![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: olej kokosowy
Ja ostatnio też zastanawiam sie nad kupnem tego oleju,klientka w salonie polecała mi jeszcze jakiś drugi ale podobno droższy i nie pamiętam nazwy
![]()
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Sluchajcie siostra kupila mi dzis olej kokosowy ten z wiatrakiem.
Ponoc byl tez olej taki jak to olej - plynny.. ale Pani w Herbapolu polecila wlasnie ten "twardy" ![]() Ciekawa jestem jak zareaguja wlosy jak go naloze solo. Jak go jeszcze mozna uzywac? To zalezy od mojej inwencji tworczej czy raczej z czyms nie mozna go laczyc? Mam w domu Nafte kosmetyczna jaka zwykla, cytrynki tez zawsze leza, ale olejku rycynowego nie mam i poki co nie bede go kupowac. Posiadam tez odzywke/maske eurostylu - crema al latte. Moze taki miks Olej, nafta i cytryna? Jakie proporcje? Wlosy mam do brody, bardzo geste i bardzzo suche ![]() Dziwna sprawa, bo nie uzywam suszarki, prostownice tylko na grzywke, lakierow rownież niet .. a wlosy coraz bardziej suche.. Ide nalozyc sam olej a rano zmyje i napisze jak efekty Poki co: dzis: włosy SUUUCHE, wykrecajace sie w kazda strone.. nawet prostownica sobie nie radzi.. EDIT: Naszlo mnie takie pytanie.. ten olej kokosowy w sloiku z wiatrakiem (zimnotloczony) mozna uzywac w celach spozywczych? Ps. siedze juz w czepku i wloski posmarowane tym olejem ![]()
![]() Nabieram masy.. z 55 na 65.. ciężkie, ale może wykonalne ![]() Edytowane przez LaBombaa Czas edycji: 2009-09-25 o 20:25 Powód: dalsze mysli.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Przede wszytskim dokładnie przeczytaj wątek, znajdziesz tu niezliczoną liczbę porad.
Na całą noc najlepiej nałożyć sam olej, gdyż kokos im dłużej jest na włosach tym lepiej działa; naftę natomiast nakłada się kwadrans przed myciem, nafta przez wiele godzin na włosach nie jest zalecana więc lepiej stosuj te specyfiki oddzielnie, jak olej to olej, jak nafta to nafta ![]() W celach spożywczych też możesz go używać ![]()
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
No juz poczytalam spoooro, nawet znalazlam ze ten nasz olej z wiatraczkiem na sloiku jest tloczony z kopry (dobrze pisze nazwę?), nei z pestek.
Ahh.. pieknie pachnie. Uzywalam kiedys nafty solo, ale nic mi nie dawala. Potem mieszalam z jakas odzywka pantene i wielkie nic. Od tamtgo czasu stoi. Dzieki ![]()
![]() |
![]() |
#425 |
Rozeznanie
|
Jeny ludki.. Wstalam o 8, zdjelam czepek i co widze? Suchutkie wlosy
![]() Dzis jeszcze cudow nie ma ![]() Po za tym taki olej kokosowy to tez aromaterapia ![]() Chyba przez ten zapaszek, jakies Hawaje mi sie snily ![]()
![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po myciu możesz też dawać odrobinę(naprawdę odrobinę) oleju na końcówki- świetna ochrona i odżywienie ![]()
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Narazie sam kokos bede stosowac moze na zmiane z maską mleczną..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
![]()
a ile kosztuje ten olejek tak butelka 100 ml? słyszałam ze ponad 20 , cena nie jest zachwycajaca mozna kupic taniej?takie specyfiki trzeba stosowac regularnie, aby dawały pozadane efekty , a cena mnie nie zachęca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.efavit.pl/index.php?produ...uct&prod_id=35 bądź http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 i w wielu wielu innych sklepach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
ja wlasnie siedze z olejkiem we wlosach
mam nadzieje ze dzieki niemu nie bede juz takie przesuszone |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
ja też właśnie siedzę z olejem na kudełkach. niedługo wybiorę się po nowy słoiczek, bo w obecnym już prawie nic nie ma..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
Ja jestem bardzo zadowolona z efektow jakie daje olejowanie na noc
![]()
![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
Ja niedlugo wybieram sie po olej kokosowy i nie moge doczekac sie efektow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
witam
![]() http://www.efavit.pl/index.php?produ...uct&pro d_id=35 http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-parachute moze ktoras z Was moglaby mi cos doradzic, albo w ogole polecic jakis inny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
W moim prywatnym rankingu Parachute zajmuje czołową lokatę.
