![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak spędzacie czas z TŻ?:)
u nas chyba standard:
kino - dużo, raczej te studyjne teatr - ostatnio częściej, co mnie cieszy wałęsanie się po mieście obleganie ławek w parkach gry wideo - to raczej za sprawą TŻta ![]() oglądanie ładnie wyglądających produktów w Almie ;d słuchanie muzyki połączone z leżeniem i przytulaniem - słuchamy niemal identycznej muzyki, więc w tej kwestii się dogadujemy oglądanie filmów w domu - tutaj też gusta mamy podobne niesamowicie rozmowy - baaardzo dużo, opowiadamy sobie dzień, śmiejemy się, plotkujemy, przerzucamy się żartami, wykłócamy o ideologie, komentujemy politykę i obmyślamy wspólne plany spacery, spacery *,* wspólne jedzenie + nierzadko wcześniejsze wspólne przygotowywania spanie po prostu jesteśmy ze sobą i dla siebie ![]() (uff, i niniejszym właśnie stałam się czynną wizażanką - witam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
My tez tak chyba standardowo
![]() - kino - gramy sobie na PS3 ![]() - spacery - zakupy - gdy jest cieplej to jakies wypady za miasto - basen - zoo - lubimy grac w gry planszowe (Scrabble np. ![]() - rozmawiamy sobie po prostu - no i jak nam sie nic nie chce to od tak siedzimy w domku i razem nic nie robimy ![]()
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2011-01-27 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
oglądamy tv
robimy coś na komputerach i to zwykle zajmuje 60% naszego wolnego czasu (TŻ to informatyk więc zaraziłam się od niego takimi różnymi komputerowymi sprawami) zakupy obgadujemy wszystkich i dyskutujemy o tym jak wszystko nas wnerwia drzemiemy na łóżku kłócimy się ![]() jeszcze coś wymyślę....
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Ja i mój Ukochany wszystko robimy razem
![]() Możemy oglądać filmy, rozmawiać,siedzieć przed komputerem, leżeć w łóżku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
![]()
my po prostu staramy się wykorzystywać te chwile, które mamy dla siebie jak najlepiej, czyli po prostu będąc z sobą
![]() a w praktyce wygląda to tak ; często chodizmy do teatru, bo ja jestem fascynatką, a on nie stroni od takiej sztuki. od czasu do czasu słucha mojej recytacji ; D chodzimy do kina, czasem do pubu, nie raz wybieramy się na koncerty, gdzie on robi za mojego ochroniarza, a ja śpiewam z moim ulubionym wokalistą w mikrofon [ FARBEN LEHRE ostatnio ![]() udajemy sie na róznego rodzaju imprezy - urodizny, zabawy okazyjne. duzo czasu poswiecamy na lezenei i rozmawianie, albo po prostu przypatrywanie sie sobie. ; ) często spontanicznie dokads jeździmy, bez wczesniej ustalonej trasy + zwiedzamy polske ; ) w tym roku wybieramy się na Woodstock ; ) hmm co to jeszcze.. o! gotujemy razem, chodizmy po knajpach ( boze, sushi i meksykanskei zarcie! ; D )... ostatnio chcemy zapisac się na taneic latino-amerykanski ![]()
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
No to ja będę oryginalna
![]() Wiecie co robie z moim TZ ? ( a raczej czego nie robię ) Mieszkamy razem i : - prawie wogole nie rozmawiamy ( jedynie o sprawach formalnych typu co zrobic na obiad) - nie leżymy razem, nie przytulamy się, nie calujemy, nie laskoczemy , nie wyglupiamy itp, itd - nie chodzimy na spacery, do kina itd - czasem gotujemy "razem" co znaczy ze to ja w kuchni stoję - nie ogladamy filmow ani tv razem ( lubimy zupelnie co innego ) - nie sprzątamy razem bo niby to ja jestem od tego ( on uwaza ze mozna wogole nie sprzatac ) - nawet nie lezymy razem bo on akurat ma lepsze zajecia A co robimy ? - najczesciej sie klocimy - co tydzien zakupy w markecie - siedzimy przed komputerami, każdy sobie - czasem wyjdziemy na piwo i cos zjesc ( ale nie razem tylko ze znajomymi, sami to jzu nie ) - on siedzi w necie lub oglada tv - ja sie nudze - ja siedze w necie lub ogladam tv- on spi - ja mowie do niego on nie slucha I to by było chyba na tyle ![]() Pozdrawiam wszystkie szczęściary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Sama nie wiem ![]() Troche ciężko sie rozstac bo jestesmy ze soba 6 lat. Kiedys bylo naprawde fajnie i robilismy wszystkie te rzeczy o ktorych piszecie, a teraz ? no coż, Zakochanie minelo, zauroczenie tez i milosc chyba tez. Generalnie wieje nudą, choć czasem jeszcze bywają fajne momenty .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
