłopem nie układa, więc trzeba się dowartościować ![]() Ja jeszcze uwielbiam jak w grupach mieszkaniowych ktoś wrzuca zdjęcie jakiegoś pomieszczenia, które nie jest skończone, walają się kartony i podpis 'wiem, że jeszcze nie skończone, brakuje zasłon, dodatków, stołów, trzeba pomyć, ale pochwalę się'. Kurde to nie można ogarnąć do końca i dopiero zrobić zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie zazwyczaj świeżo po przeprowadzce są najbardziej podjarani i nie mogą się doczekać, aż będą mogli się pochwalić, za to roboty przy wykańczaniu mieszkania jest tak dużo, że końca nie widać... Jeśli ktoś ma świadomość, że wykończenie na tip top może zająć i rok, to w sumie nic dziwnego, że nie chce tyle czekać z pochwaleniem się. Sama się właśnie urządzam i jestem w lekkim szoku, ile czasu się schodzi z każdą pierdołą (a to np. zaworek nie taki i trzeba 3. raz do sklepu po brakującą śrubkę jechać, a to coś nie działa i tak w kółko). Jeśli do tego ktoś nie ma na tyle kasy, by wszystko od razu kupić (a o to trudno - urządzenie mieszkania czy domu od A do Z to jest za☠☠☠iście duży jednorazowo wydatek i chyba nawet rozsądniej rozłożyć to na dłuższy czas) no to nie dziwi mnie, że ktoś nie chce czekać z pochwaleniem się na nie-wiadomo-kiedy. Zwłaszcza, że niektórzy traktują urządzanie własnego mieszkania mega ambicjonalnie, "nie ma to jak na swoim", podjarani na maxa i wręcz latają nad ziemią z ekscytacji, bo są "w końcu u siebie"... Aż zazdroszczę takiej podstawy. Mnie remonting nieszczególnie "jara". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Choć jeśli to grupa o innym typie podróży, to plaża w Egipcie rzeczywiście może nie pasować. Przypomniał mi się facet na jednej z tego typu grup, który szukał towarzystwa na wyjazd do Włoch, generalnie budżetowo, bez udogodnień, bez chodzenia po restauracjach i miał specyficzny cel zwiedzania, więc tłumów chętnych nie było się co spodziewać. Samo to, że szukał, było normalne, ale post napisany w takim roszczeniowym tonie - wręcz pretensje, że nikt się nie znalazł czy że ktoś wolałby spędzić ten czas nieco inaczej czy w innych warunkach - i lista wymagania wobec towarzysza, że zdziwiłabym się, gdyby ktoś był chętny. Edytowane przez 695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 Czas edycji: 2020-10-20 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Crazy turtle lady
|
Na grupie zrzeszającej mieszkańców osiedla na którym mieszkam rozgorzała się dyskusja nad psimi odchodami.
Jakaś osoba wrzuciła filmik na którym pies załatwiał "dwójeczkę" i właścicielka po nim nie posprzątała. Pies się załatwił w miejscu gdzie chodzi sporo ludzi, jest plac zabaw blisko itp. Poszło na noże, nawet się znalazła "bohaterka" filmiku która stwierdziła że nigdy nie będzie sprzątać po swoim psie bo przecież psia kupa użyźnia trawnik ![]()
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
Należę do wielu roślinnych grup na fb. Na jednej gościu wystawił ogłoszenie, że ma na wymianę 1,5m szeflerę. Bardzo zaniedbana, sam badyl z kilkoma listkami. Dostał z biura, a brakuje mu miejsca. Doprowadzenie jej do jako takiego stanu pewnie zajęłoby co najmniej z pół roku (nie wliczając kosztów nowego podłoża, nawozów). Przy tym niewiele mniejszą szeflerę w dobrej formie można kupić już za kilkadziesiąt PLN. Zasugerowałam, że powinien pociąć ją na mniejsze, bo w takim stanie nie opłaca się jej brać. Miałby na kilka wymian i zostałoby jeszcze dla niego. Gość się oburzył, że nie mam racji i że przecież w tej grupie ma się udzielać wsparcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najbardziej mnie szokują białe monstery sprzedawane od 200zl wzwyż za pojedynczy liść bez korzeni, ale tutaj akurat to chyba moje osobiste zdziwienie a nie absurd bo na OLX są właśnie takie ceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Wtajemniczenie
|
Grupa sąsiedzka, w której reklamują się - mniej lub bardziej - lokalne biznesy. Pani "reklamuje" wyroby garmażeryjne swojego biznesu ("pomóżcie utrzymać przy życiu mój mały biznes"), wrzucając info typu "robię kluski śląskie, gołąbki z tym i tamtym oraz pierogi z tamtym i owamtym" + link do dedykowanego profilu. Oooo, super, chętnie bym zamówiła, bo to rzeczy, których nie chce mi się samodzielnie robić, a lubimy. Wbijam na profil i pod najnowszym postem "sprzedaję gołąbki" pytam o cennik i warunki zamówienia, bo się okazuje, że to jednak dwie dzielnice dalej (więc może dopłata za transport albo zamówienia tylko od X sztuk/kg).
