Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-09, 14:50   #421
Roma1987
Rozeznanie

Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)

Justysia Zoba co jes tez oglądaliśmy, mega

Paniauto, nasz alergik labrador przerobił dużo karm, ale najbardziej sprawdza się u nas karma Lukullus, ona jest tłoczona na zimno, nie ma żadnych syfow, dodatków, polecam spróbować mała paczkę na początek, u nas od 5 lat niezmiennie rządzi i nic lepszego już nie szukam, plus naprawdę nie jest droga
Roma1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-09, 14:55   #422
PaniAuto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
Justysia Zoba co jes tez oglądaliśmy, mega

Paniauto, nasz alergik labrador przerobił dużo karm, ale najbardziej sprawdza się u nas karma Lukullus, ona jest tłoczona na zimno, nie ma żadnych syfow, dodatków, polecam spróbować mała paczkę na początek, u nas od 5 lat niezmiennie rządzi i nic lepszego już nie szukam, plus naprawdę nie jest droga
Ooo dzięki poszukam i spróbujemy jeszcze jej. Od początku ma tylko dobre karmy, od kilku miesięcy jedzie na weterynaryjnej i było ok teraz znów jej się przestawiło. Na samą myśl żeby znów szukać nowej karmy robi mi się słabo.

Uwielbiamy z mężem Paczesia on, Giza i Lotek regularnie u nas na YouTube gości

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-09, 15:24   #423
Kiwi_898
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bazille Pokaż wiadomość
Ej no! To już przesada, co Wy Dziewczyny wyprawiacie. Wbijacie na wątek jak gdyby nic i jeszcze strofujecie Drzwosandalowe. Uważasz, że chce strzec prywatności, a oznajmiasz wszystkim Jej imię.
Chce/nie chce udzielać się na fb Jej sprawa.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

O dokładnie tak. Bo czytam co się dzieje od rana i na bieżąco chciałam odpisać.

O dokładnie, popieram.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Hej , ja się melduje ze szpitala , ale nie ze sobą a z córką . To jest masakra , mimo że miałam skierowanie od lekarza i tak 3h siedziałam na sorze . Covidu nie mam i córka też Majka się w brzuchu rozszalała . I właśnie do mnie doszło że spędzę pierwsza noc bez swojego syna 🤭 Awroo dzisiaj już mi się oczy zamekaja ale jutro postaram się z całego serca ogarnąć FB wybacz że musisz czekać

Biedna! Zostajesz z córeczką w szpitalu? Ja nie dałam rady z synem, został mąż. Trzymam kciuki za szybką diagnozę i leczenie!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny trzymajcie dzisiaj kciuki za mojego TŻ, koło 9 jedziemy na kolejny test PCR... Juz jest mi go tak szkoda, widzę jak go nosi, snuje się po tych 4 kątach, wkurza się i martwi że wszędzie sama jeżdżę
A tak w ogóle to co tu się wydarzyło przez te kilka godzin? Ja tak w woli ścisłości chciałam tylko zaznaczyć że Drzewosandałowe przychodząc "do nas" zaznaczyła że nie ma FB i wygodniej dla niej pisać na forum.
Drzewosandałowe a Tobie żeby nie przyszło do głowy że przestajesz się u nas udzielać mnie nie interesuje co wydarzyło się między Wami ma FB to Wasza sprawa już prywatna.
Amen

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Myślisz że będzie patrzył lekarzowi na ręce i pouczał?

Trzymam kciuki za badania!

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
A co do stand upu który wywołał tyle emocji czy to był ten fragment o wizycie Paczesia u proktologa?

Przyszła paczka z le pampuch bardzo ładne są te rzeczy, ładnie opakowane i jakosc bardzo mi się podoba, jak na razie najbardziej, mam kocyki z lullalove,tez są fajne ale te fajniejsze wrzucę na fb co tam zamówiłam
Dobrze wiedzieć, ja się akurat zastanawiałam nad lullalove a tu kocyk ma konkurencję

Kiwi_898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-09, 16:58   #424
pani_smith
Zakorzenienie

Też kupiłam Pampucha, ładny jest, a dziewczyny mi mówiły, że po kilku praniach jest milszy niż Lullalove. Wyjdzie bankowo w praniu, ale połakomiłam się na ostatnią wyprz kolekcji zimowej i podoba mi się ten zakup.