podobno to właśnie dla tych fajnych, krótkich momentów się żyje... ale nie zawsze kończy się tak jak piszesz. zwiazki potrafia byc pieken nie tylko na poczatku znajomosci. moze sprobujcie porozmawiac, zdecydujcie się na jakiś kurs? róbcie to co na poczatku ; ) moze to rozpali w Was na nowo ogien. czesto w takim dlugim zwiazku zapominamy po prostu, ze... nie jestesmy w nim sami. a jesli zdecydujesz sie na rozstanie - to proponuje posluchac feministycznego rocka ; ) mnie pomaga i daje kopa, szczegolnei gdy sie wkurzam na TŻ, jak teraz. hihi ; )
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Oo, ciekawy wątek
![]() Otóż ja z moim TŻ jestem już od ok.6 miesięcy. Całe weekendy spędzamy ze sobą, niekiedy również w tygodniu.W tygodniu rzadko kiedy się spotykamy, obydwoje studiujemy, do tego on pracuje i nie ma zbytnio czasu ![]() Kiedy się spotykamy, pierwsze co sobie mówimy to: dzisiaj nie będziemy się nudzić, COŚ wymyślimy! Zwykle w takie dni siedzimy u niego w domu, bądź u mnie, oglądamy filmy, pieczemy ciasta, wygłupiamy się.. ![]() Uwielbiam dni spędzone w ciepłym łóżeczku, z laptopem na kolanach, i moim TŻ obok mnie ![]() Lubimy jeździć sobie na wycieczki, najczęściej jednodniowe z powodu braku czasu. Jeździmy w góry, na spacery po parku..na basen ,czasami na siłownię. Od czasu do czasu uda mi się wyciągnąć mojego TŻ na małe zakupy, albo tzw. window shopping ![]() ![]() Kiedy naprawdę dopada nas taka szarość i nuda, jeździmy do znajomych. Choćby na godzinkę, posiedzieć, porozmawiać, pośmiać się ![]() Zdrowiej szybciutko! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo rozmawiajcie ze sobą o zaistniałej sytuacji, on pewnie też czuje się źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
-Seks
![]() -oglądamy filmy - chodzimy do kina - zakupy - jeździmy na rowerku - spacery - kręgle - wypady w góry ![]() -wypady nad wodę, plaża, opalanie... ![]() -śpimy - chodzimy do kościoła ![]() - odwiedzamy znajomych - jeździmy na dyskoteki - jemy razem obiady, kolacje i czasem śniadania ![]() i wiele wiele innych rzeczy, których teraz nie potrafię sobie przypomnieć ![]()
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
My przewaznie ogladamy filmy do tego piwko popcorn i jest ok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Odczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
BAN stały
|
-przytulamy się
-oboje uwielbiamy jeść więc na to składa się wiele wspólnych czynności: *zakupy (i często: zachcianki. co byśmy sobie zjedli "słodkiego") *wspólne gotowanie *dyskusje- co byśmy zjedli *jedzenie różności (jesteśmy studentami i czasami musimy kombinować jak niedrogo i smacznie) -spacery (ostatnio coraz częściej) -spędzanie czasu przy komputerze (ostatnio Ukochany czyta nawet ze mną forum wizażowe ![]() -dużo rozmów -wyjazdy do rodziców -wypady do znajomych -granie w gry planszowe -oglądanie tv (częściej seriali obejrzeliśmy już wszystkie serie "Allo Allo"; "Lost", "pingwiny z madagaskaru" "simpsonowie" i "czarodzieje z W.P." ![]() -słuchanie muzyki -relaksowanie się (pijąc winko na przykład) i często uczymy się wspólnie ;-). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
BAN stały
|
my musimy z tym skończyć
![]() ![]() no i wspólna dieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja z moim szczęściem to co robimy razem to: - gramy w co się da i czym się da - shopping razem ![]() - oglądanie filmów i seriali (ostatnio Lie to Me - polecam gorąco! ![]() - wypady do znajomych - ale najlepsze jest siedzienie i nic nie robienie :P - no i niekiedy ostrzejsza wymiana zdań, ale to nieszkodliwe jest, bo oczyszcza atmosferę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Znam to
![]() ![]() A generalnie to podobnie jak większość: -kino, sklepy, zwłaszcza lubimy wycieczki do Empiku ![]() -spacery i to długie -muzyka, czasem gramy razem na gitarze ![]() -wspólne sprzątanie , chociaż w większości jeszcze inicjowane przeze mnie... ![]() - no i seks oczywiście też czasem traktujemy jako wspólną rozrywkę ![]() Ostatnio Tz wyciąga mnie na ściankę wspinaczkową i chyba się skuszę ![]() Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-02-17 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
Oooooo tak! Strasznie lubie razem z TŻ isc do Empiku fajnie mija nam czas i nigdy nie wyjdziemy bez jakiegos nowego nabytku
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
![]()
My...
![]() Dużo i często "bawimy się w łóżku" ![]() razem gotujemy :P jeździmy na spoty BMW ,ścigamy się autami itp. chodzimy do kina,na basen,plaże,na spacerki. chodzimy na imprezki bijemy się dla zabawy ![]() wychodzimy do KFC. BIERZEMY KRÓLIKA I MYSZ NA SPACER ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
Spotykamy się raz w tygodniu, w soboty. Rzadko, ale jest to spowodowane odległością. Dzieli nas 120 km, więc nie można powiedzieć, że widywanie się raz w tygodniu jest w takiej sytuacji faktycznie rzadkie.
Co drugą sobotę zostaję u niego na noc. Spacerujemy, o ile pogoda na to pozwoli; dużo rozmawiamy, no i sporo czasu w jego pokoju przebywamy ![]() Gdy nie jestem u niego w sobotę, widujemy się w naszym ulubionym pubie/kawiarni, popijając ulubione espresso i rozmawiając na wszelakie tematy. Najczęściej dotyczą niesprawiedliwości świata i o samodestukcyjnej naturze człowieka. Ot, lubimy sobie pofilozofować. Czasami robimy z siebie istnych kretynów na mieście, biegnąc, trzymając się za rękę i chichocząc. Przy nim zapominam o następnym dniu. Czuję się taka szczęśliwa, bezpieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Hmmmm.....rozmazyłam się już nie pamiętam jak to kiedyś było, tak jakoś jak u Was, może wypowie się ktoś kto jest z dłuuugim stażem jak ja- to już nie brzmi tak romantycznie jak u Was.... więc
-ja gotuję- on gra -ja sprzątam-on czasem pomoże po kłótni, albo gra -ja kąpie dzieci- on gra,lub po prostu internet chyba,że on kąpię to ja w sieci buszuję ![]() -zdarza się iść na spacer razem, ale rzadko- zimno teraz ![]() ogólnie to przytulanie ![]() rozmowa ![]() ![]() kłótnie TAK to najczęściej robimy razem każdy ma swój świat...a on kompa ![]() jakoś nie mam się czym pochwalić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
znam kilku takich facetów...żona , dzieci, a główna rozrywka to komputer...i jedno mnie zastanawia,dlaczego od początku, jak tylko takie tendencje się pojawiają , kobiety nie próbują z tym nic zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Mi nie było to dane, nie mieliśmy wtedy komputera
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Ok, ale jak zauważyłaś, ze ma takie ciągotki, to nie próbowałaś od razu mu trochę "przykrócić" tego ? Generalnie to jak nas faceci traktują, zależy też przecież trochę od naszego podejścia... No chyba, ze się jest bierną i patrzy i czeka jak on się zacznie zachowywać...
Co do tego, że najpierw patrzą w oczy ,a później się zmieniają....to spokojnie, nie wszyscy tak mają ![]() Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-02-18 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak spędzacie czas z ukochanym!?!?!
oglądamy filmy
![]()
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
a co tzn TŻ ?;p
ja obecnie mało z moim mężem robię, bo rozdzieliły nas niestety studia.. ![]() ale uważam, że to nam się przyda, bo wcześniej nie było za kolorowo. podobnie miałam jak niveaa ale studia się zaczęły to on tęskni, ja tęsknię i jest milutko. widzimy się na weekend co 2 tyg albo co tydzień a czasami nawet co 3. no ale to zależy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.