Na drugim miejscu, ten ze świeżego miąższu z ECOSpa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Okolo godziny 11 przesylka byla juz u mnie. Od razu nalozylam olej na wlosy, wieczorem umylam glowe, a TZ stwierdzil, ze moje wlosy sa strasznie miekkie i gladkie (gladkie byly wczesniej, ale stwierdzil, ze na pewno sa bardziej miekkie i jak to powiedzial 'nie jestem pewien co sie zmienilo ale na pewno sa inne) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a pieniadze wplacalas na konto? bo juz mialam zamawiac, ale sie troche boje, ze pieniadze przepadna czy cos... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Nie studiowałam całego wątku więc może ktoś już o tym pisał... ale olej kokosowy można kupić też na Biochemii Urody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
ja kupilam sobie ostatnio olej kokosowy w zwyklym sklepie ze zdrowa zywnoscia, rafinowany co prawda ale za 16zl pol kilo i jest boski, uzywam go zamist balsamow do ciala. mmmm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
BAN stały
|
na włosy to musi być nierafinowany?
a sa takie specjalne na włosy? czy po prostu jak pójdę do sklepu i poproszę o jakikolwiek to będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Hej, Dziewuszki!
Ja właśnie siedzę z tym olejem na włosach, który dzis kupiłam zamiast pizzy na którą miałam wieeelką ochotę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
No własnie się przekonałam, bo zmyłam przed chwilą olejek pozostawipony na noc. Ale mam wrażenie, ze włosy po wyschnięciu będę takie przyklapnięte, a ja uwielbiam mieć burzę loków na głowie... Czy to możliwe ze po prostu za długo trzymałam olej na głowie? Może wystarczyłaby godzinka i włosy nie byłyby takie przeciążone? Z resztą zobaczę co z nich będzie jak wyschną, ale coś mam przeczucie że to nie będzie to czego oczekiwałam. Ale fakt, sa mięciutkie, ale całość ocenię jak wyschną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Wilczex, muszę Cię zmartwić, ale u mnie olej kokosowy trochę prostuje włosy i może być tak i u Ciebie... tzn. różnica w skręcie włosów nie jest jakaś znaczna, ale jednak ja ją widzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
O nie!!!!!! A znacie jakieś sposoby na odzyskanie skrętu ( lub nawet jego podkreślenie i uwypuklenie) nie rezygnując z oleju kokosowego?
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Włoski wyschły - nie jest tak źle jak się obawiałam, ale będę musiała jeszcze trochę poeksperymentować z tym olejem. Ale są miękkie i myślę, ze olej zda egzamin. Chciałabym też sobie go pomieszać z innym, który nadaje połysk włoskom, ale to dopiero po wypłacie ![]()
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
moze nakladaj go mniej, albona krocej?
mnie podpasowalo mieszanie z sokiem aloesowym ![]() moze tak sprobuj. bo sam kokosowy wlasnie obciązal mi moje fale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
Na razie spróbuję go nakładać na krócej. Po wypłacie zakupię jakiś nabłyszczający olej i pomieszam. Wiem, że jest wątek o loczkach i falach ale ja po prostu pytam o łączenie z obciążającym olejkiem a nie po prostu o jakies tam dowolne kosmetyki, dlatego moje pytanie tutaj się znalazło.
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
Hejka! Ja mam olej Parachute i jestem z niego b. zadowolona. Od czasu kiedy go używam( jakieś 2 miechy) i innych kosmetyków tanich i naturalnych bez sylikonów to mam o wiele lepsze włoski. W końcu są długie ładne i błyszczące i to wszystko za grosze. Pozdrawiam Was i życzę powodzonka w olejowaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.