Tymczasem dziś miałam zamówić trochę pieluszek - trochę mi bańka paruje jak czytam bambusowe, muślinowe, tetrowe, rozmiar taki, sraki, owaki. Więc zamówiłam obrazek ))
No ale było -20%, no opylało się, cnie?

Ja jestem człowiek-ofiara wyprzy. Włącza mi się kompulsywny zakupoholik jak widzę promo.

A i powiedzcie mi proszę co położyć na przewijak. Myślę o jakiejś macie, na której w tym drewnianym stelażu będzie leżał dzidziuś. Zastanawiam się co jest lepszą opcją - miękki materacyk (chyba piankowy, obleczony czymś przyjemnym w dotyku) czy ceratkowy materacyk z prześcieradełkiem. Ja sama wolałabym leżeć na miękkim piankowym, a że podkłady i tak będzie pewnie dzidziulowi pod pupę podtykać... , no ale to ma być praktyczne i nie służy do spania także moje typy niekoniecznie muszą dobrym rozwiązaniem. Co sądzicie?

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-09, 17:45   #425
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
Też kupiłam Pampucha, ładny jest, a dziewczyny mi mówiły, że po kilku praniach jest milszy niż Lullalove. Wyjdzie bankowo w praniu, ale połakomiłam się na ostatnią wyprz kolekcji zimowej i podoba mi się ten zakup.

Tymczasem dziś miałam zamówić trochę pieluszek - trochę mi bańka paruje jak czytam bambusowe, muślinowe, tetrowe, rozmiar taki, sraki, owaki. Więc zamówiłam obrazek ))

Ja jestem człowiek-ofiara wyprzy. Włącza mi się kompulsywny zakupoholik jak widzę promo.

A i powiedzcie mi proszę co położyć na przewijak. Myślę o jakiejś macie, na której w tym drewnianym stelażu będzie leżał dzidziuś. Zastanawiam się co jest lepszą opcją - miękki materacyk (chyba piankowy, obleczony czymś przyjemnym w dotyku) czy ceratkowy materacyk z prześcieradełkiem. Ja sama wolałabym leżeć na miękkim piankowym, a że podkłady i tak będzie pewnie dzidziulowi pod pupę podtykać... , no ale to ma być praktyczne i nie służy do spania także moje typy niekoniecznie muszą dobrym rozwiązaniem. Co sądzicie?
Ja chcę położyć miękki przewijak, taki obleczony ceratką i na to pieluszkę, ręcznik, żeby nie było zimno a luby to tylko ręcznik chce kłaść. Także jak zamówię i przyjdzie to będzie po ptakach

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-09, 18:13   #426
PaniAuto
Rozeznanie

Cytat:

Jak na wyprzedaży to się opłaca zawsze
Też muszę kupić jeszcze pieluszki ale tetry chyba na Gemini wychodziły najtaniej więc znów szykuje się zamówienie. Może jakieś kolorowe na allegro jeszcze zamówię.

Stary 2021-01-09, 19:18   #427
Justysia2203
Wtajemniczenie

Noooo nie mam siły do tego swojego lekarza... Już mi się śmiać chce dziś stwierdził że jestem bardzo interesującym przypadkiem i na pewno zajmę szczególnie miejsce w jego badaniach bo on się specjalizuje chyba w stanie przedrzucawkowym, no i jestem po covidku a on pisze jakąś pracę też o na ten temat gdybym ja wiedziała co mnie czeka to bym nie podpisała zgody na ewentualny udział w badaniach a tak jestem ciekawym przypadkiem no gość stwierdził że musi rozwikłać zagadkę jak to jest że ja mam takie dobre wyniki i mała rozwija się prawidłowo a ciśnienie w gabinecie mam tak wysokie myślę że trochę na siłę mnie trzyma i doskonale wie o co chodzi, może będzie porównywał wpływ stresu na ciśnienie? Nie wiem....
Ale zaczynam widzieć tego plusy przynajmniej dwa razy w tyg będą miała KTG, USG

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-01-09, 21:01   #428
Kiwi_898
Raczkowanie

Cytat:

Ja miałam początkowo specjalne prześcieradełka ale najlepiej sprawdzała mi się tetra pod plecki.

Stary 2021-01-09, 21:23   #429
Bazille
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Cóż robiliście ciekawego, chcesz się pochwalić?

Dokładnie! Widzę, że nasza poprzednia część miała ponad 280 TYSIĘCY wyświetleń!!! A ta już ma ponad 12 tysięcy.

