Co s±dzicie o ¶wiadomym sp³odzeniu dziecka w wieku oko³o 50 lat? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2023-07-01, 08:00   #421
puchaty71
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 750
Dot.: Co s±dzicie o ¶wiadomym sp³odzeniu dziecka w wieku oko³o 50 lat?

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89617904]wilokrotnie w moim zyciu moje chcenie mialo male znaczenie w tym co bylam zmuszona robic [/quote]
Fakt, ¿e gdy siê jest zmuszonym to znaczy, ¿e ¿adna alternatywa nie wchodzi w grê i nie ma ¿adnych decyzji.

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89617904]
wielokrotnie przedkladalam chcenie moich dzieci nad moje wiec moze mow za siebie [/quote]
No ja te¿ wielokrotnie robi³em to, czego chcia³y moje dzieci a czego ja akurat niekoniecznie. Ale zawsze wtedy bardziej chcia³em to zrobiæ czego one chcia³y(bo np. mi na szczê¶ciu i dobru moich dzieci zale¿y - lepiej siê czujê gdy siê o nie troszczê, albo chcê mieæ ¶wiêty spokój, albo cokolwiek innego) ni¿ akurat robiæ to, na co sam mia³em ochotê. Gdy uwa¿am, ¿e mam wybór zawsze wybiorê to, czego bardziej chcê. Nawet je¶li bêdzie to zaspokojenie pragnieñ kogo¶ innego zamiast swoich.
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89617904]
czlowiek jest osoba rozumna i nie powinnien bezmyslnie podazac za popedami czy instynktami
jak ci sie zechce uprawiac sex to daje ci to prawo wykorzystac pierwsza lepsza kobiete napotkana na ulicy bo takie masz chcenie czy umiesz nad soba zapanowac?
[/QUOTE]

Ale ja nigdzie nikomu nie zabraniam korzystaæ z rozumu ani nie namawiam aby npoddawaæ siê instynktom. Nigdzie nie napisa³em, ¿e rozum jest niepotrzebny. Albo, ¿e my¶li s± niepotrzebne. Nie wiem sk±d takie wnioski. Piszê natomiast, ¿e uwa¿am, ¿e nie jeste¶my ich autorami w zwi±zku z tym nie musimy a¿ tak bardzo uto¿samiaæ siê z tym, co akurat jest my¶lane. Bo na to, co jest my¶lane wp³ywa ca³e nasze dotychczasowe ¿ycie, baga¿ do¶wiadczeñ, kutlura, temperament, etc... ³±cznie podobno z flor± bakteryjn± jelit.
I przekonany jestem, ¿e je¶li nie bêdê siê uto¿samia³ z moimi my¶lami, ani z moimi popêdami to jest zdecydowanie wiêksza szansa, ¿e powstrzymam siê przed wykorzystaniem kobiety na ulicy gdy pojawi siê taki popêd.
A ¿e wydaje Ci siê to g³upie. No có¿.. prze¿yjê to

Edytowane przez puchaty71
Czas edycji: 2023-07-01 o 08:04
puchaty71 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2023-07-01 09:00:01

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.