![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Justysia Zoba co jes tez oglądaliśmy, mega
![]() Paniauto, nasz alergik labrador przerobił dużo karm, ale najbardziej sprawdza się u nas karma Lukullus, ona jest tłoczona na zimno, nie ma żadnych syfow, dodatków, polecam spróbować mała paczkę na początek, u nas od 5 lat niezmiennie rządzi i nic lepszego już nie szukam, plus naprawdę nie jest droga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiamy z mężem Paczesia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Też kupiłam Pampucha, ładny jest, a dziewczyny mi mówiły, że po kilku praniach jest milszy niż Lullalove. Wyjdzie bankowo w praniu, ale połakomiłam się na ostatnią wyprz kolekcji zimowej i podoba mi się ten zakup.
Tymczasem dziś miałam zamówić trochę pieluszek - trochę mi bańka paruje jak czytam bambusowe, muślinowe, tetrowe, rozmiar taki, sraki, owaki. Więc zamówiłam obrazek ![]() No ale było -20%, no opylało się, cnie? Ja jestem człowiek-ofiara wyprzy. Włącza mi się kompulsywny zakupoholik jak widzę promo. A i powiedzcie mi proszę co położyć na przewijak. Myślę o jakiejś macie, na której w tym drewnianym stelażu będzie leżał dzidziuś. Zastanawiam się co jest lepszą opcją - miękki materacyk (chyba piankowy, obleczony czymś przyjemnym w dotyku) czy ceratkowy materacyk z prześcieradełkiem. Ja sama wolałabym leżeć na miękkim piankowym, a że podkłady i tak będzie pewnie dzidziulowi pod pupę podtykać... , no ale to ma być praktyczne i nie służy do spania także moje typy niekoniecznie muszą dobrym rozwiązaniem. Co sądzicie?
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też muszę kupić jeszcze pieluszki ale tetry chyba na Gemini wychodziły najtaniej więc znów szykuje się zamówienie. Może jakieś kolorowe na allegro jeszcze zamówię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Noooo nie mam siły do tego swojego lekarza... Już mi się śmiać chce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale zaczynam widzieć tego plusy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy mozecie sie spodziewac wynikow testu TZ? Persefonia jak Corcia? Skora dzis na brzuchu mi sie znow naciaga,boli.. Nieprzyjemne to. Natura jest niesamowita,ze cialo potrafi tak sie przemieniac,ja mam wrazenie jakby zaraz miala ta skora strzelic. Jesli chodzi o porod ,to 2 juz z Mezem i mam nadzieje,ze 3 tez bedzie.Jak to z pandemia,nic nie wiadomo. Warto miec w glowie taka mysl,ze z partnerem,a jakby nie szlo nerwowo to wygonic z sali ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do lekarza. No wkurzają trochę te częste wizyty, tym bardziej że zawsze trzeba tam wysiedzieć z 2-2.5h bo tak organizuje czas... no ale to jeszcze tylko 2 miesiące, z dwojga złego wolę żeby sprawdzał niż olewał sprawę ![]() TZ w końcu ma negatywny wynik ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę @Justysia2203, że to pan doktor tak na Ciebie działa, że Ci podnosi ciśnienie ;D
A tak serio, lepiej niech sprawdza ![]() Dzięki za info - zamawiam ceratkowy i najwyżej oblekę prześcieradełkiem. Akurat o prześcieradełka w granacie to z tego wszystkiego najłatwiej i najtaniej 😂 ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Aaaaaaa jak dobrze, że TŻ negatywny! Właśnie widzę nowinkę
![]() |
#432 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nooo w końcu, bo jeszcze chwila i by się od ścian odbijał ![]() ![]() Dziewczyny w ogóle z jakim tekstem mi TŻ wyskoczył, no nie mam do gościa siły czasami ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ---------- Cytat:
![]() A propos Gizy to jak TŻ powiedział bratu jak jego bratanica będzie miała na imię to mu odpowiedział "chyba wam Giza za mocno wszedł" ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nam napisałaś o Mii, to też mi się skojarzyło z Gizą i Mia Farrow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tz wczoraj był na zakupach i kupił pierwsze nasze spioszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Hej , Hej. Wieczorem was czytam i nadrabiam ale oczy się zamekaja same przy odpisywaniu
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jakiej farby używasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Ja przepatrzyłam wczoraj ubranka i praktycznie nie mamy rozmiaru 62 ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zadnych 50, zastanawiam sie czy w ogole dzidziuś je założy - może dokupię kilka sztuk tuż przed samym porodem gdyby dzidziuś mial jednak urodzić się mniejszy.