Witamina K - ja znalazlam oficjalne zalecenia PTP z 2016 roku, nowszych albo nie znalazłam albo nie ma. mówią o podaniu 1mg domięśniowo do 6 godzin po porodzie (jest tam też mowa o podawaniu dousntym jak co, wszystko będzie w dokumencie). Mam w PDFie więc wrzucę na facebooka...
Myślę, że bazowanie na oficjalnych zaleceniach jest po prostu najbezpieczniejszą i najbardziej logiczną opcją

Trochę się nie dziwie położnej, w sensie pod tym kątem jak to teraz w Polsce wygląda, np. dziecko będzie miało jakieś powikładania po tym zabiegu Creda i taka madka jedna z drugą narobi położnej problemów i powie "bo na szkole rodzenia położna mówiła...." Myślę, że przez to sporo ogarniętych osób wybiera bezpieczną odpowiedź☠"zwróć się do autorytetów"
Corcia ma problemy z dobrym spaniem. Od stycznia do czerwca spala juz n anormalnym lozku,ale to byla katorga . Po 3-4 razy w nocy pobudki calej rodziny. I natchnelo mnie,zeby ponownie rozlozyc Jej lozeczko (70x140) i to byl sztrzal w 10tke. Mala znow w miare ok przesypiala noce.Wygladalo na to,ze nie potrafi odnalezc sie w wiekszym lozku. Gdzies we wrzesniu zaczela w nocy wychodzic z lozeczka o roznych porach nocy. I albo sie bawila albo poporstu kladla sie na podlodze i spala na ziemi. O ile przez zabawe nas wyubudzala,to spanie na podlodze odkrywaismy rano.Czego mozna sie odrazu domyslic nieraz byla na maksa wyziebiona. I tak zaczelismy szukac pomyslow jak to rozwiazac,zwykle lozko odpada,a z lozeczkiem zabawa.. W pazdzierniku zanlezlismy rozwiazanie. Ale w grudniu przestalo funkcjonowac. I teraz zamowilismy poprostu podobne lozeczko ,troche powycinalismy co trzeba, podkrecalismy i zczepilismy dwa,a z boku dorobilismy bramke przez ktora Mala moze wchodzic/wychodzic. I teraz 3 noc spimy juz spokojnie ,ze nic sie nie wydarzy. A Mala ma tak,ze jak sie przebudzi w nocy,to pokreci sie po lozeczku i sama od siebie znow zasypia. Zycie... Nie jest tak kolorowo jak w tv pokazuja a ja zas raczej nie placze nad rozlanym mlekiem,jak juz to szybko sie ogarniam.
Cytat:

Zdecydowanie polecam ceratkowy,prakyczny i szybki do oganiecia jak dzidzia sie posika,a to beda czeste przypadki.Na to tylko pieleuszke czy przescieradelko( mam frote,wiec jest bardzo przyjemne),a przebieranie trwa chwile i dziecko nie spedza tam za wiele czasu. Czasem warto postawic na praktyczne rozwiazanie,niz rozwiazanie dla oczu.
Cytat:
Noooo nie mam siły do tego swojego lekarza... Już mi się śmiać chce dziś stwierdził że jestem bardzo interesującym przypadkiem i na pewno zajmę szczególnie miejsce w jego badaniach bo on się specjalizuje chyba w stanie przedrzucawkowym, no i jestem po covidku a on pisze jakąś pracę też o na ten temat gdybym ja wiedziała co mnie czeka to bym nie podpisała zgody na ewentualny udział w badaniach a tak jestem ciekawym przypadkiem no gość stwierdził że musi rozwikłać zagadkę jak to jest że ja mam takie dobre wyniki i mała rozwija się prawidłowo a ciśnienie w gabinecie mam tak wysokie myślę że trochę na siłę mnie trzyma i doskonale wie o co chodzi, może będzie porównywał wpływ stresu na ciśnienie? Nie wiem....
Ale zaczynam widzieć tego plusy przynajmniej dwa razy w tyg będą miała KTG, USG

Wow, prawdziwy lekarz z powolania,chce przeanalizowac wszystko w 100 procentach kto wie,moze za pare miesiecy bedziemy czytac w prasie swiatowej o Tobie i dokonaniach doktorka. A tak serio,to troche faktycznie zakrecony ten lekarz. Powodzenia,oby wyszly z tego same korzysci.
Kiedy mozecie sie spodziewac wynikow testu TZ?

Persefonia jak Corcia?

