![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Łączcie się Miłośnicy Buldożków Francuskich!
To buldożek. Jest jeszcze Boston Terier też ma taką "pilotkę"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy taki temat już byl, ale jak wiadomo bulwy maja duzą czesc nawyków ludzkich tak jak obrazanie sie
![]() W jakis sytuacjach wasze bulwy się dąsają? Fado w momencie gdy ktoś je a jemu nie chce dac po prostu odwraca się zadkiem i nie dociera do niego NIC, moge wołac, gwizdac a on jak głuchy. Zazdośnik z niego okropny, kiedy moj obecny TŻ zaczął do mnie przychodzic fado miał juz 8miesiecy, nie było mowy o zadnym przytulaniu się pocałowaniu itp na jego oczach. Byliśmy obszczekani, a jak nie zwacalismy na niego uwagi sytuacja podobna jak z jedzeniem- pospolity FOCH ![]() Kolejne, wychodzimy z nim na dwor, a jemu ubzdura się jechać autem i stanie jak wryty przy samochodzie- nie ma absolutnie zadnego sposobu zeby go odciągnąc, on chce do auta i już. Wtedy za smycz i do domu obrażony, bo dalszy spacer nie ma sensu. Czasami mam wrazenie ze to male dziecko a nie pies ![]() ![]() ![]() jak to wyglada u was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
BAN stały
|
Jak narazie takich FOCHÓW nie zauważyłam u Safi ale moje Shih-tzu maja , maja . Szczegulnie ta moje starsza Dolores : mąz pomylił kiedyś godziny wizyty u fryzjera i okazało się że w jeden dzień będzie zrobiona jedna a druga musi przyjąś za 2 dni. Zawiozłam pierwszą Abi bo ona biała i brudek bardziej u niej widać . Weszłam z abi do domu dolcia ja obwąchała i........ foch na całe kolejne 2 dni. "Jak to z nia poszłas do fryzjera a ja mam taka brudna chodzić". nie pomogły przekupstwa z wędlinka czy jakimś innym smakołykiem !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
a moja safi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#425 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Nasz Pepcio potrafi się nieźle sfochować. Jak wróciliśmy z wakacji (prawie 2tyg.) i go nie wzięliśmy,to tak się obraził,że uciekł pod stół i na nas warczał jak go chcieliśmy dotknąć. Nawet nie poszedł z nami spać w łóżku!!! pierwszy raz mu się zdażyło. Dopiero na drugi dzień powoli mu przeszło. Poza tym to straszny uparciuch i do tego oktropnie jest ciekawski. Na spacerach potrafi stanąć jak wryty i oglądać wszystkich i wszystko dokładnie i ciężko go przekonać do dalszej drogi. A co do jedzenia,to dajemu mu gotowane:kurczak,indyk z ryżem,kaszą,makaronem+mar chew i podjada różne owoce,albo pańciowe kanapeczki
![]()
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Ja daję poza drobiem wołowinę (np. udziec), czasem cielęcinę.
![]() |
#428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() CO do jedzonka to my dalej barfujemy. Dziś fadzik zjadł udko z kurczaczka cały czas trzymałam w rece zeby biedak nie udławił się kosciom. Ale nie widzialam by cokolwiek jeszcze tak mu smakowało!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
my tez przejdziemy na barfa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#430 |
BAN stały
|
A My w końcu odebraliśmy dziś rodowód !!! I okazuje się że dziadek Safirki nazywa się : Szalony Żulik . hahahahahahah
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
A nie Żartobliwy Żulik 100 pociech? Bo mi Żulik się z takim psem kojarzy chyba jedynie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat jestem wierną fanką imion z hodowli 100 pociech. Są po prostu super ( oczywiście kwestia gustu, mi to się podoba ).
Imiona w rodowodzie to po prostu inwencja twórcza hodowcy tylko i wyłącznie, jedni dają imiona jak ludzkie ( np. Magda ), inni wymyślają dwuczłonowe ( Szalona Siksa ) a jeszcze inni po prostu psie, które wzięły się z głowy lub np od starożytnych bogów ( Ares ). Moja babcia była na mnie obrażona że nazwała swoją sunię Klara. Że to imię świętej itp. No ale nie wyobrażam sobie na nią wołać inaczej. Chyba że Śmąda ![]() Co do wyboru przydomka i nazwy hodowli to macie opcje 5 żeby po prostu skrócić formalności. Gdy dacie jedną propozycję a z jakiś powodów dostaniecie odmowę i będziecie musieli złożyć nową propozycję to strasznie się rozciągnie w czasie. A jak podacie od razu więcej to praktycznie jest pewne że coś zostanie zatwierdzone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
BAN stały
|
Co do wyboru przydomka i nazwy hodowli to macie opcje 5 żeby po prostu skrócić formalności. Gdy dacie jedną propozycję a z jakiś powodów dostaniecie odmowę i będziecie musieli złożyć nową propozycję to strasznie się rozciągnie w czasie. A jak podacie od razu więcej to praktycznie jest pewne że coś zostanie zatwierdzone
![]() Tak poinformowano mnie o tym ale my mamy problemy z wymysleniem jednego a tu prosza o 5. Chcielibysmy wymyslic cos ładnego i madrego a pomysłów brak !!! Czy Twoja sunia jest własnie z hodowli "100 Pociech" ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Moja sunia nie jest z hodowli 100 pociech. Klara nie ma papierów, ale nie mogę napisać że pochodzi z pseudohodowli ;>
A co do przydomka to posiedźcie przy herbatce i dobrych ciasteczkach i na pewno na coś wpadniecie, bez pośpiechu na spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
BAN stały
|
Myślę , myślę i jakoś nie przychodzi mi nic ciekawego do głowy !!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
BAN stały
|
Co tu tak cicho !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
Witam,
dawno mnie nie było bo miałam pewne kłopoty ale teraz będę bywać częściej ![]() Był ostatnio temat obrażania się bulw. Mój Muflon tydzień temu tak się obraził na mamę, że karmiła inne bezdomne psy u nas pod domem, że udawał sparaliżowanego. Trzeba było go nosić karmić chociaż i tak nic nie jadł. Wszyscy chodzili wokół niego i bali się że coś poważnego mu jest. Kazałam im jednak poczekać aż wrócę i co się okazało? Weszłam a on stęskniony zaczął biegać skakać wokół mnie i jeść ode mnie. Przez 2 dni siedział tylko ze mną i w końcu się odbraził ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
BAN stały
|
No prosze - taki mały fochmenek !!!
![]() Po krówkach raczej mu nic nie będzie ale mam nadzieję że nie dajesz mu czekoladki - pieski nie moga jesc czekolady !!! ![]() Moja Safitka !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
BAN stały
|
A tak mam jak zbyt długo nie wstaje :
Edytowane przez monika733 Czas edycji: 2008-11-04 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
BAN stały
|
Co tu taka sisza ???
To ja umieszczę troszke fotek Safirki ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
Nie daje mu czekoladek normalnych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
BAN stały
|
Są takie cukiereczko-witaminki o zapachu czekoladki dla piesków. Można je stosować jako nagrody za dobre zachowanie !!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
No to ja do was dołącze
![]() Ja i nasz buldożek ![]() No i się przedstawiamy.Oto Hasselblad. W skrócie Hasel www.fotosik.pl] ![]() www.fotosik.pl] ![]() pozdrawiamy serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
BAN stały
|
CUDNY BLĄDASEK !!!!!!
![]() WITAM SERDECZNIE !!!! A ja Wam pokażę jaka kolezanke kupiliśmy naszej Safirce : |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
BAN stały
|
ALEŻ PIEKNA KARTECZKA A SZCZEGULNIE PIESIO NA NIEJ !!!!
![]() ![]() ![]() Bardzo dziekujemy za życzonka i Wam zyczymy wszystkiego naj.... naj.... naj.... !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Na karteczce jest oczywiście Klara. Dzisiaj miała męczącą sesję zdjęciową, ale na szczęście się udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
BAN stały
|
A oto pierwszy kombinezon Safirki i kombinezonik jej koleżanki mopsiczki Kornelki !!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.