![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
a w ogóle to napiszcie jak nie Cv,to chociaż gdzie pracujecie abo pracowałyscie,jaki macie zawód wyuczony......
o mnie juz wiecie ![]()
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Starsza Pani , fajny awatarek, można powiedzieć, że cię nie poznałam, hihi
![]() ![]() ![]()
#423 |
Zadomowienie
|
Starsza pani sliczny avatarek.
MOna Lisa,,,,co to za zdjecia Baltyku cio???,,nie pamietasz naszej umowy jak bedziesz nad morzem ciacho i kawka od mojego syna za pomoc,,,,,a Ty się nie chwalisz,,ze jestes w moich okolicach ![]() Fafix myslę ,z własnego doswiadczenia ,że to zle jak facet w 100 % wie o nas wszystko,,,,moze przewidziec kazdy nasz krok.Wybierz się gdzies ze znajomymi,od czasu do czasu ,,,bez meza,,moze kino albo babskie zakupy. ![]() Robótko już o swietach myslisz z kolezankami,,,z innego watku,,,,fakt juz niewiele czasu zostało evitka ja jestem czyms w rodzaju ksiegowej. carolaniascotiesciekawe masz zycie,,,,, TEraz będe troche egoistka i wkleje Wam stronke z mojego pamietnika... Z pamietnika kobiety przegranej Hej …hej ledwo „żyje”…myslałam,że mam teoretyczny spokój przynajmniej do końca m-ca. Myliłam się,,,,dziś od rana nerwówka,,,,.Straciłam po raz kolejny motywacje do pracy.Pracuje w tej firmie ok.18 lat,,staram się ,ale widocznie tak nie trzeba. Sprawa o której Wam pisałam tzn.wykrycie pewnego przekrętu,,,,obrociła się przeciwko mnie./hee naiwniaczka ze mnie ,wierząca w ideały ......... Jestem niewygodna,,,za duzo widzę ![]() Edytowane przez Toogra Czas edycji: 2006-11-04 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poproszę o zmianę tytułu pamiętnika. Nalegam.
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
Oki MONA jestes usprawiedliwona
![]() Tytulu nie zmienie,,,,tak się dzis czuje;((( buziaki.. |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie miłe panie.Pozwólcie,że odpowiem nie każdej z osobna a razem.Otóż mam taką emeryturę,że starcza na opłaty, a żyć nie bardzo jest za co.Całe wakacje robię aniołaki w różnym celu tzn na podarunki też.Moje koleżanki znające sytuację pomagają, rozprowadzić.Robię wolno i z przerwami,bo zaraz mi w oczach pękają żyłki i ręce bolą.Mój m.nie pracuje i nie ma żadnych pieniędzy.
![]() Pytałyście gdzie można zobaczyć moje prace- tak się składa,że damurka też,bo często sie przeplatają nasze posty.W tamtych wątkach panuje nieco inna zasada.Tam z sobą tylko rozmawiamy o robótkach,tzn pokazujemy swoje prace, lub wzory ściągnięte z netu. jak kogoś coś zainteresuje, a ma problem ze zrobieniem to zwraca się do konkretnej osoby o schemat lub wyjasnienie.Często na PV, czasem piszemy tak, aby wszystkie z tego mogły skorzystać- czyli w wątku.Podziwiamy prace, chwalimy za jej wykonanie, każda chętna do pomocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
Nasze prace zobaczycie wchodząc na dział "Zrób to sama", tam na str 1 jest temat, ktory założyła damure k pt" Szydełkowe drobiazgi(nie tylko)na Boże Narodzenie".Następnie na str 1 jest " Szydełkowa choinka".Też na tej str działu jest temat" Kwiatuszkowe szaleństwo" zob str 8 - post 230 i str 9 - post245. Inny wątek "Aniołki" jest w tym dziale na str 2 założony przez maximkę, w tym wątku też na str 2 są nasze posty z robótkami: mój ma nr 32 i 34,a damurka 39 i 48.W temacie "Haft krzyżykowy - hobby" na str 11-post 328, na str15 - post 450 i na str17 - post 503.Jeżeli macie ochotę zobaczyć nasze dłubaniny -zapraszam.Podałam dokładnie,żeby nie tracić czasu na szukanie, bo to dużo do czytania.Już nie zanudzam.
Tagora- bądż dobrej myśli na pewno jakoś się ułoży.Po burzy często świeci słońce.Carolinascotities- spróbuj cos zrobić ,to daje dużo zdowolenia i odpręża .My przy robótkach odpoczywamy -odreagowujemy.Pozdrawiam wszystkie panie.Do usłyszenia.Zabieram się za poduchę -dziś skończę.Ja też poproszę o fotkę tej pięknej kobiety. Edytowane przez robótka Czas edycji: 2006-11-03 o 00:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys wychodziłam JA,teraz wychodzi on (czasem),ale na ogół nikt z nas nie wychodzi....Kiedyś byłam jeszcze bardziej zawzieta i bardzo chciałam postawić na swoim.Teraz jestem bardziej kompromisowa,ale jednocześnie więcej rzeczy mi wisi....I np.tym razem było mi obojęne ,że wyszedł.(zresztą zaraz wrócił).Przchodzimy teraz pewne kłopoty i tez co rusz zastanwiam sie czy warto...mam chwile zwątpienia....oboje bardzo sie zmieniliśmy od początku naszego związku...nie wiem....moze mamy inne oczekiwania...najwiekszym gwoździem do rozwodowej trumny jest rutyna,codzienność,to ,że gdzies w natłoku codziennych spraw zapominamy co to miłość i jak nalezy o nią dbać..... fafix,a czy ty znasz dziecko swojego męża? i w jakim jest wieku? ja nie znam córek mojego męża-chciałabym,ale sie boję,bo one mnie na pewno nienawidzą....(mają 14 i 7 lat) toogra,tez uważam ,że koniecznie musisz zmienić tytuł pamiętnika!!! to takie smutne co piszesz i takie...prawdziwe...i to jest najgorsze,ze teraz wszystkie wartości zanikają na rzecz wszechwładnej KASY....to sie normalnie w głowie nie miesci,że w cenie sa teraz zupelnie wartości niz uczciwość....A przecież dobremu,uczciwemu człowiekowi jest cięzko sie odwracać jak widzi zło....wiem ,że nia ma słów ,które by sprawiły ,że poczujesz sie lepiej,ale powiem ci,że dobrze zrobiłas i przynajmniej na sumieniu masz lekko,bo jestes dobrym człowiekiem i w 100% cie popieram i jestem z tobą! robótkofajnie ,że jesteś.koniecznie zaraz ide do wątku oglądać twoje dzieła. To co piszesz o mężu troche przypomina mi ojca-jest po poważnej operacji,ma absolutny zakaz palenia i co? najwyżej pare dni wytrzymał,potem sie ukrywał ,ale go złapałysmy,a teraz to juz sie nawet nie kryje....Mam juz mu powiedziała: jesli jeszcze raz coś ci będzie sie działo,to na mnie nie licz. A że również napic sie lubi....(ale nie jest agresywny,ani nic,raczej wesoły)piwko codziennie,a jak emerytura przyjdzie to i szczeniaczka walnie....Cóż, zycie....doskonale wiem jak to jest miec takiego typka w domu.....i nie zazdroszczę.....choć my mamy z nim jeszcze inne problemy....
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
robótko
twoje prace sa piękne! myslałaś o tym żeby sprzedawac je na allegro? tam takie cudeńka idą jak świeże bułeczki.Jakby co to daj znac na pw-napiszę ci jak sie do tego zbrać. mam nadzieję, że nie łamie żadnych regulaminów....
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() znam Wasz wątek od około miesiąca, dziś nadrabiałam zaległości w czytaniu bo wyjechałam na 2 tygodnie a tu taka niespodzianka! Ziomal z Wrocławia!! I jeszcze czytam, że mieszka w rynku a ja tu codziennie od trzech lat przychodzę do pracy (tzn. do Urzędu ![]() Z korkami we Wrocławiu to jest skandal, współczuję ewitko Twojemu mężowi, ja na szczęście mieszkam w strone Leśnicy (to tramwajem jadę 10 minut do pracy), ale raz chcieliśmy z mężem pojechać do Pizzy Hut właśnie koło Grunwaldzkiego to w sumie straciłam 3 godziny!! No to jeszcze do pełnego obrazu napiszę, że mam dwoje dzieci w wieku 7 (syn) i 5,5 (córka), które teraz są w sanatorium nad morzem z moją Teściową Pozdrawiam wszystkich baaaaaardzo serdecznie. A! I salsy też bardzo bym chciała się uczyć tylko na razie mam inne finansowe priorytety. Na studiach chodziliśmy z meżem na kurs tańca towarzyskiego, ale niestety dość krótko. Całuski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Noo, witaj
![]() ![]() ![]()
#433 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie korzystam z internetu głównie w pracy-wiem, wiem nieladnie-w domu już nie mam czasu, muszę nakrmić, popilnować dzieciaki a komp i tak zajęty przez starsznie zapracowanego męża.
Byłam właśnie nad morzem w Dąbkach w sanatorium z dziećmi a teraz wymieniła mnie Teściowa. I wiem już że mieszkasz w stronę Milicza-w tamtym kierunku tzn przed Trzebnicą mam Rodziców-niedawno się wybudowali, ale teraz im smutno tylko we dwoje (szczególnie Mamie, która jest niestety calymi dniami prawie sama) i dlatego w miarę czesto ich odwiedzamy. Powiem Wam że właśnie trochę przez samotność mojej Mamy spowodowaną różnymi okolicznościami wciągnęłam się w Wasz wątek rozpoczęty przez Starszą Panią-i czytając szczególnie jej posty jakoś się wzruszałam i nieraz miałam tzw. gulę w gardle Tyle narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
Starsza Pani, zobacz ilu ile ludzi uszczęśliwiłaś tym wątkiem
![]() ![]() ![]()
#435 |
Raczkowanie
|
No wiem o ktory chodzi, ale ja go tylko codziennie mijałam. Mieszkałam w Cegielskim-wielki, ale pokoiki małe, takie wąskie klitki, ale po paru dniach już mi się podobalo
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
No nie wątpię, że ci było żal, tam jest suuuper, morze i jezioro blisko. Chciałam cię zapytać o takie dwie chatki kryte strzechą, czy one się jeszcze nie rozleciały. One stały od strony głównego wejścia, jak się idzie nad morze i mija "Dukat" po lewej stronie, to one były po prawej. To nie jest ważna informacja, bardziej sentyment.
#437 | |
Zakorzenienie
|
Fafix, chodzi o to ,że poslubie jestesmy DOPIERO rok,a zachowujemy sie jakbysmy byli ze 20 lat po slubie. U nas najwieksza "winę" ponosi rutyna dnia codziennego.....
To co teraz napiszę,FAFIX edytuję zaraz jak przeczytasz,bo chyba nie chcę żeby to tu było.... Co do córek mojego męża (ja widziałam tylko na zdjęciu),to mysle że mnie nienawidza z definicji,bo jestem ta drugą.....czy mnie winią -tego nie wiem...pewnie tak,bo na pewno nie sa w stanie rozumieć spraw ludzi dorsłych...Jak zaczęlismy byc ze sobą z M.to on był jeszcze zonaty,mieszkali razem (bo dzieci),ale każde zyło swoim zyciem.Prawie natychmiast jak sie zaczęlismy spotykać M.sie wyprowadził .A "była" nawet sama papiery rozwodowe szybciutko złożyła,żeby jakis tam zasiłek dostać. Ona tez ma swojeo ktosia,ale pewnie nigdy za niego nie wyjdzie,bo by alimenty straciła. Ja mam 22 lata,a sie czuję czasem jakbym miała 75,tak mi sie juz nic nie chce... Cytat:
Walczymy cały czas,jak to sie mówi,dopóki piłka jest w grze.Ale i ile kiedys mogłam powiedziec ,że napewno będziemy razem do końca naszych dni,to teraz juz nie moge z "taką" pewnością tego powiedzieć....ech...czas pokaże. Mysia-pysia,nie trzeba było tyle zwlekać z przywitaniem sie!!!żdne preteksty nie sa potrzebne! Witam cieplutko i odzywaj sie jak najczęsciej ![]() Super ,że mam ziomalke w nazym watku. a w jakim urzędzie pracujesz? Fakt,w stronę lesnicy trochę lepiej. A moi tesciowei mieszkają na Pilczycach-tez w twoja stronę. Fafix,jak dotrwamy to z przyjemnością przyjmuje zaproszenie ![]() starsza pani,elsi ,babygia,mrsvargas,carolin a gdzie jestescie kochane?
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Wiesz co - albo ich już nie ma albo ja poprostu nie zauważyłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dziś mam dzień lenia bo mam wolne. Wyspałam się, za oknem pięknie, biało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mysiu-pysiu witamy ![]() Starsza pani piękny avatarek ![]() ![]() ![]() Fafix nie jesteś nudna i nawet tak nie myśl bo będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evitko kochana nie martw się, ja też się czuję czasami jak zmęczona życiem kobieta, a w końcu ile mam lat :/ u mnie też źle się dzieje. Kompletna niezgodność charakterów. A rutyna, czasami już nawet nie chce nam się starać ![]() Toogra wiesz że jestem z Tobą, jak tylko będziesz mogła zostw mi wiadomość na gg, albo wyślij emalię, czekam i jestem w pełnej gotowości do pomocy ![]() Robótko podziwiam Cię ![]() ![]() ![]() Carolinascotties jestem pod ogromnym wrażeniem, zuch kobieta z Ciebie i na dodatek bogata w tyle doświadczeń. Podziwiam i zazdraszczam ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
evitko nie zacytowałam cię, żebyś sama podjęła decyzję, czy chcesz, żeby twoja wypowiedz tu została, ale myślę, że powinna zostać. Ja też wiele razy myślałam o tym, czy moje wcześniejsze wypowiedzi nie wykasować, ale pomyślałam, że przecież nic złego nie jest napisane, nie podajemy swoich nazwisk, ani bliższych danych. A to, że się zwierzamy, to według mnie, jest szukaniem pomocy. Ja ci nic mądrego nie doradzę, sama się miotam jak zwierze w klatce. Jestem zdrowa, mam ręce, nogi i dużo energii, a pozwoliłam się, postawić w roli kuchty bez prawa głosu. Ale ty maleństwo, rok po ślubie, masz takie rozterki
![]()
#441 |
Zadomowienie
|
Fafix, Twoje ostatnie zdania są tak straszne, że nawet ich nie zacytuję... Nie zgadzam się z Tobą, nie wyobrażam sobie nawet, co trzeba przejść, żeby wypowiedzieć takie słowa? Na jakie zachowania tej drugiej strony trzeba pozwolić, by dojść do takich wniosków?
Mężczyźni są wspaniali, nie mniej wrażliwi i skomplikowani od naszej płci. W szczegółach jesteśmy różni, w sumie - nie. Jestem jeszcze młodą osobą, ale w marcu minie 11 lat od kiedy mieszkam z moim Mężczyzną, od 7 lat Mężem. Jest cudownym człowiekiem, jest moim Szczęściem. Przeszliśmy kilka burz, ba! - huraganów, ale nigdy nawet przez myśl nie przeszły mi słowa, które wypowiedziałaś. W kontaktach międzyludzkich przytrafia nam się tylko to, na co pozwalamy, nic więcej. Bardzo Was wszystkie pozdrawiam, choć przytłoczona jestem kalibrem wypowiedzi...
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmiana tych standardów zależy od nas - kobiet. Ale nie zmiana naszych mężów, braci, ojców, kolegów. Zmienić można tylko przyszłe pokolenie. Jak wychowamy naszych synów, tak cenić, lub przeklinać będą nas ich przyszłe partnerki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Kochane, nic tu nie kasujcie, nic nie edytujcie- wpadam na chwile, bede za dwie godizny i wszystko przeczytam!!! Teraz lece do Netto po podrobki Red Bulla
![]() Przytulam Was ze Szczecina, do którego dotarła Królowa Śniegu... |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Evitko chyba z twoją mamą mamy podobne charaktery, bo mojemu powiedziałam dokładnie to samo.Powiem wprost, nie mam go za co szanować.Jesteśmy niby razem ,a jednak osobno i każde chodzi swoimi drogami.O alegro myślałam, tylko nie mogę nadążyć z robótkami.Mam już założone konto,przez mojego najmłodszego syna-informatyk po UMK.Dziękuję,że o tym pomyślałaś.
Fafix- na tkacctwie za bardzo się nie znam.Robiłam tylko małe serweteczki i wycieraczki.Warsztacik zbyt dziecinny, ale do nauki się przydał.Nie potrafię jednak tkać obrazków, tylko takie proste wzorki. Mrs Vargas_biżuteryjkę też robiłam ,ale na materiale innym niż teraz się robi.Dużo rzeczy potrafię zrobić - to było związane z moim zawodem.Musiałam się znać na wielu technikach z obróbką drewna, szkła i metalu włącznie, ale tylko takie najprostrze sposoby.Zresztą robótki to moje hobby i lek na nerwy. Coś Starsza Pani zamilkła. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||||
Zadomowienie
|
Nie znikłam ,nie znikłam, tylko było mi bardzo smutno.Usiadłam wczoraj wieczorem do komputera i żal chwycił mnie za gardlo;
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Robotko,tak mi ciężko było czytać Twoje słowa.Jestem pełna dla Ciebie podziwu.Tak walczysz,zmagasz się z życiem,walisz głową w mur i rozbijasz go.Szkoda,że sama ,bez pomocy męża. Cytat:
Otóż to.Święte słowa. Reszty postu nie komentuję.Miałaś trudny dzień.Mam nadzieję,że juz jest lepiej. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Elsi!!!!Jak dobrze,że wreszcie jesteś.
Mysiu-Pysiu dziękuję za tą gule w gardle.Witaj. Evitko,na widok Twoich zdjęć mój Mąż powiedział z zachwytem;fiu,fiu??!! I niech to bedzie za cały komentarz. Wczoraj ze zgrozą stwierdziłam,że mój staruteńki telefon komórkowy wysiadł dokumentnie-oj,zła wiadomość. Ale za to dzisiaj poszłam do salonu Orange i za 49 zł kupiłam nowy z fontanną i wodotryskiem-bardzo dobra wiadomość. Jak w życiu.Raz na wozie raz pod wozem. Evitko,dzisiaj znowu zrobiłam Twój makaron smażony dla leniuchów - cymes,polecam wszystkim.(post 315) Dobranoc kochane.Zyczę Wam aby od jutra było już tylko lepiej.Jesteśmy tego warte. PS.Carolinko,Twój opis przeżyć w Kossowie czytałam z zapartym tchem.Mądre, piękne,wstrząsające.
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2006-11-03 o 20:57 Powód: PS do Caroliny |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
Rozżaliłam się dzisiaj, bo moja mama wróciła do domu i evitka tak smutno o sobie, że za bardzo "pojechałam", za co przepraszam. Mona Liso ,zazdroszczę ci, ale nie zawistnie, po prostu też bym tak chciała.
![]()
#448 |
Zakorzenienie
|
A ja siedzę i ...łzy mi leca... przez to, że jest mi przykro, że...w Waszych historiach jest tyle...smutku, złych przeżyć... przez to , że ja nie mogę się ogarnąć od kilku miesięcy...i jak na prawdziwego barana przystało- nie umiem się otworzyć...
Ale łzy lecą mi też zradości - bo Shrek z mojego podpisu ZA 5 minut będzie wysiadał z pociągu i trafi w objęcia swojej nowej Pani i Pana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
Kochane,
![]() ![]() ![]() Czary ,mary,niech się spelni ![]() ![]()
#450 |
Zakorzenienie
|
Niech się spełni!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.