Skora dzis na brzuchu mi sie znow naciaga,boli.. Nieprzyjemne to. Natura jest niesamowita,ze cialo potrafi tak sie przemieniac,ja mam wrazenie jakby zaraz miala ta skora strzelic.
Jesli chodzi o porod ,to 2 juz z Mezem i mam nadzieje,ze 3 tez bedzie.Jak to z pandemia,nic nie wiadomo. Warto miec w glowie taka mysl,ze z partnerem,a jakby nie szlo nerwowo to wygonic z sali
Bazille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-09, 21:43   #430
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Corcia ma problemy z dobrym spaniem. Od stycznia do czerwca spala juz n anormalnym lozku,ale to byla katorga . Po 3-4 razy w nocy pobudki calej rodziny. I natchnelo mnie,zeby ponownie rozlozyc Jej lozeczko (70x140) i to byl sztrzal w 10tke. Mala znow w miare ok przesypiala noce.Wygladalo na to,ze nie potrafi odnalezc sie w wiekszym lozku. Gdzies we wrzesniu zaczela w nocy wychodzic z lozeczka o roznych porach nocy. I albo sie bawila albo poporstu kladla sie na podlodze i spala na ziemi. O ile przez zabawe nas wyubudzala,to spanie na podlodze odkrywaismy rano.Czego mozna sie odrazu domyslic nieraz byla na maksa wyziebiona. I tak zaczelismy szukac pomyslow jak to rozwiazac,zwykle lozko odpada,a z lozeczkiem zabawa.. W pazdzierniku zanlezlismy rozwiazanie. Ale w grudniu przestalo funkcjonowac. I teraz zamowilismy poprostu podobne lozeczko ,troche powycinalismy co trzeba, podkrecalismy i zczepilismy dwa,a z boku dorobilismy bramke przez ktora Mala moze wchodzic/wychodzic. I teraz 3 noc spimy juz spokojnie ,ze nic sie nie wydarzy. A Mala ma tak,ze jak sie przebudzi w nocy,to pokreci sie po lozeczku i sama od siebie znow zasypia. Zycie... Nie jest tak kolorowo jak w tv pokazuja a ja zas raczej nie placze nad rozlanym mlekiem,jak juz to szybko sie ogarniam.

Zdecydowanie polecam ceratkowy,prakyczny i szybki do oganiecia jak dzidzia sie posika,a to beda czeste przypadki.Na to tylko pieleuszke czy przescieradelko( mam frote,wiec jest bardzo przyjemne),a przebieranie trwa chwile i dziecko nie spedza tam za wiele czasu. Czasem warto postawic na praktyczne rozwiazanie,niz rozwiazanie dla oczu.

Wow, prawdziwy lekarz z powolania,chce przeanalizowac wszystko w 100 procentach kto wie,moze za pare miesiecy bedziemy czytac w prasie swiatowej o Tobie i dokonaniach doktorka. A tak serio,to troche faktycznie zakrecony ten lekarz. Powodzenia,oby wyszly z tego same korzysci.
Kiedy mozecie sie spodziewac wynikow testu TZ?

Persefonia jak Corcia?

Skora dzis na brzuchu mi sie znow naciaga,boli.. Nieprzyjemne to. Natura jest niesamowita,ze cialo potrafi tak sie przemieniac,ja mam wrazenie jakby zaraz miala ta skora strzelic.
Jesli chodzi o porod ,to 2 juz z Mezem i mam nadzieje,ze 3 tez bedzie.Jak to z pandemia,nic nie wiadomo. Warto miec w glowie taka mysl,ze z partnerem,a jakby nie szlo nerwowo to wygonic z sali
Jak ja Cię podziwiam no że Ty masz takie pomysły i tyle cierpliwości

Co do lekarza. No wkurzają trochę te częste wizyty, tym bardziej że zawsze trzeba tam wysiedzieć z 2-2.5h bo tak organizuje czas... no ale to jeszcze tylko 2 miesiące, z dwojga złego wolę żeby sprawdzał niż olewał sprawę

TZ w końcu ma negatywny wynik wracamy do życia

Stary 2021-01-09, 22:02   #431
pani_smith
Zakorzenienie

Ja myślę @Justysia2203, że to pan doktor tak na Ciebie działa, że Ci podnosi ciśnienie ;D

A tak serio, lepiej niech sprawdza

Dzięki za info - zamawiam ceratkowy i najwyżej oblekę prześcieradełkiem. Akurat o prześcieradełka w granacie to z tego wszystkiego najłatwiej i najtaniej 😂

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Aaaaaaa jak dobrze, że TŻ negatywny! Właśnie widzę nowinkę

wróciłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-10, 03:32   #432
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślę @Justysia2203, że to pan doktor tak na Ciebie działa, że Ci podnosi ciśnienie ;D

Dzięki za info - zamawiam ceratkowy i najwyżej oblekę prześcieradełkiem. Akurat o prześcieradełka w granacie to z tego wszystkiego najłatwiej i najtaniej

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

No szczególnie jak zaczyna mówić po angielsku to ciśnienie w 3s pyk do góry
Nooo w końcu, bo jeszcze chwila i by się od ścian odbijał co prawda plus był taki że obiadki do stołu podane, z nudów wymyślał jakieś kaczki, króliki, owoce morza itp a od poniedziałku wracają mielone i schabowe
Dziewczyny w ogóle z jakim tekstem mi TŻ wyskoczył, no nie mam do gościa siły czasami "Kochanie, Ty jak będziesz karmić piersią a byś tak dłużej potrzymała na włosach ten fioletowy szampon to będziesz jak Milka" no moja wyobraźnia poszybowała

---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniAuto Pokaż wiadomość
Ooo dzięki poszukam i spróbujemy jeszcze jej. Od początku ma tylko dobre karmy, od kilku miesięcy jedzie na weterynaryjnej i było ok teraz znów jej się przestawiło. Na samą myśl żeby znów szukać nowej karmy robi mi się słabo.

Uwielbiamy z mężem Paczesia on, Giza i Lotek regularnie u nas na YouTube gości

Polecam jeszcze Adama Van Bendlera i Piotra Zola Szumowskiego
A propos Gizy to jak TŻ powiedział bratu jak jego bratanica będzie miała na imię to mu odpowiedział "chyba wam Giza za mocno wszedł" i nas oświeciło że faktycznie w monologach opowiada o córce Mii

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ----------

Cytat:

My mamy piankowy powleczony ceratką i na to będziemy dawać prześcieradła, tetrę, podkłady co podleci pod rękę

Stary 2021-01-10, 07:05   #433
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
No szczególnie jak zaczyna mówić po angielsku to ciśnienie w 3s pyk do góry
Nooo w końcu, bo jeszcze chwila i by się od ścian odbijał co prawda plus był taki że obiadki do stołu podane, z nudów wymyślał jakieś kaczki, króliki, owoce morza itp a od poniedziałku wracają mielone i schabowe
Dziewczyny w ogóle z jakim tekstem mi TŻ wyskoczył, no nie mam do gościa siły czasami "Kochanie, Ty jak będziesz karmić piersią a byś tak dłużej potrzymała na włosach ten fioletowy szampon to będziesz jak Milka" no moja wyobraźnia poszybowała

---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ----------

Polecam jeszcze Adama Van Bendlera i Piotra Zola Szumowskiego
A propos Gizy to jak TŻ powiedział bratu jak jego bratanica będzie miała na imię to mu odpowiedział "chyba wam Giza za mocno wszedł" i nas oświeciło że faktycznie w monologach opowiada o córce Mii

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ----------

My mamy piankowy powleczony ceratką i na to będziemy dawać prześcieradła, tetrę, podkłady co podleci pod rękę

Justysia, super że wynik negatywny! Musisz sprawdzić z tą farbą, bo może TŻ ma rację, w sumie ja też spróbuję ( już raz mnie w trakcie farbowania zapytał, czy to bezpieczne dla dziecka).
Jak nam napisałaś o Mii, to też mi się skojarzyło z Gizą i Mia Farrow

Stary 2021-01-10, 07:24   #434
PaniAuto
Rozeznanie

Cytat:

Co do lekarza. No wkurzają trochę te częste wizyty, tym bardziej że zawsze trzeba tam wysiedzieć z 2-2.5h bo tak organizuje czas... no ale to jeszcze tylko 2 miesiące, z dwojga złego wolę żeby sprawdzał niż olewał sprawę

Gratulacje za negatywny wynik

Tz wczoraj był na zakupach i kupił pierwsze nasze spioszki takto wszystkie ubranka dostaliśmy.