Dalej nie ogarniam w co w ogóle takie male dziecko ubierać @Persefonia - macie jakieś podejrzenia, czemu Młoda ma takie dolegliwości? To musi być dla niej bardzo męczące i bolesne jak nie może się załatwić. Mam nadzieję że szybko przejdzie
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spoko, nie jesteś sama ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Cześć w nowym wątku, niezły czas reakcji mam
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
Justysia, mega super, że TZ ma dobre wyniki.
Persefonia u nas to bardzo znany problem, od ponad 4 lat. Są różne fazy, w apteczce zawsze musi być Melilax mikrowlewki do pupy. Są typowe pod Dzieci, one mają pojemność 5 ml, dla dorosłych jest 10. Skład jest taki sam, a co śmieszne dla dorosłych opakowanie wychodzi taniej niż dla dzieci. Ja już ogarniam dawkowanie, wiec biorę te 10 ml. Ogólnie jest to na bazie miodu, powoduje to, że kał dostaje poślizgu i Mala się nie męczy i często poprostu pomaga na wywołanie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
Persefonia zdrówka dla coreczki, mam nadzieję, że szybko zdiagnozują przyczynę i wrócicie do domu, a mala nie będzie się tak męczyć
![]() U nas pomysł przeniesienia małego do jego pokoju chyba się nie powiedzie. Wręcz ostatnio więcej do nas przychodzi z łóżeczka. Chyba kupimy większe łóżko, a może w wakacje jak będzie gorąco sam będzie chciał iść do siebie 🤷☠♀️. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() No i o co chodzi z tymi pieluchami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pampersów z rossmana to chyba na email przychodzi informacja, ale to już blizej terminy porodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Persefonia mam nadzieje ze lekarze znajda przyczynę co zatrzymuje wyproznianie u malutkiej, trzymam kciuki żebyście szybko wyszły
My wczoraj mieliśmy wieczór gier ze znajomymi, graliśmy do 3 w nocy ![]() a dziś zimowy spacer z psem po lesie, 5,5 km, pięknie było ![]() Justysia super ze jest wynik negatywny! Nareszcie ![]() Widzę ze pierzecie foteliki samochodowe, nowe tez? Ja raczej odpuszczę, ale kupiłam taka bawełniana wkładkę z le pampuch, trochę będzie pełnić funkcje kocyka w cieplejsze dni ale głownie chodzi mi o miły materiał, z którym bobo będzie mieć kontakt, zamiast z fotelikiem (kocyk ma oczywiście dziury na pasy) ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Mail o pampersach na kartę rossne przychodzi podobno w 34 tc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś sprzatanko - rozebraliśmy choinke i posypalo sie z niej tyle igieł... Za to jaki mamy nagle duży salon 😂 (ja z tych co choinką leczą wszystkie swoje kompleksy, co roku mówię że będzie mniejsza, a potem i tak mam taką min 2,30).
Zamowilam w końcu kosz na pampki. Nie mowilam chyba ze moje poprzednie zamówienie z BF zostało anulowane - chyba po prostu model Tec się wyprzedał, bo do dziś nigdzie ich nie ma lub mają jakąś kosmiczna, 4x wyższą cenę. Wzięłam więc Twist&Clicka, a moj Stary siedzi jak zaczarowany i oglada filmiki o zwijaniu pamperków 😂
![]() |
#449 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jeszcze apropos smoczków, były rozważania i spłaszczonych i nie spłaszczonych i padło takie >tylko nie bibs< a ja pierwsze co kupiłam jak dowiedziałam się o ciąży to dwa smoczki bibs ![]() Przypominam się również w temacie SMA, czy ktoś może coś wie? Albo ma od kogo zaciągnąć informacji? W szkole rodzenia już miałam zajęcia z neonatolog (bo chyba to dobry adres w tym temacie?) ale wtedy nie wiedziałam o takich pakietach do badań przesiewowych. Chciałabym aby to było wiarygodne badanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Tez mam bibsa z okresu testu sikanego
![]() Szerzej o smokach bylo na igu zaufajpołożnej. Na SR babka w zasadzoe powtórzyła to samo. Także na dzień dobry zamowilam lekko spłaszczoną heveę, a bibsa zachowam na później 😁
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.