Odpowiedź: żeby poznać warunki dostaw - proszę zadzwonić na nr tel xxx, a cennika proszę sobie poszukać wśród moich zdjęć (a w profilu kilkaset zdjęć menu BEZ cennika i gdzieś tam zagrzebane jedno zdjęcie z cennikiem ale... bez gramatur...). Powiedzcie mi, w jaki sposób tacy ludzie chcą cokolwiek sprzedać i utrzymać biznes...? Jakieś specyficzne modus operandi, że klientami mogą zostać najbardziej cierpliwi i zdeterminowani? Edytowane przez Nette Czas edycji: 2020-10-20 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Znam podobny przypadek z grupy sąsiedzkiej. Pisze pani, że ma malutki sklep z obuwiem dziecięcym, że zaprasza, że ciężko jej przetrwać pandemię. Koleżanka uznała, że w sumie to musi kupić dwójce dzieci buty do przedszkola, więc pójdzie tam, bo lokalnie, bo mały biznes, bo trzeba się wspierać. Pierwsze zdziwko złapała już następnego dnia, bo sklep okazał się być czynny do 18, więc pocałowała klamkę. Dodam, że jest to grupa sąsiedzka, ale dzielnica w centrum, sklepik był w otoczeniu sklepów i w tej okolicy raczej wszelkie zakłady usługowe i sklepy czynne są do godz. 20-21. Ale ok, no może jedna osoba tam tylko pracuje i nie będzie siedzieć całego dnia, koleżanka wróciła więc kolejnego dnia tuż po pracy. Przyszła sama, bo ma syna z autyzmem, z którym zakupy są koszmarem, a córka w sklepie zawsze płacze i grymasi, więc ona dla świętego spokoju chodzi do obuwniczych i odzieżowych sama, kupuje, a potem ewentualnie zwraca. Koleżanka wchodzi do sklepu, wybiera kilka par (zna długość wkładki u dzieci), jest zdecydowana, po czym nagle zonk - żadnej informacji nie ma, ale no płatność tylko gotówką. Dodam, że naprawdę rzut beretem jest galeria handlowa, a w niej obuwnicze sieciówki, z którymi ten sklep konkuruje. No dobra, trudno, koleżanka już nawet jest to w stanie przeboleć, mówi więc, że skoczy do bankomatu. Ale coś ją tknęło i pyta, jak wygląda kwestia zwrotów? Odpowiedź: "tylko przemyślane zakupy, nie ma zwrotów". Koleżanka tłumaczy, że weźmie 4 pary butów, jest duża szansa, że nie zwróci żadnej, bo zna rozmiar stóp dzieci, ale no może się tak zdarzyć i dlatego nie kupi nic ryzykując, że wtedy by została z niepasującymi butami. Pani sprzedawczyni powiedziała, że no ona sobie nie może pozwolić na zwroty, bo ludzie oddają noszone buty i oszukują (?). Koleżanka wyszła nie robiąc żadnych zakupów, poszła do CCC, kupiła 4 pary butów płacąc kartą i mając 7 dni na zwrot. Pani na grupie reklamuje się dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym chętnie parę obiadów od tej pani wzięła, jak dobre, to nawet regularnie. Jakby się okazało, że dowozi tylko większe zamówienia, to bym jeszcze parę sąsiadek namówiła na zakupy, bo często zamawiamy "grupowo". Ale jak ktoś mi każe szukać jednych informacji i dzwonić po inne... Cóż, poszukam, ale w szerokim internecie, a nie na jej profilu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.