![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Linijka dziękuję za linka, poczytałam sobie o bioderkach. Bo napisałyście o tych fałdkach i sprawdziłam małej, rzeczywiście są inne, na jednej wogóle nie ma fałdki, którą ma na drugiej.
A powiedzcie mi mamusie karmiące jakie słodycze wolno nam jeść, oczywiście czekolada odpada. A takie wafelki to też zabronione- jakoś kawa bez ciasteczka mi nie pasuje.
#422 |
Raczkowanie
|
a oto i moja "paróweczka" o imieniu Natan.dzis dokladnie ma 3 miesiące.moja myszka jest prezentem od Pana Boga(dosłownie Natan z hebrajskiego:"dany od Boga".porod mialam ciezki ale jak patrze na moj skarb to gdybym miala to przechodzic jeszczeraz to moge chocby zaraz.nieraz zastanawiam sie jak ja moglam bez niego życ??
![]() ![]()
A gdyby tak się wedrzeć na umysłów górę, Gdyby stanąć na ludzkich myśli piramidzie, I przebić czołem przesądów chmurę, I być najwyższą myślą wcieloną... Juliusz Słowacki,Kordianhttp://www.szipszop.pl/tickers/14094.gifhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/33bc146a5d44b854.html |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Witaj Agata28 Jaki piękny synek, już widac jakim będzie przystojnym mężczyzną
![]() Justysiu, nareszcie sie odzywasz, jak sobie radzisz? Do kogo jest podobny twój mały chochlik, chyba do ciebie, prawda? ![]() ![]() Ejeczko, we wszelkich wafelkach i drażach mogą byc odrobiny orzeszków ziemnych które są b. uczulające. Czekolada najlepiej czarna jeśli nie masz podejrzeń co do mleka. Ja niestety wcinam krówki wszelkich rodzajów, o zgrozo. I odkryłam w piekarni ciasto orkiszowe z jabłkiem, mniam. |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
matko kochana dzis moja biedna Zuzia miala atak kolki az 3 razy z samego rana,popoludniu i po kapieli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny, dawno mnie tu nie było!
Wróciłam z Oleńką z CZD i nadal nie wiem czemu ma podwyższone transaminazy ![]() Na szczęście przygody typu kolka nas ominęły, mogę jeść wszystko [nie próbowałam jeszcze tylko kapusty i cytrusów] a czekoladę [twardą, gorzką] i ciastka [własnej roboty, dla pewności]też już wcinam. Moje słoneczko jest bardzo pogodne, uśmiecha się na okrągło, lubi grzechotki, a wczoraj nawet udało się jej włożyć sobie do buzi zabawkę ![]() I najlepsze: od czasu powrotu ze szpitala śpi we własnym łóżeczku i mało tego, po jedzeniu odłożona sama w nim zasypia, co do tej pory było nie do pomyślenia - od razu wrzask zamin jeszcze poczuła pod pupką materacyk ![]() ![]() Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich nowych mam i ich dzieciaczków. Dla pozostałych również ![]() Na zdjęciu Oleńka ma trzy miesiące i jeden dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Agata ale śliczny Twój synuś- ma takie duuuże oczy, cudny.
Justyna viola widzę że Ty też na najwyższych obrotach. Ja żeby zachować resztki normalności przestałam się przejmować nieustannym bałaganem wokół mnie, zleciłam mężowi przygotowywanie obiadów...i cieszę się macierzyństwem (w międzyczasie zakuwając do kolejnych kolokwiów). Watka pozbawiłaś mnie złudzeń, właśnie piję kawę bez ciasteczka i tak już zostanie- buu. A ja wczoraj sobie zaszalałam to znaczy zjadłam schaba i dzisiejsza noc upłynęła pod znakiem strasznego bólu brzuszka, pojękiwania i oczywiście mojej nie przespanej nocy. Ja chyba oszaleję z tym jedzeniem, mam wrażenie że za chwilę będę się żywić tylko gotowaną marchewka i ziemniakami, bo to nie powoduje problemów. Napadał śnieg i zrobiło się świątecznie. W południe ruszamy na spacerek, po wczorajszym Zuzia spała 4 godziny- czułam sie jak na wakacjach!
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Ejeczka bez szaleństw, jest nas co najmniej dwie na diecie
![]() Ja odkad karmie trzęse się na widok słodkiego ![]() ![]() ![]() Dzis idziemy do lekarza i zobaczymy jak wygląda niemiecki pediatra z krwi i kosci na własnej praktyce.Bo poprzednie dwa badania były w szpitalu. Co do pieluchowania ja sama zaczełam jak mała miała dwa tygodnie bo nie układała łapek na zabe. A teraz juz zaczeła wiec może teraz dołoze jej ta druga pieluche. Spimy same w drugim pokoju, ale wieczorem jest ryk bo ona chce isc do tej zimnicy ![]() Jak tam u was przygotowania do wigili, ja jestem w totalnym lesie.Zreszta pewnie zrobie sobie pulpety z marcheweczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
misia** ja mam z moim malenstwem i z kolkami dokladnie tak samo.
POMOZCIE MI! co to jest? karmie malego, i po jakims czasie w trakcie karmienia maly zaczyna sie wydzierac nie chce piersi, nic nie chce? to odbywa sie zarowno w dzien jak i wieczorem.ze wieczorem kolki ma to wiem, ale w dzien co tez? czy mu za malo pokarmu? pomozcie, moze znacie odpowiedz? dzieki, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj byłam u pediatry z Kubusiem i mały ma skaze białkową
![]() ![]() ![]() Pytałam lekarza o bioderka, "na oko" twierdzi że wszystko jest w porządku ![]() Wspomniała jeszcze o wodniaku jąderek, czy któras miała z was do czynienia z tym. Lekarka mówiła, że to normalne u tak małych dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Ja mam dokładnie to samo, Toolos.
Marianna jak się naje (mam nadzieje) zaczyna pluć piersią, a potem wręcz wrzeszczy. Jak daję drugą pełną pierś jest to samo, a więc nie chodzi o to że jej już nie leci. Tak jakby po protu nie umiała skończyć - odwrócić główke i podziękować, jak piszą w książkach ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Nie uważacie że to pieluchowanie niewiele daje? W sumie mało wpływa na rozłożenie nóżek. Nie podoba mi się to. Mogliby wymyślić coś lepszego. W dodatku kupy przez to nie czuć
![]() Marudzę ale mam wszystkiego dość. Dziecko mi się zepsuło, nie zasypia aż po pierwszej w nocy, za to śpi całe rano budząc sie co chwilę, więc ja sie nie mogę wyspać. Nie ogarniam nic w domu, mąż narzeka że go zaniedbuję i ma rację. Jak wy sobie radzicie, zwłaszcza daleko od rodzinki??? Mnie chociaz czasem mama odwiedzi i jedzonka przyniesie. |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Watka to tez sa kolkiw dzien chyba? zobacz co tu pisza! ja kupilam dzis proszek troisty, zobaczymy moze to pomoze na kolke, jak cos dam znac. oto link, pozdrawiam
http://www.resmedica.pl/zdart60111.html |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
Marianka nie ma śladu kolki, tylko ma humory
![]() Toolos, to swiatełko nadziei dla kolkowych mamus. |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Moja dzidzia też ma humory ostatnio a tak mi ładnie usypiał wieczorem. O 19 ćwiczonka, kąpiel, zaraz po kąpieli cycuś i spanko, a teraz wszystko w łeb wzięło. Nie chce spać i koniec, tylko gada, śmieje się i tak do 22
![]() Jutro wyjeżdżamy już na święta i dlatego już dziś życzę Wam i Waszym maluszkom spokojnych i radosnych świąt, żeby pierwsza gwiazdka naszych pociech była wyjątkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Kurde moje malenstwo ma katar
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
Moja mała też coś ostatnio rozregulowana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Hej hej kobitki, na grudniówkach coś cicho więc wpadłam do Was, czy wasze pociechy tyż boli brzuszek po zjedzeniu przez Was jabłka?? Ja ani surowego ani pieczonego jabłka nie mogę jeśc bo zaraz potem mój szkrab ma ogromną rewolucję w brzuszku
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj poszłam do sklepu kupić małej ubranko do kościoła... były same białe cienkie ubranka na okazję i jeden śliczny gruby różowy komplecik Wójcika "sweet dreams". Myślę sobie odżałuję i kupię markowe bo białe były po 75zl a ten różowy za 128zl
![]() ![]() Dopiero kupiłam matę więc dziecko idzie w białym za 75zl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
Ja kupiłam za 48 białego polarowego pajaca z kapturkiem, myślę że na grube ubranko pod spodem będzie dostatecznie ciepły do kościoła.
Orzeszku, surowe owoce odpadają, choć można tarte jabłuszko do surówki z marchewki - tak mi powiedziała położna ![]() ![]() A moja dziś spała od 0.30 do 8.30 !!! A potem wszyscy razem jeszcze spaliśmy do 11!! Linijko, Wesołych Świąt również! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
Tak u nas wygląda pieluchowanie i coś na kształt uśmiechu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Ano widzisz Watko ja te pieluche zupelnie inaczej zakladam
![]() Jesc obecnie moge prawie wszystko - tylko po niektorych rzeczach jak slonecznik, banany, musli boli mnie brzuch ![]() Zycze wszystkim wesolych swiat w takim razie ![]()
#443 |
Zadomowienie
|
Watko moja tak szaleje jak nie może zasnać, albo jest wściekle głodna i trzeba ssać a ona chce już mieć pełny brzuszek. Domek jakoś ogarniam ale z trudem. Wystarczy że ktoś wejdzie mi w rytm, telefon itp i chata leży odłogiem. A jak nie zrobie czegoś teraz to za chwile jest za pózno
![]() Ja mam normalnie na codzień polarowy pajacyk na spacery i nie jest za zimno. Mała nienawidzi kombinezonu |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
drogie kolezanki chcialam sie was spytac i bardzo prosic o odp w miare mozliwosci bo pewnie tez jestescie zagonione i zarobione jak to przed swietami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
czesc mamuski!
tak mnei dlugo tu nei bylo,ze teraz czytam i czytam i nadrabiam zaleglosci!! Moj Hanusiek ma juz 3 i pół miesiaca!Smieszek jest z niej niesamowity i towarzyska bestia!!Uwielbia niezliczone bandy naszych znajomych-wszyscy ja nosza i puczą ![]() ![]() Dzieki Bogu kolki nas igdy nie meczyly wiec i teraz jest spokoj.Zasypia sama w łózeczku- bo oduczam ja noszenia na rekach.Weic po cycusianiu klade ja do łóżeczka i ok 21ej zasypia.Wczoraj pierwsza pobudka o 7ej rano i dalej spanie ![]() ![]() Bylysmy juz na drugim szczepieniu i.....bylam w szoku! Jak za pierwszym razem bardzo mocno płakała-az nie mogla zaskoczyc z placzem, to teraz tylko kwękła i juz po wszytskim!!dzielny groszek! Nieststy nie moge dołączyc zdjęcia...ale zrobie to jak najszybciej! Pozdrawiamy wszytskie mamy i maluchy- zyczymy wam WESOŁYCH SWIAT!! i.....KOLOROWYCH I ŚWIECĄCYCH CHOINEK!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
Ależ mi Majorkaa narobiła smaku na te łapki
![]() Misiu, ja niestety nie doświadczyłam nic podobnego z kichaniem. No to ja tez życzę wszystkim czarodziejskiej choinki z masą prezentów i sielskiego świątecznego nastroju w te pierwsze Święta z dzieciątkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki!
Nigdy tu jeszcze nie byłam, ale to z braku czasu. Ale dziś mam już trochę luźniejszy dzień i chciałam przy okazji złożyć życzonka z okazji ukończenia 3 miesięcy Joasi (Ejva). Kochanie sto latek Ci życzę. Jestem w szoku, że Justyna-viola już urodziła. Dopiero co czytałam jej posty, że zaszła w ciążę. Ale ten czas szybko leci. No tak, ale moje dziecko za 3 tygodnie skończy roczek. Życzę Wam kochane wszystkiego dobrego w te święta: spokoju, cierpliwości i z dzieci radości. |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
z okazji Swiat Bozego Narodzenia zyczymy wraz z Zuzia wszystkim mamom i ich pociechom radosnych,pogodnych pelnego rodzinnego ciepla Świat bez kolek (ja tez mam nadzieje,ze nas omina w swieta)i mnostwa prezentow pod choinka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Ja z robotą jeszcze w polu
![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego drogie mamusie, na te święta, pierwsze z naszymi pociechami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Życze Wam mamuski, i Waszym rodzinka Zdrowych, Wesolych, Pogodnych Swiat Bozego Narodzenia. ![]() ![]() Ja jak zwykle z pytaniem, czy ktoras z Was uzywa na kolki Infacol? Pytam dlatego, ze od kad to daje synkowi, to ma na jezyczku biala narosl jak by czy cos, i nie wiem czy to od Infacolu czy to plesniawki? ![]() ![]() ![]() pomozcie jesli wiecie, pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.