Stary 2021-01-10, 08:52   #435
Persefonia
Rozeznanie

Hej , Hej. Wieczorem was czytam i nadrabiam ale oczy się zamekaja same przy odpisywaniu Okazało się że córka jest zakałowana , najgorsze że wstrzymuje bo ja boli przy oddawaniu i koło się zamyka. W poniedziałek dopiero USG brzucha Justysia super że Tz już negatywny

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-10, 09:14   #436
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Justysia, super że wynik negatywny! Musisz sprawdzić z tą farbą, bo może TŻ ma rację, w sumie ja też spróbuję ( już raz mnie w trakcie farbowania zapytał, czy to bezpieczne dla dziecka).
Jak nam napisałaś o Mii, to też mi się skojarzyło z Gizą i Mia Farrow

No przecież jak ja bym tak przetrzymała ten szampon i miała fioletowe włosy to on by mi żyć nie dał
A jakiej farby używasz?

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniAuto Pokaż wiadomość
Gratulacje za negatywny wynik

Tz wczoraj był na zakupach i kupił pierwsze nasze spioszki takto wszystkie ubranka dostaliśmy.

Pochwal się spioszkami
Ja przepatrzyłam wczoraj ubranka i praktycznie nie mamy rozmiaru 62 są 50, 56, 68 ale 62 mało co więc jak już ogarnę wyprawkę apteczna chyba wybiorę się na zakupy ciuszkowe

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Hej , Hej. Wieczorem was czytam i nadrabiam ale oczy się zamekaja same przy odpisywaniu Okazało się że córka jest zakałowana , najgorsze że wstrzymuje bo ja boli przy oddawaniu i koło się zamyka. W poniedziałek dopiero USG brzucha Justysia super że Tz już negatywny

O kurcze... A od dawna tak wstrzymuje?

Stary 2021-01-10, 10:13   #437
pani_smith
Zakorzenienie

Ja nie mam zadnych 50, zastanawiam sie czy w ogole dzidziuś je założy - może dokupię kilka sztuk tuż przed samym porodem gdyby dzidziuś mial jednak urodzić się mniejszy.

Dalej nie ogarniam w co w ogóle takie male dziecko ubierać

@Persefonia - macie jakieś podejrzenia, czemu Młoda ma takie dolegliwości? To musi być dla niej bardzo męczące i bolesne jak nie może się załatwić. Mam nadzieję że szybko przejdzie

wróciłam
Stary 2021-01-10, 10:34   #438
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie mam zadnych 50, zastanawiam sie czy w ogole dzidziuś je założy - może dokupię kilka sztuk tuż przed samym porodem gdyby dzidziuś mial jednak urodzić się mniejszy.

@Persefonia - macie jakieś podejrzenia, czemu Młoda ma takie dolegliwości? To musi być dla niej bardzo męczące i bolesne jak nie może się załatwić. Mam nadzieję że szybko przejdzie
My mamy takie rozmiary tylko dlatego że po prostu dostaliśmy te ubranka sami byliśmy od początku nastawieni na kupowanie rozmiaru 62.
Spoko, nie jesteś sama ja niby ogarniam już które ubranka jak się nazywają ale nie jestem jakoś ukierunkowana. Ja chyba wejdę na Pinterest i będę podglądać zestawy ubranek.

Stary 2021-01-10, 11:06   #439
Solony_karmel
Zadomowienie

Cześć w nowym wątku, niezły czas reakcji mam przeczytałam co którąś stronę i chyba wszystko u wszystkich w miarę w porządku? Taka mam nadzieję Ja zaczęłam się trochę organizować, bo do tej pory nic nie miałam, jednak czwartkowe III prenatalne trochę mnie zmotywowały i lecą już do mnie staniki do karmienia i apteka. W aptece poszlo sporo kasy, bo zamowilam zapasy np.duzych wacików, których zużywamy sporo a przy dwójce, pewnie pójdą jak woda. Jeszcze muszę przynieść kartony z piwnicy przejrzeć ubranka, wyprac i dokupić kilka nowych, koszule do karmienia, przewijak, smoczki, kilka pieluszek, jeden kocyk, ze dwa prześcieradła. Wyprać gondole, fotelik, spakowac torbę do szpitala. Kupić łóżko dla starszej sporo tego jeszcze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-10, 11:27   #440
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
No przecież jak ja bym tak przetrzymała ten szampon i miała fioletowe włosy to on by mi żyć nie dał
A jakiej farby używasz?

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Pochwal się spioszkami
Ja przepatrzyłam wczoraj ubranka i praktycznie nie mamy rozmiaru 62 są 50, 56, 68 ale 62 mało co więc jak już ogarnę wyprawkę apteczna chyba wybiorę się na zakupy ciuszkowe

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

O kurcze... A od dawna tak wstrzymuje?

Jestem wierna Garnierowu kiedy colors naturals a od jakiegoś roku olia. Teraz zrobię sobie trochę ciemniejsze, zobaczymy jak wyjdzie, bo ja zawsze miałam taki platynowy lub super jasny blond. Co jakiś czas mnie nachodzi, żeby wrócić do naturalnych (typowy słowiańskich blond :/) ale szybko mi przechodzi
Cytat:

Ja też nie, kilka sztuk 56, a tak to 62 i więcej. Te mikro rozmiary to moim zdaniem albo dla wcześniaków, albo dla dzieci małych rodziców. Chociaż ja nie jestem wysoka, a długość urodzeniowa to 59.

Stary 2021-01-10, 11:29   #441
Bazille
Raczkowanie

Justysia, mega super, że TZ ma dobre wyniki.

Persefonia u nas to bardzo znany problem, od ponad 4 lat. Są różne fazy, w apteczce zawsze musi być Melilax mikrowlewki do pupy. Są typowe pod Dzieci, one mają pojemność 5 ml, dla dorosłych jest 10. Skład jest taki sam, a co śmieszne dla dorosłych opakowanie wychodzi taniej niż dla dzieci. Ja już ogarniam dawkowanie, wiec biorę te 10 ml.
Ogólnie jest to na bazie miodu, powoduje to, że kał dostaje poślizgu i Mala się nie męczy i często poprostu pomaga na wywołanie..

Bazille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-10, 11:49   #442
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Justysia, mega super, że TZ ma dobre wyniki.

Persefonia u nas to bardzo znany problem, od ponad 4 lat. Są różne fazy, w apteczce zawsze musi być Melilax mikrowlewki do pupy. Są typowe pod Dzieci, one mają pojemność 5 ml, dla dorosłych jest 10. Skład jest taki sam, a co śmieszne dla dorosłych opakowanie wychodzi taniej niż dla dzieci. Ja już ogarniam dawkowanie, wiec biorę te 10 ml.
Ogólnie jest to na bazie miodu, powoduje to, że kał dostaje poślizgu i Mala się nie męczy i często poprostu pomaga na wywołanie..

Bazille a czytałaś o zaparciach nawykowych?

Stary 2021-01-10, 12:35   #443
aaska92
Zadomowienie

Persefonia zdrówka dla coreczki, mam nadzieję, że szybko zdiagnozują przyczynę i wrócicie do domu, a mala nie będzie się tak męczyć

U nas pomysł przeniesienia małego do jego pokoju chyba się nie powiedzie. Wręcz ostatnio więcej do nas przychodzi z łóżeczka. Chyba kupimy większe łóżko, a może w wakacje jak będzie gorąco sam będzie chciał iść do siebie 🤷☠♀️.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-10, 13:07   #444
Kiwi_898
Raczkowanie

Cytat:

Super! Doczekaliście się

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:

Dzięki za info - zamawiam ceratkowy i najwyżej oblekę prześcieradełkiem. Akurat o prześcieradełka w granacie to z tego wszystkiego najłatwiej i najtaniej

Ja napisałam wyżej o przescieradelkach , ale oczywiście na taki ceratkowy przewijak. Tak jak Bazile napisała one są mega praktyczne i użytkowe

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:

50 to na wczesniaki albo bardzo małe dzieci, mój się urodził dość duży i w 56 pochodził tylko miesiąc, 50 w ogóle nie założył

Stary 2021-01-10, 16:02   #445
AWROO
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Pieluchy odbierasz przy kasie, ich nie ma na półkach. Żebyś się nie denerwowała i nie szukała po Rossmannach.
A z tą oliwką to wg mnie loteria - ja dostałam maila na drugą sztukę, a mój mąż nie dostał teraz nic, tylko na początku jak dołączył do klubu (tak, jest w klubie Rossnę i ma tam podpiętą naszą ciążę, na pampersy maila dostał ).

Hej, nadrabiam forum i zauważyłam, że dzielicie się wiedzą o jakichś pudełkach i pampersach przy kasie Patrzyłam na stronę niebeskiego pudełka, ale tam się robi rezerwację i odbiera w jakimś punkcie np. w szpitalach >po porodzie< a ja nie wiem jeszcze na który szpital się zdecyduję ostatecznie. Jak to wygląda w praktyce? Odbierała któraś z Was takie pudełko?

No i o co chodzi z tymi pieluchami jestem w klubie Rossmann, wpisałam tam datę kiedy spodziewam się bobasa, ale nikt się do mnie nie odzywa w sprawie pieluch
AWROO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-10, 16:10   #446
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AWROO Pokaż wiadomość
Hej, nadrabiam forum i zauważyłam, że dzielicie się wiedzą o jakichś pudełkach i pampersach przy kasie Patrzyłam na stronę niebeskiego pudełka, ale tam się robi rezerwację i odbiera w jakimś punkcie np. w szpitalach >po porodzie< a ja nie wiem jeszcze na który szpital się zdecyduję ostatecznie. Jak to wygląda w praktyce? Odbierała któraś z Was takie pudełko?

No i o co chodzi z tymi pieluchami jestem w klubie Rossmann, wpisałam tam datę kiedy spodziewam się bobasa, ale nikt się do mnie nie odzywa w sprawie pieluch
U mnie w szpitalu po porodzie położna przynosiła jakaś ankietę do wypełnienia i po otrzymywało się niebieskie pudełko

Co do pampersów z rossmana to chyba na email przychodzi informacja, ale to już blizej terminy porodu

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-10, 16:40   #447
Roma1987
Rozeznanie

Persefonia mam nadzieje ze lekarze znajda przyczynę co zatrzymuje wyproznianie u malutkiej, trzymam kciuki żebyście szybko wyszły

My wczoraj mieliśmy wieczór gier ze znajomymi, graliśmy do 3 w nocy

a dziś zimowy spacer z psem po lesie, 5,5 km, pięknie było ciekawe kiedy nie będę już dawała rady przejść dłuższy kawałek

Justysia super ze jest wynik negatywny! Nareszcie

Widzę ze pierzecie foteliki samochodowe, nowe tez?

Ja raczej odpuszczę, ale kupiłam taka bawełniana wkładkę z le pampuch, trochę będzie pełnić funkcje kocyka w cieplejsze dni ale głownie chodzi mi o miły materiał, z którym bobo będzie mieć kontakt, zamiast z fotelikiem (kocyk ma oczywiście dziury na pasy)

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Mail o pampersach na kartę rossne przychodzi podobno w 34 tc
Roma1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-10, 17:01   #448
pani_smith
Zakorzenienie

U mnie dziś sprzatanko - rozebraliśmy choinke i posypalo sie z niej tyle igieł... Za to jaki mamy nagle duży salon 😂 (ja z tych co choinką leczą wszystkie swoje kompleksy, co roku mówię że będzie mniejsza, a potem i tak mam taką min 2,30).

Zamowilam w końcu kosz na pampki. Nie mowilam chyba ze moje poprzednie zamówienie z BF zostało anulowane - chyba po prostu model Tec się wyprzedał, bo do dziś nigdzie ich nie ma lub mają jakąś kosmiczna, 4x wyższą cenę. Wzięłam więc Twist&Clicka, a moj Stary siedzi jak zaczarowany i oglada filmiki o zwijaniu pamperków 😂

wróciłam
Stary 2021-01-10, 18:00   #449
AWROO
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu po porodzie położna przynosiła jakaś ankietę do wypełnienia i po otrzymywało się niebieskie pudełko

Co do pampersów z rossmana to chyba na email przychodzi informacja, ale to już blizej terminy porodu

Któraś z Was napisała, że poszła odebrać pudełko i wrzuciła fotkę. Czyli da się wcześniej to ogarnąć?

jeszcze apropos smoczków, były rozważania i spłaszczonych i nie spłaszczonych i padło takie >tylko nie bibs< a ja pierwsze co kupiłam jak dowiedziałam się o ciąży to dwa smoczki bibs i teraz się zastanawiam co z nimi nie tak?

Przypominam się również w temacie SMA, czy ktoś może coś wie? Albo ma od kogo zaciągnąć informacji? W szkole rodzenia już miałam zajęcia z neonatolog (bo chyba to dobry adres w tym temacie?) ale wtedy nie wiedziałam o takich pakietach do badań przesiewowych. Chciałabym aby to było wiarygodne badanie.
AWROO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-10, 18:16   #450
pani_smith
Zakorzenienie

Tez mam bibsa z okresu testu sikanego

Szerzej o smokach bylo na igu zaufajpołożnej. Na SR babka w zasadzoe powtórzyła to samo.

Także na dzień dobry zamowilam lekko spłaszczoną heveę, a bibsa zachowam na później 😁

wróciłam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości