Globulki i kremy plemnikobójcze - wątek zbiorczy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 20:58   #421
agniesikk
Zakorzenienie

Dot.: Globulki, krem plemnikobójcze, prezerwatywa... Pierwsze zabezpieczenie-wątek zb

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ja ze wzgledu na małą częstotliwość "zbliżeń" też stosuje globulki + prezerwatywa. Choć w najbliższym czasie może to się zmienić i nie wiem czy wtedy to będzie najlepsza metoda antykoncepcji

Póki co z tego połączenia jestem zadowolona, globulka sie pieni bo takie jej zadanie Ale mi nic przed czy w trakcie nie wycieka, ani nie piecze
Globulki kupuje ja, prezerwatywy TZ. To samo zabezpieczenie zastosowałam na pierwszy raz i było baaaardzo ok!
Ja takiego samego używam, ale pierwszy raz bez globulek, bo był spontaniczny i mieliśmy tylko w zapasie prezerwatywy Dla nas przy rzadkich stosunkach jest ok.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 12:13   #422
fiffina
Przyczajenie

Dot.: Globulki, krem plemnikobójcze, prezerwatywa... Pierwsze zabezpieczenie-wątek zb

Hej przepraszam, jeśli to pytanie już było zadane, ale nie zauważyłam go nigdzie.
Czy patentex oval można stosować podczas miesiączki? Na ulotce nic nie pisze o tym
pozdrawiam
fiffina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:25   #423
jack_paula
Przyczajenie

globulki

co sądzicie ?
jack_paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:42   #424
Lilth
Raczkowanie

Dot.: globulki

Nie przemawiają do mnie wcale, bo:
1. Są słabo skuteczną metodą antykoncepcji
2. Trzeba dobrze rozplanować czas stosunku, żeby wiedzieć kiedy je wsadzić
3. Pienią się
Stary 2012-12-02, 14:48   #425
red_tights
Raczkowanie

ewentualnie z prezerwatywą.
red_tights jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 15:36   #426
konekszyn
Raczkowanie

też nie polecam
są za mało skuteczne(chyba, że z inną metoda, jako dodatkowe zabezpieczenie), trzeba wyliczyć kiedy można... zero spontaniczności i nieprzyjemne uczucie jest jak się tak pienią- używałam przez jakiś czas, bo nie miałam innego wyjścia.
konekszyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 16:36   #427
201607040946
Konto usunięte

Nie wyobrazam sobie tego dodatkowego nawilzenie, i tak jestem zawsze zbyt mokra.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 11:40   #428
coffee_candy
Raczkowanie

Moja opinia: !
Przede wszystkim dlatego, że się pienią, za mocno nawilżają lub...strasznie rozgrzewają(to przytrafiło się mojej kumpeli, której dramatyczna relacja tylko potwierdziła moje zdanie).

coffee_candy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 09:29   #429
_Natalee_
Zadomowienie

nie próbowałam i jakoś nigdy nie chciałam. Nie potrafię tak wszystkiego zaplanować, jeśli jesteś spontaniczna to albo prezerwatywy albo tabsy

_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 18:13   #430
neia
Zadomowienie

Dla mnie tragedia. Potwornie nieprzyjemne uczucie, kiedy to cholerstwo sie pieni. Mi to zabrało jakąkolwiek przyjemność z uprawiania seksu. A że przez jakiś czas musiałam je stosować, to wolałam jednak z tego seksu zrezygnować w ogole.
neia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 23:20   #431
Lina9213
Rozeznanie

Sama nie stosowałam, ale słyszałam opinię "nigdy więcej, czułem się jakbym pranie robił", wypowiedziana przez mężczyznę :P Także pienie się jest chyba niewygodne i dla kobiet i dla mężczyzn.

Sama nigdy nie stosowałam bo uważam że jest to słaba metoda antykoncepcji.
Lina9213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 14:31   #432
ciemno_wlosa21
Przyczajenie

Wiem, że zawsze jest możliwość, ale...

Witajcie! Mam pewien problem, a więc zaczne od początku. Z moim chłopakiem współżyjemy od jakiś 2 miesięcy. Na początku mieliśmy małą wtopę i musiałam wziąść tabletkę 72 h po. Jakoś tydzień po tym dostałam okres (po tej tabletce to jest normalne) i potem znowu po dwóch tygodniach dostałam już ten mój "prawdziwy" okres, który dostałam 2 dni wcześniej ( a nigdy mi się to nie zdarzało, żebym dostała okres 2 dni wcześniej, zawsze miałam regularne cykle, co 28 dni, jak już to spuźnił mi się ze 2 dni, ale to żadko). Czyli miałam 2 okresy w miesiącu ( tylko nie wiem, czy ten pierwszy można nazwać wogóle okresem, krwawienie było normalne, ale pojawienie się jego było skutkiem dużej dawki hormonów zawartych w tabletce). No i teraz 8 dni spóźnia mi się okres. Jestem tym zdziwiona, już nawet nie pamiętam kiedy mi się tyle okres spóźnił, chyba parę lat temu. Boję się, że to może być ciąża. Gdy współżyjemy z chłopakiem używamy zawsze globulek Patentex oval (stosuję je zawsze zgodnie z ulotką, czekam 10 minut aż się rozpuści a przed kolejnym stosunkiem zawsze zakładam nową globulkę), bez prezerwatywy. Ale zawsze do tego był stosunek przerwany, nigdy się we mnie nie spóścił. Przyznam, że ostatnio kochaliśmy się w moje dni płodne. Wiem, że w tym "płynie" przed wytryskiem są plemniki, ale myśle, że nawet gdyby to globulka powinna mnie jakoś zabezpieczyć. Muszę jeszcze dodać, że mój chłopak robił jakiś czas temu badania na plemniki i wyszło, że musi brać jakieś tabletki (jeszcze ich nie brał), gdyż ma troszkę słabe plemniki, czy tam mało ruchliwe. Powinnam zrobić test, ale się strasznie boje, ale za pare dni będę musiała to chyba zrobić, bo jak tak dalej pójdzie to dostane zawału!!
Szczerze powiedziawszy myślałam, że te globulki są wporządku, na ulotce pisze:
Czy wystarczy używanie Patentex oval jako jedynego środka antykoncepcyjnego?
Tak. Oczywiście pod warunkiem, że dokładnie zastosujesz się do instrukcji użytkowania. Jednak aby uniknąć zarażenia chorobami przenoszonymi drogą płciową, należy dodatkowo używać prezerwatywy.

Przed ich stosowaniem nie czytałam o nich żadnych opinii na necie, ale teraz po przeczytaniu tych że opinii jestem załamana. Każdy twierdzi, że to żaden środek antykoncepcyjny. To ja już sama nie wiem! Ale gdy są dobrze stosowane i gdy chłopak się spuścił za zewnatrz to chyba nic nie powinno być ciąży. Brzuch też mnie jakoś tak nie boli praktycznie. Co robić ? Czy to wszystko może być spowodowane tabletką 72 h po, że teraz mi się tyle okres spóźnia? Wiem, że to jest ogromna dawka hormonów i mogło się wszystko przez to rozregulować . Zresztą , gdy kiedyś współżyłam to też nie miałam już reguralnych okresów, często mi się też spóźniały, może też dlatego tak jest bo dawno nie współżyłam?? Ehh

Edytowane przez ciemno_wlosa21
Czas edycji: 2013-01-12 o 14:35
ciemno_wlosa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 15:37   #433
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Wiem, że zawsze jest możliwość, ale...

Istnieje wątek zbiorczy o tych globulkach...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 17:16   #434
diabelek9
Przyczajenie

zmiana tabletek w trakcie cyklu na inne!!

Witam, mam pytanko czy ktoś próbował zmienić tabletki na inne w trakcie cyklu? Zażywam 9 dni tabletki femodette zle sie po nich czuje, czy jest możliwość od jutra zmienić je na Harmonett który brałam przed nimi? od 10 taletki do końca blistra?czy to nie wskazane?
diabelek9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 21:24   #435
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: zmiana tabletek w trakcie cyklu na inne!!

Cytat:
Napisane przez diabelek9 Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanko czy ktoś próbował zmienić tabletki na inne w trakcie cyklu? Zażywam 9 dni tabletki femodette zle sie po nich czuje, czy jest możliwość od jutra zmienić je na Harmonett który brałam przed nimi? od 10 taletki do końca blistra?czy to nie wskazane?
organizm musi przyzwyczaić się do nowych tabletek, a to trwa. zmiana po 1 opakowaniu (nie rób jej w trakcie opakowania!!) może zrobić więcej szkody, bo zachwiejesz równowagą hormonalną. skutkiem tego może być np zła reakcja na Harmonett, mimo że wcześniej Ci odpowiadał.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości