Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-20, 18:31   #421
ejeczka
Raczkowanie

Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006

Linijka dziękuję za linka, poczytałam sobie o bioderkach. Bo napisałyście o tych fałdkach i sprawdziłam małej, rzeczywiście są inne, na jednej wogóle nie ma fałdki, którą ma na drugiej.
A powiedzcie mi mamusie karmiące jakie słodycze wolno nam jeść, oczywiście czekolada odpada. A takie wafelki to też zabronione- jakoś kawa bez ciasteczka mi nie pasuje.
Stary 2006-12-20, 18:51   #422
AGATA28
Raczkowanie

a oto i moja "paróweczka" o imieniu Natan.dzis dokladnie ma 3 miesiące.moja myszka jest prezentem od Pana Boga(dosłownie Natan z hebrajskiego:"dany od Boga".porod mialam ciezki ale jak patrze na moj skarb to gdybym miala to przechodzic jeszczeraz to moge chocby zaraz.nieraz zastanawiam sie jak ja moglam bez niego życ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 091.jpg (119,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 080.jpg (114,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 078.jpg (117,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 070.jpg (103,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 068.jpg (105,7 KB, 11 załadowań)
I być najwyższą myślą wcieloną...

Juliusz Słowacki,Kordianhttp://www.szipszop.pl/tickers/14094.gifhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33bc146a5d44b854.html
AGATA28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-20, 18:58   #423
justyna-viola
Zadomowienie

Witajcie.Z braku czasu zalaczma tylko foteczka mojego prawie 4 tyg Mikolaja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MIKOŁAJ 155.jpg (98,9 KB, 26 załadowań)

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-20, 20:49   #424
watka
Rozeznanie

Witaj Agata28 Jaki piękny synek, już widac jakim będzie przystojnym mężczyzną . Jak pięknie dałaś wyraz miłości macierzyńskiej.

Justysiu, nareszcie sie odzywasz, jak sobie radzisz? Do kogo jest podobny twój mały chochlik, chyba do ciebie, prawda? Nie dziwię się że nie masz czasu, ale jeszcze jakies 2 tyg i będzie z górki

Ejeczko, we wszelkich wafelkach i drażach mogą byc odrobiny orzeszków ziemnych które są b. uczulające. Czekolada najlepiej czarna jeśli nie masz podejrzeń co do mleka. Ja niestety wcinam krówki wszelkich rodzajów, o zgrozo. I odkryłam w piekarni ciasto orkiszowe z jabłkiem, mniam.
Stary 2006-12-20, 22:09   #425
misia**
Raczkowanie

matko kochana dzis moja biedna Zuzia miala atak kolki az 3 razy z samego rana,popoludniu i po kapieli biedna tak sie meczy......chcialam zapytac mam dzieciaczkow starszych tzn. 3 miesiecznych to prawda ze po skonczeniu 3 miesiaca kolki odchodza w zapomnienie czy to zalezy od dziecka ????prosze pocieszcie-moja pani doktor tak mi wlasnie powiedziala i mam nadzieje ,ze to prawda a nie chciala tylko mnie pocieszyc a troszke z innej beczki czy jecie juz wszystko normalnie ja ze wzgledu na te kolki nieszczesne przestawilam sie na mleko kozie wczoraj kupilam sobie serek kozi i mleczko nienajgorsze ,ale to nie to samo co z kartonu ,ja osobiscie kawy nie moge wlasnie ze wzgledu na brzuszek malej ,a wy tez tak rygorystycznie przestrzegacie diety pod katem kolki?????
misia** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 08:52   #426
IlonaP
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny, dawno mnie tu nie było!
Wróciłam z Oleńką z CZD i nadal nie wiem czemu ma podwyższone transaminazy! Ale przynajmniej wiem, na co nie jest chora. Dostałyśmy też skierowanie na rehabilitację, bo ma trochę asymetrii - wizyta 11.01 [zgroza!!!].
Na szczęście przygody typu kolka nas ominęły, mogę jeść wszystko [nie próbowałam jeszcze tylko kapusty i cytrusów] a czekoladę [twardą, gorzką] i ciastka [własnej roboty, dla pewności]też już wcinam.
Moje słoneczko jest bardzo pogodne, uśmiecha się na okrągło, lubi grzechotki, a wczoraj nawet udało się jej włożyć sobie do buzi zabawkę ! I strasznie się ślini.
I najlepsze: od czasu powrotu ze szpitala śpi we własnym łóżeczku i mało tego, po jedzeniu odłożona sama w nim zasypia, co do tej pory było nie do pomyślenia - od razu wrzask zamin jeszcze poczuła pod pupką materacyk ! Budzi mi się dwa razy w nocy na karmienie, jeszcze nie o stałych porach, ale to już coś. W dzień poleży w wózku i mogę się trochę zająć Bartkiem, domem i mężem .
Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich nowych mam i ich dzieciaczków. Dla pozostałych również !

Na zdjęciu Oleńka ma trzy miesiące i jeden dzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0863.jpg (21,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2006-12-21, 09:17   #427
ejeczka
Raczkowanie

Agata ale śliczny Twój synuś- ma takie duuuże oczy, cudny.

Justyna viola widzę że Ty też na najwyższych obrotach. Ja żeby zachować resztki normalności przestałam się przejmować nieustannym bałaganem wokół mnie, zleciłam mężowi przygotowywanie obiadów...i cieszę się macierzyństwem (w międzyczasie zakuwając do kolejnych kolokwiów).

Watka pozbawiłaś mnie złudzeń, właśnie piję kawę bez ciasteczka i tak już zostanie- buu.
A ja wczoraj sobie zaszalałam to znaczy zjadłam schaba i dzisiejsza noc upłynęła pod znakiem strasznego bólu brzuszka, pojękiwania i oczywiście mojej nie przespanej nocy. Ja chyba oszaleję z tym jedzeniem, mam wrażenie że za chwilę będę się żywić tylko gotowaną marchewka i ziemniakami, bo to nie powoduje problemów.
Napadał śnieg i zrobiło się świątecznie. W południe ruszamy na spacerek, po wczorajszym Zuzia spała 4 godziny- czułam sie jak na wakacjach!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-21, 10:11   #428
kiciamała
Zadomowienie

Ejeczka bez szaleństw, jest nas co najmniej dwie na diecie

Ja odkad karmie trzęse się na widok słodkiego, wcinam biszkopty i petitki mamusia przysłała z Polszy(zapasik mi sie konczy). Miesko, jak wszystko inne też, moge tylko gotowane, a od kurczaka i indyka to chyba pierzem porosne. Połówka jajka i dwa plasterki banana sa nie wykrywalne przez dzidziola . Od dwóch dni gotuje sobie herbatke z anyzu, kopru i kminku taka z ziarenek i chyba pomaga. Raz że mleka jakby wiecej dwa brzuszek nie tak czesto boli. Taka z saszetki chyba była za słaba.Natomiast serek, jogurty i mleko odpadają nadal. Siostra kazała mi dawać herbatke z dziurawca dzidzi przed jedzeniem tak ze trzy łyżeczki na trawienie.Też pomagała jak subana troche wypiła, bo najczęściej blllleee

Dzis idziemy do lekarza i zobaczymy jak wygląda niemiecki pediatra z krwi i kosci na własnej praktyce.Bo poprzednie dwa badania były w szpitalu.

Co do pieluchowania ja sama zaczełam jak mała miała dwa tygodnie bo nie układała łapek na zabe. A teraz juz zaczeła wiec może teraz dołoze jej ta druga pieluche.

Spimy same w drugim pokoju, ale wieczorem jest ryk bo ona chce isc do tej zimnicy

Jak tam u was przygotowania do wigili, ja jestem w totalnym lesie.Zreszta pewnie zrobie sobie pulpety z marcheweczka. Ale planuje atak terrorystyczny czyli grzybowa z makaronem tzw zalewajka z ćwiartki bulionu z knora co by był zapach, bez smietany. A i rybke na parze. Tylko o chłopa trzeba zadbać żeby na obczyżnie miał wigilie. Musi byc silny bo pózniej trzeba będzie nosic dzidziola.
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 15:44   #429
toolos
Raczkowanie

misia** ja mam z moim malenstwem i z kolkami dokladnie tak samo.

POMOZCIE MI! co to jest? karmie malego, i po jakims czasie w trakcie karmienia maly zaczyna sie wydzierac nie chce piersi, nic nie chce? to odbywa sie zarowno w dzien jak i wieczorem.ze wieczorem kolki ma to wiem, ale w dzien co tez? czy mu za malo pokarmu? pomozcie, moze znacie odpowiedz? dzieki, pozdrawiam
toolos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 16:19   #430
dziunia3105
Raczkowanie

Ja dzisiaj byłam u pediatry z Kubusiem i mały ma skaze białkową .Trzymam diete od 15 listopada, a tera trzeba wyłączyc jescze nabiał. Zeschne się juz całkiem, tak czasem mam ochote na jakies jedzonko a tu niem szans . Niedosc, że Kuba ma kolki to teraz jeszcze skaza. Kuba ładnie przybiera teraz ma 5 tygodni i waży 4200 .
Pytałam lekarza o bioderka, "na oko" twierdzi że wszystko jest w porządku , jak do tej pory mam dawac dwie pieluchy pampersa+tetrówke. Małego kłaśc na brzuszku i nóżki układac na żabe, dostałam tez skierowanie na USG bioderek.
Wspomniała jeszcze o wodniaku jąderek, czy któras miała z was do czynienia z tym. Lekarka mówiła, że to normalne u tak małych dzieci.
dziunia3105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 17:34   #431
watka
Rozeznanie

Ja mam dokładnie to samo, Toolos.
Marianna jak się naje (mam nadzieje) zaczyna pluć piersią, a potem wręcz wrzeszczy. Jak daję drugą pełną pierś jest to samo, a więc nie chodzi o to że jej już nie leci. Tak jakby po protu nie umiała skończyć - odwrócić główke i podziękować, jak piszą w książkach Żartuję, ale mnie to potwornie irytuje. Jak wetknę smoka - momentalnie spokój. Pytałam już położnej, lekarki, pani od laktacji ale wydają sie nie rozumiec o co chodzi. Macie tak też?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-21, 17:44   #432
watka
Rozeznanie

Nie uważacie że to pieluchowanie niewiele daje? W sumie mało wpływa na rozłożenie nóżek. Nie podoba mi się to. Mogliby wymyślić coś lepszego. W dodatku kupy przez to nie czuć A jak zapinacie tetrówki, po prostu agrafami dla niemowląt?
Marudzę ale mam wszystkiego dość. Dziecko mi się zepsuło, nie zasypia aż po pierwszej w nocy, za to śpi całe rano budząc sie co chwilę, więc ja sie nie mogę wyspać. Nie ogarniam nic w domu, mąż narzeka że go zaniedbuję i ma rację. Jak wy sobie radzicie, zwłaszcza daleko od rodzinki??? Mnie chociaz czasem mama odwiedzi i jedzonka przyniesie.
Stary 2006-12-21, 19:03   #433
toolos
Raczkowanie

Watka to tez sa kolkiw dzien chyba? zobacz co tu pisza! ja kupilam dzis proszek troisty, zobaczymy moze to pomoze na kolke, jak cos dam znac. oto link, pozdrawiam

http://www.resmedica.pl/zdart60111.html
Stary 2006-12-21, 20:37   #434
watka
Rozeznanie

Marianka nie ma śladu kolki, tylko ma humory przy piersi. Czy wasze dzieci tez takie humorzaste, czy tylko moja taka wredotka (po mamusi)?

Toolos, to swiatełko nadziei dla kolkowych mamus.
Stary 2006-12-21, 22:36   #435
linijka
Rozeznanie

Moja dzidzia też ma humory ostatnio a tak mi ładnie usypiał wieczorem. O 19 ćwiczonka, kąpiel, zaraz po kąpieli cycuś i spanko, a teraz wszystko w łeb wzięło. Nie chce spać i koniec, tylko gada, śmieje się i tak do 22 Do tego w nocy budzi sie jeszcze ze trzy razy, albo i więcej. Kolek nie ma, więc co to się nagle porobiło nie mam pojęcia.

Jutro wyjeżdżamy już na święta i dlatego już dziś życzę Wam i Waszym maluszkom spokojnych i radosnych świąt, żeby pierwsza gwiazdka naszych pociech była wyjątkowa
linijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 08:15   #436
toolos
Raczkowanie

Kurde moje malenstwo ma katar lecimy do lekarza, zeby sie bardziej nie rozchorowalo
Stary 2006-12-22, 10:36   #437
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Moja mała też coś ostatnio rozregulowana już był moment że przesypiała w nocy sześć godzin a teraz znowu budzi się po cztery razy ciężkie życie ma taki maluch

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 10:49   #438
Orzeszek.1
Zadomowienie

Hej hej kobitki, na grudniówkach coś cicho więc wpadłam do Was, czy wasze pociechy tyż boli brzuszek po zjedzeniu przez Was jabłka?? Ja ani surowego ani pieczonego jabłka nie mogę jeśc bo zaraz potem mój szkrab ma ogromną rewolucję w brzuszku
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 10:53   #439
Carya
Wtajemniczenie

Wczoraj poszłam do sklepu kupić małej ubranko do kościoła... były same białe cienkie ubranka na okazję i jeden śliczny gruby różowy komplecik Wójcika "sweet dreams". Myślę sobie odżałuję i kupię markowe bo białe były po 75zl a ten różowy za 128zl Idę do kasy a pani liczy: kurteczka 128 i spodenki 68zl (cena przyklejona gdzieś wewnątrz nogawki)!!! No to mnie z nóg zwaliło! ponad 190zl. A na wieszaku pokazana tylko cena kurtki - może ktoś się nabierze tak jak ja, a przy kasie mu będzie głupio odmówić i kupi! To specjalnie takie chwyty się u nas w sklepach stosuje czy to ja taka niekumata?
Dopiero kupiłam matę więc dziecko idzie w białym za 75zl jak dla mnie to i tak dużo za polarkowe wdzianko.

Druga
Stary 2006-12-22, 11:20   #440
watka
Rozeznanie

Ja kupiłam za 48 białego polarowego pajaca z kapturkiem, myślę że na grube ubranko pod spodem będzie dostatecznie ciepły do kościoła.

Orzeszku, surowe owoce odpadają, choć można tarte jabłuszko do surówki z marchewki - tak mi powiedziała położna Gotuj kompociki

A moja dziś spała od 0.30 do 8.30 !!! A potem wszyscy razem jeszcze spaliśmy do 11!!

Linijko, Wesołych Świąt również!
Stary 2006-12-22, 11:38   #441
watka
Rozeznanie

Tak u nas wygląda pieluchowanie i coś na kształt uśmiechu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0016mini.jpg (67,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2006-12-22, 15:17   #442
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Ano widzisz Watko ja te pieluche zupelnie inaczej zakladam Skladam w prostokat i przekladam przez pupe wezszy bok.

Jesc obecnie moge prawie wszystko - tylko po niektorych rzeczach jak slonecznik, banany, musli boli mnie brzuch Malej o dziwo nic jednak nie jest.

Zycze wszystkim wesolych swiat w takim razie

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 17:31   #443
kiciamała
Zadomowienie

Watko moja tak szaleje jak nie może zasnać, albo jest wściekle głodna i trzeba ssać a ona chce już mieć pełny brzuszek. Domek jakoś ogarniam ale z trudem. Wystarczy że ktoś wejdzie mi w rytm, telefon itp i chata leży odłogiem. A jak nie zrobie czegoś teraz to za chwile jest za pózno , bo mała wrzeszczy że ją na 6 przecznic słychać.

Ja mam normalnie na codzień polarowy pajacyk na spacery i nie jest za zimno. Mała nienawidzi kombinezonu
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-23, 12:03   #444
misia**
Raczkowanie

drogie kolezanki chcialam sie was spytac i bardzo prosic o odp w miare mozliwosci bo pewnie tez jestescie zagonione i zarobione jak to przed swietami moja mala bardzo czesto kicha przewaznie po jedzeniu i po kapieli to to jest norma,ale zaczela teraz czesciej kichac a nie ma kataru czy to normalne ma juz skonczone 2 miesiace wiec chyba juz nie oczyszcza w ten sposob zadnych kanalikow czy to sie zaczyna katar nie chodze z nia nigdzie po polu nie przegrzewam wiec od czego to moze byc zdarza sie tez jej pokaslywac ale nie kaszle bardzo was prosze o dp
Stary 2006-12-23, 20:59   #445
majorkaa
Raczkowanie

czesc mamuski!
tak mnei dlugo tu nei bylo,ze teraz czytam i czytam i nadrabiam zaleglosci!!
Moj Hanusiek ma juz 3 i pół miesiaca!Smieszek jest z niej niesamowity i towarzyska bestia!!Uwielbia niezliczone bandy naszych znajomych-wszyscy ja nosza i pucząa ona jest w siodmym niebie, a po takich odwiedzinach spi do rana
Dzieki Bogu kolki nas igdy nie meczyly wiec i teraz jest spokoj.Zasypia sama w łózeczku- bo oduczam ja noszenia na rekach.Weic po cycusianiu klade ja do łóżeczka i ok 21ej zasypia.Wczoraj pierwsza pobudka o 7ej rano i dalej spanieJest kochana!Łapki sobie zajada-chyba są pyszne, bo ciągle je oblizuje- teraz już nie piąstki tylko po jednym paluszkuZabawek narazie sama nie chwyta..juz sie nie moge doczekac kiedy!
Bylysmy juz na drugim szczepieniu i.....bylam w szoku! Jak za pierwszym razem bardzo mocno płakała-az nie mogla zaskoczyc z placzem, to teraz tylko kwękła i juz po wszytskim!!dzielny groszek!
Nieststy nie moge dołączyc zdjęcia...ale zrobie to jak najszybciej!
Pozdrawiamy wszytskie mamy i maluchy- zyczymy wam WESOŁYCH SWIAT!! i.....KOLOROWYCH I ŚWIECĄCYCH CHOINEK!!!!
majorkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-23, 22:56   #446
watka
Rozeznanie

Ależ mi Majorkaa narobiła smaku na te łapki a moja tylko smok i smok ciamkabezprzerwy.
Misiu, ja niestety nie doświadczyłam nic podobnego z kichaniem.

No to ja tez życzę wszystkim czarodziejskiej choinki z masą prezentów i sielskiego świątecznego nastroju w te pierwsze Święta z dzieciątkami
Stary 2006-12-24, 07:42   #447
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Czesc dziewczynki!
Nigdy tu jeszcze nie byłam, ale to z braku czasu. Ale dziś mam już trochę luźniejszy dzień i chciałam przy okazji złożyć życzonka z okazji ukończenia 3 miesięcy Joasi (Ejva). Kochanie sto latek Ci życzę.
Jestem w szoku, że Justyna-viola już urodziła. Dopiero co czytałam jej posty, że zaszła w ciążę. Ale ten czas szybko leci. No tak, ale moje dziecko za 3 tygodnie skończy roczek.
Życzę Wam kochane wszystkiego dobrego w te święta: spokoju, cierpliwości i z dzieci radości.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-24, 11:21   #448
misia**
Raczkowanie

z okazji Swiat Bozego Narodzenia zyczymy wraz z Zuzia wszystkim mamom i ich pociechom radosnych,pogodnych pelnego rodzinnego ciepla Świat bez kolek (ja tez mam nadzieje,ze nas omina w swieta)i mnostwa prezentow pod choinka i z tego co czytam widze ,ze wszytskie maluszki lubia wkladac raczki do buzi moja ma skonczone dwa miesiace i tez juz nie umie powstrzymac sie od wkladania ich do ust choc sama nie wiem co lepsze raczki czy smoczek??do zobaczenia po swietach
Stary 2006-12-24, 12:26   #449
Carya
Wtajemniczenie

Ja z robotą jeszcze w polu dobrze że na Wigilię idziemy do rodziców, przynajmniej gotować nie muszę tylko ciężko będzie odmówić sobie pierogów z kapustą i smażonego karpika... buuu... będę płakać przy stole
Wszystkiego najlepszego drogie mamusie, na te święta, pierwsze z naszymi pociechami

Druga
Stary 2006-12-24, 14:06   #450
toolos
Raczkowanie

Witajcie!
Życze Wam mamuski, i Waszym rodzinka Zdrowych, Wesolych, Pogodnych Swiat Bozego Narodzenia.

Ja jak zwykle z pytaniem, czy ktoras z Was uzywa na kolki Infacol? Pytam dlatego, ze od kad to daje synkowi, to ma na jezyczku biala narosl jak by czy cos, i nie wiem czy to od Infacolu czy to plesniawki?
pomozcie jesli wiecie, pozdrawiamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości